Last news in Fakti

26 Февруари, 2014 17:31 1 697 0

Янукович и синовете му вече били в Русия?

  • виктор янукович-
  • русия-
  • украйна

Според украински медии семейството се готвело оттам да излети за някоя азиатска страна

Янукович и синовете му вече били в Русия? - 1
Снимка: АП/БТА

Бившият президент на Украйна Виктор Янукович вече е напуснал страната, твърдят украинските издания "Главком" и "Гордон".

Според източници на първото издание от правоохранителните органи, Янукович е отпътувал за Русия по море с по-малкия си син. По-големият му син бил пресякъл границата между двете държави в Донецка област с лек автомобил, след което семейството се събрало на руска територия. 

"Гордон" пък разкрива, позовавайки се на свои информатори сред висши чиновници в силовите структури, че фамилията нямала намерение да се задържа дълго в Русия, а се готвела да излети в посока на някоя азиатска страна, вероятно Индонезия, където имал оборудвана база.

Официална информация засега няма. Правоохранителните органи обявиха днес, че Янукович, бившият шеф на президентската администрация Андрей Клюев, екс главният прокурор Виктор Пшонка, доскорошният вътрешен министър Виталий Захарченко, командващият вътрешните войски на Украйна Станислав Шуляк и др. са заподозрени в рамките на започналото наказателно дело за убийства по време на масовите протести на Майдана на независимостта в Киев.

Във връзка с това вече са извършени обиски и проверки в помещенията на президентската администрация, Съвета за национална сигурност и отбрана, Националната банка и резиденцията на Янукович в Межигорие, предава „Интерфакс“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: