Тема: Украйна

9 Септември, 2024 20:08 15 514 159

Стратегически момент! Владимир Путин иска да преговаря за мир в Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • нато-
  • володимир зеленски-
  • донбас-
  • курска област

Владимир Владимирович е наясно с нарастващото изтощение в Украйна - без съмнение в Киев се страхуват от следващата зима без достатъчно отопление

Стратегически момент! Владимир Путин иска да преговаря за мир в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Преди няколко дни руският президент Владимир Путин направи предложение за преговори за мир, обръща внимание австрийският Der Standard. Вероятно за него това е стратегически подходящият момент.

Австрийските журналисти припомнят как в речта си по време на Източния икономически форум във Владивосток президентът Владимир Путин отбеляза:

Още новини от Украйна

"Ако има желание за преговори, няма да откажем". Малко преди това говорителят на Путин Дмитрий Песков обяви обратното. Мирните преговори с Украйна в момента не са подходящи. Агенция "РИА Новости" цитира изказване на Песков, че не съществуват условия за преговори за мир, тъй като нахлуването на украинските части в западния руски регион Курск ги правят невъзможни.

Путин обаче е на друго мнение: "Нашите въоръжени сили стабилизираха ситуацията", обяви той по отношение на Курск и добави, че е напълно готов за преговори за мир.

"Никога не сме ги отхвърляли, но сме държали да не са на базата на няколко краткотрайни искания, а на базата на документи - такива бяха съгласувани и подписани в Истанбул", обяви Путин във Владивосток.

За какви документи става въпрос?

Малко след началото на войната руски и украински преговорни екипи водиха разговори за възможен път към мир в Истанбул. Германският Welt am Sonntag публикува документа с обем от 17 страници. Той е в резултат на преговори, проведени на 29 март 2022 година.

По силата на договореното според тези документи Киев се съгласява на "постоянен неутралитет". Страната ще остане необвързана и ще се въздържа от разработване на ядрени оръжия. За това трябва да има международни гаранции за сигурност. Възможни държави-гаранти са Русия, Великобритания, Китай, САЩ, Франция, Турция, Германия, Канада, Италия, Полша и Израел.

Конфликтът около анексирания Кримски полуостров ще бъде "замразен" за период от 15 години и решен в преки преговори между Русия и Украйна. Статутът на окупираните територии в Източна Украйна трябва да бъде изяснен на среща на върха между Путин и украинския президент Володимир Зеленски.

Но до каква степен страните са се споразумели за мирен договор?

Руският главен преговарящ Владимир Медински оцени постигнатия успех на 75 процента.

Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк коментира, че не е имало споразумение и не са постигнали съгласие по отделните точки, които да ги доближат до подобен документ. Той подчерта и че няма подписан документ.

Сега Путин иска да продължи преговорите. Според Der Standard той чувства, че е на път да постигне успех във войната. Руската армия продължава да напредва в Източна Украйна. В същото време украинската офанзива в руската гранична зона в момента е в застой.

Не трябва да се пренебрегва факта, че Путин има и външнополитически, и вътрешнополитически причини да иска да преговаря. Най-важната са предстоящите избори в Съединените щати. Не е ясно дали новият президент ще иска да подкрепя Украйна, както досега.

Друг фактор е ситуацията в Германия. Факт е, че досега от Кремъл не са коментирали изборите в най-силната икономика в ЕС, но много ясно се виждат засилените позиции на "Алтернатива за Германия" и BSW - "Алианс на Сара Вагенкнехт" в Тюрингия и Саксония. Вижда се, че и позицията, която те защитават по отношение на войната в Украйна е "дипломация вместо оръжие".

Не на последно място желанието на Путин да преговаря е вероятно реакция на нарастващата умора от войната, която изпитват много от руснаците.

"За първи път от шест месеца броят на хората, подкрепящи опцията - мирни преговори, се увеличи значително", твърдят от независими руски институт за изследване на общественото мнение "Левада".

В скорошно проучване 58 процента от анкетираните искат преговори. В същото време 37 процента смятат, че е необходимо военните действия да продължат.

Като цяло 76% от всички анкетирани все още подкрепят действията на руските въоръжени сили в Украйна. Има и едни 17%, които са против тях. В същото време сред по-младите руснаци се засилва скептицизмът доколко краят на войната в Украйна ще бъде успешен. Сред по-младите - онези под 24-годишна възраст 59% са "За" войната. В същото време 33% от всички възрастови групи в Русия изразяват загриженост, страх и ужас от войната, установява проучването.

И местните и регионалните избори в Русия, които преди малко приключиха, също са повлияни от агресивната война.

Владимир Путин е наясно с нарастващото изтощение в Украйна - без съмнение там се страхуват от следващата зима без достатъчно отопление.

Притеснителни са и драматичните промени в украинското правителство, а особено смяната на външния министър Дмитро Кулеба.

За никого не е изненада, че Путин иска да преговаря, но при неговите си условия. Във Владивосток той вече посочи възможните посредници: Китай, Бразилия и Индия.

От Der Standard припомнят, че и австрийският канцлер Карл Нехамер също обяви, че страната му, където се помещава седалището на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) също е вариант да бъде посредник и тя е готова да подкрепи един справедлив и траен мир на основата на международното право.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Путин

    126 35 Отговор
    никога не е отказвал преговори, но при определени условия.Минск3

    Коментиран от #84

  • 3 Последния Софиянец

    123 43 Отговор
    Докато има живи Бандеровци мир няма да има.

    Коментиран от #10

  • 4 Вашето мнение

    114 19 Отговор

    До коментар #1 от "Вашето мнение":

    Иначе статията на дойчевеле е пълна боза и не заслужава да бъде четена, защото дори на гьобелс пропагандите са били по-умерени.

    Коментиран от #118, #143, #152

  • 5 Да де, но

    108 30 Отговор
    според неговите условия, а не според исканията на зеления друсалник и тези, които го подкрепят...
  • 6 Смех

    34 62 Отговор
    Иска им се, тия предложения за мир ги бълнуват от 3 години
  • 7 МУАХАХАХА

    46 97 Отговор
    путлерчето маминото развя бялото байряче МУАХАХАХ

    Коментиран от #44

  • 8 778

    34 17 Отговор
    Украйна треперене мирни хора в Донбак
  • 9 Руските ZV. иne

    37 73 Отговор
    И психопата Путин разбират мира единствено като пълна е безусловна капитулация на Украйна. Няма как да стане!

    Коментиран от #20, #121, #124

  • 10 руzко = боклук

    22 58 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    твоя господар каза че ще има преговори или вече не го слушаш кви глупости приказва?

    Коментиран от #122

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Стабилизирал МУАХАХХАХАХА АХАХАХА

    18 49 Отговор
    Путин обаче е на друго мнение: "Нашите въоръжени сили стабилизираха ситуацията", обяви той по отношение на Курск и добави, че е напълно готов за преговори за мир.
  • 13 Източна ромелия

    80 8 Отговор
    Абе идиоти от Дойче зеле Лавров в прав текст каза , че преговори на този етап няма да има
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 12343211

    49 4 Отговор
    Някой в статията се е хванал за муха!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    20 56 Отговор
    Пълни лъжи Путлер скоро ще умре

    Коментиран от #22, #120

  • 19 Украйна е в Курск, Путлера стабилизирал

    15 53 Отговор
    😂🤣😂🤣😂🙈Путин обаче е на друго мнение: "Нашите въоръжени сили стабилизираха ситуацията", обяви той по отношение на Курск и добави, че е напълно готов за преговори за мир.
  • 20 НИКО

    47 18 Отговор

    До коментар #9 от "Руските ZV. иne":

    скоро украина няма да я има
  • 21 АХАХАХА

    13 27 Отговор

    До коментар #17 от "ЖЕКО":

    Фактите не ви изнасят. Като онзи колхозен самолет дето почти кацна на затворена писта, но клипът бил фалшив МУАХАХАХХА 😂🤣😂🤣😂

    Коментиран от #27

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Павел Николаев

    43 12 Отговор
    Русия никога не е отказвала преговори. Едни други ги отказваха. Нека се радват и носят цветя на Путин, че е добре с нервите, че ако беше Медведев ... абе като се замисля, може би щеше сега да е по-добре. Грузия е идеалният пример.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Kaлпазанин

    50 12 Отговор
    Я пак ,8000 укри се разлагат по полетата в Курск а в укрия няма ток ,аджеба кой кого моли ????

    Коментиран от #43

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Мишел

    50 9 Отговор
    Ловя се на бас, че Путин няма да помисли да преговаря, докато не елиминира всички нахлули на руска територия украински войски и наемници.

    Коментиран от #42

  • 30 нннн

    42 2 Отговор
    Путин може и да преговаря за мир при условията на Путин. Зеленски - при условията на Зеленски. Значи, преговори няма да има.
  • 31 Дедо ви....

    35 6 Отговор
    Бе как до сега един път не познахте бееее ами все някакви измишльотини
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 От 3 дня в Киев и седмица в Лисабон

    9 46 Отговор
    До ....11 години пред селото ПОКРОВСК, Милион Човекоподобни маскаля фира и Траншеи около мумията и кремля! !!
    Една Украйна , 10 пъти по- малка, без оръжие, Авиация, подводници, флот, крилати ракети, Кинжали, калибри, щерплатови армати, сармати,....напълно денацифицира и Чувализира ПИН дос могучая на 22 републики и Главнокомандващия пе- ДОФ Ил !
    Хахахаха
    За кви 3 дневни Блицкригове и бягащи по гащи от 1 готвач ,.. ботоксови Старухи говорим?!?
    Хахахахаха

    Коментиран от #37

  • 34 Я пак?

    40 9 Отговор
    Укрите се обърнаха срещу хунтата на зелето!

    Forbes: Украински военни за $500 хиляди гарантираха удара на ВС на РФ по Полтава!
    Ударът по центъра за подготовка на свързочници в Полтава е нанесен от Русия на базата на информация, която е била предадена на руското разузнаване от украинските военни. Те са направили това за парично възнаграждение, съобщава Forbes.

    Коментиран от #52

  • 35 Вълчо от Мечка

    34 4 Отговор
    И на австрийците вече не им се воюва с Русия :)
  • 36 Ами хайде де

    35 7 Отговор

    До коментар #14 от "Ахахахах 🤣🤣😂🤣😂":

    , сега е момента когато развява белия байряк-подписвайте капитулацията му, по неговите условия и да се приключи с доунищожаването на Украйна ....и ЕС.
  • 37 Атина Палада

    13 34 Отговор

    До коментар #33 от "От 3 дня в Киев и седмица в Лисабон":

    Когато ФАКТИТЕ говорят, всичко друго е празнословие и фантасмагории.
    Вова Опозори и направи федерацията за посмешище
  • 38 Първанов

    47 8 Отговор
    За 3 години единственият, който се моли и проси е клоуна Зеле! А от както е нелигитимен и държи властта незаконно, и в краката на Путин да падне, все тая, клоуна е никой!
  • 39 !!!?

    33 8 Отговор
    Economist: ВСУ понасят големи загуби, някои войници бягат!
    Украинските войски понасят значителни загуби, включително поради бягството на войници от фронтовата линия, призна в интервю за списание Economist боецът от 59-та мотопехотна бригада на украинските въоръжени сили Юрий.

    Коментиран от #50

  • 40 Хайо

    33 4 Отговор
    Абе вие в този сайт не се уморихте да пишете глупост след глупост и лъжа след лъжа ?
  • 41 МУХАХАХА

    7 18 Отговор
    ВДИГА БЕЛИТЕ КИЛОТИ.
  • 42 Че то Бел'оусо'в и Герасимов

    7 20 Отговор

    До коментар #29 от "Мишел":

    Нали ги " ликвидираха " на 2- ия ден или при жалкия Трус Избегал посред нощ само по трусики от някакъв Готвач всичко е лъжа?!?
    Там всичко ли е за....2,.....3 дня,!?
    Хихихихихи
  • 43 да питам

    7 14 Отговор

    До коментар #26 от "Kaлпазанин":

    НАЛИ БЯХА САМО 100 МА БУРЯТКЕ?!
  • 44 Ха-ха-ха

    31 8 Отговор

    До коментар #7 от "МУАХАХАХА":

    Ти на себе си ли се смееш? Къде го видя този бял байряк? Путин е разумен човек и винаги е бил готов за преговори, при неговите условия разбира се. Докато злобното наркотизирано зелено човече и указ издаде че няма да преговаря, ще се бие до последния украинец.

    Коментиран от #129

  • 45 Механик

    34 6 Отговор
    Да, Путин е съгласен на преговори, но мир ще има само при неговите условия.
    О-краина може само да подпише, че е съгласна.
    Само дето за никакви преговори не може да става реч, понеже Зеленски ЗАБРАНИ всякакви преговори.
    Така че, мили ми на бати, ша летят лопати по бандерите брадати.
  • 46 Един

    30 3 Отговор
    Странно. Никъде в руските медии няма и дума за такова желание.
  • 47 Китин от Китен

    13 7 Отговор

    До коментар #14 от "Ахахахах 🤣🤣😂🤣😂":

    Путин почина / вътртейки очите си/ още през лятото на 2022/, забрави ли колко пъти врещя до припадък "хахахахахахахахааааа! по този повод, Хахавелко?
  • 48 Запознат

    22 5 Отговор

    До коментар #27 от "ПЕРО":

    дори и глупавата платена пропаганда в западните левундерски медии няма да ви помогне ZZвинарчета.
  • 49 Абсурдистан

    8 22 Отговор
    Путлер лъже. Ще си намери повод да се откаже!
  • 50 Ъхъ.....

    10 24 Отговор

    До коментар #39 от "!!!?":

    Като бягат тия ВСУ шники,( подобно на путин-ка от Лошия ГОТВАЧ) ... Защо 11 години могучая не може да влезе в Покровск? 7 месеца щурмува Харков а ги наритаха от Харков за ДЕН?!?
    Как така...бягайки,... ОСВОБОДИХА 2 републики за 5 ДНИ?
    Давай да чуем

    Коментиран от #61

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 ХА ХА

    4 9 Отговор

    До коментар #34 от "Я пак?":

    Ного лъжеш: 21 век свързоч ници.
  • 53 Сократ

    18 2 Отговор

    До коментар #51 от "Васил":

    Мръзнат те. Ами мръзнат. Зимата като е -35 ясно е че мръзнат по улиците. Ама в домовете си ходят по потници.
  • 54 Върви ли 3 дневния Блицкриг, коп'ейки

    10 25 Отговор
    Или 11 годишният Геройски щурм на Покровск е по План?
    Хехехехехе

    Коментиран от #58, #65

  • 55 ОБЕКТИВЕН

    26 6 Отговор
    Пак фалшиви новини. Путин искал, но не цитирате Кремъл, а австрийската преса. Защо??? Защо "демократите" заглушават гласа на истината??? Представяте ли си да научаваме какво мислят ЕС, САЩ и НАТО през руски вестници и през техните интерпретации???
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Сократ

    23 6 Отговор
    Нещо много пропаганда напоследък. Путин искаш да преговаря? Верно ли бе? Вие на кой свят живеете? Каза го точно и ясно: преговори след изпълнение на задачите поставени пред сво. Анадъмо?

    Коментиран от #74, #80

  • 58 Механик

    6 20 Отговор

    До коментар #54 от "Върви ли 3 дневния Блицкриг, коп'ейки":

    Върви я. Милион москали дадоха ФИРА и 87 % от модернизираната могучая То же

    Коментиран от #69, #72

  • 59 А той

    19 2 Отговор
    Путин дали знае за това?
  • 60 ха ха ха...

    6 16 Отговор
    Тия вече сме ги чували много пъти. Като иска да преговаря за мир защо продължава да воюва? Докато не яде сериозен бой няма да се насити на авантюрите.
  • 61 Механик

    20 5 Отговор

    До коментар #50 от "Ъхъ.....":

    Ма ти бързаш ли за някъде? Ми, Путин не бърза. Работи си ритмично и неотлагателно.
    Като сте изгонили руските от харков за половин ден, що не ги изгонихте изобщо из О-краина?? Ми то минаха вече 2 години от харкив? Ми да не говорим за 200 милиарда оръжия двето ви дадоха от тогава до сега. Че и все "гейм-чейнджъри" ви дадоха! Най, най!
    Мнооого знаете, ама ....

    Коментиран от #82

  • 62 Ночко

    4 18 Отговор
    Преговори може,мирно споразумение може....но санкциите остават за десетилетия докато блатните азиатци не се превърнат в човекоядци

    Коментиран от #67, #81, #97

  • 63 Ксаниба

    17 5 Отговор
    Запада е претърпял фиаско. Всичкото бандеровец ще бяга натам
  • 64 А той

    17 2 Отговор
    Путин дали знае за това?
  • 65 Сократ

    12 8 Отговор

    До коментар #54 от "Върви ли 3 дневния Блицкриг, коп'ейки":

    Искра ли днес за баничка? Колко искара днес часове на клавиатурата? 10-12 часа? Или повече? Струва ли си да си продажник за една баничка без боза на ден?
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Алексбг

    7 19 Отговор
    Слава на Украйна ! Престанете да публикувате,проруски глупости!Ама вие от "Факти",направо се оливате! . Престанете да ближете "тоя руския"...сладолед. !Те руснаците и сладолед , не могат да правят ,като хората!Да не говорим за лошата хигиена,при приготвянето и..продаването.А пък вие "фактаджиите"се съдрахте. ..по "руското".Например. ..техния..сладолед.-:)-:)-:) Език не ви остана
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Българин

    19 6 Отговор

    До коментар #25 от "Първанов":

    Разбира се, че ще се плаща. В момента Украйна не е платежоспособна ,но Путин щедро ще им остави 1/5 от това което бяха.
  • 71 ЕМи ПРО СИА приклу4и

    10 21 Отговор
    МИРНИ ПРЕГОВОРИ НЕМА д аиМА защото ВСУ гони ве4е МАСКВЕ...... УКРАИНСКАМИ ВОИНИ ЩЕ БЪДАТ посрещанати КАТо ОСВОБОДИТЕЛИ в МАСКВЕ. ЕФ ес бетата сха бъдат ИЗКЛАНИ до КРАК.. С„УСХАИТЕ ме...

    Коментиран от #75, #131

  • 72 Сократ

    8 18 Отговор

    До коментар #58 от "Механик":

    Как не написа направо милиарди. Вижда се работата на украинското ципсо. Желаното се представя за реалност. Ама не е.
  • 73 Тинтири-минтири

    13 20 Отговор
    Преговори едва ли ще има скоро. Путлер е патологичен лъжец и пoдлец.

    Коментиран от #77

  • 74 Кои задачи Не'грамотний?

    11 17 Отговор

    До коментар #57 от "Сократ":

    " За 7 часа ще задържим Зеленски и 16 бандери от правителството"?!? " Това е 3 дневен "БЛИЦКРИГ".,.." 3 дня в Киев и седмица в Лисабон"?!?
    Впрочем пич-КИН ху-ЙЛО твърди ,че е война ( в конституцията на П едерацията тоже НЯМА такова животно като СВО)!
    Как ще наричаш една Война няма значение, тя си остава война!
    Както и кражбата,...
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Хиперзвукова лопата с чип

    21 4 Отговор
    Отдавна се знаеше,че наближи ли краха на
    🇮🇱🇺🇦 у$райна🇺🇸 и западния жидов свят във войната ,то запада и ционистките змии ще тръгнат да търсят преговори за мир с Русия,като представят пред всички еврейско-шорошки либерастки лъжливи мас медии лъжата ,че Русия едва ли не(просила)за мир в крайната...
    Истината е ,че войната ще свърши кога братушките си приберат всичко до източния бряг на Днепър барабар с Одеса,Николаев,Харков и Приднестровието.
  • 77 Сократ

    18 5 Отговор

    До коментар #73 от "Тинтири-минтири":

    Сега дай пример за честност на ЕС, сащ и НАТО спрямо Русия. Давай, чакам.
  • 78 Гост

    22 5 Отговор
    Послушайте Бисмарк! Приемете първото предложение на руснаците!
  • 79 Ночко

    8 17 Отговор

    До коментар #67 от "Сократ":

    Абе по големи примати от руснаците не се срещат....а и техните български роби като теб!!!България се срамува от такива като Сократ
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Вълчо от Мечка

    23 5 Отговор

    До коментар #62 от "Ночко":

    Виж сега Ночко ... Западът вече иска мир не защото им пука за окраина, а за да отпаднат санкциите. Защото заради санкциите държавите им влязоха в рецесия. А заради рецесията се появиха ред други проблеми.

    Коментиран от #87, #89

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Синчетата на Кремълската

    8 13 Отговор
    Хунта

    Кога ще видят Фронта на живо ?

    Защо не са в Окопите да помагат
    На СВО?

    Хахаха

    После се сърдят на Срочниците
    От ПУТЛЕРЮГЕНД
    Защо не се биели да смърт
    В Курск,
    А се предавали .
  • 84 За всичко е излъгал до сега

    9 16 Отговор

    До коментар #2 от "Путин":

    Как да повярваш..
  • 85 Добър вечер!

    7 12 Отговор
    Другари комунисти, Артилеристи, болшевики, байтошовци, путинороби волгинистини и други подобни продукти.Честит празник!Где МОЧАТА?

    Коментиран от #93

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Ти за Западът

    5 11 Отговор

    До коментар #81 от "Вълчо от Мечка":

    Не се тревожи.

    Коментиран от #94

  • 88 Пора

    9 18 Отговор
    Путинова русия си отива.

    Коментиран от #128

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Мисиркий интернешънъл

    14 3 Отговор
    "Ако някой иска, преговори, няма да откажем" не е точно предложение за мир, нито оък "стратегически момент". Фантазиите, спекулациите и интерпретациите, не са точно новини и политически анализи.
  • 91 Мара шепова

    17 4 Отговор
    Енати тъпото заглавие. Тъпа оборска пропаганда. Путин щял да моли за мир едва ли не..... Вие нормални ли сте бе калъфи недошибани

    Коментиран от #153

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Вълчо от Мечка

    16 5 Отговор

    До коментар #87 от "Ти за Западът":

    Абе аз не се тревожа за запада, ама във Франция изборите бяха спечелени от комунисти и анархисти.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Сандо

    15 4 Отговор
    И с кого да преговаря?С политици които са нелегитимни?Или с тия на които им изтича мандата?А може би с тия,от които нищо не зависи?Затова боят трябва да продължава!
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 факт

    13 4 Отговор
    предлага им девети септември, рестарт-смърт на фашизма, свобода на народа
  • 99 ПО ТОЧНО

    11 5 Отговор
    КАТО ВИДИ БЕЛИЯ ЧАРШАФ ОТ СРЕЩА, ЩЕ ПОМИСЛИ
  • 100 История

    8 19 Отговор
    Путин обяви пред света, че целта на СВО е демилитаризация и денацификация на Украйна. Е, тя става все по-въоръжена и по-озлобена срещу Русия. Путин се провали и сега иска мир, обаче такъв няма да получи без да плати сметката, а тя ще е солена. Русия ще загуби Крим с военноморската си база там. Ако Путин беше спрял след 2014 г. това щеше да е програма максимум за Русия, но пустата му алчност го закопа. Повтаря се историята с Хитлер, който трябваше да спре с Европа и да не напада Русия, но пустата му алчност...

    Коментиран от #102

  • 101 1111

    17 3 Отговор
    Поредният пасквилен бълвоч с едно заглавие и друго съдържание. Шизофрения...
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 az #СВО

    20 3 Отговор
    Пак гръмки заглавия за събития, които са се случили преди около една седмица! ЕДНА СЕДМИЦА!

    Поредния безсмислен материал, който да поддържа внушението, че РФ губи, а Киев, респективно запада печели тази война...
  • 104 Септик яма раша

    8 15 Отговор
    Само 12 % от територията на раша е обработваема,няма как да се изхранват при изолация

    Коментиран от #106, #127, #130

  • 105 ЕвроАтлантик

    15 3 Отговор
    Четеш статиите и истината е точно наобратно. Аз затова чета факти.
  • 106 az #СВО

    15 4 Отговор

    До коментар #104 от "Септик яма раша":

    Няма, няма, те са на едно от водещите места по производство на пшеница в света, ама ти викаш "умрели са от глад!"
    🤣🤣🤣
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 да ама не

    16 5 Отговор
    Русия няма да преговаря докато има терористи на нейна територия край Курск. Скоро я очакваме да е в Киев!
  • 109 Яяяяя

    16 4 Отговор
    Путин чак да моли за мир - едва ли. По скоро Зеленски взе да говори за преговори. Няма значение. Евроатлантическата общност я очаква отново трудна и студена зима. И ние с тях
  • 110 В.В.П.

    15 5 Отговор
    Тива е фейк..Времето за преговори измина . Отече в канала..Путин ще ги нокаутира ,от там окропите ще излизат ледени.. Само лобут за окропутеците..
  • 111 НАТО

    13 6 Отговор
    Ще воюваме с Русия до последния украинец, ама те пък взеха да привършват!
  • 112 В.В.П.

    14 5 Отговор
    Окропистан е в развалини и руини..Корупция и фашистка структура ..От там нищо не става ..И никога не е ставало..Келяв материал.
  • 113 В.В.П.

    14 5 Отговор
    Зелю фашиста прави конференции за мир ..и в това време стреля по пазари в гранични села .или по Крим ..Има умрели...акой ще плати ?.
  • 114 В.В.П.

    13 5 Отговор
    Киев да благодари че имат обща история ..Векове ..Иначе ,досега да са разтопено стъкло.
  • 115 ЕвроАтлантик

    7 8 Отговор
    Най вероятно Путин ще върне завладените територии на зеленски. Ще се извини, и ще се предаде. Факти.
  • 116 Ники

    12 2 Отговор
    Разбира се че иска мир , при условията на Русия.
  • 117 А50

    12 4 Отговор
    Няма как да стане мир. Всеки път когато Русия помисли за мир, фашистите се засилват срещу нея.
  • 118 Смях в залата

    14 3 Отговор

    До коментар #4 от "Вашето мнение":

    И кое му е извънредното? Цитират агенция Чул-Недочул. Смешни журналя
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Хайо

    4 3 Отговор

    До коментар #18 от "УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха":

    Дай боже от цялата ти фамилия само ти да останеш .
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 БРАВО!

    9 6 Отговор
    ТОВА Е ВЕЛИК ПРЕЗИДЕНТ НА ВЕЛИКА ДЪРЖАВА И ВЕЛИК СТРАТЕГ!!! ИИИИ.... ДА ВИДИМ ... МНЕНИЕТО. НА ЗЕЛЕНСКИ Н Я М А ЗНАЧЕНИЕ! А ПЕТДЕСЕТТЕ ДЪРЖАВИ ВОЮВАЩИ СРЕЩУ ВЕЛИКА РУСИЯ - К ЛЕ К Н АХ А! РУСИЯ Е С И Л А! РУСИЯ Е М О Щ! СЛАВА И РЕСПЕКТ! КАКТО РЕШИ П У Т И Н(ако реши) ТАКА ЩЕ БЪДЕ!!! макар,че на факти... не вярвам!
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Историята се повтаря

    5 7 Отговор
    Навремето раша тръгнаха да окупират и грабят Афганистан, бяха разгромени и избягаха позорно,преоблечени като жени,други братушки се връзваха за колесници,след което ссср беше закрито
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 ООООО, МУХЪЛ!!!

    7 5 Отговор

    До коментар #88 от "Пора":

    СПРИ! ПОЧАКАЙ! ОГЛЕДАЙ СЕ! АКО НЕ МИНАВА ... РУСИЯ... ПРЕМИНИ!!!
  • 129 МУАХХАХАХА

    6 4 Отговор

    До коментар #44 от "Ха-ха-ха":

    КОи са неговите условия? Нали щеше да маха нацистите в Киев?
  • 130 1111

    4 4 Отговор

    До коментар #104 от "Септик яма раша":

    С вакуум между ушите и 2 атома, дет не се срещат, няма как да разбереш колко са 12% от 17 000 000.

    Коментиран от #137, #138

  • 131 🦧🦧🦧

    2 3 Отговор

    До коментар #71 от "ЕМи ПРО СИА приклу4и":

    👎👎👎👎👎👎👎👎
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Бай араб

    4 4 Отговор
    Скоро идват американските ракети с голям обсег - право в Кремъл

    Коментиран от #140

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Иска

    4 1 Отговор
    пак да ги притиска.
  • 137 Забравяш, че

    4 2 Отговор

    До коментар #130 от "1111":

    СССР не се брои. Махни и китайските територии, после смятай.

    Коментиран от #155

  • 138 Ти и градовете ли ше разораваш

    4 2 Отговор

    До коментар #130 от "1111":

    Може би и езерата, вътрешните морета, горите и пристанищата? Седни си! Слаб 2.
  • 139 СПРАВКА

    6 2 Отговор
    ПЪЛНА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ ! ПУТИН СЪОБЩИ ,ЧЕ СЛЕДВАЩИТЕ УСЛОВИЯ ЗА ПРЕГОВОРИ,ЩЕ СА ПО-ТЕЖКИ ЗА УКРАЙНА !!! УЧЕТЕ РУСКИ,ЗА ДА НЕ ПИШЕТЕ ТЪПИ СТАТИИ !

    Коментиран от #141

  • 140 ватата

    1 3 Отговор

    До коментар #134 от "Бай араб":

    дай боже !
  • 141 безаналогов

    2 2 Отговор

    До коментар #139 от "СПРАВКА":

    Недей така бе .... лингвист .......
  • 142 Харон

    3 6 Отговор
    Почна да боли ли? Няма преговори докато не се изтеглят от окупираните украински региони. Включително и Крим. Или капитулация.

    Коментиран от #144

  • 143 Мдааа

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Вашето мнение":

    Немскж зеле и злободневна Европа са си краварски рупори.
    Всеки уважаващ себе си човек ги игнорира и не им посещава дори сайтовете.
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Един българин

    4 3 Отговор
    Война с рашистите до последния софиянец,комунист и техните наследници
  • 147 С И С

    1 3 Отговор
    Хей ЦЪРВУЛИ-Цензура ли имате !!!???
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Борис

    1 5 Отговор
    Путин предлага преговори, заради състрадание към враговете, не заради притеснения, че ще загуби войната. Толкоз...
  • 150 Пацо

    5 0 Отговор
    Късно е чадоза китка.
    Килията на Милошевич е вакантна
  • 151 ТеруПротчит

    4 1 Отговор
    Вчера не искаше, днеска иска утре ще е на легло умирайки от рак. Вдругиден клонинг отгледан в инкубатор ще управлява русия и ще има ясни доказателства, че оригинала е бил отровен от млада патриотка от украина още в началото на войната...
  • 152 Първо Путин в Хага

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Вашето мнение":

    После ще има преговори за мир в Украйна.
  • 153 Мир ще има

    4 2 Отговор

    До коментар #91 от "Мара шепова":

    Когато свалят с ракета звездата на Кремъл.
  • 154 ИСКА АМА НЯМА

    2 2 Отговор
    ЖЕЛАНИЕ !
  • 155 😂😂😂

    2 2 Отговор

    До коментар #137 от "Забравяш, че":

    Мале,явно географията ника не ви е сила, по добре четете любовни романи или “Факти “ СССР е 22 400000 км2 а сегашна Русив е 17000000 ама нищо то не е за коне с капаци
  • 156 путин каза на 24 02 22 че когато е

    2 1 Отговор
    говорел никой не го е чувал , сега той няма да говори а ще денацифицира фашистите по списък !
  • 157 куку

    1 1 Отговор
    аман от фейкови на сорос-нерес..
  • 158 СПРАВКА

    1 0 Отговор
    НЕ ! НЕ Е КАЗВАЛ ТОВА ,А СЛЕДНОТО. ОТ СЕГА НАТАТЪК УСЛОВИЯТА ЗА МИР ЩЕ СА ПО-ТЕЖКИ ЗА УКРАЙНА ( УЧЕТЕ РУСКИ !!!! )
  • 159 999999

    2 0 Отговор
    ЧЛ.106,107,ОТ УСТАВА НА ООН ,ДАВА ПРАВО НА РУСИЯ ДА ЛИКВИДИРА,ПОВТОРНО ЗАРОДИЛИЯ СЕ ФАШИЗЪМ В УКРАЙНА( И СПОНСОРИТЕ НА ФАШИСТКОТО УКР.ПРЕВРАТНО ПРАВИТЕЛСТВО ОТ 2014 ) ..ЗА ТОВА РУСИЯ Е ДЛЪЖНА ДА ВКЛЮЧИ ВАКУУМНИЯ СИ АРСЕНАЛ,ЗА ДА ВИДЯТ ФАШИСТКИТЕ НЕОРИЕНТИРАНИ КИБИЦИ В НЕТА КАКВО ЗНАЧИ СИЛА...ОСВЕН ТОВАРУСИЯ Е С НАЙ-ГОЛЕМИЯ И НАЙ-МОДЕРЕН ЯДРЕН АРСЕНАЛ В СВЕТА.....ТОЧНО ЗА 9 МИНУТИ, САМО С 10 БР. ХИПЕРЗВУКОВИ ТЕЖКИ ,РАКЕТН.БЛОКА,ОТ МЕГАТОНЕН КЛАС Х 20 МГТ.- SS-29 Sarmaт 15А28-РС-28 И, САЩ ЩЕ БЪДАТ ИЗПЕПЕЛЕНИ ! ТЕХНИЧЕСКО ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НЯМА !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания