Last news in Fakti
  Тема: Украйна

2 Юли, 2024 15:15 816 12

Британското разузнаване: Москва притиска мигранти, за да ги принуди да воюват срещу Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • мобилизация-
  • войници

Правоприлагащите органи в страната провеждат кампания за правен тормоз срещу мигранти, особено от Централна Азия, в опит да ги накарат да се запишат в армията в замяна на гражданство или да избегнат арест по измислени обвинения

Британското разузнаване: Москва притиска мигранти, за да ги принуди да воюват срещу Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

По време на международния правен форум в Санкт Петербург на 27 юни ръководителят на руския следствен комитет Александър Бастрикин заяви, че руските власти са установили 30 000 мигранти, наскоро станали руски граждани, които не са регистрирани за военна служба. Това се посочва в най-новия разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания.

Бастрикин се похвали, че 10 000 от тези мигранти вече са изпратени в оперативната зона в Украйна. Той твърди, че там те ще "копаят окопи" и ще изпълняват други задължения в районите в тила.

Британското разузнаване отбелязва, че по-рано руски независими медии са съобщили, че правоприлагащите органи в страната провеждат кампания за правен тормоз срещу мигранти, особено от Централна Азия, в опит да ги накарат да се запишат в армията в замяна на гражданство или да избегнат арест по измислени обвинения.

Това вероятно е още едно изобретателно средство за укрепване на набирането на военнослужещи, като същевременно се прави опит да се ограничи въздействието върху частите от руското население, които имат по-голяма политическа сила, отбелязва британското МО.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нормално

    11 4 Отговор
    руският паспорт трябва да се заслужи
  • 2 Мия чинии

    14 4 Отговор
    Нали УЖ РУСИЯ Е БЕДНА ?!?
    Какви мигранти , гасбайтери узбеки , укри , немци , молдовани , италианци ?!?
    Нали уж са гладни и само хайвер ядьт ?!?

    Коментиран от #6, #7, #9

  • 3 Тома

    16 2 Отговор
    Като чуя британското разузнаване всички косми навсякъде по тялото ми настръхват
  • 4 Магаренко

    12 1 Отговор
    Большой театр е на повече години от сша.
  • 5 ребята

    0 1 Отговор
    пишите шире
  • 6 КОТарАК 🐱

    2 6 Отговор

    До коментар #2 от "Мия чинии":

    оправи си живота , емигрирай и ти в РФ
  • 7 да бе

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Мия чинии":

    е има и по-бедни, за сега. както сте тръгнали ще минете северна корея скоро, а след това дъното е ваше вовеки
  • 8 пешо

    8 2 Отговор
    стигате с това британско разузнаване омръзнахте на хората , офиса им е на женския пазар , една жена каза....
  • 9 Хахах

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Мия чинии":

    Доста издърпаха от Сирия и преди войната дори ги пуснаха от белоруската граница към цивилизацията. На никой не му се седи там, където е имало комунизъм ( в мизерията) . Всички само минават през русия,
  • 10 Имам пълно доверие

    7 2 Отговор
    на британското разузнаване след заявлението им как клони и храсти пречат на украинското контранастъпление. Живеем в някакъв безумен цирк, въпросът е само колко може да продължи това. Гледайте в тази връзка лорд Камерън, когато си мислеше, че говори с Порошенко. Толкова "западни" лидери вече се подведоха на този номер, че ме налагат огромни съмнения за умствения им багаж. Когато се случи за поне десети път, би трябвало най-малкото да изпиташ известни подозрения.
  • 11 Уенинец

    1 1 Отговор
    А нашите пусинофили кога? Вярно малко са но стават за един път на първа линия.
  • 12 Олга

    0 0 Отговор
    Мигрант,който получил руско гражданство, като всеки гражданин има права и задължения според Конституцията, а именно да служи в армия и при необходимост да защитава новата си Родина. Други варианти няма.
Новини по държави: