Last news in Fakti
  Тема: Украйна

3 Юли, 2024 20:47 15 636 219

Вярно ли е, че жената на Зеленски има кола за 4,5 млн. евро

  • володимир зеленски-
  • олена зеленская-
  • лимузина-
  • украйна

Човек, представящ се за търговец на коли, твърди това в Инстаграм, а сайтове тиражират твърдението

Вярно ли е, че жената на Зеленски има кола за 4,5 млн. евро  - 1
Снимка: X/Wall Street Silver

Купила ли си е съпругата на украинския президент Зеленски спортен автомобил за 4,5 милиона евро? Човек, представящ се за търговец на коли, твърди това в Инстаграм, а сайтове тиражират твърдението. ДВ провери фактите.

Ако не са бижута, ще е някоя луксозна яхта или дори резиденция на британското кралско семейство - в интернет периодично се появяват съобщения за огромни богатства и имоти, които украинският президент Володимир Зеленски и съпругата му Олена уж притежавали или току-що си били закупили. Сега се твърди, че при последното си посещение в Париж те са се сдобили с последен модел на луксозната италианска марка спортни автомобили „Бугати“.

Твърдение: Олена Зеленска е поръчала в автокъща в Париж първата бройка от най-новия модел „Bugatti Tourbillon" – кола, която струва 4,5 милиона евро.

Проверка на фактите: лъжа

Във видеоклип в Инстаграм, който междувременно е изтрит, предполагаем служител на автокъща от веригата "Groupe Schumacher" в Париж обявява продажбата. Малко изнервен на външен вид, той изразява подкрепа за украинците и приветства президентската двойка с "добре дошли в семейството на Bugatti".

Видеото е послужило като основа на статия в уебсайта "Veritee Cachee France" (Скритата истина), където се показва и предполагаемата фактура за продажбата. Видеоклипът е бил споделен милиони пъти от 1 юли насам – най-вече в платформата X (преди Туитър). Само публикацията на известния разпространител на фалшиви новини Джаксън Хинкъл, в който той се опитва да обоснове невярното твърдение със снимка на "фактурата", е гледан 6,5 милиона пъти в Х.

От автокъщата отричат

Автокъщата, спомената във видеоклипа и във фактурата, действително съществува. На запитване от ДВ нейният шеф опроверга писмено твърдението. В отговора си той уверява, че автокъщата няма нищо общо с въпросните твърдения и допълва, че вече са завели съдебно дело за фалшификация, кражба на самоличност и клевета.

Възможно е фактурата изобщо да не е издадена от посочената автокъща, тъй като в нея има множество грешки. Така например населеното място в адреса Neuilly-sur-Seine е изписано само с едно "l", липсва задължителната информация за ДДС и начините на плащане. Не е посочена дори валута. Със сигурност никой във Франция не би издал фактура по толкова дилетантски начин - особено пък за такава огромна сума.

Дилърът на коли просто не съществува в интернет

Вече сваленото от мрежата видео също повдига редица въпроси: човекът се държи странно - изражението на лицето, движенията и тонът му не съответстват на грандиозното съобщение, което прави. Френският му език показва странни грешки. Ако всичко това са субективни впечатления, съществуват и обективни доказателства: според изтрития профил в Инстаграм (jacqes_bertin_ls) предполагаемият продавач на автомобили се казва Жак Бертан. Нито името, нито снимката му обаче дават някакъв резултат при търсене в интернет.

Това са ясни признаци, че такъв човек не съществува в действителност и по всяка вероятност става дума за измислица, създадена с помощта на изкуствен интелект (ИИ).

В сайт за фалшиви новини

Третият признак, че историята е измислена, е предполагаемият новинарски сайт, в който е публикувана. Текстът е структуриран като статия в таблоиден вестник и е достатъчно подробен, за да изглежда генериран от изкуствен интелект.

Самият сайт обаче има всички типични характеристики на тролски сайт: няма правна информация, нито имена на автори или данни за произхода на снимките. Странното оформление на страницата с неясни и размити снимки или абсурдни детайли от снимки вероятно са резултат от небрежно програмиране.

Може би най-показателно е това, че заглавието на почти всяка статия от началната страница започва с думите "Voici un titre court pour l'article" (Ето кратко заглавие на статията). Възниква подозрението дали някой (или по-скоро някоя компютърна програма) не е дал нареждане на чатбот да напише статията с изкуствен интелект и да ѝ сложи заглавие.

Типичен модел за създаване и разпространение на фалшиви новини

Начинът, по който се произвеждат фейкове, е отдавна изследван: първо се създава информация, която да обслужва интересите на нейния създател. В този случай: клевета по адрес на украинския президент Зеленски.

След това се създава самият фалшификат. Това може да бъде видеоклип в социалните мрежи, имитация на известна медия или снимка. Тук често помага изкуственият интелект, но понякога се използват и по-конвенционални трикове, например програми за редактиране на изображения.

След това идва редът на сайтовете за фалшиви новини, като "Veritee Cachee France", които подхващат темата. Паралелно с това информацията се тиражира от техните профили в социалните мрежи X, Фейсбук, Teлеграм или ToкToк. Такива профили по начало имат голям брой последователи и така фалшивата информация бързо става вирална.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 117 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдааа

    186 7 Отговор
    "а сайтове тиражират твърдението"

    Не беше ли това "новина" тук вчера?

    Коментиран от #54

  • 2 Пък ДВ

    220 31 Отговор
    Хич не е сайт за фалшиви новини.
  • 3 Тръц

    145 6 Отговор
    Само малко. Пък и плюс това ще карат снарядите на фронта по-бърже.
  • 4 Ти си

    44 211 Отговор
    Не, съпругата на Зеленски не си е купила ново Bugatti . Мрежа от проруски сайтове за дезинформация разпространява лъжи за съпругата на украинския президент Зеленски, за която се твърди, че се запасява със скъпи луксозни стоки на Запад . Последният пример за подобни лъжи на Кремъл е твърдението, че Олена Зеленска е поръчала предварително Bugatti Tourbillon за повече от 4 милиона евро по време на официално посещение в Париж миналия месец. Bugatti представи хиперавтомобила с 1800 к.с. пред публика едва на 20 юни. Широко разпространеният фалшив доклад гласи, че Зеленска вече е поръчала колата две седмици предварително като част от частна демонстрация. Президентската съпруга стана първият собственик на новия модел Bugatti.
    Това твърдение беше публикувано на 1 юли в предполагаем френски новинарски сайт, наречен „Verite Cachee France“ (Скрита истина Франция). Като „доказателство“ за това там са публикувани снимка на предполагаема фактура за покупка и видео, в което уж служител на дилър на Bugatti говори за продажбата на Зеленска. Видеото обаче очевидно е т. нар. deepfake - т.е. фалшификат, създаден с помощта на изкуствен интелект. Движенията на устните на мъжа изглеждат неестествени при по-внимателно разглеждане, един от най-важните признаци за разпознаване на такива фалшификати.
    По информация на немската RND ...

    Коментиран от #130, #203, #209, #218

  • 5 Ай ся

    159 9 Отговор
    Лъжата я намате за нищо. А вие също го потвърдихте вчера.
  • 6 Zлобен

    38 117 Отговор
    Преди година една латиноамериканска наркоманка, която дори не знаеше английски твърдеше, че е продала бижута на зеленска.
  • 7 Май се оплетохте

    142 16 Отговор
    Ужким съществува и автокъщата и фактурата, пък било възможно да не е! такава сделка е конфедициална и никой няма да я потвърди на нечие запитване!
  • 8 Естествено и нормално

    161 18 Отговор
    е сделки за такава сума да се крият и отричат. Истината ще излезе след време все пак. То и наш Бойко няма къща в Испания, ама май има, ама тя не е негова, ама не не негова била и после пак не е негова и после пък пак е негова така нататък. Продавачи и автокъщи като гушнат парата може да си говорът каквото и да е, то не ги бърка.
  • 9 Украйнци

    161 19 Отговор
    а вие, ходете да се биете срещу братята си руснаци, зеления, после ще ви благодари, че сте загинали геройски и ще поднесе венци на гроба на "Незнайния войн".

    Коментиран от #13, #78, #196

  • 10 Фатки

    95 11 Отговор
    А Фатки/Факти по какво серазличава от жълтите издания.Отговор: " По нищо".
  • 11 Здрасти

    108 12 Отговор
    Ами не, не е вярно, защото още не я е получила. Но до колкото се разбра я е платила вече, ка ние изтребителите с разликата, че нея никой не я натиска а за кеф.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Мдааа

    16 67 Отговор

    До коментар #9 от "Украйнци":

    Новината за уж покупката е фалшива.

    Коментиран от #198

  • 14 Копейко

    26 71 Отговор
    На нас ни казаха ,да казваме ,че си е купила
  • 15 Незнам дали е за толко пари

    105 10 Отговор
    Но определено не се ришава от нищо
    И е безкрайно арогантно и нагло създание
    Повече дори от мъжът си
  • 16 Не лъжете

    73 7 Отговор
    Вярно е.

    Коментиран от #21

  • 17 стоян георгиев

    16 76 Отговор
    Къде сте бе четриволтови? Цял ден днес ми обяснявахте как зеленска си купила богати.нали ви казах че е лъжа.ей такива като вас правят ало измамниците богати а на времето тия със санджетата и тука има тука нема пред банките.

    Коментиран от #53

  • 18 А бе

    22 72 Отговор
    Само копейка би повярвала на такава елементарна лъжа, както четохме снощи.
  • 19 Съждение

    66 9 Отговор
    Олена Зеленска няма сестра, вярвам на ДВ, но това не опровергава факта, че самата тя е.
  • 20 мара

    108 17 Отговор
    Семейство кожодери, просяци, убийци, предатели , продали 52% от плодородните украински земи на американски корпурации!!! Жито заливат Европа, но то е американска отрова!!! Нима е тайна , че двамата предатели семейство са продали душите си , избити са стотици хиляди млади хора заради тяхната алчност, милиарди , шикозни коли, замъци и много кръв по тяхната съвест, дето я нямат!!! Всяко начало има край! Идва !!!!!!!

    Коментиран от #23

  • 21 стоян георгиев

    11 33 Отговор

    До коментар #16 от "Не лъжете":

    Е как да не е вярно...хахаха вярно е че мургавите бизнесмени пред банката ше ти дадат по добър курс от вътре на гишето...хахахаха
  • 22 Анонимен

    15 25 Отговор
    Абсурд!Не може да е вярно!Слава на зеленски и сие!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 мхаа

    6 40 Отговор
    Путя плаща яко.
  • 27 тази и този са най големите врагове

    61 8 Отговор
    на украинците
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 эрмак

    59 7 Отговор
    Е щом вкиснато зеле твърди нещо - значи 100% е обратното.а и имение в Лондон за 22 млн може да има , кола не
  • 30 Клати Курти

    54 9 Отговор
    Ми кат има будали да им дават, що да не си купува.Не е виновен този който яде баницата,а този който я е дал.Продължавайте помоща за 00 крайна.

    Коментиран от #32

  • 31 От кой тази проверка

    45 7 Отговор

    До коментар #24 от "стоян георгиев":

    На кой вярваш? Само не казвай на дойчете, ползвани за лъжи и пропаганда за някой грант на злото САЩ!

    Коментиран от #99

  • 32 Мдааа

    9 26 Отговор

    До коментар #30 от "Клати Курти":

    Новината за уж покупката е фалшива.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Емил

    62 8 Отговор
    Брееее DW като един Матросов с голи гърди защитават семейство Зеленски!!!!
    Ц ццццц!!!
  • 35 Има ли

    48 7 Отговор
    Има ли някакво значение дали има или няма Бугати? Мислите ли, че нямат поне 1млрд. откраднати пари фонд за когато нещата отидат на зле? Или си мислите, че имат или имам да ви продам един мост...
  • 36 Имелда Наркос

    30 2 Отговор
    А па я, с едните 10000 чифта УбуФки, пфу?!
  • 37 1944

    18 3 Отговор

    До коментар #24 от "стоян георгиев":

    Как сме наборче,рипа ли стария пън?
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ТаУмВзе

    49 5 Отговор
    Снимката си е Класикааа! АХХАХАХАХАХАХ Окраинците на оня свет, тия броят Кинтите и тва си е. Добре е!
  • 40 Пастор Илиян Илиин х.ц.Ветил

    17 1 Отговор
    Абе къде е Герджиков?
  • 41 Копейка

    9 19 Отговор
    Не знам и не ме интересува.На нас ни казаха,че ни спират парите!
  • 42 Ония с Фордо

    28 2 Отговор
    Богати е била никога италианска марка - сега е собственост на VW от 1998г.

    Коментиран от #63

  • 43 Хсхахаха

    44 4 Отговор

    До коментар #38 от "Хахахаха":

    Бъдещата вдовичка се подсигурява като Дневалната. Хахахаха.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 А бе

    6 33 Отговор
    Вече се убеждавам, че интелигентността на копейката е близка до тази на ларвата на муха-лайнарка!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Толупий

    30 1 Отговор
    Тоо миникиьо ма удари у земята, а за толко купувам къща у Барцелона......
  • 50 Ха-ха

    25 1 Отговор
    Вчера вие публикувахте тази "гореща" новина.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Тази кола ми

    35 2 Отговор
    се вижда евтина в сравнение от дадените помощи и пари от почти всички държави на Украйна. Ако съм аз ще търся още по скъпа ако има. Ама то и корупция няма там, но дамата е много работоспособна и находчива.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Калпазанин

    27 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мдааа":

    Факти от ДЗ🤔🤔🤔🤔🤔 тези "факти" от ДЗ са само за малоумници медия която от края на всв която промива немските крруни и то чрез "нац" им медии и като ARD и ZDF достатъчно ми само като видя че уж те ги цитирали останалите пък са им дъщерни и образователни по либерастия, от ДЗ само по@@@,неслупайно независимите държави ги гонят както и трябва да е
  • 55 да бе

    34 1 Отговор
    Потника е последния бедняк . За това ходи с една тениска навсякъде . Даже чорапите му са кърпени .
    И изобщо не е вярно че като ходи на посещение в краварника , жена му напазарува бижута .
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Бог да пази Америка!

    5 29 Отговор
    Двигател на съвременната цивилизация и пазител на световният мир!

    Коментиран от #77, #145

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Жоро

    34 1 Отговор
    Зеленская си купила фолксваген за 4,5 млн, това със сигурност е вдигнало бойния дух на укитата в окопите и стоплило сърцата на почернените им семейства!!!
  • 60 стига глупости

    24 2 Отговор
    На тоя жена му го издържа . Ами сама си е изкарала париците и си е купила кола бе .
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 ЕВРОНЮЗ

    21 1 Отговор
    😂 😂 😂 ГЬОБЕЛС ВЕЛЕ или той взе отношение по темата
  • 63 Май си

    10 2 Отговор

    До коментар #42 от "Ония с Фордо":

    Оня с каруцата ,Богати ,никога ,италианска марка
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 БАРС

    46 3 Отговор
    АБЕ ХОРА НА КОГО ДА ВЯРВАМЕ НЕ ЗНАМ.ПРЕДИ 1 ГОДИНА ЕГИПЕТСКИ ЖУРНАЛИСТ ПОКАЗА ОРИГИНАЛНИ ФАКТУРИ ЗА ПОКУПКА НА СКЪПА ВИЛА В ЕГИПЕТ ТАМ ДЕТО И ДАЖЕ АНДЖЕЛИНА ДЖОЛИ НА БРЕГА НА ЧЕРВЕНО МОРЕ ТА ВИЛАТА БЕШЕ НА ИМЕТО НА ТЪЩАТА НА ЗЕЛИНСКИ.ДА ТОВА НЕ Е ТОЛКОВА ИНТЕРЕСТНО НО НАЙ ИНТЕРЕСТНОТО И УЖАСНОТО БЕШЕ СЛЕД ДВЕ СЕДМИЦИ ТОЯ ЖУРНАЛИСТ ГО НАМЕРИХА УБИТ ТА ИМАШЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЧЕ УКРАИНЦИ СА ГО УБИЛИ И ВСИЧКО ЗАТИХНА.ТА СЕ НАМЕКНА ЧЕ ПАРИТЕ ЗА ВИЛАТА СА АМЕРИКАНСКИ И Т.Н.
  • 66 мара

    19 2 Отговор
    Стояне , повярвах ти ,че си завършил 8 -ми клас, но явно си отсъствувал в часовете по литература !!!!
  • 67 Ха ха ха

    6 24 Отговор
    Абе президента Путин си взе цяла Русия за без пари и никой не го пита , а те за един спортен автомобил купен от съпругата на украинския президент Зеленски за 4,5 милиона евро го правят на новина...!!!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Зомбайо

    33 1 Отговор
    Щом дойче гнойче е на амбразурата и защитава зелената, няма начин новината да е фалшива. Вярно, че сега след като я разкриха тя едва ли ще си вземе возилото, но че я е поръчала и платила вече е 300% истина.

    Коментиран от #72

  • 70 az #СВО

    24 3 Отговор
    Докато праща украинците да умират на фронт, си тъпчат джобовете до пръсване.....

    Нищо ново и изненадващо!
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 А бе

    24 1 Отговор
    Не знам кой от Факти е сътворил тази статия, но трябва да направя едно уточнение - "Бугати" не е известна италианска, а известна ФРЕНСКА марка автомобили. Ако новината за покупката на колата от съпругата на Зеленски е фалшива, няма нужда да я правите още по-фалшива.
  • 74 Само не Дойчевелето

    32 2 Отговор
    Много конфузно става. Всички читатели знаят, че щом Дойчевелето твърди нещо, значи се разбира, че истината е точно обратната и я замазват. Нова е било досега.

    Този път дали пак замазват нещо, или казват истината? Като се изгуби джмерието към пропагандата то тя става прозрачна и ясна за публиката. По-добре си трайте, за да ви вярват хората.

    И въпрос за размисъл: Защо точно Дойчевелето се застъпва точно сега сега за тема, която едва ли го вълнува. Защо това не го направи друга медия? Защо не го кажат някакви пазследващи. В Киев, Украйна? Точно Дойчевелето решило сега да му изпира имиджа?

    Явно други не се навиват. Освен тези, които препечатват Дойчевелето.

    Все тая стана какви са фактите. Лъжата тържествува, но на хората им писна от тържеството х
  • 75 Механик

    39 3 Отговор
    Не бе! Никак не вярно. Тая женица едва събира стотинки за баничка и боза. Даже някой път няма и баничка.
    Бе вие за малоумни ли ни имате бе?
    Ако няма кола за милиони, то има други неща за милиони и в това няма никакво съмнение.
    А ония момчета от украинските села, нека мрат на фронта, нали? Те нямат пари да дойдат в БГ на Сл. Бряг и да пият коктейлчета. Те и джипки нямат. Нищо нямат, а сега и живот си нямат.
  • 76 А пък

    5 19 Отговор
    кремълските тролчити се оакаха да повтарят тази лъжа! Сега няма да ви се плати.
  • 77 Кикирчо Кокарчо ДеБеЕвски

    13 1 Отговор

    До коментар #57 от "Бог да пази Америка!":

    Хайде на минусите за възхвала на Сатаната!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Това

    7 15 Отговор

    До коментар #61 от "стоян георгиев":

    Това са лоши новини за образователната ни система...
  • 80 🤣🤣🤣 Русофил Джамбазов

    19 24 Отговор
    За 45 милиона си купи кола от мен, госпожа Зеленска...

    Щях да забравя да уточня... За 45 милиона копейки... 😂😂😂

    Коментиран от #88, #117

  • 81 БАРС

    23 16 Отговор
    ТА НЕЩО ОЩЕ СЕ СЕТИХ .В НАЧАЛОТО НА ВОЙНАТА НАЙ НАГЛО ОТ УКРАИНСКИ ПОЛИТИЦИ УСИЛЕНО ГОВОРЕХА ПО ТЕЛЕВИЗОРА ЗЕЛИНСКИ ПРЕД ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТИ ЧЕ РАШКИТЕ ИЗНАСИЛВАЛИ МАЛКИ ДЕЦЯ ДЯДОВЦИ И БАБИЧКИ ТА И Т.Н. МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕХМЕ ЧЕ Е ЧИСТА ЛАЖА НО ДРУГОМИ Е НИКОЙ ОТ ЗАПЪДА НЕ ОТИТЕ ДА РАЗЛЕДВА ФЕЙКА МАКАР ЧЕ БЕШЕ ЕДНА ЖЕНА МИНИСТЪР НА СОЦ. ПОЛИТИКА И ЗАЩИТА НА ДЕЦАТА ЛИЧНО ТЯ ГЛЕДАХ ГО ПО ТВ ЕДНА СМЕЛА ЖУРНАЛИСТКА ОТ УКРАИНА ПОПИТА ТАЯ МИНИСТЪРКА И ТЯ ТОЧНО КАЗА ЧЕ ЗА ТАКИВА ИЗДЕВАТЕЛСТВА ДО ТОЯ МОМЕНТ НЯМА ПОДАДЕНИ ЖАЛБИ.ДА И СИ ОСТАНА ТАКА ВСИЧКО А ЗА ТАЯ ЖЕНА НА ЗЕЛИНСКИ ДЕТО СИ КУПИЛА КОЛА ВЕДНАГА СЕ ПИШЕ ЧЕ Е ФЕЙК РАЗЛЕДВАНИЯ ВЕДНАГА.ТА ФЕЙКОВЕТЕ ИДВАТ ОТ УКРАИНА ТАМ СЕ ПЛЯЩА ЯКО ЗА ИДИН ХУБАВО ИЗМИСЛЕН ФЕЙК ИМА ЦЕЛИ ОФИСИ В УКРАИНА ДЕТО РАБОТЯТ НАД 1000 ЧОВЕКА И НА ТЯХ СЕ ПЛАЩАТ НАД 1500 ДОЛАРА НА МЕСЕЦ НА ВСЕКИ ЕДИН
  • 82 Перо

    23 3 Отговор
    Малкият ционист не случайно си засекрети сметките! Един негов сънародник си получи заслуженото чак в Мексико, а другия измислен националист, без етнос си получи същото в Мюнхен! Русия има дълга ръка!
  • 83 шаа

    18 0 Отговор
    dw е твърде наясно как се равят фейкове. опитът си казва думата!
  • 84 Мдааа

    5 17 Отговор
    Новината за уж покупката е фалшива.
  • 85 Сократ

    27 3 Отговор
    Ами вярна е. Както и покупката за 1 милион в Картие във Вашингтон и за капак уволнението на продавачката. А идиотите в ЕС нека още да ощетяват семействата си и децата си, за да може зелената клоунеса да пазари за милиони.
  • 86 На м......ндила

    15 2 Отговор
    Мръсен и Запорожка му е много......
    ммм....та ви ммммръ.....наааа
  • 87 Националист

    6 15 Отговор
    Първо Бугати са френски а не италиански второ това са пълни глупости защо ги повтаряте,от много повтаряте няма да стане истина. Ако Зеленски беше плъх нямаше да остане в Киев, като мишена на кървавия диктатор
  • 88 Сократ

    16 9 Отговор

    До коментар #80 от "🤣🤣🤣 Русофил Джамбазов":

    А имението на Чарлз и това ли е фейк?

    Коментиран от #92, #105

  • 89 българин 777

    14 5 Отговор
    а не бе давайте балъци ами диамантите кой ще ги преброи
  • 90 Ехааааааа

    22 8 Отговор
    Евро будалите и ние нека даваме милиарди на наркомана .....ще си живее охолно цял живот със жена си и любовниците си !!!!! Ние нека да си караме старите москвичи и да събираме капачки за лечение на децата си !!!!!
  • 91 Запада дава милиардите

    13 0 Отговор
    Той да каже.......

    Коментиран от #94

  • 92 Само индивиди с тотална липса на

    6 19 Отговор

    До коментар #88 от "Сократ":

    логика и интелект може да вярват на подобни нелепи и абсурдни лъжи...
  • 93 Сократ

    18 7 Отговор
    Значи, според "демократичните" медии, всичко написано против зеленото е фейк, така ли? А имотите в Израел, Дубай, Великобритания, сащ, яхтите, също ли са фейк? Зеленото да не се надява, че ще си ползва имотите и кинтите. Кинтите ги гепна от сащ, а те не прощават. Зеленото е пътник. Ако още не го е разбрал, значи е тотален идиот.
  • 94 Запада не дава милиарди

    14 5 Отговор

    До коментар #91 от "Запада дава милиардите":

    А ги хвърля на вятъра, за да обслужва интригите на САЩ!
  • 95 Сатана Z

    11 1 Отговор
    Семейната гробница на Володемар и Олена ще бъде малко по—голяма от тази на Адолф и Ева Браун.На Зе фюрера всеки ден му се прелива свежа кръв източена от прясно омрял нацист ,която да замени предишната окислена с наркотици кръв .
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Историк

    4 20 Отговор
    Руската пропаганда се опитва с такива фейкове да прикрие кражбите на кремълската хунта с гигантски авоари по целия свят и семейства живеещи като Крезове, без да имат доходите за това.

    За разлика от тях Зеленски е успешен актьор и успешен продуцент с огромно ЛИЧНО състояние ПРЕДИ да влезе в политиката.

    Зеленски МОЖЕ да си позволи такъв живот с ОФИЦИАЛНИТЕ си доходи.

    Руските бандити Путин, Песков, Медведев, Захарова, Шойгу, Салавьов и т.н. НЕ МОГАТ.

    Коментиран от #101

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 ЗЕЛЕНИЯ НАРКОМАН СЪМ

    17 1 Отговор
    По поръчка на Путин ще фалирам империята на злото кравария .....още малко им трябва и ще обявят фалит преди мен !!!!!! Само да продължат да дават милиарди ....милиони за да си купим няколко имота , яхти , коли, самолети но не ЕФ 16 !!!!!! Давайте ми пари 💰💰💰💰 будали !!!!!
  • 101 стоян георгиев

    5 13 Отговор

    До коментар #97 от "Историк":

    Точно така.зелвнски има поне 20 млн.долара официални доходи и може да си купи каквото реши.путин няма ден трудов стаж извън политиката и милицията.

    Коментиран от #104, #217

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    17 3 Отговор
    А нашите грантаджии тук се пукат от яд, като знаят,
    за какви центове им се налага да защитават Zeления потник...
  • 104 Историк

    11 19 Отговор

    До коментар #101 от "стоян георгиев":

    Заплатата на Путлер за ЦЯЛОТО му президентстване НЕ СТИГА, за да си купи само часовниците, които е сниман да носи.

    Само един от тях Ланге И Зьоне Датограф Пур льо Мерите струва над 700 хиляди евро.

    И това са дреболии на фона на стойността на имоти като Геленджик.

    Руския крадец буквално ошушква руския народ, това е класическа форма на колониализъм упражняван с фашистки методи.

    Коментиран от #108

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 стоян георгиев

    2 14 Отговор

    До коментар #104 от "Историк":

    Аз друго не разбирам как нашите русофили харесват путин ама не харесват нашите гепачи като доган пеевски борисов?как харесваш човек дето обира народа си сто пъти по яко от нашите крадци?

    Коментиран от #116

  • 109 стоян георгиев

    3 11 Отговор

    До коментар #107 от "Хи хи хи . Голям майтап !":

    На пост ли ти плащат? като стана за смях с твърденията си за зеленска сега включи на автопилот а?шизофренията не прощава и е наистина интересно да четеш писаниците на путлеров фен дето я отключил.

    Коментиран от #112, #113, #123

  • 110 Ми то.....

    5 1 Отговор

    До коментар #106 от "стоян георгиев":

    Стояне чети новини ....ако не го правиши и пишеш простотии тук , бегай на лекар ще ти помогнат дай боже !!!
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Абе джендърляк

    16 2 Отговор

    До коментар #109 от "стоян георгиев":

    Колко ти плати Козяк ????

    Коментиран от #118

  • 113 На пост плащат

    8 2 Отговор

    До коментар #109 от "стоян георгиев":

    нещастниците зад океана!
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Историк

    2 8 Отговор

    До коментар #108 от "стоян георгиев":

    Това е лесно за разбиране: те никога не са имали морал, че да съдят по него за действията на хората. Затова се получават такива ПРИВИДНИ противоречия.

    Обаче е по-интересно друго - че се наричат "РУСОфили" а точно руския народ буквално бива смазван от кремълския диктатор.

    Излиза, че те не са "РУСОфили", а "КГБфили" и "русоФОБИ".

    Коментиран от #124

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 стоян георгиев

    1 6 Отговор

    До коментар #112 от "Абе джендърляк":

    За теби подобните бих дал пари за да го правя не да ми плащат.такива ..епки като гледам как се гърчите ми е супер...хахахах!
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Може ли

    16 1 Отговор
    някой да си позволи да разследва приходите и покупките на Зеленски ?
    В Сената на САЩ разискваха злоупотребите с помощта за Укр . Нашите топ
    политици са санкционирани с акта на Магнитски . Защо ги търпят ?
    Злоупотребите ги правят зависими и послушни .
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Георги Стоянов

    11 3 Отговор

    До коментар #109 от "стоян георгиев":

    Не обръщайте внимание на моя брат ....със жълта книжка е ....дори не знае как се казва !!! Това е моето и неговото име само , че винаги го обръща обратно като ДЖЕНДЪРИТЕ и ония със цветните байрачета !!!!!
  • 124 стоян георгиев

    5 7 Отговор

    До коментар #116 от "Историк":

    Те са соцносталгици.най прецаканата част от комунистическото ниннаследство.завършени егоисти желаещи всички да идат в тяхната кална локва.утре русия като изпадне в беда да не мислиш че биха дали лев за руските им братя?ще дойде време обаче самите руснаци ще ги издирват,щото тези и подобни по света са съюзници в унищожаването на руския народ от милиционерите.
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Гориил

    15 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ти си":

    Мислите ли, че някой чете за покупката на Елена Зеленская? Най-важният резултат беше непоклатимата обществена увереност в ужасяващите мащаби на корупцията в Украйна.

    Коментиран от #136

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 стоян георгиев

    4 1 Отговор

    До коментар #129 от "Съвет":

    Така и правя!
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #130 от "Гориил":

    Кво искаш да кажеш с това?

    Коментиран от #153

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Ами видно може

    11 2 Отговор

    До коментар #135 от "стоян георгиев":

    Ето ти продажният фашист зеленски е фашист!

    Коментиран от #140

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 стоян георгиев

    5 12 Отговор

    До коментар #138 от "Ами видно може":

    Какво е фашист бе льо лик?какво значи да си фашист или нацист? Може ли евреи да са такива?

    Коментиран от #142, #175

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Как какво

    15 3 Отговор

    До коментар #140 от "стоян георгиев":

    Продажника зеленски е фашист!
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Алф

    6 1 Отговор

    До коментар #57 от "Бог да пази Америка!":

    "Майтап бе,Уили.Ха ха ха ".
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 стоян георгиев

    3 9 Отговор

    До коментар #150 от "Фашиста зеленски":

    Какво е излъгал зелески и какво е фашист?

    Коментиран от #152

  • 152 А какво не е

    12 3 Отговор

    До коментар #151 от "стоян георгиев":

    излъгал фашиста зеленски? Една истина ще намериш ли?
  • 153 Гориил

    7 4 Отговор

    До коментар #136 от "стоян георгиев":

    Може би тази новина е фалшива. Но който и да е измислил тази новина, смята, че носи повече полза, отколкото вреда.

    Коментиран от #155, #168

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Гориил

    4 1 Отговор

    До коментар #155 от "Костадин Костадинов":

    Това означава мнозинството.

    Коментиран от #160

  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Веле, велеее

    3 2 Отговор
    Ако някога ти повярвам, значи за нищо вече не ставам.
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Мдааа

    4 5 Отговор

    До коментар #153 от "Гориил":

    "Може би тази новина е фалшива."

    Не "може би", тази "новина" е ДОКАЗАНО фалшива.

    Коментиран от #170

  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Кой доказа

    7 2 Отговор

    До коментар #168 от "Мдааа":

    Грантаджиите дойче веле ли?

    Коментиран от #171

  • 171 Мдааа

    2 8 Отговор

    До коментар #170 от "Кой доказа":

    Доказа го ирзследването на СЪЩИТЕ неща, които руските фейкъри използваха за да твърдят, че Заленска си била купила такова нещо.

    Коментиран от #172

  • 172 Та кой го доказа

    9 1 Отговор

    До коментар #171 от "Мдааа":

    Празните приказки не доказават, също и грантаджийски лъжливи медии като дойче веле!

    Коментиран от #173

  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Кое са фактите

    8 1 Отговор

    До коментар #173 от "Мдааа":

    Какви факти са грантаджийски медии като дойче веле? Реално няма доказателсво нито, че е купила, нито, че не е! Спекулациите не са факти!
  • 175 Стоенчо

    5 1 Отговор

    До коментар #140 от "стоян георгиев":

    Хайде ходи да си миеш зъбите и си лягай че утре си на поравителен. Нещо госпожата от посолството каза че не си се представил добре.

    Коментиран от #176

  • 176 Стоенчо

    1 0 Отговор

    До коментар #175 от "Стоенчо":

    Поправителен
  • 177 Шпион

    2 3 Отговор
    Не ми благодарете, аз служа на родината си Русия. точка. Сирски
  • 178 Абе

    5 8 Отговор
    Глупости ! А за путинската върхушка пък това са джобни пари, но.... пропаганда да става !
  • 179 Е какво

    1 5 Отговор
    Лошо има да и купи пък такава кола?
  • 180 Зеленият

    5 2 Отговор
    Важно е бело да има

    Коментиран от #206

  • 181 Стара чанта

    2 5 Отговор
    Нещо много се загрижиха кой какво има?! Ами да върнем лентата малко назад - когато Медведката се ,,святкаше" по медиите колко долара му била апаратурата за домашно озвучаване - 250.000 $/казано преди около 20 г. /. И любимата му група била Led Zeppelin !
    Учудващо, аз предполагах, че ще се спре на Весěльıе Ребятом- или нещо подобно...като Йо. Козбон ?
    Кво нещо е само Гнилият Запад, а ?

    Коментиран от #192

  • 182 Коментар

    5 3 Отговор
    И аз го четох това.Обаче нямало сега да получи колата,а чак след една година,защото трябвало да й сложат екстри.След една година чак ще се види истината.Но каквото и да се говори онова за бижутат от бяло злато си е истина,имаше снимка на бележката от магазина и доста бързо поктиха случая.А нещо за казиното в Кипър защо не казвате и мълчите?
    Предлагам на тези,които не вярват на историята с колата все пак да пратят всичките си пари на женичката на Еленски.Тя трябва да си купи нещо друго,за да не ходи пеша цяла една година...горкичката!
  • 183 Нери

    3 3 Отговор
    Семейство Зеленски,могат да си купят и частен самолет,яхта и много смърт на територията на Украйна!
  • 184 Минаващ

    2 2 Отговор
    Дали някога със същата страст ДВ ще покаже, че дадена новина от украински източник е лъжа?
  • 185 Семи

    2 3 Отговор
    Срещу Бойко Методиев Борисов,агент Буда , НЕЩО ИЗЛЕЗНА ЛИ , НАЯВЕ - НИЩО!
    Беден,гол и бос,като църковна мишка днес!Жив да го ожали българския народ,най-бедния в Европа!
  • 186 Сър Пичук

    5 2 Отговор
    Поредното активно мероприятие на Кремъл, което е част от всестранната война, която те водят срещу Украйна.
    Надявам се скоро да си получат това, което заслужават.
  • 187 Аматьори

    3 2 Отговор
    "Само луд може да помисли,че Русия ще нападне Украйна" - Е на тази фалшива новина никой не може да и подобри рекорда :)))
  • 188 Kубето

    2 1 Отговор
    По руската телевизия ще е много вървежно!
  • 189 Нели

    4 3 Отговор
    Докато има такива които им дават помощи ще си купи и самолет. Може и на магистралата да ги е изкарала.

    Коментиран от #190

  • 190 Альоша

    2 2 Отговор

    До коментар #189 от "Нели":

    Аз и Нели вярваме на тази и подони "новини".

    Коментиран от #191

  • 191 ГраматикоФ

    1 1 Отговор

    До коментар #190 от "Альоша":

    ТаваришТ, научи се да пишеш на нормален БГ-език, и тогава ще те четем. Дотогава си оставаш обикновен руски тр0л! И много еФтин !
  • 192 Мдааа, или да видят...

    4 4 Отговор

    До коментар #181 от "Стара чанта":

    ... като са толкова заинтересовани азиатсските п0лу.4овеци , колко струва златното тоалетно гутне на което кляка таваришТ путин ? По мой груби преценки е над 1 000 000 евро..... На ра..шата оставям да смятат в рубли колко милиарда е ....???
  • 193 ИСТИНАТА

    5 1 Отговор
    АЗ пък мисля че е вярно
  • 194 Българин

    3 3 Отговор
    Съветска пропаганда разбира се.
  • 195 Евроатлантик

    5 0 Отговор
    Разбира са чи не е верно! Жената на Зеленски шофира скромна лада 2104 - комби, за да може да товари туй-онуй за армията, когато са наложи.
  • 196 Българин

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "Украйнци":

    Братята ти руснаци трябва да бъдат могилизирани колкото може в по-големи количества.

    Коментиран от #200

  • 197 Kирил

    1 4 Отговор
    К.рвите на баце тиквун имат къщи на по 10 милиона
  • 198 директорът на Пътуващия Цирк от Джипката

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "Мдааа":

    И аз твърдя уверено, че жената на Зеленски - Олена не се е сдобила с последен модел на луксозната ИТАЛИАНСКА (!?) марка спортни автомобили „Бугати“! Твърдя го защото такава ИТАЛИАНСКА луксозна марка автомобили просто няма! Дойче в/зеле разпостраняват фалшиви новини - ДОКАЗАНО!
  • 199 Никой

    2 3 Отговор
    Моля ви се ! С тази информация карате малоумните русофили да си късат ризите от яд. А, какъв мехлем им донесе фалшивата новина. Ма така се драха от кеф, та чак прегракнаха, и то сега за нищо.

    Коментиран от #201

  • 200 Евреин

    4 2 Отговор

    До коментар #196 от "Българин":

    Трябва, но не става, виж укрите са над милион вече чувализирани и бройката продължава да расте, сега ще връщат избягалите хохохляци от чужбина, после пак ще реват за гладомор, укрохазарите тeлeтa!
  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 ДВ винаги

    10 1 Отговор
    лъже! Така беше и с бижутата на Селенская за 1,1 млн долара! ... Кървавия клоун вече никой не може да спаси. Но с лъжите на ДВ и компания успя да затрие един млн укри. ...
  • 203 Той и

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ти си":

    бившият военен министър на Осрайна преди да напусне поста си купи къща на дъщеря си за сватбата й за 7 млн евро в Ница. Фашистката хунта от войната станаха милионери, а непрания потник - милиардер!
  • 204 Фащ

    7 3 Отговор
    вече снабдяват с оръжие и забранения доскоро от тях фашистки батальон Азов! Упадъкът на сащисаните е тотален! И пропагандата им губи тази война!
  • 205 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    6 0 Отговор
    А тук - в този сайт тая "новина" беше публикувано вчера лично от Главния му редактор! Познайте какъв е сайта?

    Коментиран от #214

  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 Никси

    3 1 Отговор
    верно верно , нема рима ама е верно , то и един Българин е изпълнителен Директор на една голяма международна ф-ма , и той има такива коли , палато му е НДК-то пасти да яде ммм , по голема е и от циганското мешере в Костинброд , там дето пея Жоро Любимеца с една госпойца как и беше името , пак нема рима ама е верно !!!.
  • 208 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 209 188 балъка

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ти си":

    Са ти дали минус ве пич! Егати територията сме!

    Коментиран от #213

  • 210 Хаха,

    4 2 Отговор
    на дойчезеле ли да вярваме ?!
  • 211 Руснаков

    4 3 Отговор
    Набийте го в тъпите проруски кратуни...на проруските талибани...През лупа се гледат действията на Зеленски и обкръжението му..така че това си беше ФЕЙК..само че проруските папагали в хор запяха...
  • 212 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 213 Ти си

    0 0 Отговор

    До коментар #209 от "188 балъка":

    Аз не се боря за плюсове и харесвания колега . А това че изнесените от мен факти не се харесват от някой въобще не ме бърка .
    Планктона само яде и се размножава - той няма мозък а само първични инстинкти.....
  • 214 Ти си

    0 0 Отговор

    До коментар #205 от "Майсторът 🐷 на Илюзиите":

    Колега , работещите в сайта не го четат статиите пуснати в него - е такъв е сайта .....
  • 215 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 216 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 217 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 МА КАК ГО

    1 0 Отговор
    ЗАЩИТАВАТЕ ЗЕЛЕНИЯ НАРКОМАН! ЗАСЛУЖАВАТЕ СИ СЪДБАТА УКРИ!!! ДО ПОСЛЕДНИЯ... МДАА..
Новини по държави: