Тема: Украйна

1 Август, 2024 16:12 8 622 102

Володимир Зеленски: Това са основните причини за напредъка на руската армия на фронтовата линия

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • володимир зеленски-
  • крим-
  • донбас-
  • донецк

По думите му, когато наскоро са били обсъждани пакети от европейска и американска военна помощ, те са се отнасяли предимно до снабдяването на 14-те бригади с оръжие

Володимир Зеленски: Това са основните причини за напредъка на руската армия на фронтовата линия - 1
Снимкс: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски назова причините за напредъка на руските сили на фронтовата линия, сред които липсата на достатъчно оборудване, изпращано от съюзниците, за екипиране на 14 украински бригади, пренебрежението към живота на войниците в руската армия, както и отсъствието на разрешение Украйна да унищожава военни цели на територията на Русия със западни оръжия.

Зеленски каза това в интервю за френски медии, цитирано от агенция Укринформ, пише БТА.

"Съществуват няколко причини за напредъка на руснаците на фронта. Ако ги премахнем, ще сме способни да ги спрем. Вече не крием, че подготвяме 14 бригади, които искаме да екипираме с военно оборудване. Това са бригади, които трябва да защитават нашата територия и трябва да послужат като резерв, което да позволи на други войници да си починат на ротационна основа, а тези бригади да могат да ги заменят. Когато съответните партиди с оръжия са готови, ще екипираме тези 14 бригади. Според вас, ако само три от общо 14 бригади са екипирани, ще можем ли да спрем (руската офанзива)?", запита украинският лидер.

По думите му, когато наскоро са били обсъждани пакети от европейска и американска военна помощ, те са се отнасяли предимно до снабдяването на 14-те бригади с оръжие.

"Честно казано, поне на 10. Защото момчетата, които са на бойното поле, се нуждаят от ротация. Те имат нужда от почивка. А как да осъществим ротацията, ако бригадите, които трябва да ги заместят, не са въоръжени", каза той.

Втората причина, добави Зеленски, е, че руснаците, които настъпват, се страхуват да отстъпят. "Там ги убиват, ако се върнат, и това е истината", каза той и добави, че Путин не се интересува от хората си, "не ги брои".

"Разбира се, когато имаш такава разлика в подходите към свободата и правата на хората с врага си, трябва да имаш и друго предимство. А другото предимство е, на първо място, оръжията и технологиите", каза Зеленски, цитиран от Укринформ.

Като трета причина за руския напредък той посочи невъзможността да се използват западни оръжия за унищожаване на военни обекти на територията на противника.

"Какво бихте направили, ако знаете, че на 30, 60 или 100 километра от границата руснаците имат ракетни системи за залпов огън, самолети, които ни бомбардират, или други оръжия, включително "Град" и С-300, които използват от Белгород, знаейки, че нямаме право да унищожим оръжията им? Ние сме в недоумение какво да правим", каза Зеленски.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 74 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Соросоида

    134 26 Отговор
    Зеленски не президент от 20 Май, само според неадекватните сороси е президент

    Коментиран от #102

  • 3 М.Ат.

    101 14 Отговор
    «Америка не е готова за голяма война»: САЩ не могат да се конкурират с Русия и Китай
    Военната мощ на Америка отслабва, пише The Economist, позовавайки се на доклада на комисията, натоварена от Конгреса да проучи стратегията за националната отбрана на САЩ. Русия и Китай изпреварват САЩ в много отношения. В случай на голяма война Вашингтон е изправен пред поражение, пише изданието The Economist от Великобритания:
    Още през 2018 г. предшественикът на настоящата комисия- СНО предупреди, че Америка „трудно ще спечели война срещу Китай или Русия и може дори да я загуби“.
    Този път формулировката е още по-сурова. Америка е изправена пред заплахи, невиждани от 1945 г., включително „потенциална голяма война в близко бъдеще“, се казва в новия доклад.
    Междувременно страната не осъзнава нейния мащаб и не е готова за нея.
    Русия предизвиква тревога. Въпреки бойните действия в Украйна, тя представлява сериозна заплаха.
    Тези заплахи се изострят от нарастващото политическо и военно сближаване между Китай, Русия, Северна Корея."
    Американското общество няма представа както за заплахите, пред които са изправени Съединените щати, така и за разходите, необходими за адекватна подготовка“, твърди комисията.
    „То не разбира силата на Китай, Русия и техните партньорства, нито последствията за ежедневието, ако избухне конфликт.
    То не разбира пълните последици, ако Съединените щати загубят позицията си на световна свръхдържава».
  • 4 да де

    106 16 Отговор
    Винаги когато ще тръгне на поредната просешка обиколка зеления плаче че ядат бой.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Тази

    88 11 Отговор
    Статия няма да я чета, писна ми от потника.
    Искандер М
  • 7 Соломон Паси

    106 12 Отговор
    Събирам 10 дивизии български Соросоиди и идваме на помощ.Дръжте се!
  • 8 Пич

    92 15 Отговор
    Казах ви - гаден рашист е Зеленски !!! Как ще признаваш за напредъка на Русия бе... !!!???

    Коментиран от #13

  • 9 Българка

    87 13 Отговор
    Просрочения пак реве. Абе на калпав х.., вълната му пречи. Прош...як!
  • 10 опс..

    95 12 Отговор
    не го мисли зеленчо...продължавай да продаваш подареното ти оръжие на терористи по света,инвестирай полученото ,женка ти инвестира в парцалки по световните бутици,ние се грижим за "бедните" ти бегълци ,а народа ти/колкото е останал/ да му мисли.....
  • 11 Атина Палада

    95 11 Отговор
    Заградителните отряди са зад ВСУ,където нито връщане назад,нито предаване на руснаците имат възможност...И за двата случая ,заградителните отряд следят и...няма измъкване..А Зеленски приписва своите подходи на руснаците:)
  • 12 Предвид психическото състояние

    82 9 Отговор
    на Зеленски и отклоненията от нормалността се забелязва че западните съюзници показват признаци на отдръпване и желани за неговата смяна начело на Украйна.
    Поради финансовите злоупотреби и открито нежелание на украинските граждани да участват в безумието допълнително ще утежни неговото положение.
  • 13 Имаше

    34 10 Отговор

    До коментар #8 от "Пич":

    Една Атина Палада, тя отдавна го написа . Украйна и Русия подлудиха целият Свят, а Путин и Зеленски ще вземат Европа. Поздрави Атина.
    Искандер М
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Анонимен

    51 7 Отговор
    Просията доведе до факта цяла Европа не може да произведе колкото Северна Корея.Снарядите са с низка себестойност и са качествени.Предназначени са да убиват на място,мигновено.

    Коментиран от #92

  • 16 Смешник

    73 6 Отговор
    Руснаците настъпват защото са с по силна военна армия Но това Зеления и неговите кукловоди не го признават И ако продължава да Упорства рано или късно режима ще капитулира
  • 17 още нищо не сте видяли

    63 4 Отговор
    Щели да борят Русия.хъ хъ хъ...
  • 18 Прав е Зеленски

    38 10 Отговор
    Запада се излага. Ако не са украинците ще духат супата.
  • 19 0101

    8 63 Отговор
    Повечето русофили са неграмотни и не знаят ,че болшевишкия престъпни дьорд Сорос е унгарски комунист,бивш шеф на комунистическия интернационал,в биографията си казва,че най се гордее,с опита си да срине капиталистическия паунд

    Коментиран от #29, #55

  • 20 Путин, В. В.

    46 10 Отговор
    Палячото се е объркал нещо! Какво руско настъпление го гони? Ние даже отстъпваме, га-га-га!
  • 21 Бай той Толстой

    38 7 Отговор
    Тия са умрели бе,почват да миришат на трупно.Руски македонци!
  • 22 Браво на украинците!

    20 29 Отговор
    Руският воененКанал "ВДВ за Честность и Справедливость" пише следното:

    "Възникна безпрецедентен инцидент - близо до Донецк на площадката за евакуация хеликоптер Ми-8 на "Росгвардия" беше свален при излитане от вражески FPV дрон.

    По наша информация разстоянието от лекотоварното превозно средство до мястото на катастрофата е около 30 км.

    Предполагаме, че заради ретранслаторите във въздуха вражеските дронове вече могат да летят на разстояние до 40 километра (докато нашите сега летят само на 5-7 км)."
  • 23 оня с коня

    18 50 Отговор
    нищо ново. , още през ВСВ, Сталин е казал защо да хабим танковете, като има хора и е изпращал групите руснаци напред към фронтовата линия. сега е същото, и точно това е причината руските жертви да са толкова огромни, пет пъти повече от украинските.

    Коментиран от #36

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Асен

    60 8 Отговор
    Този украински фашист ,освен че е просяк ,убиец и голям лъжец!! Укрите убиват войниците си които се предават в плен,този лъжец същото приписва на руските войници! Голям позор ,този зелен луд ,днес посрещна комик от САЩ преминавайки по стълби в укритие!! Няма да се скрие с милиардите ,дворците и стотиците убити момчета по негова вина от гнева на останалите малко украински майки ,съпруги и деца на убитите момчета ! Очаква го съд от народа и Господ !!!?!
  • 26 (+++)

    54 5 Отговор
    ЗЕЛЕНА ЕВРЕЙСКА ТИКВА СИ ТИ , ЗЕЛЕНСКИ !!!!
  • 27 Мишел

    9 61 Отговор
    Заградителните отряди са зад руските войници, и няма мърдане, нито връщане назад,нито за предаване на ВСУ имат възможност...И за двата случая ,заградителните отряд следят и...няма измъкване..,А Путин се чуди, защо руската нация се стопява с такива бързи темпове :)

    Коментиран от #35

  • 28 Гост

    50 5 Отговор
    Ам ко да каже тоя? Преди беше тревата, сега са руснаците...! Ха ха ха, само смях и жалост предизвиква тоя!
    Апропо, тора ли е големия пълководец, от който света трябва да се учи? Блях и актьора...

    Коментиран от #32

  • 29 Точно затова

    32 5 Отговор

    До коментар #19 от "0101":

    Плюеме по соросоидите
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Някъде в западна Украйна на фрота

    39 4 Отговор
    Зеленски сигурно изчислява на снимката новата контраофанзива до Москва.Много му е фешън екипчето а каската много го отваря.

    Коментиран от #43

  • 32 Не е казвал

    33 5 Отговор

    До коментар #28 от "Гост":

    Че му пречи тревата
    Казваше че им пречат храстите

    Коментиран от #47

  • 33 Димо

    41 4 Отговор
    Братушките как имат всичко необходимо..А украйните нямат ,при положение че, целият свят им помага.Зеления като че ли малко краде

    Коментиран от #37

  • 34 Звучи ми много познато!

    29 5 Отговор
    Като не му става,че...вълната му пречела...!
  • 35 ромче..

    24 7 Отговор

    До коментар #27 от "Мишел":

    А ма,бульгуристанцьите най бърже се топать..даже по бърже и от ледниците,за тва скоро ке прайме банго василь национален празник
  • 36 Това

    24 1 Отговор

    До коментар #23 от "оня с коня":

    Е пропагандата, още от отдавна ти е промит мозъка. Лошо е, че не е само твоят
  • 37 Ясно,че...!

    28 2 Отговор

    До коментар #33 от "Димо":

    Зелко,не...- "малко"...,ами ...- бая си краде...!
  • 38 Сократ

    15 2 Отговор
    На крив ... вуната му пречи.
  • 39 Простия ненормален наркоман Зелен реве

    34 4 Отговор
    Зелен пак ли яде бой, не свикна ли вече
  • 40 Гост

    34 3 Отговор
    Този пич завоалирано признава, че армията на Украйна е стопена. От всичката налична в началото, щом няма с какво да се въоръжат 14 бригади, смятай Баце за какви загуби говорим! Защото една бригана са 5 000 души!!! Или армията в началото е имала оръжие за 100 000, и си го Минка па ротационен принцип!
  • 41 Папата

    31 6 Отговор
    Бялото знаме!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Паак ли тоя пасквил,ве...!

    20 3 Отговор

    До коментар #42 от "Готов за бой":

    Но те разбирам!
    За нещо ново и смислено,требе и...Акъл...!!!

    Коментиран от #51

  • 46 моськовець..

    12 6 Отговор

    До коментар #30 от "стоян георгиев":

    Кубето на покровската църква се види вече..
  • 47 Гост

    24 7 Отговор

    До коментар #32 от "Не е казвал":

    Може, не помня, трева, храсти, позицията на Луната, ретроградния Меркурий, абе все имаше нещо! И баш сега набраха скорост, и пустине руснаци започнали да се бият! И кой да жали руснаците? Ха ха, в началото бяха наемници, сега та затворници и доброволци за пари! Колеги, ЧА още не е излязла да изнесе концерта си, и пак добре, че Бейрут ще е като фестивал в сравнение с тяхната музика!!!
  • 48 Вълчо от Мечка

    36 4 Отговор
    За по-малко от месец от тия 14 бригади ще остане само спомена, че са съществували.

    Коментиран от #77

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Готов за бой

    3 14 Отговор

    До коментар #45 от "Паак ли тоя пасквил,ве...!":

    А ти си от плъховете. Бягай сега, че после 👊

    Коментиран от #54

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 После...- кво?!

    16 2 Отговор

    До коментар #51 от "Готов за бой":

    Нов "копи и пейст" на пасквила ти ли...😀🤣😅😃😃🤣😅😀!
  • 55 Грамотен козяшки девесил

    12 2 Отговор

    До коментар #19 от "0101":

    Тъйтъйтъй и аз тъй викам..
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Сефте...

    6 1 Отговор

    До коментар #49 от "Леко":

    ...комендантски...!

    Коментиран от #62

  • 58 Нормално

    30 4 Отговор
    да нямат хора. Руската армия е по-добре обучена и притежава много по-добро въоръжение от това на ЕС и САЩ. Да са благодарни, че ги щадят и само им спират тока. Ако не бяха етнически руснаци въобще нямаше да се церемонят с тях. А всички им по-големи градове щяха да са руини. И украинските руснаци са много добри бойци, но с много лошо оборудване и неподходяща тренировка.

    Коментиран от #69

  • 59 Не бе!

    30 2 Отговор

    До коментар #56 от "Бен Вафлек":

    Надяваме се на новите 6 бройки Ф-16,да идват по-скоро,че да ги думнем като Абрамсите и забогатеем ,че обявената награда бая голяма...😏!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 В.В.П.

    24 3 Отговор
    Тая Чафутка, докога ще го играе президент..Няма права от два месеца.Каквити каже е ,нелигитимно
  • 62 истиски герой от приказките

    20 2 Отговор

    До коментар #57 от "Сефте...":

    Не само свикна ми му и хареса и пита за още.Засега си жернва само народа и държавата си ма по него няма и драскотина.Много е страхлив но с чуждите животи е като Ахил.
  • 63 Тоя наркоман унищожи укрите

    25 2 Отговор
    Както нетаняхо унищожава невинния палестински народ !!!!! Двамата еврейски касапи са за съд и затвор !!!!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Тоя скоро ще яде мамуля

    26 2 Отговор
    Украинците сами ще го разпънат като Христос !

    Коментиран от #66

  • 66 безболезнено обединение

    18 2 Отговор

    До коментар #65 от "Тоя скоро ще яде мамуля":

    Нищо няма да разпънат.Те вече изчезват и остава само територия.
  • 67 Гост

    25 2 Отговор

    До коментар #30 от "стоян георгиев":

    Освен това, Русия изпомпва и въоръжението па НАТО. Смятай щом ние им дадохме оръжие..
    Руснаците направиха за смях всички, башкъ и тебе!

    Коментиран от #89

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 всичко е точно

    19 2 Отговор

    До коментар #58 от "Нормално":

    Щадят го защото така мачкат и останалите врагове.Просто брилянтна руска тактика и стратегия с изключителна ефективност и минимални загуби.Иначе са седмица мога да го превземат без никакъв проблем.
  • 70 ХА ХА ХА

    24 3 Отговор
    АБЕ ДА СИ ГО КАЖЕМ НАПРАВО ! УКРИЯ ЕЙ ТОЯ ЕВРЕИН Я УНИЩОЖИ ! СПРЯ ДА ПЛАЩА ВЪНШНИЯ СИ ДЪЛГ т.е. ОБЯВИ ФАЛИТ ! ХАИДЕ СЕГА ЕВРОДЖЕНДЪРАТЛАНТИЦИТЕ ДА СЪБИРАТ ПАРИ МИЛИАРДИ , МИЛИОНИ И ДА ГИ ИЗСИПВАТ НА НАРКОМАНА ЗА ДА ФАЛИРАТ И ТЕ !
  • 71 Гост

    16 2 Отговор

    До коментар #50 от "Механик":

    Само АКто е лично и се взима, на война е така!
    Нооо, за другото си абсолютно прав!
    Нема ора, Баце, нема!
  • 72 Будалата си остава винаги будала !!!!!

    13 2 Отговор
    Само , че фес са по големи будали от тоя наркоман !!!!!
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Не моа са запра, Баце

    24 3 Отговор
    Нали само авиация им трябваше? Гейм ченджърите Ф16? Сега пък друго нямат! А на бас, че след седмица ще е свършил дизела за машините, и чакат доставка от Венецуела!
    После обаче на Леопардите ще изгорят крушите на фаровете, или пък ще отидат акумулаторите!
    Апропо, някой правил ли е сметка колко оръжие физически е получила Украйна? От жилетките до танковете и установките? И къде е то? Къде са ръцете и хората които служат с него? Стояне, ти кво мислиш, Баце?
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Мишел

    23 3 Отговор
    Основната причина за напредването на руската армия по целия фронт е, че тя постига стратегическите и тактическите си цели като воюва много по умно и грамотно от украинската. Така Русия проведе заблуждаваща нападателна операция в Харковска област, ВСУ се хванаха на уловката, изтеглиха сили от другите участъци на фронта и ги вкараха в поредната руска месомелачка и ги смляха. Тогава руснаците атакуваха отслабените места по фронта, направиха 5-6 пробива и украинската отбрана рухна.
    Друга причина е, че руската армия е комплексна и професионална, успешно ползва всяко свое преимущество, за да нанася с минимални свои загуби, на противника - необучени мобилизирани селяни , болезнени тежки загуби.
    Следва руски удар с големи сили в Запорожката област и това ще бъде началото на края на Украйна.

    Коментиран от #88

  • 77 Мишел

    23 4 Отговор

    До коментар #48 от "Вълчо от Мечка":

    Няма нито една новосформирана бригада, новите мобилизирани д по идин автомат отиват на фронта да запълват пробивите с телата си.
  • 78 Готов за бой

    3 24 Отговор
    Само чакам рашките да посмеят да нахлуват и у нас. Първата ми работа ще е да застана на Калотина с картечница и да разстрелям плъховете които напират да дезертират на запад. И после запуквам рашките 👊

    Коментиран от #80, #83, #84

  • 79 Джамбаза

    11 2 Отговор
    Дай, дай, дай пак е в атака!
  • 80 Перо

    18 3 Отговор

    До коментар #78 от "Готов за бой":

    Ти виждал ли си някога оръжие, Джендо? За теб единствения проблем е коя тоалетна да ползваш и как да преодолееш трудностите, в мъжките или женските спортове да участваш, ако си спортист. Сега, на олимпийските игри има патова ситуация с такива като теб!
  • 81 Гост

    18 2 Отговор
    "Втората причина, добави Зеленски, е, че руснаците, които настъпват, се страхуват да отстъпят. "Там ги убиват, ако се върнат, и това е истината", каза той и добави, че Путин не се интересува от хората си, "не ги брои"."
    От всички тази е най-голямата глупост! Та то не трябва да има жив руснак на фронта, ако вЕрваме на приказките на зеления, че ги "трепят" отпред и отзад.... В такъв случай що още не са поне пред Ростов и Севастопол, а движат към Киев!? Не им давали да обстрелват пво и оръжия в Белгород, та явно затова целят детски пързалки, партита с дядо Мраз, пазари, тролеи и т.н.! За тях явно не му трябва "разрешение"....
  • 82 Гост

    15 3 Отговор
    Бело знаме е изхода. Пощади горките хора, те не трябва да водят твоята война
  • 83 ХА ХА ХА

    8 2 Отговор

    До коментар #78 от "Готов за бой":

    На ду...то си му казваш картечница .
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Европейские ценности

    6 2 Отговор
    Добре? Видяха ли всички колко епично французите откриха Олимпиадата? Не погледнах. Като цяло спрях да гледам Евровизия и Олимпийските игри отдавна, защото е малко досадно, че на тези събития сега забравят за песни и спорт.
  • 87 Ткаченко

    11 2 Отговор
    За две години получиха над 200 млрд за оръжие и
    обурудване . 10 бригади бяха обучени в чужбина .
    Къде са оръжието , парите и хората ?

    Руската армия е от доброволци .
    Такива няма ако ги убиват свои.
  • 88 стоян георгиев

    2 9 Отговор

    До коментар #76 от "Мишел":

    Дай една операция в която руснаците умно и грамотно са постигнали успех?може да опиташ и за операция в която не са били пет пъти повече.може да пробваш да дадеш и руска войнска част квалифицирана и екипирана за съвременна война.

    Коментиран от #90, #94

  • 89 стоян георгиев

    3 10 Отговор

    До коментар #67 от "Гост":

    Нато в рамките на около 5%от ресурса си без да влиза във война унищожава руската армия.ако путин бе по умен сам да се бе обесил заради положението в което вкара русия.

    Коментиран от #98

  • 90 Шерлок

    7 1 Отговор

    До коментар #88 от "стоян георгиев":

    Дедукция . Каква по успешна операция от
    завоюването на 20% от Укр ?

    Коментиран от #95

  • 91 МАПШ НА ФРОНТА ,ЦЪРВУЛ!!!

    9 1 Отговор
    Е , ТОГАВА КЪДЕ СИ ТРЪГНАЛ С гОЛИЯ СИ Г-З . ПОГЛЕДНИ РИЗУЛТАТИТЕ, И ЩЕ СТАВАТ ОЩЕ ПО ПЛАЧЕВНИ .
    МАРШ НА ФРОНТА , НИКАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ НЕ СИ ОТДАВНА. ГРАБВАЙ ФЛЬОРЦАТА СИ И ТАМ ПРЯКО В БОЯ ПРИ БОЙНИТЕ ТИ ДРУГАРИ! И ТОГАВА ЩЕ ТИ ДОЙДЕ АКЪЛА В ГЛАВАТА. НАЛИ ТИ И ФЛЬОРЦАТА СТЕ ГОЛЕМИ ПАТРИОТИ . МАРШ И ДВАМАТА НА ФРОНТА.
  • 92 Така е

    8 2 Отговор

    До коментар #15 от "Анонимен":

    Западните мишоци се тресат от страх като чуят Путин.
  • 93 1111

    9 1 Отговор
    Тов, Дзеления Белосмук, здраво се е насмукал.
  • 94 ПОСЛЕДНАТА

    6 1 Отговор

    До коментар #88 от "стоян георгиев":

    Е АТАКАТА ПОД ХАРКОВ
    С МИНИМАЛНИ СИЛИ МАКСИМАЛНО РАЗТЯГАНЕ НА СИЛИТЕ НА ВСУ И СЛЕД ТОВА И НА АН......СИТЕ ИМ
    СТОЕНЧОООООООО ГЛАМАРИНО

    Коментиран от #96

  • 95 стоян георгиев

    1 6 Отговор

    До коментар #90 от "Шерлок":

    Половината от тази територия бе завладяна преди да почне пълномащабната война .русия за две години не превзе нито един областен център и не успя да осъществи нито един голям пробив.

    Коментиран от #97

  • 96 стоян георгиев

    1 6 Отговор

    До коментар #94 от "ПОСЛЕДНАТА":

    Нищо не е станало при последната.нападнаха при харков и загубиха огромно количество хора и техника а сега се обезкървяват в зона с големината на една бг община.може да видиш на картата за какъв велик напредък става въпрос.
  • 97 Половината

    6 1 Отговор

    До коментар #95 от "стоян георгиев":

    Имат ли значение половинките?
    Преди войната Укр армия
    по добре въоръжена, с авиация и по многочислена
    5:1 загуби от сепаратистите.

    В началото на войната 3:1 пак загуби територии от руснаците . А 52 държави й помагаха
  • 98 А нещо за украинската армия

    6 1 Отговор

    До коментар #89 от "стоян георгиев":

    да кажеш?
    Питам за един приятел украинец.
    А за руската не ме е грижа. То и руската армия не се е намесила още защото не е обявявана война. А само доброволци и местни жители защищаващи земята и семействата си. И никой не ги е събирал насила по площади в джипки.

    Коментиран от #100

  • 99 Зеленото лъже да се къса

    8 1 Отговор
    Точно азовците му стоят зад насилствено мобилизираните и стрелят по тях когато отстъпват. И го приписва на руснаците. Както и ще руснаците сами са ибстелвали запорожката си АЕЦ с хората си там.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 нпо агент

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Соросоида":

    още 14 бригади на халос...Мир на всички, без соросоидни кърлежи..
Новини по държави: