Last news in Fakti

3 Май, 2024 04:24 1 153 1

Жертвите на наводненията в Южна Бразилия вече са 29

  • бразилия-
  • наводнения-
  • жертви

60 души са в неизвестност

Жертвите на наводненията в Южна Бразилия вече са 29 - 1
Снимка: YouTube

Броят на смъртните случаи заради проливните дъждове в най-южния бразилски щат Рио Гранди до Сул нарасна до 29, а 60 души са в неизвестност след проливните дъждове в Южна Бразилия, съобщиха местните власти, цитирани от Франс прес и БТА.

"Искам да изразя дълбоките си съболезнования за всички загинали. В момента има 29 загинали и с най-дълбока скръб знам, че ще има и още", заяви губернаторът на щата Едуардо Лейте на живо в социалните мрежи.

"Това не е просто поредният критичен случай; това е най-критичният случай, който държавата вероятно е регистрирала в историята си", каза Лейте и добави, че ситуацията е по-лоша от миналогодишните наводнения
в щата, посочва Ройтерс.

Повече от 300 000 души са останали без електричество, след скъсване на язовирна стена на малка водноелектрическа централа вчера, съобщиха от главната компания за комунални услуги в щата.

Бразилският президент Луиз Инасио Лула да Силва прелетя над засегнатите райони и проведе вчера извънредна среща с губернатора Лейте в Санта Мария.

"Казах на губернатора и на моите министри, че федералното правителство ще положи всички усилия.... Ние ще се погрижим за това с голямо внимание и уважение", заяви Лула по време на срещата.

Във видеоклип, публикуван в социалните мрежи, Лейте призова за координация на усилията за спасяване на хората, като поиска "пълна мобилизация" и обяви състояние на обществено бедствие, изтъквайки риска пред който е изправена държавата в резултат на природното бедствие.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    1 1 Отговор
    Реките Урасъл и Сибир се наводняват след много милиони години сън.
Новини по държави: