Тема: Украйна

30 Май, 2024 14:55 1 896 90

Готов ли е Западът да разреши удари по руска територия с оръжията, които е дал на Киев?

  • русия-
  • украйна-
  • нато-
  • ракети-
  • володимир зеленски

Президентът Володимир Зеленски каза в интервю за "Ройтерс" на 20 май, че са проведени разговори със съюзниците на Киев за използване на техните оръжия за удари по руски военни цели на границата и по-нататък

Готов ли е Западът да разреши удари по руска територия с оръжията, които е дал на Киев? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна призова съюзниците си да позволят на Киев да използва доставено от Запада оръжие за нанасяне на удари вътре в Русия и да се откаже от официална позиция, която някои от тях са заемали по време на 27-месечната пълномащабна инвазия на Русия.

Президентът Володимир Зеленски каза в интервю за "Ройтерс" на 20 май, че са проведени разговори със съюзниците на Киев за използване на техните оръжия за удари по руски военни цели на границата и по-нататък в Русия.

Той каза, че преговорите не са довели до "нищо положително", но някои партньори са променили реториката си по въпроса.

Руският президент Владимир Путин предупреди членовете на НАТО във вторник, че си играят с огъня, като предлагат да позволят на Украйна да използва западни оръжия, за да нанася удари по цели в Русия.

Ето какво са казали партньорите на Киев досега:

Тогавашният председател на Обединения началник-щаб на въоръжените сили на САЩ Марк Мили каза миналата година: "Мога да кажа, че сме помолили украинците да не използват доставено от САЩ оборудване за директни атаки срещу Русия".

Говорителят на Съвета за национална сигурност на САЩ Джон Кърби каза на брифинг във вторник, че Вашингтон е запознат с коментарите на Зеленски по въпроса.

"Бих ви казал, че на този етап няма промяна в нашата политика. Ние не насърчаваме и не разрешаваме използването на доставени от САЩ оръжия за нанасяне на удари в Русия."

"Не искаме това да ескалира под каквато и да е форма", каза прессекретарят Карин Жан-Пиер пред репортери на брифинг в Белия дом.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова членовете на западния военен алианс да премахнат ограниченията върху използването на техните оръжия, за да позволят на Украйна да нанася удари по "легитимни военни цели" в Русия.

"Дойде моментът да помислим дали ще бъде правилно да премахнем някои от ограниченията, които бяха наложени, защото сега виждаме, че особено в региона на Харков фронтовата линия и границата са повече или по-малко еднакви", каза Столтенберг.

НАТО като организация не доставя оръжие на Украйна.

По време на посещение в Киев на 3 май британският външен министър Дейвид Камерън каза, че Украйна може да използва оръжията, предоставени от Лондон, за да нанесе удари по цели в Русия и че зависи от Киев дали да го направи.

"Украйна има това право", каза той. "Точно както Русия нанася удари вътре в Украйна, можете напълно да разберете защо Украйна изпитва необходимост да се увери, че се защитава.

Френският президент Еманюел Макрон каза във вторник, че на Украйна трябва да се позволи да удря по военни обекти в Русия, които Москва използва, за да атакува Украйна.

"Смятаме, че трябва да им позволим да неутрализират военни обекти, от които се изстрелват ракети, военни обекти, от които Украйна е атакувана", каза той на съвместна пресконференция с германския канцлер Олаф Шолц.

"Но не трябва да им позволяваме да удрят други цели в Русия и цивилни или други военни обекти в Русия.

Попитан за това, Шолц каза: "Украйна има всички възможности съгласно международното право за това, което прави. Това трябва да бъде казано изрично."

"Странно ми е, когато някои хора твърдят, че не трябва да се оставя да се защитава и да предприемат мерки, които са подходящи за това.

Датският премиер Мете Фредериксен повтори думите на Шолц и Столтенберг в коментари пред телевизия TV2 във вторник.

"Вие сте добре дошли да използвате това, което сме дарили на Украйна, също и извън Украйна - тоест срещу руски цели - ако е в рамките на международното право", каза тя.

"Генералният секретар на НАТО беше много ясен по този въпрос преди няколко часа, че е в рамките на правилата, когато водите война, защото Украйна е тази, която е атакувана от Русия.

Тя обаче не каза дали това ще важи за изтребителите F-16, които Украйна трябва да получи от Копенхаген през лятото.

В отговор на искане за коментар нидерландското министерство на отбраната заяви в сряда, че Украйна трябва да използва дарени оръжия в съответствие с международното право.

"Освен това Нидерландия не налага правни ограничения върху използването на оръжия, доставени от Холандия над или на руска земя", се казва в съобщението.

Чешкият премиер Петр Фиала каза на брифинг във вторник, че изявленията по въпроса на Столтенберг и други са "абсолютно логични".

"Украйна е страна, която се защитава срещу руска агресия... и като нападната страна със сигурност има всички права да използва всички възможности за своята отбрана.

Литва гласно изрази подкрепата си за правото на Украйна да нанася удари по цели в Русия.

"Начинът да реагираме на агресията на Русия в Украйна, а също и в нашите страни, е да подкрепим и да позволим на Украйна да използва оръжията, които вече има, и начина, по който трябва да ги използва", каза външният министър Габриелиус Ландсбергис на понеделник

"Ето как управлявате ескалацията... така спирате Русия.

Президентът на Латвия Едгарс Ринкевичс също се съгласи със Столтенберг, като каза пред CNN в понеделник, че това е "критичен момент" за Украйна: "Мисля, че няма рационална, прагматична причина да не позволим на Украйна да използва тези оръжия срещу Русия по начин, който е най-ефективният."

Ден по-късно естонският министър на отбраната Хано Певкур призова Х за съюзниците на Киев да "увеличат обучението на украинските бойци (и) да позволят на Украйна да нанася удари по военни цели в Русия".


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Едно и също

    56 1 Отговор
    От сутрин до вечер
  • 2 Госあ

    62 2 Отговор
    Въпросът е, готов ли е режима в Киев да даде курбан и цивилните укри, освен тези в униформа ?

    Коментиран от #58

  • 3 Русофил

    18 5 Отговор
    Готов ли е Западът - винаги готов !

    Коментиран от #14, #40

  • 4 Миролюб Войнолюбов

    50 7 Отговор
    Готов ли е ЗапАДът да преглътне ответния отговор?

    Коментиран от #11, #39

  • 5 украинците вече разбраха ,

    45 6 Отговор
    че западните им приятели ги обичат и за тово ги пращат на хронта да загинат там .
    От друга страна руснаците не искат да ги трепят , ама се налага понежа западняците са ги пратили .

    Коментиран от #41

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 мъже в черно

    40 1 Отговор
    Територията на о крайна е най големия конц лагер , където мъжете нямат никакви права . Имат единственото право да станат доброволци за фронта . И да искат - не могат да напуснат територията .
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ФАКТИ

    6 15 Отговор
    Удриии, война като на война...

    Коментиран от #46

  • 11 Русофил

    11 5 Отговор

    До коментар #4 от "Миролюб Войнолюбов":

    Руският отговор се дава винаги от Медведев. И сега също.
  • 12 ХаХа

    38 2 Отговор
    Готов ли е запада да яде удари със оръжията дето е дал на зелю?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 9 майи45

    27 1 Отговор

    До коментар #3 от "Русофил":

    Винаги Готов за Ден Победы !
  • 15 Хахах

    23 1 Отговор
    Всички KoзяkПачавериСаЗаБесилото!!!
  • 16 полша днес разреши

    6 0 Отговор
    ама тя не е запада . дала петриът и се прави . Днес имаше позиция на лавров . за 2 г нищо не се е променило . логиката е 2г още да не се промени нищо . надлъгването си остава .
  • 17 Готови ли са

    22 5 Отговор
    Да поемат руските ядрени ракети... Съмнявам се

    Коментиран от #27

  • 18 Ахмет Стоякугу

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Анатоли стайков":

    Браво Анатолий ! Харесваш ми !

    Коментиран от #29

  • 19 на тая територия

    28 2 Отговор
    Няма свободни хора . Разбраха вече че само с потник на голо не става . Ако можеха да върнат времето десет години назад , с ръце и крака щяха да се държат за Янукович .
  • 20 да питам

    6 23 Отговор
    Едно не ми е ясно ... Що Запада трябва да разреши на Украйна , да се защитава ?!! Бият - биеш .. толкоз е просто ..

    Коментиран от #30, #33

  • 21 Механик

    32 2 Отговор
    А стига сте претопляли тая манджа, де! Как не ви омръзна?
    Я кажете по-добре, как върви перемогата? ВСУ превзе ли Владивосток и остров Сахалин?
    Стичат ли се милиони ентусиазирани укри към мобилизационните пунктове??
  • 22 Няма досега

    5 23 Отговор
    в световната история две съседни държави да воюват, но едната да има забрана да стреля по цели в другата(която е и агресор) и да навлиза в нейна територия.

    Коментиран от #32

  • 23 Женераль дьо Гном

    25 1 Отговор
    Макарона щял да праща войска там .
    Той може да марширува в тревата, без да бъде забелязан и от дрон. Идеалният разузнавач!

    Коментиран от #36

  • 24 Ехооо

    2 15 Отговор
    Асвабадителите - к@рсвами ..
  • 25 миришат му краката

    31 1 Отговор
    макарон е идеалния пример, защо на извратени типове не трябва да се дават власт и пари!!! Също на разни акушерки и прочие .
  • 26 Спорт

    36 1 Отговор
    Чудя се защо Украйна не обяви война на Русия?
    Във военната доктрина на Русия е записано че ако някой нападне Русия или заплаши нейния суверинитет, Русия има право да използва ядрени оръжия.
    Тук много хора са за победа над Русия , много такива хора , войнолюбци е имало и преди всяка война. Проблема е че когато избият и осакатят децата ти , избият семейството и приятелите , изравнят със земята всичко наоколо , политиците , скрити в луксозен бункер или на някой луксозен остров , говорят за победа на всяка цена , светът около теб е сринат и тогава навярно няма да искаш толкова да побеждаваш , ще искаш да видиш децата си живи, обаче вече ще е късно , войнолюбецо.
  • 27 ФАКТИ

    1 20 Отговор

    До коментар #17 от "Готови ли са":

    Стига бе, стига бе, банални станахте бе, я отговори на един въпрос, другите туземци ли са и нямат ли ядрено оръжие? Само Русия ли разполага с такова, че плашат от сутрин до вечер? Щото преди време едни дръпнати разбраха, че изгряващото слънце идва откъм Пърл Харбър

    Коментиран от #45

  • 28 Трите Балтийски Пуделчета и те Казали???

    20 0 Отговор
    Ще им дадат по една Бисквитка!!
  • 29 СЪЩО КАТ

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Ахмет Стоякугу":

    НА ПАНАГИРЯ ГА СА НАС РА
  • 30 Зсщото

    12 0 Отговор

    До коментар #20 от "да питам":

    са зависими от тях. Продали са. Каквото каже чорбаджията това е. 😁😁😁😁

    Коментиран от #44

  • 31 Маджонг

    8 18 Отговор
    Рушлямистан им остана само да плашат с ядрена война, щото цялата армия от орки я видяхме колко струва.

    Коментиран от #35

  • 32 АМИ НЯМА

    11 4 Отговор

    До коментар #22 от "Няма досега":

    КОГАТО ДВЕ СУВЕРЕННИ ДЪРЖАВИ ВОЮВАТ ПО МЕЖДУ СИ ТАКАВА ЗАБРАНА Е НЕВЪЗМОЖНА
    ТА КОГА РУСИЯ ЩЕ ЗАБРАНИ НА РУСИЯ ДА ИЗПОЛЗВА РУСКО ОРЪЖИЕ ЗА ДА ОТВОЮВА РУСКИ ТЕРИТОРИИ НАСЕЛЕНИ С РУСНАЦИ
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 годишнина

    16 1 Отговор
    Щели ча честват 80 годишнината от десанта в Нормандия . Като се върнат 80 години назад - кога се пада ?
    А се бият в гърдите че победили Хитлер ?!
    От 1939 година какво правиха и къде бяха ? Хитлер сам ли се върна в Германия ?
  • 35 АМ ЧИ

    5 0 Отговор

    До коментар #31 от "Маджонг":

    НЯААА СА ПЛАШИШ БЕ
  • 36 НЕ СИ РАЗБРАЛ

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "Женераль дьо Гном":

    ЩЕ Я ПРАЩА В КОИЛОВЦИ
  • 37 А бе

    2 18 Отговор
    Руснаците не спряха да дразнят НАТО и да тикат света към трета световна. Искаме МИР!
  • 38 Теория на конспирацията

    13 4 Отговор
    А може ли Киев да прасне Европа с техните оръжия !
  • 39 Мда

    2 7 Отговор

    До коментар #4 от "Миролюб Войнолюбов":

    А ще може ли Русия да преглътне големия залък, за да може да отговори?

    Коментиран от #52

  • 40 Русофил

    16 2 Отговор

    До коментар #3 от "Русофил":

    Готов ли е Западът - винаги готов да се самоубие !
  • 41 Русофиу

    3 6 Отговор

    До коментар #5 от "украинците вече разбраха ,":

    А руснаците кой ги прати?
  • 42 име

    15 0 Отговор
    Всеки ден едно и също дъвчете. Запада има желание, но не му стиска. Щото му е ясно, че руснаците няма да гледат мирно отстрани как ги бомбандират.
  • 43 провинциалист

    21 1 Отговор
    Западът, готов-неготов, няма избор. Икономическият му модел изисква "усвояване" на нови територии, а бившият Източен блок вече е опоскан.
  • 44 да питам

    3 10 Отговор

    До коментар #30 от "Зсщото":

    Таваришч , ич не си в час .. "денацификацията и демитаризацията " е една лакомия , на Малката Ханъма ..
  • 45 Статистик

    13 0 Отговор

    До коментар #27 от "ФАКТИ":

    Имат, разбира се. Проблемът обаче е друг - миналата година САЩ и Англия имат общо девет опита с техните МБР, от които само един успешен! А и Лойд Остин се оплакваше, че най-младата им ракета е от 1990!! Та не се знае знае ли се.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 да питам

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "ВИЖДАМ ТЕ":

    Виждаш , дръжки ... поне уважавай ТаЙсън ..
  • 48 Разочаровал съм се

    4 17 Отговор
    навремето от всичко руско което съм имал - кола, телевизор, хладилник, фотоапарат, радио, самобръсначка(електрическа), пералня. Всички съм ги поправял многократно и са пълна скръб. Видяхме им безаналоговите оръжия на руснаците - Армати, Сармати, СУ-57 и разбрахме, че където са победили е било заради огромния брой жертви, там живота на войника не се цени. Единствено не сме видяли ядрените им оръжия и ако те са като всичко останало няма страшно. Всъщност РФ няма ЯО, останало е съветското правено преди 40 и повече години.

    Коментиран от #57

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ФАКТИ

    1 8 Отговор

    До коментар #46 от "Дженджа@е":

    Война като на война, заминавай на фронта да се биеш за Русия
  • 51 Изредиха се всички евро джуджета

    11 2 Отговор
    Да дават акъл включително и отиващия се столтенбепг явно няма да посмеят знаят че отговора ще е страшен

    Жалкари смешни

    Коментиран от #82

  • 52 Миролюб Войнолюбов

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "Мда":

    Скоро предстои съмненията да се разсеят...
  • 53 Дедо ви...

    13 2 Отговор
    Последните действия на нато срещу Русия са равносилни на обявяване на война
  • 54 Няма досега

    0 9 Отговор
    в световната история две съседни държави да воюват, но едната да има забрана да стреля по цели в другата(която е и агресор) и да навлиза в нейна територия.
  • 55 Историк

    1 17 Отговор
    Руснаците твърдяха, че ДНР, ЛНР и Крим били "руска територия", а украинците млатят по тях със западно оръжие откакто го имат.

    СЕГА Лавров, Медведев и Захарова заплашват, че ако украинците ЗАПОЧНАТ да използват западни оръжия по руска територия, ЩЕ "има сериозен отговор".

    СЛЕДОВАТЕЛНО: Лавров, Медведев и Захарова без да искат признават, че позицията за това, че ДНР, ЛНР и Крим били руска територия са само пропаганда и лъжи и че МНОГО ДОБРЕ ОСЪЗНАВАТ, че Русия е ОКУПАТОР в Украйна.

    Елементарно лъсна истината, даже не трябваше много да се чака, преди руските фалшификации и лъжи да изплуват.
  • 56 За нападението

    3 13 Отговор
    над селата на север от Харков. Украинците ги гледаха с бинокли и дронове как пристигат, формират боен ред по границата, но нямаха право да стрелят. Ако ги бяха подпукали с ракети, дронове, артилерия още при идването им с конвоите далеч нямаше да стане така.
  • 57 провинциалист

    11 1 Отговор

    До коментар #48 от "Разочаровал съм се":

    А от всичко китайско днес очарова ли се?

    Коментиран от #67

  • 58 Тредстоун

    1 15 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    Ето го курбана , всеки ден по една кофа курбан за ватенките ...."На 30 май 2024 г. специалното звено от група 13 на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна, с помощта на украински военноморски щурмови дронове Magura V5, отново ефективно атакува корабно-катерна група на руската държава-агресор във временно окупирания Крим. Успешната специална операция стана възможна благодарение на подкрепата на глобалната платформа United24 , в резултат на удара са унищожени два високоскоростни транспортни и десантни катера KS-701 Tuna.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Нагли Ушанки

    2 12 Отговор
    След като Руснаците бомбят цяла Украйна и Украйна има право на ответен удар Русия използва Ирански и Северно корейски ракети и дронове така че и Украйна има право като тях

    Коментиран от #64

  • 61 Западът

    2 11 Отговор
    Готови сме да разрешим...Нали за това ги даваме???Руския Агресор трябва да бъде наказан!!!
  • 62 Атина Палада

    16 2 Отговор
    Правилното заглавие е :- Готов ли е Запада да нападне Русия, защото тези ракети ще бъдат направлявани от Западен военен персонал! И отговора е:- Не, Запада не е готов за война с Русия!
    Запада може да води войни само с талибаните. Русия не е хапка за тяхната уста.

    Коментиран от #63, #70

  • 63 Историк

    4 1 Отговор

    До коментар #62 от "Атина Палада":

    Как така "ще" Украйна бомби ъс западни ракети окупаторските войски в ДНР, ЛНР и Крим със западни ракети от над година.

    Коментиран от #65

  • 64 Атина Палада

    8 2 Отговор

    До коментар #60 от "Нагли Ушанки":

    Тогава се обади на Зеленски да обяви война или СВО на Русия, защото в противен случай е тероризъм.
  • 65 Атина Палада

    10 1 Отговор

    До коментар #63 от "Историк":

    Който е в час знае за какво нападение иде реч... За онова, което Путин посъветва Запада.. Ти не си от тези,които са в час..

    Коментиран от #66

  • 66 Историк

    1 7 Отговор

    До коментар #65 от "Атина Палада":

    Такива "отговори" в стил "хванаха ме в крачка, но ще се правя на наглец пък дано мине" показват, че осъзнаваш безизходицата от логическия провал на лъжата на руските окупатори.

    Коментиран от #73

  • 67 Като цяло днешното

    3 7 Отговор

    До коментар #57 от "провинциалист":

    китайско е по-добро от тогавашното руско и е доста по-евтино. По-качествените съветски стоки бяха от републиките например ВЕФ201, Ригонда, Селга, Гауя (радиоапарати) бяха добри, но латвийски. Имах магнетофон Маяк203, добър беше, но украински.

    Коментиран от #69

  • 68 Готов е

    8 1 Отговор
    ама като усети първия удар и ще си седне на ева ния зад ,.,...,, ни и ша квичат за увисналия член 5,да им го бутнат.
  • 69 провинциалист

    3 0 Отговор

    До коментар #67 от "Като цяло днешното":

    Значи би предпочел БРИКС пред ЕС, за да сме по-близо до Китай.

    Коментиран от #71

  • 70 И дроновете Шахид

    2 5 Отговор

    До коментар #62 от "Атина Палада":

    от Иран в началото бяха управлявани от ирански специалисти докато се изучат руснаците, даже и жертви имаха. За севернокорейските ракети предполагам има и специалисти оттам.

    Коментиран от #76

  • 71 В никакъв случай,

    2 6 Отговор

    До коментар #69 от "провинциалист":

    евтинията им е в жестоката експлоатация на трудолюбивия и многоброен китайски народ в съчетание на закупените десетки хиляди заводи от САЩ и ЕС както и западните пазари. Не ти пожелавам китаец за шеф. Оригиналното западно си остава еталон за качество, но е много скъпо(така нареченото корекомско).
  • 72 Шмекер

    0 9 Отговор
    Путин разроши Украйна, време е Украйна да се защити със всички възможни средства . Значи Путин може да нанася удари с Ирански дробове и ракети от С. Корея по цели в Украйна, а Украйна не може да нанася удари с западни оръжия . Не става така.
  • 73 Атина Палада

    5 0 Отговор

    До коментар #66 от "Историк":

    Нищо подобно... Не става въпрос за оръжията, които сега са в Москва на изложение:))) площада на смеха:)
    Не се прави на хитър, защото не си!
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Непредизвикани и пълномащабно САЩисани

    9 2 Отговор
    Ай стига с тия лакардии ве..Бандерите никога не са спазвали червени линии, удаде ли им се случай винаги гърмят колкото и докъдето могат. Важното се премълчава - само днес х0хъл армията е отнесла такива шамари от руските Център и Запад, че на зеленият покемон няма да му стигне и танкер с колумбийски бакпулвер да разпусне.
  • 76 Атина Палада

    8 3 Отговор

    До коментар #70 от "И дроновете Шахид":

    Може да е така... Не зная!
    Обаче вие първо трябва да прочетете правилата за водене на войни..
    Без да сте наясно и си драскате тук. Колко пъти вече да ви пиша, че Украйна не е обявила наа Русия СВО или война.. А след като не е обявила, нейните удари по руска територия се смятат за терористични актове. Тероризъм!
    Русия обяви СВО на Украйна.. Примерно САЩ са водили доста войни с обявена СВО.. Например в Ирак влязоха с обявена СВО!
    А сега ако Запада стимулира удари по руска територия от страна на Украйна, е равносилно, че стимулира тероризма...А ако се използват такива ракети, които се изисква съответно военен персонал от съответната страна, то директно тази страна извършва терористични актове в Русия.. Ще бъде по късно обявена за терористична.
    И може би затова САЩ и Германия категорично отказват... защото един ден ще свърши този конфликт и тогава.. ще излезе на бял свят кой е терориста....В смисъл отказват както го каза Шолц:"Германия няма да прави в Украйна това, което прави Англия и Франция"! Мисля загряваш за какво иде реч.
    Всеки един удар сега по руската територия е терористичен акт...

    Коментиран от #84

  • 77 Тома

    7 1 Отговор
    Запада е винаги готов щом се задават прайдовете
  • 78 Гай Турий

    9 1 Отговор
    Тоя дрогиран запад ще ни вкара в ТСВ. На какво се надяват сатанинските гниди на запада, не виждам, освен да са непълно ненормални и постоянно дрогирани.
  • 79 За Запада не знам, ама

    0 4 Отговор
    За Запада не знам, ама западните държави една по една дават такива разрешения. Без да се напъвам се сещам за Великобритания, Швеция, Дания.

    Коментиран от #80, #83

  • 80 Атина Палада

    3 0 Отговор

    До коментар #79 от "За Запада не знам, ама":

    Англия и Швеция оттеглиха... Сега не са съгласни... А Дания да дава... там няма проблем с гумените й лодки като България :)))
  • 81 Павел пенев

    4 1 Отговор
    Запада може да разреши това, но трябва да е готов и да поеме удари.
  • 82 мдаааа

    0 2 Отговор

    До коментар #51 от "Изредиха се всички евро джуджета":

    Я да чуем мнението и на един рузки усранник ..
  • 83 да питам

    0 2 Отговор

    До коментар #79 от "За Запада не знам, ама":

    Е , що не се сещаш и за Норвеже ?!🤭 Русские пийняци - нихера .. от вчерА ..
  • 84 Глупости говориш

    2 3 Отговор

    До коментар #76 от "Атина Палада":

    хората се събират, деца правят без да се женят. Ами не е обявила война защото не иска, само се защитава. Заради един лист ще ги смятаме за терористи ли? Хитлер също не обяви война на СССР, а вероломно нахлу в него, руснаците тогава терористи ли бяха като се защитаваха?
  • 85 Тити

    1 4 Отговор
    Запада направи голяма грешка още 2014 година още тогава НАТО трябваше да е в Украйна.
  • 86 Сиромах

    3 0 Отговор
    Интересно ми е, ако бай Иван даде пари и оръжие на някой гладен и му поръча да следи и ликвидира някой политик или семейството му, ще му търси ли някой сметка за това, което е направил,или ще се търси отговорност само от прекият извършител?Смятам, че на този въпрос може да отговори само бай Танас Запрянов или Главчев!
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 !!!?

    1 0 Отговор
    Параграф Z: Кагато един Кучисин захапе съседа ти за крака може да му дадете тояга, но да удря оградата, а не по муцуната на Кучия син !!!?
  • 90 Р.К.И.

    0 0 Отговор
    Да го минат в графата "Продажби". Ние сме продали на Украйна това оръжие (ще го плащат някога си). Когато си купиш нещо, то става твое и можеш да го използавш както ти харесва.
Новини по държави: