16 Август, 2024 20:20 1 764 12

Реджеп Ердоган обеща: Ще изкореним тероризма от Турция

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • тероризъм-
  • кюрдска работническа партия

Ердоган каза, че ако Турция е в състояние да покаже смела и принципна позиция в световен мащаб, една от най-важните причини за това са успехите, постигнати в областта на сигурността през последните 22 години

Реджеп Ердоган обеща: Ще изкореним тероризма от Турция - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган потвърди в четвъртък решителната борба на страната срещу тероризма, предаде Анадолската агенция (АА) за БТА съгласно споразумението за обмен на информация между двете агенции.

„Ще продължим нашата борба с решителност и решимост, докато елиминираме тероризма като източник на заплаха за страната ни“, каза Ердоган в реч на церемонията по дипломирането на Академията за жандармерия и брегова охрана в столицата Анкара.

„Връщане назад от тази точка е абсолютно изключено“, добави той.

Ердоган каза, че ако Турция е в състояние да покаже смела и принципна позиция в световен мащаб, една от най-важните причини за това са успехите, постигнати в областта на сигурността през последните 22 години.

Той подчерта, че са постигнати значителни успехи в борбата срещу сепаратистката терористична организация, която безпокои страната от 40 години.

В своята почти 40-годишна терористична кампания срещу Турция, ПКК – включена в списъка на терористичните организации от Турция, САЩ и Европейския съюз – е отговорна за смъртта на повече от 40 000 души, включително жени, деца и бебета, отбелязва АА.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    14 4 Отговор
    Браво
  • 2 ТаУмВзе

    4 14 Отговор
    Султана ще трепа тия от ПКК, което означава Гражданска война със кюрдите! Бонус е на Етно Религиозна основа.
  • 3 Всъщност

    2 14 Отговор
    Казано от натовец ?! Това означава , че ще затварят и убиват още невинни хора . В името на натото .
  • 4 Тюркие

    4 14 Отговор
    Днеска в турския парламент се млатиха като добитък,мъже ,жени карашик,кухи кратуни
  • 5 хех

    4 1 Отговор
    Аз колкото мога да обещая за една минута, целият китайски народ не може го изпълни за милион години.
  • 6 кюрдите

    2 9 Отговор
    съгласни ли са ?
  • 7 МИТ

    6 14 Отговор
    ПКК, е обявена от три световни сили за терористи при условие че неможе да стъпи на малкия пръст на ИСлямска държава превзела пет арабски свят когато беше в силата си а за 40 г не война а тероризъм има 40 000 жертви от турска страна като това е на всеки 10 г по 10 000 човека като всяка секунда от тези 40 г Турция притежава армия от над милион и специални части и непосгига абсолютно нищо защото е куха сила, ако ИЗраел имаше такава територия и население при тагава могъща армиия сега която обръща мощтни противници в бяг то за пъло мащабнитеи операции като днештие на ИЗраел на собствена територия ще изкорени ПКК за 24 часа

    Коментиран от #8

  • 8 Немит Гол Апай

    12 1 Отговор

    До коментар #7 от "МИТ":

    Видяхме как Израел се справя за над 10 месеца със жени и деца 🤣🤣🤣🤣
  • 9 Трябва

    0 4 Отговор
    Да започне от себе си
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Българските турци

    14 0 Отговор
    С Демокрацията си , Колективният запад първо ви пуснаха да ви грабят от вътре ваши чакали...а чрез тях, отначало скрито покрито и после постепенно по открито и явно,чрез договори и споразумения ви забиха хомота и ви засмукаха ресурсите (първо кадърния и работоспособен хуманен ресурс и после и природните )... нищо че сте дребна мръвка...те друго не знаят!...Дори вече "ръмжат" с Магнитски на своите си чакали и хиени, че са много лакоми и алчни и че им се мотат в краката !...А ако и Вие си изберате някой свестен българин начело , който ще милее за България и всичко българско ... първо ще го обявят за диктатор и после може да му спретнат някой пуч или ще му насъскват марионетни опозиции за да му плетат интриги ...и тъй нататък и тъй нататък !... Така е навсякъде по света, където са си забили или се канят да си забият хомота !!! От 20 години наблюдаваме на живо този сценарий и се каляваме с нашия "султан и проклет Диктатор" и вече вярваме , че въпреки голямата им финансова и икономическа мощ ,въпреки наглото им лицемерие...въпреки санкциите и всякакво прилагано ембарго...въпреки закритите врати към ЕС и явната дискриминация в НАТО , сме на път окончателно да си обявим и наложим самостоятелната си независима политическа , икономическа , финансова и военна позиция !!!...
Новини по държави: