30 Юли, 2024 08:18 3 396 51

ФБР: 30 минути преди атентата срещу Тръмп спецчастите са видели стрелеца да използва далекомер

  • пенсилвания-
  • томас матю крукс-
  • томас крукс-
  • сащ-
  • фбр-
  • далекомер-
  • тръмп-
  • доналд тръмп-
  • атентат-
  • стрелба

Не е ясно защо службите са допуснали такъв огромен пробив в сигурността

ФБР: 30 минути преди атентата срещу Тръмп спецчастите са видели стрелеца да използва далекомер - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Полицията в Пенсилвания е забелязала Томас Матю Крукс над един час преди стрелбата срещу бившия президент Доналд Тръмп и настоящ кандидат на републиканците, предаде агенция „Ройтерс“, позовавайки се на служител на ФБР.

Служителите на реда са забелязали младия мъж, който им се е сторил подозрителен. Агентът на ФБР разкри, че поведението на мъжа е било толкова подозрително, че полицията е направила снимка на Крукс, за да я предаде на други служители на реда, които са били на мястото на митинга на Тръмп.

Въпросната снимка стига до специалните агенти, които са ангажирани с осигуряване на сигурността на Тръмп, но реакция не следва. Скандалните признания не спират дотук. 30 минути по-късно служител на SWAT (спецчастите) забелязва Крукс да използва далекомер. Не е ясно защо не е спрян в този момент.

По-малко от 20 минути преди стрелбата , в 17:56, Крукс е забелязан с раница. Три минути преди стрелбата, в 18:08 ч., служителите забелязали Крукс на покрива, откъдето той в крайна сметка открива огън. Говорител на ФБР каза, че следователите все още проучват мотивите за 20-годишния Крукс, който беше убит от снайперист от Тайните служби малко след началото на стрелбата.

Разследването установи, че Крукс е търсил в интернет информация за кланета, импровизирани взривни устройства и опита за убийство на словашкия премиер Роберт Фицо.

Стрелбата в крайна сметка не се оказа фатална, защото рани Тръмп само в ухото. Въпреки стотиците разпити около разследването ФБР заяви, че все още не е успяло да открие мотив за стрелбата, но изтъкна, че изготвеният портрет на Крукс го определя като самотник, който основно е общувал с хора от семейството си.

Използвайки криптирани приложения, Крукс е успял да направил 25 покупки, свързани с огнестрелни оръжия, и шест химически прекурсора, използвани за направата на взривни устройства, съобщиха служители на ФБР пред журналистите. Дългогодишният му интерес към науката и правенето на научни експерименти не са предизвикали подозрения у родителите му.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Логос🇧🇬

    74 1 Отговор
    Защого са замесени,затова!

    Коментиран от #12

  • 2 Ха ха ха а така

    75 5 Отговор
    Всичко говори ,за организирано убийство от дълбоката държава на америката ....
  • 3 честен ционист

    30 5 Отговор
    И тоя Крукс кремиран и прахта му разпръсната в океана по стар каубойкси обичай.
  • 4 Да,бе

    53 2 Отговор
    Това само доказва "професионализма"на сикрет сървиз и желанието да е успешен атентатът.
  • 5 Жалки кашерни 🐂🐂🐂

    60 6 Отговор
    Дълбоката държава не успя да отстрани Тръмп чрез покушението ,затова сега ще опита чрез груба манипулация и фалшификация на изборите,но стане ли това в кравария започва гражданска война.
  • 6 Хайнц

    5 22 Отговор
    Бай Дончо трябва да го сложат за рекламно лице на кетчуп.
  • 7 бидон демократ

    24 2 Отговор
    така съм поръчал, ама греда

    Коментиран от #48

  • 8 Приятелю с многото никове,

    10 1 Отговор
    Жегата те е подкарала отрано.
  • 9 С.П.

    48 2 Отговор
    Все повече факти ще излизат, че зад опита за убийство на Тръмп стои дълбоката държава в САЩ и по-точно Фондация Клинтън и фамилията Обама
  • 10 Трол

    22 0 Отговор
    Не са били 30 минути, а 30 седмици преди това.
  • 11 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    40 2 Отговор
    Защото им е било наредено да си затворят очите.....в Америка всеки извадил оръжие срещу сили на реда бива застрелян на момента, дори и само да им се е сторило, че някой е с оръжие срещу полицай или сили на сигурността....
    И това го е наредил Бай Пън с 99% вероятност....
  • 12 Английски анегдот

    31 1 Отговор

    До коментар #1 от "Логос🇧🇬":

    - Свидетел, вие сигурни ли сте, че вашият съсед е убил гълъбите.
    - Не, не съм сигурен. Видях го да ходи из градината с пушка в ръка. След това чух истрелили от към неговия двор. А после успях да погледна в раница му и видях 4 убити гълъба.
    Но не съм сигурен.
  • 13 Мда

    40 0 Отговор
    Колкото са искали да предотвратят атентата, толкова искат и да разкрият мотива... То по принцип мотивът е ясен на всички, само следователите "имат трудности" да го видят...
  • 14 Българка

    2 39 Отговор
    Вече от тези и други факти започва да се оформя мнение, че Тръмп сам си е организирал този "атентат", за да извлече дивиденти в президентската надпревара

    Коментиран от #16, #17, #21, #22, #23, #33, #49

  • 15 Очевидно

    26 1 Отговор
    не са искали да да си свършат работата или просто така им е било наредено... Даже снайперистът, кайто застреля Крукс има признание, че му е било наредено да не се меси и в следствие на неизрълнение на заповедта на следващия ден е уволнен... Всеки сам може да си направи изводите
  • 16 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    23 3 Отговор

    До коментар #14 от "Българка":

    Вилхелм Телицо,
    Що не застанеш пред мен , пък аз да стрелям в УХОТО ти от 150 метра
    ‼️🥸‼️
  • 17 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    20 3 Отговор

    До коментар #14 от "Българка":

    Ако не те уцеля в ухото, а между ушите няма страшни, може пък да не уцеля мозАчето ти🤔‼️

    Коментиран от #50

  • 18 Механик

    27 0 Отговор
    И защо трябва родителите да са обезпокоени, ако детето прави "научни експерименти"? Те няма от къде да знаят, какво е замислило малкото ГМО и са се радвали,, че се интересува от наука.
    п.п.
    А па тия от спец службите направо са номер едно. Тридесет минути преди охраняемо събитие, някакъво ГМО ползва далекомер и за тях това не е подорително? Ми, да. Сигурно е ползвал далекомера, че да проектира нова магистрала или ЖП-линия. Какво друго може да е?!
  • 19 Постановки

    26 0 Отговор
    Посоката на разследване и изместена нарочно - не е важно да се търси мотивът на застреляния стрелец, важно е да се установи мотивът за бездействието на службите
  • 20 Злобното Джуджи

    8 1 Отговор
    Това го знаем от 30 дни или ФБР вече са
    забравили ?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Механик

    28 3 Отговор

    До коментар #14 от "Българка":

    Вярно от рано те е подкарало слънцето, мой човек.
    Начи според теб, Тръмп е накарал някой да се цели в главата му и да го улучи по крайчето на ухото от 120 метра???
    Ти би ли рискувал? Стрелял ли си на такова растояние? Изобщо, стрелял ли си някога?
    На 120 метра, дори най-печения снайпер с най-модерната винтовка, не може да гарантира отклонение по-малко от 10-15 мм. А на такова разстояние от ухото се намира черепа, бе!
    Аман от неуки облъчени!

    Коментиран от #43

  • 23 Някой

    17 2 Отговор

    До коментар #14 от "Българка":

    Ясно. Соросоида от "Българин" стана на "Българка" след смяна на пола.
  • 24 факуса

    13 1 Отговор
    хи хи,ами да обяснят мотива за бездействието си,вместо да умуват за мотива на умрелия вече,там само байгън може да помогне с комуникацията
  • 25 мара бандерката..

    5 1 Отговор
    Ами що-байдаьовь искаше да покаа на зеления..как краварите в щатите се отървавать от ненужни политически лица..
  • 26 Уточнение

    7 2 Отговор
    20 годишния терорист е бил шовинист, трансдежндър-демократ. интересувал се е от история. Лошо е когато на някой му се разказва историята на предците му и същия стане отявлен шовинист гордеещ се с пра дядо си, като крукс. Последват такива трагедии като тази с убит и трима ранени.
  • 27 в пенсилвания шерифите са като в люлин

    8 0 Отговор
    а да си мръднат дирника и мързел . това видели , онова снимали , друго чули . навиквали ги : абе, аде има дете с пушки на покривите . абе има там атентатор с взривове и пистолет . ама то ако си тъп как ще реагираш . бавно , по глупашки , тъпанарски . като стана стрелбата пожарникара умре . а какво им пука на полицаите . ни лук яли, ни наказания , нито глоби . селташка работа . фермерска леваштина . тръмп се скри в девет планини, в девет пещери . онова сляпото им изкара срамотията на показ . аматьорска работа . добре че не убиха тръмп .
  • 28 Артилерист

    17 1 Отговор
    Това са прехвалените американски служби. Такава вероятно е и прехвалената им армия. Те вкараха два корпуса пехотинци в Ирак след като го бяха тотално разрушили за 38 денонощия непрекъснато обработване с ракети и авиация. И въпреки многочислеността си спрямо разбитата иракска армия, има много случаи, при които страхливите американци се самоизбиват с "приятелски огън". Те убиват дори своите санитари, защото в страха си ги броят за маскирани иракци.
    В случая с Тръмп, ако не е некадърност или немарливост, ставаме свидетели на очевиден пример на нагласен опит за убийство на Тръмп. Вижте хронологията: първо час, после 30, 20, 3 минути бездействие, но...светкавично убийство на неуспелия стрелец! Не са ли достатъчно убедителни сумираните "случайности"?
  • 29 ФБР: 30 минути преди атентата срещу Тръм

    1 10 Отговор
    ФБР: 30 минути преди атентата срещу Тръмп спецчастите са видели стрелеца да използва далекомер
    30 минути по-късно служител на SWAT (спецчастите) забелязва Крукс да използва далекомер. Не е ясно защо не е спрян в този момент.

    ФБР, КАКВО НЕ Е ЯСНО? АКО ГО СПРАТ И ПАСКВИЛЪТ ПРИКЛЮЧВА! А ПО СЦЕНАРИЙ ТРЪМ-ПИЧЪТ ТРЯБВА ДА СЕ ХВАНЕ ЗА "ПРОДУПЧЕНОТО" УХО, НО В ТАРАПАНАТА ЗАБРАВЯТ ДА Я БОЯДИСАТ С ЧЕРВЕНА БОЯ. "КРЪВТА" ОТ УХОТО ПЪК ТРЪГВА ОБИЛНО НА ДВЕ СТРУИ, АМА ПЕРПЕНДИКУЛЯРНО НА ГРАВИТАЦИЯТА /ЗАСНЕТИ СА ПОДРОБНО ОТ ХИЛЯДИ КАМЕРИ/. И СТАВА ЯСНО ЗАЩО НЕ Е СПРЯН НАВРЕМЕ ПРЕДИ ИЗСТРЕЛИТЕ /СИГУРНО С ХАЛОСНИ ПАТРОНИ/....
  • 30 Уточнение

    1 3 Отговор
    Пра дядото х4 на 20 годишния терорист, Уилям Крукс се е бил във войната за независимост на САЩ. Уилям Крукс е бил на 20 годишна възраст когато е влезнал да се бори за независимост на родината си, превърнал се е в герой, живял още 40-ина години в независима Америка за която се е бил. Пра дядото Уилям е бил на 20 г., неговия пра внук също е бил на 20 г., когато извършва терористичния акт срещу Доналд Тръмп(внук на емигрант),(Кори Комператоре внук на италиянски емигрант) очевидно горд с пра дядо си, шовенист явно мразещ емигранти, които явно в очите му са изглежда ли като натрапници дошли на готово, в страна за която пра дядо му се е борел за независимоста й.
  • 31 Любо

    7 1 Отговор
    Не ни занимавайте с краварската кочина, никой не го интересува фашизоидните психопати задокеана дали се стрелят и дали оцеляват .
    Всички там са едни и същи болни мозъци
  • 32 Полицията в Пенсилвания е забелязала Том

    0 8 Отговор
    Полицията в Пенсилвания е забелязала Томас Матю Крукс над един час преди стрелбата срещу бившия президент Доналд Тръмп и настоящ кандидат на републиканците, предаде агенция „Ройтерс“, позовавайки се на служител на ФБР.

    ЕТО ЗАЩО Е ТРЯБВАЛО ДА БЪДАТ НАЕТИ ПРОФЕСИОНАЛНИ АКТЬОРИ ОТ ХОЛИВУД, А МОЖЕ БИ ОТ МОСФИЛМ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ИЗИГРАВАНЕ НА ПАСКВИЛА! БОТОКСЪТ ОСВЕН СЦЕНАРИЯ МОЖЕШЕ ДА ИЗПРАТИ И ЕДИН САМОЛЕТ ВАТЕНКИ ЗА ПАСКВИЛА. КАКВО ЩЕШЕ ДА МУ СТРУВА? ТА ТОЙ ЕЖЕДНЕВНО ГУБИ ВАТЕНКИ, КОЛКОТО ПЪТНИЦИТЕ НА ЧЕТИРИ ЕЪРБЪСА - А 380....
  • 33 Хахаха

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "Българка":

    "Гениално" просто.Защо си губиш времето тук да пишеш коментари като можеш по същия начин да вдигнеш рейтинга на твоите работодатели Кирчо,Пеещия и Еленски?Напоследък са загубили доста фенове и така може да им помогнеш.Само че трябва да е по същия начин както при Тръмп с истински патрони.Как въобще ви ражда главата такива глупости да пишете не знам.
  • 34 Българин

    10 0 Отговор
    Явно спецчастите са си замесени, нищо чудно и този стрелец да е тяхно творение.
  • 35 Истината:

    14 0 Отговор
    Спецчастите са видели стрелеца да използва далекомер и не са отреагирали,
    Защото са имали специална задача да го пазят, докато изпълни мисията си да
    ликвидира Тръмп, и след това ще бъде накаран да млъкне завинаги!
  • 36 Един Бункерен Педофил

    1 4 Отговор
    Аз ги изпивам по Улиците
    И си царувам на воля у Руспия
  • 37 Демократ

    9 0 Отговор
    Въпроса е друг, защо младо момче на тая възраст вместо да забърсва пичшета ще се занимава да прави атентати и да стреля по кандидат президента на Републиканците
  • 38 Голям Праz

    5 3 Отговор
    На кой му пука бе ....да се избиват като кучета пропадналите....
  • 39 Луд

    10 0 Отговор
    Не е ясно защо службите са допуснали такъв огромен пробив в сигурността
    Напроти много е ясно .Умишлено
  • 40 Стенли

    10 0 Отговор
    Защото са замесени ..толкова е просто ..Клинтън ,Обама ФБР, дали нещо не знаят за това ..и кой е дал заповед да не се действа като е подозрителен
  • 41 Ами да

    8 0 Отговор
    Да им кажа мотива на спецчастите : било е от любов към Тръмп!
  • 42 Като гледаш симпъсн и разбираш

    4 0 Отговор
    Че всичко е сценарий подготвен преди десетилетия и се знае от просветените какво ще е след 50 100 години само на робите им се представят случките като нещо спонтанно🤪🤣
  • 43 Айде

    6 1 Отговор

    До коментар #22 от "Механик":

    Искаш да кажеш, че е ясно и сигурно, че е стреляно от 150 метра и, че стрелецът е наистина убитият тинейджър!?
  • 44 12345

    7 0 Отговор
    Чакали са го да си свърши работата и тогава да го ликвидират. Ясно е и на малките деца пред блока.
  • 45 Шах

    5 0 Отговор
    Понякога 1 ангел спасител е повече от 100 професионални убийци. Може да,, разтегне,, времето. Хората не можем.
  • 46 любител

    7 0 Отговор
    да си кажем истината спец частите са действали под натиск от деменцията. или казано смърт за тръмпчо
  • 47 От страни

    1 0 Отговор
    Нищо чудно - имало е заповед на не го пипат и да не му пречат, да му се даде възможност да стреля, и колкото се може повече пъти. Всичко е изпълнено.
  • 48 От страни

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "бидон демократ":

    То даже не е греда ми с отскок и автогол.
  • 49 От страни

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Българка":

    Майко мила, вроди ме обратно - ти и от такова ли разбираш? Мислех си че само от нахлуване на Путин в Украйна разбираш а ти си стабилна.
  • 50 От страни

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Това няма да стане, ама никога..Щото няма такъв.
  • 51 Хахаха

    0 0 Отговор
    Според снайпериста, той 3 минути непрекъснато е искал разрешение да стреля срещу атентатора, НО НЕ МУ Е БИЛО ПОЗВОЛЕНО !!!!!! Х/Tweeter