Тема: Украйна

27 Юли, 2024 16:58 21 423 234

Орбан предрече разпадането на ЕС и нов азиатски световен ред

  • орбан-
  • виктор орбан-
  • русия-
  • китай-
  • ес-
  • сащ-
  • световен ред-
  • владимир путин-
  • война-
  • украйна-
  • европа

Единственото, което Европа прави днес, е да следва безусловно американската външна политика, каза унгарският премиер

Орбан предрече разпадането на ЕС и нов азиатски световен ред - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В традиционна реч на Летен университет в Румъния унгарският премиер националист Виктор Орбан заяви, че Европейският съюз се плъзга към забвение и предупреди за нов, азиатски „световен ред“. Орбан също така подкрепи кандидатурата на Доналд Тръмп за президент на САЩ, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, цитирани от БТА.

„Европа се е отказала да защитава собствените си интереси“, каза Орбан в Бъйле Тушнад - град с преобладаващо унгарско население в Централна Румъния, където традиционно се провежда Летен университет, организиран от представители на унгарското малцинство в Румъния с подкрепата на унгарски фондации.

Още новини от Украйна

„Единственото, което Европа прави днес, е да следва безусловно американската външна политика на Демократическата партия... дори с цената на самоунищожение“, заяви Виктор Орбан пред публиката на Летния университет „Тушваньош“. По думите му, цитирани от Ройтерс, "ЕС трябва да се откаже от идентичността си на политически проект и да се превърне в икономически и отбранителен проект".

„Настъпва промяна, която не е виждана от 500 години. Това, пред което сме изправени, всъщност е промяна на световния ред“, добави той, като посочи Китай, Индия, Пакистан и Индонезия като превръщащи се в „доминиращ център“ на света, отбелязва АП. Според Орбан, цитиран от Ройтерс, „ние, западняците, тласнахме и руснаците към този блок“.

Орбан заяви още, че САЩ стоят зад експлозиите през 2022 г., които повредиха газопроводите „Северен поток“, изградени за пренос на газ от Русия за Германия. Той нарече експлозиите „терористичен акт, извършен по очевидно указание на американците“ без да представи никакви доказателства в подкрепа на твърдението, отбелязва АП.

Изказванията на унгарския премиер идват на фона на нарастващите критики от европейските му партньори, след като по-рано този месец той предприе несъгласувани с ЕС „мирни мисии“ до Москва и Пекин, целящи да постигнат споразумение за прекратяване на войната в Украйна. Широко разпространено е мнението, че Орбан е в най-топли отношения с Кремъл сред всички лидери на ЕС, отбелязва АП.

По отношение на Украйна Орбан изрази съмнение, че разкъсваната от войната страна ще стане член на НАТО или на ЕС.

„Ние, европейците, нямаме пари за това. Украйна ще се върне към позицията на буферна държава“, каза той и добави, че международните гаранции за сигурност „ще бъдат записани в споразумение между САЩ и Русия“.

По думите на Орбан, цитирани от Ройтерс, за разлика от слабостта на Запада, руската позиция по световните дела е рационална и предсказуема. Унгарският премиер посочи, че Русия е проявила икономическа гъвкавост в адаптирането към западните санкции, наложени след анексирането на Крим от Русия през 2014 г.

Орбан перифразира израз на латински език, казвайки: „Тръмп е пред портите“. Унгарският премиер посочи, че ако Европа няма мирна политика, а Тръмп спечели президентските избори в САЩ, тогава ЕС ще трябва „да признае поражението“ и да понесе последиците на това, че е подкрепил войната, информира румънската агенция Аджерпрес, като цитира официалния превод на речта на унгарския премиер.

„Европейският съюз ще трябва да плати цената на тази военна авантюра и това засяга всички нас“, каза Виктор Орбан.

По време на пълномащабната война на Русия в Украйна Орбан се разграничи от други лидери на ЕС, като отказа да предостави на Киев оръжия за защита от руските сили и редовно забавяше, размиваше или блокираше усилията за изпращане на финансова помощ на Киев и за налагане на санкции на Москва, напомня АП.

Унгарският премиер традиционно използва ежегодния Летен университет в Румъния, за да представи идеологическата насока на неговото националистическо правителство и да критикува политики на ЕС, към който страната му се присъедини през 2004 г., припомня агенцията.

Унгария пое от 1 юли ротационното председателство на ЕС, по време на което Орбан даде „тръмпистко“ обещание „Да направи Европа отново велика“. Унгарският премиер също така открито подкрепи кандидатурата на Доналд Тръмп на президентските избори през ноември.

Той посети Тръмп два пъти тази година в имението му в Мар-а-Лаго, припомня АП. В речта си днес унгарският премиер каза, че кандидатурата на Тръмп за преизбиране има за цел „да върне американския народ от постнационалистическата либерална държава към националната държава“ и повтори редица тези на консерваторите, че Тръмп е наказан несправедливо, за да се предотврати кандидатурата му за изборите.

„Затова искат да го вкарат в затвора. Затова искат да му отнемат активите. И ако това не проработи, затова искат да го убият“, каза Орбан, визирайки опита за убийство на Тръмп на митинг в Пенсилвания този месец.

Орбан често използва речите си на Летния университет в Румъния, за да предизвика полемика. През 2014 г. той за пръв път обяви намеренията си да изгради „нелиберална държава“ в Унгария, а през 2022 г. предизвика международно възмущение, след като се обяви срещу превръщането на Европа в „смесено расово“ общество, припомня АП.

Днес той повтори позицията си против миграцията, като заяви, че тя не е отговор на застаряващото население на страната му.

Не може намаляването на населението да се допълва от миграция, каза Орбан. „Западният опит показва, че ако гостите са повече от собствениците, домът вече не е дом. Това е риск, който не бива да се поема“, посочи той, цитиран от АП.

Виктор Орбан, който е най-продължително управлявалият лидер в ЕС, се превърна в икона за някои консервативни популисти заради твърдата си съпротива срещу миграцията и правата на ЛГБТ+. По време на неговото управление бяха въведени също редица ограничения върху медиите и независимостта на съдебната система в Унгария. ЕС го обвинява в нарушаване на стандартите за правова държава и демокрация, напомня АП.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 211 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 🇺🇦🇧🇬

    148 330 Отговор
    М@рш от ЕС,като не те кефи!
    И чакай азиатците да те хранят...

    Коментиран от #104, #144, #147, #148, #205, #211, #212

  • 3 Българин

    332 84 Отговор
    Точно и ясно
  • 4 Мда

    151 55 Отговор
    Такъв мъж им трябва на русофилите.
  • 5 Луиза Розова

    79 212 Отговор
    Орбан ще се завърти на
    360 % ако Тръмп
    Стане Президент на Щатите .

    Тогава пак ще говорим по темата
    Маджарски Дебил .

    Коментиран от #21, #35, #61, #123

  • 6 Хехехех

    91 160 Отговор
    Никой не вярва на проститутки.

    Коментиран от #153, #207

  • 7 Глст

    81 170 Отговор
    Толкова в дебел оял се, че не си го вижда.
  • 8 Човекът

    107 249 Отговор
    Който докара Унгария
    До най бедната в ЕС .
    Тръгнал да учите другите .

    Жалък Нещастник.

    Коментиран от #62

  • 9 интересно

    67 185 Отговор
    кой го слуша този турчин?
  • 10 Българка

    85 188 Отговор
    Защо не изстрелят Орбан в Азия, извън ЕС ? Така няма да смърди толкова......

    Коментиран от #155

  • 11 Мда

    86 180 Отговор
    Благодарение на Орбан, България вече не е последна в ЕС.
  • 12 Еридия

    84 26 Отговор
    Магьосника го предрече преди Орбан!
  • 13 А Хората

    79 162 Отговор
    Предрекоха
    Че Орбан
    Ще докара Унгария
    До Беднотията .

    И Познаха .

    ЕС е време да резнат парите
    На Унгарския Крадец

    Коментиран от #94

  • 14 Българин

    68 153 Отговор
    Орбан е много дребен за да предрича такива неща. Поредният самозабравил се

    Коментиран от #46, #115

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Казал бил,

    51 133 Отговор
    голям праз. Малоумник.
  • 17 Хайли лайкли

    160 70 Отговор
    Австрия, Унгария, Словакия, Сърбия, България, Хърватия ще създадат новия неутрален съюз без еврофашисти и без натовски терористи и евроатлантически ценности!!!

    Коментиран от #44, #111, #152, #229, #234

  • 18 Смех в блатото

    73 112 Отговор
    Ами, щом така или иначе ще се разпада, що не излезете от ЕС? :))))

    Хем ще сте първа писта в групата на "новия световен ред" :)))

    Или от лицемерие сте се парализирали? :)))

    Коментиран от #32

  • 19 Наблюдател

    122 32 Отговор
    И други европейски лидери мислят като Орбан обаче не се страхуват да се изявят

    Коментиран от #38

  • 20 колоко хубаво се получава

    177 33 Отговор
    Най-добрия вариант за разпада е ,че избраха урсулка с бандата и наново.Аз вярвам в нейния разрушителен и самоунищожителен потенциал.Всяка поробена държава да може да се отърве от ес.

    Коментиран от #233

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ЕвроАтнатическа проказа

    138 36 Отговор
    Откога разправям, че идва Народен съд - 2, но някои не вярват

    Коментиран от #154, #157

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 хахахаха

    47 104 Отговор
    Гроздето е кисело, а тлъста путлероподлого.
  • 25 маджарите

    31 83 Отговор
    може да се върнат в мййчиното си лоно.в анадола
  • 26 Наркос

    37 18 Отговор
    "Ние, европейците, нямаме пари за това" плащаме и още как
  • 27 От страни

    145 38 Отговор
    Орбан знае кво приказва. Орбан е получил от папата мандат на новия Евросъюз. Ще е новата Австро-Унгария. Те ще са ядрото на нова Европа. Германците и франсетата утекоха. И ние с тях. Винаги сме от страната на булката.

    Коментиран от #156

  • 28 хех

    46 74 Отговор
    Ами като е така, чий го дирите в ЕС и НАТО. Напускайте и се присъединявайте към руский мир.

    Коментиран от #194

  • 29 От страни

    140 21 Отговор
    Кой рева тук че Орбан не е никъкъв да пътува и да се договаря?
    Орбан отде при папата и оня го благослови да спасява Европа. Орбан отде и го каза на Зе. После отде при Путин, после при Си, после на самита на НАТО в САЩ и после при Тръмп на гости.
    А мислете сега какво са се разбрали.
  • 30 Мим

    123 29 Отговор
    Браво! Най Великия европеец....
  • 31 Абе

    39 90 Отговор
    Що така толкова много народ сте се размечтали да сте като С. Корея? Така вече бяхме при бай ви Тошо, толкова ли ви хареса?

    Коментиран от #33

  • 32 Умен по цялата глава

    42 89 Отговор

    До коментар #18 от "Смех в блатото":

    Идеята на Орбан е да подчини Евросъюза на Путин,а не да излиза от ЕС...Обаче знаем всички какво им се случи на съюзниците на Хитлер,същото очаква и съюзниците на Путин....Не може да има Нов Световен Ред от държави с Диктатори и Тоталитарно управление...Това просто няма как да се случи!!!

    Коментиран от #92

  • 33 Ами

    32 19 Отговор

    До коментар #31 от "Абе":

    Кому устите търсят Реванш за проваленото им Светло Бъдеще,че и на децата им.Оначр ,както виждаш ,Народа им бие шута отзад на всички Избори и нещр Комунизъм повече....
  • 34 Брикс капейките

    28 47 Отговор
    И на нас така ни казаха да викаме запад загива доларите са хартийки без покритие 🤩🤡📢💤

    Коментиран от #36

  • 35 Слаб 2

    49 5 Отговор

    До коментар #5 от "Луиза Розова":

    В урока по геометрия за градусите , явно учителя ти е избягал от този час.

    Коментиран от #49, #163

  • 36 Смех в блатото

    32 33 Отговор

    До коментар #34 от "Брикс капейките":

    Впрочем, Руската централна банка повиши основната лихва с още 2% на 18% и така вече е с 3% повече отколкото в Афганистан.

    Но това е само началото. Набиулина каза, че ако се наложи, в близко бъдеще може и 25% да стане. :))))

    Коментиран от #78

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 поживём увидим

    28 56 Отговор
    Орбан може да го е казал, но всички с повече от една гънка на мозъка са наясно, че не го предрича той, а Кремъл. Работата е в това, че не ЕС, а Азиатския съюз започна първи да се разпада, още преди да се е стабилизирал и началото е поставено от Русия. Може разпада да достигне и ЕС, няма спор, но обикновено огъня нанася най много щети там, където първоначално е пламнал.
  • 41 Явно

    34 67 Отговор
    Орбан е руски агент и разпространител на руска пропаганда. Най-добре е Унгария да излезе от ЕС и да стане руска република дано Орбан се почувства по-добре.
  • 42 Аййй,ма то тука

    72 23 Отговор
    станало свърталище лгбт общността бе! Всички които са против Великия Орбан,са жалки сорос о идни из чадия!Не заслужавате да дишате въздуха на България!
  • 43 Артилерист

    106 29 Отговор
    Браво на Орбан! Голям кураж се иска да кажеш истината за американците и послушниците им от ЕС...

    Коментиран от #45

  • 44 Ха ха ха

    9 24 Отговор

    До коментар #17 от "Хайли лайкли":

    Това няма да ти се получи
  • 45 Опаа

    20 62 Отговор

    До коментар #43 от "Артилерист":

    "Браво на Орбан!"

    Кво браво бе, не видиш ли какъв е двуличник?

    Или ти на двуличието казваш "браво"?

    Обаче двуличието е точно обратното на "кураж", то е "пъзльовщина".

    Коментиран от #47, #166

  • 46 Атина Палада

    85 20 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    Орбан не само,че не е дребен,ами ...може да се каже най силният в ЕС!.Смяташ ли,че Орбан ей така на своя глава ще тръгне в Москва ,Киев,Пекин и накрая в САЩ,ако зад него не стоят кръгове ,определящи вече дневният ред в света?Аз не смятам!
    Орбан два пъти се среща с Тръмп ..сиреч с кръговете зад Тръмп,които идват...И този процес е необратим.
    А вие си купувайте фабрики на 8 септември:))))

    Коментиран от #70

  • 47 Тонката

    73 20 Отговор

    До коментар #45 от "Опаа":

    "Кво браво бе, не видиш ли какъв е двуличник?"

    И що да е двуличник? Нима не се случва точно това в Европа? Обслужване на американските интереси и нищо друго....🤣

    Коментиран от #51

  • 48 Дядо Йоцо гледа

    32 23 Отговор
    Айде моля БГ предателите да се стягат за Сибир 🔥
  • 49 Атина Палада

    44 11 Отговор

    До коментар #35 от "Слаб 2":

    Не издребнявай! Това е интелекта на нашите ш.ороши:)))) Ако пишеш често в този сайт,трябва да си им свикнал:)
  • 50 Нов световен ред за маймуни пешеходци

    18 37 Отговор
    Викам той унгарския пингвин винаги едно и също повтаря..само че да прави сметка че любимите му индонезиици така опасоха островите там че орангутаните нямат къде да нощуват
  • 51 Опаа

    22 34 Отговор

    До коментар #47 от "Тонката":

    "И що да е двуличник?"

    Ми, щото е, щото плюе по ЕС, па се е хванал за нго като удавник за сламка.

    Ти това как би го определил?

    Коментиран от #60, #227

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Приоритети

    19 30 Отговор
    Жълтурковци имат време за бръщолевенията на полезния идиот, но нямат, за да кажат, че Челябинск е под вода заради скъсана стена на язовир, а жителите са накацали на покривите като маймуни.

    Коментиран от #56

  • 54 Българин

    62 17 Отговор
    гейскоро евро сборище се разпада!!! първо англия излезе сега и унгария, ще останат само скопени коне като франция която за нищо не става и халивафата германия ха ха ха, прав е орбан.. време е да се изнася от евро сборището

    Коментиран от #57

  • 55 Кокосово

    33 9 Отговор
    Само пак ГДР да не стане "буферна държава".
  • 56 Смех в блатото

    24 24 Отговор

    До коментар #53 от "Приоритети":

    100 метра подпорна стена се е срутила.

    Тва значи, че там не е поддържано от МИНИМУМ 30-40 години.

    При Великия лидер, дето щеше да прави от Разия рай, а поможението става все по .... СВОшко.

    Коментиран от #99

  • 57 География учи

    18 36 Отговор

    До коментар #54 от "Българин":

    Унгария е куфар който не отива никъде
    Просто другаря Орбан е объркал империите
  • 58 Орбан е господин никой

    23 38 Отговор
    Опита се, да се позиционира като брокер на руските интереси в Европа, но претърпя пълен провал и попадна в дълбока изолация. Унгария под негово ръководство затъва. Един провален и озлобен политик.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Тонката

    41 16 Отговор

    До коментар #51 от "Опаа":

    "Ми, щото е, щото плюе по ЕС, па се е хванал за нго като удавник за сламка.

    Ти това как би го определил? "

    Определям го като защитаване на националните интереси на Унгария преди всичко....Щото Европа си е Европа, но преди Европа са интересите на Унгария.
    Трябва ли примерно Унгария да налива пари в Украйна? Или която и да е друга държава, особено от по-бедните....Ми дайте тогава да направим едно правителство, което да е базирано в Брюксел и то да управлява всички държави....Що са ни на нас правителства, ако ще ни дават наклон за всичко? Що са ни?

    Коментиран от #64, #65

  • 61 Ужас(истински)

    31 2 Отговор

    До коментар #5 от "Луиза Розова":

    Щом прочетох градусите, спрях да се интересувам от мнението...
  • 62 Дива леорда

    65 5 Отговор

    До коментар #8 от "Човекът":

    Ти наскоро бил ли си в унгария .а и ако можеш ми кажи колко унгарци работят по другите държави няма и 1 % от населението за разлика от такива развити икономики като българската румънската полската и други да не ги изброявам

    Коментиран от #96

  • 63 Прав е Орбан

    63 15 Отговор
    България трябва да излезе от ЕС за да не изчезне от картата ! За 35 години 3 милиона българи напуснаха завинаги ! ЕС е гнездо на змии ! Кражби толериране на доказани престъпници , подмяна на бялото население с цветнокожи мюсулмани които се капсулират и подготвят етнически метеж !

    Коментиран от #174

  • 64 Опаа

    15 35 Отговор

    До коментар #60 от "Тонката":

    "Определям го като защитаване на националните интереси на Унгария преди всичко...."

    Я дефинирай "националните интереси на Унгария" да видим дали ги "защитава".

    Щото от първа ръка от познати унгарци в Будапеща знам, че интелектуалците в Унгария го НЕНАВИЖДАТ тоя руски олигарх.

    Да не се окаже, че "отстоява" ама интересите на собствената си олигархия.

    Коментиран от #74

  • 65 Си провери очилата

    12 34 Отговор

    До коментар #60 от "Тонката":

    Нито тоя глупак нито останалите източноевропейски глупаци наливат нищо..тежеста на войната се носи от други държави..тоя папагал служи само за отвличане на вниманието

    Коментиран от #69

  • 66 АУУУУУ

    14 34 Отговор
    ПРОБЛЕМА НА МАДЖАСКИЯ МИНГЯН Е ....ЧЕ ТРЪМП НЯМА ДА Е ПРЕЗИДЕНТ........СЪЩО ТАКА НЕ Е ИЗВЕСТНО КАМАЛА ХАРИС ДАЛИ ЩЕ БЪДЕ ТОЛКОВА МЕКА С УНГАРИЯ КАКТО ДЯДО БАЙДЪН 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 67 кОрбан

    11 33 Отговор
    Интересно такива путякъртици какво търсят в ЕС. Може би да го разпадат.

    Коментиран от #81

  • 68 Сандо

    58 8 Отговор
    А защо авторът не пише,че Орбан първо изгони Сорос и МВФ от Унгария и чак тогава започна възхода на страната му?Неудобна и забранена тема ли е или пък е пример за подражание,който ние не трябва да знаем,за да не го приложим?

    Коментиран от #72, #73

  • 69 Тонката

    22 9 Отговор

    До коментар #65 от "Си провери очилата":

    "...тежеста на войната се носи от други държави...."

    Ма естествено, че ще носи от "други" държави! Който чупи, купи!
    САЩ запалиха този конфликт, САЩ да си носят кръста....Щото утре ще дойде Тръмп и ще ти каже, че дължиш на САЩ $200млд и ти трябва да ги платиш....И ще ги платиш! Просто няма да имаш избор.....Ето това е Европа....Много скоро, всички ние ще плащаме репарации на американците....Щото ще загубим войната....🤣

    Коментиран от #75

  • 70 Дякон Унуфрий Араллампиев

    32 9 Отговор

    До коментар #46 от "Атина Палада":

    Зад Орбан стоят огромни политически и финансови ресурси Няма случайни неща Писал съм какво ще стане Въпрос на време
  • 71 Иван Иванов

    35 5 Отговор
    Унгария си гледа интереса.Света се променя и ние българите трябва да сме хитри за да оцелеем.Картите ни са лоши затова трябва да изчакаме новото раздаване.Който се смее последен се смее най-добре.Бездействието е по-добре от войната.Късмет и успехи на всички ∆
  • 72 Опаа

    15 35 Отговор

    До коментар #68 от "Сандо":

    " и чак тогава започна възхода на страната му"

    Такъв "възход" започна, че българите в момента имат реално по-голяма покупателна способност от унгарците и то това при положение, че у нас руските марионетки правят всичко възможно, така че господарите им да ни изсмукват откъдето могат.

    Ако някой ми го беше казал това преди 15 години, че ще сме по-добре от унгарците икономически, щях да му се изсмея. Дотам ги е докарал Орбанчо.

    Коментиран от #80, #133, #141

  • 73 мхаа

    12 26 Отговор

    До коментар #68 от "Сандо":

    аКой възход???!!! Путлерасткият да!
  • 74 Тонката

    25 13 Отговор

    До коментар #64 от "Опаа":

    "...интелектуалците в Унгария го НЕНАВИЖДАТ"

    И? Ко от туй? А я кажи що го ненавиждат?🤣

    Коментиран от #77

  • 75 Опаа

    9 17 Отговор

    До коментар #69 от "Тонката":

    И улисан в опорката, забрави на какво отговаряш, а то беше забележката, че е лъжа, че Унгария "давала".

    Ти просто подхвана забележката и започна да драскаш следващата ти опорка, след като предната изгоре като руски танк в Украйна.

    Коментиран от #82

  • 76 Първанов

    12 10 Отговор
    Глупак,типичен цървул
  • 77 Опаа

    11 26 Отговор

    До коментар #74 от "Тонката":

    Ненавиждат го, щото краде от всичко, и задушава унгарската култура и плурализъм. Същата с която тук се тупате в гърдите, че "съхранявал".

    Коментиран от #86

  • 78 Сандо

    15 9 Отговор

    До коментар #36 от "Смех в блатото":

    Обяснението е просто:Руската ЦБ е независима институция,ръководена от либерали и подчинена на МВФ.Тя нанесе и продължава да нанася такива вреди на Русия,че за работещите в нея и Сибир ще е леко наказание.Но,уви - начело на държавата стои /бившия?/ либерал Путин който по незнайни причини изтърва всички подходящи ситуации да я върне отново в състава на Русия.Ето това е съвсем накратко казано.Само ще допълня,че нашата централна банка БНБ също е "независима".

    Коментиран от #87

  • 79 Кирил

    11 26 Отговор
    Щом Унгария е подкрепила Тръмп, няма нищо по сигурно от това, че Тръмп ще загуби. Исторически, Унгария винаги избира грешната страна.
  • 80 Сандо

    22 4 Отговор

    До коментар #72 от "Опаа":

    Я го кажи това на Жорето Марков,който редовно ни осведомява за положението в Унгария.Той сигурно ще ти повярва,нали?

    Коментиран от #83

  • 81 интересно но

    9 4 Отговор

    До коментар #67 от "кОрбан":

    не и това което хамммм ерика ско и това не на магарето работа да се прави и на каче ли че има нещо в това което ние наричаме кофа а вие главаа
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Опаа

    10 20 Отговор

    До коментар #80 от "Сандо":

    Кой Жорето Марков?

    Конституционалиста путинист ли?
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 пламен

    13 32 Отговор
    Орбан направи Унгария най мизерната в ЕС. По покупателна способност са под България
  • 86 Тонката

    33 7 Отговор

    До коментар #77 от "Опаа":

    "...и задушава унгарската култура и плурализъм"

    Казва се: Спря парите на лентяите! И те подскочиха като ужилени...🤣

    Коментиран от #90

  • 87 Смех в блатото

    12 10 Отговор

    До коментар #78 от "Сандо":

    КГБист либерал :))))

    Всекакви глупости бях чел, ама тва ... :)))

    Коментиран от #105

  • 88 Размисли

    14 21 Отговор
    След като вижда разпадане на ЕС, русофилчето, бързо, бързо да си взима чантата и да напускат съюза. Нека да са първи от напускащите, ама Неее. Няма да има кинти, какво ще прави тогава,? На кое рамо ще плаче? Чакам го с нетърпение да напусне.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Опаа

    9 24 Отговор

    До коментар #86 от "Тонката":

    Авториатарните олигарси и диктаторчета могат да му "казват" както искат.

    Има си ясни параметри за тези неща и по тях Унгария пропада и то МНОГО ЗДРАВО. Между другото, те са международни такива, не са си ги измислили унгарските интерлектуалци или обществени групи, та и тази опорка не мина. Въобще, освен шаблончвета ти конкретно нищо друго не можеш да предложиш.

    Коментиран от #95, #107

  • 91 много ми е интесно

    28 13 Отговор
    кои са тези които са против орбан !!! всики разумни хора са с него и за него (той носи съзнание крепост свобода на робите слепи в робската страна - каза навремето и дякона ни ) а не българите не го обичът !!!! страннно много страннно и до кога ?
  • 92 Добре, разбирам

    13 25 Отговор

    До коментар #32 от "Умен по цялата глава":

    Орбан предрича, лош край на ЕС. И единственото, което прави е да цоца пари от него и да се мазни на Путин и Си. Що не вземе, да цоца от тях и да изкара Унгария от ЕС. А какво прави за да промени ЕС и да го консолидира докато Унгария председателства, че не разбирам. Освен да врачува и търка седалките в Москва и Пекин какво друго прави?
  • 93 Демократ

    12 24 Отговор
    Най-правилно е Орбан отсега да заминава при Путин и да освободи Унгария и ЕС от присъствието си. Той представлява само себе си. Унгарците ще го издухат и ще спасят държавата си, защото са яли попарата на съветския азиатски ботуш. Само в България има болни от Стокхолмкия синдром и обичат поробителите си, които ги лъжат и крадат и които са избили българската интелигенция и 30,000 невинни .
  • 94 Анубис

    19 1 Отговор

    До коментар #13 от "А Хората":

    Интересното е ЕС от къде ще ги вземе!?!
  • 95 Тонката

    31 12 Отговор

    До коментар #90 от "Опаа":

    Много нещо изписа и нищо не каза....🤣
    Тоталитарни олигарси, международни не знам какво си, Унгария пропаднала....Общи приказки.
    И да е пропаднала Унгария....Теб какво те засяга унгарското пропадане? А запрете се малко с тези опорки....Русия станала китайска колония, Унгария пропадала, Русия се разпаднала....Това на вас влиза ли ви по някакъв начин?
  • 96 Що ги четеш тоя

    7 8 Отговор

    До коментар #62 от "Дива леорда":

    Така са му платули да лъже
  • 97 ЛЕАЛИСТ

    34 7 Отговор
    Някой все пак трябва да каже истината за сегашната ситуация. Неофашизма и гей културата няма как да донесат нещо градивно.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 БРАВО ОРБАН! ВЕЛИК СИ С ИСТИНАТА!

    32 10 Отговор
    И В КАКВО НЕ Е ПРАВ ???? ОСТАНЛОТО , КОЕТО ШАЙКАТА НА КОЛОНИАЛНИЯ ЕВРОСЪЮЗ БЪЛВА СА УЛОВКИ ,МАНИПУЛАЦИИ ЗА ПОДЪРЖАНЕ КОЛОНИАЛНОТО ПОДТИСНИЧЕСТВО НА 27-ТЕ. ТОТАЛЕН ДИКТАТ , НАЛОЖЕН С/У НАГРАЖДАВАНЕ С ФАЛШПЕЧАТАНИТЕ ЕВРОХАРТИЙКИ. АКО НЕ СЕ ОГЪЗВАШ -НЯМА ХАРТИЙКИ, МОЖЕ И ТОЯГА ДА ПОЛУЧИШ. ПРЕДАТРЛСТВО НА СУВЕРИНИТЕТ С/У ФАЛШХАРТИЙКИ. ДОБРЕ ИЗМИСЛЕНА ИДЕЯ ЗА ПОДЪРЖАНЕ ХЕГЕМОНИЯТА НА ГОСПОДАРЯ- ПРАВИЛОТО ЗА МОРКОВА И ТОЯГАТА.
    БРАВО НА ОРБАН ,В ИСТИНАТА Е СИЛАТА!!
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Опаа

    12 22 Отговор
    "Управлението" на Орбан може да се опише много накратко така:

    1) опитва се да заграби колкото се може повече политическа власт, с която след това
    2) започва да граби икономическа власт, подчинявайки икномиката на Унгария на своята олигархия
    3) започа репресии срещу всеки, който му пречи да заграби икономическата власт, причинявайки системни дефицити в демокрацията в държавата, водещи до политически гонения и медийни репресии
    4) това води до изкривяване на икономическата свобода, което води до неефективна икономика
    5) това води до лоша икономическа ситуация която води до външна икономичеака зависимост
    6) от това се възползват други режими, които пазят със същите методи своята власт

    Коментиран от #114

  • 103 касата

    14 23 Отговор
    Орбан е по голям смотаняк и палячо, даже и от Путин!
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Сандо

    16 4 Отговор

    До коментар #87 от "Смех в блатото":

    Глупости са само за невежите,каквито доказано са козячетата.
  • 106 Дрът русофил

    11 22 Отговор
    Маджарина е дрът комуняга.
  • 107 Просто не си

    7 2 Отговор

    До коментар #90 от "Опаа":

    от нашите а с тези отсутствие гьола
  • 108 и докато

    12 20 Отговор
    орбан се дръвчи, не напуска нито нато , нито ЕС.Спират му милионите евро, той се навежда, и така до следващия транш пари от лошата европа.

    Коментиран от #132

  • 109 Име

    20 11 Отговор
    Има глад и бедност в Европа и това трябва да се преодолее, аз никога не съм виждал просяци - сега се нагледах. Нищо против капитализма - но - гладът няма да е лошо да се намали, то не е само да глад, но - както и да е - поне да няма гладни.

    Изтокът - са много развити вече и си гледат живота.

    Коментиран от #113, #126

  • 110 Опаа

    8 17 Отговор
    Нормално е да се прави на луд и да се занимава с всичко друго но не и с това докъде е докарал Унгария - страната е зле икономически, а скоро може и да има криза на горивата.
  • 111 ХА ХА

    7 5 Отговор

    До коментар #17 от "Хайли лайкли":

    Тия дет си ги изброил немат нищо, може би малко изключение прави Австрия.
    А като направят съюза, после кво?

    Коментиран от #116

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Опаа

    16 16 Отговор

    До коментар #109 от "Име":

    В Европа гладува само някой, който го мързи, та две не вижда.

    Работа - бол, пари - бол.

    Коментиран от #119

  • 114 Крумов

    23 7 Отговор

    До коментар #102 от "Опаа":

    Но - ако предоставя на хората си - храна, спокойствие - в Унгария няма мафия като при нас - през няколко месеца - показни убийства, аз това ме интересува.

    Парите не са толкова важни, колкото да има спокойствие.

    В България има нервност.

    Коментиран от #117, #171, #173

  • 115 Хохо Бохо

    16 7 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    Дали в дребен или велик ще реши историята, не някой мизерен козяшки прошляк!!!
  • 116 Опаа

    12 14 Отговор

    До коментар #111 от "ХА ХА":

    Никакъв "Съюз" няма да "направят".

    Сърбия драпа да влезе в ЕС. Хърватия никога няма и да си ПОМИСЛИ отново да влезе в отделен съюз със сърбите, Австрия никога няма да напусне ЕС доброволно и т.н.

    Тва са си чисти фантасмагории на някакви хора, които нямат представа от международна политика или реалностите на света.

    Коментиран от #131

  • 117 Опаа

    8 5 Отговор

    До коментар #114 от "Крумов":

    Нямам представа защо ми пишеш.

    Това, което си написал няма нищо общо с разговора, а това защо предпочиташ диктатурата не ме засяга.

    Коментиран от #125

  • 118 Факт

    13 7 Отговор
    Предсказал е развитието на Европа през 2025-та!
  • 119 Име

    6 10 Отговор

    До коментар #113 от "Опаа":

    Да, така е - ГЕРБ даваше 100 лева пенсии на днешните цени, ако не бяха Румен Радев, Стефан Янев, като военни, да им счупят "хатъра", после ПП-ДБ - колкото и да са неопитни и млади, но - увеличиха доходите.

    Взимахме 500 лева на днешни цени, с деца и т.н.

    Няма някой да е доволен от паричното състояние.

    Коментиран от #175

  • 120 Магелан

    15 21 Отговор
    Шок и ужас.Абе Орбанчо .Ти си срам и позор за всичките маджари като предаваш в ръцете на Кремълската Болшевишка мракобесна хунта.Тази Унгария която въстана по време на така наречения Социалистически лагер ,да събаря комунистическия режим .Сегашните убийци от СССР жестоко потушиха въстанието.Ако не ти харесва ЕС може да излезеш от него както направиха ингилизчетата.Няма да плачем за теб.
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 хе хе

    8 7 Отговор
    След 27 години преговори през октомври ще започне строителството на жп линия от Китай към Европа, която ще заобиколи Русия. Това става възможно, след като две бивши съветски републики в Централна Азия - Киргизстан и Узбекистан, подписаха споразумение с Пекин.

    Железопътната линия с дължина 450-500 км ще стане част от глобалната китайска инициатива „Един пояс, един път“. „Експертите отбелязват, че годишният обем на превоза на товари ще достигне 15 милиона тона, а времето за доставка на стоките до крайните потребители ще бъде намалено със 7 дни. Освен това ще бъде създадена модерна транзитна и логистична инфраструктура, складове и терминали“, каза президентът на Узбекистан Шавкат Мирзийоев.
  • 123 Аз оня

    15 0 Отговор

    До коментар #5 от "Луиза Розова":

    завъртане на 360 градуса си пак там откъдето си започнала завъртането
  • 124 Пенис Ташаков

    8 11 Отговор
    Путин Миротворец!
  • 125 Крумов

    2 5 Отговор

    До коментар #117 от "Опаа":

    И аз нямам представа, мен също не ме засяга нищо - пътувай.

    Някой му пишел, разбираш ли.
  • 126 ХА ХА

    16 15 Отговор

    До коментар #109 от "Име":

    Онзи ден говорих с таджикистанец, каза че е работил 15 години в русия и нищо не става а при тях па хептен нищо.
    Каза още че от две години е тука, работи хамалин в магазин и много му харесва. И те така, а ти бегай у развития ТИ изток да си гледаш живота.
    Говорил съм и с арменка, и тя мисли по същия начин.
  • 127 Петър

    12 19 Отговор
    Унгарците не са европейци и адски много им личи. Направиха си азиатска диктатура вътре в ЕС. Обслужват Русия. Имат най-високата инфлация в ЕС. Вече дори са и най-бедни, въпреки, че са по на запад от нас и имат по-читави съседи. Унгарците ме карат да се чувствам една идея по-добре, че съм българин.
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Трезва оценка

    21 13 Отговор
    Орбан изрече очевидното. Смел мъж
  • 130 Добре

    17 8 Отговор
    че Орбан го "предрече". Всеки ,който поне малко внимава в час и умее да си прави изводи отдавна е стигнал до подобно заключение. Това ,че на някои не им изнася си е техен проблем защото нещата се случват независимо от желанията и съпротивата им.
  • 131 ХА ХА

    5 0 Отговор

    До коментар #116 от "Опаа":

    Е нали това казвам, ама не ми се пишеше толкова много.
    Като прочетох комантара на който съм отговорил разбрах че нема сми.
  • 132 ежко

    24 8 Отговор

    До коментар #108 от "и докато":

    Що да го напуска?ЕС да не е частна собственост?Колкото е унгарски,толкова е и германски и български и т.н.!Напротив -Орбан апелира да се промени, пренастрои и предоговори ЕСи това е единственото спасение за съюза!Днес Орбан, утре Фицо други ден и други!Прав е,че така повече не може и за смелостта да го каже -печели адмирациите ми!
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 много интересно

    11 8 Отговор
    Европа се разпадала, а Китай ще строи жп линия към останките и, ама без да минава през Русия. Не знам защо тъй.

    Коментиран от #142

  • 135 Морски

    15 16 Отговор
    Кога ще изхвърлят Унгария от ЕС и НАТО за да не го слушаме как реве!
  • 136 Сър Пичук

    14 16 Отговор
    Явно в Кремъл така са го инструктирали да говори.
    Председателството на ЕС трябва веднага да бъде отнето от Унгария.
    Тази държава дори трябва да бъде изхвърлена от ЕС. Или поне членството и да бъде замразено докато не започне да споделя европейските ценности и цели!
  • 137 Кметя

    15 9 Отговор
    Орбан е умен, гледай бацо и бъди като Орбан

    Коментиран от #146

  • 138 Дедовия

    15 14 Отговор
    Ами изкарай Унгария от ЕС и НАТО бе, да може русия да ви окупира отново :) хаххахаха
  • 139 Отряд1

    18 7 Отговор
    То това много хора го говорят, и то много отдавна, доста преди на Орбан да му секне газа.
    Тъпото е, че е прав. Европа вместо да помогне на себе си, даде замразени руски активи на Украйна.

    И това ако не е харакири, аз съм Доналд Тръм!

    Европа е мъртва.
  • 140 деменцията джо

    15 4 Отговор
    " Той нарече експлозиите „терористичен акт, извършен по очевидно указание на американците“ без да представи никакви доказателства в подкрепа на твърдението, отбелязва АП." Англосаксонците обичат да казват " Ние мислим така което значи , че е вярно " и няма нужда от доказателства. Защо трябва да представи доказателства когато всеки нормален знае ,че е работата на Американците . Когато Байдън на въпроса на журналистите относно Газопровода каза " Обещаvaм ви ,че тоя Газопровод няма да работи " имали нужда от доказателства. ?
  • 141 ежко

    5 6 Отговор

    До коментар #72 от "Опаа":

    Ха,ха.....Унгарците и по бай Тошово време имаха по-ниска покупателна способност от нас!От преди 50 години е тази работа,ама чак сега почнаха да я раздухват.Въпроса е -колко е по-ниска?Ти познаваш ли обикновенни унгарци?Говорил ли си с такъв по темата или кълвеш новините безкритично?Щото откакто се помня, в Унгария шоколад на дете -веднъж месечно!Това е -скъпо е!

    Коментиран от #143

  • 142 ХА ХА

    9 7 Отговор

    До коментар #134 от "много интересно":

    ХА ХА ше продават тайно москвичи.
  • 143 Опаа

    20 6 Отговор

    До коментар #141 от "ежко":

    "Унгарците и по бай Тошово време имаха по-ниска покупателна способност от нас!От преди 50 години е тази работа"

    Желателно е да не се изказваш неподготвен.

    Коментиран от #191

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Един българин

    17 16 Отговор
    Аз пък предричам скорошно изгонване на Орбан и Унгария както и Словакия от ЕС и НАТО,и вече има предприети стъпки от ЕС малко му беше под съветския ботуш 45 год.на тоя маджари н
  • 146 Опаа

    11 9 Отговор

    До коментар #137 от "Кметя":

    "гледай бацо и бъди като Орбан"

    Иронията е, че от ВСИЧКИ руски наколенки в Европа "бацо" най-много прилича на Орбан: по стил на управлние, методи, резултати и т.н.
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Хахахаха

    15 14 Отговор
    Време е Унгария да гласува, дали иска да е с Орбан и в Азия или с друг лидер и в ЕС! ЕС няма нужда от хора, които работят против съюза!
  • 150 ЕДГАР КЕЙСИ

    15 13 Отговор
    ДЕБЕЛАКА ОРБАН , КАТО ................... ПРЕДРИЧА РАЗПАД НА (ЕС) ................... ДА ГО НАПУСНЕ ................. ПРАВ МУ ПЪТ , КРИВА МУ ПЪТЕКА ..................... ФАКТ ! ................. ОБАЧЕ НЯМА ДА ИМА ЕВРОФОНДОВЕ !
  • 151 Вместо да говори глупости

    11 13 Отговор
    Орбан да почва да учи пакистански!!!

    Коментиран от #162, #164

  • 152 Ихууу

    9 2 Отговор

    До коментар #17 от "Хайли лайкли":

    Някой да ти е казвал че пишеш абсолютни глупости?
  • 153 Така е, аз

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хехехех":

    Затова не ти вярвам.
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 По добре ще му е

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Твоята смрад се усеща и на Марс .
  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 БМДТ

    13 5 Отговор

    До коментар #22 от "ЕвроАтнатическа проказа":

    Къв "Народен съд" бре?
    Знаеш ли, че внучката на една от обвинителите в Народния съд(дъщеря на Свобода Бъчварова) , още през комунизЪма е отишла в САЩ, а не в СССР? Там е била 17 години, а след това отива в Бразилия, с не в СССР.
    След 1989, и Свобода Бъчварова, като спират парите от ЦК, отива при нея в Бразилия, А НЕ В МОСКВА!!!
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 истината боли

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Асдф":

    казва Сашо Диков в книгата си. Това ВАЖИ за Всички, особено МНОГО излъганите.
  • 161 БАЙ село:

    1 5 Отговор
    Малко ги мачка 56 г.Трябваше да ги затрият до крак .36
  • 162 а ти си опреснявай

    13 7 Отговор

    До коментар #151 от "Вместо да говори глупости":

    руския. Ще ти трябва. Укрите и сега говорят на руски. Не може да не го знаеш - и у нас е така. Срам ги е да говорят на украински - бил като циганския.
  • 163 Бла-бла

    3 1 Отговор

    До коментар #35 от "Слаб 2":

    Ти, кво мислиш, че има само една Аналена?
  • 164 чекисть..

    11 2 Отговор

    До коментар #151 от "Вместо да говори глупости":

    Орбан ако ни беше президент..щеше да има два газопотока от мацква за е.с..щеше да има и аец-белене,и танкерите от имперята нямаше да минават босфоро-директно от производителя,без посредници и нефтохимно ще бълва яко по нефтопровода бургусь-дедегачь.
  • 165 Васил

    8 11 Отговор
    Орбан е едно жалко лудо човече страдащо за дрънкащи копейки.
  • 166 Артилерист

    11 4 Отговор

    До коментар #45 от "Опаа":

    Да не би да искаш да ми кажеш, че нямам право на мнение? Обясни как го разбираш двуличието на Орбан и ако евентуално успееш да го аргоментираш(надявам се да знаеш какво значи аргументация), тогава изясни в чии интерес го използва!

    Коментиран от #199

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Българин

    10 6 Отговор
    Ще ми се да живея в Унгария ида не ме управляват български дебили политици.

    Коментиран от #180

  • 169 Борислав Дичев

    7 9 Отговор
    Все едно че слушам плещенето на Бойко Борисов в кръчмарски жаргон. Ако Орбан е толкова сигурен в разпадането на ЕС (за което, впрочем, полага напъни, засега неуспешни), нека извади Унгария от Съюза и я присъедини към путинска Евразия. Само че този путински глашатай прекрасно знае, че следва нещо, което унгарският народ ще му напомни - 1956-а година! Само че сега няма да има съветски танкове да го спасяват.
  • 170 добре е че има мислещи хора...

    8 5 Отговор
    ....тук няма кой да го каже....
    Орбан го казва:
    „Единственото, което Европа прави днес, е да следва безусловно американската външна политика на Демократическата партия... дори с цената на самоунищожение“
  • 171 Борислав Дичев

    3 3 Отговор

    До коментар #114 от "Крумов":

    Хитлер също доставяше на германците храна! И още нещо...Жалко е, че всичко свеждаш само до храната!
  • 172 Нещо ала бала

    5 10 Отговор
    Само ,не разбрах как точно ЕС поддържа войната ,затова помага на Украйна,на жертвата от агресия?При положение че Русия е нападнала Украйна ,сринала градове, избила цивилни и продължава да жертва и свои войници и чужди и да окупира..Ако е за едната газ или петрол струва ли да се жертва цяла държава по слаба във военно отношение и която не е очаквала този терор от най близката съседна държава.Унгария е с газифицирани домакинства и индустрия още от 60- те години на 20 в. и за нея газта е жизненоважно,но вече има алтернативни маршрути.Аз не знам какво подкрепя Орбан,но и други държави от ЕС наложили санкции пак ползват газ от Русия ,защото и на Русия и трябват пари Така ,че преиграва.
  • 173 Борислав Дичев

    7 4 Отговор

    До коментар #114 от "Крумов":

    Случайно да ти е известно, че и при Хитлер е имало "храна, спокойствие"? Но е имало и още нещо, за което, предполагам, знаеш. И защо всичко свеждате само до храната?!
  • 174 Борислав Дичев

    7 9 Отговор

    До коментар #63 от "Прав е Орбан":

    Не чувстваш ли че си противоречиш! Тези, които напуснаха България, отидоха пак в страни в ЕС. А ти, ако не ти се живее в ЕС, дай пример - заминавай към путинска Русия или Северна Корея.
  • 175 Не ти е точен

    8 2 Отговор

    До коментар #119 от "Име":

    анализа .А преди ГЕРБ колко взимаше и какви бяха цените?Колко беше МРЗ и пенсиите след деноминацията на лева 1999 г,колко предприятия фалираха след хиперинфлацията ,колко банки и колко бяха източени и кои по точно бяха приватизаторите?При Костов - МРЗ - 120 лв,а пенсии под 100 лв.При Станишев,пак в началото на 2009 г. - МРЗ - 260 лв ,а пенсия - 120 лв ,та какъв бюджет ?.Прехода не почва от Борисов ,защото всичко преди него беше сринато.През 2008- 2009 г.беше световната финансова криза и отново фалираха фирми ,най вече строителни.През 2020 г.МРЗ - 610 лв,а мин.пенсия -350,след това 370 лв.После Василев вкара добавките и мина 400 лв.,2023г.- 525 лв.Проблема възникна с увеличението на газта с 30 % от посредниците на руски газ,защото индустрията е на газ Оттам тръгна инфлацията която не е спирала.Така че фиктивното увеличение на заплати и на пенсии от Василев не може да покрие инфлацията защото цените са двойни.Виж как поскъпнаха и жилищата ?Та не знам какво са ти дали Пепетата но провери колко са ти взели?И то 3 г.период без никакви инвестиции,а само кредити - 11 млрд.
  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Ти си

    13 3 Отговор
    Защо не се споменава че Орбан посети и Украйна а не само Русия и Китай ......

    Коментиран от #183, #198

  • 178 Той

    6 6 Отговор
    като посочи Китай, Индия, Пакистан и Индонезия като превръщащи се в „доминиращ център“ на света
    Това определено са най-проспериращите страни,и живота там е мечта за всеки човек на планетата.
  • 179 Топан

    5 11 Отговор
    Някой да иска азиатски световен ред?

    Коментиран от #182, #187

  • 180 ХА ХА

    5 2 Отговор

    До коментар #168 от "Българин":

    През Видин до там са 900 км.
    И не ти требе виза. Знаят и руски и немски, кайне проблем.
  • 181 Стенли

    11 10 Отговор
    Един достоен политик който казва много неудобни истини
  • 182 ХА ХА

    4 5 Отговор

    До коментар #179 от "Топан":

    Аз, може ли японка и филипинка да миупражняват новия ред.
    Китайките са мноо големи, а другите не се банят.
  • 183 ХА ХА

    4 11 Отговор

    До коментар #177 от "Ти си":

    Зеления 100% го е изгонил.
    Помниш ли кво стана с костя.
  • 184 Лут

    18 8 Отговор
    1989 г.
    България- 8 мил. население.
    Унгария - 8 мил.население.
    2024 г.
    България - 6 мил.население.
    Унгария -;10 мил. Население.
    Площа е една и съща.
  • 185 Политкоретен

    16 6 Отговор
    Ми човекът само е казал на власт онова, което всички виждаме да се случва.
  • 186 ФАКТ

    6 6 Отговор
    ОТКРИ ВЕЛОСИПЕДА.САМО ЧЕ ПО БЪРЗО. ДЖЕНДЪРИТЕ РАЗВАЛИХА СЪЮЗЧЕТО НИ.
  • 187 На мааа му!

    9 1 Отговор

    До коментар #179 от "Топан":

    Че кой те пита искаш ли да случи даден глобален процес? Той просто се случва. За едни може да е добре, за други зле. Те тава е положението, Минке.
  • 188 БоФ

    12 8 Отговор

    До коментар #176 от "М.Иванов":

    Ма май и ти не осъзнаваш какво се случва. Ми то и Фукуяма се отрече от своя "край на историята". А колкото до Унгария, като гледам процесите в западна Европа,, нищо чудно скоро тя да се превърне в спасителен остров за много европейци. Ма някои хора отказват да излязат от деветдесетте.
  • 189 Излагате се с тея тъпи статии за Обран

    11 14 Отговор
    Голямо цитиране вече на унгарския цървул Обран, боклук.кът му с бокл.ук!
  • 190 Патриот

    15 10 Отговор
    Този руски шпионин, мястото му е в затвора!
  • 191 ежко

    6 6 Отговор

    До коментар #143 от "Опаа":

    Я ти се изкажи подготвен:)Аз и преди и сега съм живял в Унгария!Да, имаха "лъскави стоки" ,ама не бяха много достъпни.Пазаряха се във форинти, но малко хора можеха да си ги купят.Определено в БГ беше по-евтино т.е. по-достъпно.Ти виждал ли си струдент да си приготвя обяда -2 сандвича с масло, защото и на стола с скъпо?!?Аз съм го преживял!А имах и степендия.Какви еквилибристики съм правил -ум да ти зайде......
  • 192 Рамбо

    11 12 Отговор
    Маджара да го наритат да свири на Жужето.
  • 193 Витор

    9 15 Отговор
    ВИВА ОРБАН, ВИВА ОРБАН, ВИВА ОРБАН, единствения политик със мозък във ЕС.

    Коментиран от #224

  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Комунистите

    11 7 Отговор
    45 години предричаха крах и разпад на западния капитализъм. И накрая катастрофираха 🤣 В Куба и Венецуела сигурно още продължават да предричат края на Запада... Един приятел беше в Куба, вика такава мизерия само в Индия може да видиш. Гладни, мръсни, отчаяни, мечтаят да хванат чужденец и да избягат от мизерията. Ама иначе по телевизията ги облъчват че строят комунизъм и веднъж като го построят ще цъфнат и вържат
  • 197 Хиперзвукова лопата с чип ☠☠☠

    8 7 Отговор
    Шорошките жълтопаветни плющени п...ра$и плюещи тук по унгарския премиер са прекалено малки ,смешни ,нищожни и жалки ,ча да се упражняват на такъв велик човек като Виктор Орбан.
  • 198 Борислав Диччев

    6 4 Отговор

    До коментар #177 от "Ти си":

    И като посети Украйна, какво - за да каже, че трябва да капитулира пред Путин и да се откаже от суверенитетафи свободата си.
  • 199 Бай Ху (By Who)

    3 2 Отговор

    До коментар #166 от "Артилерист":

    Здраве желая другарю Артилерист 😁
  • 200 Питанката

    9 4 Отговор
    И.... какво още щяло да стане освен този НОВ СВЕТОВЕН РЕД? Не са му превели цялата пламенна реч! Че след като се разпаднел ЕС и НАТО, всички от западна и централна Европа, цяла САЩ, цяла Канада, Австралия, Япония.... и т.нат.... СПОРЕД "ВЕЛИКИЯ" МАДЖАРИН СА ЩЕЛИ ДА ХОДЯТ като ГАСТЕРБАЙТЕРИ за да преживяват и оцеляват - ВЪВ ИНДИЯ, ПАКИСТАН , СЕВЕРНА КОРЕЯ И КУБА..... Защото точно там щял да е рая, там са щели да са благинките и вечното щастие, просто тези сттрани са щели да дърпат света напред и нагоре....Ето за това копнеее този маджарски ш0пар. Тоя толкова се уяде , толкова се накраде и толкова вече закърня в нищоправене, че вече измислиците и фантазииите му удариха истинското дъно.
  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 ганев

    5 5 Отговор
    СОРОСОИДНИТЕ...СЕМЧИЦИ..ПИЩАТ ЦВЪРКАТ...НО НА ОРБАН НЕ МУ ....ПУКА......ТАКА ДА БЪДЕ
  • 205 ганев

    7 5 Отговор

    До коментар #2 от "🇺🇦🇧🇬":

    АЛООО....ОТВОРИ СИ УШИТЕ.....А МОЖЕ И ДРУГО..И ЧУЙ.....САМО БИВШИТЕ.СОЦ.....МОГАТ..ДА ПРОМЕНЯТ ЕВРОПА...И ДА И ВЪРНАТ....ЧОВЕШКИЯТ....ОБЛИК

    Коментиран от #206

  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 факуса

    2 5 Отговор

    До коментар #6 от "Хехехех":

    не, те са си търговци,плащаш получаваш,виж демократите сте най зле,когат кажете добър ден се гледа слънцето,лъжата ви е баща и майка
  • 208 БЪЛГАРСКИЯ СКОПЕН ЛЕВ🇧🇬

    4 6 Отговор
    Алоооо Орбан чакай ние Ганьовците влизаме с ЕВРОТО сега ще цака ме яката за чудния ЕС и на НАТО оооо ще бацаниме ниебългарите🇧🇬 идваме с пачките как така ще рутиш ЕС ?? 🙄
  • 209 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 210 Алибаба

    4 6 Отговор
    Да ,ще се разпадне ЕС като прогнилия Запад по време на предишната Студена Война,а СССР ще пребъде,историята винаги се повтаря!
  • 211 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 212 ТтТ

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "🇺🇦🇧🇬":

    Точно така, това са партизани- терористи!
  • 213 Маджарите

    4 6 Отговор
    Без ЕС ще бъдат бананова република в Европа
  • 214 Грую

    6 5 Отговор
    Орбан както винаги е прав Европа става треия свят
  • 215 Комар

    3 3 Отговор
    ссср играе "всичко или нищо" и рбан е ръката, която държи.
  • 216 Абе

    5 4 Отговор
    Унгарски дебил, време им да ги изритат от ЕС, че да цъфнат маджарите
  • 217 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 Никси

    5 2 Отговор
    МАРИЯ ЗАЩО МЕ ТРИЕШ , АЗ ЗА КАКВО СИ ТЪРКАМ ЕЗИКА И ДА ОБЯСНЯВАМ И ДА СИ ГУБА ВРЕМЕТО , АЛО НЕ СЪМ ВЧЕРАШЕН ДА МЕ ТРИЕШ ,НА 55 ГОДИН СЪМ , ДА ВИ У ДЕЦАТА , ПОРАСНАА ПИЛЦИ И ПО...БА КВАЧКИ , Е ТОВА СТЕ ВИЕ РЕДЕНИТЕ С НОВИТЕ ПАРИ В ДЕМОКРАЦИЯТА , ОТ ТОВА ЛИ СЕ ЗАСЕГНА ЧЕ ТИЯ СА МНАЛИ ПОД ДЪГАТА ? СИГУРНО И ТИ СЕ КРИЕШ НЕКЪВ ДЖЕНДЪР ЗАД ОЧИЛАТА , МОЖЕ БИ !!!.
  • 220 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 221 Никси

    3 2 Отговор
    ЕТО ЕДНО ТИ КАЗАХ А ДРГО ВЪРШИШ , САМО МЕ ИЗЧАКА ДА ВЛЕЗА В ДРУГИ КОМЕНТАРИ И НОВИНИ И ВЕДНАГА ПАК МЕ ИЗТРЙ , НА КАМЪВ ЕЗИК ДА ТИ ГОВОРЯ НЕЗНАМ , ИЛИ НЕКОЙ ТИ СТЙ НАД ГЛАВАТА И ТИ ДКТУВА ДА МЕ ИЗТРЙЕШ , Е МОЖЕ ЛИ ТАКАВА НАГЛА ПОСТЪПКА , ВЕДНАГА ДАМИ ВЪРНЕШ НАПИСАНОТО , ЧУЛИ ? ЧЕДОВЕЧЕРА НЕМА ДА ЗАСПИМ , МОЖЕ ДА УМРЕМ ОТ ГЪДЕЛ ИЛИ СЪРЦЕТУП , ИЛИ ТИЯ НА ВХОДА ДВАМАТА НА АЛМАМАТЕР ДА СТАНАТ ПРАВИ , УТРЕ ДА НЕ ВИДИТЕ ЧЕ МОЖЕ ДА Е ПОНИКНАЛО ОЩЕ ЕДНО НДК ИЛИ МЕТРОТО КАРА ПО ЦАРИГРАДСКОТО ОТГОРЕ ПО БУЛЕВАРДА ПО БУС ЛЕНТАТА И ДА СЕ ЧУДИТЕ КАКВО СТАВА !!!.😬😄😤😇😅😃🤠🤡🥰😇.
  • 222 Никси

    3 5 Отговор
    ПАК ЩЕ ГО ПОВТОРЯ , НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД ИДВА С ЖЪЛТАТА РАСА НА ВЛАСТ , ТАКА ГО Е ПИСАЛО В БИБЛИЯТА , ТОЧКА !!!.
  • 223 така де

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Асдф":

    ама виж какво казва че 100 неграмотници от индия пакистан и т н могат да имат акъла на един бял
  • 224 шпиктор

    4 2 Отговор

    До коментар #193 от "Витор":

    ДИВ ОБРАН ДИВ ОБРАН ДИВ ОБРАН
  • 225 Боже,

    2 0 Отговор
    прибери си вересиите и не забудь про Орбана!
  • 226 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 227 трябва да се научиш

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "Опаа":

    да правиш разлика кога някой се е хванал за нещо и кога нещото държи този някой! не орбан се е хванал за ес а ес държи унгария но това промития ти мозък явно неможе да го рабере
  • 228 Здравко Христов

    1 2 Отговор
    Аз това прокламирам от месеци, че ще се лучи. Това го предрече за първи път с такива факти наш Български политически анализатор. Краха в ЕС ще е съкрушителен, и всички ще го отнесат с пълна сила. Европа ще бъде сломена, и съсипана всички го казват. Това е логично да се случи, защото Европа се върза на акъла на САЩ. Така се случва единия повлича другия.
  • 229 Здравко Христов

    2 3 Отговор

    До коментар #17 от "Хайли лайкли":

    Какъв ЕС ще създаваме с 5 лв инфлационни в джоба. В момента Русия създава Евразиски съюз, и също така отбранителен съюз по силен от прехваленото тъпо Нато, което няма дори войска. Ползва войската на трансджендерските нации. С такъв съюз, и с такава войска нищо не става. С ЕС е свършено тук в Европа. Ние трябва да мислим как да се отърваваме от тази помия, а не съюз да създаваме с помярите. Не виждате ли, че за нищо не стават политиците в Европа. Слаба политическа класа в цяла Европа включително, и в България. Те нямат идея какво да правят вие съюз ще създавате. Смешно. Единствените политици с мозък са Путин, и Орбан това е. Всичко останало е помия в Европа, Нато, и Сащ.
  • 230 Оператор на права лопата

    0 1 Отговор
    Този ще го набият власите, къде е тръгнал да ръчка този натовски кошер.
  • 231 Инж1

    4 2 Отговор
    Орбан е измамник и популист. Така че кое е учудващото в казаното от него???
  • 232 Алабала

    1 1 Отговор
    Изходът от ЕС не е заключен с катинар, ама Китай не дава субсидии, а само кредити.
  • 233 Алабала

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "колоко хубаво се получава":

    Чакай малко, Унгария без проблеми може да напусне и сега, както го направи Великобритания.
  • 234 Алабала

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Хайли лайкли":

    Това ще е сюз на пост-комунистите-просяци ли? Понеже тук само Австрия и Хърватия са страни с някаква икономическа сила, но те едва ли ще заблагоденстват в общ пазар с бедните си съседи и мита към останалите богати европейски пазари.
Новини по държави: