Тема: Украйна

3 Август, 2024 09:21 5 114 234

Кара-Мурза: Царизмът рухна за 3 дни, СССР - също, същото и очаква Владимир Путин

  • русия-
  • кремъл-
  • владимир путин-
  • иля яшин-
  • владимир кара-мурза

В Русия има много хора, които са против войната и не вярват на пропагандата на Кремъл, заяви на пресконференция в Бон Владимир Кара-Мурза, който беше задържан през 2022 г. и излежаваше 25-годишна присъда

 Кара-Мурза: Царизмът рухна за 3 дни, СССР - също, същото и очаква Владимир Путин - 1
Снимка: Facebook

Иля Яшин, Андрей Пивоваров и Владимир Кара-Мурза са били освободени от затвора без никакви документи. Това стана ясно от тяхна пресконференция в Германия.

"В Русия има много хора, които са против войната и не вярват на пропагандата на Кремъл", заяви на пресконференция в германския град Бон Владимир Кара-Мурза, който бе задържан през 2022 г. и излежаваше 25-годишна присъда.

Още новини от Украйна

"И царизмът в началото на 20-и век, и съветският режим в края на 20-и век рухнаха за три дни. Казвам ви абсолютно категорично, че следващият път ще бъде същото и големите политически промени в нашата страна ще настъпят рязко и внезапно. Много е важно не само нашето общество да мисли и да се подготвя за тези промени, но и свободният свят да ги разбере".

В заключение Кара-Мурза изрази увереност, че един ден Русия ще се превърне в "нормална демократична страна".

Той посочи, че ще води кампания западните санкции да засягат предимно режима на Путин, а не обикновенните руснаци.

Журналистът Владимир Кара-Мурза заяви и че той и бившият московски общински депутат Иля Яшин са отказали да напишат молби за помилване до Владимир Путин.

"Въпреки това ние седим тук, когато указите бяха подписани", каза той.

По думите му никой не е питал осъдените за съгласието им за размяната.

Яшин каза, че няколко дни преди размяната руски служители са дошли при него в затвора с предложение да напишат молба за помилване.

"Казах, че няма да пиша молба за помилване, защото не смятам за възможно да се обърна към президента Путин, когото смятам за тиранин и нелегитимен", каза той. По думите му след това той се досетил за възможната размяна, но продължил да отказва да напише петиция.

В деня преди размяната, по думите на Яшин, той е написал писмено заявление до началника на следствения арест в Лефортово, където е бил доведен, че "не е съгласен да бъде експулсиран" извън Русия. В тази връзка той заяви, че счита размяната за "незаконно експулсиране" от страната против волята му.

Яшин също така заяви, че не разполага с валидни документи за самоличност, като е бил идентифициран "по интернет" на германското летище. Кара-Мурза заяви, че са му показали удостоверения за освобождаване, които се издават на всички, излежали присъдите си, и са обещали да му ги дадат в самолета, но това не се е случило. Кара-Мурза каза още, че участниците в обмена са влезли в Германия с руски паспорти и че никой не им е издавал чужди паспорти.

Яшин допълва, че е бил "ясно и отчетливо" уведомен за последиците от завръщането си в Русия: това ще "изключи всякаква размяна на политически затворници в обозримо бъдеще". Според него бившият депутат от Красноселския общински район на Москва Алексей Горинов (Яшин също е бил избран от същия район) и Даниил Холодни, технически директор на канала в YouTube на екипа на Алексей Навални, са били в списъка за размяна "до последния момент"; те са били "зачеркнати" и сега Яшин казва, че се чувства "отговорен" за съдбата им.

Кореспондентът на Руската служба на Би Би Си Иля Барабанов попита участниците в пресконференцията дали са имали време да обсъдят с германски представители какъв статут ще имат в ЕС и как ще се справят с бюрократичните въпроси.

"В нашия живот няма никаква бюрокрация", отговори Яшин. Ако има политическа воля, тя доминира над всякакви бюрократични пречки, отбеляза той.

По думите на Яшин в момента той не разполага с нито един документ, който да доказва самоличността му.

Яшин каза, че ден преди освобождаването е задал на служители на германското външно министерство въпроси за документите и легализацията в Европа и те са обещали да "измислят нещо".

"Основният въпрос, който имах, беше: дали ще ни депортират и арестуват", каза Яшин. По думите му германските дипломати го уверили, че няма нужда да се притеснява за това.

Андрей Пивоваров добави, че в центъра за предварително задържане на участниците в обмена са били показани сертификати от колонията, но на никого те не са били дадени.

"Никой не разполага с документи за освобождаване", потвърди Владимир Кара-Мурза.

Сделката щеше да включва освобождаването на Вадим Красиков, руснак, осъден на доживотен затвор от германски съд

Той изрази надежда, че европейското ръководство ще намери "някакви оригинални начини" да помогне на хората, които неволно са попаднали в подобна ситуация.

Илия Яшин припомни, че Путин като всеки диктатор пълни затворите с невинни хора, за да всява страх или да ги използва за размяна в преговорите със Запада.

Андрей Пивоваров припомни, че не трябва да се асоциират руснаците с режима на Путин. "В страната цари страх. Не всеки е готов да понесе това, което ни се случи на нас тримата", обобщи Андрей Пивоваров.

Яшин допълва, че е бил "ясно и отчетливо" уведомен за последиците от завръщането си в Русия: това ще "изключи всякаква размяна на политически затворници в обозримо бъдеще". Също така изрази притеснение, че проведената размяна ще окуражи Путин да взима като заложници още западни граждани и руски дисиденти.

Кара-Мурза разказа, че е бил подлаган на психически тормоз в затвора, където прекара повече от две години. През цялото това време му е било разрешено да разговаря със съпругата си само веднъж, а с децата си - два пъти.

"Погрешно е да се прави асоциация между руския народ и политиките на правителството", каза от своя страна Андрей Пивоваров. По думите му целта на активистите е била да направят Русия "свободна и демократична" страна.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 107 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 пешо

    99 115 Отговор
    боклуци

    Коментиран от #29

  • 3 Ами сега ?! :(

    134 122 Отговор
    "че "не е съгласен да бъде експулсиран" извън Русия" . Никой не те пита , предателче . :) Сега отиди и да видим как ще я караш в свободния свят !

    Коментиран от #202

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ПО ТОЧНО

    140 54 Отговор
    ЩО НИ ЗАНИМАВАТЕ С ФАНТАЗИЙТЕ НА ТЕЗИ ИЗМЕ КЯРИ...........

    Коментиран от #60

  • 6 Тоз умник,

    135 51 Отговор
    Кара батак, да се поразходи малко из “свободния” по неговите думи свят, че да слезе на земята. Да беше видял само Олимпиадата тази година и щеше да поразмисли. Путин, много умно, ги е пуснал да се поогледат.

    Коментиран от #198

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бонев

    107 47 Отговор
    Ето за такива е нужен закона за агенти на чуждо влияние.

    Коментиран от #65

  • 9 Бай дънизма

    74 51 Отговор
    Смешници

    Коментиран от #136

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Зв. Лалов

    90 43 Отговор
    Е, и Солженицин вярваше във величието на САЩ.
    Поживя там и си смени мнението.

    Коментиран от #208

  • 13 Злобното Джуджи

    70 47 Отговор
    Русия, палача на всякакви грозни гендери, трансгендери и пpocто пeдaли е Бастион на Нормалните Хора 👍
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Васил

    71 80 Отговор
    Путлер е пътник.

    Коментиран от #41, #68

  • 16 Госあ

    58 18 Отговор

    До коментар #4 от "Еее...":

    И пак не му е дошъл акъла в главата…малко му е било явно..

    Коментиран от #49

  • 17 Кара-Мурза пак

    44 12 Отговор
    отива на чешмичка.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Данко Харсъзина

    35 12 Отговор
    След Царя идва Сталин, след СССР идва Путин. Руска действителност.
  • 20 Да,да

    59 13 Отговор
    Сега освен с нашите умници ще ни занимават и с тези.
  • 21 Софийски

    24 66 Отговор
    Четете коментарите на двуграмовите копейки и се смейте, няма по робски народ от българския. Вари го печи го, роб си е с робско мислене и народопсихология.

    Коментиран от #103, #223

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Това са

    38 17 Отговор
    Представителите на руското ЛГБТ общество. За да разберат западняците , че и руските леваци и са хора.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Предателят

    53 13 Отговор
    си остава предател,без значение как се нарича!Дали ще е сорос ка подлога,дали евроатлантическа или жълтопаветна няма значение!
  • 26 Забелязал

    31 12 Отговор
    Спасили са им живота с тази размяна ... Реално щяха да са мъртви след няколко години в руските затвори.
  • 27 Мухаа ха!

    63 12 Отговор
    Сега ще ви накарат да лаете денонощно.По всякакъв вид медии.Ще ви държат в документална безтегловност,за да лаете в синхрон.Вероятно ще ви издадат някакви документи за самоличност - с временен статут за пребиваване.След година максимум,ще бъдете безполезни.Обратен път няма,а в немачко ще спре хранилката.Едва ли дойчо ще го интересува някой си Кара - Бара ,какво мисли,за да му плаща заплата.А това е валидно за целият ЕС.За какво им трябвате - да лаете? Ама кой ще помни примерно след 3-4 години ,кой си,и защо лаеш?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Гладна кокошка

    19 13 Отговор
    просо сънува.
  • 31 На никой не му пука за разни

    34 20 Отговор
    психично болни индивиди и за халюцинациите им.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Дебил

    6 8 Отговор
    Това е разликата - ВЛАДИМИР ПУТИН!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Безпристрастен

    42 18 Отговор
    Гениален ход на Кремъл! Ето,пускаме онези- който Вие , там на запад смятате ,че са най - опасната опозиция в РФ и лично срещу Путин! Ако са в затвора,ще говорите денонощно,как мачкаме опозицията,как е излагаме на смъртна опасност.Ами ето ви ги- накуп.Живи,здрави и най важното - на ваша територия,и под ваша закрила.Но обратен път няма! У вас си ги дундуркайтв, обгрижвайте,както решите!
  • 36 Я.Кьоравият

    20 20 Отговор
    Съсли от снимката,няма да сте живи да видите,че Путин е сдал властта в РФ.Работете нещо, с което да сте доволни от себе си,не държете като меки китки.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Първанов

    27 25 Отговор
    То е ясно! Но защо руският народ , а и света трябва да страдат заради едни психопати, зли комунисти,крадрива шайка и престъпници, кремълски идиоти. Манипулатори,псевдохристияни и злодей

    Коментиран от #51

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Ти отдавна

    10 2 Отговор

    До коментар #15 от "Васил":

    си заминал.
  • 42 Русия никога няма да стане нормална

    17 22 Отговор
    ДЕМОКРАТИЧНА СТРАНА!
    Винаги ще се намери някой, като Путин!
    Ала Пугачова

    Коментиран от #75

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Госあ

    9 5 Отговор

    До коментар #40 от "Госあ":

    нямам предвид кадри като тоя хубостник - чужди агенти, за тях трябва преследване и репресии. Имам предвид такива като руснаците от Московски политехнически взели нобела за графена, ама за Англия !
  • 45 Бенат Миролюбов

    7 11 Отговор
    Трябва да се внесе демокрация отвън!
    Иначе няма да стане!
  • 46 Гост

    7 3 Отговор

    До коментар #39 от "А само на анонимните":

    ...казвал ли ти е баща ти че...нищо не става от теб....
  • 47 ДОСТ

    19 8 Отговор
    ТИЯ ДАЛИ СИ ВЯРВАТ НА ПРАЗНИТЕ СИ СЛОВА?РУСИЯ НИКОГА НЯМА ДА РУХНЕ.

    Коментиран от #79

  • 48 Питащ

    18 6 Отговор
    "По думите му никой не е питал осъдените за съгласието им за размяната"

    Тя размяната се договаря между двете страни съгласили се на размяна и никога никой не пита задържаните искат или не искат - това не е концерт по желание. Друго ми е интересно защо господарите от запада са искали този да бъде разменен след като по неговите думи той не е чуждестранен агент.
  • 49 Ихууууууу ганчо

    2 6 Отговор

    До коментар #16 от "Госあ":

    То пък у вас един акъл??
  • 50 Караб Ибрахим

    25 11 Отговор

    До коментар #1 от "Ивелин Михайлов":

    Царизмът рухна за 3 дни, СССР - също...

    Очевидно, е че човека е против Русия. Точно затова и Русия е против него.
    Само че, назапад никой бе се интерисува от такива "патриоти" Свободен демократ, ненужен демократ

    Коментиран от #88

  • 51 Защото пич

    8 8 Отговор

    До коментар #38 от "Първанов":

    такава им е "партията майка" и "идеологията"! Един комунист с часове ти дрънка врели–некипели и НИЩО не казва.... Тук ги имаме предостатъчно! Лъжат простия народ за да го доят и крадат! Те ценности, морал, чест, достойнство и т.н.
    НЯМАТ! където стъпят трева не никне! И..з.р.о.д.и!

    Коментиран от #76, #106, #161

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 А50

    21 8 Отговор
    Тия хазари не представляват руския народ и им се искат революции и хаос в Русия
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 В.В.П.

    19 8 Отговор
    Тия са агенти на Германия .искат раскол в руското общество.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Читател

    27 8 Отговор
    "целта на активистите е била да направят Русия "свободна и демократична" страна"

    Аха колкото и ние станахме "свободна и демократична" страна. Когато си колония на краварите само тогава си "свободна и демократична" държава иначе даже в държавата ти да е по-голяма демокрация от краварника ти си "диктатура" според праведната пропаганда. Даже и Орбан и Фицо са диктатори защото гледат интересите на държавата си а не на краварите.

    Да живее пропагандата....
  • 60 НАЙ ТОЧНО

    5 6 Отговор

    До коментар #5 от "ПО ТОЧНО":

    За да се видите колко струвате!
  • 61 В.В.П.

    7 12 Отговор
    Ако не си с мен си против мен..Стара френска приказка .Така работи и Путин..
  • 62 Крумов

    11 9 Отговор
    Царизмът не е паднал за 1 ден, още Емелян Пугачов се е бунутавл - при царевна Екатерина, тоест - при императрицата е имало бунтове - 18ти век.

    Има декабристи, има много. Ами самият Ленин е загубил брат си - а и е заточен Ленин. Заточен е и Сталин, има негови снимки като млад, как за един ден. Царската полиция е действала доста, това са над 100 години организирана съпротива срещу царизма - ами полските въстания - Полша е била част от Русия навремето.

    За един ден - друг път.

    Самите полицаи - от тайната полиция на Империята - споделят - ние ви подценихме - вие ни подровихте почвата и - организирахте рухването на империята.

    Освен това - войни - когато има война - обикновено идват - тоталитарни управления - поне хората да се нахранят.

    СССР е друго нещо - не е лесна темата.

    Къде Русия ще се върне към времето на Елцин - при този невменяем - та той е държал хората в глад.
  • 63 За да има мир !

    10 18 Отговор
    Пусьо моментално в Сибир !
    Може и в Диарбекир !
    Арамис
  • 64 Путин обосрался

    10 13 Отговор

    До коментар #43 от "Абе":

    Много слабо копейке, можеш повече
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Всички

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Васил":

    Сме пътници3535
  • 69 Някой

    7 5 Отговор
    МАЛКО ТИ СА 25 Г ЗА ТЕБ ДО ЖИВОТ
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Един

    6 8 Отговор
    Яко копейски тролеи във форума.
  • 74 В.В.П.

    10 7 Отговор
    Никой не ме е спрял ,в Рф да ми провери документ..Говоря на моя език .От Бургас ..Това в Франция няма как да стане ..Ако нямаш документ ,те бутат в ареста ..Говоря за Паспорт ,не за шоф.книжка..
  • 75 Прозрял

    9 14 Отговор

    До коментар #42 от "Русия никога няма да стане нормална":

    Много е изостанала, от феодализъма скочи в социализъма.Каквото и да прави винаги ще е с един век и половина назад от нормалния свят.

    Коментиран от #87

  • 76 Избирател

    15 5 Отговор

    До коментар #51 от "Защото пич":

    "Един комунист с часове ти дрънка врели–некипели и НИЩО не казва"

    Е така де те комунистите станаха вече евроатлантици като този и при нас. Иначе са пак с лозунгите - Русия била "диктатура" а при краварите било "демокрация" нищо че там управлява "дълбоката държава" - няколко еврейски фамилии при които властта се предава по наследство - повече прилича на абсолютна монархия. Даже и нашите козячета са уверени че някаква деменция не може да е "управлявала" най силната държава в света последните 4 години.

    Коментиран от #109

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 В.В.П.

    10 10 Отговор
    За тия клесове ,трябва законът за терроризъм..До живот в колония .Сега ще ги хранят немците ..Путин е бог

    Коментиран от #82

  • 79 Голем смех (поздрави от Австрия)

    2 3 Отговор

    До коментар #47 от "ДОСТ":

    Е до сега се е случвало само 3 пъти, викаш може пък и да не се случи 4 път, а ? :) хахахаха
  • 80 ВСИКО КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

    12 4 Отговор
    И като рухна царизмът? и като рухна СССР? ссср не рухна, а червената буржоазия партийният елит искаше да стане паричен елит. Та ще стане като с царизмът, Путин е царист. Пък война и криза след това се борят чрез планова икономика. И Баба Ванга е предсказала но комунизъм от Русия после в цял свят.

    Коментиран от #84

  • 81 В.В.П.

    11 7 Отговор
    Тука има шушлеци дето са били в ЕС като мишоци..тихи и кротки .Иди и прави бунт ,ще застрелят на място..Айде чао.тръгвам на поход ..

    Коментиран от #138

  • 82 Дедовия

    9 13 Отговор

    До коментар #78 от "В.В.П.":

    Путин е плъх, който се крие в дупка под земята.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Голем смех(поздрави от Австрия)

    5 3 Отговор

    До коментар #80 от "ВСИКО КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ":

    Мухахахахааха:) Тая сутрин санитарите да не те пропуснаха ? :) хахахаха
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Антитрол

    16 5 Отговор

    До коментар #75 от "Прозрял":

    "Много е изостанала, от феодализъма скочи в социализъма"

    И от социализъма скочи в капитализъма последно но явно от Козяк не са ви информирали. Иначе господарите ти доскоро бяха в робовладелския строй ама там не дават да се гледа - според пропагандата там е "демокрация" и американския народ страшно много обича някакъв дементен старец да го управлява - абе умират си за деменцията и това е и в цала 330 милионна америка няма някой който да е с акъла си за президент.
  • 88 Един

    6 9 Отговор

    До коментар #50 от "Караб Ибрахим":

    А тези, които са бутнали царизма срещу Русия ли са били?Нали Путлер е кагебейчик- наследник на тези, които бутнаха царизма. Тези, които са срещу диктаторите, срещу страната ли са? И защо Путлер и путинистите да са Русия, а не тези, които са срещу тях? Задушаванео на свободите и военщината, които се налагат в Русия в полза на Русия ли е?
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Да Бе Да

    3 1 Отговор
    Ше чекаш!
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Путин...

    4 8 Отговор
    ...е безсмъртен. Колкото и да го убиват, пак ще живее завинаги, също като Сталин, Ленин и Карл-Маркс!

    Коментиран от #117, #121

  • 95 Зевзек

    6 6 Отговор

    До коментар #77 от "Пусин е пpoZ ncиxonaд":

    Е за разлика от краварника където имаше прозда деменция - ама вие си го харесвате нали.

    Коментиран от #104

  • 96 Лееееее

    4 0 Отговор

    До коментар #66 от "В.В.П.":

    Що си пр@зд

    Коментиран от #234

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 българия или мафията в читанка инфо

    7 3 Отговор
    спортът - Мъж не мъж, няма ли категории, тегло, мускулна маса, височина? Но спортът е мъртъв, като киното и музиката, тамагочета никому ненужни. Особено пък като направиха квоти за половете и общи тоалетни, това непременно ще стане и в спортът. И както казвам, че българите въприепа чалгата на 100 процента, както и дясното и антикомунизмът, така ще стане и с джендърството. въпрос на малко време.. всичко по алън дълес план..
  • 101 Мухахаха ха

    2 3 Отговор

    До коментар #90 от "АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ":

    НА ТЕБЕ ПОЧУКВАЛИ ТИ НЕЩО В ГЛАВАТА ,ЧЕ И ТИ ТРЯБВА ДА СЕ ТРУДИШ АЛТЕРНАТИВЧИК??
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Марко

    8 2 Отговор

    До коментар #21 от "Софийски":

    Убеден сте, че всеки, който не мисли като Вас , е роб?
    Забавно убеждение!

    Коментиран от #107

  • 104 Забелязал

    5 6 Отговор

    До коментар #95 от "Зевзек":

    Прозда деменция,ама такъв капан заложи на Джуджака,че този чак се започна да се чуди какво става.
  • 105 Аман

    10 6 Отговор
    "Кара-Мурза изрази увереност, че един ден Русия ще се превърне в "нормална демократична страна"."

    Това няма да стане НИКОГА. Материалът е такъв. 70% от руснаците подкрепят войната, 30 процента одобряват ядрен удар срещу "братска" Украйна. Обличат децата в детските градини с военни униформи и ги карат да маршируват. 10-12 годишни момиченца разглобяват и сглобяват АК-47 в час...
    Всички са горди, че децата им са умрели за Путин. Та така, думичката е НИКОГА.
  • 106 Първанов

    6 2 Отговор

    До коментар #51 от "Защото пич":

    Болезнено верно! И тук велиждаш един объркан народ,на който ЕЖЕДНЕВНО му пускат опорки на които бегетата се ловят,като риби без стръв. Трагедия
  • 107 Констатирал

    3 4 Отговор

    До коментар #103 от "Марко":

    Няма значени кой как мисли и какъв е,важна е истината,избягаш ли от нея си по зле и от роб.

    Коментиран от #125

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Първанов

    1 2 Отговор

    До коментар #76 от "Избирател":

    Малко не си в ред

    Коментиран от #154

  • 110 Ролан

    4 4 Отговор
    Ще рухне точно за 3 дни ,след като се разпадне глобалният ред!)))
  • 111 Първите 13 коментара

    7 6 Отговор
    са написани от рускитеЛайна във форума.

    Каква злоба и завист имат в cкoтските си душички,а?
  • 112 българия или мафията в читанка инфо

    4 4 Отговор
    СССР е първа икономика в светът, когато рухва в ... Рухва защото КПСС отдавна подготвя икоменизъм с капитализмът и западът. Горбачов казва 1999г. март, че западът е измамило СССР.. не си измислям, че ссср е първа икономика, това е факт признат от световната банка в средата на 80те, може да се прочете в Уикипедия. В Аржентина ядат повече телешко спрямо американците, а имат по-нисък БВП от българите. Българите ядат 12 кг свинско според НСИ, годишно, а китайците 60 кг. Китайците имат уж по-малко БВП от българите.. Само Индия и арабски страни са по изостанали от България, дори Африка е в бъдещето..
  • 113 Демократите сте все лъжци

    5 6 Отговор
    Влезнали с руски паспорти и лъже,че нямали документи. Руснаците са се избавили от демократична и.мет.

    Коментиран от #123

  • 114 Ихууууууу ганчо

    5 0 Отговор

    До коментар #83 от "Госあ":

    Накрая ще се види кой е смачкания,но няма да е този за който се надяваш!
  • 115 Ахааааа

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "Аз само американско":

    Ти си американско само в мечтите си ,но другото си го ядеш.
  • 116 Комунизмът си отива

    8 2 Отговор
    Русия ще бъде свободна!
  • 117 хи хи хи хи

    7 2 Отговор

    До коментар #94 от "Путин...":

    Ще го призная за безсмъртен ,като го сложат до другата мумия

    Коментиран от #118

  • 118 Милиони хора

    3 3 Отговор

    До коментар #117 от "хи хи хи хи":

    Искат това да се случи най скоро.
  • 119 Руснаков

    14 11 Отговор

    До коментар #102 от "Госあ":

    Какво и е...святото на СВО...че окупираха и анексираха територии в чужда държава....Като милее толкова за рускоговорящите защо не си ги прибра в Русия...я колко територия имат...ама не...за да можеш утре да пишеш във форумите.....най голямата по територия държава...били с Украйна братски народи...ТИ...на твоят брат ще причиниш ли това което прави неадекватният от Кремъл...Няма никакво оправдание...нормално...за анексията....никаква...

    Коментиран от #124, #134

  • 120 Марко

    16 16 Отговор

    До коментар #102 от "Госあ":

    Когато Путин се качва на престола в началото на века, Русия е тотално разграбена страна, в която олигарсите решават всичко. В тях са огромните пари, изградените мрежи на влияние, някои от тях разполагат и боеспособни малки частни армии. Краде се поголовно, обикновените руснаци тънат в невъобразима бедност.
    За 24 години Путин "со кротце, со благо и со малце кьотек" успя да наложи контрол върху олигархиата. Възстанови селското стпоанство / Русия, която спасяваха от глад в края на 90-те, само за десетина години върна историческите си позиции като световен производител и износител на храни/, наложи правила в експлоатацията на природните богатства, премахна системата "вход-изход", изгради икономическо законодателство, което рязко ускори инвестициите в промишлеността, когато в края на първата му декада БВП скочи няколко пъти, в резултат на мерките, започна възстановяването на армията.
    Междувременно стандартът на живот на обикновените руснаци достигна 50% от жизнения стандарт на американците, нещо немислимо в досегашната история на страната.
    В момента Путин води война срещу обединения Запад. И е все по-вероятно, че ще я спечели.
    Само за протокола, нищо лично: за такива постижения се вдигат паметници на един политик, не се разстрелва.
    В последните 150 години руснаците никога не са имали по-успешен, национално отговорен водач от Путин.
    Това са фактите. Приказките за гопници, джуджета и бункери са за детската градина.

    Коментиран от #126, #132

  • 121 зловещо

    0 1 Отговор

    До коментар #94 от "Путин...":

    А те къде "живеят" сега? Ходиш ли им на гости?
  • 122 КапейкаРу

    8 8 Отговор

    До коментар #66 от "В.В.П.":

    Кат си в краснадУй кво се месиш тук бе капейке? Стой си там и си глей рашката демокрация, още и се радвай и ръкопляскай на Кремъл, не забравяй и ура да викаш, иначе може раком да те поставят
  • 123 така така

    6 5 Отговор

    До коментар #113 от "Демократите сте все лъжци":

    Ще ползваме опита на руснаците и ние да се избавим от вас.
  • 124 Путлер е пpocт, дърт мегаломан...

    14 11 Отговор

    До коментар #119 от "Руснаков":

    Затова реши да се прави на велик диктатор и завоевател..
    Затова нападна Украйна.
  • 125 Марко

    7 8 Отговор

    До коментар #107 от "Констатирал":

    "Истината" / ако не е божествена/ винаги е интерпретация, не сте ли го чували?
    Не сте чували и това, че всеки, претендиращ да знае абсолютната истина така, както Бог я познава, е просто потенциален пациент на психиатрията?
    Има какво да учите, друже!
  • 126 Запознат

    9 13 Отговор

    До коментар #120 от "Марко":

    Как е възможно да напишеш такива нелепици,Путин е сложен от олигарсите на власт и и тяхно оръдие!!

    Коментиран от #135

  • 127 Гориил

    10 6 Отговор
    Може да се предположи, че в Америка и тримата ще получат общо 300 години затвор с изплащане на голямо парично обезщетение.
  • 128 Садък

    9 1 Отговор
    Щом не му харесва да е на свобода да се върне в затвора.
  • 129 Този екземпляр

    12 2 Отговор
    какво реве че няма документи? Та той е и британски гражданин и поради това е обявен за "чуждестранен агент", а и не само за това... Има грехове да плаща за дейността си в Русия. Ей сега ще разбере какво значи западната демокрация! Тези "дисиденти" са полезни докато са в страната си! Изгонят ли ги, стават безполезни и вече никой не им обръщат внимание. Например, ако нахални беше останал на запад, името му щеше да бъде забравено и нямаше да има никакво значение какви ги приказва, а като умря в затвора изведнъж наля масло в огъня на пропагандата... Та и с тия е така, пък и май губят грантовете, което е болезнен удар по финансовото им състояние им...

    Коментиран от #131

  • 130 Тоест

    9 3 Отговор
    Тоя твърди че много хора са против това да бъдат защитени руснаците в Крим, Донбас и Луганск както и цяла Украйна?!? Защо не каже какво е причинило войната. А е ясно че по принцип руснаците са против войната....едва ли те са искали и война срещу Х.итлер и да Сринат 20 млн но когато се налага трябва да се воюва
  • 131 Гориил

    4 0 Отговор

    До коментар #129 от "Този екземпляр":

    Всичко беше направено по законите на реалполитиката без участието на Украйна, Молдова и Грузия.
  • 132 Госあ

    2 9 Отговор

    До коментар #120 от "Марко":

    Путин управлява четвърт век. Айде моля ти се. баце е умалено копие на гопника от Кремъл. Вярвам, че руснаците ще устоят в този конфликт, който беше предизвикан и неизбежен. От самото и обособяване Украина е готвена за плацдарм срещу Русия. След това, обаче, това ченге трябва да го разкарат от Кремъл, както те си знаят.

    Коментиран от #141, #143

  • 133 Хахаха

    4 2 Отговор
    Пак ще го приберат на топло руските тайни служби!Или ще го....
  • 134 Госあ

    10 7 Отговор

    До коментар #119 от "Руснаков":

    Руснаците бяха длъжни да защитят своите от геноцида на бандерите, а бандерите ще платят за него, като върнат руските земи обратно на Русия. Общо взето, това е. СВО е освободителна операция, след това идва въпросът за сигурността на Русия

    Коментиран от #163, #167

  • 135 Марко

    8 3 Отговор

    До коментар #126 от "Запознат":

    Каква е разликата между Русия от времето на Елцин, когато олигарсите наистина управляваха страната, и Русия днес, след 24 години Путин, е очевидно за всеки, който е посещавал РФ. Какъв е статусът на олигарсите в Путинова Русия също се знае. На каишка са. А онези, които не си падат по каишките, са в чужбина и разиграват сценката "дисиденти".
    Само самообявилите се за "запознати" не знаят тия факти. Характерно е за този тип хора.
  • 136 Баричело

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "Бай дънизма":

    Истината боли много
  • 137 Гориил

    4 3 Отговор
    Целият свят наблюдава задкулисните пазарлъци между Москва и Вашингтон с предпазливост и подозрение.Съществува абсолютна сигурност, че двата гиганта ще сключат сделка и ще си стиснат ръцете в ущърб на своите съюзници.Москва и Вашингтон ще излъжат всички и ще получат конкурентни предимства.И вие ще останете объркани и озадачени.

    Коментиран от #142

  • 138 Споко

    4 2 Отговор

    До коментар #81 от "В.В.П.":

    Такива като тебе няма да застрелят,само ще ги отведат принудително в съответното лечебно заведение.
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Гориил

    4 0 Отговор
    Никой не попита мнението на Будапеща, Братислава, Прага, Хелзинки, Талин и Варшава.

    Коментиран от #159

  • 141 Марко

    10 3 Отговор

    До коментар #132 от "Госあ":

    По разни причини познавам Русия и руснаците. Отношението на обикновентите руснаци варира от пълно одобрение / поне 50% мислят Путин точно така/, през "одобрение със забележки за някои политики" / това са някъде около 20%/, после са ония, които казват "допусна много грешки, но нямаме по-добро" и накрая са ония вездесъщи няколко % западници, които дават мило и драго да се върне демокрацията от времето на......Елцин.
    Ако можеш да ми посочиш поне един политик в човешката история, който след четвърт век авторитарно управление има на 50% одобрение сред електората на страната си - моля, кажи кой е този феномен! Ако можеш да ми посочиш поне един руски политик, който само за десетина годин да е възстановил Русия от руините и да е вдигнал жизнения стандарт на руснаците четири пъти - моля, кажи кой е този политик.
    Толкова.

    Коментиран от #144, #148, #152

  • 142 Госあ

    2 1 Отговор

    До коментар #137 от "Гориил":

    Това е твърде вероятно. Но играчите вече са няколко. Китай и ЕС като цялост не са малки също така.

    Коментиран от #162

  • 143 Твое право е

    1 0 Отговор

    До коментар #132 от "Госあ":

    Да вярващ в каквото искаш,но какво ще стане,други решават!
  • 144 Госあ

    4 2 Отговор

    До коментар #141 от "Марко":

    Това си е тяхна работа. Честно казано не ме интересува особено. Да се оправят. Путин е кръгла нула като политик и дипломат, а изнесените кинти от руския народ лъснаха в пълния им блясък.

    Коментиран от #147

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Марко

    4 2 Отговор

    До коментар #144 от "Госあ":

    Хората, които не се интересуват от руснаците, обичайно не правят категорични прогнози за поведението им по отношение на лидера на страната. Ти го правиш.
    Няма да коментирам този факт, просто го установявам.

    Коментиран от #156, #160

  • 148 Въпрос

    4 5 Отговор

    До коментар #141 от "Марко":

    Защо упорито премълчаваш колко руснаци и защо емигрираха,след като РФ се е превърнала в рая на земята? И защо емиграните се насочват към Западна Европа,а не към Източна и Рф?

    Коментиран от #158, #195

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 А бе

    3 4 Отговор

    До коментар #141 от "Марко":

    Какво произвежда и какво изнася РФ на световния пазар,освен суровини?
  • 153 В.В.П.

    2 1 Отговор
    С тия 3 негодници ,и злато да копаеш ще загубиш...Хехе
  • 154 Лорер

    1 0 Отговор

    До коментар #109 от "Първанов":

    Истината боли, нали!
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Грешиш

    2 5 Отговор

    До коментар #147 от "Марко":

    В момента няма почти никой ,който да не се интересува от Русия,тъй като тя за е агресор!

    Коментиран от #183

  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Въпроса

    1 3 Отговор

    До коментар #148 от "Въпрос":

    Не е дали Русия е добро място за живеене...Ами не е . Въпроса е че руснаците бяха принудени да нападнат Украйна и го правят с неудоволствие...показателни за опита им са избегнат това са минските споразумения които Украйна и запада не изпълниха и истанбулските преговори чието успешно приключване забрани Англия. А Путин не заслужава да води руснаците но не заради войната а заради политиката си на задържане развитието на русия
  • 159 ХА ХА ХА

    1 3 Отговор

    До коментар #140 от "Гориил":

    Тези държави са членки на ЕС,тяхната позиция е от ясна по ясна

    Коментиран от #164

  • 160 Госあ

    2 6 Отговор

    До коментар #147 от "Марко":

    Интересувам се от геополитика. Освен това не тая ни най малко лоши чувства към руснаците, без да съм русофил. А Путин е всичко лошо, което виждам в един ръководител и посока. Далеч неговите наративи от България. И най странното е, че точно тези които ги разпространяват и вдъхновяват, ще изпищят най много от тях. За СВО, всеки държавник би я предприел. Провокацията беше откровена и безпардонна. И все пак, Русия не е България, нали така
  • 161 Защото небинарен

    3 3 Отговор

    До коментар #51 от "Защото пич":

    Друго си е джендърите да ти обясняват колко хубаво е да си смениш пола!🤭🤭🤭

    Коментиран от #168

  • 162 Госあ

    1 3 Отговор

    До коментар #142 от "Госあ":

    Та, точно затова Китай трябва да се възползва от ситуацията и да точи колкото е възможно повече, а ЕС да не се правят на луди, а да си внасят готова продукция оттам и то от свои фирми. Както и става. Президентът Си, е направил сметка, върви както местно, така и чуждо производство.

    Коментиран от #165

  • 163 Руснаков

    5 4 Отговор

    До коментар #134 от "Госあ":

    Не мислиш ли че това е вътрешен украински проблем...както на времето чеченските войни,Запада се опита да помогне на чеченците и Путин се озъби че това е вътрешен проблем на РФ

    Коментиран от #173

  • 164 Гориил

    2 1 Отговор

    До коментар #159 от "ХА ХА ХА":

    За съжаление тяхната позиция е номер две, три или четири. По принцип им беше казано да млъкнат.Това са правилата.

    Коментиран от #175

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Начо Крика

    2 2 Отговор
    Мале, кви физиономии

    Коментиран от #170

  • 167 Даа бе

    2 3 Отговор

    До коментар #134 от "Госあ":

    Пълни глупости!! Как я увеличиха сигурността, като граничат с още една натовска държава с 1200 км сухопътна граница ли? Причината е друга!РФ ,още от времето на ссср е свикнала да има буферни зони заради сигурността си!Такъв буфер беше и България 45 години.Но тези времена отминаха и една от причините за войната е точно такава!След кат иска Русия буфери да си ги прави на нейна територия,не за сметка за съседите.

    Коментиран от #220, #222

  • 168 ИскашЦокашПиш!

    2 2 Отговор

    До коментар #161 от "Защото небинарен":

    И през ....о ми е какво ти "обясняват джендърите"!!! Червена много..пол.овна!

    Коментиран от #179

  • 169 Този юнак има право

    7 1 Отговор
    Такива примери по света има много например в България
    Фашизмът рухна за два часа
    Комунизмът рухна за 20 минути
    Фалшивият демократизъм вероятно ще рухне за пет минути
  • 170 Ихууууууу ганчо

    3 2 Отговор

    До коментар #166 от "Начо Крика":

    Много интересно, твоята каква ще е, ако изкараш толкова време в панделата?

    Коментиран от #199

  • 171 Гориил

    8 4 Отговор

    До коментар #165 от "Госあ":

    Русия през 2022 г. завинаги се отказа от ролята на придатък.Това променя правилата на играта и затваря бъдещите перспективи на Европейския съюз. За съжаление в ЕС първи ще пострадат най-слабите и най-изостаналите.

    Коментиран от #176, #181

  • 172 Тези

    6 2 Отговор
    С охранените физиономии ама верно ли са били в затвора
  • 173 Госあ

    6 4 Отговор

    До коментар #163 от "Руснаков":

    Не. Няма как да стане тая. Геноцид над руснаци нема как са е вътрешен проблем на Украйна. Също и разполагането на оръжия и бази. Украйна не е Финландия, а със шведите можеш да се разбереш. Бандерите са диваци. И както вече писах, Русия далеч не е България. Огромна страна, с много оръжие. И ядрено, пак много.

    Коментиран от #177

  • 174 Чочо

    5 2 Отговор
    Малък си за кампания за санкции.
    Ще те използват и после ще те изплюят.
    Така работи и ЦРУ.
  • 175 ХА ХА ХА

    2 2 Отговор

    До коментар #164 от "Гориил":

    И кой им каза да млъкната и защо??
  • 176 Госあ

    3 4 Отговор

    До коментар #171 от "Гориил":

    Русия в момента е суровинен придатък на Китай, а Европа може и се възползва от Китай, както от сащ.

    Коментиран от #180

  • 177 Руснаков

    5 2 Отговор

    До коментар #173 от "Госあ":

    И къде отиде световният ред...който е силен и има много оръжия винаги ще намери причина да припили по малкият и по слабият...Ти наистина ли си мислиш че така без нищо започнаха проблемите за рускоговорящите в Донбас...толкова ли да си наивен...

    Коментиран от #182, #184, #193

  • 178 Начо Крика

    5 0 Отговор
    Трима са пристигнали в Америка, 13- в Германия. Разбирай кой от кого си получава хонорара. Навални - срещу Русия, Германия го прие, Хордоковски, същото. Сноудън- преследван от Америка, също борец за справедливост, Германия го отсвири. Много интересно
  • 179 ХА ХА ХА

    1 1 Отговор

    До коментар #168 от "ИскашЦокашПиш!":

    Това - о, задния отвор ли ти е, macтиo пробитa paznpaна?
  • 180 Госあ

    1 1 Отговор

    До коментар #176 от "Госあ":

    Европееца е бохема, а китаеца обича да работи. Не го приемайте като издевателство над тях. Въпрос на ценности и възпитание. Според мен, истината е по средата, но както и да е. Та, Европа и Китай могат да се сработят много добре всъщност, особено с поток от ресурс от Русия към Китай. И както казах, сащ стават като Детройт емблемата на автомобилната им индустрия. И за руските олигарси на Путин ще има. А специалистите могат да емигрират в Европа или Китай. Както и правят.
  • 181 Бухахаха ха

    3 3 Отговор

    До коментар #171 от "Гориил":

    Ще има много да чакаш да пострадат?Нали щяхме да мръзнем, нали щяхме да ходим некъпани ,нали щяхме да сме на тъмно?НЕЩО ПОДОБНО ДА СИ ВИДЯЛ??
  • 182 Госあ

    3 3 Отговор

    До коментар #177 от "Руснаков":

    Досега световния ред винаги се е крепил точно на това ! И действително не е зле да се промени малко от малко !

    Коментиран от #190

  • 183 От над

    4 3 Отговор

    До коментар #156 от "Грешиш":

    200 държави само 100 участваха на събирането в Швейцария а само 80 подписаха декларацията които са около 1 млрд души. А в и.рак,либ.ия,съ.рбия какви бяха Америка...освободители или агресори

    Коментиран от #187

  • 184 А нещо

    2 5 Отговор

    До коментар #177 от "Руснаков":

    Ир,ако,ли,бия,сър,бия да ти говорят?? Кой пръв многократно наруши правата на другите и световния ред

    Коментиран от #186

  • 185 Ехаааа

    4 4 Отговор

    До коментар #165 от "Госあ":

    По големи глупости от тези никъде не съм чел.По нескопосана бг пропагада в полза на Русия,която не обяви за неприятелска държава, едва ли може да се прочете!

    Коментиран от #188

  • 186 Ихууууууу ганчо

    1 5 Отговор

    До коментар #184 от "А нещо":

    Разправта с диктатори ли е нарушаване на световния ред? Вие сте неспасяеми!!

    Коментиран от #189

  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #185 от "Ехаааа":

    сащ отново се опитват да наиграят Европа. Всичко започна след като Европа обяви намеренията си да става технологичен център. Помниш ли ? Преди 6-8 години беше. И аз съм съгласен с коментара по- долу, че като нищо това е поредния пиниз на сащ и Русия. Путин го раздава и като шеф на БРИКС в същото време.
  • 189 А бе

    3 1 Отговор

    До коментар #186 от "Ихууууууу ганчо":

    Кога либийците са казали за Кадафи че е диктатор или сърбите за Милошевич?? Ами ако турците кажат ,че в България има диктатура понеже не им позволяваме Кърджали да се откъсне викаш дай Турция или Америка да нападнат България??? Албанците нарушавайки конституцията се опитаха да откъснат Косово и Америка попречва сърбите да защитят целостта на Сърбия. Ако каталунците с оръжие се опитат да напуснат Испания пад ли са бомбим испанците??? А каталунците са на земята си а косоварите не!!!
  • 190 Руснаков

    3 5 Отговор

    До коментар #182 от "Госあ":

    Утре ако Турция и скимне ,че тероризираме Кърджалийска област и ги анексира,пак така ли ще мислиш...труден си за разбиране...

    Коментиран от #216

  • 191 стоян георгиев

    2 5 Отговор
    Режима ма путлер е ясен.не препоръчвам даже ма путлеровите фенове да ходят в русия предвид обстоятелствата.обаче тези момчета от опозицията са напълно безобидни и нищо не биха могли да сторят дори да падне путлер.толкова са наивни че чак е смешно.за това и путин ги освободи заменяйки ги за убиици и престъпници.

    Коментиран от #194

  • 192 Верно ли

    8 4 Отговор
    Тоя кога го пуснаха, кога си направи селфи и започна да лае! Мазната физиономия на снимката изобщо не предполага някакъв "психически тормоз", дори напротив, ама щом е казал...
  • 193 стоян георгиев

    5 7 Отговор

    До коментар #177 от "Руснаков":

    Я разкажи в какъв период бяха нарушени правата на рускоговорящите в донбас?тази опорка е толкова смешна.разкажи кога падна проруския янукович о след колко дни путин окупира крим?давай да се посмеем.а знаеш тъи какда бандеравци бамбили дамбас ?хахахаха

    Коментиран от #196, #197

  • 194 Спор няма

    1 8 Отговор

    До коментар #191 от "стоян георгиев":

    Че Путин е вреден за русия но войната беше необходима и дори закъсняла

    Коментиран от #203

  • 195 Марко

    7 2 Отговор

    До коментар #148 от "Въпрос":

    1. Русия не е раят на Земята. Никога не съм го твърдял, а фактът, че ми приписваш подобно твърдение, че ми приписваш и "премълчаване", говорят много за теб.
    2. Да, Русия претърпя огромна емиграция в посока развития свят. Руснаци емигрират и в момента. Но има подробности, пикът на емиграцията бе достигнат в края на управлението на Елцин/първите няколко години на Путин. След 2010 стойностите са надолу. Просто стандартът на живот се повиши и все по-малко обикновени хора отиват там, където биха могли да живеят по-добре.
    3. Успоредно с емиграцията на руснаци, в последните 15 години възникна един нов феномен. След 2010 броят на емигриращите в Русия хора от бившите републики на СССР нарасна сериозно. Говорим за милиони, не за хиляди. Просто в ситуацията на икономически бум, който преживя Русия, недостигът на работна ръка се компенсираше с хора от Украйна, Казахстан, Таджикистан и подобните. Преди началото на войната украинските гастарбайтери в Русия бяха над 3 млн. Това се дължи на трикратно по-високия жизнен стандарт в Русия, сравнено с Украйна. За мюсюлманските републики въобще не говорим, там пропадането в бедност след разпада на СССР е главоломно.
    Толкова по темата за премълчаването.
  • 196 Бе еййй

    8 4 Отговор

    До коментар #193 от "стоян георгиев":

    Урките забраниха на българите да ползват българския добре че от парламента скочиха и Украйна отмени забраната.как върви разследването за изгорелите българи в Одеса и осъдиха ли Азов?!

    Коментиран от #201

  • 197 Руснаков

    6 2 Отговор

    До коментар #193 от "стоян георгиев":

    Не дебатирам с двойни агенти...днес заработваш рубли...утре долари...да ти имам ценностите....

    Коментиран от #200

  • 198 Ночко

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Тоз умник,":

    Най-голяма лжбт общност е в Бразилия,втора е любимата ти русия.....и това е доказано!!!

    Коментиран от #210

  • 199 Начо Крика

    4 1 Отговор

    До коментар #170 от "Ихууууууу ганчо":

    В панделата да не би да има безплатни пластични операции, пък като ги гледам нито са изпосталели, нито са бити.
  • 200 стоян георгиев

    0 4 Отговор

    До коментар #197 от "Руснаков":

    Не дебативаш.щото няма какво да напишеш.двойнинагемти...само аз пиша с името си тук копей.та кажи как им бяха нарушени правата на рускоговорящите за няколко месеца? Много е лесно с опорките нали...а знаел ли как бандеравцъи бабмили дамас???хахаха

    Коментиран от #206

  • 201 стоян георгиев

    3 1 Отговор

    До коментар #196 от "Бе еййй":

    Забранили са на баба ти фърчилото.в украйна след падането на ссср българите получиха национални права,за стжаление повечето не говореха български и днес говорят основно руски.а знаеш ли как бандеравци бабмбили дамас?хахаха та вас четриволтовите ей с този слоган ви пазаруват.
  • 202 Я да те видя?

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ами сега ?! :(":

    Я да те вида как се отнасяш към човешките права? Правото да си гражданин на Русия се получава с раждането и се отнема с указ на Президента. Такъв указ отсъства. Дори експулсирането се прави с една дебела папка документи и държавни решения. Отсъстват. Човекът в Русия е консуматив, разходен материал. За това има далеч по-сериозни доказателства от това, което коментираме. Затова ти няма да избереш да живееш в такава страна. Припомни си го когато коментираш.
  • 203 стоян георгиев

    2 4 Отговор

    До коментар #194 от "Спор няма":

    Защо да е необходима? На кого помогна тази война освен на диктатора в кремъл и тесния му кръг?

    Коментиран от #205, #207

  • 204 Много избирателво

    4 0 Отговор
    хортуваш, друже!!!! А Римската империя, а Наполеон, а Хитлер, а.....
    Ще ти се да си в унисон с джиендръчетата и хипер псевдо невроатлантиците.
    И да си отиде Путин, ще дойде подобен нему. Това имаш ли ПРЕДВИД?
  • 205 стояне,

    6 4 Отговор

    До коментар #203 от "стоян георгиев":

    много изтежка го даваш. Като СВЕТОВЕН кахацитет по пилитика и история!!!! А по-кротко. Вижда се колко си семпъл. И сега се периш пред жена си, че можеш да пишеш на клавиатура.
    НИЩО НЕ СИ РАЗБРАЛ от отношенията между Русия и окраината й, нито от нахалството на шмъркалото, което го гепиха за кукла срещу Русия!
    Украйна по начало НЕ МОЖА ДА СЕ СПРАВИ с възстановяване, а още по-зле стана от Майдана насам. Помниш ли думите на Виктория Нюланд, която раздаваше понички и псуваше ЕС?

    Коментиран от #224

  • 206 Руснаков

    4 0 Отговор

    До коментар #200 от "стоян георгиев":

    Едно си баба знае...едно си бае...
  • 207 Начо Крика

    2 1 Отговор

    До коментар #203 от "стоян георгиев":

    Необходима не, но неизбежна за съжаление. Карибската криза също беше поизнервила Америка, не беше ли поради същата причина?

    Коментиран от #225

  • 208 Провери си информацията

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Зв. Лалов":

    Солженицин напуска СССР през 1974 година. Прекарал е 2 години в Европа, като през това време е популяризирал произведенията си. Това са едни дълготрайни финансови приходи за всеки писател. През 1976 се е настанил в САЩ, където е живял и творил в спокойна обстановка в гр. Кавендиш, Върмонт. През 1990г. творчеството му в СССР/Русия е реабилитирано и руснаците получават свободен достъп до него. Делата срещу него са прекратени и това премаххва формалните пречки за завръщането му. През 1992 година Елцин се среща със Солженицин във Вашингтон. През 1993 Елцин му подарява държавна вила. През 1994 Солженицин триумфално се завръща в Русия.

    Както виждаш завръщането на Солженицин е следствие на целенасочените усилия на руската държава и лично на нейния президент този забележителен руски писател да е при тях. Солженицин е имал свободата да избере къде да живее и ако 18 години доброволно е пребивавал в Щатите то не е, защото там нещо не му е харесало. Могъл е да живее в целия свободен свят.
  • 209 Пиночет

    4 3 Отговор
    Този охлюв Путин, жив ли е още?
  • 210 Доказано????

    1 2 Отговор

    До коментар #198 от "Ночко":

    От кого - от теб, от група американски учени, от статистическия лгбт институт… Все достоверни и строго научни источници!
  • 211 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 212 Бабата

    0 0 Отговор
    нещастници, продажници
  • 213 Ситуацията е

    3 1 Отговор
    Опандизваш някой, чийто идеи не ти харесват, после го използваш за разменна монета без да питаш за съгласие. Безгласни пешки такива! Собственият им "народ" не го интересува кой е опандизен, защо... Дай им да зяпат рашистката тв.

    Коментиран от #215

  • 214 ПЕНКО

    0 3 Отговор
    МУЗРА-МУЗРА -МУЗРА -- ИЗРОДЕН ОТ СЪСЕДНИЯТ ОТВОР --- ИИЕЕЕ ! ДОБРЕ ВЛОЖЕНИ МАНГЕ ..!?!?
  • 215 Кара -Мурза

    5 0 Отговор

    До коментар #213 от "Ситуацията е":

    освен руско е и с английско гражданство.Учил в Trinity Hall Cambrydge,за.председател и съосновател на ,,Антивоенният комитет на Русия" заедно с Михаил Ходорковски,Гари Каспаров и д-р.От 2021 г. естарши сътрудник в ,,Център за права на човека Раул Валенберг"( канадска НПО).,,Патриот" е,спор няма.

    Коментиран от #217

  • 216 Госあ

    3 1 Отговор

    До коментар #190 от "Руснаков":

    Едното няма нищо общо с другото. Но принципно, ако избием над 16 000 човека в Кърджали и ги затваряме по мазетата, може би Турция ще е в правото си. И най важното - от правото на силата

    Коментиран от #218

  • 217 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 Дечо

    4 1 Отговор
    Ами намерете интервютата на починалия на Запад Виктор Буковски, в сайта Диагноза на починалия Георги Ифандиев и там ще намерите абсолютно точно описание на "свободата" в ЕС и порядките в него. Все едно, че се намирате в бившия СИВ ръководен от ЦК на КПСС. А тези продажници нека поживеят в този свят.

    Коментиран от #229

  • 220 F-16-модел 1977 г.

    4 1 Отговор

    До коментар #167 от "Даа бе":

    Нещо си мнооого зле с логиката, бе човече!! /не Човек, защото са ти микроскопични и. Мравешки разсъжденията.. / Казваш "" Русия да си прави буферни зони за сигурност на нейната си територия? "Разсмя ме! АМИ НАЛИ ТЯ ИСКА ДА ЗАЩИТАВА ЦЯЛАТА СИ ТЕРИТОРИЯ, БЕ!! Буферни те зони да ги отдели от самата нея ли??? Все едно, ти да си отрежеш ръката, и с нея да си браниш останалите части от тялото, а?
  • 221 Барнаби

    3 1 Отговор
    Добрата вест е, че всички предатели на Русия ще бъдат екзекутирани където и да се намират от патриотите не само на Русия, но и на всички държави по света, които не са васали на Сащ( васалите на сащ са около 50 нещастни държавички, вървящи към своята гибел, която гибел ще се дължи именно на господарят им Сащ), и които смятат предателите за духовни мъртъвци, затова и те само пращат тялото при смърдящите им духове.
  • 222 Дръвен Филофос

    3 1 Отговор

    До коментар #167 от "Даа бе":

    И мене ме разсмя..Реже си ръката и иска с нея да се ЗАЩИТАВА - ЦЕЛИЯТ!. Ами, като си отреже нещо, ВЕЧЕ НЕ Е ЦЯЛ, ГОРКИЯТ...
  • 223 хаха

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "Софийски":

    Злобееш ли нещастно човеченце! Злобееш но внимавай за кръвното и съсиреците, защото идват внезапно и с предимство за слугите западни.
  • 224 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #205 от "стояне,":

    Четри волта пак питам ма кого помогна тази война?
  • 225 стоян георгиев

    5 4 Отговор

    До коментар #207 от "Начо Крика":

    Америка бе поизнервена ,но не уби милион американци и канадци.даже не уби милион кубинци а в куба монтираха ядрени ракети.в украйна нищо подобно не се бе случило.просто се смени власта.все едно утре ако вкараме доган и пеевски в затвора турция да ни нападне щото и се загубил у нас интереса.освен всичко друго русия с войната не промени нищо към нейна полза напротив всичко срещу което уж се бореше се случи.украйна отива в ес и нато финландия и швеция са там,нато се превъоръжава,русия изпадна във икономическа и политическа изолация.та пак питам кой в русия има сметка от подобен сценарии?

    Коментиран от #227

  • 226 Кара-Станчо

    2 0 Отговор
    Пожелавам на Кара-Мурза дълъг живот, късмет, да се пази от високо и да не пие чай.
  • 227 Начо Крика

    3 2 Отговор

    До коментар #225 от "стоян георгиев":

    Няма нужда да броим жертвите на Америка. Те не са у съседите им, но по земното кълбо се намират доста. По моя груба сметка, доста повече от няколко си там милиона. Свои също. В Украйна нямаше просто смяна на властта, а класическа оранжева революция, ръководена и платена отвън. Никой не е крил, че оттогава украинските фашисти са били обучавани и въоражавани от американски инструктури. Минските съглашения бяха парлама, за да се превъоръжи украйна. След нарушаването им няма руснак, който да вярва на западни обещания. Много западни политици и журналисти също бяха възмутени от това лицемерие. А Русия никак не е в колапс, това е проблема на запада
  • 228 Смешник

    4 2 Отговор
    Путин си изигра отлично картите като с един куршум удари два заека.Хем изгони тия отрепки от Русия хем си прибра неговите хора

    Коментиран от #230

  • 229 Ти как

    0 1 Отговор

    До коментар #219 от "Дечо":

    живееш в ЕС, в затвор ли си, натирили ли са те в колония за политически затворници, драскащите тук путен ки да не би да са в лагер за врагове? Желаеш ли свободата на гиркин и къде е гиркин, а пригожин жив ли е, виновна ли е шайката на шойгу и в кой арест са тия всички от картините в стил наполеон бонапарт?
  • 230 Карта

    1 2 Отговор

    До коментар #228 от "Смешник":

    Прибраните от путин са бъгнати отрепки, изпратените от путин също са такива, но мрънкащи - "руски" описва добре и едните, и другите.
  • 231 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 232 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 233 ганев

    2 2 Отговор
    ....ГРОЗНА ОТВРАТ..
  • 234 Наистина

    0 0 Отговор

    До коментар #96 от "Лееееее":

    Много, ама много. И му личи от писането и от мисленето.
Новини по държави: