Last news in Fakti
  Тема: Украйна

27 Май, 2024 18:40 3 987 192

Гласът на Путин: НАТО отново увеличава степента на ескалация

  • русия-
  • украйна-
  • нато-
  • владимир путин-
  • дмитрий песков-
  • оръжие

Руският президент Владимир Путин многократно е предупреждавал Запада, че рискува глобална война заради Украйна и че пряк конфликт между Русия и НАТО би означавал, че светът е на крачка от Третата световна война

Гласът на Путин: НАТО отново увеличава степента на ескалация - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кремъл в понеделник осъди призивa на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, членовете на Алианса да позволят на Украйна да нанася удари дълбоко в Русия със западни оръжия, предава "Ройтерс".

Столтенберг каза пред The ​​Economist, че членовете на НАТО, доставящи оръжия на Украйна, трябва да премахнат забраната си за използването им за удари по военни цели в Русия.

Още новини от Украйна

"НАТО увеличава степента на ескалация", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред руския всекидневник "Известия", попитан за забележките на Столтенберг.

"НАТО флиртува с военна риторика и изпада във военен екстаз", каза Песков и добави, че руските военни знаят какво да правят.

На въпрос дали НАТО се приближава към пряка конфронтация с Русия, Песков каза: "Те не се доближават, те са в нея".

Руският президент Владимир Путин многократно е предупреждавал Запада, че рискува глобална война заради Украйна и че пряк конфликт между Русия и НАТО би означавал, че светът е на крачка от Третата световна война.

Руски официални лица казват, че украинските атаки дълбоко в Русия, включително срещу цивилни зони и дори части от ядрената отбрана на Русия, представляват пряка ескалация.

Съединените щати многократно са казвали, че не насърчават Украйна да нанася удари вътре в Русия, въпреки че Украйна упорито лобира за това.

The Economist каза, че забележките на Столтенберг явно са били насочени към президента на САЩ Джо Байдън, който се съпротивлява на това да позволи на Украйна да нанесе удари с американски оръжия в Русия.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БгТопИдиот🇧🇬

    71 30 Отговор
    За капитализъма да оцелее е нужна поредната световна война !

    ФАЩ и МАТО са само изпълнителите !

    Коментиран от #21, #30, #60, #139

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ТаУмВзе

    34 70 Отговор
    Що трябваше на един 71г. комлексар да си търси белята. С шойгу на лов и риболов(той от друго не разбира), с кабаева и недоносените деца на дачата в Геленджик, на водка с медведя, маша, лавров и песков, мезетата от пригожин, от кадир козара печеното яре. Печелеше по $2млрд. на ден от газ, нефт и ценни метали, на всеки руснак по $15 на ден. Щяха да пият, пеят и да те възхваляват в цяла рабсия. Какво гледаш петър първи, екатерина втора и иван грозни - те са били млади когато са правили грабежите си, двамата починали на 52г., 53г., а екатерина на 67г. Стар глупак си пуся

    Коментиран от #17

  • 4 Няма лошо

    28 59 Отговор
    Супер..значи ще се гърчите славно
    Туй да ви е за урок да се научите да си стоите в блатото доволни а не да се опитвате да пускате глупавите си пипала навсякъде около вас
    Русия изнася само интриганти глад и мизерия абсолютно безполезна политическа организация в Бяла Европа
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Госあ

    24 59 Отговор
    За 2 години пълномащабна война русия не успя да завземе нито една цяла област в Украйна, дори тези, които е записала в собствената си щонституция като руски. Редовната руска армия беше разбита и се наложи на пусин да мобилизира цивилното население. Умря легендата за "великата" руска армия. Половината от модерното въоръжаване на русия беше унищожено. Над 400 000 са човешките загуби за русия на фронта. Милиони от най-активното руско население избягаха от страната. руски градове се превърнаха във фронтови с всекидневни обстрели, окопи и укрития. русия се оказа в пълна изолация от цивилизования свят. руската агресия възроди НАТО и удвои общата дължина на границата с Алианса. Заради руската агресия Финландия се присъедини към НАТО, а всеки момент това ще стори и Швеция. Над 300 млрд. долара руски активи бяха замразени и конфискувани. Европа прекъсна зависимостта си от руски енергийни източници. русия загуби целия си пазар на газ и нефт в Европа, който гради дълги години. пуcин превърна страната си във васал на китай, като разпродава на безценица природното си богатство. Този период на русия ще стане част от срамната история на страната.

    Коментиран от #16, #57

  • 7 честен ционист

    9 34 Отговор
    Фашист что зверь, ни в чем ему не верь.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 БгТопИдиот🇧🇬

    22 54 Отговор
    Да припомня, че за две години, Специална военна операция " загинаха над 530 000 кабзончици, а три пъти повече бяха ранени, някои от тях осакатени. Естествено че Путин ще набира нови и нови военнослужещи за войната срещу Украйна, защото ако загуби тази война, ще загуби и абсолютната си власт и живота си. Все пак Русия, която винаги е изоставала във военните технологии от ,,Запада", разчита на човешкия фактор. С кръв ще удавим германците, е тактиката на маршал Жуков. За това от 50 милиона жертви на ВСВ, 27 милиона са от СССР. Германците дават 6 милиона жертви общо , срещу СССР, Великобритания, Франция, Нидерландия, Норвегия, Полша, Югославия, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Демек Германия воюва от 1939- та година срещу,,Колективния запад", а от 1941- ва година воюва и срещу СССР. Е как тогава, Русия ще претендира че е победила ,,Запада" , след като е победила една страна от ,,Запада" с помощта на всички останали страни на,,Запада" ?

    Коментиран от #13

  • 10 пешо

    28 52 Отговор
    по добре 3 световна отколкото пак под ботуша на руснаците

    Коментиран от #23, #163

  • 11 Русофил

    18 38 Отговор
    Украйна да ползва оръжията за удари по военни цели на руска територия - браво!!!
    После удари и от територия извън Украйна.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Отец Онуфрий

    11 5 Отговор

    До коментар #6 от "Госあ":

    Кражбата на никове е смъртен грях.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 БгТопИдиот🇧🇬

    19 41 Отговор
    Не му трябваше на пуcин да започва тази война в Украйна и да хвърля колосални средства на вятъра когато можеше да подобри с тези средства живота на ватите, Но paбcия винаги се изживявала като империя с крепостници и психопата пycин се помисли ,че може да се нарече император петър велики и че в болния си мозък от шизофренията си , може да води реваншистка война с целия цивилизован свят за да покаже надмощие над НАТО, Но реалността и истината е друга и руските градове замръзват, и се обстрелват с ракети, магазините се изпразват, икономиката боксува и черните чували с трупове на руски войници пристигат на конвейер и ватите колкото и да да са лъгани и потискани да живеят в мизерни условия, разбират, че са управлявани от терористичен и фашистки режим,който е отговорен за войната в Украйна, където огромни суми пари са похарчени за една безсмислена война , когато можеше да бъдат инвестирани в подобряването на качеството на живот, на руския народ, а не да живее в бедност и лишения...
  • 19 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    20 34 Отговор
    Кармата на пycлеpoвич е да доведе руската империя на злото до нов разпад ❗ ❗
    И го прави. Списъкът му с "постижения" нараства с всеки изминал ден ❗ ❗
    пycлеp, освен всичко друго прекрасно, ще доведе до катастрофа и шпионската мрежа на Москва. Изгонените досега в Европа и Америка стотици руски шпиони със статут на дипломати са само върхът на айсберга. Тепърва ще бъдат разкривани още шпиони. Особено нелегали. Колкото повече недоволни има в Москва, колкото повече се оформя и разразява борба между клановете на властта, толкова повече засегнати и недоволни ще има. Ще текат като пробита лейка тайните им служби ❗ ❗
    Предателствата ще бъдат много. Умните руски служители с достъп до тайни ще гледат да получат убежище на Запад, като в замяна изтъргуват информацията, която знаят ❗ ❗
    Включително като предадат самоличността на агентурата на Кремъл в държавните по света, включително и у нас. А страната е в зона на нарастващ стратегически интерес❗❗
    Да го имате предвид това руски продажници, "четирихилядници" и вся остальная❗❗

    Коментиран от #170

  • 20 !!!?

    14 17 Отговор
    Мана небесна в бункера !!!?

  • 21 Да бе

    22 31 Отговор

    До коментар #1 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Приберете се в московията и няма да има трета световна.
  • 22 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    19 40 Отговор
    А цял свят се възхищава на Президента Зеленски ! Той е новия символ на борбата за свобода и независимост от тиранията ❗
    Цял свят ненавижда масовия убиец пycлеp❗
    Думите на Президента Зеленски ще се помнят векове❗
    "Дори през непроницаемата тъмнина Украйна и цивилизованият свят ясно виждат тези терористични актове❗
    Умишлени и цинични ракетни по гражданска критична инфраструктура. Не по военни съоръжения❗
    Все още ли си мислите, че можете да ни уплашите, да ни пречупите, да ни накарате да отстъпим?
    Наистина ли нищо не разбрахте?
    Не разбрахте ли кои сме ние? За какво сме? За какво говорим?
    Четете по устните ми:
    Без газ или без вас? Без вас.
    Без вас или без светлината? Без вас.
    Без вода или без вас? Без вас.
    Без храна или без вас? Без вас.
    Студът, гладът, тъмнината и жаждата не са толкова страшни и смъртоносни за нас, колкото вашето „приятелство и братство“.
    Но историята ще постави всичко на мястото си.
    И ние ще сме с газ, осветление, вода и храна… и БЕЗ вас❗

    Коментиран от #65

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Последния Софиянец

    19 36 Отговор
    Безогледно жесток терорист без никакво притеснение каза,че няма да има Украйна, това е целта му. Нашите изроди като проф.историчка от СУ дарина григорова каза путин след като приключи с денацификацията на Украйна трябва да дойде да денацифицира България. Такова гнусно национално предателство може да се разреши само в България безнаказано. Това същество учи нашите деца, съвсем ли са обезумяли всички отговорни органи за национална сигурност? Този изрод трябва да бъде изгонена от България и депортирана в москва при любимия и убиец.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 изцъклен

    14 17 Отговор
    Звънете на Ким Свин да праща влаковите композиции с джепане или и той я закъса.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Гоорил

    12 25 Отговор
    Най важното е гнус 200 да не спира да върви с пълни камази и вагони към блатницата и онова страхливото с
    токчетата и имлантите да фулира памперса през час под миндера в калния бункер и всичко ще е наред!
    А копейките да си стенат в тинята цял живот с пошлата си челяд, както най си обичат!
  • 29 Гласът на Путин: НАТО отново увеличава

    16 33 Отговор
    Гласът на Путин: НАТО отново увеличава степента на ескалация
    БОТОКСЪТ ИСКА ОЩЕ ВРЕМЕ, ЗА ДА СЕ ПОДГОТВИ СРЕЩУ НАТО! ВРЕМЕ Е ДА БЪДЕ УДАРЕН ПРЕЗ РЪЦЕТЕ И ДА НЕ ПОСЯГА ПОВЕЧЕ СРЕЩУ СВОИ СЪСЕДИ.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 А не бе

    6 16 Отговор
    Басма ще ви цепят.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Гробар

    28 11 Отговор
    Цял свят се смее на сащ.
  • 36 Ганчев

    11 7 Отговор
    Муньо да им говори на мир.
  • 37 Сандо

    21 8 Отговор
    "Бий,за те уважават" - основен постулат във взаимоотношенията.Девизът "Човек за човека е приятел,другар и брат" умря заедно със СССР.Изводът е ясен за този,който има желание и възможност да се бори за правото си да бъде свободен и независим.Останалите навеждат глави,подвиват коляно и чакат заповедите на Хегемона.
  • 38 Гласът на НАТО

    11 22 Отговор
    Дреме ни кво говори Путин....

    Коментиран от #171

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ЪХЪ

    12 19 Отговор
    Киев за три, четири деня.

    Коментиран от #45

  • 41 Отец Афанасий

    23 9 Отговор
    Никой не може да унищожи православието. С Русия сме силни.
  • 42 БгТопИдиот🇧🇬

    20 9 Отговор
    Евроатлантикосатанисти месете погачите.

    Иначе царигардско е дълго и сълбове има за всички ви !

    Коментиран от #77

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Бай Асю

    5 11 Отговор
    Почва се.Почва се.Хорааааааа
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Иван

    12 3 Отговор
    Четох ги западните писатели, Хемнгуей, както и да е, Джек Лондон, Марк Твен, ама интересни са.

    Западът няма какво да предложи в повече - навсякъде трябва "бачкане", солидарност също така.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Г зът на Путин

    12 9 Отговор
    Кой започна ескалацията?
  • 52 Калмдаун

    29 11 Отговор
    Явно запада губи в Украйна и почва да си изпуска нервите а взимането на решения в такъв момент не е добра идея трябва разума да надделее над емоциите и да се поуспокоят да не загубят и това което имат а именно собствената си територия която населяват в момента.И никога да не забравят че долетното време на руските крилати и междуконтенентални ракети е по малко от 30 минути дори за най отдалечените
  • 53 ФУКСА

    27 11 Отговор
    Нато вън от Европата.Там,там зад океана да си ходят.И да си живеят.Само да ни диктуват тяхното,щото е малоумно.
  • 54 Килото

    11 24 Отговор
    Путя, Украйна се оказа голяма лъжица за твоята уста, нисък уроде. Няма къде да шаваш. Не се рита срещу ръжен. Срещу Нато и останалия цивилизован свят не можеш да се бориш, психопатино...Стягай аннуса, мажи го с меча лой.
  • 55 Гласът на Путин:

    14 9 Отговор
    НАТО отново увеличава степента на ескалация ... като започна харковска офанзива.
  • 56 Излъган

    14 17 Отговор
    Всички си мислехме,че Русия е велика сила,а се оказаха миризливи смотаняци и палячовци!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 дааааааа

    14 9 Отговор
    идеята на краварите да предизвикат война сър русия,и запада

    Коментиран от #68

  • 59 володя

    10 15 Отговор
    Изтегляте войскат аот Украйна и ще видете рязка деескалация!
    Просто, бързо, евтино!

    Коментиран от #74

  • 60 Вярно си

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    БгТопИдиот
  • 61 Слава на украинските ни братя 🔱🇧🇬🇺🇦

    8 19 Отговор
    Празни думи на един доказан нагъл лъжец. Могат само да се заканват и лаят в безсилието си.
    Номера преди им минаваше, но от както Великия и Героичен украински народ, спря и удари така мощно през мyцyната рашката мечка , будят само презрение и смях.
  • 62 УдоМача

    4 11 Отговор
    Айде фъргайте се НАТО и Русия в битката и стига празно плямпане! Пък който от човеците оцелее, ще живее по нов начин и така..
  • 63 Путин: НАТО отново увеличава степента на

    24 9 Отговор
    ескалация. Ами прав е човека ! Абсолютно е прав!...Всички виждаме всеки ден че НАТО дрънка оръжие и си го проси . Прави света все по несигурен и все по близко до ядрена война и въпроса е единствено колко пъти трябва да бъде предупреждавана в прав текст преди разум някой в тази терористична организация да прояви.... И да не забравяме че абревиатурата НАТО значи Национална Американска Терористична Организация !!! Много ясно че
    сценарий, при който САЩ ще ударят руски цели, ще има катастрофални последици от световен мащаб. Има ли разумен човек на които това да не му е ясно
  • 64 Фори Светулката

    8 6 Отговор

    До коментар #12 от "Отец Дионисий":

    И аз се правих на мъж но взех правилното решение. БЛАГОСЛОВИХ ИСТАМБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ И не съжалявам. По дълбоко по голям кеф
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Маша и Медведья

    5 12 Отговор
    Привет , Тов. Путю , Ким Чо , Мъдуров , Лукашенков ..
  • 67 Бамбука

    8 16 Отговор
    А всичко е толкова просто. Русия се оттегля, прибира си войските от Украйна, признава за втори път териториалната цялост на Украйна, падат санкциите и двата братски народа отново заживяват мирно, взаимоизгодно за народите им.

    Коментиран от #76, #78

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 даа

    7 12 Отговор
    Само тормоз за блатните мародери.
  • 70 Бай Хай

    19 7 Отговор
    НАТО са обирджииска организация за малоумни,в която печелят само най хитрите САЩ.Кратко и ясно.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Путин почна войната

    9 15 Отговор
    Стига е ...плакал.

    Коментиран от #79, #83

  • 73 Точно така е!

    16 7 Отговор
    (Путин: НАТО отново увеличава степента на ескалация) .... Кое точно не е вярно?
  • 74 Искаш да кажеш

    16 9 Отговор

    До коментар #59 от "володя":

    Укрите да се изтеглят от НОВИТЕ територии на Русия добити чрез всенароден референдум...
  • 75 Ъхъъъъъъ мозъци .....

    13 7 Отговор
    Путин: НАТО отново увеличава степента на ескалация..... И най на края ще го изяде мощно !...... А ние с вас колеги ще сме жертвичките на атлантическото безумие
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Дельо хайдутин

    6 12 Отговор

    До коментар #42 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Три години меся погачите и вися на Дунав като соппол.Кьорав ватн!ик не видях.Иде ми да си омеся главата.

    Коментиран от #138

  • 78 И 15 минути след изтеглянето

    10 6 Отговор

    До коментар #67 от "Бамбука":

    Украйна е в НАТО а 20 минути след изтеглянето в Харков (руски град) има ракети.
    Зенитни, както американците казаха последния път, за защита срещу Иран.
    И не казвай, че това е работа на украинците щото не е.
    Щото последния път когато това стана с обратен знак (кубинската криза) светът беше на 15 минути от ядрена война.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Психодесен

    8 11 Отговор

    До коментар #76 от "Атина Палада":

    През у.я. ми е за русия.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 А каква е причината

    15 10 Отговор

    До коментар #72 от "Путин почна войната":

    Доказано и от историята:
    Русия никога не започва война, тя винаги само я довършва...разбра го и Наполеон и Хитлер, а скоро и байдъню ша го разбере!!!
    Та по тоя повод:
    Когато на кучето му се прияде бой отива и пре0пикава тоягата на овчаря...
    И все пак да чуем КАКВА Е ПРИЧИНАТА за тоя военен конфликт... запада да престане да ни тика версията, че Путин е лош, агресор и т.н. и че една сутрин се събудил и нападнал Укрия за да отиде да закусва малки деца...
    „Истинският автор на войната не е този, който я обявява, а този, който я прави необходима“.
    Това го казва прз 1824 г. Франсоа Огюст Мари Минье, френски историк, журналист и член на Френската академия.
    И така господа натовци кажете дайте отговор... КОЙ НАПРАВИ ТАЗИ ВОЙНА НЕОБХОДИМА!!!
    И Монтескьо казва..., трябва да различаваме тези, които водят войните, от онези, които ги правят неизбежни.
    А иначе всеки си преценя и сравнява какво е казал най големия политик и водач на света в момента, а и не само!!!

    Коментиран от #92, #98, #100

  • 84 Много ясно че

    15 6 Отговор
    сценарий, при който САЩ ще ударят руски цели, ще има катастрофални последици от световен мащаб. Има ли разумен човек на които това да не му е ясно? Изключвам атлантическите кретени естествено ....
  • 85 Ганчев

    8 13 Отговор

    До коментар #76 от "Атина Палада":

    Евтино заплатени копейки и душевно болни русофили да не се обаждат!
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Радев ясно трябва да каже:

    9 6 Отговор
    Тези атлантически кретени са за война .....а тези са за мир ! .....
  • 89 Мнение

    9 4 Отговор

    До коментар #76 от "Атина Палада":

    Мнението на варненският циганин Атин Палад не е меродавно.

    Коментиран от #105

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Гробар

    5 8 Отговор

    До коментар #49 от "Му ха ха ха":

    До крак ще ви закопам копейки пропаднали и гладни, съпете децатапи тях.
  • 92 Съветската история е лъжа !

    10 10 Отговор

    До коментар #83 от "А каква е причината":

    Тези простотии ги пише само руските букварчета по история.
    Научи си историята, не бъди пълзяща пред съветски npaceта rниga!
  • 93 Атина Палада

    6 8 Отговор
    Най важното е грузя 200 да не спира да върви с пълни камази и вагони към блатницата и онова страхливото с
    токчетата и имлантите да фулира памперса през час под миндера в калния бункер и всичко ще е наред!
    А копейките да си стенат в тинята цял живот с пошлата си челяд, както най си обичат!
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Прозрачни сте

    7 8 Отговор
    ""НАТО флиртува с военна риторика и изпада във военен екстаз""

    Верно ли, я сподели за реториката на Путлер, Захариева, Медведев, Салавьов, Володин и знайни и незнайни руски фашисти от режима ви.

    Всичките ви държавни канали и пропагандни предавания са АСОЛЮТНА КЛОУНАДА.

    Все едно гледаме клиповете на Гьобелс.
  • 98 История с документи

    7 6 Отговор

    До коментар #83 от "А каква е причината":

    Всички са започнати от Московия

    Коментиран от #153, #185

  • 99 Атина Палада

    7 8 Отговор
    Европа трябва най-сетне да види истината без украса, а именно - Русия е един изключително опасен враг. Независимо, че Русия произвежда мизерните 1,5% от световния БВП, независимо че Европа е най-мощната икономика на земята (малко по-голям БВП от този на Щатите), Русия е в състояние да направи огромни поразии. И ги прави - даже в Африка направиха преврати и поразии, подкрепят терористи по цял свят, както и престъпни държави като Сев. Кореа. Затова, срещу Русия са нужни драстични мерки - вън от световния обмен и финанси, вън от всяка търговия (легална) и да се гледа на тях като на престъпен режим. Дипломатическите отношения с Русия да се сведат до ниво консулска служба с не повече от 4-5 дипломата. Европа има огромно богатство, интелигентност, висок стандарт и всичко това се застрашава от калния колхоз, който е неспособен да създаде общество, което хората да харесат - недопустимо е Европа да се държи меко с държава, в която само калта е повече от корупцията! Политиката трябва да е насочена към колапс на Русия за 5-6 години време, а не да се чакат 70 години както беше със СССР. Наскоро бях в Италия. Навръщане, единственото по което се разбира, че влизаш в Словения е ограничение на скоростта до 100 км в час за 500 метра. Спираш на бензиностанция -всичко е в Евро. В Хърватия - същото. Имат хората и Евро и Шенген. А на Бг границата чакаш, вадиш документи и пр. Заради Руската агентура, просмукала се на всички нива на власт в България.

    Коментиран от #112

  • 100 Любен

    5 8 Отговор

    До коментар #83 от "А каква е причината":

    Тази война ще довърши прассия.Ванга го е казала на Нешка
  • 101 пиночет

    7 7 Отговор
    Ако не бяхме в НАТО, тия миризливи руски палячовци, като нищо щяха да нападнат и нас!
  • 102 Минало бешело

    4 8 Отговор

    До коментар #86 от "копи пейст":

    Абе рускии бедняко ти не разбра ли че блатна Русия повече няма да си излиза от границите..свърши нищо не идва от вас освен интриги глад и мизерия
    След 100 години такава държава като руската просто няма да съществува

    Коментиран от #132

  • 103 Град Козлодуй

    6 1 Отговор
    Войните са Кървав Бизнес
  • 104 Делю Хайдутин

    4 6 Отговор
    Глобализмът или по-точно Американският ред на земята води до създаване на огромно богатство, което многократно надвишава сумарното богатство, което би се създало от национални държави. Баснословното богатство на Британската Империя в миналото е създадено най-вече от търговията през океани и континенти. Свободното движение на хора, стоки и капитали е много, много по-могъщо в производителните си и творчески сили от всяко национално затворено стопанство. Затова, Глобализмът няма алтернатива и да знаете - епохата на националните държави приключи. Европа ще се превърне в нещо като Съединените Щати, макар и бавно, но тенденцията е определено в тази посока. И това е в интересите на 80% от хората.

    Коментиран от #123

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Агресори

    6 7 Отговор
    Защо ви трябваше да влизате в Украйна. Сега ще загубите и Крим и народа ви умира на фронта. От къде е тази алчност за територии?
  • 107 Хохо Бохо

    5 6 Отговор
    Правилно настоява Германия. Европа се прояви като беззъба с меки китки. Добре, че е Америка да стегне редиците. Защото както България е просмукана с отровата на КГБ агентура на всички нива, подобно е положението в цяла Европа. Агентурата на Русия е на всички нива в правителства, Евро-структури и най-лошото в големи банки като NHBS и пр. Именно затова, Австрия ни спира за Шенген, понеже продължават да получават Руски газ, понеже част от горния им етаж е свързан с кликата на Путин, а Русия неистово подскача при всяка интеграция на страни към Европа. И Русия е тази, която подклажда взаимна вражда между Македония и България. И аман от тия пакети санкции. Още от деня на нападението, трябваше да се взривят ВСИЧКИ газопроводи, да се изгонят всички Руски дипломати и да се прекрати всяка търговска дейност. Да оставят един консулат на Русия в Париж и да им закрият посолствата. Ето това трябваше да се направи веднага, а не да протакат и дават време на Путин да реагира.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Атина Палада

    5 9 Отговор
    Германия, а и целият Запад може съвсем добре да се справя без НИЩО от рабсия. Западът по никой начин няма да зависи нито от рабсия, нито от когото и да било. Защото има ЗНАНИЕ. Оттам - три-четвърти от постиженията на фундаменталните науки и като следствие - почти всички технологии. Полезни изкопами и петрол има по цялата земя в изобилие. Отделно от това, само едните перки по света тотализират 300 Гв мощ (колкото 300 Козлодуя), а като включим соларните енергийни системи, които в много страни имат ръст от 30 -50 та до 70% годишно, рабсия не може да мечтае за енергиен монопол. Фиброптичните кабели се нуждаят от кварцов пясък за да се направят - има го навсякъде. Хората синтезират метан (природен газ) от водород (електролиза на вода) и СО2 отпадъка от металургия и циментопроизводство с излишъка от енергията на соларните панели (Германия). Западът може без рабсия, но рабсия не може без Запада (или ще си стоят в крепостните колхози и калта).

    Коментиран от #116

  • 110 Иван

    2 10 Отговор
    Русия само напомня, тя не властва.

    Премахват фашизмът в Европа и - ни организират - София получава язовир, сега е "Искър". изгребват пръстта и т.н.

    Русия не се вмесват толкова, имахме диктатура, но сравнение с днешната - глад.

    Кой човек може да предложи на друг човек - глад.
  • 111 Град Козлодуй

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Отец Дионисий":

    Вие Не Сте Никакъв ОТЕЦ Моля Набожните Хора не Мислят Лошо на Никои
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Иван

    4 10 Отговор
    И още нещо - няма как Западът да допусне Русия да кара влака, понеже просто Русия не може да кара влака, няма знания за това. Европа няма да се превърне във външна тоалетна, нито в кална кочина за кефа на Русия. Влакът го карат най-достойните и за момента това не е просто Западът, а Англо-Американците. Защото системите на държава и право при тях са най-оптимални и най-ефикасни. Затова привличат най-добрите от цял свят във всички области. Западът е в основата на всички иновации, просто защото Свободният Човек създава и мисли. Робите и крепостните изпълняват заповеди и превиват гръб пред разни диктатори и морални изроди. Русия имаше гении и които не избягаха, бяха повечето в концлагери. И създаваха лоши копия на Западни образци, информацията за които беше от шпионажа на КГБ.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Атина Палада

    6 11 Отговор
    И да добавя към вашия коментар - като споменахте за яицата, та се сетих, че по форумите срещнах един хубав лаф, а именно, че всички приказки за величието на Русия завършват с купони за хляб. А и друго ми направи впечатление - цели комплекси от жилищни блокове, даже в Москва са без парно в тоя студ! Понеже разни части не могат да доставят, тръби се пукат, на друго място опашки от лелки за безплатни бонбони за кампанията на Путин а Путин се среща със семейства на загинали и говори нелепости (постановка, понеже ако бяха истински, трябваше с голи ръце да го ликвидират)- а бе - пълна шизофрения. Жалко за обикновените хора, които са напълно безсилни (страх и терор!) да спрат този фарс. Най-ценното са хората, а кремълскта клика ги хвърля в огъня като дърва за огрев. Страшно е!

    Коментиран от #141

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Хаха

    4 9 Отговор
    В началото помощта беше само с бронежилетки. Но света видя как Русия се гъне като червей срещу в пъти по-малка и и по-зле въоръжена украинска армия. Затова западните държави започнаха да дават на Украйна ракети и сега позволяват да се използват на руска територия срещу военни цели.
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Атина Палада

    6 11 Отговор
    Напълно съм съгласен с вашия коментар. Само бих добавил, че трябваше това да стане преди година. Освен това, помощта на Запада за Украина е изключително малка. Вместо 20 Хаймарса, трябваше да им доставят поне 200. Вместо 200 танка, трябваше поне 1000. А Ф-15 трябваше да лети в Украина преди края на миналата година. Що се отнася до снаряди, един вид, Западът ги бил изчерпал - пълни глупости. През ПСВ, в битката при Сома, Британците изстрелват 1.5 милиона снаряда за 8 дни. Звукът от канонадата се е чувал чак в Лондон. Една Англия сама може да произведе повече снаряди, отколкото Русия. Щом са могли тогава, могат и днес поне 10 пъти по толкова. Много повече оръжие трябва за Украина, защото те защитават не само себе си, но и цяла Европа.

    Коментиран от #124

  • 120 Даааа....

    9 3 Отговор

    До коментар #108 от "Много моля, атлантическите кретени":

    Митов(къдравата Сю) да обясни какво точно работи жена му ?......шпионин на чуждо разузнаване ( чуждестранен гражданин) и даже е на щат и не го крие оФцата ! И този боклук бил кандидат за евродепутат видиш ли ...
  • 121 От стоки ширпотреба Няма смисъл

    6 4 Отговор
    НАТО мобилизира икономиката под предтекст заплаха от Русия и който не работи не трябва да яде
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Факт4екър

    10 4 Отговор
    НАТО умира напуснете големите градове в ЕС ако искате да се спасите от възмездието!
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Пипи

    8 4 Отговор
    В момента в който попиташ защо конфликтите не се решават с дипломация, а с война? Защо се пишат глупости, които всеки разбира, че са такива . В момента в който питаш защо Украйна не печели след помощтта от САЩ и Европа те блокират. Ами така като блокирате, кой ще ви чете лъжите?
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Няма какво да се лъжем

    7 6 Отговор
    Русия си са к.о.п.е.ле.т.а
  • 136 пиночет

    6 7 Отговор
    Време е, Путин да запука палячовците от Възраждане!
  • 137 Ъхъъъъъъ мозъци

    5 5 Отговор
    НАТО отново увеличава степента на ескалация, ще го отне естествено "фланга"....
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 гражданин

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    За да оцелее чекисткият режим в кремъл.
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 И всеки народ

    8 1 Отговор

    До коментар #115 от "Атина Палада":

    заслужава управниците си.
    Не познаваш средностатистическия руснак.
  • 142 😉........

    21 11 Отговор

    До коментар #105 от "Атина Палада":

    Не, не, руски ракети няма да ни зачаткат, нямат толкова силици и кураж ушанките, знаят какво ще ги сполети, и Европа не е фалирали икономически, по скоро страхливите и колебливи европейски лидери проточиха войната, същото колебание важи и за американците, иначе след време ще се обедиш че Русия си е пак ония колос на глинени крака какъвто е бил и СССР.
  • 143 Гласът на Путин не е важен!

    7 21 Отговор
    Гласът на българите трябва с референдум да се чуе ....и за НАТО и за Еврозоната да се чуе

    Коментиран от #151

  • 144 Страх тресе блатните фашисти... 🤣

    23 13 Отговор
    Усещат как примката се затяга неумолимо и мъчително... Няма да има милост!
    Путлеристан ще бъде тотално демилитаризиран и дефашизиран. Следват десетки години изплащане на милиарди долари репарации.

    Коментиран от #146, #148, #149, #160

  • 145 Референдуми бре евро-нацисти

    9 16 Отговор
    Референдуми за всяко нещо трябва да има
  • 146 Така е колега, верно е! +++

    11 8 Отговор

    До коментар #144 от "Страх тресе блатните фашисти... 🤣":

    Страх тресе атлантическите фашисти, всички го виждат
  • 147 404

    8 5 Отговор
    скоро само гледането на снимка на Путин води до трайни психични проблеми......и ако това не е хибридна атака и пропаганда.....
  • 148 Страх тресе атлантическите фашисти... 🤣

    9 4 Отговор

    До коментар #144 от "Страх тресе блатните фашисти... 🤣":

    И има защо впрочем !!!!
  • 149 Путлеристан

    2 2 Отговор

    До коментар #144 от "Страх тресе блатните фашисти... 🤣":

    Е само в болната ти глава перко ! Хахахахаха.....
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Страх тресе атлантическите фашисти... 🤣

    12 5 Отговор
    Всички българи казаха ясно ... КуууR zа НАТО....
  • 153 Я.....

    4 1 Отговор

    До коментар #98 от "История с документи":

    Ама ти май потвърждаваш, че НЕ СИ УМЕН ... знаеш си, нали!!!!
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Страх тресе атлантическите фашисти... 🤣

    11 5 Отговор
    Столтенберг на подскоци се изнесе към летището ....
  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 мдааа

    10 2 Отговор

    До коментар #151 от "Офффф":

    Не е проблем че има русофили и русофоби, проблема е че има c0pосоиди някаква злокобна идеология която унищожава всичко добро и умно сътворено от хората. Ако не бъде преодоляна... c0pосоидната идеология ще погуби цивилизацията.
  • 159 Хакайте им го мощно на атлантиците

    10 3 Отговор
    Сега това е важно ! Поне два -три ката им го изхакайте ама яко !
  • 160 Мдааа... за да е добре за ФАЩ

    9 3 Отговор

    До коментар #144 от "Страх тресе блатните фашисти... 🤣":

    Въпроса е... кого ползва тоя военен конфликт и на кого и защо помагаме ние???!!!
    Във всеки случай не помагаме, на 0крайна да е добре, на нас и на Европа да ни е добре, а помагаме за ДА Е ЗЛЕ НА РУСИЯ... за да е добре на ФАЩ!!!

    Коментиран от #166

  • 161 Българин

    9 4 Отговор
    Запада разбра,че губи войната и започна многоооо смело.Само,че Европа е на мушката,а не САЩ. Запада води воини извън тяхната територия, а целта на запада е да унищожи Европа.И ще го постигне. Правителствата на Европа трябва да стоят далече от тази война,защото потърпевшите сме ние.
  • 162 А да питам защо нито една

    11 4 Отговор
    родна мисирка не попита Столтенберг бил ли е освидетелстван в психиатрия от 2001 до сега и колко пъти е бил на лечение в психиатрии ?
  • 163 ДАВАЙ РУСИЯ!

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "пешо":

    ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА! ТОВА ЗНАЧИ ЧАО НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ! НООО КРАВАРИТЕ ПЪРВИ СИ ОТИВАТ!
  • 164 Русия върви напред

    8 6 Отговор
    Слава на Русия. Слава на президента Владимир Путин. Слава на героичния и смел руски народ. Победата е за Русия и това е неизбежно.
  • 165 ПУТИНЕ, стига плака

    4 7 Отговор
    НАТО нема да ти прости......
  • 166 Русия нахлу вероломно

    6 7 Отговор

    До коментар #160 от "Мдааа... за да е добре за ФАЩ":

    В Украйна. Избива мирни жени и деца. На Путин ли да помагаме ?????
  • 167 Лошо за путин

    7 7 Отговор
    Щатски ракети ша падат върху руски градове. Путин сам се нахендри на големия.....

    Коментиран от #175

  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Коста

    7 2 Отговор
    Окраина иска отчаяно да вкара НАТО на своя страна в пряк конфликт щото така и изнася. Надява се Зельонски, че ще си върнат Крим за да го подарят на Американците от благодарност. Последствията, дори и 3СВ нямат значение.
  • 170 Коста

    8 0 Отговор

    До коментар #19 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    За информация само. В аптеките продават разни медикаменти подходящи за теб
  • 171 ООО,

    9 5 Отговор

    До коментар #38 от "Гласът на НАТО":

    ДРЕМЕ ВИ И ОЩЕ КАК!... РУСИЯ Е СИЛА! РУСИЯ Е МОЩ! И ДАЖЕ ПРОСТИЯ
    КРАВАРСКИЯТ ХЕГЕМОН РАЗБИРА ТОВА... И ТРЕПЕРИ..!! НЕ НАПРАЗНО НАПРАВИ ПАРАЛЕЛНА ВОЙНА - ИЗРАЕЛ-ПАЛЕСТИНА! СЕГА СЪЩО ИНТРИГА : КИТАЙ - ТАЙВАН... АМА РУСИЯ СЕ ОКАЗА - РИБЯ КОСТ В ГЪРЛОТО МУ..ХА-ХА-ХА!

    Коментиран от #172

  • 172 Стига бе

    4 6 Отговор

    До коментар #171 от "ООО,":

    То и СССР БЕ СИЛА И МОЩ....
  • 173 Лошо за путин

    4 6 Отговор
    Щатски ракети ша громят Кремъл и Зимни дворец.....
  • 174 Лошо за путин

    3 5 Отговор
    Може да отнесе некой хаймърс в бункера...
    ..
  • 175 РАЗБИРА СЕ!

    5 2 Отговор

    До коментар #167 от "Лошо за путин":

    ...МА ...ДРУГ ПЪТ!... НАЛИ ЗНАЕШ ПОГОВОРКАТА - "ЗНАМ, ЧЕ ТАТИ ШЕ МИ КУПИ КОЛЕЛО...ЗНАМ! АМА ДРУГ ПЪТ!"

    Коментиран от #176

  • 176 То поговорките

    3 4 Отговор

    До коментар #175 от "РАЗБИРА СЕ!":

    Стават реалност....скоро щатски ракети ша палят Кремъл....
  • 177 БАРС

    7 1 Отговор
    ВИЛИКИЯТ РУСКИ ПИСАТЕЛ МАКСИМ ГОРКИ КАЗВА:КАТО ИЗЧЕЗНЕ ХОМОСЕКСОАЛИЗМА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ И ФАШИЗМА.ВЕРОЯТНО Е ПРАВ.ДА ЗАМИНИХ ДУМАТА ИХЧЕЗНЕ .
  • 178 Ние сме нато

    3 5 Отговор
    И не цепим басма на кремълския сатрап....
  • 179 БАРС

    7 2 Отговор
    СТОЛТЕНБЕРГ Е РАБОТИЛ ЗА БИЛ ГЕЙТС.А БИЛ ГЕЙТС Е ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА РАЖДАЕМОСТТА ЗА ДА СЕ НАМАЛИ ПРЕНАСЕЛЕНИЕТО НА ПЛАНЕТАТА.А СТОЛТЕНБЕРГ Е БАШ ИЗПРАТЕН ОТ БИЛ ГЕЙТС В АФРИКА.ТА РАЗНИ ВАКСИНИ и т.н.ТА ПОСЛЕ ПРЕД ООН СЕ ПРАВИ ЧЕ ПЛАЧЕ ЗА УМИРАЩИТЕ ОТ БОЛЕСТИ И ГЛАД ДЕЦА В АФРИКА.ДА БИЛ ГЕЙТС ГО НАБУТВА В НАТО
  • 180 Примката около.путин са затяга

    4 7 Отговор
    НАТО забавя, но не забравя.....

    Коментиран от #184

  • 181 Щатски снаряди

    3 7 Отговор
    Ща падат над Кремъл....за ужас на путлеристите....

    Коментиран от #182, #183

  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Крум

    1 0 Отговор

    До коментар #98 от "История с документи":

    Ти въобще погледна картинката ореди да е пльоснеш.
  • 186 Рашка с чашка

    2 7 Отговор

    До коментар #184 от "Щирлиц":

    А Русия няма армия която може да се бие. Русия има армия, която може да умре, също като Златната орда! Може да сте много по- добри от нас, но ние ще загинем много повече от вас.
  • 187 ????

    3 0 Отговор
    Въпросът е кой пръв ще гръмне атомната бомба - руснаците или американците?
  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Слушай

    1 0 Отговор
    Приказки.Да го биеш по устата докато не му остане и един зъб.
  • 190 НОВИНИ ОТ ФРОНТА

    0 0 Отговор
    ЩЕ 5Е -РЕ
  • 191 Бамбука

    0 0 Отговор
    Хайде да си припомним риториката от реди две години. Кой заплашваше България много преди да дадем оръжия за Украйна ? После се изредиха всички коментатори със заплахи към Европа. През период руснаците избомбиха 1/3 от цивилна Украйна - градове, села, болници, търговски центрове, което породи естествена реакция от цивилизования свят.
  • 192 Усик-Украйна

    1 0 Отговор
    Чакам с нетърпение да чуя гласа на Путин от отвъдното.Трябват ми 5сек.и една рака да
    го пратя на отчет при съзатели му.Там вече е Хитлер.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания