Тема: Украйна

6 Септември, 2024 10:18 2 574 33

Защита от руските атаки! Великобритания ще изпрати още ракети на украинската армия

  • великобритания-
  • украйна-
  • нато-
  • ракети-
  • джон хийли

Очаква се 650-те леки многоцелеви ракетни системи LLM да бъдат доставени до края на годината и да допринесат за повишаване на способностите за противовъздушна отбрана на Украйна, която продължава да се защитава от руското нахлуване

Защита от руските атаки! Великобритания ще изпрати още ракети на украинската армия  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Великобритания ще изпрати 650 ракети на Украйна в рамките на поредния пакет помощ на стойност 162 млн. британски лири (213 млн. долара) за отбраната на страната срещу Русия, предаде ДПА, като се позова на изявление на британския министър на отбраната Джон Хийли преди започващата днес среща на така наречения формат от Рамщайн в Германия, съобщава БТА.

Хийли ще обяви най-новия пакет помощи на Великобритания за украинските въоръжени сили на днешната среща между министрите на отбраната на страните от Контактната група за военна помощ на Украйна в американската военновъздушна база "Рамщайн" в Западна Германия.

Още новини от Украйна

"Този нов ангажимент ще даде важен тласък на украинската противовъздушна отбрана и ще демонстрира ангажимента на новото ни правителство да засили подкрепата за Украйна", заяви Хийли преди срещата.

Очаква се 650-те леки многоцелеви ракетни системи LLM да бъдат доставени до края на годината и да допринесат за повишаване на способностите за противовъздушна отбрана на Украйна, която продължава да се защитава от руското нахлуване. Великобритания преди е изпращала стотици такива ракетни системи на Киев и се очаква най-новата доставка да бъде първата част от усилията за увеличаване на европейското отбранително производство в помощ на страната.

Помощта се финансира основно чрез най-новия пакет помощ от 3 млрд. британски лири (3,95 млрд. долара) годишно за Украйна като част от приноса на Норвегия и други страни.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Tея скоро

    60 24 Отговор
    Ще гледат небето през огромен слой вода.
  • 2 Докато не занулите Украйна

    61 28 Отговор
    няма да спрете! След последният украинец, ще трябва и хора да пращате и тогава вече собствените ви народи, които сте приспали с лъжи, ще ви оправят като се опомнят!

    Коментиран от #30

  • 3 Люзъробритания

    44 21 Отговор
    Нашето микро островче ще прати и 3те си ракети но с голяма реклама уж помагаме за да пришпорим бълъците да дават на Зеленя в пъти повече.
  • 4 Слави

    60 22 Отговор
    Нищо чудно някой ден сутринта да прочетем или чуеме, че ингилиско е изчезнало от картата на света
  • 5 ТАСС е упълномощена да заяви

    53 19 Отговор
    В отговор Русия ще изпрати една „Сарматка“, безплатно на ингилизите !!!

    Коментиран от #17

  • 6 МирО

    46 17 Отговор
    Тоя тестов полигон "Бивша УССР" верно ще съществува до "последната укра". Горките хора, но като играят по сфирката на корпорациите : "Кой каво сам си направи , друг неможе".
  • 7 гъхтф

    51 16 Отговор
    Слава на Господ Иисус Христос, че Владимир Путин е добър и умен и сдържан държавник. Друг на негово място, щеше да изтрие до сега острова от картите на Света. Така щеше да им даде ракети в англия че щяха да заврят от радост.
  • 8 Английското оръжие е менте по традиция

    42 16 Отговор
    Англия е световно известен производител вече на “нещо като почти нищо”.

    Пълно е с комични филмчета на украински войници подигващи се с изпратените им преди това автомобили и противотанкови оръжия.

    Дано да са ребрандирали нещо китайско този път, че пак ще гредаме весели записи от бодикамерите на трупове докато са били живи и са се мъчели да задействат английската стока.

    “Ако е с батерии - няма да се включи”
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Дедо ви...

    48 17 Отговор
    Ще, ще?!?!?!Киев изпрати 15 камиона със загинали в Швеция.

    Атаката срещу военния комуникационен институт в Полтава и центъра за обучение на специалисти по радиоелектронна борба и наблюдение започва да придобива нови подробности. Официален Киев съобщава за около 50 убити и над 200 ранени. Военни експерти, включително западни, потвърждават смъртта на около шестстотин души, включително чешки, немски и френски „специалисти“. А Швеция е в пълен шок от загубата на цялото ръководство на системите за далечно радарно откриване и управление на SAAB в Полтава.
    Пресичането на „червените линии“ на Русия наистина е смъртно опасно. Според британския експерт Александър Меркурис, който сподели в блога си, сред унищожените по време на удара с „Искандер“ са били специалисти, обучени от шведите да управляват системите за наблюдение на разузнавателните самолети AWACS.

    „Има предположения, че там е имало предимно оператори на дронове. Може би е имало такива, които са били обучени от шведски инструктори да работят с AWACS и други радари. Факт е, че това беше съкрушителен удар. Това нанесе сериозни щети на Украйна“, казва британецът.
    По-конкретен е норвежкият професор Глен Дисен. В интервю за телевизионния канал Wion той каза, че подобни удари могат да принудят Украйна да се предаде. „Това са ужасяващи загуби. Виждаме в Украйна и НАТО симптоми, характерни за последните етапи на войните, когато една страна губи. Това са симптоми на растящи загуби, причинени от липса на ресу
  • 11 Швейк

    21 29 Отговор
    Помощта за Украйна е вечна.
  • 12 Дедо ви...

    44 17 Отговор
    Шведският крал Карл XVI изръпнал при думата "Полтава"
    Вече е известно, че немски, френски и британски войници са работили като инструктори в Полтавския военен институт. Тяхната задача беше да обучат кадети от въоръжените сили на Украйна за работа с безпилотни летателни системи, които се доставят на украинската армия от страните от НАТО.
    Но освен инструктори за БПЛА е имало и висококласни шведски специалисти по радиоелектронна борба и радарни системи. Шведите обучаваха украинци да работят на самолети за далечно радарно откриване на цели ASC 890.
    След нападението срещу учебния център на украинските въоръжени сили в Полтава, шведският външен министър Тобиас Билстрьом веднага подаде оставка.
    Носят се слухове, че Швеция е загубила ЦЯЛОТО висше ръководство на системите за ранно предупреждение и контрол (AEWC) на SAAB. С 15 камиона „евакуираха” загиналите.
    Изглежда Полтава продължава да е фатално място за шведите...

    Коментиран от #16, #28

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гост

    18 22 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    Е те за това трябва да се даде разрешение на Украйна да бомбардира Москва и Кремъл...те за това...
  • 16 ха ха

    13 25 Отговор

    До коментар #12 от "Дедо ви...":

    Ама, верно копейките сте много наивни! Пробутат ви някаква лакардия скабейска и клъвнете в унес. Е, затова Бае Тодар се провали. Боже, пази България!
    Дребни фирми от по 50 човека си организират планове за приемственост на управлението. Дори при мероприятия ръководството използва различни полети. Как ви се вижда шведската армия да натири целия си капацитет на едно място в държава под обстрел? П роз народ - слаба държава!

    Коментиран от #31

  • 17 Инна

    16 9 Отговор

    До коментар #5 от "ТАСС е упълномощена да заяви":

    "Посейдонът" чака екипа наблизо.

    Коментиран от #18

  • 18 Гост

    7 4 Отговор

    До коментар #17 от "Инна":

    ...а ти какво чакаш.....
  • 19 Kaлпазанин

    6 8 Отговор
    Тцтцтцт ,че досега какво е пращала ,прашки ли????
  • 20 касапина

    11 13 Отговор
    Путин да не чака а да заличи мръсния остров от лицето на земята
  • 21 Рюски блатен Помък

    14 11 Отговор
    Слава просии външен нужник очень могучий и калний,слава,слава...🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #32

  • 22 А тъпите многополови

    14 14 Отговор

    До коментар #14 от "Тъпите руснаци":

    Не разбраха, че с Русия всичките им планове пропадат и винаги става нещо друго. Имат голяма разлика в мисленето, което им пречи реално да приценят руснаците. И винаги стъпват в същите капани.
  • 23 Дядо Гъдю

    17 11 Отговор

    До коментар #14 от "Тъпите руснаци":

    Те нас сготвиха,ти за руснаците се кахъриш.
    Неизброими фондации и НПО-та се грижат ,само от любов към българите,а Дънди прешълс се съсипва в усилията си да не се застои златото ни и да се прокисне...
  • 24 Коко

    4 10 Отговор
    Краят е ясен , пък те да си пращат, ако щът и ....
  • 25 факуса

    10 5 Отговор
    явно големите приказки за загриженост за климата са лъжи големи кат минските споразумения
  • 26 АЗ-знащият

    13 9 Отговор
    Русия вече се казва РУШИЯ - заповед на целия цивилизован свят- само русофилите в БГ не могат да разберат това! Абе глупаци къде са ви децата и внуците ? В Русия ? Не в ЕС- в Европа са н е в Русия! Ще гласувате за БСП/БКП/ - ама децата и внуците няма да гласуват за тях!
  • 27 Стършел

    0 2 Отговор
    Пратете им малко Гурки!
  • 28 Омбре

    9 2 Отговор

    До коментар #12 от "Дедо ви...":

    А тук един с елементарния ник "ХАХА", ни обясняваше как Украйна сама побеждавала Русия без никакво оръже и помощ . Вярно е ХАХАХА
  • 29 Дааааааам

    5 1 Отговор
    На мъгливото албион май много му се ще да далдисва . . .
  • 30 Няма да им трябват укрита,

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Докато не занулите Украйна":

    защото са решили да възстановяват хазарски каганат 2. Много моше изкупуват там недвижимости още преди години. Но за това не се говори.
  • 31 Ха ха ха ха

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "ха ха":

    Трай бе. От куха кратуна, семе не ща.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: