Тема: Украйна

8 Август, 2024 17:01 6 704 111

Унижение за Путин: украинската армия плени десетки руски войници в Курска област

  • украйна-
  • курска област-
  • русия-
  • владимир путин-
  • путин-
  • суджа-
  • войници-
  • война-
  • унижение

За първи път от Втората световна война насам армията на друга държава нахлува в Руската федерация, пише Bloomberg

Унижение за Путин: украинската армия плени десетки руски войници в Курска област - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Тридневната операция по превземане на Киев не върви по план за Владимир Путин. За първи път от Втората световна война насам армията на друга държава нахлу в Руската федерация, посочва агенция Bloomberg.

Този епизод от войната разкри крехкостта на отбраната на руската граница и повдигна морала на украинците. Той също така подкопа внимателно изградения от Кремъл образ на Путин като защитник на обикновените руснаци, тъй като войната, която той започна в Украйна, сега все повече се пренася в Русия. Руската армия, която заплашва да достигне до Берлин и Лондон, не може да защити дори собствената си територия.

Още новини от Украйна

DeepState разпространи видео от операцията на украинската армия, която навлезе в Курска област и вече три дни води боеве срещу руските сили. На кадрите се вижда как десетки руски войници вдигат бялото знаме. Смята се, че кадрите са заснети до град Суджа, за който руски военни блогъри вече написаха, че е "загубен". Украинският военен журналист Цаплиенко предава за съобщения, че в Суджа са обкръжени 2 руски батальона.

Съветникът на украинския президент Володимир Зеленски - Михайло Подоляк, заяви днес, че агресията на Русия е причината за всяка ескалация на конфликта с Украйна, включително и за събитията в Курска и в Белгородоска област в Русия, предаде Ройтерс, пише БТА. "Основната причина за всяка ескалация на напрежението, за обстрел, за военни действия, за принудителни евакуации, за съсипване на нормалния начин на живот, включително в собствените ѝ територии като Курска и Белгородска област, е единствено и само недвусмислената агресия на Русия", пише Подоляк на английски език в социалната платформа "Екс", отбеляза агенцията.

Европейският съюз смята, че скорошното украинско нахлуване в граничната руска Курска област е част от "легитимните военни действия на самоотбрана", заяви днес в Брюксел говорител, цитиран от ДПА. Говорителят на върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел каза, че "Украйна има правото да се защити" срещу Русия, включително и "да удари по врага на негова територия".

Русия обяви извънредно положение в Курска област заради сраженията, като според руското министерство на отбраната около хиляда украински войници участват в настъплението. Говорителят на ЕС потвърди "пълната подкрепа" на блока "за Украйна и за нейната легитимна самоотбрана срещу агресията" и каза, че съюзът ще продължи с "политическата, финансовата, хуманитарната, дипломатическата и военната си помощ" за Киев.

Руските сили се сражават вече трети ден с украинските военни части, нахлули през руската граница в Курска област, предаде Ройтерс, като отбеляза, че това е била дръзка атака срещу най-голямата ядрена сила в света, принудила Москва да изпрати подкрепления. Около хиляда украински воннослужещи пресякоха граничната линия в ранните часове на 6 август с танкове и бронирани бойни машини, като бяха прикривани по въздух и земя, съответно от рояци дронове и артилерийски обстрел, припомня Ройтерс, като се позовава на руски представители.

Украинските сили щурмуваха в полята и горите, през които минава границата, в посока граничния град Суджа. Там е последният разпределителен възел в потока на руски природен газ за Европа през Украйна, посочва Ройтерс. Президентът на Русия Владимир Путин определи атаката като "мащабна провокация". Белият дом обяви, че САЩ, които са най-големият поддръжник на Украйна, не са знаели предварително за настъплението и ще поискат от Киев повече подробности.

Най-високопоставеният руски гeнерaл - началникът на генералния щаб Валерий Герасимов, уведоми Путин вчера, че украинската офанзива е била спряна в пограничната зона. Много руски военни блогъри обаче твърдят, че сраженията продължават и днес и че мирни жители са били евакуирани.

Изненадващото нахлуване на Украйна в руската Курска област накара руския президент Владимир Путин да свика съвещание с висшите си служители в областта на отбраната и правоприлагането, отбелязва в. "Гардиън", цитиран от БТА. В съобщение на един от руските военни блогъри се твърди, че украинските сили са напреднали на север, вероятно до 15 км от границата, по магистрала северно от граничното село Свердликово и в близост до голям газопреносен възел, но това не може да бъде потвърдено по независим път.

Изпълняващият длъжността губернатор на Курска област Алексей Смирнов съобщи, че е въвел извънредно положение в граничния регион, макар да не стана ясно какви мерки включва това. Няколко хиляди цивилни бяха евакуирани от фронтовите райони, а 300 души бяха настанени във временни жилища за през нощта.

Властите в североизточната Сумска област в Украйна, точно от другата страна на границата с Курска област, обявиха също, че евакуират около 6000 души. Украинските официални представители запазиха мълчание по време на нахлуването, като вероятно се опасяваха да не издадат твърде много информация за намеренията си, посочва вестникът. Русия заяви, че нападението е започнало около 8:00 ч. сутринта във вторник, когато украинските войски са пресекли границата между селата Николаево-Дарино и Олешня с очевидното намерение да се насочат на север и изток.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 85 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    45 63 Отговор
    Това се случи, веднага след като окраинчето превзе Москва за 2ри път днес! ХАХахаххах

    Коментиран от #4, #11, #52

  • 2 Румен Решетников

    73 24 Отговор
    Опять обосрались, товарищи!
  • 3 Ллама

    72 41 Отговор
    Укрите са на 30км от Курчатов.
    Унижението ще се увеличава

    Коментиран от #102

  • 4 Копейкин Костя

    54 27 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Тц. Случи се след превземането на Берлин за пети път тази седмица от крепостните!
  • 5 Боби

    60 51 Отговор
    Мария, искам да видя къде ще се криеш, след като всичко приключи.

    Коментиран от #16, #21, #23, #62

  • 6 К.О.Т.арАК 🐱

    70 43 Отговор
    Магучая стана за посмешище за пореден път / остава им поне на Олимпиадата да вземат нещо
  • 7 Протести ше имали

    31 18 Отговор
    Ко ДА пишем НА плакатот
    Върнете НИ м.о.ч.а.
  • 8 Любознателен

    60 66 Отговор
    Тези укри съвсем са изпушили. И колко време ще се задържат в Курск? Откъде ще им дойдат подкрепленията? Нали руснаците сега ще ги смелят с фабовете дори и с цената на цивилни жертви. Само за последните два дни бандеровцита дадоха над 600 жертви. Ама нека пушилка да има и да се надъхват.
  • 9 Тореро

    46 71 Отговор
    Опашата лъжа!!! Слава на Русия и Путин!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 да бе

    56 23 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    руският чугун е най-здравия чугун... вие се мъчите с 3 села цяла година, а превземането за 3 дена на територия, която вие 2 години и с цената на стотици хиляди жертви не можете го смятате за нищо?

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Никой

    48 21 Отговор
    Руские опят обасралис как всегда .
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Дойче Зеле

    36 43 Отговор
    Украйна я чака много тежка зима. България трябва да подготви ТЕЦ-те за работа на пълна мощност.

    Коментиран от #43

  • 16 Гаглей

    15 9 Отговор

    До коментар #5 от "Боби":

    Кой ще се крие и ще се преобува все още не се знае

    Коментиран от #50

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Тома

    30 46 Отговор
    Нека да уточним.Точно обратно е.Пленени са бандеровци защото са ранени иначе всички влезли са отдавна леш
  • 20 Маратаа

    39 36 Отговор
    Според това което чета навсякъде от световни анализатори в т.ч лица на висши военни длъжности в САЩ и НАТО, май Маро ти е ясно, че и да са навлезли някъде в някое умряло районче с кой знае кви военни, като нашите охранители пенсионери, нещата не са добре за Украйна. Напрактика няма такава държава, не знам от къде преписваш, но бих подал сигнал до прокуратурата за системно неверни и манипулативни статии.
  • 21 Весел Патиланец

    31 20 Отговор

    До коментар #5 от "Боби":

    Не страхся - не мисли за журнаистите! Въпросът тук е копейките като секнат какво ще правите - и по нивите ням да ви вземат вече!
  • 22 Гюнтер

    43 22 Отговор
    Свиквайте ска.пани москали - искахте вайна и тя ви застигна...

    Коментиран от #106

  • 23 Бобчо

    12 6 Отговор

    До коментар #5 от "Боби":

    Какво е започнало че да се крие някой
  • 24 шаа

    15 16 Отговор
    от гнилата уста на отварачката всяка хула е всъщност комплимент.
  • 25 стоян георгиев

    37 31 Отговор
    Фатки кво стана бе?нещо пак се оказах прав а?хахаха десетки руски пленници...не са десетки а са стотици с потенциал да станат хиляди.огромен руски провал в курска област,но всичко е по план.дай боже довечера украйна да си пусне руски ток.20 км от аец са украинците...и ма 30 от курск.
  • 26 Град Козлодуй

    33 22 Отговор
    Слава Украйна👏👏👏👏👏💋
  • 27 Индо

    42 27 Отговор
    Русия е мръсна и долнопробна дума, най са силни в приказките а не могат нищо.
  • 28 Руската армия

    31 18 Отговор
    Дори Курск не може да превземе. Сигурно северно корееца им се смее яко
  • 29 БЕЗ СЪМНЕНИЯ БОТОКСЪТ, ЩЕ БЪДЕ

    41 15 Отговор
    БЕЗ СЪМНЕНИЯ БОТОКСЪТ, ЩЕ БЪДЕ НАТИРЕН В КОЧИНАТА! С ВСИЧКИТЕ СИ АЛКОХОЛИЦИ РАЗБИРА СЕ!
  • 30 😄.... Кефя се когато нашите......

    50 27 Отговор
    Украински братя дънят мечката на задна😄👍🇺🇦👍.
  • 31 😄😜🇺🇦.....

    43 22 Отговор
    Голям майтап, укрите лумкат братушките като шкембе у дувар😂.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 СЕРП И МОЛОТ-СМЕРТЬ И ГОЛОД

    27 18 Отговор
    Втората армия в света губи в тази война от украйнската. Нека взаимно се трепят.
  • 34 KYPск за путин

    47 18 Отговор
    Не знам за путин, но унижeниeто за нашенските рyсофилиcтици е с космически измерения!!!
    Болест ще хванат!

    Коментиран от #49

  • 35 Чаньо Чутуров....

    28 16 Отговор
    Кат Украйна няма втора, тъй могъща на света..... 😜.
  • 36 Шопо

    32 15 Отговор
    А бе дека е Медведя и Маша да се кажат нещо .Май лочат водяра. от мъка.
    Ей по проZZZти от русняците нЕма, е па нЕма.
    О па Ива нашенските кАпейки.

    Коментиран от #65

  • 37 мдаа

    39 20 Отговор
    За два дни украинците превзеха повече територия, отколкото рашистанците за година.
  • 38 Град Козлодуй

    32 16 Отговор
    Напред Украйнски БОИЦИ
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Софийски

    27 15 Отговор
    Няма кой да ги спре като тръгнат към москва
  • 41 За първи път от Втората световна война

    30 16 Отговор
    За първи път от Втората световна война насам армията на друга държава нахлува в Руската федерация, пише Bloomberg

    БОТОКСЪТ Е ШАШАРДИСАН И ГУБИ РЕЙТИНГ И УВАЖЕНИЕ В РП ВОТ. ТАКОВА УНИЖЕНИЕ УШАНКИТЕ СА ПРЕЖИВЕЛИ ПО ВРЕМЕТО НА НАПОЛЕОН И ХИТЛЕР И СА ПЛАТИЛИ ЖЕСТОКА ЦЕНА НА ДВА ПЪТИ....

    Коментиран от #104, #107

  • 42 Пленените войници

    26 14 Отговор
    са доволни: ще ги хранят, ще ги поят, няма да ги разстрелят, нито ще ги връщат ранени на фронта. Руската мамаша всеки ден пали свещи и отправя молитви да и пленят детето, не да го убият на фронта.
  • 43 Робе

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "Дойче Зеле":

    тоя виц се изтърка вече
  • 44 пи ар акция

    13 14 Отговор
    от камикадзета до няколко дни всичко ще е приключило не в полза на комедианта
  • 45 Оставете козметичните клюки

    23 10 Отговор
    за кремълски ботокси, епилации и уголемяване на члена. Кажете какво ще правим с копейките? Ясно е, че няма да ги бесим, както те искат да правят с нас, нито ще ги пращаме в Белене. Не сме садисти. Да ги пленим ли или да ги натирим в емиграция? Ако са в затвора или лудницата, ще трябва да ги храним с народни пари. Предлагам да ги разселим по дестинации на любими държави: Северна Корея, Еритрея, Северна Македония, Венецуела, Мали, Нигер, Иран, Палестина... избор голям. Опасно е да ги пращаме в Русия, че току-виж се оказали украински граждани. Не е човешко, някак си.

    Коментиран от #51

  • 46 Зеленски

    30 11 Отговор
    По. унизително от това да се казваш ПУТИН, НЯМА!
  • 47 Доктор

    10 16 Отговор
    Маро, престани с малоумната пропаганда.
  • 48 скучно и точка.

    10 10 Отговор

    До коментар #14 от "ТаУмВзе":

    Зарди тяхната инванзия в измислената от тях държава скочиха още повече цените на всичко, това стига ли като пример защото засяга и филите и фобите????
  • 49 Сърдит капейко

    14 9 Отговор

    До коментар #34 от "KYPск за путин":

    Нас ни казаха че сме с най силните войници готови на всичко за матушка
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Също така

    18 10 Отговор

    До коментар #45 от "Оставете козметичните клюки":

    Гонене на всички рушляци и тотална конфискация

    за НИЩО не са ни нужни! потенциалните проблеми да ги има тук са много повече отколкото ако ги няма . След като подкрепят путлер да си стоят в рая блатен
  • 52 ха ха ха

    11 6 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Три дни до Киев ...знаеш как е шyмкap ха ха ха
  • 53 Рашка Феодалия

    21 12 Отговор
    Всичко опитаха само и само да им се случат бързо нещата..

    защото никой не иска да се проточва и да zaтъва в многогодишен конфликт

    Славата идва от бърза и/или зрелищна победа! Следователно спокойно може да се каже че Украйна вече е победител!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 фашистки рашастан в изолация

    25 13 Отговор
    Украйна започна процеса по освобождаването на руския народ от тиранията и фашисткия кремълски режим !
  • 56 Слава на Украйна 🔱

    24 11 Отговор
    ⚡️Въоръжените сили на Украйна настъпиха и очевидно насочиха ход към Курчатов. Водят се боеве, съобщава се, че в населените места са издигнати украински знамена с пълното съгласие на руското население.
    Днес е денят на комуникационните работници и комуникациите в района на Курск за руската армия не работят (след DOS атаки), в резултат на което цари паника.
    Украинските въоръжени сили пробиха две укрепителни линии в района на Курск, което струва на руските данъкоплатци 15 милиарда рубли.
    Трета линия просто няма.
    🔻 Тежка остава обстановката в района на Суджа.
    ▪️ Очевидно все още има изолирани огнища на съпротива в самият град, но на практика той се намира под контрола на ВСУ. Руските сили контролират изолиран участък от околовръстното шосе източно от града. В интернет вече се появиха кадри от прехвърлянето на тежко въоръжение към Суджа.
    ▪️ Украински формирования също успяха да влязат и да се консолидират в селището Мирни.
    🔻 В района на Коренево украинските сили продължават да развиват настъплението си от вчера през деня.
    ▪️ Мобилни бронирани групи на ВСУ отново са достигнали административния център Коренево.
    ▪️ Водят се сражения за Снахист: като се има предвид географското му местоположение, е напълно възможно да се разшири контролната зона на юг с едновременен удар на ВСУ по селищата Успеновка и Гордеевка.
    В същото време ВСУ продължава да събира подкрепления и инженерна техника, превръщайки превзетите селища в укрепени райони.

    Коментиран от #66

  • 57 Стенли

    13 20 Отговор
    Сега вече урките ще видят кон боб яде ли
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Отец язовец софиянец

    30 11 Отговор
    Слава на украинските герои. Слава слава!!!
  • 60 Град Козлодуй

    25 11 Отговор
    Свобода за Украйна
  • 61 Много мъка чака Урко фашистите

    18 21 Отговор
    Колко ли ще се върнат живи в укрия
  • 62 Роки

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Боби":

    А ти къде ще се криеш ?
  • 63 Мдаа

    17 6 Отговор
    Пленените руски войници вече надвишават 100.

    Коментиран от #68

  • 64 Кефя се на украинците....

    23 10 Отговор
    Как само плющят братушките😂.
  • 65 Йоло

    19 7 Отговор

    До коментар #36 от "Шопо":

    Сите капейки на вокзала с чемодана и чао za към блат00 да си блатарстват там
  • 66 Тц... Тц... Ко стана с Лисабона ве....

    15 7 Отговор

    До коментар #56 от "Слава на Украйна 🔱":

    Кат Украйна няма втора тъй могъща на света!.. тъй я....

    Коментиран от #70

  • 67 Пиночет

    22 6 Отговор
    На никой не му пука,за миризливия ботоксов смотаняк с токчетата!
  • 68 Каква я мислехме ,а каква стана

    14 3 Отговор

    До коментар #63 от "Мдаа":

    А колко е един батальон знаеш ли ?
    Всичките срочнослужещи са се предали без бой . Няколко хиляди са пленените.
  • 69 Обикновено

    3 10 Отговор
    И ТЯО ще има по киев на 18.08

    Коментиран от #74

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    13 3 Отговор
    Ако напишете не десетки,а между 500 и 700 просийски плъха в плен е точно.А,мишел и днес изби Вси бойци на ВСУ,около 4000 хиляди.вече са на под 10км от аец курск и напредват!

    Коментиран от #82

  • 72 Курск за Путин ,оле !!!

    18 5 Отговор
    Бутилка водка в кръчма в Курск вече струва 200 гривни.
    Няма майтап. И всички хотели приемат гривни.

    Коментиран от #73

  • 73 БгТопИдиот🇧🇬

    5 8 Отговор

    До коментар #72 от "Курск за Путин ,оле !!!":

    Пленили са хлапета на срочна служба.

    Такива Не участват в СВО в 404.

    Хероям салоо !!
  • 74 ???

    6 2 Отговор

    До коментар #69 от "Обикновено":

    Ще има и после ще останете и без Мумия!
  • 75 Ветеран от Протеста

    14 3 Отговор
    Великата Отечествена Война на украинския Народ срещу руските фашистки пълчища ,нахлули в Родината им !!!
  • 76 Копейкиииии,

    9 3 Отговор
    Не ви чувам!Мишленцаааа.хах

    Коментиран от #86

  • 77 Смешник

    4 10 Отговор
    Целта на тая акция в Курстка област е да се отвлече вниманието от основната линия на фронта в Донецка област А там ситуация за укрофашистите е катастрофална
  • 78 Тоя

    14 3 Отговор
    Само българския русофил си мисли че на руснаците им пука за путин.Само още малко и ще видят колко го обичат руснаците путин.
  • 79 Ае копейките

    10 5 Отговор
    След войната НАКЪДЕ?
  • 80 ХАН ЮВИГИ

    11 4 Отговор
    Всичко ще бъде Украйна
    Казах
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Пхахх

    5 2 Отговор

    До коментар #71 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Ти чаках след малко като се включи руският зет-опиkkaният Артилерист.Той ще разясни! Артилеристче,знае,че си тик.Включии се.
  • 83 Да не ти е

    3 0 Отговор

    До коментар #81 от "Бесен-_ Язовец":

    Лошичко?

    Коментиран от #87

  • 84 Хахаха хахаха

    6 9 Отговор
    В Русия лесно се влиза обаче жив не се излиза хахаха явно соросите сте забравили това ааа хахаха хахаха
  • 85 Реалист

    5 12 Отговор
    Влезнах окраинските фашисти в Русия и Руската армия ги изби на пусия голяма гордост жалка сороска работа.
  • 86 Копейко

    7 4 Отговор

    До коментар #76 от "Копейкиииии,":

    Ами тьотя нищо не казва рубли не дава,и ние незнаем за кого да викаме
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Туй

    12 6 Отговор
    Рушляците са големи смешници ,два дни до Киев ай стана два дена до масква
  • 89 Бате Мите

    7 4 Отговор
    Мара, да го б@р@!
  • 90 Трагичен успех

    7 9 Отговор
    За 3 дни, 660 избити укри, 82 единици бойна техника, от които 8 танка. Е това да избиеш своите.

    Коментиран от #105

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Аз....

    8 7 Отговор
    Слава за Украйна!!!!!🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦
  • 93 Абе

    5 7 Отговор
    То който е влязъл в Русия с оръжие знаем ка е завършил,а Украйна продължава да губи територия и само ще сънува някога за Минските споразумения:)))
  • 94 Да де

    6 3 Отговор

    До коментар #91 от "az #СВО":

    Предложението на Зеленски за мир беше добро.,но вече отпадна.Сега руснаците да послушат папата.Време е!!!

    Коментиран от #98

  • 95 Реал Мъдрец

    9 3 Отговор
    Хаххах руснаците не могат да си опазят границата, тръгнали да правят война...Русия е държава от 3. Свят. Небостъргачи има и в Африка.
  • 96 От Драган Цанков

    4 3 Отговор

    До коментар #91 от "az #СВО":

    Търси си работа.Уволнена копейка си!
  • 97 Единствената по

    6 2 Отговор
    Смотана армия от сибирската е сръбската 😂😂😂😂
    Само тия могат да загубят от числено много по-малък противник 😂😂😂
    И двете са капитулирали пред малка България 💪💪💪
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Смешник

    3 0 Отговор
    Пълен фейк На кого да вярваме на Герасимов или на украинските блогъри
  • 100 Бай Лисан

    5 3 Отговор
    Вижте какво пише на публикуваното видео:
    "Батальйон "Нахтігаль" 14 полку СБС публікує відео спільного з 80 ОДШБр взяття у полон противника на КПП "Суджа"
    А сега справка:
    The Nachtigall Battalion (English: Nightingale Battalion), also known as the Ukrainian Nightingale Battalion Group (German: Bataillon Ukrainische Gruppe Nachtigall), or officially as Special Group Nachtigall (German: Sondergruppe Nachtigall) was a subunit under command of the German Abwehr special-operations unit Lehrregiment "Brandenburg" z.b.V. 800 in 1941.

    Превеждам: Украйнско подразделение през ВСВ, подчинено на Абвера на Третия райх.
    Пита се в задачата - кои са тука фашистите?
  • 101 катран

    5 5 Отговор
    Безполезна операция..да вдъхнат кураж на украинци които почиват в ЕС...а през това време всеки ден над 1000 укроинци са убити...Да не би мислите че някой от украинци изобщо искаше да умира заради една глупост на Зеленото наркоманче..
  • 102 да да

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Ллама":

    интернет помни всичко..когато дойде момента да капитулират , тогава Зеленото няма да е в украйна , а при своите благодетели в сащ..ще намерят някой ,който трябва да сложи параф под документа и всички които днеска сънуваха украинската победа ще бъдат излъгани..и нашите соросоидни активисти-агенти чуждо влияние..
  • 103 обикномен човек

    6 2 Отговор
    Войната Русия – Украйна е пълна с грешките на Путин, Шойгу и Герасимов. Ако генерал "АРМАГЕДОН" я беше водил от началото, източния бряг на Днепър отдавна да е руски, а и войната може да е приключила. Когато държавен глава е некадърен той се обгражда с некадърници. Сталин навремето е избил цвета на ръководния състав на Червената армия, но не е посмял да посегне на маршал ЖУКОВ. Руският Наполеон май ще се окаже по лош и от Сталин / спомнете си и за " ВАГНЕР " /.

    Коментиран от #110

  • 104 777

    4 4 Отговор

    До коментар #41 от "За първи път от Втората световна война":

    Да, да - влязоха в Париж като победители, Наполеон избяга като страхливец, Хитлер се гръмна, а една трета от Германия превърнаха в техни роби ( като преди това им избиха войските ). Ясно е кой преживя унижение и плати висока цена.
  • 105 Сталин

    0 0 Отговор

    До коментар #90 от "Трагичен успех":

    Ти лично ли ги преброи?
  • 106 Никога

    3 3 Отговор

    До коментар #22 от "Гюнтер":

    Руснаците не са казвали, че ще превземат окраината - никой не превзема своя собственост. Просто ще си върнат това, което е дадено за стопанисване, но вместо това е разсипано.
    НИКОГА СРЕЩУ РУСИЯ, НЯМА ДРУГ ПЕЧЕЛИВШ ХОД!!!
  • 107 не зная кой е ботоксът,

    3 2 Отговор

    До коментар #41 от "За първи път от Втората световна война":

    ако е Путин, не е толкова суетен, има си други мъжествени качества. По-зле е шмъркалото, кэойто подписа Минските споразумения (странно, но НИКОГА джендърите-обораджии), които ТОЙ ДОРИ не споменава. БЕЗЧЕСТИЕ за сметка на сроден, съседен народ!!! Хорпа, не се връзвайте на куклата на конция -дребосъка клоун.
  • 108 максим

    3 3 Отговор
    ако трябва да бъдем точни от страна на всу има над 660 убити.ударени са 82 западни бронирани машини.не прави чест на украинците да нападат- мирни комшии.а още повече да използват обикновени хорица,като жив щит при евакуацията си! украинската цел е атака на курчатовската централа.това може да го направи само болен или дрогиран.с нападението над газоизмервателната станция суджа,даваща половината от доставките на газпром за европа,украинците показват че краха идва.обезверени са.не се защитават или борят срещу редовна армия а нападат граждански и цивилни обекти.загубите им в жива сила и западна техника са ужасяващи.ама отново,помощ ще просят.нямат вече никаква тактика!
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 максим

    2 2 Отговор

    До коментар #103 от "обикномен човек":

    досега, никой не е обявявял война!!! върви мащабна военна операция! прави разлика!!! целта е, по-малко цивилни жертви! убягва ти, реалния развой на ситуацията!
  • 111 Вълканов

    2 1 Отговор
    Когато Сталин бе начело на Съветския съюз, ликвидира целия стар генералитет. Затова спечели войната. Сега Путиин ги котка, само ги размества по длъжност. Днес, цялата беда на Руската армия е в некадърноста на висшите Руски офицери. Нахлуванео на Украиснкабригада в Русия не е изненада, а закономерност на слабо Руско разузнаване.
    Първото предупреждение дойде от настъплението на Вагнеровци към Москва. Сега вече втори път.. Със закани и изявления, война не се води.От тази некадърност, гинат Руски войничета.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания