Last news in Fakti
  Тема: Украйна

1 Юли, 2024 18:55 3 204 79

За да приключи войната в Украйна, има нужда от три чудеса

  • украйна-
  • русия-
  • владимир путин-
  • володимир зеленски

Русия иска окончателно присъединяване на четирите украински области и отказ на Украйна да влезе в НАТО, неутралитет и защита на руския език, както и приемане на окончателното откъсване на Крим

За да приключи войната в Украйна, има нужда от три чудеса - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За да завърши войната в Украйна, има нужда от три чудеса, се посочва в анализ на белгийския военен национален експерт полковник Роже Хузен, цитиран в местни медии. Според него няма изгледи такива чудеса скоро да се случат, макар че, както при всяка война, и при тази тази накрая ще се стигне до мирно споразумение. По негово мнение от това споразумение никой няма да бъде доволен.

Нереалистични очаквания

Хузен е на мнение, че към преговори може да се пристъпи, когато поне една от страните преценява, че е постигнала добри позиции и, ако продължи боя, това може да се промени. Ако и двете страни, както е сега, очакват да подобрят позициите си с продължаването на военните действия, сраженията ще продължат, казва той. За да има преговори, едната от двете страни трябва да постигне значителен пробив, или двете страни трябва да са убедени, че с бой няма да постигнат нищо повече. Във войната не се постига непременно повече с влагането на допълнителни средства, сили и техника, както показаха Виетнам и Афганистан, отбелязва полковникът.

През следващите две години не се очертава победа на бойното поле за никоя от двете страни, освен ако не стане чудо, добавя Хузен. Според него само военно чудо може да доведе до скорошно постигане на целта на Русия за пълен контрол над четирите завзети украински области Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон.

Тясна основа за преговори

За да се договори прекратяване на огъня или мир, е необходимо да се определи основата за преговорите с отстъпки, приемливи и за двете страни. Киев настоява за спиране на сраженията, възстановяване на цялата ѝ международно призната територия, изплащане на обезщетения от Москва и изправяне на руския президент Владимир Путин пред Международния наказателен съд.

Русия иска окончателно присъединяване на четирите украински области и отказ на Украйна да влезе в НАТО, неутралитет и защита на руския език, както и приемане на окончателното откъсване на Крим, отбелязва Роже. Според него е възможно да се преговаря по гаранциите за сигурността и за езика, но за решение по въпроса с териториите отново ще бъде необходимо чудо, защото то неизбежно би довело до това едната страна да претърпи провал.

Непоносима цена за постигането на мир

Дори и посочените препятствия да бъдат преодолени и да се постигне договореност, следва тя да бъде приета от цялото общество в двете страни. Колкото повече цената на войната расте и засяга обществото, толкова повече то ще очаква краят на войната да оправдава понесените жертви. Цената на мира не трябва да надвишава цената на войната. Всякакво споразумение, което не води до пълна победа, носи икономически и политически загуби. Ако украинският президент Володимир Зеленски приеме например да се откаже от украинското крайбрежие на Азовско море, това би довело до значими икономически щети, защото там е развито производството. За разлика от своя съперник в Москва, Зеленски е изправен пред политическите последици в едно демократично общество.

За Путин продължаването на войната е свързано със собственото му положение и колкото повече руското общество чувства влиянието ѝ върху живота си, толкова повече неговите възможности за сключване на договореност стават по-ограничени. Това важи още повече при липса на нови териториални придобивки в Украйна. На Путин ще му бъде трудно да прокара споразумението в средите на силовите структури, според Хузен.

Неговият извод е, че само чудо може скоро да доведе до прекратяване на войната. Той отбелязва, че обикновено войните приключват по-късно от деня, когато са станали стратегически безполезни. Нито една от двете страни няма да получи всичко, към което се стреми и западната стратегия, че "Украйна трябва да победи", ще се окаже илюзорна. Кръвопролитията ще продължават, докато страните се придържат към това виждане, е мнението на експерта.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    60 9 Отговор
    Нали вече злеленски се разпище да преговаря, но Никой не го отразява. Хахах

    Коментиран от #16

  • 2 Русофилчо

    12 76 Отговор
    За да приключи войната в Украйна, има нужда русията да се разпадне на феоди с крепостни и частни армии.

    Коментиран от #51, #52, #75

  • 3 Ядренна Гъба над Москва

    11 68 Отговор
    Ще спре Войната Утре

    Коментиран от #4, #65

  • 4 Това ще Бъде подарък за Руският народ

    11 61 Отговор

    До коментар #3 от "Ядренна Гъба над Москва":

    И ново начало за Измъченият Руски народ от Диктатори Войни и Пропаганда

    Коментиран от #15

  • 5 Висящо Джудже на Бензиностанция в Москва

    10 59 Отговор
    Това очаква Джуджето
    Като Куче
  • 6 Сандо

    75 14 Отговор
    Чудеса стават само ако Господ пожелае.А укронацистите се изправиха срещу Бог след като се прегърнаха със сатанистите от Запад и станаха верни бойци на Тъмнината.Сега ги очаква Божието наказание!

    Коментиран от #19, #27, #39

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Когато шефа каже

    45 7 Отговор
    тогава ще приключи.
    Моето желание до последния укр.....
  • 9 Срам и позор за Русия

    16 66 Отговор
    70 години въоръжаване
    И една Украйна Ги смля

    Коментиран от #76

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 -4°

    59 11 Отговор
    капитулация, затвор иЛИНЧ на зеления
  • 12 Русия загуби Войната факт!

    13 63 Отговор
    Никой неможе да и помогне
    Краят и е сигурен
  • 13 Госあ

    60 5 Отговор
    англосаксонските идиоти и ционисти от дълбоката държава направиха и правят нещата действително необратими. А поддържането и ескалацията на конфликта крият опасност за излизане от границите на Украйна
  • 14 Слава Украйна Героем Слава

    14 54 Отговор
    Вън Терористите Вън нацистите Вън Убийците на жени и деца вън обратно във Русия
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Путин се разпищя първи

    9 41 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Но както и да е
    Нали сте Русофили на вас всичко ви е простено
  • 17 За протокола

    35 4 Отговор
    "" Израелският посланик Михаил Бродски препоръча лица с израелско и украинско гражданство да не посещават Украйна.
    Бродски подчерта, че напоследък са зачестили случаите на задържане на израелци с украинско гражданство при напускане на страната.
    „Препоръчваме на всички израелци с украинско гражданство още веднъж да преценят целесъобразността да посетят Украйна“, написа Бродски в Telegram.
    Посланикът припомни, че ако бъде задържано лице с двойно гражданство, израелското посолство няма да може да помогне.""
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Митрополит Методий

    12 38 Отговор

    До коментар #6 от "Сандо":

    Думи на Митрополит Методий (Кусев), които днес се оказват пророчески:
    "За тия страшни грехове (против България), погромът на Русия ще бъде много страшен. Не като оня във време на Руско-японската война.
    Много по-страшен. Във време на Руско-японската война, за греховете, извършени (1903 г.) от руската дипломация против българите в Македония, извършени чрез Зиновиева и Ламздорфа,
    Бог я наказа със загубата на флотата, на Порт Артур, на Манджурия и на Корея. За греха с погрома на България, какво по-страшно ще бъде наказанието?
    Величието на Руската империя се дължи на "теократизма". Основата, върху която се съзида великата Руска империя и върху която се крепи, беше режима на "теокрацията: да се върши всичко по волята Божия, за неговата слава (да освобождава от властта на мюсюлманите поробените християнски народи).
    Тая основа - теократизма - окончателно е разрушена от речения грях (погромът на България). Следователно Руската империя остава без основа, и, като такава, ще се разгроми и ще се разпадне ...
    Всички крайбалтийски области: Финландия, Остландия, Литва, Полша и Бесарабия й се отнимат. От Малорусия (Украйна) се образува отделна, самостоятелна държава. Губи целия Кавказ.
    Владенията й в дълбока Азия хвръкнуват. Сибир отива на Япония и на Китай. От Русия ще остане едно Московско царство ... Руската дипломация, во главе със своя император, приготовляват такъв кюлаф на Руската империя...
    1914 г. Митрополит Методий (Кусев)
  • 20 Преподобна Стойна

    8 38 Отговор
    "Русия ще тръгне да гази света, но накрая ще бъде пpeгазeнa." Това е едно от последните предсказания, които прави голямата българска пророчица Преподобна Стойна през 30-те години на миналия век, малко преди смъртта си.
    "Зли времена вещае Небето за Русия, люде. Няма да мине и век – помнете ми думата – и тя, дето днес е ръгнала да пpeгази света и като порой мътен да го залее, ке биде пpeгазена, ке биде битa, ке се свие в коритото си и дълго време само ке шушне... Ке шушне и ке въздиша. Внуците ви ке го доживеят", предрича считаната за българска светица.
    "България и Русия са като душа и тяло. Големо е тялото, а душата е малка, но без нея плътта е само лeш, cмpaд и тъмнина за ума. България е душата. Щото от тук са тръгнали към Русия и вяра, и книга, и патриарх. Все Богови работи сме ѝ пратили. Ама тялото е неразумно. Неyко е то, завалията. Сляпа сила: днес я гледаш – сака да те прегърне, утре я гледаш – сака да те яде. Тъй става, щом тялото не почита душата си, а някогаш дори не я признава за жива"

    Коментиран от #28

  • 21 ЕвроАтнатическа ненаситност

    36 5 Отговор
    натовци да се съгласят - така поне останалата част от украйна ще им върне заемите.
    Но като гледам, натовската алчност и наглост ще загуби всичко.
  • 22 РУСИЯ-ПОСЛЕДНАТА КОЛОНИАЛНА ИМПЕРИЯ

    5 36 Отговор
    През XV-XIX век, след кървави войни, са завладени Казанското ханство в Поволжието (т.нар. булгарский вилаят), Прибалтика, Кримското ханство. Марийският народ, който днес населява съставните на Руската федерация републики Марий-Ел и Башкортостан води тежка война за запазване на своята свобода, но в крайна сметка е покорен. Вдига въстания срещу в продължение на десетилетия, но те са брутално потушавани.

    Същата е съдбата на чувашкия и удмуртския народ – днес Удмуртска република и Република Чувашия в състава на РФ. На юг е завладяно и насилствено присъединено Астраханското ханство при Каспийско море. Покорени са кавказките народи. С особена жестокост през първата половина на XVIII век са потушени башкирските и ногайските въстания за освобождение от руско владичество.

    В навечерието на Руско-турската война, Руската империя завладява Хиванското ханство, Кокандското ханство и Бухарския емират в Средна Азия (на територията на днешните Казахстан, Узбекистан, Киргистан и Таджикистан), избива хиляди от коренните народи и голяма част от техните управляващи прослойки, за да подчини така обезглавените народи на властта на руския император.

    През 1916-1917 г. тези народи се вдигат в т.нар. Средноазиатско въстание срещу колониалната власт на Русия и заселваните от нея етнически руснаци. То е потушено отново с още по-голяма бруталност – според различните оценки са избити между 300 и 500 хиляди от коренното население.
  • 23 РУСИЯ-ПОСЛЕДНАТА КОЛОНИАЛНА ИМПЕРИЯ

    6 28 Отговор
    С огън и меч и невиждана жестокост и кръвожадност – са покорени още и племената и народите на Далечния Изток. Още през XVI век е покорено Сибирското ханство, а Сибир е колониализиран.

    Донесените от завоевателите болести, най-вече едрата шарка, унищожават близо 80 процента от народите на тунгусите и якутите (по аналогичен начин болестите, донесени от белите колонизатори, унищожават съществена част от индианците в двете Америки). Със серия от военни походи и наказателни операции са покорени чукчите в Чукотка.

    Водена е политика на изтребление спрямо онези части от коренните народи на Далечния Изток, които не са приемали руско поданство и васално подчинение на Русия.

    Когато Путин или яхниеното невежество из социалните мрежи говорят за американските индианци, трябва да се припомня и изтребителната война на Руската империя срещу американските индианци в Аляска.

    Известна е войната срещу индианския народ на тлингкитите, в която руснаците избиват до крак индианските поселения на остров Ситка и в околностите, за да завладеят техните територии и ресурси (риба, кожи и пр.). Неслучайно, когато през 1989 г. в Ситка беше поставен паметник на руския колониален управител Александър Баранов, това предизвика вълна от възмущение сред днешните американски индианци. И прочие.

    И когато Лавров преди няколко дни заговори за тежкото колониално минало на Африка, си струваше да му бъде припомнено всичко това.

    Коментиран от #26, #34, #66, #77

  • 24 Ганчев

    4 30 Отговор
    Удри с АТАКАМС ите по руско-турската гадь!
  • 25 По едната всъщност

    32 1 Отговор
    Се води от сащ също Русия
    Американски са оръжията
    Разузнавателната информация
    Боеприпасите финансирането
    И наемническата армия също е американска защото е платена от нея
  • 26 Когато Русия

    19 3 Отговор

    До коментар #23 от "РУСИЯ-ПОСЛЕДНАТА КОЛОНИАЛНА ИМПЕРИЯ":

    Завладява далечния Изток там са живели племена които не са имали държавност
    Дори и сега а за тогава да не говорим населението е приблизително по един човек на няколко квадратни километра практически териториите не са били населени
  • 27 Слез на земята

    6 23 Отговор

    До коментар #6 от "Сандо":

    Комунизма, който чакате да победи в света, е религия на Тъмнината!
  • 28 Горката

    22 2 Отговор

    До коментар #20 от "Преподобна Стойна":

    Преподобна Стойна
    Нищо от нейните предсказания не се е сбъднало и няма да се сбъдне
  • 29 СЛОНА

    16 5 Отговор
    ЩЕ ВИ СЪДИ РУСИЯ ,А НЕ ГАГА ПУТИН!!!..
  • 30 ХА ХА ХА

    29 3 Отговор
    АБЕ ДА СИ ГО КАЖЕМ НАПРАВО ! ТЕ ЧУДЕСАТА ЗАПОЧНАХА ДА СЕ СБЪДВАТ ПЪРВОТО ВЕЧЕ Е ФАКТ ПРИ ФРАНСЕТАТА ! ДРУГИТЕ ЩЕ СТАНАТ И ОТВЪД ОКЕАНА И В ЕС МНОГО СКОРО ! ЗАЩОТО НАРОДИТЕ БЕ СА СТАДА ОВЦЕ И ДА КАЗВАТ , ЧЕ СА СИТИ КОГАТО СА ГЛАДНИ !
  • 31 Гориил

    37 6 Отговор
    Русия расте и се развива по-бързо от тези, които й обявиха икономическа война.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Това полковниче

    20 3 Отговор
    Ли извадиха джендърляците .....другите не смеят да се покажат , че са ооо....ооос......ни!!!!! до гуша !!!!!!
  • 34 Ще дам пример

    29 2 Отговор

    До коментар #23 от "РУСИЯ-ПОСЛЕДНАТА КОЛОНИАЛНА ИМПЕРИЯ":

    Якутия която се намира изцяло в далечния ти Изток е с територия повече от 3 милиона квадратни километра дори в днешно време там живеят приблизително 900 000 души оставям са ми да изчислите колко е населението през 21-ви век да не говорим през 16-ти 17-ти можеш да пътуваш седмици наред без да срещнеш жива душа
  • 35 Да гори в ада ZлоПутлер

    7 29 Отговор
    НАТО да праща оръжия и боеприпаси на Украйна, че и военни подразделения, за да се бият на украинска територия днес,
    за да не се наложи утре да се бият срещу орките на територията на собствените си държави.
    Работата е ясна. Връщане назад няма. Путлер, или който там сега се представя за него,
    е решил да стигне до края, затова трябва да бъде спрян. Какво е това чудене, умуване, тутkане, бавене, дискусии,
    какви са тези военни натовски стратези и генерали, които не разбират, че друга алтернатива няма.
    Решението е едно- по всякакъв възможен начин военна и логистична подкрепа за Украйна.
    Не е далеч моментът и когато ще се наложи войски на Алианса да стъпят на украинска земя.
    Вижда се накъде отиват нещата. На сатаната от Кремъл трябва да бъде cмaчkaна главата веднъж- завинаги.
    Цената ще е висока. Но... Заслужава си. Това е.
    На нашето време се пада отговорността да ликвидираме азиатските ypoди.

    Коментиран от #40, #46

  • 36 Гориил

    31 7 Отговор
    Едно от чудесата трябваше да бъде икономическото удушаване на Русия.Ти си наивен! Руската икономика расте още по-бързо тази година: 5,4% през първото тримесечие. В същото време в Германия цифрите са паднали до 0,9%, докато в САЩ ръстът е едва 1,3%, в Полша - 2,8%.Жертвата на нападение се развива два пъти по-динамично от нападателя! Това е чудо.

    Коментиран от #42

  • 37 Мишел

    31 1 Отговор
    Украинската армия вече не е в състояние да проведе настъпателна операция, а само с отбрана война никой не е спечелил . Това е ясно и на спонсорите-натовци. Потоците западни оръжия секват, а без тях положението на фронта става за оредяващите украинци събуй гащи.
    Руската армия успешно развива лятна офанзива. С масова употреба на ФАБ , Солнцепек и други тежки оръжия нанася големи загуби на противника и намалява категорично собствените загуби. В резултат на това руснаците пробиват на много места строените над 10 години украински отбранителни линии и заплашват с обкръжение части на ВСУ.
    Зад тези отбранителни линии руското настъпление през август , септември и нататък ще бъде устремно и много резултатно. Това ще се отрази на бъдещите мирни преговори.

    Коментиран от #41, #47

  • 38 Механик

    25 4 Отговор
    "Чудеса". Тази дума е ключовата. Чудеса.
    А чудесата стават по Коледа, според англосаксонския прочит на празника.
    Чудеса няма да има за о-краина. Тя е в положение "цугцванг"- нямат вече печеливш ход.
    Изгубиха всичко! А каква държава само им бяха ПОДАРИЛИ руснаците.... ееехххх!

    Коментиран от #54

  • 39 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 28 Отговор

    До коментар #6 от "Сандо":

    Войната в Украйна ще свърши, когато изгоним от БЪЛГАРИЯ всички РУСНАЦИ-ПУТИНИСТИ, а за русофилиците ни организираме заведения за превъзпитание …Слава Богу, и слава на Украйна, че на БЪЛГАРИТЕ най-сетне им се поотвориха очите за "Авантюрите на русия в ...България".
    Крайно време е малка България да сложи край на тази братоубийствена война във велика Украйна!
    АКО русия претърпи фиаско в Украйна, както се очертава, за компенсация ще стовари десант на българското черноморие и ще ни завоюва...НАТО и ЕС ще си отдъхнат от проблемите си с "ТРОЯНСКИЯ КОН"...Лошото е, че същото ще се случи и ако Украйна падне, следващите сме ние, дори знам КОЙ ще е премиер, пРЕЗИДЕНТЪТ е вече налице... Спасението за България в този случай е полека-лека да демонтираме "ТРОЯНСКИЯ КОН", както започнахме с МОЧА... Разбира се, премахването само на един паметник само по себе си не може да промени нищо, но е добро начало.

    Коментиран от #49

  • 40 Лятна контраофанзива

    26 2 Отговор

    До коментар #35 от "Да гори в ада ZлоПутлер":

    Натовската армия настъпва, веднага щом нежните рамбовци си оправят прическата, грима и педикюра. Нацитата в Украйна откога чакат подкрепления.
  • 41 Tётя Myтpoфaнoвa

    4 15 Отговор

    До коментар #37 от "Мишел":

    Лошото е, че никой не вярва на тези глупости.
    Станахме за смях - От 2-3 дни на Киев, минахме на "Завладяхме безлюдното с. Шуми след 3 месеца битки"

    Коментиран от #43, #44, #45

  • 42 Tётя Myтpoфaнoвa

    3 7 Отговор

    До коментар #36 от "Гориил":

    Молодец ! Так держать !
  • 43 Да уточним

    2 12 Отговор

    До коментар #41 от "Tётя Myтpoфaнoвa":

    Превзетото село Шуми е имало двама жители.Преди войната.
  • 44 Ънкъл барак

    23 3 Отговор

    До коментар #41 от "Tётя Myтpoфaнoвa":

    Великата украинска армия, е намаляла с няколкостотин хиляди за три месеца, а складовете с оръжие на натовските държави са празни. Това е много смешно и забавно.

    Коментиран от #61

  • 45 Механик

    19 3 Отговор

    До коментар #41 от "Tётя Myтpoфaнoвa":

    Руските ви сцепиха шушоня и ви разбридаха камизолката. Точно като анаконда, бавно и с чувство ви поглъщат. Докато преминавате от устата на анакондата в храносмилателния и тракт, можете много силно да крещите "салоухраине". Позволява ви се да го правите. Всеки смъртник има право на последна дума.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Гара Пирин

    10 2 Отговор

    До коментар #39 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Лелеееее, и тоя изтрещя .... жегата и калпавата дрога не прощават на никой ...
  • 50 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    14 1 Отговор
    НАТО СТАНАХА ПОСТОЯННИ РУСКИ КЛИЕНТИ
    ....
    1812, 1945, 2025 . ВСЕКИ ВЕК ЯДАТ ПО ЕДИН БОЙ
    И СЛЕД ТОВА КРОТУВАТ :)

    Коментиран от #60

  • 51 404

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Русофилчо":

    Идиот
  • 52 Баце

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Русофилчо":

    Мечтите са безплатни, но когато ти станат мантра имаш нужда от квалифицирана помощ.
    Да ти кажа пък и на другите умнокрасиви НПО агенти, чудото е само едно и е елементарно:
    Америка си плаща дълговете и живее според чергата си!
    Найс, а?
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 СЛОНА

    7 4 Отговор

    До коментар #38 от "Механик":

    И ОЩЕ ТРЯБВА ДА ЗАГУБИ ДС ОСТАНАТ САМО УКРАИНКИТЕ И ДА ИМ НАПРАВЯТ РУСНАЧЕТА И ТАКА ВОЙНАТА ЩЕ СВЪРШИ И НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ИМА УКРИНЦИ ДА СЕ БИЯТ С РУСНАЦИ,ЩЕ СТАНЕ КАТО С ИНДИЯНЦИТЕ В АМЕРИКА!!!
  • 55 НАБЛЮДАТЕЛ

    2 9 Отговор

    До коментар #53 от "Гара Пирин":

    Kakто виждаш за две и половина години войната на Путин срещу Украйна не е свършила, а руския бюджет е велик само в очите на някои мекерета на заплата. Путин решил да си ги мери, нали? Е, и за света, че и за руснаците това е по добре за бъдещи периоди. Ще имат труден преходен период, ама - естествен подбор. В тая схема само близачите ги няма, така че не се пъчи от втора линия. И те ядат бой

    Коментиран от #63

  • 56 Мнение

    14 5 Отговор
    Глупости говори тоя! Войната ще приключи когато руската федерация си вземе и Одеса! Скоро ще е!
  • 57 Абе

    11 2 Отговор
    Според мен зеления ще го яде немит!
  • 58 БгТопИдиот🇧🇬

    7 2 Отговор
    Брендо кат се прибра и чудесата в химизираните мозъци на укрите свършиха !!
  • 59 Нема преговори

    5 7 Отговор
    Със злото Русия не се преговаря. То се трепе
  • 60 Лее се руска кръв, не натовска

    3 4 Отговор

    До коментар #50 от "АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ":

    Кой ли трепе пълчищата путинови...
  • 61 Складове празни

    3 6 Отговор

    До коментар #44 от "Ънкъл барак":

    Банкови сметки пълни....следва ново производство на оръжия....кво да кажем за Путин, дето източи милиарди от руския мужик....
  • 62 23999

    3 2 Отговор
    Най-вереятно е войната в
    този момент да приключи по
    Корейския вариант.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Тома

    5 2 Отговор
    А бе батко какво чудо чакаш за края на войната.Да не чакаш бандеровци да възкръстат а.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Гара Пирин

    5 1 Отговор
    Трийте Факти, трийте бе, сега лижете краварски задниици, след година ще лижете руски ... Такава е съдбата на проституиращата журналистика ...
  • 68 ИНЖ1

    1 5 Отговор
    Украйна няма нужда от чудеса, а от далекобойни оръжия!!!! За да разгроми агресора!!!

    Коментиран от #69, #70

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 ТОВА Е СКЪПО

    2 0 Отговор

    До коментар #68 от "ИНЖ1":

    НЯКОЛКО КЛОНА В ПАРКА НА КИЕВ ЩЕ СВЪРШАТ РАБОТА
  • 71 ЕВРЕИН

    1 0 Отговор
    ТАКА Е
    ПЪРВОТО Е КЛОН
    ВТОРОТО И ТО Е КЛОН
    А ТРЕТОТО АМИ КЛОН
  • 72 Рита

    2 0 Отговор
    Войната може да приключи ,като се седне на масата за преговори и се отчитат реалностите .Путин е диалогичен ,но няма с кого да води преговори .
  • 73 Дълго_Име

    2 0 Отговор
    Ало, този пишман "анализатор" не знае ли че във всяка война става чудо (по неговите думи) - И в тази война" няма да има изключение - винаги по-силният е победител! А, кой е по-силен, да не казвам!
  • 74 НАЙ-Големия СТРАХ на

    5 0 Отговор
    Евроатлантиците в България е че Русия ще стовари десант на българското черноморие и ще ни завоюва.
    А всъщност 86 % от българското население ги очаква с отворени обятия защото са единствените наши братя.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Бай Дрън

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Срам и позор за Русия":

    Даа една Украйна и още един НАТЮ и още 40 други държави, срещу една Русия. Равностойно е, 50 срещу 1.
  • 77 И сега

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "РУСИЯ-ПОСЛЕДНАТА КОЛОНИАЛНА ИМПЕРИЯ":

    А в Аляска и сега има православни църкви и православни енориаши. И не са от англосаксонците , а от местните.
  • 78 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Русия ИСКА !? Защо иска? Има ли основание някакво, за да иска ?
    Кой в 2014-та година гори живи хора, само защото са рускоговорящи? Кой не спази споразуменията от МИНСК ?
    Кой от 14-та до 22 -ра година не пожела едни нормални преговори, за да се постигне някакво мирно споразумения? Кой в тях години се държа като средновековен велможа и кой беше зад гърба му? Цялата Киевска клика, САЩ и НАТО искаха тази война !! И я получиха.!! С анексирането на Крим Москва каза на Киев да внимава " в картинката", да не се държат като врагове!!
    Впрочем и нашите политици ставайки "натовци" и баш европейци, също започнаха да плюят по Русия и не са спрели и до днес. И после се чудят, защо Москва казва на София , че е вражеска страна !? Такава една истерия срещу довчерашния "голям брат", не води до нищо хубаво. Москва и сега иска от Украйна НЕУТРАЛИТЕТ. Не иска враг до западната си граница. Защото НАТО оплеска ВСИЧКО след 1900 година , което можеше да бъде ожплескано !! Гизи го каза от трибуната на немския Бундестаг !! Защо НАТО / т.е. САЩ ,у нахлу в цяла Европа и опря "ножа до гърлото" на Русия ? И Русия е страшния агресор , от който треперят и нашите евроатлантици !
    Ако Щатите и ЕС искат да изпълнят "заветите" на М.Тачър........ще се стигне до унищожението на целия свят, не само на Русия !! И ако това не го проумяват американците....жална НИ майка !!
  • 79 Всичко е

    0 0 Отговор
    поносимо и зависи само от големината на тоягата