Last news in Fakti

26 Февруари, 2014 09:34 1 274 0

В Украйна разформироваха „Беркут“

  • виктор янукович-
  • украйна-
  • киев

САЩ погнаха авоарите на Виктор Янукович

В Украйна разформироваха „Беркут“ - 1
Снимка: АП/БТА

Специалните части на украинското вътрешно министерство „Беркут“ са разформировани. Това става ясно от заповедта на и.д. вътрешният министър Арсен Аваков.

Той посочи, че днес по-късно през деня ще даде повече подробности за реформите във вътрешното министерство.

Междувременно примката около сваления държавен глава продължи методично да се затяга. Службата за борба с финансовите престъпления към Министерството на финансите на САЩ призова банките да следят отблизо движението на средства по сметките на Виктор Янукович и други високопоставени лица от Украйна, освободени от постовете им, или напуснали Киев.

Анализатори отбелязват, че подобни действия се предприемат спрямо политици, които се опитват да не спазват поетите уговорки.

Върховната Рада отстрани от длъжност президента Виктор Янукович и в неделя гласува решение за прехвърляне на президентските правомощия на нейния председател Олександър Турчинов до изборите за държавен глава на 25 май.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери се опита да успокои духовете, отбелязвайки че Белият дом не търси противопоставяне на Кремъл в Украйна, а възможност украинците сами да определят своето бъдеще. Британският външен министър Уилям Хейг също призова водещите политици да подкрепят правото на украинците сами да определят своето бъдеще.

В разгара на политическата криза в Украйна международната рейтингова агенция Standard & Poor's (S&P) понижи рейтингите на Крим, Киев, Лвов, Днепропетровск и Ивано-Франковск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: