Тема: Украйна

26 Юли, 2024 16:48 4 703 136

Украинската армия: Ударихме отново руската военновъздушна база в Крим

  • русия-
  • украйна-
  • крим-
  • черноморски флот-
  • война-
  • севастопол-
  • кавказ

През последните месеци Киев засили атаките срещу Крим и твърди, че Черноморският флот на руските военноморски сили, чийто щаб се намира в Севастопол, е бил принуден да премести бойните си кораби в по-безопасно пристанище

Украинската армия: Ударихме отново руската военновъздушна база в Крим - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна е атакувала руска военновъздушна база на окупирания от Москва Кримски полуостров, предаде Ройтерс, като се позова на армията, пише БТА.

През последните месеци Украйна засили атаките срещу Крим и твърди, че Черноморският флот на руските военноморски сили, чийто щаб се намира в Севастопол, е бил принуден да премести бойните си кораби на по-безопасно пристанище на друго място.

Нападната е базата в Саки, но засега не са известни щетите, нанесени при атаката, уточни в платформата за съобщения "Телеграм" украинският генерален щаб.

"Това е една от оперативните бази, които Русия използва, за да контролира въздушното пространство и най-вече Черно море, както и за извършване на въздушни удари срещу Украйна", посочи той.

В изявлението не се казва какво оръжие е било използвано, но се уточнява, че атаката е била извършена от ракетните сили на Украйна заедно с други контингенти. За момента няма коментар от страна на руското Министерство на отбраната или от местни официални лица, назначени от Москва.

Почти две години и половина след инвазията на Русия Украйна твърди, че през последните месеци е нанесла удари по редица руски системи за противовъздушна отбрана, разположени в Крим.

Във вторник Украйна заяви, че е нанесла значителни щети на последния товарен ферибот на Москва, който може да превозва вагони от руския Краснодарски край до Крим, което е пречка за руските маршрути за доставки на полуострова.

Киев заяви, че фериботът е бил използван за военни цели. Военноморските сили на Украйна също така казаха, че ударът е принудил Русия да изтегли всички свои военни кораби от Азовско море.

Украйна твърди, че по време на войната е унищожила или е нанесла щети на 27 руски военни кораба в Черно море и край Крим. Говорител на украинските военноморски сили заяви по-рано този месец, че последният патрулен кораб на Русия е бил забелязан да напуска полуострова.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 87 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    114 39 Отговор
    Оффффф майкоооо, тия само удрят, пък все ударени ходят и все територии отстъпват.

    Коментиран от #3, #57

  • 2 Хайде,

    48 66 Отговор
    приключвайте със злите орки!

    Коментиран от #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ще пукнат още

    60 37 Отговор
    стотици хиляди 00крайнци

    Коментиран от #74

  • 5 россиян..

    43 80 Отговор
    Но трябва да отбележим, че за 2 години пълномащабна война русия не успя да завземе нито една цяла област в Украйна, дори тези, които е записала в собствената си щонституция като руски. Редовната руска армия беше разбита и се наложи на пусин да мобилизира цивилното население. Умря легендата за "великата" руска армия. Половината от модерното въоръжаване на русия беше унищожено. Над 600 000 са човешките загуби за русия на фронта. Милиони от най-активното руско население избягаха от страната. руски градове се превърнаха във фронтови с всекидневни обстрели, окопи и укрития. русия се оказа в пълна изолация от цивилизования свят. руската агресия възроди НАТО и удвои общата дължина на границата с Алианса. Заради руската агресия Финландия се присъедини към НАТО, а всеки момент това ще стори и Швеция. Над 300 млрд. долара руски активи бяха замразени и конфискувани. Европа прекъсна зависимостта си от руски енергийни източници. русия загуби целия си пазар на газ и нефт в Европа, който гради дълги години. пуcин превърна страната си във васал на китай, като разпродава на безценица природното си богатство. Този период на русия ще стане част от срамната история на страната.

    Коментиран от #11, #15, #106, #107

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    38 63 Отговор
    Кармата на пycлеpoвич е да доведе руската империя на злото до нов разпад ❗ ❗
    И го прави. Списъкът му с "постижения" нараства с всеки изминал ден ❗ ❗
    пycлеp, освен всичко друго прекрасно, ще доведе до катастрофа и шпионската мрежа на Москва. Изгонените досега в Европа и Америка стотици руски шпиони със статут на дипломати са само върхът на айсберга. Тепърва ще бъдат разкривани още шпиони. Особено нелегали. Колкото повече недоволни има в Москва, колкото повече се оформя и разразява борба между клановете на властта, толкова повече засегнати и недоволни ще има. Ще текат като пробита лейка тайните им служби ❗ ❗
    Предателствата ще бъдат много. Умните руски служители с достъп до тайни ще гледат да получат убежище на Запад, като в замяна изтъргуват информацията, която знаят ❗ ❗
    Включително като предадат самоличността на агентурата на Кремъл в държавните по света, включително и у нас. А страната е в зона на нарастващ стратегически интерес❗❗
    Да го имате предвид това руски продажници, "четирихилядници" и вся остальная❗❗
  • 8 ТаУмВзе

    33 57 Отговор
    Най важното е гнус 200 да не спира да върви с пълни камази и вагони към блатницата и онова страхливото с
    токчетата и имлантите да фулира памперса през час под миндера в калния бункер и всичко ще е наред!
    А копейките да си стенат в тинята цял живот с пошлата си челяд, както най си обичат!
  • 9 Българин

    31 58 Отговор
    За две години, Специална военна операция " загинаха над 530 000 кабзончици, а три пъти повече бяха ранени, някои от тях осакатени. Естествено че Путин ще набира нови и нови военнослужещи за войната срещу Украйна, защото ако загуби тази война, ще загуби и абсолютната си власт и живота си. Все пак Русия, която винаги е изоставала във военните технологии от ,,Запада", разчита на човешкия фактор. С кръв ще удавим германците, е тактиката на маршал Жуков. За това от 50 милиона жертви на ВСВ, 27 милиона са от СССР. Германците дават 6 милиона жертви общо , срещу СССР, Великобритания, Франция, Нидерландия, Норвегия, Полша, Югославия, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Демек Германия воюва от 1939- та година срещу,,Колективния запад", а от 1941- ва година воюва и срещу СССР. Е как тогава, Русия ще претендира че е победила ,,Запада" , след като е победила една страна от ,,Запада" с помощта на всички останали страни на,,Запада" ?

    Коментиран от #88, #135

  • 10 Руснаците такава беля си

    31 48 Отговор

    До коментар #2 от "Хайде,":

    докараха
  • 11 Българин

    42 20 Отговор

    До коментар #5 от "россиян..":

    Пълномащабна? Е тук се изложи. Пълномащабно Хитлер нападна СССР и пълномащабно Сталин нарадна нацистка Германия. Това е пълномащабна война .
  • 12 Ти да видиш

    65 23 Отговор
    Следобедна доза фалшива пропаганда за вдигане на самочувствието на евроатлантиците, която разбира се само ни разсмя .
  • 13 Атина Палада

    35 56 Отговор
    Да обобщим какво "спечелиха" aлкомужичетата досега след като пycин нападна Украйна:
    - въздушните тревоги станаха ежедневие в столицата Москва както и в цяла русия
    - 15 години затвор за думата война и арест и затвор за всеки несъгласен с путин.
    - прибиране на задграничните паспорти на държавните служители
    - е-мобилизация с 580 000 убити и над милион инвалиди
    - 6-дневна работна седмица
    - вдигaне с 5 години възрастта за запасна военна служба
    - 100 рубли за Долар и 110 рубли за Евро
    - бюджет на тъмно червено с 40% спаднали приходи
    - 1 милион емигрирали образовани руснаци
    - спиране на плащания с банкови карти в чужбина
    - намаляване на международните полети с 85% с тенденция към 100%
    - изключване на руснаците от международните общности
    - eнергийно "разкачване" на Запада от русия
    - нарастваща руска зависимост от Китай
    - допълнителна граница с НАТО от 1300км и приемане на Финландия и неутрална от 200 години Швеция
    - тотални санкции за почти всичко за внос и износ към русия
    - блокиране на валутните резерви
    - конфискация на имущество на санкционираните
    - изтегляне от русия на водещите световни фирми
    - въоръжаване и помощи за Украйна за стотици милиарди долари
    - космическата програма на русия претърпя пълен провал след разбиването на модула Луна-25
    - след опит за преврат "Вагнер" се разпадна - Пригожин е убит - следва Суровикин ...
    - в страната назрява кървава и разрушителна гражданска война след която най-вероятно русия ще се разпадне‼️

    Коментиран от #20, #22, #99

  • 14 Исторически парк

    29 31 Отговор
    Поздравява украинските ракетчици!
  • 15 россиян.....

    38 21 Отговор

    До коментар #5 от "россиян..":

    Критична ситуация за украинските въоръжени сили в Покровско направление, пише полското издание Do Rzeczy, позовавайки се на украински източници. Няколко батальона са обкръжени при населеното място Прогрес. Но началството отгоре изисква битка до последния украинец, пише изданието.

    Село Прогрес, близо до което украинските военни попадат в котел, се намира недалеч от село Лозоватское, където се намират украинските укрепления. Оттам до Донецк има 32 километра.
    Тежката ситуация в Покровско направление потвърди украинският военен наблюдател Юрий Бутусов.
    „Противникът е много близо, ситуацията е критична, тъй като врагът разви опасно бързо темпо на настъпление“, написа той в своя телеграм канал.

    Коментиран от #136

  • 16 Баце

    40 14 Отговор
    Няма значение дали номерът ви е минал или е само пропаганда, от 2 години сте просто 404 с клоун отпред.
  • 17 Голата иснина

    28 24 Отговор
    Дано скоро киеф да бъде ударен с атомна бомба

    Коментиран от #58

  • 18 Българин

    24 43 Отговор
    Но не му трябваше на един 71г. комлексар да си търси белята. С шойгу на лов и риболов(той от друго не разбира), с кабаева и недоносените деца на дачата в Геленджик, на водка с медведя, маша, лавров и песков, мезетата от пригожин, от кадир козара печеното яре. Печелеше по $2млрд. на ден от газ, нефт и ценни метали, на всеки руснак по $15 на ден. Щяха да пият, пеят и да те възхваляват в цяла рабсия. Какво гледаш петър първи, екатерина втора и иван грозни - те са били млади когато са правили грабежите си, двамата починали на 52г., 53г., а екатерина на 67г. Стар глупак си пуся
  • 19 Лут

    9 18 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Тва Левски и Ботев знаят ли го ? Те истински българи ли са или ........
  • 20 И още:

    21 31 Отговор

    До коментар #13 от "Атина Палада":

    Спират достъпа на руснаците до ютуб!19-ти век бате.

    Коментиран от #25, #52, #66

  • 21 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    23 35 Отговор
    Доценти от Университетите учат децата ни на путинофилия.
    александър сервилов в ютюб сам си каза, че дядо му е работил като руски шпионин.
    дарина григорова, редовно дава русофилски интервюта за руски канали.
    валентин вацев преподава така наречената европеистика в така нареченият " Европейски колеж“, а всъщност преподава путинофилия в" руски колеж" ??? Това някакво старческо малоумие ли е?
    вацев каза, преди 3 дена, че половината му студенти ВЕЧЕ са станали русофили!
    вацев каза, че в проссия са издигнати НОВИ 264 паметника на сталин и според вацев това било оптимистично.
  • 22 Атина Палада

    39 18 Отговор

    До коментар #13 от "Атина Палада":

    Да обобщим:
    Вече 35% освободена изконна руска земя.

    Коментиран от #33

  • 23 Прав си

    15 15 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Но има и много жендъри, дай им и на тях да се изказват, европа е.
  • 24 Смех в блатото

    23 14 Отговор
    Ама как, и от Азовско море ли са избегали безаналоговите? :)))))

    Тия не са сериозни :)))

    А кви паради праат :)))

    Коментиран от #30

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Атина Палада

    21 31 Отговор
    - въздушните тревоги станаха ежедневие в столицата Москва както и в цяла русия
    - 15 години затвор за думата война и арест и затвор за всеки несъгласен с путин.
    - прибиране на задграничните паспорти на държавните служители
    - е-мобилизация с 580 000 убити и над милион инвалиди
    - 6-дневна работна седмица
    - вдигaне с 5 години възрастта за запасна военна служба
    - 100 рубли за Долар и 110 рубли за Евро
    - бюджет на тъмно червено с 40% спаднали приходи
    - 1 милион емигрирали образовани руснаци
    - спиране на плащания с банкови карти в чужбина
    - намаляване на международните полети с 85% с тенденция към 100%
    - изключване на руснаците от международните общности
    - eнергийно "разкачване" на Запада от русия
    - нарастваща руска зависимост от Китай
    - допълнителна граница с НАТО от 1300км и приемане на Финландия и неутрална от 200 години Швеция
    - тотални санкции за почти всичко за внос и износ към русия
    - блокиране на валутните резерви
    - конфискация на имущество на санкционираните
    - изтегляне от русия на водещите световни фирми
    - въоръжаване и помощи за Украйна за стотици милиарди долари
    - космическата програма на русия претърпя пълен провал след разбиването на модула Луна-25
    - след опит за преврат "Вагнер" се разпадна - Пригожин е убит - следва Суровикин ...
    - в страната назрява кървава и разрушителна гражданска война след която най-вероятно русия ще се разпадне‼️
  • 28 Атина Палада

    20 29 Отговор
    Руснакът иска ли война?
    не питай тази тишина,
    в която братските могили
    войниците са приютили.

    Ти за това попитай тези,
    които в цинкови ковчези
    тук от земи съседски влачат
    стариците да ги оплачат.

    Попитай храбрите момчета,
    които днес из Кремъл шетат,
    с пагона си го украсяват
    и сопа „мирна” там развяват.

    Литовец питай и поляк –
    за тях кошмарът е руснак,
    попитай пролетта във Прага
    как мир със сила се налага.

    Унгарците попитай как
    войникът руски в руски танк
    из Будапеща мирно ХОРА гази
    от тях мира за да опази.

    Ще ти отвърне побелял
    финландец доста остарял
    как „мирно” руската войска
    там зиме драпа през снега.

    И братът белорусин даже
    намерил би какво да каже,
    че на изгаряща цена
    дари им братството Москва

    когато с ордата си зла
    Суворов палеше села.
    Попитай техните поля –
    кръв непокорна ги поля.

    Попитай ти Украйна братска
    защо от любовта славянска
    и от прегръдката на брата
    защита търси днес при НАТО.

    Миролюбивият Иван
    обстрелваше Афганистан
    и в градове, и във села
    не мир донесе, а беда.

    Деца, вдовици във Чечня
    руснакът иска ли война
    попитай и ще чуеш сам
    руснак как „миротворства” там.

    Грузинец винаги щастлив
    през сълзи днес ще премълчи,
    че от съсед „миролюбив”
    сега земята му гори !

    „Руснакът иска ли война?” –
    от Литва питай до Китай
    съсед дали един поне
    ще отговори твърдо: „Не!”

    Коментиран от #127

  • 29 Ха ха

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "Не злоупотребявай":

    Тука има един еничар,който ползва същия ник.Той действително трябва да си смени ника.
  • 30 Ганчев

    13 9 Отговор

    До коментар #24 от "Смех в блатото":

    И до Байкал ще стигнат!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 То Рашльо вече

    21 23 Отговор
    Няма Черноморски флот. Има Азовско, защото се скри като сибирска мишчица 😂
    Украйна яко бие сибиреца по канчетата. Давид срещу Голиат 💪
    И тук ще има библейска справедливост💪

    Коментиран от #35

  • 33 ТаУмВзе

    22 23 Отговор

    До коментар #22 от "Атина Палада":

    Хаха, Киев три дня, а 600 000 чувала.заминаха за крематорките в блатата и още полтора милиона в колички без крайници чакащи протезиране, всьо па план!
  • 34 Българин

    13 12 Отговор

    До коментар #26 от "Ти си":

    Ти си сатанист= САЩанист. И да искаш няма да ти помогна.
  • 35 россиян..

    5 6 Отговор

    До коментар #32 от "То Рашльо вече":

    Абсолютно си прав.
  • 36 Ред Нек

    18 16 Отговор
    Алооо
    Рублоидиоти

    Какво става още един
    Арест за кражби в
    Втарая Блатная .

    Армейски Генерал Дмитрий Булгаков
    Го прибрали в Кауша
    За кражби

    Хахаха .

    Колко станаха бре
    Рублоидиоти,
    Много крадци във
    Мускалието .
    Никакнат като Гъби.

    Остава най големия
    Крадецът от Бункера

    Коментиран от #41, #98

  • 37 Два радара са дали фара

    15 13 Отговор
    От солидарност са изгорели и няколко бойни самолети.
  • 38 Българин

    16 22 Отговор
    И още нещо - няма как Западът да допусне Русия да кара влака, понеже просто Русия не може да кара влака, няма знания за това. Европа няма да се превърне във външна тоалетна, нито в кална кочина за кефа на Русия. Влакът го карат най-достойните и за момента това не е просто Западът, а Англо-Американците. Защото системите на държава и право при тях са най-оптимални и най-ефикасни. Затова привличат най-добрите от цял свят във всички области. Западът е в основата на всички иновации, просто защото Свободният Човек създава и мисли. Робите и крепостните изпълняват заповеди и превиват гръб пред разни диктатори и морални изроди. Русия имаше гении и които не избягаха, бяха повечето в концлагери. И създаваха лоши копия на Западни образци, информацията за които беше от шпионажа на КГБ.
  • 39 Крим е отвоюван с Кримската война 1856

    14 18 Отговор
    Хрушчов подарява Крим на Украинската съветска република 195..
    Руснаците си връщат Крим 2....
    Украйна воюва за Крим да го върне на Турция

    Коментиран от #43

  • 40 Всяка българска копейка

    17 9 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    е с Русия

    Коментиран от #45, #49, #63

  • 41 Последния Софиянец

    18 15 Отговор

    До коментар #36 от "Ред Нек":

    Идва реда и на бункерното с токчетата да го завлекат до Хага.

    Коментиран от #46

  • 42 Всяка Подлога

    18 17 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Ти не си Българин
    А Руски Предател .

    Марш към Мускалието.

    Коментиран от #47

  • 43 Русия губи катастрофално кримската война

    14 18 Отговор

    До коментар #39 от "Крим е отвоюван с Кримската война 1856":

    Ако случайно не знаеш.

    Коментиран от #48

  • 44 Ха ха ха

    13 8 Отговор
    Ройтерс няма такава новина.
    Мошенници Сър Джон
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Българин

    5 7 Отговор

    До коментар #42 от "Всяка Подлога":

    Ти си Антибългарин. Ти си Милкабългарин. Мууууу
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Българин

    8 19 Отговор

    До коментар #40 от "Всяка българска копейка":

    Всеки български гладник и със САЩ и си вечна ънкъл Сам да му даде долари, ама долари йок. Муууу

    Коментиран от #79

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Почна се Урко фашиска пропаганда

    18 25 Отговор
    Прости и ненормални Урки стига сте лъгали
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 ъхъ

    14 8 Отговор
    Потопени са 206 руски самолета, свалени са 94 кораба и 491 танка са с пукнати гуми в този колосален успех.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Бааа

    15 13 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Великите асвабадители имат нужда от асвабаждение.

    Коментиран от #61

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Статистик

    6 4 Отговор

    До коментар #56 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    Да, подръчни средства на стойност над $300 милиарда!

    Коментиран от #62

  • 61 Българин

    7 11 Отговор

    До коментар #57 от "Бааа":

    Великите освободители пак ще ни освободят.

    Коментиран от #64, #68

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Само за протокола

    9 9 Отговор

    До коментар #40 от "Всяка българска копейка":

    Дребните окропски пари също са копейки. Така че - смени плочата, че нещо нищо не ти се разбира!

    Коментиран от #65

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Последния Софиянец

    3 3 Отговор

    До коментар #63 от "Само за протокола":

    Колега на теб какви са ти обещали, на мен още не са дали нищо!
  • 66 Абе

    6 8 Отговор

    До коментар #20 от "И още:":

    Спират ти на теб от Козяк мисленето.
  • 67 Швейк

    8 10 Отговор
    Вие сте достойни синове на своята Велика Родина , украински момчета !
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    8 11 Отговор
    От втарая остана само леш и скрап.

    Коментиран от #101

  • 70 Аз само докато бях в тоалетната пък,

    6 8 Отговор
    ударих 15 руска бази от всякакво естество.Направо ги сринах до основи.Утре пак.
  • 71 Българин

    11 8 Отговор
    русия даде фира
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 хе хе

    7 8 Отговор
    руската армия е втора в русия

    Коментиран от #83

  • 74 хи хи хи хи

    9 9 Отговор

    До коментар #4 от "ще пукнат още":

    Добре е, по 30 000 ватенки на месец
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Ред Нек

    10 8 Отговор
    Три СУШКИ
    И едно ПВО

    Една дузина Ватенки .

    Добро попадение в Саки .
    Поздрави от Атакамс.
  • 77 БгТопИдиот🇧🇬

    6 3 Отговор

    До коментар #75 от "Българане":

    Там не обещават копейки, не ни се ходи там, тук ще лежим по бунищата и ще чакаме!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Бухахаха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "Българин":

    Давай само с последната дума,другите са излишни.По добре ще те разберат хората.
  • 80 Ох Завалийките ми те...!

    13 6 Отговор
    Чудят се вече как мъъъничко поне да повдигнат умрелият боен дух на ВСУ,които масово не желаят да се бият на фронта и вече масово се предават без бжй,спасявайки си кожата...!
  • 81 Бля бля

    11 7 Отговор
    Айде х0хлювци давайте капитулацията, че да мирне света...
    Колко и да мърдате дебелия вас ви чака!!!!
  • 82 УМ'РЕМ ОТ СР'АМ

    9 12 Отговор
    Една Украйна напълно ЗАНУЛИ и унизи жалката пишман могучая на пе- ДОФИЛА ХУ@ ЛО!
    А умствено НЕДОМЪТЕНИТЕ копейки вият ЖАЛНО и ОТЧАЯНО докато постват ...опорките на Оповръщаната ТЬОТЯ!
    могучая ...ли беше. БАЛАЛАЙКИ?
    АааааааХахахаха

    Коментиран от #87

  • 83 ТОЧНО ТАКА!

    9 10 Отговор

    До коментар #73 от "хе хе":

    "Втора в Русия"...
    Но Първа-в света!
    Отпра гащите на цялото ОТАН,ЕС и САЩ-исаните...!

    Коментиран от #94

  • 84 Копейка

    5 6 Отговор
    На нас ни казаха днес да лъжем много!
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Преди войната си мислехме че

    10 7 Отговор
    Русия е сила.

    Коментиран от #89

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 ТОЧНО ТАКА!

    7 6 Отговор

    До коментар #86 от "Преди войната си мислехме че":

    А сега виждаме,че Русия била-СуперСила!

    Коментиран от #91

  • 90 Българин

    1 1 Отговор

    До коментар #88 от "българино":

    Това е добра идея. Всичките!
  • 91 голем смех

    5 5 Отговор

    До коментар #89 от "ТОЧНО ТАКА!":

    е русииката

    Коментиран от #96

  • 92 AЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    11 8 Отговор
    ГОЛЯМА ПЕРЕМОГА ГИ ЧАКА КОПЪРА
    ...
    СПОРЕД КОПЪРА 70 000 БРАТУШКИ КРАЙ ДНЕПЪР СЕ ГОТВЯТ ЗА АТАКА ... А ОТ ДРУГИЯ КРАЙ НА ГОЛЕМИЯ КОТЕЛ БРАТУШКИТЕ МАЧКАТ КОПЪРА В
    ОЧЕРЕТИНО ....
    . ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ АКО КОПЪРА ИЗТЕГЛИ ВОЙСКИТЕ ОТ ХАРКОВ ЗА ДА ЗАПУШИ ДОНЕЦКИЯ ФРОНТ , ХАРКОВ И СУМА СТАВАТ ДОТАЦИИНЕНИ
    ......

    Коментиран от #113

  • 93 А бе не знам!

    7 5 Отговор

    До коментар #85 от "Тия 3 дня край нямат .....":

    Но знам,че тоя...-
    Пролетен КонтраНаступ-край няма...🤣😅😃!
  • 94 хахаха

    6 6 Отговор

    До коментар #83 от "ТОЧНО ТАКА!":

    щом казваш...
    Какво ли ще стане като Тръмп наистина вкара НАТО в Украйна? Обеща бързо да свърши тази война.

    Коментиран от #100

  • 95 руската армия

    7 6 Отговор
    е втора в русия
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Ксаниба

    7 7 Отговор
    Какво удрят тези палячовци, къде са намират?? Скоро няма да ги има, а те нещо там удряли...

    Коментиран от #103

  • 98 Абе

    8 5 Отговор

    До коментар #36 от "Ред Нек":

    В Русия поне има хванати крадци. А в България ни УПРАВЛЯВАТ КРАДЦИ,
  • 99 ЛЕЛЕ САМО ИСТИНСКИ ЦИФРИ

    8 2 Отговор

    До коментар #13 от "Атина Палада":

    ти да не си счетоводител на путин бе?
  • 100 Хехехе

    3 2 Отговор

    До коментар #94 от "хахаха":

    Какво ще стане ли...?!
    Ще се събудиш с отвити крака...
  • 101 Град Козлодуй

    3 1 Отговор

    До коментар #69 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    а Вие да Знаете защото има и Ментета с Никът ми
  • 102 Еее

    9 8 Отговор
    Малка Украйна направи "втарая" сама да си говори... А навремето рашките си мислеха че даже с НАТО могат да си го мерят. Да са знаели че малка Украйна ще им строши зъбите в 3 годишната 3-дневна...
  • 103 Скоро скоро

    7 5 Отговор

    До коментар #97 от "Ксаниба":

    колко още да чакаме? Още 3 дни ли? 😆
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 ТАКА ЛИ

    5 7 Отговор

    До коментар #48 от "Сатана Z":

    тука пишещите 80% са за спешно диспансеризиране в социални заведения за едноклетъчни
  • 106 Абе,както и да ги смяташ,

    5 10 Отговор

    До коментар #5 от "россиян..":

    1/5 от територията на Украйна вече е в състава на Руската федерация.🙂

    Коментиран от #115

  • 107 Кресна

    2 8 Отговор

    До коментар #5 от "россиян..":

    Това мъничко мозъче (ако може да бъде наречено мозък ,защото той има функцията да мисли ,а твоето не мисли ) в състояние ли е да напише нещо различно и със смисъл ? Съмнявам се .
  • 108 С.П.

    4 7 Отговор
    Отчаяние и безизходица дебнат от всеки ъгъл за Украйна - то не беше здрав пердах на фронта, ами и сега - смяна на караула във Вашингтон след 6 месеца. Трябва кризисният ПР да измисли нещо, за да поддържа лъжата, че Украйна може...от това "може" една шепа хора направиха много пари, а много, много майки погребаха синовете си...
  • 109 А50

    4 8 Отговор
    В интерес на истината удара е нанесан от британците. Укрите нямат такава технологична възможност , всички техни средства отдавна са унищожени. Така че британците да си знаят защо им се случват някои неща. И в интирес на истината редовно се денацифицират британски части в 4о4

    Коментиран от #118

  • 110 Утре в руско

    4 10 Отговор
    Това за което сега се хвалят, че са унищожили, после ще го отработват, за да се възстанови, някои като затворници.

    Коментиран от #112

  • 111 Изкуството на войната - Сун Дзъ

    17 5 Отговор
    "В сражението самò по себе си численото превъзходство не дава преимущество. Не трябва да се тръгва на атака, опирайки се само на голата военна мощ."

    "В практическото изкуство на войната най-доброто нещо е да завладееш вражеската страна цяла и непокътната. Няма полза от това да рушиш и опустошаваш. "

    Много стеПрости русофилите, защото не четете книги...
  • 112 Утре и дъщерята

    3 11 Отговор

    До коментар #110 от "Утре в руско":

    Ще бъде Руска
  • 113 Руска Мършо

    11 3 Отговор

    До коментар #92 от "AЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ":

    Стига си сънувал.
  • 114 мдаа..

    1 5 Отговор
    Изглежда са им дали орязани версии томахавки на,които са написали "Нептун".
    Много бързо дръпнаха пустите му украинци.Ама и враждебните безпилотници над морето много помагат.
    Това го пишат "z блогарите.
  • 115 Рано е да смяташПедал русофилски!

    6 2 Отговор

    До коментар #106 от "Абе,както и да ги смяташ,":

    И Херсон беше руски и крайцера Москва плаваше... 😂, но се обърнаха нещата на 180 градуса...
  • 116 Тредстоун

    3 3 Отговор
    Ватенките вече не контролират крим , украинците ги правят на лютеница по целия фронт в момента, толкова ватенки стават на тор за денонощие че ремаркетата не смогват да ги откарат .... великата кафява , смешници неадекватни
  • 117 Факт

    3 3 Отговор
    С.Прогрес падна вчера,47 бригада в обкръжение,фронта се пропуква на доста места,Зеленски моли Путин за преговори,те още хвърлят като умиращо магаре предсмъртен къч.
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Бъзиктар

    0 2 Отговор
    Ами значи Украйна е добре,бе-печели.Браво!

    Коментиран от #120

  • 120 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 4 Отговор

    До коментар #119 от "Бъзиктар":

    Просията губи,тя изчезва не украйна.Не те очаква добро бъдеще като русохил в бг,а и по света!Стотици години московия ще бъде най бедна в света.и хората там сами ще поканят ,чичо сам да ги храни!Това е бъдещето на ,просия!

    Коментиран от #131

  • 121 По-точно

    3 2 Отговор

    До коментар #48 от "Сатана Z":

    от 250 години нямат спечелена война в която Великобритания не е на тяхната страна - фамозен парадокс
  • 122 Топ новина

    4 2 Отговор
    КРИМ се връща в пределите на Украйна!
    Очаквайте подробности!
  • 123 БгТопИдиот🇧🇬

    3 2 Отговор
    Украинската армия: Ударихме отново руската военновъздушна база в Крим.

    Кремъл: Какво е това украинска армия и какво се е ударил в Крим ?
  • 124 Украйна твърди

    3 2 Отговор
    Гаварит Украйна - ....бла-бла -бла....Основно неистини (лъжи)
  • 125 БРАТУШКИМ

    0 2 Отговор
    С НЕТЪРПЕНИЕ ОЧАКВАМ МОЯ ЛЮБИМ ПОЖИЗНЕН ВОЖД НА ЧЕКПОЙНТ ЧАРЛИ ОТ КЪДЕТО ДА НАНЕСЕ СЪКРУШИТЕЛЕН УДАР НА ЧОВЕЧЕСТВОТО И РОСИТЕ ДА ОСТАНАТ ЕДИНСТВЕНИ НА ЗЕМЯТА И НЕ САМО НА ТАЗИ ЗЕМЯ А НА ВСИЧКИ ЗЕМНИ КЪЛБЕТА КАКВАТО Е. МЕЧТАТА НА НАШИЯ ПОЖИЗНЕН ВОЖД ГОЛЕМИЯ ТОВР
    АРИШ ПУТИН!!!...
  • 126 Скоро ще е остров

    1 1 Отговор
    Поздравявам Митрофанова и всички кАпейки с модерната кремльовска песньовка "Остров": "Я не знал, не утонув, не захочу я сплюнуть море / Захлебнувшись в пене смерти, наслаждался вкусом соли / Закурил на берегу... пальцьl, губьl, порох, спички / Нашел пулю я одну и коснулся моря птичкой". И така нататък.

    Коментиран от #130

  • 127 Велико!

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Атина Палада":

    Псулютно е така.
  • 128 ГОСПОДА ТЪПУРИ УКРОФИЛИ

    4 3 Отговор
    РУСНАЦИТЕ СЪБРАХА УКРАИНЦИТЕ ПРЕД ВОЛЧАНСК КАТО СТАДО И В МОМЕНТА БАВНО ГИ ИЗСТИСКВАТ
    ГЕНИАЛНИТЕ ХОХОЛИ ИЗГУБИХА ХИЛЯДИ В БЛАТАТА НА КРИНКИ ПОСЛЕ ХВЪРЛИХА КВОТ СЪБРАХА КЪМ ВОЛЧАНСК ЗА ДА СЕ ПРАЯТ НА КОРАВИ И ОГОЛИХА ДОМБАС
    Е СЕГА ТАМ ГИ ИЗСТИСКВАТ КАТО ПАРЦАЛИ
    АМИ ОСТАВА ИМ САМО ДА ДРЪНКАТ ГЛУПОСТИ
    КАТО МЕСТНИТЕ УКРОАСПИРИНИ
    ТА КАКТО КАЗАХ ТЪЖНА Е СЪДБАТ НА УКРОТЪПУРА

    Коментиран от #133

  • 129 Еееее

    0 1 Отговор
    Утре ще ви ударят вас с тея 500 килограмовите
  • 130 Заври

    0 1 Отговор

    До коментар #126 от "Скоро ще е остров":

    Си поздрава в гз на жена си , ако имаш такава ...или в твоя
  • 131 ДЪЛБОКО ВКАРВАЩ

    0 1 Отговор

    До коментар #120 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    КЪДЕ СИ БЕ МИСИРКО
  • 132 Отреазвяващ

    0 1 Отговор
    Че,ако не са другите контингенти,нещо ще постигнете ли?
  • 133 Извинете,

    1 0 Отговор

    До коментар #128 от "ГОСПОДА ТЪПУРИ УКРОФИЛИ":

    но тук не е сбирка на анонимните алкохолици, нито на зависими от други субстанции, че да си споделяте халюцинациите. Заради такива като вас сайтът ще сложи ценоразпис за психоаналитик. Я се дръжте малко!
  • 134 0008

    1 1 Отговор
    ФАКТИ.....НА КАКВО СТЕ ? ИМАМ ЦЯЛА ПАПКА С УКРАИНСКИ ФЕЙК ГЛУПОСТИ КОИТО МЕДИИТЕ НИ СЪОБЩАВАТ. ТРГЕДИЯ В ИНФОРМАЦИОНЕН ПЛАН.
  • 135 Госта..

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Българин":

    Ти друго не можеш ли да измислиш ?От една година под всяка статия за Украйна само това пускаш/копипейс/Досаден си измисли нещо .
  • 136 Госта..

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "россиян.....":

    Погледни интерактивната карта на бойните действия от днес и ще видиш ,че и двете населени места са завзети вече от руснаците.Картата е от Украински сайт .
Новини по държави: