Last news in Fakti

28 Юни, 2024 07:41 6 098 40

Представянето на Байдън на дебата срещу Тръмп разтърси демократите

  • тръмп-
  • доналд тръмп-
  • байдън-
  • дебат-
  • джо байдън-
  • сащ-
  • демократи-
  • демократическа партия

Американският президент се обърка при някои отговори и не можа да довърши други

Представянето на Байдън на дебата срещу Тръмп разтърси демократите - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Поддръжниците на президента на САЩ Джо Байдън се надяваха, че снощният дебат ще премахне опасенията, че 81-годишният Байдън е твърде стар, за да изкара още един мандат, но след края на сблъсъка дрезгавият глас и на моменти неувереното му представяне срещу експрезидента Доналд Тръмп доведоха до точно обратното, отбелязва Ройтерс, предаде БТА.

И Байдън, и 78-годишният Тръмп се сблъскаха с опасения относно възрастта и физическата си форма в навечерието на изборите на 5 ноември, но те бяха по-тежки за действащия президент, чийто глас беше дрезгав от настинка. Асошиейтед прес отбелязва, че някои от най-оживените сблъсъци по време на дебата бяха относно голфа, като и Тръмп, и Байдън се похвалиха с ниския си хандикап (цифра, показваща уменията на играчите в този спорт, като по-ниската цифра означава по-добри умения - бел. ред.).

Президентът отново предизвика Тръмп да се срещнат на голф игрището, но постави условието съперникът му сам да си носи стиковете. "Мислиш ли, че ще можеш да го направиш?", попита го Байдън иронично.

Байдън забърза някои от изказванията си на сцената на дебата, обърка се при някои отговори и не можа да довърши други. Още преди приключването средата на дебата стратег на Демократическата партия, работил по кампанията на Байдън за 2020 г., го нарече "катастрофа", коментира Ройтерс. "Байдън не говори премерено и изглежда така, сякаш търси думи", каза Рей ла Раджа, професор по политически науки в Масачузетския университет в Амхърст.

Преди дебата Байдън се включи в почти едноседмичен "лагер за дебати" с най-добрите си съветници в президентското убежище "Кемп Дейвид" в планините на Западен Мериленд, което е показателно за това колко важна смята кампанията му тази вечер. Според критиците обаче обучението не е проличало при представянето му.

"Тръмп си е Тръмп, всяка дума, излязла от устата му, е глупост. Но Байдън звучи старомодно. И объркан. А това ще има по-голямо значение от всичко останало. Засега това е абсолютен кошмар за Байдън", заяви в "Екс" Джо Уолш, бивш кандидат за президент на Републиканската партия през 2020 г., който отправя критики срещу експрезидента. В същото време поддръжници на Тръмп одобряват представянето му, отбелязва АП, като цитира Чък Томпсън от Охайо. Според него експрезидентът "се е научил да контролира темперамента си", защото не си е изпуснал нервите.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За протокола

    77 6 Отговор
    "Бърза анкета, проведена от CNN след президентския дебат в четвъртък вечерта, показа, че бившият президент Тръмп сериозно побеждава президента Байдън.
    Анкетата на CNN, публикувана в ефир, показа, че 67% от наблюдателите на дебата смятат, че Тръмп е спечелил дебата в сравнение с 33%, които вярват, че Байдън е спечелил дебата."
  • 2 БгТопИдиот🇧🇬

    72 11 Отговор
    Едното куКу срещу другото Куку !!

    ФАЩ-Аминь!
  • 3 Фен

    120 12 Отговор
    Ами Маре, такива са твоите хора. Хубавото е, че си отиват. Бавно, но завинаги. Предстоящият им разгром в Украйна ще бъде окончателният им край. Почвай да учиш руски, от там да преписваш.
  • 4 Някой

    98 5 Отговор
    Така, и това чупело решава съдбините на света? Не, знам че той е само кукла, която чете, каквото му се подаде. Е, не винаги се справя и срази задача, де.
    Фарс! Но от това става ясно, че всъщност от американския президент нищо не зависи. И преди и сега. Други, не избрани от никого хора, управляват кочината и голяма част от света.
  • 5 Баце

    63 1 Отговор
    Биохимията върши чудеса, не може да им се отрече на краварите, че са доста напред.
  • 6 Уса

    84 2 Отговор
    Трагична загуба за демократите,които унищожават САЩ и не трябва да управляват повече
  • 7 12345

    89 1 Отговор
    Байдън е тъжна гледка. Незнам как ще управлява още един мандат, ако спечели. Е то е ясно, че той нищо не управлява. Управляват хората в сянка, които го бутат напред. Абе направо го носят на носилка.
  • 8 да де

    69 0 Отговор
    Възрастта не е порок стига да не си изкукуригал.
  • 9 Бонев

    46 0 Отговор
    Най вероятно ще го сменят. Демократите не мога да ги дишам,но не са прости.
  • 10 Абсурдистан

    62 3 Отговор
    Че това бе напълно очаквано! Ще повторя: тази нация има сериозни проблеми щом тези двамата са претендентите да я водят!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Тръмп

    40 0 Отговор
    го сложи в малкия си джоб !
  • 13 Сашко

    4 31 Отговор
    Хайде стига пропаганда срещу Демокротите!
  • 14 Чети на глас и реви!

    5 38 Отговор
    Ако Тръмп вземе,че стане президент,ще въоръжи ВСУ до зъби.
  • 15 С две думи

    38 2 Отговор
    А някой очаквал ли е друго...??? Трябва да си тотален наивник та да вярваш на медиите от Запад които ни лъжат ,че всичко е ОК с Байдън....
  • 16 Пресипнала журналистка.

    43 0 Отговор
    Пресипнал му бил гласа? А стига бе:) Гледайте видото бе- човека просто не е добре. На мементо жал да ти стане.

    И не точно възтастта на Байдън е проблема му. Има и доста по-млади от него с мозъчни атрофии. И по възрастни с ум бъснач.
  • 17 Артилерист

    53 0 Отговор
    Тези, които твърдят, че Байдън е годен още един мандат да е начело на най-силната държава, директно си признават, че нямат проблем да казват на черното бяло и обратно...

    Коментиран от #23, #25

  • 18 Сандо

    36 3 Отговор
    Ега ти държавата,щом един от тия двамата ще и стане президент.Единият осъден престъпник,другият не знае на кой свят се намира!Много е тревожно бъдещето на света и на човечеството,ако Хегемона продължи с повсеместната си диктатура над планетата.
  • 19 Виолета

    6 20 Отговор
    Хайде клоуна в затвора.Крайно време е!
  • 20 Злобното Джуджи

    27 1 Отговор
    "....81 годишния Байдън и 78 годишния Тръмп...."

    Боже не пази Америка.....тя разликата хич не е голяма и не е ясно кой повече е изперкал. САЩ замяза на Съветското Политбюро с грохналите старци
  • 21 дядо Джо бе зле

    33 2 Отговор
    Гледах дебата. Дядо Джо бе напълно безпомощен- не намираше думи, объркваше се, заекваше, беше като уплашен заек, нямаше добър вид-блед, дори бял като платно, сякаш си е глатнал езика. Такъв човек не може да управлява най-могъщата държава в света.
  • 22 Мумията

    22 2 Отговор
    Пак се изпуснах в памперса.
  • 23 За протокола

    17 1 Отговор

    До коментар #17 от "Артилерист":

    Вижте, кой как излиза от ринга, коментарите са излишни!

  • 24 един

    3 25 Отговор
    Важното е, че не е разтърсил колебаещите се,демократите така и така ще гласуват за Байдън,те естествено са по-взискателни към своя кандидат!А иначе всички се взират в едно или друго,но лъжите на Тръмп ги пропускат,путин нямало да започне война срещу Украйна при управление на Тръмп,той и Турски Поток не трябваше да построи,но руската марионетка Тръмп си затвори очите!Не само нямаше да допусне войната в Украйна,ами най-вероятно днес цяла Украйна щеше да бъде окупирана а НАТО пред разпад,това щеше да се случи при тоя рижав мошеник!
  • 25 един

    4 19 Отговор

    До коментар #17 от "Артилерист":

    А ти черни или бяло ще кажеш за резила на Тръмп в Хелзинки,или следиш политиката от вчера!Да не се връщам към другите му гафове,че няма да защити балтийските държави като член на НАТО,че подкрепяше Брекзит и т.н..неща все в интерес на Кремъл!

    Коментиран от #35, #40

  • 26 САЩ

    20 2 Отговор
    Очевидно е желанието на автора да омекоти трагедията , кояро вчера половин свят гледа по СиЕнЕн . Трагедия е точната дума , която описва "представянето" на Байдън - човекът просто е тотално объркан , безпомощен , неадекватен /на моменти/ със объркан словоред и липсваща мисъл , а времето /му/ за реакция на думите на опонента е ясен признак за тежка деменция . Не , че Тръмп не наговори куп безсмислици и "опорки" , но поне що става дума за психическо здраве , бърза мисъл и реакция и завидно хладнокръвие /към грозните обиди които Байдън му отправи/ - Тръмп се показа , като далеч , далеч по приемлив за Президент на САЩ от Байдън . Ако демократите не сменят кандидата си за Президент с някой по нормален , почти на 100% следващият Президент ще е Доналд Дж. Тръмп .

    Коментиран от #36

  • 27 Явно за някой това е голяма изненада

    12 2 Отговор
    странно защо
    този човечец е изключително неадекватен последните години
    и го показа и сега
  • 28 Пеяме

    2 1 Отговор
    Защо лъжете?
  • 29 Бен Широк..съветник на Буш

    13 1 Отговор
    Байдън изглеждаше така, като че ли искаше да умре в пряк ефир
  • 30 Гай Турий

    17 2 Отговор
    Господ да ни пази от тая дърташка кукригалница, която управлява фашистгтон.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 шоуто трябва да...

    14 0 Отговор
    продължи с пълна пара. Едва ли някой е слушал какво говорят или пък се е вълнувал от това, но пък всички са се забавлявали от гледката - Байдън за пореден път изпада в забвение и се чуди къде е (а го бяха надрусали да издържи 90 минути), докато Тръмп очаквано е по-агресивен и превръща дебата в селска седянка.
    Маските за пореден път паднаха - това е елита на САЩ. Не трябва да остава и грам съмнение относно адекватността и състоятелността на бъдещия президент - в клоунадата е истината, та в САЩ е крайно време да си намерят що-годе млад комик като в Украйна, ако искат президента им да изпълнява гротеската с плам и ентусиазъм.

    Коментиран от #38

  • 33 Симо

    12 0 Отговор
    С такъв съперник, Тръмп не е имало за какво да си изпуска нервите. На умряла котка, ........ Виж догодина, когато се конфронтира, а той ще се конфронтира със здравите и можещи лидери на големите държави, е те тогава ще видим. Търговската война започна, след като Тръмп отиде в Китай и видя колко са изостанали в Америка.
  • 34 любител

    11 0 Отговор

    До коментар #31 от "Бай Дрън":

    прав си пич ама какво да се очаква от една деменция или надрусан комик освен глупости. хахаха
  • 35 друг

    10 0 Отговор

    До коментар #25 от "един":

    Първо - НАТО ще защити само 4 държави ако бъдат нападнати, това са САЩ, Великобритания, Германия и Франция и Тръмп им го каза право в очите. Това е ясно и на малките деца, но ти явно още не си дорасъл.
    Второ - за Брекзит имаше референдум, но ти като примерен роб си твърдо против гласа народен. Кой чужденец го подкрепя и кой не няма никакво значение щом народа така е избрал /явно нещо непонятно за теб/.
    Трето - с гафовете на Байдън никой не може да мери в цялата световна история, както и с униженията на Урсула - наказана права в ъгъла от Ердо и накарана да мине пълна митническа проверка в Пекин в началото на годината.
  • 36 Изкуфялници

    6 0 Отговор

    До коментар #26 от "САЩ":

    Че то дядя Льоня и Черненко бяха навремето същите изкуфялници. САЩ се напълниха с попикани старци и вещици като Килъри, Нюлънд, Камилата Харис...
  • 37 Дък, Доналд Дък

    7 0 Отговор
    На голф ще ме предизвиква... Той на краката си не може да стои дъртия прилеп... Голф му се играе...
    Изфъскаляк!!!
  • 38 Елита на сащ не е това което виждаш

    7 0 Отговор

    До коментар #32 от "шоуто трябва да...":

    На елита не му знаеш имената нито как изглежда тои елита е в сянка
  • 39 не може да бъде

    3 0 Отговор
    Аз гледах шоуто отначало докрай и коментариите в студиото на СНН след това.Това е една катастрофа за Байдън и даже подкрепата от СНН не може да промени нищо!Вицепрезидентката Харис успя да измисли това че Байдън е направил слаб старт за да бъде силен на финала,просто майтап,защото до ноември той няма да стане нито по-млад нито по-адекватен!?Трябва да ви кажа че не съм симпатизант на Байдън ,но по едно време ми стана жал за него...макар че той вероятно заслужава това унижение на което го подложи Тръмп!!За нас обаче сега е по-важно какво ще стане в Брюксел на фона на резултатите от този дебат!?Г-жа фон дер Лайен Макрон и т.н компания вероятно са в състояние на шок и ужас! Тръмп побеждава -това е вече на 99%!
  • 40 Артилерист

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "един":

    Колега, темата на статията е за дебата между Байдън и Тръмп и неуспешното представяне на Байдън. Това коментирам и аз. Какво общо с темата имат нещата, които си посочил за Тръмп? Когато има статия за гафовете на Тръмп тогава вероятно(живот и здраве) ще ги коментирам. Но отсега мога да кажа, че Тръмп по нищо не е по-добър от Байдън за световната политика, освен, че обеща да прекрати войната в Украйна (как ще го направи е друга тема), докато Байдън провокира започването й, наля милиарди за воденето й и сега продължава да я ескалира.