Last news in Fakti

27 Февруари, 2014 13:09 1 615 0

Янукович искал защита от Русия (обновена 18.30 ч.)

  • виктор янукович-
  • русия-
  • защита

Утре щял да даде пресконференция в Ростов на Дон

Сваленият от власт украински президент Виктор Янукович е поискал защита от Русия от действията на екстремистите, съобщават руските медии. Те се позовават на негово обръщение до украинския народ, изпратено до медиите в Русия.

„Аз все още съм легитимен президент на Украйна, избран от украинците в свободни избори“, заявява в обръщението Янукович.

Той не пропуска да припомни, че като държавен глава не е позволил на армията на Украйна да се намества във вътрешно-политическите събития. По тази причина и сега заповядвам армията да не се намества, ако някои все пак даде заповеди армията и силовите структури за намеса, то тези разпореждания ще са незаконни и престъпни, отбелязва Янукович.

Той не пропусна да отбележи, че решенията, които се взимат във Върховната Рада в отсъствието на много членове на парламентарната група на Партията на регионите и други фракции, са незаконни.

Междувременно продължават спекулациите къде се намира Янукович. РИА Новости, позовавайки се на пожелал анонимност високопоставен източник от администрацията, съобщава лаконично, че молбата на Янукович е била удовлетворена на територията на Руската федерация.

РБК уточнява, че първоначално Янукович е бил отседнал в московския хотел „Украйна“, а след това е бил преместен в санаториума Барвиха.

От своя страна прессекретарят на президент на Русия Дмитрий Песков обяви, че не разполага с информация къде се намира Янукович.

Молбата на Виктор Янукович за осигуряване на личната му безопасност е била удовлетворена на територията на Русия, заяви анонимен източник от властовите структури на Руската Федерация, предаде по-късно днес агенция "Интерфакс", без да уточнява подробности.

Макар че местонахождението на Янукович в момента е неизвестно, със сигурност може да се каже, че утре, 28 февруари, той ще бъде в руския град Ростов на Дон, където в 17 часа местно време ще даде пресконференция. Така поне съобщава агенция ИТАР-ТАСС, позовавайки се на източник от обкръжението на украинския (екс) президент.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания