Last news in Fakti

17 Февруари, 2014 11:28 1 140 0

Иран разработва собствена ПРО

  • иран-
  • про-
  • пво
Иран разработва собствена ПРО - 1
Снимка: AP/БTA

До две години Иран ще има собствена система за противовъздушна отбрана. Тя ще се казва Bavar-373 (Вяра -373) и ще превъзхожда в значителна степен предлагания й от Русия аналог S-300, съобщава арабската редакция на Би Би Си.

Бригаден генерал Фарзад Есмаили заяви, че техническите проблеми са преодолени и в момента предстои изграждането на бази и инфраструктурата на иранската противоракетна система (ПРО). Процесът трябва да бъде завършен до 2015 г.

„Иранската система за отбрана ще е много по-мощна от руската S-300”, заяви висшият военен.

Режимът на аятоласите през последните години усилено се опитва да разработва свои системи за въоръжение с оглед на наложените от международните санкции. В края на миналата година Иран и Шесторката договориха разхлабване на ембаргото в замяна на отказа на Техеран да развива собствена ядрена програма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА