Тема: Украйна

15 Август, 2024 10:20 5 911 187

Украинската инвазия преобърна сценария на Путин

  • украйна-
  • инвазия-
  • владимир путин-
  • путин-
  • кремъл-
  • русия-
  • курск-
  • евакуация-
  • курска обраст-
  • преглед на печата

Офанзивата на Украйна в Русия носи психологически и политически предимства, но Киев е наясно, че Путин не може да остави нещата така

Украинската инвазия преобърна сценария на Путин - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Все по-масираното настъпление на украинските сили на руска територия е централна тема за западния печат. "Нахлуването на Украйна в Русия преобръща сценария на Путин" гласи водещо заглавие в американския в. "Ню Йорк таймс", а според британския "Гардиън" девет дни след навлизането в Курска област Киев е натрупал "психологическо и политическо предимство", но е поел риск, като руският президент Владимир Путин "няма да остави нещата така", пише БТА в преглед на западния печат.

Реалността на 130 000 разселени руснаци и хаотичната реакция може да засегнат официалната линия на Кремъл, че Русия неотклонно върви към победа, отбелязва "Ню Йорк таймс". "Семейства, бягащи от настъпващите украински войски, потърсиха подслон при непознати. Руски родители се страхуват, че децата им може да бъдат изпратени на фронта", пише в свой репортаж изданието.

Още новини от Украйна

"Ню Йорк таймс" описва как Путин "прелиства бял тефтер на излъчено в понеделник по телевизията кризисно заседание, четейки на глас от ръкописни бележки, което предполага, че неговите съветници не са имали време да напишат реч вместо него, както обикновено правят". Вестникът допълва, че изненадващото нахлуване на Украйна миналата седмица не е променило цялостния ход на войната, но вече е нанесло удар по Русия, не само заради завзетата територия. То поставя правителството в Москва и руското общество, които до голяма степен се бяха адаптирали към войната, в нова ситуация на непланирани решения и несигурност.

Американското издание отбелязва още, че Путин "не е казал нищо за нахлуването, след като се срещна с представители на службите за сигурност и на регионални власти" - това е била "напрегната среща, на която президентът в един момент смъмри губернатора на Курска област (изпълняващия длъжността Алексей Смирнов - бел. ред.) за изнасяне в публичното прострастство на данни за дълбочината и ширината на настъплението на Украйна" на руска територия. Според "Ню Йорк таймс" нахлуването на украински части в Русия на 6 август е било за Москва също толкова шокиращо, колкото и бунтът на наемниците на Евгений Пригожин в края на юни миналата година (собственикът на частната военна компания "Вагнер" загина два месеца по-късно в самолетна катастрофа).

Друго американско издание - "Вашингтон пост", акцентира върху информацията, че украински дронове са нанесли удари по четири руски военни летища. "След като изпратиха подкрепления към Курск и обявиха "антитерористична" операция, руските сили така и не успяха да спрат започналото преди девет дни нахлуване", пише вестникът. Украинските сили продължиха голямото си трансгранично настъпление в Курска област в Русия втора седмица, завзели са още земя, пленили са нови руски военнослужещи и са унищожили изтребител Су-34 при атаки срещу военни летища, допълва "Вашингтон пост".

Вестникът цитира главнокомандващия украинските въоръжени сили Олександър Сирски, според когото в украински плен са повече от сто руски войници. Цитирани са думи и на украинския президент Володимир Зеленски, който казва, че те ще бъдат разменени за украински военнопленници. За "Вашингтон пост" ключово е и изявлението на вицепремиера на Украйна Ирина Верешчук, обявила вчера, че украинските военни планират да отворят хуманитарни коридори, които ще позволят на мирните жители от контролираните от Киев руски региони да се насочат към други места в Русия или към Украйна.

Според британския в. Гардиън "офанзивата на Украйна в Русия носи психологически и политически предимства, но Киев е наясно, че Путин не може да остави нещата така". Девет дни след нахлуването в Курска област украинските сили показват все по-голяма увереност, отбелязва изданието, чийто екип е разговарял с двама украински военнослужещи. Според тях се очаква армията им да превземе територии "навътре в Русия“, докъдето да достигнат маршрутите за доставки на храни и боеприпаси.

Украйна пое риск да налее ресурси в Курска област, когато знае, че Русия не отслабва натиска в Донецкия регион, посочва британският вестник, който обръща внимание и на информацията, че Путин е назначил Алексей Дюмин "начело на това, което Кремъл обяви за „контратерористична операция“ в Курска област. Дюмин е бивш телохранител на Путин, чиито задължения включваха да играе хокей на лед с президента, а някои дори го смятат за евентуален негов наследник в Кремъл, посочва британският вестник.

Военният опит на новия ръководител може и да е ограничен, но изборът на приближен човек подсказва колко голямо значение отдава Путин на задачата да се справи с нахлуването, посочва "Гардиън".

Според вестника Украйна ще трябва да спечели много повече територия от 1000 квадратни километра, обявени от Зеленски и Сирски, за да извърши размяна на територия с Москва, като се има предвид, че Русия контролира около 18% от Украйна - площ приблизително с размера на Португалия. "Предимствата на операцията засега са психологически - нанасят удар по представата за Путин като за железен лидер и повдигат духа в Украйна, и политически - показват на европейските правителства и, може би най-важното, на гласоподавателите в САЩ, че милиардите военна помощ за Киев не са загуба", пише Гардиън.

За американския в. "Уолстрийт джърнъл" акцентът е, че "Русия изтегля някои сили от Украйна в отговор на украинското нахлуване в Курска област". От тази информация от американски представители вестникът прави заключението, че Москва преразпределя силите си в инвазията в Украйна. Представителите на САЩ казват за "Уолстрийт джърнъл", че във Вашингтон все още се опитват да определят значението на хода на Русия и не уточняват колко военнослужещи е прехвърлила Москва от украинския фронт в Курска област.

Оценката на военната ситуация от страна на САЩ подкрепя твърденията на украински официални представители, които казаха, че изненадващото нахлуване на руска територия миналата седмица е отклонило руските сили от Украйна, където предимството на Москва в човешка сила и оборудване ѝ позволи да завземе населени места в няколко области, обобщава "Уолстрийт джърнъл".


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 74 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    58 13 Отговор
    Много анализатори, много нещо,

    Коментиран от #98, #154

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Валката

    58 51 Отговор
    Едни джендъри и нарком@ни направиха магучая за смях пред целия свят. За кво ги правиха тия паради на 9 май щом с едни лоулайфъри ( по техни думи) не могат да преборят. Пълен смех

    Коментиран от #33

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Злобното Джуджи

    48 44 Отговор
    Сценария на Вова се преобърна още на 24.02.22г
    Човека е интелигентен, амбициозен и кадърен, но с тоя пиян, про3д, алкохолизиран ру3ко-узбекистански народ навлечен с вaтa и партенки всеки е обречен на Провал.
    Почивай в мир Русия, помним и обичаме.
    Просълзих се 😁

    Коментиран от #131, #187

  • 6 Тъй де ........

    64 34 Отговор
    ВСУ са понесли тежки загуби. В щурма към Курск са избити последните им елитни бригади., пише NYT

    Коментиран от #17, #39, #136

  • 7 .......

    32 38 Отговор
    Този палячо вече никой не го взема на сериозно ..Изложи се пред цял свят ПАЛЯЧОТО ОТ ТЕЛЕВИЗОРА 🤣

    Коментиран от #19

  • 8 Бай Орков

    35 35 Отговор
    Бункерното джудже от Киев за 2дни, Берлин за 2 седмици, стигна до, другари да освободим Курск.
  • 9 Тъй де....

    43 21 Отговор
    "За злополучната си настъпателна операция към Курск Украйна е събрала последните си елитни, добре обучени и въоръжени подразделения от всички участъци на фронта и в тила, пише украинският Telegram канал.
  • 10 Ъхъъъ

    48 25 Отговор
    Украйна загуби окончателно Донбас.

    Коментиран от #106

  • 11 РФ ще отиде при СССР то

    27 28 Отговор
    Време е за мироопазваща мисия на НАТО на територията на Украйна, а ВСУ да се съсредоточат на фронта и на руска територия при пълна отмяна на ограниченията за използване на западното оръжие. Путлеристите в България и ЕС могат да послужат за жив щит на ВСУ. И нека Господ реши дали такива отпадъци заслужават за живеят.

    Коментиран от #130

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Чичо Гошо

    36 21 Отговор
    Накривиха му шапката на Путин,
    ся ще видим какво ще остане от тези 12-15 000 хил живи...
    Тея малоумн.. и. ци, че с пияр война не се прави иска си и бой и е. б. а. н. е.
    Укрите съвсем свършия.. .

    Коментиран от #32

  • 14 Курск

    23 20 Отговор
    След като устрои бодигарда си да оправя бакиите на професионалистите, путлер ще прати следващия си слуга който му лъска басуна в покоите.
  • 15 стоян георгиев

    30 25 Отговор
    Защо не пишете, че в момента евакуират Киев и, че Руската армия е превзела Харков?

    Коментиран от #58, #126

  • 16 ЧЕРЕШКАТА НА ТОРТАТА

    11 10 Отговор
    Е ПЛЕНЕНИТЕ НАБОРНИЦИ...(😱)
    НА „СТОКОВАТА БОРСА”...КОТИРОВКАТА Е
    ЕДИН НОВОБРАНЕЦ СРЕЩУ..
    50 УКРАИНСКИ„ЗЕКИ” и 100 АЗОВЦИ..☝
  • 17 Злобното Джуджи

    13 27 Отговор

    До коментар #6 от "Тъй де ........":

    "...са избити последните им елитни бригади., пише NYТ..."

    Явно Конашеков вече работи в NYT.
    От Три Години все чуваме за последни и избити ма "избитите" до Масква стигнаха.
  • 18 БгТопИдиот🇧🇬

    22 21 Отговор
    Украинската инвазия преобърна сценария на Путин.

    да се чете:

    Последният напън на остатъците Укровермахта не се увенча с успех.
    Западните куратори в потрес.
  • 19 СЦЕНАРИЯ ПРОСТО

    25 12 Отговор

    До коментар #7 от ".......":

    СЕ УСКОРИ ПОРАДИ УКРОТЪПОТИЯТА
    АМА ТОВА Е СУПЕР
    ВОЙНАТА ЩЕ ПРИКЛЮЧИ ПО БЪРЗО С ПО МАЛКО ЖЕРТВИ СРЕД РУСНАЦИ И НОРМАЛНИ УКРАИНЦИ
    БАНДЕРИТЕ САМИ СЕ НАБУТАХА В ЧУВАЛА БАРАБАР С РАЗНИ НАЕМНИЦИ И ВЛАСОВЦИ
    СЛЕДВА ЗАЧИСТВАНЕ ИЗ ГОРИТЕ БЕЗ РАЗРУШАВАНЕ НА ЦЕННА ИНФРАСТРУКТУРА

    Коментиран от #23

  • 20 И да се знае!

    26 31 Отговор
    Украински момчета са се били на Шипка!Не кадировци и татаро-монголи.

    Коментиран от #25, #46

  • 21 идеално

    11 11 Отговор
    Зеленяците при положение,че имат липса на хора,муниции,въоръжение да си отворят още един фронт е самоубийство.Явно края им се вижда.Англичаните си ги жертваха с тази си разработка иначе ще плащат още.

    Коментиран от #50, #52, #110

  • 22 Мишел

    33 10 Отговор
    Путин със сигурност е най-глупавият, страхлив и некадърен диктатор в световната история. !!!

    Коментиран от #26, #29

  • 23 Украинската инвазия

    17 14 Отговор

    До коментар #19 от "СЦЕНАРИЯ ПРОСТО":

    Путин го пазим,за да го обесим на 80 му рожден ден,в случай,че го доживее!!!
  • 24 Хмхмхмхмхм

    16 13 Отговор
    /...Семейства, бягащи от настъпващите украински войски, потърсиха подслон при непознати..../ Само това изречение доказва пълната и истинската картина на случващото се в курск. Руснаците дотолкова са се самолишили от здрав разум, че масово вярват на пур///лер и когато реалността ги зашемети с юмручен удар през лицето, не им остава нищо друго, освен да бягат като плъхове и да се МОЛЯТ на други непознати руснаци да пренощуват в домовете им. Това показва и абсолюрната неподготвеност на нацистка русия да евакуира собственото си население по правилния начин и да им създаде поне временни условия за настаняване след тази евакуация. Та, какво беше- милиони и милиарди украинци бягали в райска русия от гадната /нацистка/ Украйна, а- хахахха- и на тази руска опашата опорка й дойде края;0
  • 25 до лъжлю

    30 12 Отговор

    До коментар #20 от "И да се знае!":

    Не изопачавай историята.Тогава не е имало украйна.Дори и като област на Русия.

    Коментиран от #116

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Предпоследния xoxoл.

    13 6 Отговор
    Дотук добре...
    Стреснахме стотина хиляди цивилни руснаци и накарахме Путин да си напише сам нещо в бял бележник. Като за минус три хиляди xoxoла и триста бронирани машини пак бива.

    Сало Уганде, хероинам сало!
  • 29 Така е

    12 8 Отговор

    До коментар #22 от "Мишел":

    Вова,ще пометне!Е б ати и просият терорист!
  • 30 българин

    17 6 Отговор
    Евакуиращите се руснаци псуват армията на Влaдoлф Пyтлep, защото не ги защитава. В телеграм е пълно с видеа.
  • 31 Гост

    12 15 Отговор
    Голяма грешка на Киев. Сега руснаците имат повод да стигнат до Берлин, отново!

    Коментиран от #34

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Да се знае

    16 8 Отговор

    До коментар #3 от "Валката":

    Щяли с НАТО да воюват, скабаева по националната телевизия се моли на ВСУ да не проникват на дълбоко. 😁

    Коментиран от #51

  • 34 Я па Тоя

    19 5 Отговор

    До коментар #31 от "Гост":

    Pуската излагация продължава и се задълбочава...щели да смачкат НАТО...Берлин им се присъни...явно вече поемат водката венозно...

    Коментиран от #42

  • 35 Механик

    9 12 Отговор
    " ... но Путин на може да остави нещата така."
    Тоест, голем го вадехме, ма си знаем, че Путин ще ни натроши канчетата в крайна сметка.
    Ами, да, ще ви ги натроши и то много серизозно.
    Единствената файда от това "прониквне" е, че вувузелите малко се порадваха и повъзбудиха. Но пък им предстои много тежко изтрезняване. Тогава пак ще са им виновни китайците, корейците, иранците...

    Коментиран от #41

  • 36 Действие противодействие

    13 6 Отговор
    Я виж ти че можело и Украйна да прави асвабадителна апираця 🌐
  • 37 ИЗВЪНРЕДНА новина

    12 13 Отговор
    Окраинските фашисти се евакуират посока запад руснаците ги гонят в момента, а в сороските сайтове ви държат в неведение и ви лъжат.

    Коментиран от #44, #49

  • 38 Ей Русофилчета

    11 4 Отговор
    Ама спокойно бе Грешка ,сега ще видите .По спокойно бе 900 дни гледаме.Какъв Берлин сънувате До там пушечното мяса ат месните щурмове ще е срършило.
  • 39 Запознат

    12 19 Отговор

    До коментар #6 от "Тъй де ........":

    Доживях ватата на вярва на NYT, а не на ТАСС и ПЪРВИЙ КАНАЛ.
  • 40 Даммм...

    8 8 Отговор
    В момента евакуират Киев още не са казали обаче защоооо....

    Коментиран от #65

  • 41 Да де

    5 5 Отговор

    До коментар #35 от "Механик":

    Ама що трябва да го пишеш трета година?
  • 42 Водка на прах 🤩🤡

    9 5 Отговор

    До коментар #34 от "Я па Тоя":

    Учени орки откриха нова по силна водка: на прах

    Единственият проблем е че води до необратимо Zтъпяване

    Коментиран от #55

  • 43 Бай Х.. гледа

    1 2 Отговор
    Дупе да му е яко на търчока
  • 44 опрашен русофил

    6 5 Отговор

    До коментар #37 от "ИЗВЪНРЕДНА новина":

    Дам, ВСУ побеносно отстъпват на изток, а руснята панически настъпват на запад.
  • 45 Пиночет

    11 3 Отговор
    Пращайте палячото Путин на фронта, да види как е!
  • 46 Тъй де....за гладките и облите е ...

    23 8 Отговор

    До коментар #20 от "И да се знае!":

    Украино- Турска освободителна война.
    А може и Американо-Турска освободителна война, джендьо..🌈🌈🌈🌈.
  • 47 Трайчо Костов

    10 7 Отговор
    Тихо да не се разбре в България, че в Киев се провежда всеобща евакуация.
  • 48 Боруна Лом

    8 2 Отговор
    Вижте го само колко е уплашен!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    6 3 Отговор

    До коментар #21 от "идеално":

    А кой ти каза това Путлер ли поредните кремълски лъжи
  • 51 Раша нюZ

    8 6 Отговор

    До коментар #33 от "Да се знае":

    Всички знаят че тя обича дълбоките прониквания навсякъде 🍌🍌🍌
  • 52 Ночко

    9 10 Отговор

    До коментар #21 от "идеално":

    Лежи ти на тая.....най-малко 250000 украинци се обучават в страни от НАТО вече повече от година!!!Смятай ти като тези войни навлизат в блатото какво ще стане с кремълската хунта!!!!А ти чакай да им свършат войниците!!!!Вчера по един от телеграмите руски войник ревеше като жена,пет дни нямат хората храна и вода....за какво говориш ти?!!!

    Коментиран от #80, #83

  • 53 Поредната порция краварски лъжи

    14 8 Отговор
    Колко ли Урко фашисти от на влезнали те в Русия са още живи и колко още време ще са такива?

    Коментиран от #59, #132

  • 54 касата

    14 5 Отговор
    На никой не му пука за миризливия ботоксов смотаняк с токчетата!
  • 55 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    10 7 Отговор

    До коментар #42 от "Водка на прах 🤩🤡":

    Ама ритат задниците на рашистите ха ха ха
  • 56 Ония на Дунава с погачите

    12 4 Отговор
    Айде бе Какво направихте бе?!?!🤬🤬 мухлясаха ПУгачите докато ви чакаме!!!🤬🤬🤬 тръгваме си!

    Коментиран от #120

  • 57 Дойче Дойче стига пропаганда

    8 6 Отговор
    Истината че хероите от ВСУ бягат като пилци и се крият из горските масиви
    Провежда се зачистка и ги трепят като фазани

    Коментиран от #61, #63, #125

  • 58 😀😀😀

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    Дай линк да го видим това

    Коментиран от #135

  • 59 Абе Лешпер

    10 8 Отговор

    До коментар #53 от "Поредната порция краварски лъжи":

    Ти от коя дупка изпълзя ,там интернет имаш ли.Кога последно гледа сводка от фронта.Сигурен съм ,че и руски не разбираш Гледай руските сводки и ще разбереш истината.Разбирам ,че си пристрастен русофил ,ама ще те излекувам жезплатно.
  • 60 Да се знае

    8 4 Отговор
    ВСУ евакуираха няколко руски танка, вкл. и Т90-М, екипажите позорно избягали от танкове в пълна боеготовност.
  • 61 скучно и точка.

    8 6 Отговор

    До коментар #57 от "Дойче Дойче стига пропаганда":

    Крепостните ще работят за по добри пари и придобивки като ги завладее ВСУ и НАТО
  • 62 Разпада на рф почна 2022

    11 6 Отговор
    Китайците скоро също ще почнат да си връщат от блатарите изконните земи принадлежали им хилядолетия със специална асвабадителна апираця,като до последно ще отричат за намеренията си и ще създават впечатление на първи приятели...дипломати хитреци са от много векове
  • 63 Абе и тебе ще

    3 3 Отговор

    До коментар #57 от "Дойче Дойче стига пропаганда":

    Те питам ти интернет имаш ли бе.Гледай там не умувай .Ама ти и руски не знаеш и не знаеш къде да гледаш.Но пък тук ръсиш Мозъци.Недей бе имаш една гънка пази си я.
  • 64 Януари 2022

    7 6 Отговор
    Само луд би помислил че путлера ще затрие матушката
  • 65 наблюдател

    3 3 Отговор

    До коментар #40 от "Даммм...":

    Мозъка ти се е евакуирал много отдавна.
  • 66 Мнагаполюсин

    9 6 Отговор
    Многополюсния свят освен като zаблудена идея на няколко диктаторчета за гръмки обещания не е изобщо подходящ за сегашните времена даже би довел до голям ХАОС. Последните 30 години еднополюсен свят доведоха до най-големия разцвет на икономика и технологии за целия свят. Хората Забогатяха повече от всякога.пътува се много. цените на имотите нараснаха както в никое друго време!!!

    Коментиран от #153

  • 67 ру БЛАТА

    11 3 Отговор
    Накрая ще трябва и БЛАТУШКИТЕ да минат на евро за да се оправят ... Толкова територии и ресурси а миZеруват че и войни правят ама така е след като ги води Zлата орда... крепостните блатници много държави са асвабадили само своята НЕ и ще беднярстват
  • 68 Евакуация на Киев

    8 7 Отговор
    Защо криете

    Коментиран от #85, #91

  • 69 Швейк

    8 6 Отговор
    Планът беше брилянтен, но лошите украинци го провалиха.
  • 70 Медводков 🤡

    5 7 Отговор
    Димата сега ще ни взриви всички НО първо ще изстреля стратегически залп от водка към устата си 🤩🤡🍌
  • 71 Дежа Сесесере 1988

    12 3 Отговор
    Другари всичко е по плян , комунизма ще владее земята, доларите са хартийки без покритие, запада се разпада пред очите ни....
  • 72 БНР

    9 1 Отговор
    МЧС на Русия: В Белгородска област е обявен федерален режим на извънредно положение
  • 73 БгТопИдиот🇧🇬

    7 6 Отговор
    Центаджиичета озверяха от глад.

    Маман гал я им каза ,че Перчема спира денгите скоро за несправяне с троленето.
  • 74 Путлеристан

    9 4 Отговор
    Всичко опитаха само и само да им се случат бързо нещата..

    защото никой не иска да се проточва и да zaтъва в многогодишен конфликт..

    Славата идва от бърза и/или зрелищна победа! Следователно спокойно може да се каже че Украйна вече е победител!
  • 75 Много Запознат

    8 6 Отговор
    Хипофизът бил готов да се предаде и целуне обувката на Зеленски, но го заключили в бункера да не излага безаналоговите.
  • 76 Мдаа

    5 8 Отговор
    Пише се безумие след безумие...Напишете как вчера ловната дружинка на еуското село Маетиновка плвни с ловни пушки 43 бойци от 80 батальон на ВСУ...а може и нарочно да са се предали...

    Коментиран от #89

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 1111

    6 3 Отговор
    Дрън-дрън, аве знате го вие сценария на Путин, ай стига глупости!
  • 79 Безаналогово

    6 5 Отговор
    Защитата на рашистките граници няма аналог защото просто я НЯМА
  • 80 не прекалявай с канала,бтв и нова

    4 5 Отговор

    До коментар #52 от "Ночко":

    Обучавани само в главата ти.Будалкат те яко но контролираните медии.Виж реалността какво се случва но не и от манипулативните западни медии забраняващи друга информация освен изопачената по техните внушения.

    Коментиран от #111, #122

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Е ба комунисти.И Механици.

    7 4 Отговор
    Изгодно.
  • 83 Да се знае

    9 3 Отговор

    До коментар #52 от "Ночко":

    Режимът на Влaдoлф Пyтлep не може да се погрижи за хората си.

    Коментиран от #92

  • 84 касата

    9 2 Отговор
    Нашите путинофили и русофили се събирали в неделя пред посоль, щяли да ходят на фронта, да разгромят Украйна!

    Коментиран от #87, #124

  • 85 да питам

    7 4 Отговор

    До коментар #68 от "Евакуация на Киев":

    Защо лъжеш ?!

    Коментиран от #101

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 бебето

    6 6 Отговор

    До коментар #84 от "касата":

    Скопейките немат смелост.

    Коментиран от #93

  • 88 Сус,бе!

    5 6 Отговор
    Копейки мръляви.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 ФАКТИТЕ

    8 5 Отговор
    1200 кв км , 74 СЕЛИЩА И ГРАДОВЕ ОСВОБОДЕНИ! ПОВЕЧЕ ОТ 680 ПЛЕНЕНИ! СТОТИЦИ БРОЙКИ ТЕЖКА ВОЕННА ТЕХНИКА- ТРОФЕЙНИ! В СЪЩОТО ВРЕМЕ,...11 ГОДИНИ ПРЕД ПОКРОВКА И АВДЕЕВКА, 3 ГОДИНИ ПРЕД ЧАСОВ ЯР,..6 МЕСЕЦА БЕЗПЛОДЕН ЩУРМ НА ХАРКОВ И ВОЛЧАНСК!
    КОМЕНТАРА Е... ИЗЛИШЕН
  • 91 Точно!

    7 5 Отговор

    До коментар #68 от "Евакуация на Киев":

    Очаква се отговорът да е в управленския квартал на Киев. Но Путин още го раздава миролюбиво, хуманно. Гледай Израел. Те са в другата крайност, но не си поплюват. Лично на мен започна да ми се повдига от хуманизма на Путин.
  • 92 Своето не могат да си опазят

    7 1 Отговор

    До коментар #83 от "Да се знае":

    Тръгнали чуждото да завладяват
  • 93 Бай Ганьо

    6 4 Отговор

    До коментар #87 от "бебето":

    Страхливи ли са?Много е хубав живота в Русия,ама да са си в България!

    Коментиран от #107

  • 94 Москалска ЧВК премина на

    8 4 Отговор
    Страната на ОСВОБОДИТЕЛИТЕ от ЗСУ! Готови са да тръгнат към москал!
  • 95 Незнам

    4 7 Отговор
    ФАНТАЗЬОРИ СТЕ ДРЪСКАЧИ

    Коментиран от #96, #102

  • 96 дрЪскаш ли коп'ейке НЕ грамотна

    6 3 Отговор

    До коментар #95 от "Незнам":

    дрЪскаш ли ? ))))
  • 97 не може да бъде

    3 5 Отговор
    Считам,че никой не оспорва постигнатият успех от ВСУ,макар че според мен този успех засега е локален и нищо не е ясно за по-нататък!Затова считам за погрешно да се пеят дитирамби и да се надуват фанфарите преди да се е случило нещо сериозно!Не трябва да се забравя ,че цялото НАТО -открито или задкулисно е впрегнато да работи за Украйна,и сега също прозират едни подозрения че западни специалисти са работили по тази акция!?Но тази украинска акция има една много неприятна страна /последствие -сега 99% от хората в Русия ще кажат че Путин е бил прав -тази особеност се отбелязва вече от много наблюдатели!А това означава сплотяване на руския народ зад Путин!Готов съм да се обзаложа че ще има много неприятен отговор -може би след време ,Путин предпочита стратегическите ходове!?

    Коментиран от #148

  • 98 Щооо бре

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    Стряскаш ли се,спиш ли спокойно? От анализаторите няма да чуеш,което на тебе ти изнася.
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Цеко Бомбардировача

    8 2 Отговор
    Тия ли щеа а воюват с НАТО?
    Хехехехехехехее
    2 седмици не моат а сопрат Илядо Чиляка
    Хехехехехехехее

    Коментиран от #109

  • 101 Хмхмхмхмхм

    4 5 Отговор

    До коментар #85 от "да питам":

    Лъже , та се къса, но нали затова му плащат от русия- да лъже българите, за да се страхуваме от нацистка русия и да й клекнем на истината сами да й се предадем, като поискаме излизане от НАТО и чл.5 от натовския договор да спре да ни пази, за да може нацистка русия да ни превземе за 2 часа.
  • 102 Сърдит капейко

    4 2 Отговор

    До коментар #95 от "Незнам":

    Нас ни казаха че сме най добрите войници и армия 😐
  • 103 Путин

    7 3 Отговор
    Истината е, че Путин отдавна е мъртъв, най-вероятно е починал в катастрофа. Това го казва дори бившата му съпруга. Сега има само актьори които играят ролята на Путин за да защитават интересите на КГБ. Ако не вярвате, потърсете да видите снимки. Нищо общо няма това с Путин от 2000-те.
  • 104 Санде Глухия

    7 2 Отговор
    Вовка рече ли нЯщо за Парадо у Киев и Тридневния блицкриг?
  • 105 именно так

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "СССР":

    Хотели как лучше, а получилось как всегда.
  • 106 Ихууууууу ганчо

    3 5 Отговор

    До коментар #10 от "Ъхъъъ":

    Ще ти се,ама нямаааа.....
  • 107 И Преди и сега

    6 3 Отговор

    До коментар #93 от "Бай Ганьо":

    Една капейка не познавам да е отишла на изток сите само към лошия запад
  • 108 Капейка

    3 1 Отговор
    Казаха ни
    При ударен Аеродром.
    Да викаме ,

    ГОРИТ ТРАВА

    Хахаха

    Коментиран от #118

  • 109 поправка

    2 1 Отговор

    До коментар #100 от "Цеко Бомбардировача":

    300 чиляка.
  • 110 А бе тъп

    4 3 Отговор

    До коментар #21 от "идеално":

    Още нямаш ниво за копейка,трябва още,още,още.....
  • 111 Ночко

    2 4 Отговор

    До коментар #80 от "не прекалявай с канала,бтв и нова":

    И каква е реалността?Ти от конашенков ли се информираш?
  • 112 ГАЗМАНОВ

    4 3 Отговор
    Още чакам да си взема парите От
    Концертът в Киев .

    Още изстудявам
    Шампанското .

    900 Дня
    Резултат никакъв.
  • 113 Руснак

    4 1 Отговор
    Е врогейовете могат да раз берат план на брат ска Руссия. Само итилигетни те могат да раз берат как Руссия се правят на много сла би, зада нато ги на падне и да видат мождта на Руссия. Тарпение. Масква ще е цен търа на света савсем скоро. Русс кия щесе го вори у цел свет. 🇷🇺🇷🇺🇷🇺
  • 114 Самонавиването е

    2 3 Отговор
    Е Типична Черта
    За Родния Рублоидиот.

    Да не говорим
    Че вечер в съня си
    Бълнуват
    Някакви Успехи на
    Втарая Блатная.

    Хахаха

    Скоро Капейките ще
    Свършат ,
    Настъпва
    Голям глад .
  • 115 казала съм ви, факти,

    1 3 Отговор
    много се интересувате от Путин и НИКАК от великия клоун на окраината. Колко бело шмърка на ден? Какви имоти вече има? Путин та Путин!!! Май нещо ви стиска патъкът?
  • 116 Ихууууууу ганчо

    2 3 Отговор

    До коментар #25 от "до лъжлю":

    Това, че не е имало Украйна,не значи че е нямало украинци.Разликата между руснаци и украинци е от тук до небето.Продънихте ни ушите,че били един народ,ама май вече не са.Украинците вече били агресори.

    Коментиран от #121, #128

  • 117 Крепостен

    2 2 Отговор
    Владимир ВЛАДИМИРОВИЧ

    Где Наша Войска?

    Где ПВО?

    НАС КИНУЛИ
    ПОМОГИТЕ .
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 хахаха

    3 2 Отговор
    "все по-масираното настъпление..." щях да повярвам, ако не следя куп телеграм-канали, а там... само за хора със здрави нерви...толкова убити покрайнинци на едно място отдавна не бях виждал...
  • 120 Пугачите

    3 3 Отговор

    До коментар #56 от "Ония на Дунава с погачите":

    Ги дават на
    Войските на СВУ
    В Курск .
    Със Цветя

    И викове

    Слава Украине.
  • 121 Да де

    7 3 Отговор

    До коментар #116 от "Ихууууууу ганчо":

    Изкъпи украинец да не вони и става чист руснак.

    Коментиран от #143

  • 122 Ахааааа

    3 3 Отговор

    До коментар #80 от "не прекалявай с канала,бтв и нова":

    Дали има нормален който да вярва на руски медии? От руснаци съм чувал,че ги лъжат и манипулират.

    Коментиран от #133

  • 123 Апти Алаудинов

    1 2 Отговор
    И аз така викам

    Ахмат - Чечня има много
    Предали се Тиктокъри.

    Но Ахмат - Спецназ
    Нито един .

    Вярвайте ми .
    Честна Православна Дума .
  • 124 Даа бе

    3 1 Отговор

    До коментар #84 от "касата":

    За това ли трудно памперси се намират?
  • 125 СРОЧНИК

    3 3 Отговор

    До коментар #57 от "Дойче Дойче стига пропаганда":

    Спокойно

    ОТСТЪПВАМЕ
    ПОБЕДОНОСНО

    Към Масква .
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Верно

    0 3 Отговор

    До коментар #116 от "Ихууууууу ганчо":

    И Лукашенко
    Така вика

    Ние с Украйна сме един народ
    Една Кръв

    Хаха

    Там няма никой който да се бие срещу Русия
    Войната ще продължи
    3-4 Дня Макс .

    Коментиран от #157

  • 129 000888877

    3 2 Отговор
    ДОСТА ИНФОРМАЦИОННО ОЩЕТЕНА МАСА СА ПРОИЗВЕЛИ "МЕДИИТЕ " С ПОМОЩА НА ЕС ЦЕНЗУРА...!...НИЩО ОБЩО С РЕАЛНАТА КАРТИНА ! ВСЕКИ ДЕН УКР.ФЕЙКОЕЕ СЕ ПРОПАГАНДИРАТ В НОВИНИТЕ НИ...! ..СУДЖА СИ Е ПОД РУСКИ КОНТРОЛ,А ПРОСЛОВУТОТО ВИДЕО Е ЗАСНЕТО В ГР.СУМИ,СУМСКА ОБЛАСТ,УКРАЙНА ..ЗЕЛЕНСКИТЕ ГЛУПАЦИ ВЛЕЗЛИ В РУСИЯ ,СА С ОТРЯЗАН ПЪТ ЗА ВРЪЩАНЕ ,И ГОЛЯМА ЧАСТ СА УНИЩОЖЕНИ С ВАКУУМНИ СНАРЯДИ.ТЕХНИКАТА ИМ СЪЩО Е УНИЩОЖЕНА....СРАМ ЗА НЕАДЕКВАТНИТЕ НИ МЕДИИ !

    Коментиран от #139, #140

  • 130 ватата

    5 3 Отговор

    До коментар #11 от "РФ ще отиде при СССР то":

    написал си го много правилно ... но нашите родни русофили нема да го разберат имат само вакуум в кратуните
  • 131 да ама не

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Злобното Джуджи":

    Ако беше интелигентен, способен и умен още преди да започне офанзивата щеше да си даде сметка срещу кого и срещу какво се изправя. Умните хора мислят предварително, а не когато се обърне колата. Сега реве, че на практика воювал срещу НАТО, ами това всеки интелигентен щеше да го прозре преди още да е започнал с рогата напред. Амбициозен да, но проz колкото на слона задника.
  • 132 А бе смотан

    4 1 Отговор

    До коментар #53 от "Поредната порция краварски лъжи":

    Много ти е кух въпроса.Попитай колко са пленените ватенки и коя е руската бабичка,която нарекла, Путин к@чи син?Попитай в кои от превзетите населени места в Курска област има комендатури и в кои са образувани центрове за хуманитарна помощ?Човеколюбивият Путин е зарязал цивилните!
  • 133 Да има

    2 1 Отговор

    До коментар #122 от "Ахааааа":

    Рублоидиотите вярват на
    Руските Медии
    Най Вече на
    Соловьов,
    Скабеева и
    Симонян .

    Особено Алкашян
    Която викаше
    Да направим един малък ядрен взрив
    Над Сибир
    За да уплашим
    Запада .

    На Батко Умницата .

    Хахаха
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 я съм тъп русофил

    2 0 Отговор

    До коментар #58 от "😀😀😀":

    не мога секретно е
  • 136 🤔.....

    1 7 Отговор

    До коментар #6 от "Тъй де ........":

    А последният украинец убиха ли го вече?
  • 137 Ха-ха-ха, каза Путин

    2 4 Отговор
    Поредният Контранаступ увеличава колекцията от разчленени натовски трупове с намотано синьо тиксо.

    Явно войната ще продължава до последния украинец.

    То вече останаха половината само.

    Коментиран от #142

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Ихууууууу ганчо

    5 3 Отговор

    До коментар #129 от "000888877":

    ТАКАВА ИНФОРМАЦИЯ СЕ ПОДНАСЯ НА РУСКАТА БИОМАСА,ЗА ДА НЯМА СОЦИАЛНИ ВЪЛНЕНИЯ. НЕПРИЯТНОТО Е ЧЕ КЪЛВЯЩИТЕ НА ГОЛА КУКА С МАДЖУН НАШЕНЦИ,ВЕДНАГА СЕ ВТУРВАТ ДА КЪЛВАТ.АКО ИМАШЕ ТАКАВА СИТУАЦИЯ,СВЕТОВНИТЕ МЕДИИ ЩЯХА ДА НИ ИНФОРМИРАТ!ЕДИНСТВЕНИТЕ МЕДИИ КОИТО ЛЪЖАТ БЕЗОБРАЗНО СА РУСКИТЕ!!!
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 А бе кух

    4 2 Отговор

    До коментар #137 от "Ха-ха-ха, каза Путин":

    Трябва още,още и още,за да се класираш за копейка.
  • 143 Бухахаха ха

    3 3 Отговор

    До коментар #121 от "Да де":

    Когато изкъпеш руснак какъв става?
  • 144 Организатор на парада

    3 3 Отговор
    Здраствуйте. Я руский от Москва. Искам да съобщить, че парада в Киев е отложен заради метеорогичните условия, всичкое останало са конспирации. Искам да успокоя инвеститори, че парадь ще будет.
  • 145 Луд

    2 3 Отговор
    Неофициално , членка на НАТО каза че Зеленски няма армия и войници , а наемниците от алианса са нахлули в Русия. Сега някой да не е разбрал , че войната не е с Украйна , а с НАТО и пушечно месо от зеленият срещу Русия. Американците не ги интересува нищо и накрая ще гръмнат някоя атомна централа и ще кажат че руснаците са го ударили и край с цяла Европа , а краварника непокътнат.
  • 146 08888777

    3 4 Отговор
    ДОСТА НЕАДЕКВАТНА,И ИНФОРМАЦИОННО ОЩЕТЕНА МАСА СА ПРОИЗВЕЛИ "МЕДИИТЕ " С ПОМОЩА НА ЕС ЦЕНЗУРА......НИЩО ОБЩО С РЕАЛНАТА КАРТИНА.ВСЕКИ ДЕН УКР.ФЕЙКОЕЕ СЕ ПРОПАГАНДИРАТ В НОВИНИТЕ НИ.....СУДЖА СИ Е ПОД РУСКИ КОНТРОЛ,А ПРОСЛОВУТОТО ВИДЕО Е ЗАСНЕТО В ГР.СУМИ,СУМСКА ОБЛАСТ,УКРАЙНА ..ЗЕЛЕНСКИТЕ ГЛУПАЦИ ВЛЕЗЛИ В РУСИЯ ,СА С ОТРЯЗАН ПЪТ ЗА ВРЪЩАНЕ ,И ГОЛЯМА ЧАСТ СА УНИЩОЖЕНИ С ВАКУУМНИ СНАРЯДИ.ТЕХНИКАТА ИМ СЪЩО Е УНИЩОЖЕНА....

    Коментиран от #149

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 НЕ ЛЪЖИ

    2 0 Отговор

    До коментар #146 от "08888777":

    Мизернико!!Не се самозаблуждавай.че вършиш нещо! И 100 пъти да го напишеш-полза НИКАКВА!!
  • 150 Апти Алаудинов

    3 6 Отговор

    До коментар #2 от "СССР":

    Нито един укронаци няма да се измъкне жив от Куркска област.

    (Пиар акцията свърши. Соросоидни, върнете се в истинския свят.)

    Коментиран от #158, #159, #166

  • 151 важното е сценарият на

    3 2 Отговор
    на нашия БОГАТИР и стратег зеленски да не се променя - търчане по света, просене, попържане на Русия (много благородно, но това е той), купуване на именвия и БЕЛО!
    МОЛЯ, говорете ни повече за геройството на клоуна-слуга!
  • 152 Сталин

    1 0 Отговор
    ПОЗОР!
  • 153 Макробиолог

    1 2 Отговор

    До коментар #66 от "Мнагаполюсин":

    Забогатяха китайците а целокупният запад на кой ние сме заден двор задлъжня непосилно.
  • 154 АналЛизатор Номер Х

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    И аз да кажа, заформя се сделката Русия взима Донбас и дава Курск, залозите вече са 15:1 че сделката ще е факт. Нови залози се приемат на З-Бет :D
  • 155 Реалист

    2 3 Отговор
    7 дни нито дума нито ред как Руската армия превзема Киевска област и как са превзели Харков.
  • 156 Само питам

    2 2 Отговор
    Колко време си мислите соросите, че ще криете как Руската Армия смазан окра
    фашисти по вс направления?

    Коментиран от #161

  • 157 Ихууууууу ганчо

    3 2 Отговор

    До коментар #128 от "Верно":

    Нека опита Лукашенко,но до сега показва че има повече в междуушието от Путин.Сложно става ,когато се включи и трета страна в конфликта.Не забравяй,че Полша диша във врата на тракториста.
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Руснак със мустак

    5 2 Отговор
    Да си ядът руската салата руснаците и да не се занимават с войни, видя се, че не стават.

    Коментиран от #162

  • 161 Само отговаям

    5 2 Отговор

    До коментар #156 от "Само питам":

    Русия приключи!!
  • 162 Военен

    2 5 Отговор

    До коментар #160 от "Руснак със мустак":

    Германия и Франция не можаха да вземат Масква, Украйна ли ще може! Русия напред!

    Коментиран от #163, #169

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Източен човек

    4 2 Отговор
    Русoробите да тръгват към Москва! Вън от България! Който поставя интересите на Русия пред тези на България да заминава.

    Коментиран от #165

  • 165 Военен

    1 5 Отговор

    До коментар #164 от "Източен човек":

    Тръгвай към посолството да се оплачеш, че има разумномислещи! Един билет и към Вашингтон!

    Коментиран от #167, #168

  • 166 Сульо

    6 0 Отговор

    До коментар #150 от "Апти Алаудинов":

    А бе както е тръгнало, от Москва не се знае дали ще излезе жив московчанин,а за вас изобщо не ми се мисли.
  • 167 Източен човек

    4 2 Отговор

    До коментар #165 от "Военен":

    Не те ли е срам, ти българин ли си изобщо, копейка.
  • 168 Старшинка

    5 1 Отговор

    До коментар #165 от "Военен":

    Ти защо не тръгнеш към Русия,нали си комунде? Днес по погрешка руснаците са хвърлили химическо оръжие по свои ранени войници!Искате да изгоните от страната всички инакомислещи? Не сте познали,може и обратно да се случи!!

    Коментиран от #171

  • 169 А. Анализаторов

    5 1 Отговор

    До коментар #162 от "Военен":

    Ако продължават така руснаците, Германия и Франция заедно ще си разделят Русия. Заедно кочината няма шанс срещу тях. Най-вероятно Кавказ ще е за Украйна, Московието за Германия, а Сибир за Франция.
  • 170 Вельо Дойчев

    3 1 Отговор
    "Путин е назначил Алексей Дюмин "начело на това, което Кремъл обяви за „контратерористична операция“.

    Е сега му е време на Дюмин да се докаже, че става за наследник на Путин!
    Отивам за още пуканки и бира...
  • 171 И. Димитров

    4 2 Отговор

    До коментар #168 от "Старшинка":

    Спокойно, идва времето когато комунетата ще живеят в комуни в Сибир заедно с "братята" руснаци, защото ще бъдат изгонени от границите на Европа.

    Коментиран от #174, #182

  • 172 Р.К.И.

    2 2 Отговор
    Руснацците бягат, на тяхно място идват украинци. Референдум и регионът става украйнски. Да ви е познато? С руски камъни, по руска глава.
  • 173 нормален

    3 2 Отговор
    По руската телевизия казаха, че украинците вече били пред Москва. За бункера имало спешна доставка на памперси.
  • 174 Чебурашка

    1 1 Отговор

    До коментар #171 от "И. Димитров":

    И като отвориш очи - "А, то било сън..." 😭😭😭😢😢😢
  • 175 Хахаххахахахах

    3 2 Отговор
    Браво на укрите, че с този гениален стратегически ход откриха на цяла Русия, че джуджето е един нещастник и комплексар, който води страната към катастрофа. Време е да се надигнат руските вдовици и майки. Време е за масови брожения и бунтове в Рашистан до.свалянето на Кремълския.престъпен елит.

    Коментиран от #176, #177, #178

  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 В. В. Путин

    2 1 Отговор

    До коментар #175 от "Хахаххахахахах":

    Надяй са кurе на пияни жени!
  • 179 Путин закопа бъдещето на Русия

    4 3 Отговор
    Изненадващата и успешна украинска атака с инвазия в руската Курска област унизи не само Путин и Русия, но се отрази и хвърли в тежка депресия и ужасен шок, вярващите в руската пропаганда за силата и непобедимостта на Русия , български русофили и предани русороби от "Възраждане" , на които скоро редиците ще им оредеят и едва ли на следващите избори ще имат успех да минат и 3%...!!!
  • 180 Мишел

    2 2 Отговор
    Украинската инвазия вкара Путин в пътя на войната.
  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 инфантилни мечти

    3 2 Отговор

    До коментар #171 от "И. Димитров":

    Когато нещата не вървят, казвай, че Русия е виновна и всичко ще е ОК.
    Още по-добре е да добавиш и тежка амриканска пропаганда към това.
    Но ЗАЩО ЗЕЛЕНСКИ продължава да бъде президент, след като е вече нелегитимен. Този лаф с войната, заради която не може да се проведат избори, ги разправяйте на баба ми, но и тя е просветена жена.

    Руснаците не са казвали, че ще превземат окраината - никой не превзема своя собственост. Просто ще си върнат това, което е дадено за стопанисване, но вместо това е разсипано.

    НИКОГА СРЕЩУ РУСИЯ НЯМА ДРУГ ПЕЧЕЛИВШ ХОД!!!
  • 183 Тити

    1 1 Отговор
    От кочина стана по голяма кочина.
  • 184 99999

    2 1 Отговор
    ПРИМИТИВИЗМА В ИНФОРМАЦИОННО ОШЕТЕНИТЕ НИ МЕДИИ ,ЗАЕДНО С ПРОИЗВЕДЕНИЯ ПРИПЯВАЩ НЕМИСЛЕЩ КОНТИНГЕНТ СА СИМВОЛ НА ДЕГРАДАЦИЯТА Е ЕС. ЧЛ 106, 107 ОТ УСТАВА НА ООН ДАВА ПРАВО НА РУСИЯ ДА УНИЩОЖИ ЗАРОДИЛИВ СЕ ПОВТОРЕН ЗАПАДЕН ФАШИЗЪМ ОТ 2014 Г - ДО ОСНОВИ ! А НЕАДЕКВАТНИЦИТЕ ВЛЕЗЛИ В РУСИЯ СА УНИШОЖЕНИ НА 80 % С ВАКУУМ И СНАРЯДИ ,И С ОТРЯЗАН ПЪТ ВРЪЩАНЕ.ТЕХНИКАТА ИМ Е УНИЩОЖЕНА.РАЗБЯГАЛИТЕ СЕ ОСТАТЪЧНИ БАНДИ ЩЕ СЕ ДОУНИЩОЖАТ...ЖАЛКО ЗА ПОДВЕДЕНИТЕ УКРАИНЦИ.ЗАРАДИ АМЕР. НЕУСПЕШНИ ЦВЕТНИ ЕКСПЕРИМ ОТНЕХА = 1,3 МИЛИОНА УКРАИНСКИ ЖЕРТВИ ДО ДЕКЕМВРИ 2023 г.
  • 185 хр. грозев предателят

    2 0 Отговор
    Глупак !--гледа като ударен с мокър парцал. От 2014 до 2022 година - 8 години Америка и Западът финансираше ,подготвеше хиляди Украинци в Западна Европа , Канада , Полша строяха хиляди укрепления, окопи , бункери в Луганска и Донецка област (тези територии области бяха Украински ) а той Русия какво правеха -- Нищо !---- просто нищо глупакът ходеше с едни хартии и повтаряше --Мински те споразумения да бъдат спазени - накрая каза , че са го излъгали. Въведоха хиляди санкции, конфискуваха над 300 Милиарда , ограничиха количеството и цената на петрола който продаваха, изключиха ги от Платежната система , Украинците убиваха и убиват -- когото си искат , където , когато - Руснаците ! те само наблюдават без никаква реакция или само няколко празни приказки които никой не ги взема за сериозно..Ако бяха подготвили малко по добре Украинската армия сигурно и да Москва щяха да стигнат. Това ,че разрушиха Кримският мост , потопиха поне няколко военни кораби , с дронове атакуваха военната база Ф.Енгелс много от преработващите рафинерии бяха унищожени за всичко няма нищо. Тоя самоуверен глупак само се усмихва , сякаш всичко и обстановката е под негов контрол. Ако е малко умен ще разбере ,че това е война и то сериозна която----- Застрашава безопасността на Руската федерация --- , ако е глупав както се вижда и мисли ,че всичко е нормално-- или ще го унищожат или ще го свалят или Русия ще загуби войната.
  • 186 Алекс

    1 0 Отговор
    Плешивый брыкастый козел получил по морде от Украины. Его надо изловить и повесить на радость всем порядочным людям.
  • 187 Котенце

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Злобното Джуджи":

    Вервайте люде. Обувай кънки те и на Слънчака, на пясъчната пързалка.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания