Last news in Fakti
  Тема: Украйна

21 Юни, 2024 10:37 4 907 131

Русия заплашва НАТО с ядрени оръжия, но при ответния удар ще е беззащитна

  • украйна-
  • олександър коваленко-
  • коваленко-
  • русия-
  • нато-
  • путин-
  • владимир путин-
  • ядрени оръжия-
  • ядрена война-
  • пво

Всекидневните заплахи на Русия за ядрени удари по страните от НАТО звучат все по-нелепо

Русия заплашва НАТО с ядрени оръжия, но при ответния удар ще е беззащитна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руската „безаналогова“ армия постоянно се хвали, че има ракети, които не могат да бъдат прехванати от западните системи. Войната в Украйна обаче показа друго, пише за oboz.ua военно-политическият анализатор Олександър Коваленко.

В третата година от пълномащабната война в Украйна руснаците продължават да заплашват целия свят с ядрени оръжия и смятат, че техните заплахи все още имат някакъв смисъл и тежест. И ако наистина приемем, че Русия ще удари страните от НАТО, какъв ще бъде резултатът?

Когато говорим за руски ядрен потенциал, имаме предвид преди всичко ядрената триада на Руската федерация, способна да използва цялата гама оръжия с ядрени бойни глави. Това са наземни средства (мобилни и стационарни), авиационни комплекси (Ту-95МС, Ту-22М3 и Ту-160) и военноморски компоненти (ядрени подводници).

Ако разгледаме потенциала на всички тези компоненти, се оказва, че той е изключително нисък и понякога дори опасен за самата Русия. През 30-те години на съществуване на Русия след разпадането на СССР повечето от ядрените бойни глави и техните носители не са били подложени на подходяща редовна поддръжка и рутинни ремонтни дейности. Ако говорим за стационарни силозни пускови установки, предимно за междуконтинентални балистични ракети (МБР), то две трети от тях на територията на Русия отдавна не са боеспособни.

Ситуацията с авиационния компонент не е по-добра. Флотът от стратегически бомбардировачи-ракетоносци е изключително износен. Системата за проследяване и наблюдение на руските летища позволява на западните страни да оценят всички заплахи от руската авиация. Ако говорим за цялата ядрена триада, тогава може би руските атомни подводници представляват най-голямата опасност за западните страни в контекста на ядрени удари, но много по-малка, отколкото през съветската епоха. Почти целият руски подводен флот се нуждае от ремонт, но извършването му при сегашните условия и в такива обеми е просто невъзможно.

И стигаме може би до най-важния момент – противовъздушната отбрана. Задачата за прехващане на ракети и минимизиране на загубите от удари ще падне върху плещите на ПВО. И тук има едно интересно обстоятелство.

През третата година от пълномащабната война в Украйна западните системи за противовъздушна отбрана като зенитно-ракетните системи Patriot и SAMP/T показаха най-високо ниво на ефективност при прехващане на руски ракети. И то абсолютно всички модификации. Дори уж „несравнимите“ руски ракети „Циркон“ и „Кинжал“ бяха свалени.

Войната в Украйна потвърди качеството и ефективността на системите за ПВО, както и липсата на уникална безаналогова руска ракета, която не може да бъде прехваната.

При руската ПВО ситуацията е съвсем различна. Тя пропусна атаки срещу Крим с ракети Storm Shadow и Scalp EG. Десетки обекти на окупаторите бяха унищожени, включително щабът на руския Черноморски флот. През 2024 г. ракетите ATACMS започнаха целенасочено да унищожават самите комплекси С-400 и С-300 в Крим (и не само). Унищожаването на най-модерните руски системи за противовъздушна отбрана беше придружено от масирани атаки на украински дронове-камикадзе срещу руски петролни рафинерии, летища и дори стратегически обект като радиолокационната станция „Воронеж“. През 2024 година целият свят видя, че руската ПВО не е хищник, а жертва.

От всичко казано по-горе възниква въпросът: чия ПВО ще може да минимизира щетите от ядрен удар, може би дори да ги намали до нула?

Заплахите на Русия за ядрени удари по страните от НАТО звучат все по-нелепо, предвид факта, че реалните възможности на руската армия са несравнимо по-малки от натовските сили. Празните приказки за „безаналогови“ оръжия са само в мокрите сънища на Путин и неговите пропагандисти.

Ядрената война за Русия ще завърши с пълно разрушение и унищожение, тъй като тя няма как да се защити от ответния удар. На свой ред страните от НАТО имат много добра противовъздушна отбрана, способна да прехване целия спектър на руските ракети. Така че има ли смисъл да заплашвате с нещо, което е по-вероятно да унищожи вас, отколкото противника ви?


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 112 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    130 99 Отговор
    Руската „безаналогова“ армия отече у киреча.

    Коментиран от #8, #19, #21, #70, #92, #106

  • 2 Зевс

    140 95 Отговор
    Стига с тази плоска пропаганда, тръгнат ли да летят междуконтиненталните балистични ракети с термоядрени глави нито има защитени, нито ще има победители!

    Коментиран от #15, #24, #35, #120

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Отвратен

    100 27 Отговор
    Спрете се ! Едва ли някой вярва на тези измишльотини !

    Коментиран от #9, #16, #68

  • 5 Говедар

    87 29 Отговор
    И какво ни интересува какво казал някой си укърски наркоман? Тия фашаги си закопаха младите хора и сега подготвят Неронов Декрет за останалите оцелели, деца и старци.
    Американските им господари вече са начертали Покрайната на порции и ще се бият за ресурсите си до последния укроп.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Скоро

    32 8 Отговор
    Ще разберем
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Софийски

    55 68 Отговор

    До коментар #4 от "Отвратен":

    Така е, само рушляците и родните полезни тъпанари вЕрват в моща на руССката армия

    Коментиран от #95, #108

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 1945

    63 13 Отговор
    Марчето заработи пак някой цент от ПОСОЛСТВОТО
  • 12 Дон Корлеоне

    34 51 Отговор
    От Русия,се очаква само убийства, войни и палячовщини!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 мара бандерката..

    23 5 Отговор

    До коментар #2 от "Зевс":

    Аз съм против-що после нема вече кво да пиша за вова,.оти ние сме неприятелско государство-а и сме близо до севасьтополь,от там кво и да тръгне-босфоро нема да го минава.
  • 16 Говорит Москва

    22 28 Отговор

    До коментар #4 от "Отвратен":

    Измислен е поводът за нахлуване в Украйна, преди 2-3 години
  • 17 Кравар по душа миришещ на тор

    46 14 Отговор
    От рано днес започнахме с пропагандата, Запада утече, това са нонвулсиите на умиращите наглосакси
  • 18 Излъган

    32 35 Отговор
    Всички си мислехме, че Русия е велика сила, а се оказаха миризливи смотаняци и палячовци!

    Коментиран от #99

  • 19 Мнение

    49 15 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Затова ли дъртата кукла на конци го развяват пред камерите, да обясни какво ще правят бургероядите, ако Русия реши да отвърне?!

    Наемниците от цяло нато се о.каха в Украйна, понеже там не се бият срещу козари и овчари от близкия изток!

    Нато е бита карта!
    Няма нищо освен атомни бомби и цветнодъги "ценности"!
    България и целия ЕС моментално трябва да излиза от тая гнусна агресивна и нагла организация!
    Фащисаните да се изнасят от стария континент!
    Нямат работа в Европа!!!

    Коментиран от #52, #115

  • 20 Г-л Матис

    30 37 Отговор
    Руското ПВО е абсолютен боклук. Не може да се справи даже с ATACMS . А ако ги изпере Чукът на Тор ? Ами той няма сваляне ,а една негова експлозия е 40 мегатона. Не е по добра ситуацията и с ядрените Минитмън 3 ,понеже те се движат с огромна скорост. Но не са най бързите в НАТО , френските са още по бързи.

    Коментиран от #23, #36

  • 21 Реалността е такава...

    22 4 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Всичко приключва в края на есента.
  • 22 Гориил

    47 17 Отговор
    Единственият сдържащ фактор е самият президент на Руската федерация, който има достатъчно хладнокръвие, сдържаност и достойнство да не отговаря на вашите подстрекавания и провокации.Клиповото мислене на западните лидери предполага, че в резултат на ядрен удар те ще останат живы и невредимыми.Политическите дилетанти нямат страх.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Е да де

    21 25 Отговор

    До коментар #2 от "Зевс":

    Въпроса е, че и Путин го знае много добре, но нали знаеш, че всеки страхливец, който се опитва да се прави на бабаит разчита повече на всяване на страх, отколкото на сила, пък който се хване.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Пиночет

    17 19 Отговор
    Вярно ли е, че почти всички от Възраждане, са меки китки!
  • 27 Лендлийз

    20 4 Отговор
    Силно се опасявам, че при подобно развитие на нещата, само малка група от елита ще има някъкъв минимален шанс за оцеляване.
  • 28 Гандалф

    24 2 Отговор
    Едно е ясно на всички..При ответния удар...70 процента от земята ще е ядрена пустиня..
  • 29 Гост

    31 18 Отговор
    Войната в Окрайна доказа, че западните ПВО са пълен фарс пародия на ПВО

    Коментиран от #40

  • 30 Трябва да признаем

    18 28 Отговор
    Че монголоидите край блатата Не биха влезли в първите 30 държави по военна мощ! Една Украйна ги унижи, денацифицира и Чувализира Целата пишман могучая на 22 РЕПУБЛИКИ от П едерацията !
    ФАКТ!
    В целият Свят само ОПОВРЪЩАНИТЕ Фашаги от кремля " хвърлят" постоянно АТОМА по всички държави, континенти и Земни кълбета! Тъжно и комично е да наблюдаваш безпомощността и отчаянието при виещите от злоба ЧОВЕКОПОДОБНИ
    Хахахахаха
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Само това се чува !

    14 20 Отговор
    Пусьо да ни страхува !
    Че ще и нахлува !
    Но скоро ще се налудува !
    И в река Волга ще плува !
    Започна да се подува !
  • 33 Г-л Матис

    12 16 Отговор

    До коментар #23 от "Мнение":

    Радвам се за теб ,че ще разбереш.
    Ще гледаш как Русия изчезва парче по парче
    Помниш ли като Ротозин каза ,че ще си взривят ракетите в шахтите. Оставям те да помислиш защо го каза

    Коментиран от #42

  • 34 Пропа

    12 0 Отговор
    ганда
  • 35 Нищо подобно

    20 1 Отговор

    До коментар #2 от "Зевс":

    няма да се случи...
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 стоян георгиев

    24 21 Отговор
    Сороси бяхте смешни вече сте жалки с вашата пропаганда
  • 38 Убералес

    19 6 Отговор
    Свещенна тъпота... Ами айде играйте и затрияайте Русия. По цял ден с некви блата ни занимавате.
  • 39 Гост

    23 13 Отговор
    В Украйна се видя, че НАТО е един страхлив скункс

    Коментиран от #51

  • 40 Доказа единствено,че така известната

    14 23 Отговор

    До коментар #29 от "Гост":

    могучая (22 републики ) с хипер-анимационния дърт пе-ДОФИЛ ЙУХЛО стана за посмешище на цял СВЯТ!
    От ТРИДНЕВЕН блицкриг стигна до...11 години пред селото, 90% унищожена бойна техника и Милион маскаля преразход!
    Факт

    Коментиран от #47

  • 41 Путаран

    12 16 Отговор
    са мята кат шаран ! Ще го пържат на тиган
  • 42 примат

    11 2 Отговор

    До коментар #33 от "Г-л Матис":

    Стига троли бе, да не ти се взриви твойта шахта.
  • 43 Пусьо само писка!

    10 12 Отговор
    Но не му стиска!
    Легена изплиска!
    Топка той е ниска!
    Като застаряла миска!
    Меги от Тервел.
  • 44 Сандо

    19 4 Отговор
    А всъщност е точно обратното поради което не е нежно да се чете написаното след заглавието.Много по-важно е обаче западните управляващи наистина ли искат да проверят какво ще се получи след руски удари с ЯО?

    Коментиран от #107

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Хихихи

    10 2 Отговор

    До коментар #40 от "Доказа единствено,че така известната":

    Миришеш на шекели бе скункс
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Реалист

    19 6 Отговор
    Скункс срещу Мечка никъв шанс за скункса наречен НАТО
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Така де

    11 17 Отговор

    До коментар #19 от "Мнение":

    Като натовска държава за България е чест да участва в разгрома на цялата руска армия.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Г-л Матис

    1 1 Отговор

    До коментар #36 от "Дженерал Моторс":

    Не идва от комиксите и филмите това име ,а от скандинавската митология . Ама ти пък откъде да знаеш ,като си замръзнал в развитието си на 6 години. Скъсай си дипломата за основно оброзование .
  • 55 Факт4екър

    10 8 Отговор

    До коментар #51 от "Къде точно видя НАТО, ДОЛБОЕ'Б? )))))":

    Рапторчетата и скрапоносачите отиват на дъното на Средиземно море ако руснаците решат.

    Коментиран от #59

  • 56 Буха ха

    13 2 Отговор
    Поредните пълномащабни неостротии на Мара
  • 57 Абе

    3 2 Отговор
    на баба ви фърчилото.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Като 46 маск'алски карабли и подв'одница

    3 8 Отговор

    До коментар #55 от "Факт4екър":

    Фира?!?

    Коментиран от #64

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 катран

    15 5 Отговор

    До коментар #3 от "мара":

    Олександър Ковал енко. баш специалиста по ракети..Значи Русия ще удари с ядрени оръжия, но при ответния удар ще е беззащитна...Дали ще има ответен удар? Какви заблудени хора има в този свят..Ако Русия удари някъде в Европа с ядрени оръжия...сащ и пръст няма да мръднат...Нали това е целта на американци...Да не са луди да мрат заради кретени от ЕС...Това в момента ги устройва..заличават с един удар и европа и украйна..Ротшилд да умира зароди еврокретени..а кой ще харчи парите..
  • 62 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 0 Отговор

    До коментар #51 от "Къде точно видя НАТО, ДОЛБОЕ'Б? )))))":

    Явно си слушал внимателно говорителя на Белия дом, как заплаши Беларус с шест флот и самолетоносачи , които ще акостират на крайбрежието й‼️‼️‼️
    🤔🤔🤔🤔

    Коментиран от #66

  • 63 Орка

    9 11 Отговор

    До коментар #51 от "Къде точно видя НАТО, ДОЛБОЕ'Б? )))))":

    100 броя ф 35 са достатъчни.Войната приключва за 1 ден.Да си кажем истината.
  • 64 Спайдърмен

    9 4 Отговор

    До коментар #59 от "Като 46 маск'алски карабли и подв'одница":

    Самолетоносача в Червено море потъна

    Коментиран от #73

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Оксиморон

    15 4 Отговор
    Нещо не се връзват нещата но тоя мегаум ако Русия е толкова зле при ядрените оръжие кое спира атлантическите хиени да я демократизират?Тоя вярва ли си въобще?
  • 68 куку

    13 6 Отговор

    До коментар #4 от "Отвратен":

    Най мощната руска подводница акостира преди няколко дена в Куба...американци грабиха по супермаркети памперси..какви два лева..на отризателно време с ракета до Флорида..и приключва филма за доблестната амер.армия..

    Коментиран от #109

  • 69 Москаль

    6 10 Отговор

    До коментар #60 от "Торкел":

    Ясно е на всички че си безказармен ХОМИК.
    Успокоявай се че ПИН досите воюват с НАТО, докато ВСУ попилява Тридневната пуся )))))

    Коментиран от #71

  • 70 А тъпофила

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Се отече в канала.
  • 71 Фицо

    12 3 Отговор

    До коментар #69 от "Москаль":

    Гробищата на окраинските фашисти стигнаха до Полша
  • 72 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    10 6 Отговор
    КОЙТО Е МЕРАКЛИЯ МОЖЕ ДА ПРОБВА БРАТУШКИТЕ :).
    ....
    АМА ДАЖЕ РАМБО, ЧЪК НОРИС , ИЛОН МЪСК И БИЛ ГЕЙТС НЕ СА НАВИТИ ДА ГО НАПРАВЯТ:))

    Коментиран от #79

  • 73 Матрьошка

    5 6 Отговор

    До коментар #64 от "Спайдърмен":

    Като ония 12 самолети Ф 16 свалени по КОЛЕДА от шайгу?!?
    Хахаханана
  • 74 БеГемот

    5 2 Отговор
    Статия от вестник Стършел...добро беше...
  • 75 Гост

    9 3 Отговор
    НАТО е една най обикновена дри.шня
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Какъв ответен удар бе

    11 2 Отговор
    Стигне ли се фо ядрени оръжия, света е аут. Само с глупава пропаганда се занимавате.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Гледай Белгородската Народна република

    7 10 Отговор

    До коментар #72 от "АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ":

    Виж КИЕВ за 3 дня и седмица в Лисабон! 46 маскалски карабли и подводница, 7985 танка, 453 самолета, 421 вертолета, 17 К бойна техника, дронове на покрива в кремля, С.Петербург и навсякъде край Блатата,
    11 години пред Авдеевка, 8 месеца пред 1 обкръжен ЗАВОД който остана непревзет, и то само срещу... Милион ватенки преразход
    Хахаханана

    Коментиран от #84

  • 80 Малииии

    7 4 Отговор
    На Бай Танас унучката много производител, бре.
    Между сеансите на околовръста, пуска по някоя смешка тука. На два стана тъче за някоя стотинка отгоре.
    Няма лошо, ама в тая жега, докато я люшкат, много талаш ражда, бе...

    Шатра опъни, Марче, че много те е напекло!
  • 81 Механик

    8 3 Отговор

    До коментар #78 от "Бесен-_ Язовец":

    След 4 месечния Безаналогов щурм, взехме ли отново Харков и Волчанск?
    😄
  • 82 Хха

    9 12 Отговор
    Правашки украински дронове поразяват цели на хиляди километри навътре в Русия, така че рашистката хунта нека добре се замисли !

    Коментиран от #96

  • 83 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    9 6 Отговор
    РУСКИ ВОЙНИК БАЩА НА 4 ДЕЦА.
    ЯКО ЗАКЪСАЛ ( НО ВСЪЩНОСТ ОЦЕЛЯВА - САМО Е РАНЕН)
    " ИРИШ ( ОТ ИРИНА), ОБИЧАМ ТЕ. ДЕЦАТА ОБИЧАМ ГИ, РОДИНАТА Я ОБОЖАВАМ. АКО ЗАГИНА НЕ МЕ СПОМЕНАВАЙТЕ С ЛОШО "
    .....
    С ТАКИВА ХОРА , НЯМА КАК МАТЮШКАТА ДА ЗАГУБИ КОЯ ДА Е ВОЙНА :))

    Коментиран от #86, #105

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Владо

    7 0 Отговор
    афторката не е наясно с темата но е подкована правилно и на правилното място
  • 86 Неграмотен,да? ))))

    2 6 Отговор

    До коментар #83 от "АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ":

    Ама учете я тая история бе мургавелки! Без образование и с опорки от Оповръщаната ТЬОТЯ и маскалски г-ей сайтове ще свършиш с..метла в някой КЕН еф.

    Коментиран от #100

  • 87 Муш муш

    2 1 Отговор

    До коментар #84 от "Абе":

    Забелваш ли шпеко или га лигавиш направо с калъфа?

    Коментиран от #89

  • 88 Хорхе

    12 5 Отговор
    ЕЙ, ПРОПАгаНДАрисани преписвачи. Какво да каже един Уркаинец, който се чуди как да вкара НАТовците във войната на г-н Вселенски срещу орките. Разбира се, че удавника се лови и за сламка. Пейтриът били страхотни. Да, но са твърде малко на брой. Не могат да защитят нито САЩисаните, нито европейците. Четете ли какво казаха във Великобритания, че са абсолютна гола вода при война със Русия. Същото го казват и Германците. Който имаше Пейтриът го кара в Уркайна. Оня ден и румънците. Ако са толкова добри, защо всички ги карат там. Защото укРАЙХна още някой месец и ще е згинала.
  • 89 Абе

    1 1 Отговор

    До коментар #87 от "Муш муш":

    Тая процедура съм я запазил специально за теб ма.
  • 90 Последният

    11 2 Отговор
    абзац на статията лансира доста интересна идея на тоя Коваленко, а защо не и на списващата "журналистка". Кой е казал, че Русия ще нанесе първия удар, че да се стигне до ответен такъв от противника? Нчкой не е прочел достатъчно добре руската ядрена доктрина, която указва кога ще се употреби ЯО, но никъде не се споменава превантивен такъв, за каквото се говори в американската такава... Освен това, за способностите и капацитета на руската ПВО се съди по информацията, публикувана от украински източници, за които знаем колко са достоверни...

    Коментиран от #112

  • 91 Аз се чудя само,

    12 1 Отговор
    Защо тогава не можете да се оправите с едни пияни ватници и алкохолизирани ушанки с анимационни оръжия и биещи се само със сапьорски лопатки вече три години?????

    Коментиран от #101

  • 92 Ти отдавна си в психиатрията,

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    ама явно сега са ви пуснали интернета.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 психо путин

    4 8 Отговор
    Психо путин, не би дръзнал ,без разрешението на Китай! росия е обречена!
  • 95 И ония укри които останаха

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Софийски":

    Живи от Мариупол, Соледар, Бахмут, Соледар...
  • 96 Аха, даже и дълбоко

    4 1 Отговор

    До коментар #82 от "Хха":

    На луната, всяка нощ, празно няма, я виж какви кратери има вече на Луната от укро дроновете
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Страхливци са

    8 3 Отговор
    Мария и платоническия и любовник Коваленко се оляха пак!
    Какъв ответен удар? То света няма да го има за да коментираме кой бил спечелил!
  • 99 Сега Америка не им помага

    3 7 Отговор

    До коментар #18 от "Излъган":

    както Втората световна. Иначе Хитлер щеше да ги размаже като хлебарки.

    Коментиран от #114

  • 100 Явно ти си се озовал

    4 1 Отговор

    До коментар #86 от "Неграмотен,да? ))))":

    там вече, следвайки козяшка пропаганда за битове и сега завиждаш на тия на свобода.Сори, сам си виновен пич.🙂
  • 101 ти пък,

    8 4 Отговор

    До коментар #91 от "Аз се чудя само,":

    "непобедимите" украинци не само, че не могат да се справят с аналоговите руснаци, ами ще си изгубят и държавата. За воините на комика, единственият постижим успех е отстъплението. А, ако то е съпроводено с хвърляне в месомелачката на повечко народ, то това отстъпление е "грандиозно" и "героично", направо "велико".
  • 102 Доктор

    7 3 Отговор
    Как не ви омръзна да пишете глупости.
  • 103 Баба Мара Фурламата

    7 4 Отговор
    Толкова тъпа Усрайнска пропаганда досега не бях чел, абсолютна простотия. Този тъпунгер Олександър не е ли чувал че ракета взривена дори на 200км от целта ще отрови район от 2000км2 и повечето живи същества ще загинат от вторичната радиация, която както се знае не подбира.

    Коментиран от #117

  • 104 анон

    5 1 Отговор
    беззащитна ше е, шот тогаз нема има от кой да се защитава :)))
  • 105 Руснак

    5 3 Отговор

    До коментар #83 от "АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ":

    Затова срещаме проблем с украинците-инати,корави и неотстъпващи-все пак са и те руснаци, дори и с промити както вашите македонци мозъци! Представяш ли си англичани или французи в ситуацията на украинците...колко според теб биха издържали...

    Коментиран от #125

  • 106 ганев

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    ХА..ХАА...ГУЩЕРОФИЛА ....ПАК...СЕ ИЗДРИСКА
  • 107 Роко

    3 8 Отговор

    До коментар #44 от "Сандо":

    А любимата ти русия не ще ли да види какъв ще е моменталния отговор.А да путлер ги уснлпощоява че само руснаците щели да отидат в рая.Това не го ли чу когато путин го каза.Ама той самият и хунтата около него и семействата им ще искат да отидат в рая.Нада ли
  • 108 ганев

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Софийски":

    АЛООО.....ГИНЦИ....НЕ ЛЪЖИ ХОРАТА ..ЧЕ СИ СТОЛИЧАНИН
  • 109 Ха така

    4 4 Отговор

    До коментар #68 от "куку":

    Ако американците искаха тая подводница в Куба да не изплува никога дали нещо щеше да ги спре бе умнико

    Коментиран от #110

  • 110 Да, ама не смеят!

    1 3 Отговор

    До коментар #109 от "Ха така":

    Защото и натовските подводници може да почнат да изчезват!

    Коментиран от #124

  • 111 Мишел

    3 3 Отговор
    Противоракетната отбрана на САЩ има възможност да свали до 120 бойни глави от около 2500 броя, които при война ще бъдат насочени от Русия към цели в САЩ. Над 95% от ПРО на САЩ защитава шахтите с балистични ракети( по статия от 2023г. в Дефенс нюз за възмжностите на ПРО на САЩ и Русия )
  • 112 Некой си

    5 5 Отговор

    До коментар #90 от "Последният":

    Ами прочети за американската доктрина за внезапен удар с конвенционални ракети предназначена точно за русия и само при крайна необходимост след конвенционалния следва ядрен.Запознай се с изказването на бившия шеф на роскосмос рогозин пред путин като каза че сащ в момента са в състояние да унищожат военната ни инфраструктура на 90% за не по вече от 2.мин.с конвенционални ракети.Той изглежда знае доста по вече от всички червени специалисти.Най вече възмездието може да дойде от космоса
  • 113 Мароооо, простоооо!

    4 2 Отговор
    Още през 2008 от Института за Стратегически Изследвания към Пентагона потвърдиха изследванията на руснаците - че при наличните количества ЯО Русия може да издумка всичките си бомби на собствена територия, а ветровете ще свършат останалото, за да затрият целия свят. А тук никакво ПВО не върши работа! САЩ обаче се притесняват от друго -- достатъчно е една-две от 6000 руски бомби да падне в Йелоустоун - и цялата Северна Америка заминава!

    Коментиран от #116

  • 114 Някой си

    8 6 Отговор

    До коментар #99 от "Сега Америка не им помага":

    Ами поне русофилите да прочетат мемоарите на маршал жуков където си признава че хитлер буквално ги е размазал 1941г.И ако не е била огромната военна помощ и храни която започва още в края на октомври 1941г обръщане хода на войната мисия почти невъзможна.Ама то немския национал социализъм(прекръстен на фашизъм заради думата социализъм и в двете идеологии) и руския болшевизъм са еднакво зло
  • 115 Наивник

    6 5 Отговор

    До коментар #19 от "Мнение":

    Заплахите за ядрен удар са на Русия не на запада , ама вие копейките напълно сте изппяскали .
  • 116 Анджо

    3 2 Отговор

    До коментар #113 от "Мароооо, простоооо!":

    Защо не седнеш да напишеш Еди фантастичен роман, там може да ти повярват повече.
  • 117 Анджо

    3 2 Отговор

    До коментар #103 от "Баба Мара Фурламата":

    Руските пропаганда те най убава и винаги говорят истината.
  • 118 Анджо

    1 3 Отговор
    Защо не седнеш да напишеш Един фантастичен роман, там може да ти повярват повече.
  • 119 Оги

    3 7 Отговор
    Идеята на натовците е, правим ядрена война, сваляме всички руски ракети до една, а ние окончателно изтребваме 100-150 милиона руснаци и започваме да смучем на воля полезните им изкопаеми. Забогатяваме неистово, ядем и лежим. Правилно ли схващам?

    Коментиран от #121, #122

  • 120 гостгост

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Зевс":

    Еми тогава руските nлaшиnyтаци с пълни памперси защо само лаят и плашат от страх с ядрено оръжие ? Запада досега нито един път не е ипозлзвал изречение от типа "Две ядрени ракети и Русия изчезва от лицето на Земята".Това са думи които използват само диктаторските режими като Русия и Северна Корея.Плашенето ол страна на Русия с ядрено оръжие идва точно в момента в който Русия осъзна,че сама по себе си е една военна мижитурка и джудже което няма военната сила дори да победи една малка и невоенна държава като Украйна.Всички тея заплахи са от страх и безизходица.Руснаците лаят най-много преди да дадат фира.
  • 121 хххх

    3 3 Отговор

    До коментар #119 от "Оги":

    Не.Въобще не схващаш.Акъл нулев.Само ти ли още не си разбрал,че запада пет пари не дава за тея ресурси ? Ресурсите са важни само за ресурсни икономики които нямат акъла и развитието и не могат да произвеждат нищо,а единственото което могат да правят е да дупчат и продават или с други думи като едни кърлежи и паразити да крадат на готово ресурси от природата.Такава е именно Русия.Държавите на запад са постигнали най-висок връх в развитието и стандарта на живот без капка ресурси и никой пет пари не дава за тях.Ресурсите са важни за кърлежи като Русия,която иска само да граби!
  • 122 ха ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #119 от "Оги":

    Лаете и се хвалите с нещо от което никой не се интерсува.Голямо безсилие и толкова да нямаш с какво да се похвалиш хахахах
  • 123 Автора на статията

    2 0 Отговор
    не е запознат с вонното дело. Не знае устройството и действието на атомните бомби и атомните оръжия въобще. Да не говорим за последствията от тях и т.н. Пълна мизерия заблуждаваща интернет обществото. За какви удари и отговори се говори като след удар от атом живота свършва тотално за десетилетия и години напред до възтановяването на човечеството. Сега пишештите и четящите отдавна ще сме изгнили и изчезнали тотално.

    Коментиран от #126

  • 124 Ха така

    3 2 Отговор

    До коментар #110 от "Да, ама не смеят!":

    Ами ти въобще знаеш ли колко на брой са американските ядрени подводници и колко са стратегическите на нато.И каква е съотношението на авиацията само на сащ и русия.И казваш че руските подводници няма да започнат да се изпаряват.И казваш че 4 беаналогови диктаторски страни ще бият 54 високо технологични страни които категорично са против връщането на феодализма по света.Да ви имам оптимизма надут от руската пропаганда.Не се учите от историческите закономерности.Или те единствено не важат за диктатурите
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 ТаГаврев

    1 1 Отговор
    ." И тук има едно интересно обстоятелство "

    Запада е по гъсто населен , с по малка територия ,
    по малко и по некачествени ядрени оръжия .
    Справка : опитите в UK
  • 128 Обективен

    1 0 Отговор
    Тежък е руският дух: не можеш да дишаш, нито да летиш." - Александър Блок.
    "Московия е Русия на тайгата, монголска, дива, зверска." - Алексей Толстой."
    "Те (руснаците)⁴не са хора, а грубияни, дива орда, убийци и злодеи." - Михаил Булгаков.
    „Най-важният признак за успеха на руския народ е неговата садистична жестокост". - Максим Горки.
    „Хора, които се скитат из Европа и търсят какво могат да унищожат. Унищожават за забавление.“ - Фьодор Достоевски.
    „Руснаците са готови да умрат за една кисела краставичка и за световната революция.“ – Исак Бабел.
  • 129 Да знайш

    0 0 Отговор
    Светът се чуди кой взима решения та във Вашингтон. Във всеки случай не е деметиралият президент на САЩ!
  • 130 СРАМОТА

    1 0 Отговор
    Всеки ден в продължение на две години и половина слушам и чета глупости от сорта, че "Русия е започнала непредизвикана пълномащабна война в Украйна". Дали е предизвикана или не, трябва да се остави хората да преценят, а не да ни се промиват мозъците. От няколко месеца наблюдам нови висини в журналистическите изцепки, които целят да убедят хората, че ако се изпратят оръжия на Украйна, то тя щяла да надделее и да спре Русия. Да, обаче украинците вече имат западни оръжия, с които да се защитават, че дори им се позволи да атакуват цели на руска територия, но Русия продължава да настъпва, въпреки всичко. Сега бавно и славно искат да ме убедят, че Русия нямала ядрен потенциал, а пък западът можел да противодейства с пълна сила на ядрена зплаха. И сега аз трябва да повярвам, че това е така? Да предположим, че Русия има само две ядрени ракети, то те пак са огромна заплаха за живота на мнозина. Ако конфликтът ескалира до пълномащабна ядрена война, то определено ще е унищожително. Всички знаем, че перфектни системи за противовъздушна отбрана няма. При изтрелването на множество ракети, те могат да се пренатоварят и да излязат от строя. Тогава няма как да са годни да спрат атомна бомба. Ако хипотетично това се случи и западът бъде ударен от Русия с атомна бомба, ще стане мармалад. Естествено ще последва отговор на удара. Ако предположим, че западът осъществи толкова тежка атака, че да не оцелее нито един руснак, то нека да не забравяме за руската система Периметър. Тя
  • 131 СРАМОТА

    1 0 Отговор
    Тя е настроена автоматично да изтреля всички ядрени ракети на Русия към запада, ако бъде засечена радиация, сеизмична активност и бъдат на лице още няколко други фактора. Та така... Дори и само две атомни бомби да имат руснаците, то те са напълно достатъчни да избият мнозина. Голяма част от оцелилите пък ще са облъчени от радиация и ще умрат в страшни мъки от ракови заболявания. В такива конфликти няма печеливши, независимо от коя страна на фронта си. За съжаление такива конфликти се водят от алчни и комплексирани политици, които раздават заповеди от бункери. Всички други хора са изложени на опасност.
Новини по държави: