Last news in Fakti

14 Юни, 2024 15:30 794 16

"Хамас": Мирното предложение, подкрепено от САЩ, не отговаря на исканията ни

  • хамас-
  • израел-
  • заложници-
  • бенямин нетаняху-
  • газа

"Хамас" иска писмени гаранции от САЩ за постоянно прекратяване на огъня, плюс изтегляне на израелските сили от ивицата Газа, за да подпише предложението за примирие

"Хамас": Мирното предложение, подкрепено от САЩ, не отговаря на исканията ни - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Високопоставен представител на "Хамас" каза, че "никой няма представа" колко от 120-те оставащи заложници в Газа са живи. Коментарът беше направен в интервю за CNN.

В интервю за CNN, говорителят на "Хамас" и член на политическото бюро Осама Хамдан каза: "Нямам представа за това. Никой няма представа за това." Си Ен Ен съобщава, че той твърди - без да предоставя никакви доказателства - че израелската операция за освобождаване на четирима заложници в събота е довела до смъртта на други трима, включително гражданин на САЩ .

Хамдан беше попитан за показанията на лекар, лекувал освободените заложници, в който се съобщава, че те са претърпели психическо и физическо насилие и са били бити на всеки час. Той отговори:

Вярвам, че ако имат психически проблеми, това е заради това, което Израел направи в Газа. Защото никой не може да се справи с това, което Израел прави, бомбардирайки всеки ден, убивайки цивилни, убивайки жени и деца... те видяха това със собствените си очи."

Хамдан каза, че всяка сделка за освобождаване на заложниците, задържани в Газа, ще трябва да включва гаранции за постоянно прекратяване на огъня и пълното изтегляне на израелските сили от Газа.

Хамдан също каза пред CNN, че последното предложение, подкрепено от САЩ, не отговаря на исканията на "Хамас", като ключов проблем е продължителността на примирието.

"Хамас" иска писмени гаранции от САЩ за постоянно прекратяване на огъня, плюс изтегляне на израелските сили от ивицата Газа, за да подпише предложението за примирие, казаха двама египетски източника по сигурността пред Ройтерс по-рано тази седмица.

Хамдан също опроверга съобщенията, че ръководителят на "Хамас" в Газа Яхя Синвар е предположил, че смъртта на хиляди палестинци е "необходима жертва". Хамдан каза пред CNN, че съобщенията, докладвани от от Wall Street Journal, "са фалшиви".

Според доклада на CNN "Хамдан многократно отклоняваше всякакви въпроси относно ролята на "Хамас" в страданията на палестинците в Газа" и нарече атаките от 7 октомври, които предизвикаха настоящата война в Газа, "реакция срещу окупацията".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    6 2 Отговор
    Без доброжелателното и заинтересовано участие на Русия няма да има мир в Близкия изток и Аденския залив.

    Коментиран от #5, #10

  • 2 Сатана Z

    12 5 Отговор
    САЩ печелят от войната,а не от мира.Затова и предлагат неприемливи предложения.
  • 3 Одисей

    8 4 Отговор
    Не вярвайте на Хазарите!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ХУТИТЕ С КИНЖАЛИ

    6 0 Отговор
    И самолетоносача в Марианската падина
  • 7 То е все едно вълкът да те успокои че

    8 0 Отговор
    няма да те яде веднага ами след 5 минути
  • 8 Такааа

    8 4 Отговор
    Условието на Хамас е като гарантьори да са Русия, Китай и Турция,защото нямат вяра на американците които снабдяват исраел с оръжия за да убиват безнаказано жени и деца
  • 9 Хамас

    4 6 Отговор
    са кукла на конци на Путин, те не искат примирие а да протакат войната. Това че ще умрат още много невинни палестинци както и бойци на Хамас не вълнува лидерите им, техният спонсор е Москва
  • 10 Русия

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гориил":

    е на път да капитулира в Украйна. Вече не е фактор никъде
  • 11 Санито

    5 2 Отговор
    САЩ са най- големият проблем в света, защото снабдяват с оръжие всички групировки. Сатана.
  • 12 Една позиция

    4 3 Отговор
    Хамас избиха без причина 1500 човека предимно от Израел.Сега тези страхливци криейки се зад палестински цивилни (жени и деца) са причина за жертвите.Искат да оцелеят и да продължат терора.Същото прави и
    терориста Путлер който ги подържа.
    Тази престъпна организация трябва да бъде унищожена и хвърлена в затвора навсякаде в света до последния
    терорист.

    Коментиран от #14

  • 13 Умен

    2 4 Отговор
    Смачкайите ги и помен да не остане!
  • 14 Такааа

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Една позиция":

    А избиването на палестинците от ционистите 70 години да кажеш нещо
  • 15 Българка

    1 2 Отговор
    Пуснете помпите с водата в тунелите на ГАЗА и приключвайте с ХАМАС
  • 16 След като не отговаря

    2 0 Отговор
    Се фаните за палците на краката и здраво е дръжте.