Last news in Fakti

9 Юни, 2024 17:07 978 34

Деликатно мълчание в Белия дом! Ще се срещнат ли лично Джо Байдън и Бенямин Нетаняху?

  • джо байдън-
  • бенямин нетаняху-
  • сащ-
  • израел-
  • газа-
  • хамас

Байдън е твърд поддръжник на Израел във войната му с "Хамас" в Газа, но е имало напрежение между двамата политици по отношение на начина, по който Тел Авив води войната

Деликатно мълчание в Белия дом! Ще се срещнат ли лично Джо Байдън и Бенямин Нетаняху? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Белият дом отказа да съобщи дали президентът Джо Байдън ще се срещне с Бенджамин Нетаняху при посещението на израелския премиер във Вашингтон през следващия месец, за да говори пред Конгреса на САЩ, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Нямам какво да съобщя днес“, заяви съветникът по националната сигурност Джейк Съливан в интервю за Си Би Ес, като добави, че двамата политици поддържат редовна комуникация.

"Той ще дойде, за да говори пред Конгреса. Президентът разговаря с с него през цялото време", каза Съливан.

Предвидено е Нетаняху да направи обръщение към съвместната сесия на Конгреса на 24 юли. Байдън е твърд поддръжник на Израел във войната му с "Хамас" в Газа, но е имало напрежение между двамата политици по отношение на начина, по който Израел води войната, припомня Ройтерс.

Байдън, който се бори за преизбиране през ноември, се сблъска с критики за подкрепата си за Израел от страна на левите си съмишленици, докато броят на жертвите в Палестина от израелската офанзива не спира да нараства.

Стана известно, че най-малко 274 палестинци са били убити и 698 са ранени при израелските удари по лагера Ал-Нусейрат в централната част на ивицата Газа вчера, съобщи здравното министерство на Ивицата Газа, цитирано от Ройтерс.

От началото на военната офанзива на Израел в ивицата Газа са загинали най-малко 37 084 палестинци и 84 494 са били ранени, съобщи здравното министерство на Газа.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    12 0 Отговор
    Ще се срещнат на подсъдимата скамейка в Хага.
  • 2 Българин

    8 0 Отговор
    Турският външен министър Хакан Фидан ще посети Русия от 10 до 11 юни, той ще участва в Съвета на външните министри от БРИКС
  • 3 Укропат

    5 0 Отговор
    Шефчето ще се обиди. Тези срещи са запазени за него. Но все пак за колега диктатор... може.
  • 4 Ще се

    8 1 Отговор
    срещнат , само че единия нито ще разбере с кого се среща , нито ще разбере защо.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Киро

    10 1 Отговор
    Тези двамата световни престъпници ,да бъдат ли ...рани! Тогава света ще си отдъхне !!
  • 7 Среща на престъпници ...

    10 1 Отговор
    Правителствената медийна служба в Газа заяви в изявление в събота, че броят на жертвите от клането в лагера Нусейрат в централната част на Газа е нараснал до 210, като над 400 са ранени.
    Междувременно болницата на мъчениците в Ал-Акса е затрупана с ранени и тела на загинали, повечето от които са деца и жени. Израелската бомбардировка беше насочена срещу пазара в Нусейрат и района около болницата на мъчениците Ал-Акса в Деир Ал-Балах. 
    Говорителят на болницата Халил Ал-Дакран заяви, че много от ранените са изложени на риск от смърт поради тежестта на състоянието им и липсата на медицински ресурси.

    Коментиран от #15

  • 8 Отвратително и гнусно

    8 1 Отговор
    Престъпника Нетаняху на посещение във Вашингтон през следващия месец, за да говори пред Конгреса на САЩ, ..... Поканвайки израелския масов убиец да направи реч на специална съвместна сесия на Конгреса, лидерите на демократите и републиканците избухнаха: „За да надградим нашите трайни отношения и да подчертаем солидарността на Америка с Израел, ние ви каним да споделите визията на израелското правителство за защита на демокрацията, борба с терор и установяване на справедлив и траен мир в региона.

    Историческата аналогия, която се представя, би била покана към Хитлер или Мусолини да обяснят своята „визия за мир“. 
  • 9 Велика Румъния

    1 4 Отговор
    Румъния е велика страна с вековна култура. Ние сме потомци на древните римляни.
  • 10 Джо Байдън и Бенямин Нетаняху

    14 1 Отговор
    Са двете лица на една монета. САЩ са съучастник във всички престъпления на Израел и също трябва да бъдат обявени за терористична държава.
  • 11 касапска среща

    7 1 Отговор
    хитлер ряпа да яде до тея уруди
  • 12 Бай Бай Лов

    5 1 Отговор
    Един престъпник и един демент.
  • 13 Деликатно мълчание в Белия дом!

    9 0 Отговор
    И кое му е деликатното? Цинично и гнусно е
  • 14 Ако не друго поне света видя

    7 1 Отговор
    Що за боклуци управляват САЩ. И не говоря за вече осъденият президент а за следващият който също ще бъде осъден
  • 15 ОМБРЕ

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Среща на престъпници ...":

    КАСАПИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ЛИ СА
  • 16 Щели да се

    5 3 Отговор
    срещнат Джо Байдън и Бенямин Нетаняху и да се почерпят за убийството на около 26000 деца . За справка всички четвъртокласници в България са по малко от 50 хиляди
  • 17 поне света видя какво представлява САЩ

    7 2 Отговор
    и бясното му куче Израел. Само през първите два месеца от войната Израел хвърли над 25 000 тона бомби върху Газа, което се равнява на почти два пъти повече от мощността на ядрената бомба, хвърлена над Хирошима през 1945 г. !!!...вече хвърлените бомби са над 55-60000 тона бомби. Тези излязли от употреба в САЩ, но доставени на Израел 2000-фунтови бомби са еквивалентни по размер на така наречените „блокбъстър“ бомби, които изравниха цели градски квартали по времето на Втората световна война. Когато бъдат взривени, те оставят кратери с дължина 40 фута и убиват и осакатяват хора на разстояние до 1200 фута, върху площ, еквивалентна на 58 футболни игрища. Русия също разполага с огромно количество от такива бомби естествено, но никога до сега не са използвани в Украйна, нито пък Русия ги е предоставяла на някой друг да извършва геноцид и етническо прочистване ! Използването на тези масивни бомби до голяма степен е прекратено от американските военни, номинално поради огромния им потенциал за „съпътстващи щети“....Но убийството на хората в Газа и унищожаването на нейните сгради и инфраструктура не е непредвидена последица, а умишлена цел на американско-израелския геноцид в Газа.
  • 18 Гамен

    1 1 Отговор
    Абе руснаците да дават от сапьорските хиперзвукови лопатки на хусите и да ги започват.
  • 19 Янко Виа

    2 1 Отговор
    Разбира се ще се срещнат.Сатаняху ще набие канчето на Бай Дън за да се разбере кой е шефът.
  • 20 Следовател

    4 2 Отговор
    По правило с терористи не се преговаря! Въпреки това последните седмици света е очевидец на това, че преговорите с ХАМАС стигнаха в задъненана улица. Хамас просто не желаят да освободят израелските заложници. Те се опитват да рекетират не само Израел, а целият свят, който според тях е длъжен да издържа палестинците. Крайно време е Турция да спре да обвинява ИЗРАЕЛ, а по скоро да си прибере палестинците, които на времето от Турция са отишле в Близкият изток, ивицата ГАЗА. До кога палестинците вместо да работят и се издържат, ще подкрепят терористи, ще купуват оръжия, а светът е длъжен да ги издържа. А главатарите на терористите трябва да бъдат изгонени от Катар и предадени на международен съд за тероризъм.

    Коментиран от #23

  • 21 Анонимен

    3 2 Отговор
    Пуснете помпите с водата в тунелите на ГАЗА и приключвайте с ХАМАС
  • 22 Демократ

    4 2 Отговор
    Всички се втурнали да спасяват радикалните ислямисти от Хамас които направиха подземен град в Газа и го натъпкаха с оръжие в период когато са на издръжка на целия свят. Които създават поколение да убива и го фанатизираха. Да, картините са покъртителни, но Израел иска да освободи заложниците,защо не ги освобождават, защо съседните страни не приемат бежанци. Как ще признаят държава която постъпи като терорист която уби 1200 души в един ден. ? И как си го представят това признаване в този вид който е ,в две разпръснати територия, че искат и Източен Ерусалим. На Западния бряг е Витлеем

    Коментиран от #24

  • 23 Жоро Ломския-американчето

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "Следовател":

    И аз като американски гражданин съм твърдо против с част от моите данъци на парите изкарани с много труд от мен и моето семейство да бъде спонсориран цио нистки Израхелл.

    Коментиран от #27, #29

  • 24 Инспектор ДюДю

    2 3 Отговор

    До коментар #22 от "Демократ":

    Три поредни поста с различни никове и един и същи IP адрес.Аххх,че си ми умник и тарикат.
  • 25 ПРОГЛЕДНИ АНАТОЛЧО!!

    2 0 Отговор
    ГУЗНОТО МЪЛЧАНИЕ ! НЕТОЧНА ВИ Е ТЕРМИНОЛОГИЯТА БЕ, ПИСАРУШКИ!!!ООООООО, АНАТОЛЧО , МА ТИ ЛИ СИ ПИСАРУШКАТА?????ЯСНО.
    Е ,ЗА ТОВА ВИ НЕНАВИЖДА МЕ!!
  • 26 Равините ще задължат

    2 1 Отговор
    Байдън да се срещне.От Байдън нищичко не зависи,само може да изпълнява и мълчи.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Следовател

    2 3 Отговор

    До коментар #23 от "Жоро Ломския-американчето":

    90% от Народа на САЩ седи твърдо зад Израел. Ти си от другите пришълци, който е напуснал държавата си и станал емигрант. Ще си затваряш устата и няма да се обаждаш. Като си пропалестинец, хващай самолета и със семейството си отивай да живееш в Турция. Ей много сте нагли бе. Добре, че не съм Президент на САЩ. Ако бях Президент, всички такива като теб, които не си знаят интересите щяха да бъдат незабавно депортирани.

    Коментиран от #32

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 какво значение има

    2 2 Отговор
    След като двата терориста са се съюзили и правят геноцид над Палестинците!
    Тях ги знаем че са терористи. По важно е нашите продажници какво правят?
    За съжаление народа мълчи и нашата държава продължава да е съучастник на този геноцид!

    Коментиран от #34

  • 32 прав си

    1 2 Отговор

    До коментар #29 от "Следовател":

    Всички включително и ти сте слуги и правите постоянно любов на тез вашите господари от израел. Само че този път всички видяха че вашите господари и вие включително каква стока сте били. Оттук нататък няма да е същото!

    Коментиран от #33

  • 33 Следовател

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "прав си":

    Не бъди сигурен. Пилците се броят наесен.
  • 34 Даааа

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "какво значение има":

    Палестинците са терористи за които избиването на деца,жени,стари хора,невинни,го нямат за нищо. Отговорете си на въпроса,защо 13-14 г . арабски деца стрелят с автомати и убиват?Защо зверствата които извършиха арабите на 7 октомври 2023г., спрямо евреите,нямат никакво нормално обяснение. Да изпечеш бебе във фурна пред изпадналите в ужас вързани родители, това какво е? Сега,когато арабите са на колене,"олеле мале".Само,че аз въобще не ги съжалявам.Арабите да си понесат заслужените последици.Който ги харесва,да си ги прибере у дома.За мен те не са хора