Last news in Fakti
  Тема: Украйна

1 Юли, 2024 11:38 2 857 80

ISW: Протакането на войната - изцяло в интерес на Путин

  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин

Путин наскоро поиска Украйна да отстъпи всички окупирани Херсонска, Запорожка, Донецка и Луганска области, както и частите от тези четири области, които Украйна в момента контролира

ISW: Протакането на войната - изцяло в интерес на Путин - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Теорията за победа на руския президент Владимир Путин, че Русия ще може да постига пълзящ напредък в Украйна за неопределено време, ще го стимулира да протака войната и да се опитва да унищожи украинската държавност. Заради това Западът трябва да побърза да предостави на Украйна подкрепата, от която се нуждае за контраофанзивни операции, за да осигури мир, приемлив за всички партньори.

Украинският президент Володимир Зеленски в интервю за Philadelphia Inquirer, публикувано на 30 юни се опасява, че Западът се страхува за руската стабилност и това е позволило на Путин да преследва завладяването на колкото е възможно повече украинска територия.

Още новини от Украйна

Зеленски предупреди, че Путин цели примирие, което би позволило да се подготви за бъдеща военна агресия срещу Украйна.

Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW).

Путин наскоро поиска Украйна да отстъпи всички окупирани Херсонска, Запорожка, Донецка и Луганска области, както и частите от тези четири области, които Украйна в момента контролира.

Продължителната война е от полза за Путин.

Според Русия, на Украйна ѝ липсва способността да освободи оперативно значима територия. Западната помощ остава единственият вероятен път.

Украйна също преследва дипломатически условия, за да подкрепи крайно състояние на войната, което би попречило на Русия да нанесе поражение. Швейцария беше домакин на инициираната от Украйна среща на върха за глобален мир на 15 юни, която имаше за цел да създаде глобален консенсус по преговорите, така че партньорите да могат да дадат съвместен мирен план на руски представител и Путин да преговаря при условия, различни от пълната украинска капитулация.

Ръководителят на Дагестан Сергей Меликов публично застана на страната на лидера на Чеченската република Рамзан Кадиров в неотдавнашен дебат с ръководителя на руския следствен комитет Александър Бастрикин относно религиозния екстремизъм в Русия. Бастрикин заяви на 29 юни, че "ислямските терористи" са "способни да пренесат своето знаме на ислямския терор" в Русия и призова Държавната дума да отговори на тази заплаха.

Кадиров бързо отговори на Бастрикин на 29 юни и призова него и други руски официални лица, че подобни изявления за всички мюсюлмани могат да застрашат единството и стабилността на Русия.

Меликов изрази "абсолютна солидарност" с Кадиров срещу приравняването на всички мюсюлмани с престъпници.

Меликов нарече подобни изявления опасни и отбеляза, че някои високопоставени лица изглежда умишлено се опитват да ескалират ситуацията, вероятно имайки предвид изявлението на Бастрикин.

Съобщава се, че руските правоприлагащи органи са задържали Гаджимурад Атаев (известен също като Ханов), когото руски ултранационалисти наскоро обвиниха в тормоз над руски лекар в Дагестан, отказал да приеме пациентка, която не искала да свали никаба си.

Радио Свободна Европа/Радио Свобода (RFE/RL) съобщи през октомври 2015 г., че германските власти са арестували дагестански имам, известен като "Гаджимурад К." и "Мурад Атаджев" в Берлин по подозрение за вербуване на бойци на Ислямска държава (ДАЕШ).

Руски медии твърдят, че Атаев работи като помощник на служител на град Буйнакск и популяризира "[мюсюлманските] религиозно-традиционни ценности" в социалните медии.

Задържането на Атаев се случи едва след като руските ултранационалисти изразиха публично възмущение срещу него до степен, в която Бастрикин коментира въпроса, предполагайки, че руските власти са задържали Атаев в отговор на ултранационалистическо възмущение - а не на предполагаемата му принадлежност - въпреки че вероятно са знаели за неговите ислямистки екстремистки тенденции предварително.

Военни и граждански полети продължават да изпитват GPS смущения над Европа и Близкия изток, което подчертава ролята на дългосрочното заглушаване на GPS в текущи и бъдещи конфликти. The Telegraph, позовавайки се на данни от проследяване на полети, съобщи на 30 юни, че стотици от общо 1467 транспортни и наблюдателни полета на Обединеното кралство на Кралските военновъздушни сили между януари и април 2024 г. са имали GPS смущения.

The Telegraph съобщи, че приблизително 28 процента (142 от 504) от транспортните и наблюдателни полети на RAF над Източна Европа, 16 процента от полетите над Северозападна Европа и 45 процента от полетите над Близкия изток са претърпели заглушаване на GPS през първите четири месеца на 2024 г. Министърът на отбраната на Обединеното кралство Грант Шапс и неназован източник от отбраната приписаха заглушаването на GPS на руски актьори, но The Telegraph отбеляза, че някои от сигналите за заглушаване на GPS в Близкия изток може да произхождат от Израел в допълнение към руските военни съоръжения в Сирия. ISW наблюдава високи нива на заглушаване на GPS над Полша и Балтийския регион от края на 2023 г., което някои анализатори и експерти приписват на активността на руската електронна война близо до Калининград и Санкт Петербург.

Resilient Navigation and Timing Foundation (RNTF), организация с нестопанска цел, която се застъпва за подобрена GPS сигурност, отговори на 19 юни на скорошни доклади за първия потвърден случай на GPS заглушаване на комерсиален трансатлантически полет и заяви, че GPS приемникът на самолета не може винаги възстановява се самостоятелно след заглушаване и може да работи в "влошен режим", докато пилот или техник не поправи приемника.

RNTF прецени, че самолет, летящ по търговския трансатлантически маршрут по време на отчетения случай на заглушаване, може преди това да е летял от Балтийския регион или Близкия изток, където заглушаването е по-разпространено, и е имал постоянни проблеми с GPS приемника си поради предишно излагане. ISW не е забелязала съобщения, че руски актьори се опитват да заглушат GPS над Западна Европа или Атлантическия океан. GPS-насочваните системи вероятно ще стават все по-ненадеждни над военните зони, тъй като заглушаването на дълги разстояния срещу видни GPS-насочвани оръжия и системи става все по-нормално.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    18 71 Отговор
    украинците разказаха играта на агресора

    Коментиран от #5, #31

  • 2 Пич

    69 5 Отговор
    Откога ви го казвам !!! Направо запада си разплете тарлъците от плащане !!!
  • 3 Българин

    14 60 Отговор
    руснаците никога не са печелили сами война-винаги са ги губили

    Коментиран от #23, #37, #64

  • 4 Българин

    18 58 Отговор
    братушките са тотално некадърни

    Коментиран от #30

  • 5 Механик

    67 10 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Не знам какво са разказали, ама вичко което чета казва "това в полза на Путин", "онова в полза на Русия"...
    Никъде не прочетох да има нещо което да е в полза на о-краина.
    Казано на шахматен език, о-краина е в "цугцванг" (пояснявам за особено интелигентните, че понятието означва положение при което едната страна няма печеливш ход).
  • 6 ей го на

    11 52 Отговор
    Започва разпада на русийката

    Коментиран от #7

  • 7 Механик

    53 8 Отговор

    До коментар #6 от "ей го на":

    И като как почва тоя бленуван от тебе разпад?
    Аз пък виждам една здрава консолидация на народа около ЗАКОННИЯ президент, г-н Путин.
    Виждам една съживена руска икономика и виждам как санкциЙЙте не работят.

    Коментиран от #11

  • 8 факуса

    37 3 Отговор
    хи хи,ами оръжието нема питеци да го ползват,пращайте месо за тепане,или връщайте плажуващите у нас и у вас,таман нема да плащаме
  • 9 Гост

    47 4 Отговор
    Аве кой беше тоя Зеленски - нелегитимен субект.
    А сега като клекнаха за преговори, било в интерес на Путин....
  • 10 Русофилчо

    7 40 Отговор
    Войната в Украйна ще спре, когато Китай влезе в Сибир официално.
  • 11 факуса

    43 5 Отговор

    До коментар #7 от "Механик":

    санкциите работят,я колко заеми сме изтеглили,за да обслужваме атлантизма

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Обожавам този институт.

    39 1 Отговор
    Всичко е изпъстрено с "може", "вероятно"... И нито веднъж не са дали една вярна прогноза. Не знам защо си правите труда да препечатвате нечии влажни мечти.
  • 14 Няма бе, ей сега укрите ще направят

    35 3 Отговор
    пак един бърз контранаступ и ще оправят нещата.😃

    Коментиран от #20

  • 15 Абе, важното е

    32 2 Отговор

    До коментар #12 от "Русофилчо":

    Пролетния контранаступ от миналата година да върви.
  • 16 Пръц

    35 3 Отговор
    Наркомана и колективните джендъри, така и невдяват, че Вовката освен джудист и хокеист е и шахматист.
  • 17 Хахаха

    33 3 Отговор
    АМИ ТОГАВА, ПРИКЛЮЧИТЕ Я БЕ ДЖЕНДЖАРИ И Сороси!Всички двуполови на прайда... Никой не му се мре за Зеленият...Еми как да победите тогава бе????Щели да Бонбят Москва....тука нашите само вият ....Ами нали първи София ще изчезне бе....? Мислите като пишете ....

    Коментиран от #22

  • 18 Абе, кво стана

    30 3 Отговор
    С украинският контранаступ?Докъде контранаступиха?
  • 19 Сандо

    23 2 Отговор
    И защо Путин да бърза?Европа уверено отива в канала,Хегемона не е вече хегемон;опашката от кандидати за членове на БРИКС става все по-голяма;развитите икономики са на изток;западната цивилизация запада и се обезличава.Така че на Путин в момента по-големите проблеми са вътре в държавата,тежко пострадала от стремежа си да бъде част от западната цивилизация.

    Коментиран от #28

  • 20 Без коментар

    14 3 Отговор

    До коментар #14 от "Няма бе, ей сега укрите ще направят":

    То хубаво да го направят, ама все бъркат посоките.
  • 21 хе хе

    3 22 Отговор
    Въоръжените сили на Украйна са възстановили позициите си в северната част на Харковска област, напредвайки в централната част на Волчанск. Според доклад на Института за изследване на войната (ISW) настъплението на украинците е потвърдено от командира на батальон, действащ на Харковското направление. Военният е заявил, че ситуацията в северната част на Харковска област се е стабилизирала, докато руските войски не са постигнали значителен напредък от 12 юни насам.

    Коментиран от #27

  • 22 Сандо

    22 3 Отговор

    До коментар #17 от "Хахаха":

    Че с какво да мислят козячетата?Те са само ретранслатори.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Европейче

    19 2 Отговор

    До коментар #12 от "Русофилчо":

    Скоро ще можеш да използваш еврохартийките за разни неприсъщи дейности. Сложи си някоя рубла и йоан в касичката, та да се видиш с пари когато гръм удари.
  • 25 Механик

    20 5 Отговор

    До коментар #12 от "Русофилчо":

    Е, тия рупии и юани, дето с тях са "натъпкали" Русия, какво се явяват според теб? Щото ако не са заеми, значи са му ги подраили на Путин.
    Ако са земи, значи лъжеш, че никой не дава заеми на Путин. Ако са му ги подарили, то тогава пък не виждам какво лошо има в това за Русия?
    И на мен ми се иска някой да ми подари една влакова композиция с юани. Мигар ще ми е зле?
    Или сикаш да кажеш, че в китай юаните ги изхвърлят и пазаруват с долари по магазините ли ?
    п.п.
    Толкова си ми лесничък, че вече си ми безинтересен.

    Коментиран от #29, #34

  • 26 ей отп.дък

    7 7 Отговор

    До коментар #23 от "табсо..":

    Когато прабългарите са дошли на тази територия, на Север не е имало никой. Поради това първата българска държава НЯМА северна граница.

    Коментиран от #45, #74

  • 27 Хехехе, хахаха

    19 3 Отговор

    До коментар #21 от "хе хе":

    Артилерията на групировката руски войски «Север» продължава да нанася огнево поражение по Въоръжените сили на Украйна при опита им за прехвърляне на резерви през река Волча. За денонощието са убити до 30 нацисти.
    /Видео/

    Щурмовите групи на руснаците напреднаха на юг към река Волча.

    Коментиран от #35

  • 28 Русофилчо

    5 20 Отговор

    До коментар #19 от "Сандо":

    Сега с новият закон рускините задължително да раждат, Путю бързо ще
    обърне русията към средните векове и исляма.

    Коментиран от #40

  • 29 Техник

    5 16 Отговор

    До коментар #25 от "Механик":

    Не знам, ама в росийката не можеш намери УЕ за под 300 рубли на черно.
  • 30 россиян..

    19 2 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Братушките пипнаха житницата на укрофашагите и то без рефередумь..даже вова продаде ланското бандерско жито на си пин..а бе тва дека не можа да мине ни по първия..ни по втория зельеньскии коридор.
  • 31 Пишман европеец

    21 2 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Кой е агрессор? Крим мирно премина в РФ, а Домбас беше бомбандиран от нацистите на ЦРУ през 2014.
  • 32 Сандо

    15 1 Отговор

    До коментар #12 от "Русофилчо":

    Русофилчо,ето ти една задачка за размисъл:Саудитска Арабия няма да продава вече петрол в долари и поне половината продажби са в юани.Сега помисли:какво ще се случи след като огромна сума долари се освободи?

    Коментиран от #38

  • 33 Злобното Джуджи

    20 2 Отговор
    "....Западът трябва да побърза да предостави подкрепата...."

    Запада и САЩ вече могат да ми крепят работата.
    Такава Криза ги налегна че Зеле, Украйна и Война им е последната грижа
  • 34 Русофил

    6 15 Отговор

    До коментар #25 от "Механик":

    Ами с тези рупии и юани са си купили суровини на половин цена Индия и Китай бе.
    Никой няма да направи подарък на Путю. Даже и Ким.
  • 35 хе хе

    5 18 Отговор

    До коментар #27 от "Хехехе, хахаха":

    Руската федерация използва слабо окомплектовани щурмови части и редовни войски на това направление. Руските войски бързо попълват загубите си в района.
    На 26 юни украински източник е заявил, че руските войски може да са загубили почти цялата 83-та въздушнодесантна бригада (ВДВ) в Харковския сектор поради тежки загуби и отказ на личния състав да се сражава, въпреки че ISW не е намира никакви доказателства за това твърдение и го смята за преувеличено.
    Анализаторите отбелязват, че руската 83-та въздушнодесантна бригада в Харковския сектор вероятно е претърпяла значителни загуби, които са я направили неефективна в боя.

    Коментиран от #39, #68

  • 36 Мишел

    19 3 Отговор
    Тази публикация на ИСВ изцяло опровергава досегашните публикации на института, в които твърдят, че във войната Русия търпи огромни загуби.
  • 37 Българин от Своге

    19 3 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Ами те руснаците и сега не са сами - зад тях са флота, пехотинците и авиацията.
    Най важното, Русия не желае са воюва, но няма друг вариант, когато желаят да унищожат семейството ти.. Дай Боже да спре войната по-скоро!
  • 38 Русофилчо

    5 11 Отговор

    До коментар #32 от "Сандо":

    Ниска топка е СА. Нищо няма да стане.

    Коментиран от #58

  • 39 Козяшки речник

    17 3 Отговор

    До коментар #35 от "хе хе":

    "Може"и "вероятно". Непотвърдено".
    Типично за ISW.
    Гледай видеото и разбери.

    Коментиран от #42

  • 40 гларусь..

    13 3 Отговор

    До коментар #28 от "Русофилчо":

    Таа годинь на слънчака..има два пъти повече овдовели бандерки от миналата годинь,моо да са втора употреба ама ставать..ке падне яко нодьеньие по бандерски.
  • 41 Добър ден!

    4 13 Отговор
    Другари, комунисти, Артилеристи, болшевики, путюроби, байтошовци и други подобни Механици,жега,ли е?
  • 42 Центаджия

    3 10 Отговор

    До коментар #39 от "Козяшки речник":

    Гледай видеото от погрома във завода във Волчанск .И разбери.

    Коментиран от #44

  • 43 хе хе

    3 12 Отговор
    А ни учеха, че русийката е сила.
  • 44 Иван

    13 3 Отговор

    До коментар #42 от "Центаджия":

    Да де, гледаме-измряха хохохолите. Заградителите се оказаха заградени в обръч и айдеее- при Бандера.
  • 45 табсо..

    12 4 Отговор

    До коментар #26 от "ей отп.дък":

    А верно ли е че сте на 1300 години-а половината от тех сте били в робство,а днес боготворите мустаката лена-дето вкара киро про100то във властта,случая кораль,а он пък излъга 7 млн.шушумигарски мишлета че няма двойно гражданство.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 интересно

    6 0 Отговор
    Ако верно България не е имала граница на север, абе къде са били руснаците?
  • 48 Институтът за разпалване на войната

    10 2 Отговор
    Може и да защитава интересите на Raytheon и фирмите свързани с Пентагона ,но това далече не означава ,че защитава интересите на обикновените граждани на САЩ. Ако разбира се последните не са толкова тъпи ,че да искат да воюват с руснаците и да вярват ,че ще се върнат невредими.
  • 49 така е

    1 11 Отговор
    Шри Ланка поиска Русия да изплати компенсации на убитите или ранени нейни граждани, воюващи в състава на руската армия в Украйна. Въпросът е бил повдигнат по време на посещението на официалната делегация на страната в Москва, ръководена от министъра на външните работи Тарака Баласурия.

    Делегацията бе в Русия от 26 до 27 юни и се срещна със зам.министъра на външните работи Андрей Руденко и зам.министъра на отбраната генерал полковник Александър Фомин. В нея влизаха и депутати от Шри Ланка и високопоставени чиновници.

    Един от основните въпроси бе съдбата на шриланкийците, вербувани за войната в Украйна, съобщиха от МВнР на Шри Ланка. Коментирано е изплащане на компенсации на семействата на 17 загинали на фронта, както и на ранените, чието число не се уточнява. Повдигнат е въпросът и за предсрочно прекратяване на договорите на вербуваните и изплащане на възнаграждения.

    В руско-украинската война в армиите на двете страни воюват поне 2000 граждани.

    Коментиран от #50

  • 50 Точка

    9 1 Отговор

    До коментар #49 от "така е":

    В договора подписан от наемниците няма такава клауза.

    Коментиран от #51

  • 51 мхм

    2 8 Отговор

    До коментар #50 от "Точка":

    Ти къде видя договора подписан от наемниците?

    Коментиран от #52

  • 52 Точка

    9 3 Отговор

    До коментар #51 от "мхм":

    Не си прочел информацията, но плещиш. Тези наемници само си казват, че не да се усетили да поискат такова обезщетение. Бития бит,
    еб.... еб....

    Коментиран от #53

  • 53 мхм

    2 12 Отговор

    До коментар #52 от "Точка":

    Те са подмамени, че ги викат в Русия да участват в строителни работи. Били са изненадани, че ги хвърлят на фронта.

    Коментиран от #54

  • 54 Горките

    13 2 Отговор

    До коментар #53 от "мхм":

    И французите така подмамени били от Украйна.
    Алчно д...е се нас....а.

    Коментиран от #55

  • 55 сега говорим

    1 12 Отговор

    До коментар #54 от "Горките":

    Говорим за нещастниците от Шри Ланка. Къде им видя договора?

    Коментиран от #56

  • 56 Не четеш ли

    9 2 Отговор

    До коментар #55 от "сега говорим":

    Тези наемници сами си казват, че не са се усетили да поискат такова обезщетение, при сключване на договора.

    Коментиран от #57, #60

  • 57 дедо..

    9 1 Отговор

    До коментар #56 от "Не четеш ли":

    Стига с таа ланка..вова е обещал на коломбо ще ще им закара сто-двеста хиляди тона ланско бандерско жито-като обезщетение..а бе тва жито на укрофашагите дека не можа да мине ни по първия ни по втория зльенськии коридор.
  • 58 Сандо

    2 1 Отговор

    До коментар #38 от "Русофилчо":

    Казах ти да мислиш,а не да пишеш.А щом си решил да пишеш,то тогава се обоснови,а не ни праскай политкоректни лозунги.Може пък все пак да притежаваш някакви знания,не само умение да си служиш с клавиатурата.
  • 59 ЖЪЛТО ПАВЕ

    6 2 Отговор
    Бреиййй, англосаксите много бързо включиха задна. Нали щеше да е до победа бе?
  • 60 чета бе как да не чета

    1 6 Отговор

    До коментар #56 от "Не четеш ли":

    Най-малко 800 мъже от Шри Ланка са били примамени да се бият на страната на Русия във войната в Украйна, предаде ДПА.

    Според информация на полицията в Шри Ланка на повечето от засегнатите е било обещано месечно възнаграждение от 1 млн. до 1,5 млн. рупии (3292 - 4938 долара) или дори повече за относително безопасна неквалифицирана работа. В действителност обаче мъжете са били изпратени на фронта да се бият и не са получили обещаните пари, които са в пъти повече от обичайните доходи в Шри Ланка.

    По данни на полицията в Шри Ланка повечето от примамените са бивши войници. Досега са задържани 20 души, за които се твърди, че са участвали в организацията на схемата.

    Според информацията на полицията мъжете не знаят къде точно се намират или командирите им не ги пускат да си тръгнат. Поради тази причина заместник-министърът на външните работи на Шри Ланка Тарака Баласурия ще се срещне със заместник на министъра на отбраната на Русия Андрей Белоусов в Москва следващата седмица, съобщи вчера посолството на Шри Ланка в руската столица. Представителят на Шри Ланка се надява на руска помощ за репатрирането на мъжете. (БТА)

    Коментиран от #62, #63

  • 61 Хи их хи

    7 1 Отговор
    Нещо хамериканските дронове на летят над Черно море, що така? Форкат си над Румъния каубойските Посейдони вързани за цистерните Стратокастър. Английските С-135 пък ги съпровождат Тайфуни и пак до първата шамандура на нашето и румънското крайбрежие, по-нататъка не смеят да прецапат в локвата!
  • 62 Дядя

    3 1 Отговор

    До коментар #60 от "чета бе как да не чета":

    То хубаво четеш ама, като стигна до ДПА защо не спря да си губиш времето? Защото има и други източници, а един от тях казва следното:"Парламентът на Коломбо миналия месец започна разследване, за да проследи най-малко 2000 калени в битки шриланкийци, за които се твърди, че са се записали от двете страни на войната в Украйна, включително в редовните въоръжени сили и наемнически групировки.".
  • 63 любител

    3 2 Отговор

    До коментар #60 от "чета бе как да не чета":

    и кой кравар ти го каза това или някой джендър хахахаха
  • 64 Айсамани

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Скривай се,ман г0.
  • 65 любител

    7 6 Отговор
    цялата истина е че какво то да вземе русия от укрите то така или иначе си е било и ще бъде нейно. и никой няма право да им се бъка особено джендъри и кравари помолени от наркозависим. хахаха

    Коментиран от #75

  • 66 Жмръц

    6 5 Отговор
    Кой протака вайната?Кой отпуска по10.20.30.40.50.60 млрд долАра за да съществува така или иначе изпадналата Покрайна?И по този начин поддържа "бойния " дух на 3елката и придворните му?За един прЕател питам.
  • 67 Атина Палада

    10 5 Отговор
    Ш. Орошчета, когато кака ви Атина ви разправяше, че целта на Русия не е за "три дня", вие продължавахте да повтаряте думите "три дня" изречени от американския генерал - Мили!
    И видите ли Русия не може да се справи с Украйна :)))) Русия може да се справи с Украйна когато и както си поиска... Обаче целта е друга... И тя не ε Украйна...
    Друг път да слушате кака ви Атина, защото многократно е по умна от вас:)
  • 68 Бивш канадец

    8 7 Отговор

    До коментар #35 от "хе хе":

    Във Фейса можеш да видиш как 103-а бригада на ВСУ се предава на руснаците. Два дни преди това - и 25-а бригада. Под строй и с дружна песен!
  • 69 АЛООООО УМНИТЕ АНЛИЗАТОРИ

    8 6 Отговор
    БАВНО ПОЧНАХТЕ ДА СТОПЛЯТЕ ЩО ПУТИН НЕ АТАКУВА КИЕВ
    ЩО СЕ ИЗТЕГЛИ И ВИ ОСТАВИ ДА СИ МИСЛИТЕ ЧЕ МОЖЕ ДА ПОБЕДИТЕ
    АМИ ЩОТО СТЕ ШАРАНИ БЕ ЛАПНИШАРАНИ
    КО СТАНА НЯКОЙ ДА НИ ОБЯСНИ ЗА КИЕВ ЗА ТРИ ДНИ
    ЩО МЛЪКНАХТЕ БЕ ЛАЙ.......НОМЕТИ
  • 70 Да се знае кой убива руснаците

    8 3 Отговор
    През последните четири месеца руските военни самолети са "изпуснали" 93 бомби върху Белгородска област... 😂

    в Белгород!

    Пет авиобомби с различна мощност бяха открити за два дни в района на Белгород, пише руският Telegram канал Baza. По негови данни първата фугасна авиационна бомба (ФАБ-1500) е открита сутринта на 28 юни, на няколко километра от село Крутой Лог. На следващия ден в градския квартал Шебекински са открити две бомби ФАБ-500. Още една е намерена отново близо до Крути Лог.

    Коментиран от #72, #73

  • 71 нпо агент

    8 5 Отговор
    По дивашко нещо не съм чел. Западът трябва да побърза да предостави на Украйна подкрепата, от която се нуждае за контраофанзивни операции "За да осигури мир, приемлив за всички партньори". Един вид даваме ви оръжия и ще има мир само ако ЕС и сащ ще одобрят този мир..Вече веднъж отрязаха мерака на Зеленски и укройна в Турция...Украйна нищо не решава, занулиха я тези партньори..още от 2014г..
  • 72 да да

    3 2 Отговор

    До коментар #70 от "Да се знае кой убива руснаците":

    намерили бомби, не са взривени..ще ги съберат и този път ще са в киев или лвов..това ли искаш..
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 ми не

    2 1 Отговор

    До коментар #65 от "любител":

    Не е били руско. Нали не мислиш, че случайно се е пръкнало българското малцинство там?
  • 76 Факт

    6 1 Отговор
    На всяка държава и се иска продължи да съществува земата и наложения ред, дори и с цената на една държава. На зеленски не му пука ама на другите им пука. При ядрена война - няма победители. Руските ракети дори в Русия да се взривят пак ще унищожат живота на земята.
  • 77 Що така

    4 1 Отговор
    Амаааа... нали Русия няма икономика за продължителна война ? Що така бе жендури?
  • 78 В.В.П.

    3 1 Отговор
    Ясно е че,Всички работят за Путин . Хехех..
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Алекс

    1 0 Отговор
    Путяру надо мочить в сортире.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания