3 Октомври, 2024 17:25 1 551 14

Срамна грешка! ВВС отмени интервю с Борис Джонсън

  • борис джонсън-
  • би би си-
  • великобритания-
  • брекзит-
  • консервативна партия

Като телевизия с публично финансиране, ВВС е критикувана за това как подхожда към политиците, а водещи кореспонденти често са обвинявани в социалните мрежи, че вземат страна

Срамна грешка! ВВС отмени интервю с Борис Джонсън - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Би Би Си отмени интервю с бившия британски премиер Борис Джонсън, след като една от най-известните журналистки на телевизията неволно му изпратила бележките с подготвените въпросите към него, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Лора Кънсберг, бивш политически редактор на Би Би Си, а в момента водеща на неделно новинарско предаване, каза, че по погрешка е изпратила на Джонсън бележките "в съобщение, предвидено за екипа ми", поради което интервюто е трябвало да бъде отменено.

"Много е обезсърчаващо и няма смисъл да се преструваме, че това не е срамно или разочароващо", написа Кънсберг в "Екс". "Но ако оставим гнева настрана, честността е най-добрата политика", добави тя.

Като телевизия с публично финансиране, Би Би Си е критикувана за това как подхожда към политиците, а водещи политически кореспонденти често са обвинявани в социалните мрежи, че вземат страна.

Интервюто е трябвало да бъде излъчено довечера и бе рекламирано като първото голямо интервю на Джонсън, в което той да говори за мемоарите си. Очакваше се бившият британски премиер да обсъди справянето на правителството му с ковид пандемията и партитата на "Даунинг стрийт", спомогнали за края на управлението му.

Говорител на Би Би Си каза, че грешката не може да се оправдае и че телевизията и екипът на Джонсън са се съгласили да отменят интервюто.

Книгата "Без задръжки" на Джонсън, който бе министър-председател от 2019 г. до 2022 г., излиза на пазара на 10 октомври.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌

    7 2 Отговор
    дискриминация
  • 2 Много болен и богат

    24 2 Отговор
    Тежко психично болен, инсталиран от британските комунисти,лявата партия,цоциалистите,пратиха кореспондент в Брюксел на медиите,хората не знаят масово,беше пуснал текст в Англия, че Русия стреля ракети срещу нато
  • 3 Дон Корлеоне

    34 1 Отговор
    Абе тоя палячо ,някой бръсне ли го за 6лива изобщо?
  • 4 Механик

    28 3 Отговор
    Борката не беше ли оня дето рече "до последния украинец"??
    Борка, мечтата ти се сбъдва. Още мааалко и ще остане последния.
  • 5 Разкрит

    17 2 Отговор
    Левите в Англия бяха внедрени хора и в ми6,които дондуркаха Борис хахото, и участваха в самоубийствения брекзит, има разкритя в Англия по случая

    Коментиран от #10

  • 6 име

    28 0 Отговор
    Що да е срамна, бе джурналя, ние всички ви знаем колко струвате, колко сте безпристрастни, виждаме как няма никаква цензура, особено на тема циoниcткия гeнoцид над пaлecтинците, на тема евроатлантически издънки и т.н. Никой не очаква от вас нещо различно, няма изненадани. А интервюто е отменено защото изтичането е станало обществено достояние, не щото не е обичайна практика.
  • 7 Стенли

    10 1 Отговор
    Тоя пък тъй ли не намери двайсет паунда да се подстриже като хората
  • 8 тйхт

    10 0 Отговор
    Срамно е! Борко е експерт по Украйна и войната с Русия.
  • 9 Доротея

    14 1 Отговор
    Не стига ,че жалък ,ми на всичкото и грозен.
  • 10 Стига сороски извъртания

    11 3 Отговор

    До коментар #5 от "Разкрит":

    Точно след като опитаха и не успяха да отменят вота на хората за Брексита, службите насадиха Джонсъна за да опорочи и направи недействащ Брексита.
    Хората пак бяха преметнати и нищо от Брексита изпълнено. Както навсякъде глобалистите внедриха хора трдиционните партии.

    Коментиран от #12

  • 11 Факт

    3 0 Отговор
    Ббс не е с публично , а с държавно финансиране,цру има анализ от началото на 90те че медиите не могат да се самофинансират,два варианта,пране на пари или държавно финансиране
  • 12 И да уточним

    13 0 Отговор

    До коментар #10 от "Стига сороски извъртания":

    "а водещи кореспонденти често са обвинявани в социалните мрежи, че вземат страна"

    Не "взимат страна" - а взимат винаги една и съща страна. Иначе си губят хляба.

    Освен това нищо "неволно" няма в случая, а просто някой я е сгащил тая и сега се чудят как да замажат нещата.
    А на комика Борат Джонсън, въпреки че отдавна не е никакъв, му обръщат специално внимание, защото над него тежат обвинения, че е предизвикал престъпление срещу човечеството насъсквайки война, дала стотици хиляди човешки живота и съсипала икономиката и индустрията на Европа. Затова господарите на Джонсън и журналистите им, искат да изчистят образа му пред разяреното обрано европейско общество и черните забрадки от Украйна и Русия.
    Затова са и тия плоски хитринки в тази статия.
  • 13 Цирк

    4 0 Отговор
    Тия дето знаят английски могат да намерят информация,когато киндихала беше кореспондент на британските медии в Брюксел, и изпрати съобщение, че току що Русия изстреляла ракети срещу нато
  • 14 бай Даньо

    5 0 Отговор
    Свобода на словото сър! Но първо трябва да се знае словото...
Новини по държави: