Last news in Fakti

28 Юни, 2024 09:24 3 782 63

Представянето на Байдън на дебата уплаши много хора, може да бъде сменен

  • тръмп-
  • константин вълков-
  • байдън-
  • джо байдън-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • дебат-
  • президент

Байдън може да бъде сменен. Но той трябва да направи първата стъпка. Така или иначе паниката е завладяла демократите след снощното отчайващо представяне на Байдън.

Представянето на Байдън на дебата уплаши много хора, може да бъде сменен - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Коментар във Фейсбук на журналиста Константин Вълков относно провелия се дебат между Джо Байдън и Доналд Тръмп:

Твърде вероятно е демократите да имат нов кандидат за президент. Време е за смяна на Байдън.

Проблемът е в екипа на Байдън, както и в семейството му. Те искаха този дебат, който се случи снощи. И всъщност излъгаха както партията си, така и всички съмишленици и гласоподаватели на Байдън, че Байдън може да издържи още 4 години.

Байдън не се чувства добре, всъщност изобщо не се чувства добре и здравето му е разклатено. Байдън не може да се представи нито веднъж за целия дебат като президент, който има възможност да изпълнява задълженията си като президент сега, какво остава за още четири години. Представянето на Байдън на дебата уплаши много хора. Уплаши негови близки, които видяха неспособен и беззащитен Байдън, човек с разклатено здраве и много напреднала възраст. Уплаши всички, че победата на Тръмп ще бъде лесна.

Байдън може да бъде сменен, но самият Байдън трябва да направи първата стъпка.

Не е случайно, че вчера ви припомних онзи случай от 1987 година, когато Байдън сам се оттегли от президентската надпревара, заради обвинение в плагиатство. Но днес положението е още по-тежко -- Байдън не успя да се представи като годен да бъде в Овалния кабинет още четири години. И трябва пак сам да се оттегли.

Байдън може да бъде сменен. Но той отново трябва да направи първата стъпка. Така или иначе паниката е завладяла демократите след снощното отчайващо представяне на Байдън. Има начин Байдън да бъде сменен преди изборите в ноември. Самата партия има технология за смяна, колкото и сложна да е тя, вероятно ще бъде задействана. Най-общо Байдън отказва номинацията, а след това следва отворена конвенция за избор на нов кандидат. Почти 4000 са делегатите, които трябва да гласуват, както и "суперделегати", които могат да гласуват, за когото си поискат; те са важни, ако никой няма мнозинство при първото гласуване.

Дали вицепрезидентът може да бъде кандидат? Камала Харис да замести Байдън? Тя така или иначе има ниски резултати на одобрение, тъй че този избор би затвърдил преднината на Тръмп. Не е ясно дали ще има и втори дебат, Байдън вероятно би го искал, но Тръмп - едва ли.

Ако Байдън ще се отказва, това ще стане скоро. Крайният срок е малко повече от месец.

Джо Клейн го описва най-добре: "Беше по-лошо от катастрофално. Беше тъжно, беше унизително. Байдън изглеждаше като пациент в хоспис, който се е изгубил по пътя към тоалетната. Това беше може би най-лошото нещо: той изглеждаше и звучеше ужасно. В минали дебати Байдън поддържаше зрителен контакт с камерата, когато Тръмп говореше; той изглеждаше съсредоточен и силен. Този път той рядко правеше зрителен контакт; той поглеждаше надолу с провисната уста. Правеше впечатление на много възрастен човек. Гласът му беше слаб, отговорите му изкривени и неразбираеми - със сигурност за всеки, който не прекарва живота си с политика. Ако имаше ефективни моменти, а може би имаше няколко, те се губеха в общия ужас.

Тръмп си беше Тръмп. Лъжлив, заядлив шарлатанин. Но това няма да направи голяма разлика. Той дори нямаше нужда да изтъква колко крехък изглеждаше Байдън – въпреки че в един момент каза: „Не разбирам какво каза току-що. Нито аз, нито някой." Тръмп разбра, че не е необходимо да се присмива на дявола - наистина би изглеждало жестоко дори за Тръмп. Той просто се придържаше към това да нарича Байдън ужасен президент; Байдън беше на бесилката от първата минута, без да може да се защити. Някой трябваше да спре битката. Водещите на CNN бяха лапидарни и ужасни."


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха а така

    82 2 Отговор
    Нищо ново , всички знаят , че дементния не става за нищо .
  • 2 малко фактология

    76 1 Отговор
    Горката аМерика , ако това е избора на американците , то те с нищо не се различават от нас , просто и на тях им се предлага да избират от двете злини по-малката .....
  • 3 да де

    66 1 Отговор
    Трудна работа това удря по имиджа на демократите по този начин ще признаят, че ги е управлявал луд дядка.

    Коментиран от #15

  • 4 Членестия

    56 1 Отговор
    Пазете стареца да не се загуби някъде!
  • 5 Така Така

    58 2 Отговор
    С тия двамта кандидати , САЩ наистина станаха за посмешище на света . Ако това е човешкия им потенциал , те вече са тръгнали към разпад и затриване на държавата .
  • 6 Хи их хи

    51 1 Отговор
    Нещо козяците минаха в стендбай режим! Ще ви пуснат тема за Русия да живнете малко!
  • 7 НЕЩО МУ Е ПОТЕКЛО ОТ КРАЧОЛА

    28 1 Отговор
    И Е ЗАМИРИСАЛО !
  • 8 Ксаниба

    35 1 Отговор
    Адъ/убрютро!! Те и Децата в школото знаят, че деменцията е тотал неадекват!! Ядреното куфарче в ръцете на тоя маниак не плаши никого обаче!!
  • 9 демократите..

    36 2 Отговор
    ..подкопаха основите на демокрацията в световен мащаб.
    Да се прибират в САЩ
    стига са мътили водата по света.
  • 10 Това е идеята

    44 1 Отговор
    На богатите фамилии, да покажат, че и магаре могат да сложат за президент.

    Коментиран от #29, #41

  • 11 Сакън!

    41 1 Отговор
    Да не сте пипнали Байдън. Ако някой довърши САЩ, ще е той.
  • 12 Ха ха ха

    15 0 Отговор
    И ти Константинчо се преобуваш в движение. Щръкльо!
  • 13 Хахахаха

    17 2 Отговор
    Екстра си е човекът, какво не му харесвате?! Всеки си има кусури.

    Коментиран от #16

  • 14 Лост

    19 1 Отговор
    Добре ,че нямаше интервю с журналиста, който интервюира Путин.
  • 15 Тонката

    27 0 Отговор

    До коментар #3 от "да де":

    "...демократите по този начин ще признаят, че ги е управлявал луд дядка."

    Не бих казал...По-скоро става кристално ясно, че зад "решенията на Байдън", всъщност стои "дълбоката държава", която отдавна управлява Америка....Както казах и преди, Блинкин отдавна е иззел функциите на действащ президент на Сащ. Байдън е само за камуфлаж.

    Коментиран от #17

  • 16 Стрелата

    10 1 Отговор

    До коментар #13 от "Хахахаха":

    Личи си 1 към 1 сте гледаш ли СNN ИЛИ КАТО Боко само си хилиш и клатиш пачата хич хабер йок.
  • 17 Хм Хм

    23 1 Отговор

    До коментар #15 от "Тонката":

    "Блинкин отдавна е иззел функциите на действащ президент на Сащ."

    Това само привидно е така. Че Байдън не управлява е ясно, Но и Блинкен не може да взима самостоятелни решения. Системата е по-сложна. Не е като в Русия или С. Корея.
    Иначе като цяло Америка винаги се е управлявала от корпорациите и техните лобита на влияние.

    Коментиран от #18

  • 18 Тонката

    14 0 Отговор

    До коментар #17 от "Хм Хм":

    "....Но и Блинкен не може да взима самостоятелни решения."

    Блинкин си е пощальон....Разнася "писмата" вместо Байдън, че той дори и това не може да свърши като хората....🤣
  • 19 Мишел

    16 0 Отговор
    САЩ сега са във фаза "управление Брежнев" и дебатът показа, че няма излизане от тази фаза.
  • 20 Реро

    13 0 Отговор
    То цял свят го гледа тоя изкукуригал кравар и се смее само факти го цитирате сякаш е върха на сладоледа . Тоя не знае къде се намира но по малоумни са тия дето гласуват за него
  • 21 така де

    1 8 Отговор
    та нали на това разчита путин А БГ ПУТИНКИТЕ чакат също какъв вятър ще задуха откъм сащ ТА затова се гответе за избори до дупка ДО ДЮПКА
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Троян

    8 0 Отговор
    САЩ са имали един президент който уважавам много. Удроу Уилсън. Има и други достойни президенти, но не ми е рабта да ги обсъждам, защото живея във България. Да си оправим нашата кочина.

    Коментиран от #26, #34

  • 24 Всъщност,

    9 0 Отговор
    Повече от ясно става, че Президентът вече не решава почти нищо, но все пак фигурата му не би трябвало да е мумифицирана.
  • 25 Мдам

    9 0 Отговор
    При такъв пишман-президент, не мога да не се сетя за една историческа истина и за едно майтапчийско предсказание. Истината - вторият по големина град в руската империя е била Варшава. Предсказанието - до няколко години във ФАЩ хамбургерът ще струва 7 рубли. Да е жив и здрав Бай Пън, че да се сбъдне предсказанието.
  • 26 Анализатор

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "Троян":

    Твойта кочина е вече колониално-зависима, така че няма как да я оправиш.
  • 27 Демонкрат

    3 3 Отговор
    Нищо му няма на човека. Съвсем адекватно се държа за годините си
  • 28 бат Данчо

    3 0 Отговор
    До № 21 така де: Майка ти е до дюбка....
  • 29 В много случаи

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "Това е идеята":

    за заместниците на президента е по-добре да е някой старчок като Байдън. Те управляват на практика, но когато нещо се издъни се оправдават с дъртака, а ако стане хубаво присвояват заслугите за себе си. Всъщност САЩ се управляват от Задкулисието чрез ЦРУ и Пентагона с подставени лица. На президента му прошепват някоя "крилата фраза" да я изкаже публично уж че е негова, за повече му го пишат на листче.
  • 30 Троян

    7 0 Отговор
    Във Велико Търново има паметник на Асеневци. Български царе, Възстановили България от Византийска провинция. Винаги има начин.
  • 31 Ми,да

    8 0 Отговор
    Те и сега други му местят краката.
  • 32 Последния Софиянец

    1 10 Отговор
    Путлер също трябва да бъде сменен. Всички над 65 годишна възраст не трябва да изобщо да бъдат допускани в парламент, президентство.....

    Коментиран от #33, #46

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 инфо

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Троян":

    Доктрината на У. Уилсън е интересна, но и кошмарна за "останалия Свят". И все пак е за предпочитане пред Рузвелт(а и пред много от следващите президенти).
  • 35 Алексбг

    0 6 Отговор
    Иска им се на путиноидите и руските ,и българските и не малкото американски путиноиди ,Байден да се провали...Да се провали ,че маниакът Тръмп да спечели.Най-много искат това в Кремъл...че "наш Трампушка прийдэт и все уладится./Тръмп щял да дойде и всичко щяло да се нареди /...за Украйна става дума.Ха-ха-ха! Нека се посмеем и първи...и последни.!

    Коментиран от #37

  • 36 Памперс

    0 1 Отговор
    Спри го.
    Хайде.....
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Реалност

    0 1 Отговор
    Това, че ще бъде сменен в последния момент се знае от половин година.
    След направените проучвания миналия месец, че който и друг да изправят срещу рижавия клоун ще спечели е въпрос на време да го обявят. Може би след образуване на дело за участието на рижавия в пуч срещу Капитолия следващия месец.
  • 39 Бай Иван

    4 0 Отговор
    Абе аз от наши медии не прочетох да е толкова зле. Даже бил равностоен.Ха ха ха.Предложил на Тръмп да му покаже как сам си носи стиковете за голф и бил по добър голфър от Тръмп. Те такива работи в дебати за президент на все още уж световния хегемон
  • 40 Питанка

    1 4 Отговор
    Кой е по-добрия избор за българите и за мафията, създадена и контролирана от Кремъл ?

    Визията на Байдън е за защита на демокрацията по света през призмата на очерталата се блокова надпревара - с особен акцент върху помощта на страните, където тя е под заплаха като България - инвестиции в свободни медии, образование, съдебни реформи и сигурност.
    Визията на Тръмп е за респектиране на противниците със сила - със стила на Джаксън, Теодор Рузвелт и Рейгън и съюзи с всички, които искат, независимо от техните антидемократични практики у дома - Орбан е пръв пример. За Украйна има само един параграф, от който се разбира, че ще въоръжи Украйна, но с европейски пари и ще преговаря с Путин за край на войната - без да се споменават международно право, граници и територии.
    С други думи - транзакционна дипломация, за каквато у нас Пеевски и Борисов гласуват с две ръце в парламента без дискусии - от американски самолети до американски АЕЦ блокове.
    Точно затова откупуване става дума - като в пакета трябва да е и “Магнитски”. За да имаме безброй Главчевци и занапред с потресаващи решения за публичните пари, които медиите ни не само не коментират, но и не забелязват.
  • 41 Бай Иван

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Това е идеята":

    Да бе!И ние го играхме това Магаре предложиха,магаре избрахме.А то пък се мислеше за пастирка.

    Коментиран от #44

  • 42 стоян георгиев

    4 1 Отговор
    Напишете и пета статия с тази тема.много са малко три една след друга...хахахах!
  • 43 лекуващ лекар

    5 0 Отговор
    А повече от очевидно е, че Бай Пън е неадекватен човек. Единственото което го спасява е че дишането е механичен процес !!! Единствено което Путин иска, са руските земи, собственост на РОССИЯ, нищо повече!!! Провалът на САЩ е огромен, хиляди жертви и трилион зелена тоалетна хартия в трапа, за кефа на мумията, която си отива !!!

    Коментиран от #45

  • 44 стоян георгиев

    1 3 Отговор

    До коментар #41 от "Бай Иван":

    Бай иване магарето си ти и подобните.пастиркатанбе изкарала милиард лева преди да стане президент.ти нямаш два пп един ама магарето е той!хахахах!

    Коментиран от #48

  • 45 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #43 от "лекуващ лекар":

    Това дето си посал за путин показва че не си лекар а си за лекар.
  • 46 Бай Иван

    6 0 Отговор

    До коментар #32 от "Последния Софиянец":

    Да бе!Видяхме младостта в лицето на Кире тъпото на какво е способна

    Коментиран от #47

  • 47 стоян георгиев

    1 4 Отговор

    До коментар #46 от "Бай Иван":

    Какво видя? Двойна пенсия и двойна заплата.това стана при кирето.ама на вас пари не ви трябват нали другар?

    Коментиран от #50

  • 48 Бай Иван

    3 0 Отговор

    До коментар #44 от "стоян георгиев":

    За разлика от тебе имал съм неудоволствието да познавам лично пастирката в битността му на министър и бях потресен от "компетентността" му като такъв.А знаеш ли колко бандити познавам дето не познават умножението а са богати като него В България всичко е възможно Даже магаре синоптичка да е. е!

    Коментиран от #49

  • 49 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #48 от "Бай Иван":

    Напротив пастирката бе най компетентния министър.явно ти не си компетентен щом не си го разбрал.той стартира финансирането на магистралите с което бойко се хвали после толкова години.изгради бизнеспарк поне за два милиарда лева и го развива.бандитите са силни в бандитизма там четене не трябва.та почни да уважаваш умните и успелите ванчо иначе ще си останеш соццървул какъвто си в момента.
  • 50 Бай Иван

    3 0 Отговор

    До коментар #47 от "стоян георгиев":

    Абе да не си Стоян Георгиев от БТВ щото ми звучиш по същия и ди.отски начин?

    Коментиран от #51, #54, #56

  • 51 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #50 от "Бай Иван":

    Същия съм а ти да не си бай иван от диспасера?хахаха хохооо!

    Коментиран от #53

  • 52 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    3 0 Отговор
    Искат да набутат Килари за вицепрезидент ,та ако го иберат отново Бай Пън
    за брезидент и след това гушне букета да я направят нея президент.

    Коментиран от #63

  • 53 Майор Мишев

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "стоян георгиев":

    Здраве желаем старшинка,как е вдигаме ли още самолета.И да не го дигаме няма да се предаваш,българския сержантски състав никога не се предава.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Тодоров

    2 0 Отговор
    Ония плле Шуннгера ли дето беше командирован в 00крайна?
  • 56 Тодоров

    4 0 Отговор

    До коментар #50 от "Бай Иван":

    Ония плле Шуннгера ли дето беше командирован в 00крайна?

    Коментиран от #62

  • 57 Тоя е от ченгесарското Дарик

    3 0 Отговор
    който манипулира, че Слави е замесен на Капитан Андреево, докато неговите шороши се срещаха с Алексей, Къро, Галеви, Бобокови, Паскал, Брендо и Сие…
  • 58 Соросоидите

    3 0 Отговор
    Са изроди...
  • 59 ясно е едно

    5 0 Отговор
    след първата част на дебата, мнението на зрителите на CNN е категорично - 67% за Тръмп и едва 33% за деменцията. При това не трябва да се забравя, че зрителите на CNN като правило са демократи, а за въпросното допитване са били ангажирани основно от твърдия електорат на демократите.
    Царя е гол! Това е очевидното и натрапващото се от хиляди километри. Само в ЕС се правят, че не било баш така и медиите се чудят как да извадят поне нещо позитивно за болния човечец.
    Дори изявленията на другата откачалка Камалка след дебата, само потвърдиха провала на дядката и пълната му несъстоятелност.
    Никой не може да спре демократите да стават за посмесище, що са решили да разкарват дъртата карикатура напред-назад като свой кандидат. Смяната на Байдън не е толкова наложаща с оглед на самите избори, колкото за спасяване на имиджа и авторитета на демократите.
  • 60 Соваж бейби

    1 0 Отговор
    Специално с колоездача станахме свидетели в историята на пълен абсурд все едно написано контролно от олиг...рен свободно съчинение.И Тръмп за бяла риза ,а това как не му се напускше Белия Дом- нормално ли е ?!Други действащи президенти също не са добре с главата или няма респект към нормалните хора си правят техния бизнес като пипа от пенсионен фонд и данъци
  • 61 бидон завинаги

    3 0 Отговор
    Байдън е просто супер, кожата му е изпъната като на холандски розов домат от каофланя само на два месеца. Не съм експерт, но Бриждит Микрон трябва да се чувства силно застрашена за мястото си в сърцето на микроНаполеончото.
  • 62 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "Тодоров":

    Виж, т00доров, сигурно се чувстваш много силен обиждайки хората който бранят Родината си? Ни6тожество си пич, просто - пи6тожество!
  • 63 Смех в блатото

    0 1 Отговор

    До коментар #52 от "Майсторът 🐷 на Илюзиите":

    Само групости плямпаш, Байдън беше в пъти по голям и велик от Тръмп!