Тема: Украйна

31 Юли, 2024 09:28 4 822 80

На украинския фронт! Преживяваме истинска революция във военното дело

  • украйна-
  • русия-
  • нато-
  • дронове-
  • ракети

Украинските въоръжени сили са научили много за кратък период от време в сравнение със западните армии, които наблюдават тези събития с изненада

На украинския фронт! Преживяваме истинска революция във военното дело  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Безпилотните летателни апарати вече са от решаващо значение за воденето на съвременната война. Те се използват по вода, земя, във въздуха, както и в други сфери, като например в космоса. Това мнение изрази полковникът от службата на Генералния щаб на Австрия Маркус Райзнер в интервю за Укринформ.

"И това е от решаващо значение, ако си спомним, че в историята на военното дело неведнъж сме преживявали събития, които са били сравнявани с революции.

Сега се водят дебати дали преживяваме еволюция във воденето на военни действия или революция?

Аз съм убеден, че преживяваме истинска революция, защото тези системи сега оказват значително влияние върху начина на водене на войната", заяви полковникът от австрийската армия.

Според него се забелязва, че украинските въоръжени сили са научили много за кратък период от време в сравнение със западните армии, които наблюдават тези събития с изненада.

Той подчерта, че западните въоръжени сили "все още не са направили никакви изводи, които да се проявят в структурни промени или в покупки за собствените им нужди".

"Ако погледнете борбата на украинските въоръжени сили през последните седем етапа, както ги представих, те вече са написали военната история със своите постижения.

За това трябва ясно да се говори. На първо място, разбира се, благодарение на подходящата подготовка за евентуален конфликт, когато Украйна винаги казваше, че руснаците ще опитат отново, въпреки че Западът казваше: не, не, вие значително грешите.

Но съществуваше дълбока убеденост, че Русия няма да се успокои и че след като завземе Крим и нахлуе в Източна Украйна, ще се върне за още територии. И това наистина се случи", подчерта Райзнер.

Военният подчерта, че Украйна е успяла да трансформира армията си.

"...А вие знаете какво беше състоянието на ВСУ преди 2014 г. - за много кратък период от време и ги подготви да се бият срещу превъзхождащ ги враг. Освен това това, което беше доставено на Украйна, често беше "кърпене на дупки".

Имаше големи политически дискусии за това кога да се предостави това или онова оборудване, в какви обеми и т.н. И тези забавяния многократно довеждаха до това, че Украйна не получаваше това, което можеше да бъде от решаващо практическо значение, когато имаше най-голяма нужда от него", отбеляза полковникът.

Като пример Райзнер посочи миналогодишната лятна офанзива, на която мнозина се надяваха, но според него Украйна е загубила месеци заради процеса на вземане на политически решения за доставките на оръжие.

"Имаше и допълнителни фактори, като изтичането на информация през Discord, когато американски войник публикува информация, която всъщност даде на Русия пълна картина на ситуацията. И всичко това доведе до факта, че когато започна офанзивата, украинските войски всъщност попаднаха право в капана на руснаците", заключава военният офицер.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    66 11 Отговор
    Брендо се прибра и смениха дилъра.

    Коментиран от #66

  • 2 Бонев

    84 18 Отговор
    На украинският фронт бедната бензиностанция с външната тоалетна разказа играта на богатия,проспериращ запад.
  • 3 честен ционист

    35 9 Отговор
    Войните винаги се печелят от този, който има най-много танкове.

    Коментиран от #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Абсолютна

    54 6 Отговор
    фантазия граничеща с глупост.
  • 6 ХА ХА ХА! ХА ХА ХА!!! ХО!

    67 12 Отговор
    ДЕСЕТ ГОДИНИ?!? И ПРЕДИ ТОВА ТРЕПАНЕ НА ЦИВИЛНИ РУСНАЦИ ПО ДОМОВЕТЕ ИМ?!?... ГОРЕНЕ НА ЖИВИ В ОДЕСА?!... ... .... "С О Л Н Ц Е П Е К" ....

    Коментиран от #61

  • 7 Сръбско мекере

    30 0 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    северна мъкедония колко танка има?

    Коментиран от #80

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хохо Бохо

    47 9 Отговор

    До коментар #4 от "Украинците освободиха България":

    Съвсем скоро и от краварското робство ще ни освободят

    Коментиран от #28

  • 10 ПРАВ Е ЧОВЕКА!

    48 5 Отговор
    "Това мнение изрази полковникът от службата на Генералния щаб на Австрия Маркус Райзнер..."
    Същото го каза и кака Пена от нашият блок...!
  • 11 Хохо Бохо

    34 10 Отговор
    Казвал съм го 1000 пъти и пак ще повторя: война не се печели с дробове, самолети, ракети...печели се с кашимерия, не стъпи ли пехотински крак на територията не се брои за спечелена. Така е били, така и ще бъде. Казах

    Коментиран от #16

  • 12 Дедо ви...

    31 8 Отговор
    Масирани удари по обекти на ВСУ. ВС на РФ нанесли през нощта удар по местата на дислокация и складове на ВСУ летища и складове на въоръжените сили на Украйна, съобщи координаторът на николаевските нелегални Сергей Лебедев.
    По негови данни ударени са пунктът за временно разполагане на чуждестранни наемници близо до летището в Бориспол, Киевска област, както и пунктът за разполагане на подразделението «Кракен», формирано от лидерите на забранения в Русия полк «Азов».
    «В 04.45 Чугуев, Харковска област. Ударът бе по личния състав на нацистите от забранената в Русия банда екстремисти «Кракен». Казват, че е имало и чужденци», съобщи Лебедев.
    Нанесени удари по подразделения на украинските въоръжени сили в Светловодск, Кировоградска област, по полигон в Житомирска област, в Бровари край Киев, както и по военна част във Вознесенск, Николаевска област, където се ремонтират танкове.
    По данни на нелегалния ударени са и военните летища в Миргород край Полтава и в Кривой Рог.
    Под удара са попаднали две колони с техника в Днепропетровска области и Суми.
    Сред другите обекти, по които са нанесени удари, е склад в Бровари с американско оръжие, склад и железопътна станция в Кременчуг, складове в Нежин, Черниговска област, както и в Шостка в Сумска област.

    Коментиран от #23

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Правоверен Евроатлантик

    29 8 Отговор
    Някои преживяват революция, някои не я преживяват. ВСУ всеки ден губи по някое село. Бавно, но сигурно. Руснаците наложиха своя стил на война и целокупното НАТО не помага това да се промени.
  • 15 Укропат

    16 4 Отговор
    Някои преживяват. А други с по едно знаме и 2 метра под земята.
  • 16 Военен!

    18 3 Отговор

    До коментар #11 от "Хохо Бохо":

    Ай ся!
    Това не си го казал ти...!
    Това го пише още на първата страница на всички учебници по Военно Дело...!!!
  • 17 българин

    23 7 Отговор
    Така е, западните армии забравиха как се води война. Толкова години мир, което не е лошо и ако се наложи да се бият, ще се окаже, че методите им вече са остарели. Единствено янките поддържат някаква форма, като влизат тук и там, но те пък все си избират слаби противници и това в даден момент ще им изиграе лоша шега.
  • 18 КОЛКО ОТЧАЯНО

    22 7 Отговор
    КВА МЪКА
    НО И КВА ГЛУПОСТ
    АМИ КВО СТАНА С КРИНКИ БЕ ЕДЕОТИ
    МИНИМУМ 1000 УБИТИ
    ОЩЕ 2000 ИНВАЛИДИ
    И ТО ОТ. НАЙ НАХЪСАНИТЕ УКРОМИСИРИ
    СУМА ТИ И ДРОНОВЕ И КВО
  • 19 страшна работа

    16 7 Отговор
    революцията се изразява в това всеки ден да побеждаваш и да губиш територии стратегическо разбира се …
  • 20 Извратено

    31 10 Отговор
    Голяма революция е да унищожи народа си като пушечно месо за интересите на САЩ.

    Коментиран от #73

  • 21 Абе кво

    2 4 Отговор
    Са правите като играете филма барабар с Руснаците. Това е тактиката от едно време, ако Нато сега влезе на Украинска /Руска земя знаете ли какво ще стане Украйна ще вземе цял
    а Полша. Помислете трезво а не с ..
  • 22 Тишо

    12 15 Отговор
    Десет години да се готвиш за война.Да тръгнеш до Киев за три дни,до Берлин за седмица, до Лисабон за две...Да стигнеш до Вовчанск.Да те бият така както циганин не си бие кучето.Страшно е!
  • 23 Много поздрави!

    9 10 Отговор

    До коментар #12 от "Дедо ви...":

    От Туарегите.Добра работа.Бих казал много добре.

    Коментиран от #65

  • 24 !!!

    8 4 Отговор
    А всички ли преживеят? А,Райзнер?
    До последния украинец?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 россиян..

    16 8 Отговор
    Тва бандерско племе е пътник..ако ще да дойдать оше 50десетина алиански подпирачи на зелень джугач от изьодьзадьзе,клчко му го каза в прав текст-време е за териториални отстъпки,що немаме повече мужици а дойде ли дональд,трети краварски транш за гушата на комиковь-нема да има.

    Коментиран от #30

  • 28 гост

    11 20 Отговор

    До коментар #9 от "Хохо Бохо":

    Малко се обърка , от монголско азиатското робство ще ни освободят и то завинаги , щото Турция оцеля , ама Московията няма да има тоя късмет !!
  • 29 Какъв цинизъм е

    18 6 Отговор
    да говориш за истинска революция във военното дело,докато наблюдаваш отдалече кървавият социален експеримент с украинците.
  • 30 гост

    11 17 Отговор

    До коментар #27 от "россиян..":

    "Тва бандерско племе" направи Московията държава и сега ще я направи пак блато , което и заслужава и трябваше отдавна да се случи , само гледай и се готви да не го преживееш , хахахах !!

    Коментиран от #32

  • 31 Ехааа

    16 4 Отговор
    Дронове в космоса?!? Урките да пратят дронове и на луната и да си заплюят едно парче от нея....от там може да обстрелват руснаците
  • 32 Отрано

    17 4 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    Почнахме с вицовете ,а ??? А после Украйна може и война на Китай да обяви заради Тайван

    Коментиран от #34

  • 33 чекисть..

    18 4 Отговор

    До коментар #25 от "касата":

    Азовците и кличко оня ден бяха на митинг в бандерската столица,срещу зеления..олена зелена и гушестио комикь-веднага по заповедь на краварите поехали в северен кипър да видят новата си придобивка от вторио краварски транш-казино за 500 млн.$.а булгурьистаньскио главчо се хвали че е събрал 100 хиляди евра.кешь,за бандерката да ги арчи наздоровье по моловете на е.с.
  • 34 гост

    5 14 Отговор

    До коментар #32 от "Отрано":

    Няма да има нужда , за твой ужас !! Щото Китай и сега плаши само на приказки , а след като види какво ще се случи с монголско- руската пасмина няма и да си помисли даже да приказва !!
  • 35 да, така е

    12 23 Отговор

    До коментар #4 от "Украинците освободиха България":

    но като част от състава на руската армия и по заповед на руския император. ако руският император не беше решил, украинците нямаше да те освободят , както и финландците , и нам си още кои. ай стига сте извъртали фактите вече че ставате жалки.

    Коментиран от #44

  • 36 Механик

    5 24 Отговор
    Като пишете нещо, поне си огледайте предните статии в архива, че е много смешно когато си противоречите.
    Наскоро писахте, че руснаците са се поучили и ако в началото 8 от 10 дрона са попадали в целта си, то сега от 10 едва един-два си вършат работата.
    И запомнете! На всичко му се намира колая. Ако в началото е ново и сме неоптини, то след време се намира начин новото да стане старо и доста по-безопасно.

    Коментиран от #45

  • 37 Сега всички са срещу Русия

    4 24 Отговор
    С давност от 1812 година Русия победи Наполеон после окупира Полша кримската война освободи балканите и Кавказ след ВСВ въоръжи новите държави бивши колонии с оръжия атентата срещу папата
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Забелязал!

    21 11 Отговор
    "Темпото на настъплението ни се забави. А защо? Защото загубите ни са такива, че просто не са ни останали хора, чисто физически няма кой да напредва. Това горчиво признание направи руският военкор ЮрийКотьонок във "BoeнкорKoтенок", който се следи от над 370 хиляди потребители.

    Z пропагандист пише: "Бавно пълзим на запад от Донецк. Ясно е защо има забавяне. Няма хора. Нивото на загубите е много високо. За тези, които не разбират - няма КОЙ ФИЗИЧЕСКИ да настъпва. Живата ни сила е изчерпана."

    Коментиран от #41

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Българин

    11 21 Отговор

    До коментар #39 от "Забелязал!":

    А украина се пълни с желаещи за фронта, нали?
    За това ли онзи командир писа вчера,че "само с патриотични песни не става"?За това ли Сирски му се губеха 800 хиляди чоевка и мобилизра със зор още 500 хиляди?
    За това ли има предложение, да се мобилизрат всички украински граждани, които в началото на войната са избягали в други страни? За това ли и Азов ходиха из европа, че да обясняват на избягалите украинци "колко много са необходими за фронта"?
    А стига сте се излагали. И ние четем, и ние виждаме и можем да анализираме.
  • 42 Военкор

    8 21 Отговор
    В над 85% от случаите укрите използват дроновете за терористични акции срещу цивилни обекти, това ако е революция...
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 гост

    20 8 Отговор

    До коментар #35 от "да, така е":

    Руския император единствено беше решил , че иска да докопа проливите , както мнооого преди това се е опитвал и доста пъти не е успявал , а за българите му е пукало точно колкото за собствените му крепостни !! И без подкрепата и героизма на БЪЛГАРСКИЯ народ и войни щеше да види победа на кукуво лято !! Достатъчно беше опълченците да не вземат Плевен и да не удържат Шипка и сега в историята щеше да пише за поредната ЗАГУБЕНА от Русия руско-турска война , както доста пъти преди това !!

    Коментиран от #51, #52

  • 45 😂😂😂

    13 3 Отговор

    До коментар #36 от "Механик":

    Ти вярваш на всички небивалици , които пишат тук ли? Дроновете на ВСУ работят на честоти, които рашистите не могат да заглушават..

    Коментиран от #46, #50

  • 46 Само така!

    11 3 Отговор

    До коментар #45 от "😂😂😂":

    Трябва да се качват повече клипове с автентични факти и информация за да опонира ефективно на русофилските лъжи и опорки.
  • 47 Отреазвяващ

    2 8 Отговор
    Всички ли са слънчасали или пишат и говорят глупости за пари?Няма да повтарям реалността.

    Коментиран от #48

  • 48 Вероятно само ти си

    6 2 Отговор

    До коментар #47 от "Отреазвяващ":

    слънчасал. 🤔
  • 49 Урко фашистите от добро не разбират

    6 9 Отговор
    Урки жалки ненормалници и краварски слуги сте
  • 50 Мишел

    3 11 Отговор

    До коментар #45 от "😂😂😂":

    Предполагаш, че украинските дронове работят в диапазона на светлинните, рентгеновите или гама лъчите?
    Незнанието е сила, а ти си много силен.😀😀😀

    Коментиран от #55, #56

  • 51 Войната на Русия срещу Турция

    13 5 Отговор

    До коментар #44 от "гост":

    е единствено заради имперските интереси и сферите на руското влияние на Балканите..

    Нищо друго не е имало в мотивите на руския император...Всички алабализми, че са искали да ни "освободят" са смехотворни... Истината е, че са искали както сега в Украйна, това (България) да бъде тяхна зона на влияние.

    Коментиран от #54

  • 52 добре ли си

    2 11 Отговор

    До коментар #44 от "гост":

    АКО не бяха, АКО нам си кво - абе смешни сте бе. чудите се как да отричате. неблагодарници. неблагодарността се наказва от самия живот. Не трябваше да освобождават това племе русите. досега щеше да е забравило булгарско ли е турско ли е племето.
  • 53 Седалгин Нео

    6 9 Отговор
    Изтървал съм купона. Статията издиша още от началото:

    "Безпилотните летателни апарати вече са от решаващо значение за воденето на съвременната война. Те се използват по вода, земя, във въздуха ... "

    Как ЛЕТАТЕЛЕН апарат се използва по вода или на земята? Безекипажни плавателни съдове и безпилотни летателни апарати не е едно и също.
    Мозъци сър!
  • 54 ти си екстрасенс

    2 10 Отговор

    До коментар #51 от "Войната на Русия срещу Турция":

    даже знаеш какво е мислил тогава руския император. четете книги не гугъл. дори още преди да вземе решение императора , отряди от доброволци са тръгвали към балканите защото са се носели слухове за зверствата в сърбия. пишат го съвременници като толстой. на него ли да вярвам или на теб .

    Коментиран от #57

  • 55 Ти гледал ли си скоро

    10 3 Отговор

    До коментар #50 от "Мишел":

    клипове с дроновете-камикадзе срещу руските консерви?

    Как мислиш, че тези дронове поразяват толкова много руски машини?

    Коментиран от #64

  • 56 Седалгин Нео

    5 8 Отговор

    До коментар #50 от "Мишел":

    Като им обръщаш внимание на троловете, ги хрантутиш. Приписват си точки и току-виж им вдигнали надмицата. Нека си фръфнят тъпотиите по методичка.
  • 57 Ха-ха-ха!

    10 2 Отговор

    До коментар #54 от "ти си екстрасенс":

    Откъде знаеш кой действително и защо е писал нещо, някога...? Може да е бил пристрастен...

    Гледат се фактите и всички са срещу империалистическа Русия, която е искала слаба България .

    Коментиран от #58, #60

  • 58 смешното е

    1 7 Отговор

    До коментар #57 от "Ха-ха-ха!":

    че ти дори не знаеш за кого говоря. провери в гугъла хаха. простотията е непобедима. какво ли се разправям.
  • 59 Мишел

    4 8 Отговор
    Много масовата руска въздушна атака днес продължава. Обекти в 5 украински области и Киев бяха атакувани с първите 48 дрона Геран. Украйна обяви, че е свалила 86 от тях 😃😃😃, но взривове са регистрирани във всичките 5 области.
    Втора и трета вълни от крилати ракети с въздушно и морско базиране обработи обекти в цяла Украйна. Накрая четвърта вълна Кинжали удари важни обекти на атаката.
    Атакуваните обекти са толкова много, че няма информация за пораженията.

    Коментиран от #67

  • 60 а какви са фактите

    2 7 Отговор

    До коментар #57 от "Ха-ха-ха!":

    тези които са в главата ти. посочи ги и от къде ги взимаш.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Атеш айдар марийка-миризливка джамбаз

    2 7 Отговор
    гледайте телеграм каналите Мертвые укропы 18+ изнанка, zачистка, кот бармалей, енот херсон, глазамиЧеловека,бобр и др. и вижте как урките стават на парчета
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Мишел

    3 10 Отговор

    До коментар #55 от "Ти гледал ли си скоро":

    А ти замислял ли си се, че многото поразени руски машини и многото руски загуби са само в приказките на ГУР Украйна?

    Коментиран от #75, #79

  • 65 Дедо ви...

    2 7 Отговор

    До коментар #23 от "Много поздрави!":

    Да де, оказало се че тез Тауреги били американски спецназ и украински инсктруктори

    Коментиран от #74

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Дронът се взривява независимо дали

    5 0 Отговор

    До коментар #59 от "Мишел":

    е свален или уцелил целта...

    Нищо ново не си констатирал... Важното, че ти пък нямаш абсолютно никакви доказателства какво всъщност се е случило...
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Ще се състезаваме ли

    0 3 Отговор
    кой от колко места може да се свърже?
  • 70 Какво се хващаш за някакъв

    5 1 Отговор

    До коментар #68 от "Я пак":

    лапсус, все едно не е ясно какво се има предвид?

    Или стопляш твърде бавно?

    Безпилотни апарати се има предвид... Дали са подводни, надводни или въздушни е според предназначението. Няма човек в тях...
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Джамбаза

    2 1 Отговор
    "Преживяваме истинска революция във военното дело"
    Преживявате, ама революцията изяжда децата си!
  • 73 Наско

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Извратено":

    По важното е да унищожаваш ушанки и то в пъти повече от твоите загуби. Точно това правят САЩ в момента,а Пусин им помага да изпълнят плана си.
  • 74 Ха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #65 от "Дедо ви...":

    Да бе , Украйна се чуди къде да си праща инструкторите да се занимават с наемниците на Путин сигурно и 50 натовски генерала е имало там и бойни комари.Дай някоя друга опорка , че с тези вече смешни ставате.
  • 75 факти

    3 0 Отговор

    До коментар #64 от "Мишел":

    Аз се замислям,че ако е истина , че РФ няма загуби, а Украйна е останала без хора би трябвало за 900 дни война рашляците да бяха влезли поне в Киев. Явно някой лъже здраво и всички се досещаме кой.
  • 76 Харон

    2 0 Отговор
    Птиците на Мадяр написаха история. С толкова евтина техника толкова много скъпа техника рядко се е елиминирали в историята. Даже и пушечното месо ловуват. Основателя на групата е Мадяр/Унгарец/, моминското му име е Броди Роберт. Запомнете го.

    Коментиран от #77

  • 77 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #76 от "Харон":

    Мадяр е най големия...бада бум хробаки
  • 78 Митю

    0 0 Отговор
    Как извъртя палачинката,това е истинската пропаганда...
  • 79 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #64 от "Мишел":

    Трудно е за преглъщане , нали , особено за русолюбци , хахах ! По- лесно се приема , че украинците лъжат , ама това е само временно , щото като лъсне накрая истината , че е истина , ще боли десет пъти повече !! А доказателства колкото щеш , ама кон с кремълски капаци няма да ги види дори да му наврът носа в тях , именно защото НЕ ИСКА да ги види !!
  • 80 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Сръбско мекере":

    Ние им подарихме танковете....
Новини по държави: