Last news in Fakti

25 Февруари, 2014 15:51 1 530 3

Кличко се кандидатира за президент

  • украйна-
  • киев-
  • виталий кличко

Лидерът на партията Удар Виталий Кличко обяви в кулоарите на парламента – Върховната Рада, че издига кандидатурата си за президент на насрочените за 25 май предсрочни избори, съобщава УНИАН.

Пред репортери той посочи, че няма да влиза в новото правителство, което трябва да бъде сформирано до четвъртък. Той отклони въпроса дали неговата партия ще има квота в разпределянето на министерските кресла. В момента основна цел е създаването на кабинет, който да работи ефективно по изход от икономическата криза в страната, заяви Кличко. Той посочи, че част от мандатите ще бъдат дадени на ползващи се с доверието на обществото личности.

Лидерът на партия Отечество Юлия Тимошенко вече отхвърли тя да е премиер. Все още няма яснота дали тя няма да се спусне в битката за президент.

От своя страна изпълняващият длъжността президент Олександър Турчинов, който е председател на парламента, предупреди, че в Украйна се забелязват опасни изблици на сепаратизъм в руско-говорещите източни области на страната.

„Преговаряйте денонощно, но в четвъртък трябва да гласуваме правителство на националното единство“, отбеляза Турчинов.

Лидерът на партия „Свобода“ Олег Тягнибок също отхвърли възможността той или негов съпартиец да влязат в новия кабинет.

Междувременно стана известно, че Върховната Рада е настояла Международният наказателен съд да привлече под отговорност Виктор Янукович за престъпления срещу човечеството.

Бившият шеф на президентската администрация на Украйна Андрий Клюев е бил ранен, съобщава Ройтерс.

Той е бил прострелян в крака и животът му не е в опасност. Все още не е известно дали заедно с него е бил сваленият държавен глава Виктор Янукович.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кондофри иванов

    0 0 Отговор
    Продажниците на запада винаги са първи за власт.
  • 2 nakata88bg .

    1 0 Отговор
    Кличко е мега тъп! "бореше се" да се върне конституция от 2004-та (с която президента става като българския - усмихва се пред журналисти и посреща скъпи гости на летище, без да има реално никаква власт освен вето), а сега се кандидатира за президент! ама мега тъп!
  • 3 Монго

    1 0 Отговор
    Те американците казаха, че не става...
Новини по държави: