Last news in Fakti

25 Февруари, 2014 13:50 1 189 0

Певицата Руслана в украинското правителство?

  • руслана-
  • украйна-
  • парламент-
  • ново правителство-
  • арсений яценюк

В новия кабинет трябва да влязат хора от Майдана

Певицата Руслана в украинското правителство? - 1
Снимка АП/БТА

Новото правителство на Украйна трябва да бъде обявено в четвъртък. Най-вероятното име, което се спряга за премиерския пост е това на Арсений Яценюк, а сред министрите в кабинета може да бъде и певицата Руслана, съобщава РБК.

"Европа е готова да предостави финансова помощ на Украйна, но само след формирането на правителството. Затова не трябва да има никакви тайни преговори за създаването на правителство. В новото правителство трябва да бъдат хора от Майдана като активистът Игор Луценко, певицата Руслана, Д-р Олег Мусий, вицепрезидент на Югоизточноевропейския медицински форум (ЮЕМФ) от Украйна и ректорът на Киево-Могилянската академия Сергей Квит. Това са хора, които са свързани с победата. Кабинетът не трябва да бъде съставен от олигарси и хора, които са били на власт от 2010 г. насам", заяви Яценюк от трибуната на Върховната Рада.

По-рано лидерът на "Свобода" Олег Тягнибок каза, че новото правителство ще събере много от членовете на обществото.

Първоначално се очакваше правителството на националното доверие да бъде гласувано днес.

Председателят на Върховната Рада и и.д. президент Олександър Турчинов възложи на депутатите в четвъртък да бъде сформиран и гласуван съставът на новия кабинет, предаде ИТАР-ТАСС.

"Ако трябва проведете консултации и през нощта, но в четвъртък правителството трябва да се гласува", - каза той в парламента.

Съгласно конституцията от 2004 г., към която страната се върна в неделя, парламентарното мнозинство съставя правителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: