Тема: Украйна

8 Август, 2024 12:55 5 720 178

Украинският пробив в Курска област! Британски и френски издания коментират

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • курска област

Нахлуването във вторник в Курска област накара руската армия да разположи резерви и да използва дронове, самолети и артилерия, за да се опита да отблъсне украинските сили

Украинският пробив в Курска област! Британски и френски издания коментират - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Изненадващото нахлуване на Украйна в руската Курска област накара руския президент Владимир Путин да свика съвещание с висшите си служители в областта на отбраната и правоприлагането, отбелязва в. "Гардиън".

В съобщение на един от руските военни блогъри се твърди, че украинските сили са напреднали на север, вероятно до 15 км от границата, по магистрала северно от граничното село Свердликово и в близост до голям газопреносен възел, но това не може да бъде потвърдено по независим път.

Още новини от Украйна

Официални и неофициални руски източници съобщават, че във вторник сутринта сили от няколкостотин украински войници са преминали слабо защитена част от границата, което изглежда е едно от най-големите нахлувания в Русия от началото на войната през февруари 2022 г. Руското министерство на отбраната заяви вчера, че нападението е неутрализирано.

Министерството беше заявило, че руските сили са отблъснали нахлуването от вторник, но по обяд вчера призна, че боевете продължават. Ведомството посочи, че руските сили са прибегнали до въздушни и ракетни удари и артилерийски огън срещу нападателите, които са дали 260 жертви и са изгубили 50 бронирани машини.

В изказване по телевизията в началото на среща с членове на руското правителство Путин осъди нападението като мащабна провокация. По-късно той се срещна с висши руски военни. Началникът на генералния щаб Валерий Герасимов докладва на Путин, че руските сили се сражават с украинските близо до границата и ще ги изтласкат обратно.

Изпълняващият длъжността губернатор на Курска област Алексей Смирнов съобщи, че е въвел извънредно положение в граничния регион, макар да не стана ясно какви мерки включва това. Няколко хиляди цивилни бяха евакуирани от фронтовите райони, а 300 души бяха настанени във временни жилища за през нощта.

Властите в североизточната Сумска област в Украйна, точно от другата страна на границата с Курска област, обявиха също, че евакуират около 6000 души.

Украинските официални представители запазиха мълчание по време на нахлуването, като вероятно се опасяваха да не издадат твърде много информация за намеренията си, посочва вестникът.

Русия заяви, че нападението е започнало около 8:00 ч. сутринта във вторник, когато украинските войски са пресекли границата между селата Николаево-Дарино и Олешня с очевидното намерение да се насочат на север и изток.

Нападението най-вероятно е опит на Украйна, чиято отбрана е разтеглена на източния фронт в Донбас, да отклони част от руските сили за защита на част от фронтовата линия, която до голяма степен остана неактивна от началото на 2022 г., отбелязва "Гардиън".

Критици в Украйна обаче твърдят, че подобни нападения нямат дългосрочна военна цел. През март прокиевски руски бойци предприеха нападения от Украйна в Белгородска и Курска област, но бяха отблъснати, без да постигнат стратегически изгоди, припомня британското издание.

Засега информацията е оскъдна, но този път операцията изглежда е атака на украинските военни, а не на руски опозиционни групи. Русия заяви, че тя е била ръководена от 22-ра механизирана бригада на Киев.

Главните боеве се водеха в град Суджа и околностите му, на по-малко от 10 км от границата. Местен руски канал в "Телеграм" публикува кратко видео, показващо поразени селски къщи, което според него демонстрира "днешната ситуация".

Основният действащ газопровод за Европа минава близо до Суджа, където измервателна станция следи за намалените руски газови доставки за страни като Австрия и Унгария. Украйна е разрешила газът да продължи да тече по тръбопровода като част от договор, който изтича в края на 2024 г.

Други спекулации в социалните мрежи намекват, че цел на нахлуването може да е била Курската АЕЦ, но съоръжението се намира на 56 км от границата и превземането му едва ли е възможно от сили, наброяващи няколкостотин или хиляди души.

В руската Курска област беше въведено извънредно положение, пише в заглавие в. "Монд".

За обявяването на извънредно положение в руската Курска област съобщи изпълняващият длъжността губернатор на тази граничеща с Украйна територия, която от вторник е изправена пред сериозно нахлуване на украинската армия.

"Оперативната обстановка в пограничните райони остава тежка. За да ликвидираме последствията от навлизането на вражеските сили, реших да обявя извънредно положение", написа губернаторът Алексей Смирнов в "Телеграм".

Белият дом заяви днес, че планира да се свърже с Киев, за да разбере повече за целите на навлизането на украинските войски на руска територия в граничната Курска област. "Ще се свържем с украинската армия, за да разберем повече за техните цели", заяви говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер пред журналисти в отговор на въпрос за операцията, довела до евакуацията на хиляди цивилни от двете страни на границата.

Няколко влиятелни руски военни анализаторски блога разкритикуваха вчера военното командване на страната за това, че не е успяло да се противопостави на украинското нахлуване, започнало във вторник в граничещата с Украйна руска Курска област. "Телеграм" каналът "Рибар", който има повече от един милион потребители и се смята за близък до руските сили, заяви, че противникът е трупал сили за нападението в продължение на два месеца.

"В продължение на два месеца цялата пълна информация е била предавана на безполезните щабове. Имаше достатъчно време, за да се вземе подходящо решение", допълва "Рибар", цитиран от Франс прес.

Според същия източник руското военно командване не си е взело поука от опита за нахлуване през март миналата година в съседната на Курска Белгородска област.

"Вчера бяха взети в плен няколко наборни войници", съобщи "Рибар". В Русия младите наборници, които отбиват военната си служба и са чувствителна тема за обществото, официално не бива да участват във военни операции и са изтеглени в тила, посочва френското издание.

Нахлуването във вторник в Курска област накара руската армия да разположи резерви и да използва дронове, самолети и артилерия, за да се опита да отблъсне украинските сили.

По думите на военния блогър Анастасия Кашеварова руското военно командване "продължава да прави грешки и да лъже", "грешки, които струват живота на нашите войници", написа тя в канала си в "Телеграм". Руските военни блогъри, подкрепящи инвазията в Украйна, в миналото остро осъждаха командването на армията, въпреки че сега се въздържат, поради опасения от репресии, отбелязва "Монд".


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    105 53 Отговор
    който нахлуха , вече са дали фира

    Коментиран от #26, #63, #80, #161, #169

  • 2 Нищо

    40 11 Отговор
    Ново
  • 3 Раша

    94 34 Отговор
    Пробив за категорична смърт!Нищо интересно!
  • 4 Нахлулите

    66 16 Отговор
    Са значителна военна сила
    Тук някой се опитваха да ми обяснят че това са руски партизани

    Коментиран от #128

  • 5 ха ха ха...

    61 75 Отговор
    В Курска област вече им сменят паспортите с украински.

    Коментиран от #55, #141, #143

  • 6 Ава как

    48 72 Отговор
    така бе, нали непобедимата, тридневната, безаналоговата напредва по всички фронтове и от пробив на пробив почти стигна Порша

    Коментиран от #14, #33

  • 7 ненапразно

    97 37 Отговор
    западняците са учудени от военна гледна точка това нахлуване няма да доведе до нищо освен на загуба на и без това оскъдните резерви на укрите.

    Коментиран от #110

  • 8 Вашингтон

    61 19 Отговор
    Щял бил да поиска повече информация за обстановката
    На кого ги разказвате тези ако нещо става то е по тяхна инициатива и с тяхна подкрепа
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Роуд ту хелл

    47 17 Отговор
    пътници към св. Петър
  • 11 Ами сега

    34 36 Отговор
    через 30 минут - 51°11′N 35°16′E
    Множество руски военни блогери твърдят, че Суджа вече не е под контрола на Русия

    Коментиран от #147

  • 12 Ллама

    14 26 Отговор
    Укрите са в Анастасьевка

    Коментиран от #19, #151

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Те поРша

    13 13 Отговор

    До коментар #6 от "Ава как":

    Отдавна я преминаха
  • 15 Аз съм веган

    35 44 Отговор
    Най много коментират копейките, а те точно нищо не разбират.

    Коментиран от #18

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ф16 шета над курск

    35 52 Отговор
    Руското ПВО не смее да мъцне...

    Коментиран от #21

  • 18 Град Козлодуй

    34 12 Отговор

    До коментар #15 от "Аз съм веган":

    Най- болните човешки 🧠са тия, където ядат само трева .

    Коментиран от #48, #76

  • 19 Гонят

    10 9 Отговор

    До коментар #12 от "Ллама":

    Льгов, а после Курчатов
  • 20 Путин в шаш

    28 33 Отговор
    Привиква БГ путинистите да помагат
  • 21 Някой

    30 13 Отговор

    До коментар #17 от "Ф16 шета над курск":

    Шегаджия!
  • 22 Пробив и ала бала

    51 28 Отговор
    Абе всичкото това идва от факта, че тази война не се води по правилата на войните!
    Основното на войните е, да се превземе управлението на противника и така той вече е победен. НО, ние гледаме театър, вече трета година. По-силният военно, НЕ иска да превземе столицата на врага и така да победи най-после.
    Еми тогава се виждат и такива странни неща, навлизане в неговата територия и подобни... Ясно е на всеки, че тези украински войски нищо не могат да победят или подчинят Русия и тя да спре войната.
    Вече е крайно време руското ръководство да се реши и превземе столицата, парламента и правителството на врага, иначе става някаква агония на постоянни сражения, унищожение и убити...

    Коментиран от #29, #174, #178

  • 23 Мишел

    49 27 Отговор
    В Курска област, украински части, които бяха навлезли на 10 -12 км., днес отстъпиха поради големи загуби на хора и тежки оръжия .

    Коментиран от #30, #47, #165

  • 24 😅😂😆.....

    32 41 Отговор
    Голям майтап с нашите братушки.... да ва е... а в братушките, къде изгубихте пак козите😂, и вий ще ни освобождавате😂, три години освобождавате Украйна, триста години ли да ви чакаме😂🙊, да ва е.... а в братушките смотани, стойте си в Азия и не допирайте до Европа защото такъв бой ще ядете че ушанките ви ще се въртят.
  • 25 СЛАВА НА УКРАЙНА 🇺🇦

    22 26 Отговор
    Аз съм пациент на Карлуково но какво от това ние всички соросоиди сме такива

    Коментиран от #41

  • 26 Хахахаха

    24 18 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    Мдааа. Интересно тогава, защо евакуират и в съседната област! Явно всьо идьот по плану! Строго по плану.

    Коментиран от #167

  • 27 Щатските ф 16

    26 36 Отговор
    Държат небето над курск. Руските мигове не са виждат ни се чуват

    Коментиран от #39, #172

  • 28 Ставащчото

    32 24 Отговор
    Е удобен повод за Путин да спре специалната военна операция и да обяви война на Украйна
    Така всичко ще приключи много бързо

    Коментиран от #35, #46, #104

  • 29 Ех......

    26 28 Отговор

    До коментар #22 от "Пробив и ала бала":

    Мечти русофилски......

    Коментиран от #44

  • 30 заблуденото камилче

    23 18 Отговор

    До коментар #23 от "Мишел":

    преди 3 часа 51°20′N 35°11′E
    Руски военен блогър съобщава за украински сили, присъстващи в Казачья Локня и село Кругленкое в Курска област, на север до Суджа
  • 31 Бесарабски фронт

    37 23 Отговор
    Френските и британските издания могат си коментират каквото си искат, но като пишеге глупости и се излагате, не забравяйте, че бг е на 500 километра от фронтоната линия и тук има хора, които могат да дадат преки сведения от първа ръка за положението. Великага украинска армия е почти изчезнала.

    Коментиран от #43, #101

  • 32 стоян георгиев

    28 47 Отговор
    Фатки почнахте да се усещате а? В курска област стана руски разгром.украйна напредва към курската аец без да има фронтова линия пред себе си .очертава се руски разгром подобен на този при изюм.въпроса е защо не спирате с руската дезинформация?

    Коментиран от #175

  • 33 ехеее

    21 12 Отговор

    До коментар #6 от "Ава как":

    Кой го каза това за трите дена? а?
    Далече си от истината
  • 34 Молон Лабе

    14 21 Отговор
    Микола каза че няма никакво значение къде компостират руснаците
  • 35 Късно е чадо

    11 25 Отговор

    До коментар #28 от "Ставащчото":

    Украйна е въображаена до зъби....

    Коментиран от #96

  • 36 123

    37 21 Отговор
    Нанасят се огневи удари по установени струпвания на жива сила и техника на украинските въоръжени сили. Прекратяват се опитите на отделни части да пробият на територията в посока Курск.

    Въздушни удари се нанасят по настъпващите резерви на украинските въоръжени сили в Сумска област.

    През деня врагът загуби до 400 военнослужещи и 32 бронирани машини, включително танк, четири бронетранспортьора, три бойни машини на пехотата и 24 бойни бронирани машини "Козак".

    Общо от началото на военните действия в посока Курск загубите на противника възлизат на 660 военнослужещи и 82 бронирани машини, включително 8 танка, 12 бронетранспортьора, 6 бойни машини на пехотата, 55 бойни бронирани машини и една инженерна бариера.

    Операцията по унищожаване на подразделенията на украинските въоръжени сили продължава.
  • 37 Бай Иван

    10 18 Отговор
    Не че харесвам х0хлиte....но както се казва "на война като на война".
  • 38 az #СВО

    33 15 Отговор
    Накратко:

    1. Днес се навършват 16 години от грузинската авантюра срещу ЮО и руските миротворци там по заповед на Вашингтон и с помощта на НАТО. Настоящите действия на Киев много напомнят на грузинските тогава. Крайният резултат несъмнено ще бъде същия ...

    2. От началото на терористичното нападение Киев е загубил 660 души личен състав /близо една трета от общо задействаните/ и 82 единици бронирана техника. Последната руснаците я разстрелват като на стрелбище с "Ланцет"- и.
    Напълни се с видеа в мрежата.

    3. Съобщава се, че терористите, нападнали Курска област използват френска и полска реч, което говори за наличието на френски и полски военни сред тях. През изминалата нощ Киев с помощта на 15 линейки е изтеглил от зоната на бойните действия ранени чужди военни и техни трупове.

    4. В терористичната атака са задействани сили и средства от общо десет различни съединения на ВСУ.

    5. За елиминирането на терористите работят сили на "Вагнер", чеченския "Ахмат", както и подразделения на руския армейски спецназ.
  • 39 Един там

    23 16 Отговор

    До коментар #27 от "Щатските ф 16":

    Те не са спрели да ги бомбардират Руснаците.. Държали били небето хехехе! Хеликоптери и самолети си летят и изпълняват бойни задачи! Пак тръгнахте много да лъжите и преувеличавате..
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Аз съм веган

    14 23 Отговор
    Това е супер хитър ход на великия геостратег от бункера с високите токчета и ботокса.
  • 43 стоян георгиев

    14 21 Отговор

    До коментар #31 от "Бесарабски фронт":

    Що не мислят така рибар романов гусенко два майора и т.н..руски военни кореспонденти?до кога ше вярвате на путинските лъжи? Герасимов вчера ги говори пред путин ама въпросните военкори до един го псуват и му се смеят

    Коментиран от #67

  • 44 Абе какви мечти?

    24 16 Отговор

    До коментар #29 от "Ех......":

    Няколко слънца в Кийййф и вече няма столица, няма държавен център и управление. Страната изпада в хаос и вече е победена...
    Русия може, но НЕ иска така да стане! Ама, ако не й остане друга възможност?

    Коментиран от #50, #52, #61

  • 45 От Украйна се прехвърлят

    16 28 Отговор
    Тежки оръжия в русия. ВСУ навлиза дълбоко в руска територия и никаква съпротива от рашистите...явно са ги хванали по долни гащи.....

    Коментиран от #108

  • 46 Айде де

    12 19 Отговор

    До коментар #28 от "Ставащчото":

    Тоя Късокракия
    Куц Йордек
    Искаше
    Киев за 3 ДНЯ .

    Но видяхме .така че
    Стига си фантазирал че всичко ще приключи бързо .
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Аз съм веган

    15 21 Отговор

    До коментар #18 от "Град Козлодуй":

    Май болни са блатните еничери, дето обичат Русия повече от България.

    Коментиран от #60

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 И няколко слънца в Москве

    10 22 Отговор

    До коментар #44 от "Абе какви мечти?":

    И ефектът ще е същият

    Коментиран от #70

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 стоян георгиев

    11 19 Отговор

    До коментар #44 от "Абе какви мечти?":

    И.що не иска? Русия иска да и се смее целия свят и да и мре народя явно!!!!
  • 53 ЦЕЛТА Е ЕДНА

    15 27 Отговор

    До коментар #49 от "АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ":

    Разгром на пълчищата путинови....
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Калоян

    28 15 Отговор

    До коментар #5 от "ха ха ха...":

    Смей,се смей се.До няколко дни на укринските нашественици ,носещи западняшки це,нности ще им заменят топчетата с емблемата на Рено...

    Коментиран от #85

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Дрън , дрън , та пляс и тряс

    36 12 Отговор
    То добре са ,,нахлули ,, , ами дали има оцелели , те това е по-важно ...И аз мога да ,,нахлуя,, в апартамента на съседа , ама продължението не е ясно какво ще е .. Потопили , унищожили , нахлули , прогонили - ей такива ми ти му работи за зеленковците , а все пердах ядат ..И ще го ядат , докато не послушат папата ...
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Путин гледа като пребозал

    15 20 Отговор
    Не верваш на ушите си.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Аз съм веган

    9 15 Отговор

    До коментар #44 от "Абе какви мечти?":

    Страх го е хаяско.
  • 62 стоян георгиев

    21 7 Отговор
    „Общо от началото на военните действия в Курска област загубите на противника възлизат на 660 военнослужещи и 82 бронирани машини, включително осем танка, 12 бронетранспортьора, шест бойни машини на пехотата, 55 бойни бронирани машини и инженерни машини”✅✅✅

    Коментиран от #68, #71

  • 63 Така е

    15 20 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    няма как да е по различно,руснаците губят.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Дан Марли - Гръмотевицата

    24 9 Отговор
    Укрите ще мрат..
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 стоян георгиев

    14 22 Отговор

    До коментар #62 от "стоян георгиев":

    Хахах така каза и герасимов докато почти плачеха с путин.та верно е.малки подробности са стотиците пленени руснаци дето ги извозват от фронта ама ще се оправят няма проблеми.важното е какво ви е казал путлер нали така другар...хахаха

    Коментиран от #83

  • 69 сульо

    13 25 Отговор
    Две години се мъчат да напредват през най укрепените руски позиции и с най голямо струпване на войска. Накрая разбраха къде да удрят. Бий ватника по канчето, където му е най слабото място! Нека да си разпръсне силите по цялата граница и сами да си оттеглят войниците от силните позиции. Тогава вече може по лесно да се изтласкат.
    Освен това, според мен, Картаген трябва да бъде разрушен!
  • 70 Да, сигурен ли си?

    25 9 Отговор

    До коментар #50 от "И няколко слънца в Москве":

    Може би мислиш, че ФАЩ ще са съгласни на тяхна територия да се изсипят веднага 1000 руски ядрени бойни глави за някаква си "крайна"?
    Те няма да си мръднат пръста за нея, АКО е ясно, че ще получат там, на тяхна територия такива удари... (За справка, как се отказаха да воюват с Ким от Северна Корея!)
    А европейците? В Германия и в другите натовски страни, освен в Британия и Франция, наличните ядрени боеприпаси са собственост и под командването на САЩ... Тяхното използване означава същото, както и директното нападение на САЩ с атомни оръжия и руският отговор там в САЩ. А Франция и Британия? Могат, но и за тях това ще означава техният трагичен край... Е, за една НЕнатовска страна, кой от тези ще иска да се САМОУБИЕ?

    Коментиран от #79

  • 71 Хахахаха

    12 9 Отговор

    До коментар #62 от "стоян георгиев":

    Еееее добре де, разбрахме. Тогава ще вземат руския АЕЦ без хора и без машини, като толкова ви харесва.
  • 72 Ние сме НАТО

    10 16 Отговор

    До коментар #67 от "Я да не отговаряш":

    Чакаме Путин да са тества с нас, ама нещо са ослушва...
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Расия, виж какво

    9 16 Отговор
    Ти стори путин - защитника на православието
  • 75 Софиянец

    26 11 Отговор
    Границата там се е пазила от малко на брой граничари и новобранци (голяма грешка на руската армия), но въпреки това тези новобранци са разпукали над 200 от елитните наци батальони на 404!
    Сега към границата се изпраща редовна руска част, която вече е подпукала фашагите, яко дране на бандеровци, хахаха

    Коментиран от #84

  • 76 Видял

    13 17 Отговор

    До коментар #18 от "Град Козлодуй":

    Няма по болни от копейките,бедни гладни и злобни
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Винкело

    9 8 Отговор
    Брейии... какви са тези заснежени осемхилядници насред Курска област, Русия?
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Типична копейка

    10 12 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    Едно изречение не може да върже правилно... смесва единствено и множествено число.
  • 81 Човек с очи

    26 10 Отговор
    Нахлули са 1000, убити и ранени са вече близо 700.
    Лесно е да се хванеш на хорото, но май няма пускане.
    А на другите фронтове руският валяк набира скорост.
    Това е то украинската (натовската) военна мисъл в действие.
  • 82 Харон

    12 14 Отговор
    Да не се вълнуват жителите. Това е спец операция за денацификация, депутинизация, деахматизация и после силите ще се изтеглят назад на международната граница. Все идет по плану. По графике. :-)))))))
  • 83 стоян георгиев

    14 12 Отговор

    До коментар #68 от "стоян георгиев":

    Хахаха, хиляди, даже милиони, хахаха! Бягай с тия укро бандеровски легенди! Как пък не разбра за 2 години, че тия само лъжат 😅

    Коментиран от #90, #93

  • 84 Ихууууууу

    7 8 Отговор

    До коментар #75 от "Софиянец":

    Докога с тези детски лъжи
  • 85 ха ха ха...

    10 9 Отговор

    До коментар #55 от "Калоян":

    А ти като искаш плачи за твоите "братушки"! Кой ти забранява? Мен ме вълнува много повече България, отколкото Русия и Украйна взети заедно.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Ихууууууу ганчо

    6 6 Отговор

    До коментар #49 от "АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ":

    Алтеративчик ,отново преливаш от пусто в празно. Целта е съвсем друга, но не можеш да я проумееш!
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 !!!?

    23 7 Отговор
    Щом им запада им се чуди на бандеровците за самоубийствената акция, значи нещата в 404 са последна агония и тероризъм!

    Коментиран от #111

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Ихууууууу ганчо

    6 8 Отговор

    До коментар #67 от "Я да не отговаряш":

    Кой си, та да му казваш да не отговаря ,да не си на Позитано??
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 стоян георгиев

    10 19 Отговор

    До коментар #83 от "стоян георгиев":

    Ами гледай ги по руските канали бе му х а.украйна не е излъгала за нищо каквото са казали е било верно .съвсем друг е случая с путлер и трябва да си много ама много п ро ст да се връзваш на тези лъжи.

    Коментиран от #97

  • 94 БЕТЕА

    8 12 Отговор
    щом копейките реват, всьо па плану
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 факуса

    3 5 Отговор

    До коментар #35 от "Късно е чадо":

    ама питеци нема
  • 97 стоян георгиев

    11 7 Отговор

    До коментар #93 от "стоян георгиев":

    Хахаха, сбърканака верва кога ми е удобно и на каквото му е удобно! Ами чете бе, гледай кво пише...

    „Общо от началото на военните действия в Курска област загубите на противника възлизат на 660 военнослужещи и 82 бронирани машини, включително осем танка, 12 бронетранспортьора, шест бойни машини на пехотата, 55 бойни бронирани машини и инженерни машини”,. ✅✅✅

    Коментиран от #103

  • 98 az #СВО

    21 6 Отговор
    Благоприятното време за вкарване в бой на резервите, отредени да развият украинския пробив отмина. ВСУ не ги вкара в боя, с което пропусна момента. Руснаците струпват големи сили в Курска област.

    Вариантите са два:

    1. Или ВСУ има друг план за главния удар, а с този само отвлича вниманието.

    2. Или това е главният удар, просто ВСУ не разполагат с повече сили, за нещо по-мащабно. Очевидно опита за рейд и превземане на Курската АЕЦ се провали.
  • 99 Спорт

    16 7 Отговор
    Абе тези според мен не знаят че са влезли на руска територия. Хубаво са влезли , въпроса е как ще излязат? Това е сигурна смърт на 1000 мъже от които има нужда армията за защита.
  • 100 Ама забравяш,

    14 6 Отговор

    До коментар #79 от "Явно ПУТИН ИСКА":

    "руснаци не се предават"! Това е тяхна максима за всичките им войни! А западналите си мислеха, че само със санкции и с военна помощ, пари ... ще помогнат на крайните и Русия така ще падне. Еми не стана.
    А как си мислиш, дали някой от тези, западналите би искал, на ТЯХНА територия да се води война? Да падат ракети и бомби? И то заради някаква си бивша съветска провинция? Точно това спасява и Северна Корея и Ким от съдбата на Кадафи и Садам Хюсейн. Ким може да ги удари директно на тяхна територия и то с опасни бойни глави... Тогава тези "нямат желание" да го свалят от власт!
  • 101 Сульо

    9 12 Отговор

    До коментар #31 от "Бесарабски фронт":

    копейкин, кой бие блатните ватенки,обкръжавайки ги в гр. Суджа,сигурно са извънземни
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 стоян георгиев

    6 6 Отговор

    До коментар #97 от "стоян георгиев":

    Къде го чете това?
  • 104 Даа бе

    7 11 Отговор

    До коментар #28 от "Ставащчото":

    Ще приключи бързо,но на куково лято. Нека опитат ватенките,да видят какво ще ги сполети!
  • 105 Ха-ха-ха

    14 7 Отговор
    Театро. Зеленски само прави някакви постановки без някакъв замисъл и стратегия, и без да го интересува колко човешки живота ще струва. Главното е да се привлече вниманието на господаря, явно Зеленски ревнува че всички са се вторачили в Блиския изток. Театро, а нашите мисирки ръкопляскат. Господарите явно много са озадъчени от тези маневри хи хи.
  • 106 Сър Стенли Ройс

    17 7 Отговор
    - Джеймс, някой нахлул в Русия?
    - Самоубийци, сър...

    Коментиран от #109

  • 107 УСА боклук

    15 7 Отговор
    Започна консервирането на мармалад от укри
  • 108 Пълни

    11 5 Отговор

    До коментар #45 от "От Украйна се прехвърлят":

    Глупости. Не знам що не мислите преди да пишете. И какво се радвате дураци, това да не е футболен мач. Сега ще развържат ръцете на големите бомби или те нямат вече, а?
  • 109 Ми да!

    13 8 Отговор

    До коментар #106 от "Сър Стенли Ройс":

    Руснаците са свикнали и на тяхна територия да се водят масирани военни действия с хиляди убити и огромни разрушения и пак да устоят и на края да победят. Е, дори и да влезе някой с огромна армия, то да победи Русия и военно да я подчини е практически невъзможно. Това е най-голямата страна в света.. Е, каква армия трябва да имаш, за да можеш със сила да ги завладееш всичките и подчиниш? И да удържиш след това с военна сила?
  • 110 Анализатор

    11 10 Отговор

    До коментар #7 от "ненапразно":

    Само дето Путлер стана за посмешище. За 2 дни Украинската армия превзе територии, които безаналоговата не успя за 2 години.
    Смешни и жалки рушляци...
  • 111 Хахахаха

    8 15 Отговор

    До коментар #89 от "!!!?":

    И що да е самоубийствена акцията? Фронта е същия като в Украйна, че даже и по-лек защото няма никаква руска армия там!

    Коментиран от #113, #121, #135

  • 112 Диана

    10 10 Отговор
    Такова нахлуване на украинците в Русия съвсем не може да се квалифицира като нещо "нямащо дългосрочна цел", както това правят украинските властници...Едно такова обяснение на случващото се цели отвличане на вниманието от същността на случващото се, което декларативно маха маската на Украйна - жертва на агресия! Днес украинците очевадно доказват кой какъв е, кой е агресор и кой е жертва...В неделя руската телевизия излъчи документален филм за Украйна и цялата вековна история на събитията там. Според мен, пред фактите и боговете мълчат и сепаратистите в Украйна са загубили равновесие, побеснели са, значи...Но забележете! Дори сега коментарите са против "войната на Путин"!? Отново манипулират, отново руснаците са виновни...Това наистина си е трагедия.,

    Коментиран от #118

  • 113 !!!?

    15 9 Отговор

    До коментар #111 от "Хахахаха":

    Щото нямат никакъв полезен ход! Единствения беше изненадата, а сега само чакат смъртта си!

    Коментиран от #119

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 😅😂😆

    2 5 Отговор
    П еД е Р А с И т Е
    Сме по принцип
    Торотоиди

    Коментиран от #117

  • 116 Мишел

    12 8 Отговор
    Украинските успехи при нахлуването приключват. В Курска област вече са части на Вагнер и чеченски части, които започват прочистване .
    Започна оттеглянето на тези украински части, което са най отдалечени от границата. Руската авиация прекъсна снабдяването и подходът резерви към тях.
  • 117 😅😂😆.....

    4 1 Отговор

    До коментар #115 от "😅😂😆":

    Ти нали си пеее. Ръ. Ас.?
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Диана

    11 13 Отговор

    До коментар #113 от "!!!?":

    Боевете още продължават там - нахлули са с танкове, пленили са няколко десетки руски войници, с които украинците са се похвалили със снимки от дрон, един град е в пламъци...Това не е като операциите им в Донецк, а сериозна военна операция на руска територия...
  • 120 Забелязал!

    11 16 Отговор
    През изминалото денонощие Силите за отбрана на Украйна са ликвидирали или ранили около 1140 paшисти...
    Общите бойни загуби на руските окупатори по време на пълномащабното нахлуване са приблизително както следва:

    жива сила – приблизително 587 510 (+1140 за последното денонощие) души;
    танкове – 8431 (+2);
    бойни бронирани машини – 16 332 (+9);
    артилерийски системи – 16 487 (+36);
    РСЗО – 1142 (+4);
    системи за противовъздушна отбрана – 914 (+4);
    самолети – 366 (+1);
    хеликоптери – 327 (+1);
    БЛА оперативно-тактическо ниво – 13 293 (+81);
    крилати ракети – 2424 (+3);
    кораби/катери – 28;
    подводници – 1;
    превозни средства и автоцистерни – 22 285 (+59);
    специална техника – 2767 (+8).

    Коментиран от #149

  • 121 Мишел

    15 7 Отговор

    До коментар #111 от "Хахахаха":

    Самоубийствена авантюра е, защото Украйна , поради липса на сили, отстъпва на фронт от 1200 км. и го направи 1300км.
  • 122 Лоялен

    15 11 Отговор
    Евроатлантическите празни чутори да видят какъв режим защитават. Как може да се пратят 1000 човека с еднопосочен билет в Русия. Тези хора са били заплашвани и малтретирани за да отидат на сигурна смърт. Това ли ви е демокрацията и европейските ценности. Да трепеш собствения си народ за удоволствие и интересите на колонизаторите. Малоум.....ници

    Коментиран от #124

  • 123 Алексей Стаханов

    11 8 Отговор
    Избивайте повече комунисти
  • 124 Коректен

    10 7 Отговор

    До коментар #122 от "Лоялен":

    600 О00 при Кобзон.Как е?

    Коментиран от #126, #130

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Е ми....

    5 4 Отговор

    До коментар #124 от "Коректен":

    Супер е....
  • 127 Значи така

    5 2 Отговор
    Първо ви излъгахме, сега си признаваме.
  • 128 Ами бяха значителна,

    8 6 Отговор

    До коментар #4 от "Нахлулите":

    вече не са,загубите им са над 700 в жива сила и над 80 бр.във военна техника,като цифрите непрекъснато се променят към увеличение.

    Коментиран от #163

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Лоялен

    1 8 Отговор

    До коментар #124 от "Коректен":

    Лично ли ги брои или така казяха по бтв и нова
  • 131 Отец Никанор

    10 13 Отговор
    Господи дай сила на нашите украински братя и защитници на демокрацията да сразят руският варварски народ, тези убийци и мародери в ада да се пържат, да горят в огнени мъки, дръж господи крепката украинска десница която ще порази антихриста, нека конника на възмездието да стовари огненият си меч върху уродливото джудже....Бог да Пази Украйна и да я благослови! 🙏🇺🇦🇺🇲🇪🇺🇧🇬🙏.
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Тома

    10 7 Отговор
    Нека да покажат кадрите как за нула време укронацисти и техниката им стана на мармалад

    Коментиран от #142

  • 134 СтаротоХасан

    8 0 Отговор
    Работата отива на изуй гащи. Пут-пут да слага варели.
  • 135 Чебурашка

    15 8 Отговор

    До коментар #111 от "Хахахаха":

    Ама те осранците, като има някой срещу тях не се бият... Бягат!
    Само на празен фронт или срещу жени и деца са "смели войни"!

    Коментиран от #139, #140

  • 136 😁.........

    8 1 Отговор

    До коментар #129 от "Диана":

    Какво БСП ма шу... Н... о, антикомунист съм в червата си.
  • 137 Хоп

    6 6 Отговор
    Руснаците още се чудят какво да правят :))))
  • 138 Ай ся...?!

    8 5 Отговор
    Кво ми се правите на ,,ни лук яли,ни лук мирисали"...!
    На всички е ясно,че Укрите не могат да тр@цн@т,без разрешението на големият брат-САЩ...!
    ,,Белият дом заяви днес, че планира да се свърже с Киев, за да разбере повече за целите на навлизането на украинските войски на руска територия..."
  • 139 Хахахаха

    4 11 Отговор

    До коментар #135 от "Чебурашка":

    Те украинците от толкова бягане, за това рашите стоят на едно място от 3 години! Донецк!

    Коментиран от #144

  • 140 Отзад Сила

    8 1 Отговор

    До коментар #135 от "Чебурашка":

    Как са Кадировците. Почват ли скоро???

    Коментиран от #155

  • 141 Абе не както на теб ти

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "ха ха ха...":

    Смениха пола нали сега Гергана ли се водиш ма
  • 142 И по-точно!

    10 4 Отговор

    До коментар #133 от "Тома":

    Как Укрите в Суджа,станаха на...
    Суджук...!
  • 143 Ша има мноу да

    7 5 Отговор

    До коментар #5 от "ха ха ха...":

    мичтаиш за тва,щот група армии Север ги бъхтят като шкемебе у дирек укро питеците,над 700 вече са замогилени,а военната им техника е над 85 единици, и вече са на границата. Като доунищожаването е пълно и тотално.Като вече се говори ,че няма да има граница между 404 и Русия,а всичко вече се смята Русия. Така,че Украйна е вече в миналото и престава да съществува като страна.

    Коментиран от #153

  • 144 Да де, бавен

    8 3 Отговор

    До коментар #139 от "Хахахаха":

    Това е целта ИЗТОЧНАТА ЧАСТ. другата е гола вода.
  • 145 Моряка

    7 6 Отговор
    Стоянчо,от 3 години те уча на добри обноски и правопис,почвай малко да схващаш.Тук по форумите споровете се решават с факти,аргументи,анализ и синтез,а не с юмруци и чупене на зъби.Какъв е този каруцарски речник.Съвземи се малко,бе момче.Запази малко нерви за по нататък.Ами когато руснаците си върнат Одеса и Николаев?

    Коментиран от #152, #160, #162, #164

  • 146 Филко Русофилков.....

    7 7 Отговор
    Как така украинците са поробили нашата граница и са превзели Суджа?, нали ни казваха от посолството че сме превзели Украйна, копейкин ни каза че сме стигнали до Марбея в Испания, той там ходил, и че ЕС се е разпаднал, Америка я няма, долара изчезнал, и еврото също, само Путин ги ползвал тези валути, на кого да вярвам, имам десет лева за един хляб и два кренвирша, кога ще дойдете бе братушки да ме оправите????, ще звънна на 112 да ги питам....
  • 147 Суджа от вчера е под

    11 6 Отговор

    До коментар #11 от "Ами сега":

    руски контрол и укро питеците не са стигали до нея,тя е на 9 км от границата, а те бяха стигнали на 4-5 км за да си напраят снимки за краварника и за нагличаните и сега вече ги доубиват напълно.
  • 148 Бонба в Пик!!!

    4 9 Отговор
    Суджа освободен!20 километра до АЕЦ-а.
  • 149 Коко

    9 5 Отговор

    До коментар #120 от "Забелязал!":

    И да са постигнали тези успехи.. Теб какво те бърка кой колко е постигнал?
    При теб постъпиха ли плащания от Козяк?
    Никой не знае дали изобщо съществуваш, седнал да пише глупости
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Да там са им

    3 5 Отговор

    До коментар #12 от "Ллама":

    труповете осеяно е полето с тях и вече стават на компост.
  • 152 Чебурашка

    3 4 Отговор

    До коментар #145 от "Моряка":

    Тогава съвсем ще си скъса ръкавите... 🤣😂😅😂🤣
  • 153 ха ха

    4 7 Отговор

    До коментар #143 от "Ша има мноу да":

    половината има групи армии на рашистите са слънчогледи вече
  • 154 😄.... Кефя се когато нашите......

    5 9 Отговор
    Украински братя бият нашите братушки като шкембе у дувар😂🇺🇦👍.
  • 155 Ахмак сила

    3 3 Отговор

    До коментар #140 от "Отзад Сила":

    БЕГАТ!
  • 156 Е какво стана

    8 5 Отговор

    До коментар #150 от "и ко стана":

    Увеличиха се цените на горивата и стоките в магазина заради това нападение. Ти много г-л-у-п-а-в щом се радваш да плащаш повече или си от онези дето се хвалят колко повече платил.
    Плюеш комунистите. ама ползваш китайски комунистически компютри за да пишеш болните ти глупости
  • 157 Смеееех

    7 9 Отговор
    На третата година руската армия стигна до Курск.
    СМЕЕЕЕЕЕХ.

    Коментиран от #158, #159

  • 158 Голем

    4 5 Отговор

    До коментар #157 от "Смеееех":

    Що си слагаш сам плюсове?
  • 159 ха ха

    5 5 Отговор

    До коментар #157 от "Смеееех":

    скоро и до Маскве ще стигнат
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 гражданин

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    Циглетата така и не го научихте тоя български език.
  • 162 ддаа

    5 7 Отговор

    До коментар #145 от "Моряка":

    по-вероятно е украйна да си върне москва , отколкото рашистите одеса

    Коментиран от #171

  • 163 българин

    7 6 Отговор

    До коментар #128 от "Ами бяха значителна,":

    Разбира се, на всеки час се вдига бройката на предалите се алкомужичета и унищожената съветска техника..
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Една малка поправка,

    3 5 Отговор

    До коментар #23 от "Мишел":

    не са навлизали на повече от 7 км в дълбочина,дори до Суджа не са стигали,а само са я обстрелвали с артилерия и дронове. По думите на техния аналог на нашия кмет,са фалшиви новините,че Суджа е превзета от дрг на ВСУ,като именно той каза,че е осуетен опита да ес достигне до Суджа на 2 км от нея,а тя е на 9 км. от границата.

    Коментиран от #168

  • 166 Курската дъга 🌈

    4 7 Отговор
    Настана гъста мъгла
    Ушанките в голяма тъга
    Заврени са в ъгъла
    Шеремет Магомаев
  • 167 Ква съседна област бре

    8 0 Отговор

    До коментар #26 от "Хахахаха":

    папурко,евакуираха от Суджа и от съседното населено място. Ти област в Русия имаш ли си на идея ква територия е бе субмозъчен ,това е по територия половин България.Аман от неграмотници коментиращи.
  • 168 стоян георгиев

    2 7 Отговор

    До коментар #165 от "Една малка поправка,":

    Така е другари ,всичко е наред суджа е руска и украинците бягат...хахаха само че други руски кореспонденти твърдят че суджа е украинска два батальона руснаци са обкръжени а украинските части са на 30 км на изток и най хубавото е че пред тях няма отбранителна линия.идващите в тази посока руски колони стават на мулекули.да се надяваме утре в украйна да имат руско електричество от аец а до курск...хахаха а вие може да се успокоявате...те руснаците кви ракети имат ама още не ги ползват щото...давайте суджа е руска....хахаха!
  • 169 Европеец

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "пешо":

    Статията няма да я чета..... Самоубийците влезна ли на територията на Русия въобще не ме интересуват.... Не ме интересува и какво мислят някой пуделски медии и политици разбира се...
  • 170 наблюдател

    2 1 Отговор
    Украина вкара в Русия 1000 (по други данни малко над 2000) камикадзета, без подкрепление по въздуха. Руснаците с лекота разстрелват бронираната техника. Още първия ден са ликвидирани двете батареи украинско ПВО, които по идея щяха да пазят от руската авиация.
    Укр. действия реално са бесмислени от военна гледна точка. Опит за отклоняване на руски сили от основните направления, с минимален ефект и на огромна цена.
  • 171 Моряка

    3 1 Отговор

    До коментар #162 от "ддаа":

    Колега,Путин никога не говори празни приказки.А той беше казал :"Чуждо не искаме,нашето ще си го вземем"А Одеса е изградена по нареждане на руската империатрица Екатерина Втора,с парите на руската империя,под ръководството на руския княз Потьомкин от френските градостроители Де Рибас и Ришельо.Преди 250 години.Както Николаев и Севастопол.Тогава украинците не се бяха още самоизмислили,нали?
  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Отреазвяващ

    2 1 Отговор
    Един твърди,друг го втвърдява.Но нападателите са меки.
  • 174 Отреазвяващ

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Пробив и ала бала":

    Така няма да ,,шамароса" НАТЮ
  • 175 Напредва ама с 700

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "стоян георгиев":

    замогилени укро питека 85 еденици военна техника и избутани на границата,където върви доубиването им и пълнио унищожение. З а Курската АЕЦ само може да мечтаете,а виж тоталното ви унищожение е близко.
  • 176 Един лек ядрен

    0 1 Отговор
    взрив и всичко ще замръзне в следващите 100 години! Япония още целува краката на САЩ!
  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 де факто

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Пробив и ала бала":

    Дечко нещо много филми си гледал.Първо,че Русия е дребна военна сила и няма военните възможности да победи държав като Украйна,макар и самата Украйна да не е дори в първите 20 военни държави.И второ Русия се опита да превземе Киев с 60 километрова колона която стана буквално на трески.Русия буквално се бори за оцеляване в момента в тази пълномащабна война
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания