Тема: Украйна

9 Юли, 2024 14:16 3 457 114

Украйна: Детската болница беше поразена с руска ракета Х-101. Русия: Това са отломки от украинска ПВО ракета

  • украйна-
  • русия-
  • киев-
  • болница-
  • пво-
  • песков-
  • мария захарова-
  • дмитрий песков-
  • отломки

Русия за пореден път се опитва да прехвърли отговорността на Киев за собствените си военни престъпления

Украйна: Детската болница беше поразена с руска ракета Х-101. Русия: Това са отломки от украинска ПВО ракета - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украйна и Русия се обвиняват взаимно за вчерашната атака по детска болница в Киев. Украинските служби заявиха, че руска атака е поразила лечебното заведение, докато според Москва става въпрос за "отломки" от украинска ПВО ракета. Разпространени видеокадри обаче ясно показват, че версията на Русия е неправдоподобна и не става въпрос за отломки, а целенасочена атака.

Службата за сигурност на Украйна (ССУ) представи нови доказателства днес, които според нея удостоверяват, че главната детска болница в столицата Киев е била поразена пряко от руска крилата ракета Х-101, предаде Укринформ. "Заключението на експертите е недвусмислено - това е бил директен удар", написа ССУ в приложението "Телеграм". Службата сподели снимки от част от ракетен двигател, която е била намерена на мястото на трагедията. ССУ уточни, че анализът на траекторията и на естеството на причинените разрушения доказва, че ракетата е била насочена право към болницата, отбелязва Ройтерс, съобщи БТА.

Смъртоносният удар по детска болница в украинската столица Киев вероятно е резултат от пряко попадение на руска ракета, заяви днес ръководителката на мониторинговата мисия на ООН по човешките права Даниел Бел, която се позова на анализи на световната организация, предаде Ройтерс.

Извършеният посред бял ден удар бе част от поредица атаки, които отнеха живота на най-малко 41 души в цяла Украйна, включително на деца. Кремъл твърди, че украинска ракета за противовъздушна отбрана е ударила болницата, а не Русия. "Анализът на видеокадрите и оценката, направена на мястото на инцидента, сочи висока вероятност детската болница да е станала обект на пряко попадение, вместо да е засегната от отломки на свалена ракета", каза Бел чрез видеовръзка от Киев на пресконференция в Женева. Тя добави, че екипът ѝ, който вчера е посетил мястото на инцидента, не може да излезе с категорично заключение, но че ракетата, изглежда, е била изстреляна от Русия. В медицинския център са лекувани деца със сериозни заболявания като рак и болести на бъбреците, а там е имало близо 670 деца пациенти и около хиляда души персонал по време на атаката, каза Бел. "Персоналът е преместил вчера сутринта децата в бункер, когато за първи път са прозвучали сирените за въздушна тревога, иначе жертвите са могли да бъдат много по-големи", допълни тя.

Кремъл заяви днес, че украински противоракетен огън, а не Русия, е ударил вчера детската болница в Киев, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на неговия говорител Дмитрий Песков. Агенцията отбелязва, че Песков не е представил доказателства в подкрепа на своето твърдение, но е казал пред журналисти: "Настойчиво заявявам, че ние не нанасяме удари по граждански обекти". На ежедневната си пресконференция той беше запитан как Русия може да каже, че не атакува граждански цели след трагедията в болницата.

"Призовавам ви да се ръководите от изявленията на руското Министерство на отбраната, които абсолютно изключват да е имало нападения срещу граждански обекти и което посочва, че става въпрос за падащи отломки от противоракетна система", каза той. "Продължаваме настойчиво да твърдим, че не атакуваме граждански цели. Нанасят се удари по съоръжения на критичната инфраструктура, срещу военни цели, които по един или друг начин са свързани с военния потенциал на Украйна", добави Песков.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова днес заяви, че ракета за прехващане земя-въздух, изстреляна от система за противовъздушна отбрана NASAMS от Украйна, е поразила вчера детската болница в Киев. Украинските власти твърдят, че Русия е ударила болницата с крилата ракета "Калибър" и е обстрелвала с още ракети вчера и други градове в Украйна, причинявайки смъртта най-малко на 41 цивилни в най-смъртоносната вълна от въздушни удари от месеци насам.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Муахаха

    85 28 Отговор
    "Песков не е представил доказателства в подкрепа на своето твърдение"

    Той ли да отиде и да събира отломките?

    Коментиран от #22

  • 2 Украинка от слънчака

    58 14 Отговор
    Дреме ми на шмайзера

    Коментиран от #4

  • 3 честен ционист

    104 16 Отговор
    "ха сто один" е стратегическа крилата ракета. Ако беше думнала болницата да не е останало нищо не само от нея, а и от квартала.

    Коментиран от #11

  • 4 Говорителят на надарената кака

    33 7 Отговор

    До коментар #2 от "Украинка от слънчака":

    Дреме и на сатенените прашки.
  • 5 пейтриъта оставя малки щети

    78 11 Отговор
    в газа като удариха голямата градска болница беше много избомбена . стотици измрели . тея 9-10 измрели , ток и вода имат, а на сградата ни покрива гори , само една дребна част е паднала . как му отвръщат .
  • 6 Вярващ

    106 14 Отговор
    Укро фашистите са способни да убиват и децата си за до стане зеленото човече мултимилиардер.
  • 7 😆😆😆

    95 9 Отговор
    Не показвайте холивудски сюжети, а действителни кадри от Телеграм!
    Украинци сами показват как ПВО ракета се занимава в сградата 🤫
  • 8 маро

    87 8 Отговор
    Всеки ден пишеш, че укрите свалят всичко що лети, сега руска ракета поразила болница кога лъжеш.

    Коментиран от #72

  • 9 Някой

    101 6 Отговор
    Ха-ха!
    Гледах сега по ББС "фактчек". Ракетата била Х-101, макар от кадрите ясно да се вижда, че не е крилата ракетата, която пада. Не дадоха снимки на външния вид на Х-101, щото да не се усети някоя западна овца, че ги баламосват. Въобще, безпристрастно представяне на "фактите".

    Коментиран от #56

  • 10 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    74 10 Отговор
    УКРИТЕ СИ ИЗБИВАТ САМИ НАСЕЛЕНИЕТО
  • 11 Фатмак

    9 17 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    Глупав ми се виждаш!
  • 12 Ха, ха

    51 2 Отговор
    Ами покажете и другия клип и да направим разликата
  • 13 Русия попиля НАТО

    77 8 Отговор
    Ами лъжат.
    Ракетата, която падна върху болница в Киев е натовска AIM-120 от системата за противовъздушна отбрана NASAMS

    Но главният въпрос е - защо съхраняват ракети във военен завод до детска болница??
  • 14 МирО

    58 4 Отговор
    Ми нормално, укрите ги натъпкаха със сбирток от железария, с която не са обучени добре да работят, резултат - с ПВО се удрят цивилни цели. Бяло знаме , на коленце в Кремъл за преговори, и мир, а бандерите в Сибир - има работа и за тях (и без друго на часи от Сибир, по времето на Иван Грозни са викали Покраинина -"Украйна" ).
  • 15 провинциалист

    44 6 Отговор
    Въпрос с повишена трудност - някой видя ли болница във видеото?
  • 16 Човек с очи

    60 6 Отговор
    Има доста филмчета от събитията, снимани от местни жители.
    Едно показва как 6 броя х-101 с голяма точност се забиват във военния завод, и много добре се виждат крилата им.
    А друго показва как ракета се забива в сградата на болницата, обаче крилцата са малки. Защо така ? С малки крилца не се лети от 500 км.

    Коментиран от #40

  • 17 Украинците си Гръмнаха сградата

    64 6 Отговор
    На детската болница!!! Точно за срещата на НАТО в САЩ!? "Трябваше им такава Постановка за да играят Жертви!!Зеленски ще си къса Ризата, ще рони сълзи, ще има Театър? НАТО да спасява Украйна! Всичко е измислено от Кукловодите,! Зеленски в Главната роля!?

    Коментиран от #33

  • 18 защо

    46 3 Отговор
    Някой прочете ли някъде, колко невинни дечица са намерили смъртта си след отвратителния обстрел на главната детска болница в Киев. Аз не. Представя ли си някой, че УНИАН нямаше да ги изброи всички?
    Защо ли така се получава?
  • 19 Хмм

    39 3 Отговор
    да ве знам го тоя филм! Тука палят горите, обвиняват слънцето(глобалното затопляне) и после режат здравите дървета покрай изгорелите и готово хем невинни хем облагодетелствани. Бонус коментар за видеото холивудска измишльотина на екшън филм: очевидно бавно-летяща ракета с голям огън, много пушек и никаква удърна вълна. Добавена реалистичност към реалността
  • 20 Бай Ви Дън

    47 4 Отговор
    Такава нескопосана Украинска пропаганда скоро не е имало! Няма по-големи измамници и лъжци от тях! И как точно в деня на срещата на НАТО??? В света няма нищо случайно! Случайно може да ви се из се ре птичка на главата! Но в тъ па и кух а кратуна мозък не можеш да набие ш!

    Коментиран от #27

  • 21 АСФЧ

    11 61 Отговор
    Няма такава ИЗМЕТ като руската, рано или късно ще загубят и тогава много ще боли. Стискам палци да е по скоро, а и русия на бунището

    Коментиран от #45

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Терзиев

    18 4 Отговор
    Голема работа. Малко ли терористични актове направиха. Пък каквото повикало такова се обадило
  • 24 фактите

    47 4 Отговор
    Няма причина руснаците да удрят цивилен обект и то точно с деца? Мотив за това има само Зеленски! Той мнигократно е доказал, че е подъл и безскрупулен и не му е за пръв път да убива цивилни руснаци и украинци само за да манипулира света и да взима милиарди за това! Всички косвени факти сочат, че това си е цинична работа на укронацистите под давление на ЦРУ!
  • 25 Военен

    34 4 Отговор
    Х 101 ИМА ДЪЛГИ КРИЛЕ! РАКЕТАТА В КЛИПА НЯМА!
  • 26 Д. Димитров

    35 3 Отговор
    Аз други кадри гледах, на които се вижда болницата а не НЯКАКВИ ДЪРВЕТА, та на тези кадри се вижда друг тип ракета, не руска.... която удря болницата. Кървавия наркоманизиран клоун, трепе народа си много успешно..... ДО КОГА?
  • 27 Тонката

    28 4 Отговор

    До коментар #20 от "Бай Ви Дън":

    "И как точно в деня на срещата на НАТО???"

    Ами както, когато оня на ООН отиде в Киев. Точно тогава "руска" ракета удари жилищен блок...Сега преди срещата на НАТО...Това при тях е закономерност....🤣
  • 28 Лъжливия Зеленски

    34 5 Отговор
    Еми той така каза че ракетата която уби полските фермери е руска а после се оказа на украинците. Той свали и холандския самолет с 130 пътника ама набедиха Русия. Сега никой не го взема на сериозно

    Коментиран от #81, #90

  • 29 2024

    17 1 Отговор
    Ето ви клипа с ракетата. Всеки може да прецени каква е.

    Коментиран от #38

  • 30 Мишел

    32 5 Отговор
    От Фокус. бг, днес :
    Въпреки, че украинското ПВО обяви, че е свалило 11 от 13 изстреляни срещу Киев руски ракети Х101, очевидци от Киев публикуваха видео с 6 поредни удара на ракети Х101 по завод Артем Киев.

    От други източници: Над болницата е заснета падаща ПВО ракета NASAMS, изстреляна от батарея на летище Жуляни.

    Ракетата Х101 има бойна глава до 960 кг. При удар върху болницата, от сградата няма да остане нищо, освен кратер.
  • 31 Убиха много деца,майки и възрастни хора

    8 37 Отговор
    Най големия световен терорист заедно с терористичната кремълска върхушка и Кремъл незабавно да бъдат у.нищожени!

    Коментиран от #44, #79

  • 32 Укрофашисжетата

    24 4 Отговор
    Имат сериозен опит в убиването на собственото си население. Нима има съмнения

    Коментиран от #41

  • 33 Наблюдател

    17 2 Отговор

    До коментар #17 от "Украинците си Гръмнаха сградата":

    И аз съм на това мнение ако се върнем 2г назад всеки път когато има такава срещата нещо подобно се случва и се отпускат едни пари ама всеки път то взе че става банално жалко за цивилните които ги използват да изнудва пари но това филма
  • 34 Бен Вафлек

    4 24 Отговор
    русия както винаги, лъже безобразно.
  • 35 НЕВЕРОЯТНО НО ФАКТ☝

    5 21 Отговор
    ТУК 91% ОТ КОМЕНТИРАЩИТЕ
    ДРЕБНИ МОСКОВСКИ МОНЕТИ
    НЕ СА ХОДИЛИ В КАЗАРМА ИЛИ
    В НАЙ ДОБРИЯ СЛУЧАЙ В...Т.В. ИЛИ КЕЧ
    АМА МНОГО ДОБРЕ РАЗБИРАТ ОТ
    ЗЕНИТНА АРТИЛЕРИЯ И СЪВЕТСКИ РАКЕТИ

    Коментиран от #51, #52

  • 36 Сляпа и глуха

    25 3 Отговор
    Киевския режим за пореден път се опитва да прехвърли отговорността на Русия за собствените си военни греши/престъпления!
    Ако беше руска ракета Х-101, цялата сграда щеше да я няма. А на нейно място щеше да има кратер! Руската ракета Х-101 носи 400-420 кг взривно вещество! Само сляпата Мария не вижда разликите!
  • 37 Смърфиета

    4 14 Отговор
    А след построяването на новата Европейска национална университецка многопрофилна децка болница "Даная", и установяването на огневи точки там, ЕНУМДБ "Даная" също ,ще стане легитимна цел на рашiстите.

    Смърфърфър – ръф-ръф.
  • 38 111111

    10 1 Отговор

    До коментар #29 от "2024":

    Eто ви клипа....Ето ви клипа.... Къдя го?

    Дай линк - ама по културен и дискретен начин. Щот тук се трият линковете. (И никой не знае защо се трият.)

    Коментиран от #47

  • 39 Жмръц

    20 2 Отговор
    На кучетата в Киев им е ясно,че ракетата е хамриканска.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Смърфиета

    6 3 Отговор

    До коментар #32 от "Укрофашисжетата":

    Ами да, знае се ,където Украйна дезинфекцира населението си.
    Не е чудно следователно,където Русия ги денацифицира. Руския дрон се оплита в крилата на ракетата, и трите средства падат върху киевската национална децка болница за деца "Ахлбиотнетот"
  • 42 Много

    3 26 Отговор
    се забавлявам, когато путинофилите започнат да обясняват военните аспекти на убийствата. Ракетата нямала крила! За да се видят крилата трябва ракетата да е под определен ъгъл и дори може въобще да не се видят. Трябват не само очи, но и мозък!

    Коментиран от #48, #57, #63

  • 43 зелен хайверин

    13 1 Отговор
    На снимките ясно се вижда чия е ракетата..!
  • 44 Украинците

    9 1 Отговор

    До коментар #31 от "Убиха много деца,майки и възрастни хора":

    Така правят, убиват свои без да мислят всеки ден
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Хм...

    13 2 Отговор
    Въпрос: кой от върхушката на 404 пръв (и за сега единствен) призна преди почти две години, че 404 разполага пво в градовете и по тая причина вместо да поразява въздушни цели убива собствените си цивилни граждани?
    Допълнителен въпрос: на каква работа го преместиха въпросния xoxoл?
    Въпрос с повишена трудност за напреднали: защо саморъчно написаното заявление на xoxoла до зеленски беше на руски?

    Айде със здраве!

    Коментиран от #53

  • 47 Смърфиета

    5 1 Отговор

    До коментар #38 от "111111":

    Защото по-семплите коментатори не схващат, че има филтър.

    Коментиран от #55

  • 48 Баце ЕООД

    3 1 Отговор

    До коментар #42 от "Много":

    Ти нямаш и двете. Къде си тръгнал ве?!
  • 49 Тома

    23 1 Отговор
    А бе защо не покажат военния завод в Киев да видим как го е отработила руската ракета и ще сравним с болницата
  • 50 Безполезните

    17 2 Отговор
    Вопли на Сорос са музика за ушите ни!
  • 51 Сляпа и глуха

    18 3 Отговор

    До коментар #35 от "НЕВЕРОЯТНО НО ФАКТ☝":

    За разлика от тебе съм бил и Град, която е много по слаба ракета оставя 10 м. диаметър разтопен кратер!
    А руската ракета Х-101 има 3 метрови крила, които не се видат на снимките, а смо части от ПВО ракета.
    Провери с лупа и ще разбереш!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Смърфиета

    3 1 Отговор

    До коментар #46 от "Хм...":

    Ако не е военен, трябва да е или Мършата, или Дранголника, да не им правя реклама на тия военопрестъпници. Не искам заради мен да им слагат лайкове.

    Другите просто не бяха разпознаваеми. Не са и до днес. А аз им отделях по три часа на ден. Изгубих си нервите.
  • 54 Руснак

    2 19 Отговор
    Русия мрази Путин
  • 55 Тонката

    1 5 Отговор

    До коментар #47 от "Смърфиета":

    "Защото по-семплите коментатори не схващат, че има филтър."

    Ама вие сте се поувлекли с тези филтри като цяло....И ние имаме филтри, но вашето е извън пътя....Вероятно са от времето, когато сте се чувствали последна инстанция, но тези времена отдавна са отминали....Време е да излезете от миналото....То няма да се върне!

    Коментиран от #59

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 На лъжата крата

    4 6 Отговор
    са руски
  • 61 Зейфод Бийблброкс

    1 3 Отговор
    Какво знаем за атаката по детската болница?
    Един интересен за гледане и бих казал доста обективен анализ на Александър Сивилов от канала Димна завеса.

  • 62 Сателитни те снимки САЩ не го дават

    13 1 Отговор
    защото ракетата е Патриот.
    На всички украински видеа заснели ракетата при падането се вижда отлично че тя е с объл нос .Няма остър нос и крила като Х 101.
    Х 101 носи 400 кг тротил и чета безказармени и които хсл хабер си нямат какво причиняват тези килограми взрив.
    Щеше да има огромна яма и пепел,а не разрушения които укрите дават.
    Но затова са укри ,защото са тъпи.
    Когато един украинец поумнее той става руснак/ Лев Гомильов
    Когато един македонец поумнее, той става българин

    Коментиран от #87

  • 63 Смърфиета

    8 6 Отговор

    До коментар #42 от "Много":

    Много ясно, че не е така. А и киевляни вече си ги познават по звука каква е, не им трябва да вдигат поглед. Но в случая, крилатата ракета не се е взривила, а тя носи 450 кила тротилов еквивалент, защото руският разузнавателен дрон който я навежда, се оплита в крилата. Ракетата на украинското ПВО е насочена в посока на образувалото се струпване на въздушни средства. От ударната вълна, ракетата на украинското ПВО се преобръща и се взривява в шоковата зала на украинската национална децка болница, причинявайки смъртта на децата. Като се има предвид, че тя е изстреляна едва на 50 м. встрани, от огнева точка на територията на болницата. Дронът пада извън територията на болницата. Руската крилата ракета се взривява на север в близост до границата с Беларус. Ясно ли е всичко, или да повтаряме урока?

    Коментиран от #88

  • 64 Мдааа само дето ракетата нее била

    8 4 Отговор
    Крилата а х101 е крилата
    Вече никой ама никой не ви вярва
  • 65 Смърфиета

    4 0 Отговор

    До коментар #45 от "КОТарАК 😼":

    Бре! Това същия котарак ли е?
  • 66 оликуйъхтгрф

    12 1 Отговор
    Саму дъ питъм, за един преател:

    На видеото горе се казва "Тази е 5-тата ракета... Май чувам и 6-та..."

    Та да попитам- вие наясно ли сте изобщо какви поражения нанася ЕДНА ракета с 450кг. взривно вещество? Да ви кажа- доста големи...
    При 5 (или 6) преки попадения на Х-101 в една зона и при положение, че ракетите са изключително точни (под 2м. отклонение) и ако всички са насочени към болницата (нали уж ударът е 100% умишлен, а не случайно отклонила се ракета) то нямаше да има такива разрушения каквито се показват, а всичко щеше да се е срутило...

    Да не говорим, че има поне 10 видеота на които гледаме не едни дървета, а ЯСНО СЕ ВИЖДА МОМЕНТА НА УДАРА от ракетата... И не, ракетата НЕ Е дори приличаща на Х-101
  • 67 РУСНАЦИТЕ СА ВАРВАРИ

    3 15 Отговор
    Впрочем не е нужно да се водят военни действия за да се направи такава констатация…най богатата на ресурси зема на света, а хората жувеят средно аритметично по бедно дори и от нас, дето нямаме нищо!!!

    Коментиран от #71

  • 68 Прогноза

    1 12 Отговор
    Руския тероризъм ще бъде подобаващо наказан.

    Коментиран от #70

  • 69 жълтурски

    9 2 Отговор
    Как пък не повярвам на лъжливите укри!
  • 70 Ха ха ха

    8 1 Отговор

    До коментар #68 от "Прогноза":

    Укрофашисткият тероризъм ежедневно е наказван
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Смърфиета

    8 4 Отговор

    До коментар #8 от "маро":

    Диалектически противоречия.
    Тръгват да свалят управляема крилата ракета със среден обсег, навеждана от дрон. Ракетата на украинското ПВО изстреляна от огневата точка в болницата, призвана да я пази, отхвърча от вривната вълна, крилатата ракета губи крило и се откланя от траекторията си, дрона пада извън болница, ракетата на ПВО на ВСУ пада на 50 метра от огневата точка, върху шоковата зала на националната децка болница на Украйна.
    Мир на паметта на децата.

    Коментиран от #100

  • 73 Пешо

    9 0 Отговор
    """" вероятно""" е резултат от пряко попадение"
    Агенция "Ройтерс" не може да потвърди тази информация. ISW не е излязъл с позиция по този въпрос.

    Днес е ден на тъпите вицове
  • 74 Юуп

    7 0 Отговор
    Язе вервам само на шорошките медии, ама гледам Руските Телеграм канали какво излъчват
  • 75 Еми

    6 0 Отговор
    Га го нема Арестович да каже, че е ПВО до болницата
  • 76 опс..

    8 3 Отговор
    щом укрите продължават да твърдят - значи както обикновенно лъжат и с помоща на холивуд съчиняват филми....
  • 77 Мълчанито е злато

    1 4 Отговор
    Но ние не сме алчни. Каде се дяняхте патриоти? Къде е Велика Бългерия?
  • 78 Тези знаят само

    2 5 Отговор
    Да унищожават с ракети каквото им падне. Нищо полезно за човечеството последните 20 години. Само ракети. И разруха.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 хаха

    4 0 Отговор

    До коментар #57 от "Смърфиета":

    Смърф, гледай да разжаш приматчета и не напъвай мозъчето си, че поне еди път да родиш нещо с пълнеш, а не със вакум между ужите си, или вия от ЛГБТ ви пълнят в червото с химикали, за да раждате готови джендъри.

    Коментиран от #95

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Шомпи

    4 6 Отговор
    Ясно е,че ракетата е руска.
    Ясно е,че целта е да бъдат убити колкото се може повече невинни хора...
    Обаче,нека си припомним през 2014г кой бомбардираше донабас?
    Зеленски обеща да донесе мир в Украйна, но всъщност донесе война и много кръв...Редно е,украинците да се запитат,до кога ще я карат така?
    Могат или не могат да се справят с руските окупатори?
    За всеки трезвомислещ човек, е ясно,че Украйна няма шанс..До края на годината зеленски ще се чупи от Киев, и всичко ще свърши...

    Коментиран от #86

  • 85 Напреднала космическа технология

    1 6 Отговор
    Истината е че ако ушанките имаха ракети войната щеше да свърши за ТРИ ДНЯ

    СИСТЕМАТА ПРИ АЗИАТЦИТЕ БАЧКА ТАКА
    ПУТЕН НАРЕЖДА КРЕПОСТНИТЕ ИЗПЪЛНЯВАТ И ДА ИМА ПРОБЛЕМ НИКОЙ НЕ КАЗВА ЗА ДА НЕ ИЗЛЕТИ ОТ НЯКОЙ ПРОЗОРЕЦ БЕЗ ВРЕМЕ
    АРМИЯТА ИМ Е ПРЕДСТАВИТЕЛНА ИЗВАДКА ОТ ВРЕМЕТО НА ДРУГАРЯ СТАЛИН И ЩЕ СИ БЪДАТ ВСЕ ТАКА СЛЕД 50 ГОДИНИ ПАК
  • 86 Приоритети

    0 7 Отговор

    До коментар #84 от "Шомпи":

    Що бе тебе те тревожи къде ще е оградата в Украйна ли??
    Мен пък ме тревожи нуждата повече руски компост да се вложи в почвата там

    Коментиран от #89

  • 87 Какви са тези глупости?

    5 1 Отговор

    До коментар #62 от "Сателитни те снимки САЩ не го дават":

    Х-101 има объл нос.
  • 88 хаха

    3 0 Отговор

    До коментар #63 от "Смърфиета":

    Взе ми си урока с лопатка, но преди това си избърши аднка и друг път бъди нормален джендъро и ходи в тоалетната да учиш, а после и да пускаш водата, за да не ти се носи вонята.

    Коментиран от #91

  • 89 Взе ми си урока с лопатка, но преди това

    4 0 Отговор

    До коментар #86 от "Приоритети":

    Засега е в милиони укронацисти компост, а след това ще има и банеробългарски компост, за да се изчисти и България от паразитите нацистки, като ще има безплатна тор поне за две години, за да могат земеделците да вадян добри реколти.

    Коментиран от #92

  • 90 Бармалей

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Лъжливия Зеленски":

    Както и ракетния удар по пазара в Константиновка, който се оказа, че е дело на украинското ПВО.
    Предният им президент Петро Порошенко пожела на Донбас: нашите деца ще ходят на училище, а вашите ще се крият в мазета. Осем години продължи този ужас и ежедневен обстрел, а през това време политиците и журналистите на т.н. демократични държави се правиха на неразбрали.
  • 91 Смърфиета

    1 0 Отговор

    До коментар #88 от "хаха":

    Ще ти го поднеса в чинийка.
  • 92 Бухахах

    0 2 Отговор

    До коментар #89 от "Взе ми си урока с лопатка, но преди това":

    Аз с лопатката съм добър мога да те пробвам всеки ден от годината ако желаеш..
    Иначе прави сметка че съотношението убити руски туземци срещу украинци е от 5 до 10 към едно..ти обаче никога няма да разбереш истината защото така бачка руския кенеф
  • 93 Гост

    0 2 Отговор
    Отломки от ПВО бяха на плажа в Севастопол.
  • 94 Мноу точни

    2 2 Отговор
    На клипа се вижда как ушанките пращат 4 ракети към една цел защото знаят че имат отклонение минимум 200 метра
  • 95 Смърфиета

    1 2 Отговор

    До коментар #82 от "хаха":

    Ти явно имаш малформации, защото видно не си в състояние да си извадищ главата от едното място. Ако не от другото. Ти си свършила работа, бивш импулс на съзнанието и бивша материалнах обвивка (за депониране откъдето е дошла, под минерална форма).
  • 96 Нечовешко

    4 2 Отговор
    Не зная кой е причинил това нещастие, но не мисля, че руснаците съзнателно са насочили удара срещу детска болница. Била съм в киевска болница, виждала съм деца с тежки онкологични заболявания, причинени от чернобилската авария. Изглеждаха страшно! Огромна мъка изпитва човек при такава несправедливост. Невинни деца, толкова красиви и уязвими, изкупителни жертви на безумието на политиците.

    Коментиран от #98

  • 97 Истината

    3 1 Отговор
    Толкова ли е трудно специалисти от неутрална организация да преценят по останките чия е била ракетата? Има такива. И най-важното-да се огласи пред света, и виновните да понесат отговорността си? Ако са руснаците-не са хора. Ако са обаче украинците-всякакви помощи за тях да бъдат прекратени!
  • 98 Смърфиета

    3 0 Отговор

    До коментар #96 от "Нечовешко":

    Мазохизъм. Мазохизмът е патологичен, културно обусловен комплекс от структуроопределящи поведения. В клиничен план, структуроопределящото ядро на мазохистичния комплекс от поведения е съзнателното търсене на провокация, в резултат на което се наблюдава реакция на болка, свързана с покачване на кортизола и катехоламините. Това е в ярък дисонанс с иначе привидно нормално структурираните хедонистичните стремежи на субекта.

    Коментиран от #99

  • 99 Смърфиета

    2 0 Отговор

    До коментар #98 от "Смърфиета":

    В момента пища докторска дисертация по социална психология. Работя с исторически дукоментирани биографични данни и с няколко клинични субекта, като изследването е сляпо – те са въведени в заблуждение, че аз съм социален работник. Дукоментирам украинците, защото това сега е тема. Стигнах до извода, че мазохизмът е тяхна поведенческа черта и поведенчески комплекс който е социално конструиран и исторически възникнал в Жечпосполита. Сенкевич е мн добър като червена нищка. Евреите са основни негови носители, но това се предава и на други популации.
  • 100 Айде бе

    3 0 Отговор

    До коментар #72 от "Смърфиета":

    Айде стига женски измишльотини и глупотевини, крилатата ракета се навеждала от дрон който се бил оплел в нея, пък другата видиш ли отскочила от взривната вълна и прочие глупости от хора нямащи и понятие, и разбиращи само от женски плетки.
    Тази ракета няма нужда някой да я навежда, както и никакви взривни вълни не влияят на ракетите.
    Ракетата Nasams е съвсем умишлено насочена от натовците към болницата под прикритието на руските ракети, за да бъдат набедени руснаците. Тя не е избрано случайно и съвсем умишлено е подбрана по размер и габарити наподобяващи х-101, но не са очаквали уличаващото видео разкриващо конспирацията. Тези ракети сабосновно оръжие и на ф-16. Тази пво ракета е изстреляна от много по-далечно разстояние, вероятно от близкото летище или от самолет.
    Това е целенасочена провокация преди срещата във Вашингтон, за да се вземат неприемливи за света решения!!!

    Коментиран от #102

  • 101 нерез с тъмен цвят на кожата

    0 0 Отговор
    те за самолета не признаха ,искате за болницата да признаят ,няма как да стане ,
  • 102 Смърфиета

    1 2 Отговор

    До коментар #100 от "Айде бе":

    Ракетите са управляеми и дронът е бил над огневата точка. Дори не е ясно дали операторът е знаел, че вътре има деца, защото отгоре се виждат покриви. Дронът е изпращал шифрован сигнал към диспечерския пункт, за да насочат ракетата в полет към огневата точка. Оттам пускат ракета, но от сблъсъка на дрона и ракетата, вместо тя да порази огневата точка, катастрофира ракетата на ПВО. Какво неясно има?

    Коментиран от #103

  • 103 СърМат

    2 0 Отговор

    До коментар #102 от "Смърфиета":

    Абе я вземи се скрий вече!!! Бая глупости изплямпа....
    Не са ти ясни въобще нещата....

    Коментиран от #105

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Смърфиета

    1 1 Отговор

    До коментар #103 от "СърМат":

    Важното е ,където националната децка болница е зруйнована, а какво как нема зн.
  • 106 Смърфиета

    2 0 Отговор
    Иво Мирчев четял кументари.
    Ами да чете тук, за да се запознае със фактите.
    Смърфиета говори със факти. Украинците сами им падна ракетата на ПВО от огневата точка в същата болница.

    Коментиран от #107

  • 107 Смърфиета

    0 0 Отговор

    До коментар #106 от "Смърфиета":

    При Цеца Овчата глава.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Някой

    4 0 Отговор
    Крият ПВО-то в градовете. Като свалят ракета, както и на самото ПВО обаче трябва да паднат някъде. И падат в града. Ако го бяха сложили пред града и настрани, нямаше да падат така в града. Но щяха да са по-видима цел. Руснаците нямат полза да атакуват граждански обекти. Преди украинците лъжеха за една гара ударена с Точка-У, каквато ползват само украинците и с тях стрелят по ДНР и ЛНР и имат почти пореден номер с онези. На видеото ракетите нямат общо с Х-101. Тези са много по-дебели, а онези тънички закръглени тип Томахоук с тънички крилца по-горе.
  • 111 СлаваНаПутин

    5 0 Отговор
    Само световните терористи могат да сторят такова пъклено дело, приписвайки го други го: МИ-6 ( Ингилизия), Сереуто(ФАЩ-исаните краваре) , МОСАД (Цион) и дрогиращият се Клоун- Безродник.
  • 112 Националист

    6 0 Отговор
    Само едно уточнение - когато се пише нещо свързано с украинското правителство, армия, разузнаване или военни специалисти е добре Украйна и украински или украинско да е в скоби, а преди това да пише английското. Например: Английското (украинското) разузнаване твърди че няма нищо общо с атентата в Крокус сити... и т.н. Така ще звучат истини, а не лъжи, както е към момента ;)
  • 113 Ксаниба

    4 0 Отговор
    бандеровските тероряги трепят окраинцки деца, само и само шекелите да падат! Ясно се знае, че окраинският патриот думнал болницата е амерско производство - шекелите се въртят
  • 114 Барон Мюнхаузен

    1 0 Отговор
    Заявленията на властите в Киев, че болницата Охмадит е ударена от руска ракета Х-101 не отговарят на истината, пише украинският Telegram канал "Резидент“, като публикува видео от удара, на което се твърди, че се вижда ракета от система за ПВО NASAMS.
Новини по държави: