11 Юли, 2024 22:31 2 325 9

Израел се тресе: военният министър поиска разследване на действията на Нетаняху в Газа

  • ивицата газа-
  • газа-
  • израел-
  • хамас-
  • палестина-
  • йоав галант

Галант каза това на церемония по дипломиране на нови офицери в израелската армия

Израел се тресе: военният министър поиска разследване на действията на Нетаняху в Газа - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Израелският министър на отбраната Йоав Галант призова днес за държавно разследване на действията на правителството около нападението на палестинското ислямистко движение "Хамас" на 7 октомври, като заяви, че трябва да бъдат разследвани както самият той, така и неговият шеф, премиерът Бенямин Нетаняху, предаде Ройтерс, съобщи БТА.

Галант каза това на церемония по дипломиране на нови офицери в израелската армия, на която присъства и Нетаняху, чиято коалиция е раздирана от вътрешни борби.

Държавното разследване, заяви израелският министър на отбраната, "трябва да бъде обективно, трябва да разследва всички нас, тези, които вземат решения, както и тези, които ги изпълняват, правителството, военните и службите за сигурност". "То трябва да разследва мен, министъра на отбраната, трябва да разследва премиера", добави Галант, съпроводен от аплодисменти сред присъстващите.

Нетаняху отхвърли предишните призиви за държавно разследване на нападението от 7 октомври, което завари Израел неподготвен и предизвика войната в ивицата Газа, заявявайки, че разследването на случилото се трябва да бъде направено след края на войната.

Само израелското правителство може да взема решения за сформирането на държавна комисия за разследване, която има по-широки правомощия и заключенията ѝ имат тежест. Председателят на Върховния съд на Израел избира нейните членове. Галант и преди е изразявал несъгласието си и е критикувал публично Нетаняху, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 просто геноцид

    20 1 Отговор
    на кого не е ясно ?
  • 2 така така

    26 2 Отговор
    Нетаняху е фашист облят в кръв!
  • 3 КОТарАК 🐱

    1 20 Отговор
    войната е като кръчмарски бой-или се води , почва с цел пълна победа , или си стой на масата-някои може и да ме разберат/ затова РФ ще изгуби войната , гражданската , благодарение на едно самозабравило се ботоксче , затова и ние я изгубихме в игричките на война с Гърция и Сърбия в междусъюзническата , но едва ли евреите точно ще ги разконцентрира някой-те са от стара коза яре , и някак си са последният бастион на християнска Европа срещу арабелите
  • 4 Нищо не се "тресе"!

    24 1 Отговор
    Израел си извършва безконтролен геноцид над Палестинският народ!
    А ООН,ЕС,САЩ и Запада се правят та "Ни чул...,ни видял"!
  • 5 Жожоба

    12 0 Отговор
    Палестинците явно. Трябва да бъдат затрити за да се приключи израелския проблем. Сега Палестина утре Ливан. Израел има нужди. Краварите изпълняват.
  • 6 Дъгъдъ

    3 0 Отговор
    Тук защо няма краварско сладки борчета?
  • 7 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ Ъ

    5 0 Отговор
    НА АМЕРИКА ПАК И ТРЯБВА ПРЕЗИДЕНТ
    КАТО ЕВРЕИНА РУЗВЕЛТ
    ....
    АЗ ТАКА ВИЖДАМ СИТУАЦИЯТА В ИЗРАЕЛ:))
    ...
    НИЩО ЧУДНО ДА ГО ПОЛУЧАТ ОЩЕ ТАЗИ ЕСЕН:))
  • 8 Накрая

    13 2 Отговор
    Ще лъснат всички л@йна на юдеите. Мислят си ,че ще им се размине ,ама няма.
  • 9 стоян георгиев

    4 4 Отговор
    Натаняхо е престъпник.той с некомпетентните си действия и приятелството и подкрепата към путин допринесе за тази касапница .трябва да бъде разследван и съден както за пропуска при нападението на хамас така и за убииствата на хиляди цивилни.