11 Септември, 2024 09:19 8 566 151

Тръмп загуби предизборния дебат срещу Харис

  • камала харис-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • дебат-
  • тръмп-
  • украйна

Доналд Тръмп е отстъпил пред издигнатата от демократите опонентка, защото се е поддал на нападките ѝ, пишат западни издания

Тръмп загуби предизборния дебат срещу Харис - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Телевизионният предизборен дебат между вицепрезиденткаа на САЩ Камала Харис и бившия президент Доналд Тръмп във Филаделфия е основна тема за западните издания. Основната теза, която обединява пресата е, че кандидатът на Републиканската партия Доналд Тръмп е отстъпил пред издигнатата от демократите опонентка, защото се е поддал на нападките ѝ. Организираното от „Ей Би Си Нюз“ и излъчвано на живо от всички големи американски телевизионни новинарски мрежи събитие може да е единственото: Тръмп и Харис все още не могат да се споразумеят дали ще има поне още една такава среща, пише БТА в прегледа на печата.

Президентският дебат между вицепрезидента Камала Харис и бившия президент Доналд Тръмп започна с ръкостискане, но премина в ожесточен спор, докато кандидатите си разменяха удари за икономиката, имиграцията, абортите, националната сигурност и други теми, отбелязва в. „Уолстрийт Джърнъл“.

Никой от участниците не успя да нанесе окончателен нокаут на опонента си, смята вестник „Ню Йорк Таймс“. Всекидневникът отбеляза, че Харис „в по-голямата си част успя да предаде ясно послание", докато Тръмп "изглеждаше ядосан и отбраняващ се“. „Харис прекара 90 минути, полагайки всички усилия да извади Тръмп от равновесие, засягайки делата срещу него, справянето му с пандемията от КОВИД-19, докато беше президент, броя на присъстващите на митингите му и чуждестранните и военните лидери, които според нея са го нарекли „позор“, посочи вестникът. Според изданието дебатът е дал възможност на избирателите да затвърдят мнението си за Харис, след като е минал едва месец, откакто беше номинирана от партията, за да я опознаят.

Вестник „Лос Анджелис Таймс“ обърна внимание на дебата около външната политика на САЩ, по-конкретно на кризата в Украйна. Изданието отбеляза, че Тръмп е отказал да каже дали иска Украйна да спечели войната срещу Русия, като единствено, което няколко пъти е казал, че просто иска войната да свърши. Тръмп се оплака и от размера на парите, които САЩ са похарчили, за да помогнат на Украйна да се защити, което според него е твърде много в сравнение с това, което други европейски страни са допринесли. „Ако Доналд Тръмп беше президент, Путин щеше да седи в Киев в момента“, на свой ред заяви Харис. А оттам, според нея, руският президент щеше да има „поглед върху останалата част от Европа, започвайки с Полша“.

„Харис държа Тръмп в отбранителна позиция“ по време на дебата, твърди в. „Вашингтон Пост“. Същевременно бившият президент атакува Харис заради политиката на Байдън в разгорещен дебат за икономиката и външната политика. Изданието отбелязва как модераторите от телевизионния канал „Ей Би Си Нюз“ са се противопоставили на „неоснователните твърдения“ на Тръмп, че демократите подкрепят "абортите след раждане", и че в Охайо хаитянските имигранти ядат домашни любимци. Конгресменът от Републиканската партия от щата Флорида Байрън Доналдс, цитиран от изданието, похвали представянето на Доналд Тръмп, но също така призна уменията Харис. „Това, което научихме тази вечер, е, че Камала Харис всъщност е доста добра в убождането на хората“, каза той.

„Ю Ес Ей Тудей“ припомня как Доналд Тръмп е победил настоящия президент на САЩ Джо Байдън на предишните дебати, но сега републиканецът се изправя срещу новия си опонент от Демократическата партия: Камала Харис. Според изданието Харис често е успявала да провокира Тръмп, което го е карало да дава „отбранителни, гневни и разсеяни отговори“, като вицепрезидентката е имала надмощие през по-голямата част от събитието.

Подкрепящият Републиканската партия в. „Ню Йорк Пост“ отбелязва, че Тръмп е започнал силно, но бързо е позволил на Харис и модераторите да го превърнат „мърморещ кандидат“. „Той се хвана на въдицата на модераторите по въпроса за загубените избори през 2020 г., и звучеше като кандидат, който все още гледа към миналото. Той знаеше кои са печелившите теми за него – инфлацията, рекордната нелегална имиграция, престъпността. Но така и не успя да формулира последователно послание по нито една от тези теми“, отбелязва изданието.

На свой ред изданието „Хил“ отбелязва, че вътрешният кръг на Тръмп обвинява модераторите на дебата от „Ей Би Си Нюз“, че са заели страната на Харис. „Странно как модераторите „проверяваха фактите“ единствено на Тръмп и позволяваха на Камала да лъже без прекъсване. Фалшивите новини са враг на хората“, каза Доналд Тръмп младши, най-големият син на бившия президент. „Този ​​дебат беше трима срещу един – модераторите явно залагаха за Камала Харис“, написа бившия конгресмен Тълси Габард на профила си в „Екс“. А след дебата сенатор Марко Рубио нарече представянето на домакините „срам за журналистиката“.

Дебатът привлече вниманието и на британската преса от другата страна на Атлантическия океан.

Доналд Тръмп и Камала Харис изложиха контрастни визии за бъдещето на Съединените щати, докато искаха да повлияят на нерешилите за кого да гласуват избиратели по време на първия си и вероятно единствен дебат от президентската кампания, отбелязва вестник „Таймс“. Изданието отчита как Харис на няколко пъти заяви, че нейният опонент е станал за смях на световната сцена. На свой ред Тръмп заяви, че Харис не е постигнала нищо забележително през почти четирите си години като вицепрезидент. Британското издание припомня, че след като проучванията дават близки резултати на двамата кандидати, дебатът може да бъде от решаващо значение за шансовете и на двамата за победа на вота на 5 ноември.

Огненият президентски дебат между Доналд Тръмп и Камала Харис нарисува картината на един огорчен бивш президент, който иска да се върне към своята епоха, и един изпълнен с надежда вицепрезидент, отчаяно борещ се за различно бъдеще, твърди вестник „Индипендънт“. Според изданието на настоящите дебати Тръмп се е оказал неподготвен, като на няколко пъти е накарал Харис да се засмее и да завърти очи.

Кореспондентите на в. „Телеграф“, присъствали на дебата във Филаделфия, са разделени кой е победител. Така според Тони Дайвър „е трудно е да се коронова Харис за победител в политически дебат, в който тя каза толкова малко за собствената си платформа“. Същевременно той признава, че нейната агресивна стратегия все пак е спечелила дебата, защото успява да провокира Тръмп. Неговият колега Тим Стенли е на мнение, че все пак Тръмп е победил, макар и с малка разлика. „Той беше луд, а тя нетърпима“, заключва журналистът.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 123 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    194 48 Отговор
    Тръмп ще е Победител

    Коментиран от #5, #16, #19, #39, #60, #114, #133

  • 2 честен ционист

    31 58 Отговор
    Ванга според Лубянка 2 е казала, че последният президент на САЩ ще е чернокож.

    Коментиран от #87

  • 3 Кравария си о ти ва

    128 33 Отговор
    С тръюп или харис идва финансов апокалипсис там печатницата свърши мастилото дълга се занулява

    Коментиран от #11, #115

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Копейки,

    43 175 Отговор
    Поздравете новият президент на САЩ -Мадам Камалааа Хариииииис!

    Коментиран от #13, #24, #96, #136, #142

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Факт

    100 22 Отговор
    Той трябваше да го предвиди! Харис има само персонални обвинения, общи приказки за икономиката, подкрепа за Украйна, да ходят повече на безплатниф посещения в Европа пенсионирани генерали!
  • 9 Без коментар

    35 133 Отговор
    Харис приключва с тъПутин.За три дни!

    Коментиран от #28, #32, #144

  • 10 дедо тръмп

    35 151 Отговор
    Път на младите! Камала е готина и умна!

    Коментиран от #107

  • 11 Прав си

    109 17 Отговор

    До коментар #3 от "Кравария си о ти ва":

    Затова златото е скъпо сега и всички централни банки се запасяват защото дойде времето на сгромолясването на долара

    Коментиран от #43

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гледал дебата.

    28 84 Отговор
    Харис го направи луТ.
  • 15 Някой

    112 18 Отговор
    Харис е управляваща в момента. И е докарала над 12 милиона имигранти за година (рекорд), като първото което тя е направила, било да спре строената стена от Тръмп. Сега тя говорила как ще строи стена.
  • 16 Зеленски победител

    22 78 Отговор

    До коментар #1 от "Град Козлодуй":

    путлер губи!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Град Козлодуй

    24 69 Отговор

    До коментар #13 от "Софиянец":

    Никой не бръсне путин за слива.

    Коментиран от #20, #25, #35

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Хмм

    74 12 Отговор
    Явно не сме гледали един и същ дебат...
  • 22 132432

    81 17 Отговор
    Ще е голям резил ако маймунката стане президент.

    Коментиран от #53

  • 23 Бургазлия

    14 29 Отговор

    До коментар #13 от "Софиянец":

    Никой не му дреме кой е фаворит на Хаяско.
  • 24 честен ционист

    43 9 Отговор

    До коментар #6 от "Копейки,":

    Вова ще е принципно много доволен от подобен избор на американците.

    Коментиран от #41

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 те тука

    56 10 Отговор
    кво друго да напишат ... смешна либерална медийна бъркотия е това, не статия
  • 27 Алексбг

    19 60 Отговор
    Тръмп е болен нарцисист / оценяващ се високо/и невротичния ексцентрик. Може и да се харесва,на хора с подобни на неговия характер ,но не на всички.Още той е приятел на Путин,сродна душа,един вид.Пък Дони ( Патока -:)-:) )има и бизнес лични интереси в Москва.Склонността ,да крещи на другите ,да обижда и да поучава,без да са го питали,говори за проблеми в характера.Такъв ,човек не може да ръководи ,такава велика страна ,като САЩ.Помним и какъв беше ,като президент ,преди 4 години.
  • 28 Хохо Бохо

    11 22 Отговор

    До коментар #9 от "Без коментар":

    Камилата е изборът на Путин
  • 29 Последния софиянец

    32 12 Отговор
    Луна президентът.

    Коментиран от #42

  • 30 Хей

    28 8 Отговор
    Значи Били Хлапето и Седящият бик за нея ще гласуват .
  • 31 Тц тц тц

    75 13 Отговор
    Напротив.Питайте самите американци.Над половината мислят,че Тръмп се е представил по-добре.Обаче ние не сме американци и на този дебат все едно единия говореше за война в Украйна,а другия за Израел,т.е. който и да изберат все ще е война.Е,не е честно цял свят да зависи от избора на някакви зад океана,които само войни искат тук докато те самите са далече!!!Хората искат мир!
  • 32 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    16 5 Отговор

    До коментар #9 от "Без коментар":

    Стига да знае в коя държава е
    😀😀😀

    Коментиран от #56

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Град Козлодуй

    31 4 Отговор
    Пилците се броят
    НА есен

    Коментиран от #37

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Това е безспорен

    6 9 Отговор
    Факт.

    Коментиран от #46

  • 39 Швейк

    8 6 Отговор

    До коментар #1 от "Град Козлодуй":

    Вервай си!
  • 40 Това е мнението

    35 5 Отговор
    На тези, които искат Тръмп да загуби!
    Американците ще си решат, а не западняците!
  • 41 Град Козлодуй

    7 17 Отговор

    До коментар #24 от "честен ционист":

    Вова няма никакъв избор.
  • 42 Град Козлодуй

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Последния софиянец":

    ела Изгреи
  • 43 Швейк

    11 27 Отговор

    До коментар #11 от "Прав си":

    Това го слушам откакто се помня!Междувременно долара е валута номер 1 в света!

    Коментиран от #55, #128

  • 44 Дали перкото тръмп

    42 13 Отговор
    Или тая пропаднала лъжкиня, все тая! Все са кукли на конци в САЩ! Важното е Европа да спре да е лакей на тези и да се съсипва! А кой ще си сложат, все тая!

    Коментиран от #77

  • 45 инж. Ганчо Илков

    31 4 Отговор
    Защо в Изборите за Управляващи в България липсват Публични Дебати изразяващи тематични Послания за Социално и Икономическо Развитие?. Явно е, че е необходим Интелект по-голям от този, който Българските псевдо Политици притежават. Проектантските Вождове с Претенции на Политици дори не полагат усилие да се Учат. Те не дебатират, а се плюват и не крият стремежа си към Бюджетни благосъстояния.

    Коментиран от #50

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Аква

    48 10 Отговор
    Като каква Харис се е загрижила за Киев, какво общо има тя като кандидат президент към една бивша съветска република?
    Какъв ангажимент е поела и срещу какво....
  • 48 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    28 9 Отговор
    стига сте си измисляли!никой от тях не победи.и двамата са марионетки,единият тръмп е по симпатичен на хората,но опонента му е избран от ротшилд....Това ,че са цветнокожи не означава ,че не са от тестото на ротшилдите!имам предвид и предишния -ооо бама.........
  • 49 РЕАЛИСТ

    10 29 Отговор
    В САЩ не броят путлечо за жив.Нито пРасия за държава.
  • 50 Винкело

    40 5 Отговор

    До коментар #45 от "инж. Ганчо Илков":

    Например, телевизионен дебат Кирчо - Баце. Как си го представяте? Аз отсега почвам да се хиля...
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Алексбг

    8 38 Отговор
    Интересно, че всички копейки и червени седалища ,в коментарите , в този и други сайтове ,всички са за Тръмп.Това със сигурност е така ;защото и злобното джудже-диктатор ,от Москва..Путя ,го е признал за свой фаворит. А каквото каже "вожда".трябва да се одобрява изпълнява и хвали.Така де..по военно му! Строго и под строй.Както казваше,нашия диктатор Тошо..:: "Нема лабаво!"-:)-:)

    Коментиран от #112, #141

  • 53 Мунчо

    5 2 Отговор

    До коментар #22 от "132432":

    Е, защо да е майтап... нали си имаха една същата такава, която ги управлява... 🤣🤣🤣
  • 54 ....

    2 2 Отговор
    кво загубил? Хапчетата :)))))
  • 55 А знаеш ли защо

    24 6 Отговор

    До коментар #43 от "Швейк":

    Първо заради трилионите дълг разпродаден на държави като Япония и Китай и второ, защото петрола се търгува само в долари! Но всичко това, е променливо! И както САЩ губи хегемонията политически, някой ден може и хегемонията на долара да загубят!

    Коментиран от #62, #64, #111

  • 56 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    21 7 Отговор

    До коментар #32 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    "Американският вицепрезидент Камала Харис допусна гаф, като обяви, че страната й е
    във важен съюз със
    СЕВЕРНА Корея.🥸
    Грешката си Харис допусна
    по време на визита в
    ЮЖНА Корея.🥸
  • 57 зрител

    24 7 Отговор
    ТОВА НЕ ОТГОВАРЯ НА ИСТИНАТА....ЧЕТЕТЕ ДРУГИ МЕДИИ....
  • 58 Естествено че Тръмпакис изгуби.

    17 13 Отговор
    С явно превъзходство.
  • 59 ежко

    27 5 Отговор
    След преброяване на бюлетините ще се види кои кого е бил.И на двамате главите са им празни, но мисля,че Камала е по-куха.
  • 60 Ванга

    4 12 Отговор

    До коментар #1 от "Град Козлодуй":

    Рижио ке свърши у затворо.Питайте Нешка.
  • 61 Пак ще фалшифицират изборите

    34 6 Отговор
    Шайката на демократите отново ще си припише гласове на починали хора в далечни изоставени села.

    Същото повтаряме и ние. Копираме само най-лошото от Америка.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Гост

    9 13 Отговор
    Камилата Харис е реалния президент през всичките години на Байдън. Той е неадекватен и тя ръководеше. Политиката , която видяхме до сега, ще е същата и за напред.
  • 64 Последния Софиянец

    20 5 Отговор

    До коментар #55 от "А знаеш ли защо":

    Китай продаде американският дълг .Най много дългови книжа на САЩ има в Япония и ЕС.Те ще изгорят.

    Коментиран от #69

  • 65 Възможно е

    6 4 Отговор

    До коментар #62 от "защото....":

    Това са бавни процеси! А е възможно и скоро да видим! Времената са динамични!
  • 66 още

    12 4 Отговор
    западна прпаганда
  • 67 Анализатор

    9 22 Отговор
    Един осъден престъпник, който го стрелят по улиците, не може да е президент.

    Коментиран от #75

  • 68 Какво стана с Джо Байдън

    18 4 Отговор
    Кой е президент на Щатите в момента?
    Без прекъсване дават по медиите само Камала Харис. Джо Байдън изчезна. Хората си мислят, че предидентът е Тръмп, хахаха

    Сигурно пак ще му направят атентат, защото ще загубят властта ако той стане президент.

    Коментиран от #71, #98

  • 69 Не е

    8 4 Отговор

    До коментар #64 от "Последния Софиянец":

    Китай все още е един от най големите кредитори на САЩ!

    Коментиран от #122

  • 70 Баце ЕООД

    15 2 Отговор
    Това ако е анализ на казаното в дебата.. Закривай!
  • 71 Отпуска е

    10 2 Отговор

    До коментар #68 от "Какво стана с Джо Байдън":

    Дедо Джо. Впрочем... Отпуска е 40% от целият си мандат
  • 72 Факти

    7 19 Отговор
    Погледнете снимката в началото на статията. Така премина целият дебат. Камала го гледаше право в очите докато го нацепваше, а той не смееше да погледне към нея. Тръмп е свършен.

    Коментиран от #73, #105

  • 73 Ти да видиш

    8 3 Отговор

    До коментар #72 от "Факти":

    на боб или на леща виде? :)) Иначе принципно, не че нещо ще ти се промени в живота, която и от тези марионетки да сложат!!
  • 74 "Западните" медии

    10 2 Отговор
    Изгарят от желание сменящата си мнението от днес за утре демократична пакистанка да стане президент. Все пак от нея зависи хранилката на бая народ и в Европа.
  • 75 Интересна логика

    5 2 Отговор

    До коментар #67 от "Анализатор":

    Като си такъв анализатор, вероятно и Кенеди е бил престъпник? Само дето него го стреляха успешно, а?
  • 76 Кибик

    6 5 Отговор
    Кремълските лакеи не харесват това.

    Коментиран от #83, #90

  • 77 Янко

    8 10 Отговор

    До коментар #44 от "Дали перкото тръмп":

    Ама Тръмп го изловиха в лъжи директно в ефир . А не Камала Харис.

    Коментиран от #84

  • 78 Абе, верно ли,

    6 11 Отговор
    че Тръмперът казал, че в Охайо имигрантите изяли кучетата и котките? Ма той наистина е по - зле и от копейките в тази говорилня!
  • 79 Ха ха ха ха

    10 3 Отговор
    Либерално фашистките медии....
    Кой ви вярва мошенници
  • 80 Ужасо

    12 2 Отговор
    Те медиите могат да пишат, но вижте независмите какво казват и техните анкети какво показват....
  • 81 Подготвят населението за фалшификацията

    17 7 Отговор
    После като извадят фалшивите гласове за Харис ще кажат “Ето, всички медии писаха преди това, че тя ще спечели”.


    Същото правиха и с Хилари, но фалшификациите не успяха във няколко щата и настана паниката.

    Решиха да “играят на Ковид”, за да може Байдън да получи фалшивите гласове докато властите имат извънредни права.

    Америка е тотален водевил. Бях и видях, че населението го държат яко в зависимости, изглупяват ги с телевизията, която денонощно гледат. Всички се интересуват само от себе си и холивудски истории. Има и много готини и свестни хора, но са по малките градчета във вътрешността. Тях никой не ги забелязва - само откачалки са по телевизиите. И яко африканци.
  • 82 Рижавия Ненормалник

    7 6 Отговор
    Можеше само срещу Байдън да спечели
    Дебат
    Все пак Оня беше на преклонна възраст.

    Срещу всеки по нормален
    Политик .няма никакъв Шанс.

    Коментиран от #94

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Ами

    3 0 Отговор

    До коментар #77 от "Янко":

    за всеки средно интелигентен човек, вадещ си фактите от действията, лъжите са видими веднага и не е нужно някой нещо да излавя! Този дето излавя и ти казава какво излавя, те ползва за едно от ония в стадото!

    Коментиран от #89

  • 85 БгТопИдиот🇧🇬

    5 3 Отговор
    Май е обратното е с кандидатката на са-танси.тките дермокради !
  • 86 Име

    8 1 Отговор
    Войната между Русия и Украйна не е футболен мач, някой си в САЩ да казва кой иска да победи, дори да се казва Камала.
  • 87 И къде е

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Този чернокож президент.
    Хаха

    Тръмп нали вика че била
    Индианка.

    Хаха
  • 88 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 2 Отговор
    Бг-данъкоплатец е по умен от хамерикански данъкоплатец.....може ли някой от вас да ми каже с две думи защо в бг не може да се състои такъв дебат и защо всеки дебат тук в бг ще предизвика смях у зрителите???
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Санта Моника

    8 8 Отговор
    Тръмп е кл.оун - не е тролоне наистина този лъже - не е за простолюдието тази игра - Камала е по-адекватна - иначе зад Тръмп отново са военните но по-подлите ако си мислите че той нещо ще определя на практика - скоро започва терор срещу обикновеният дребен търговец и тотално зануляване
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Че те

    2 0 Отговор

    До коментар #82 от "Рижавия Ненормалник":

    са почти на еднаква възраст....
  • 95 Дон Корлеоне

    8 7 Отговор
    Тръмп е по голям смотаняк и палячо, даже и от Путин!
  • 96 пробито центче,

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Копейки,":

    Поздрави се по пътя copocпио!
  • 97 Юуп

    6 1 Отговор
    Срещу килърито беше ли го загубил, пък и тя беше бяла, ама пак не спечели
  • 98 Хи хи хи

    5 1 Отговор

    До коментар #68 от "Какво стана с Джо Байдън":

    Кара велосипед !
  • 99 Митрофанова

    7 8 Отговор
    Съобщение:От понеделник спираме парите на Възраждане, тия излезнаха големи крадци и палячовци, който иска да получава, да се готви за фронта!

    Коментиран от #103

  • 100 Буха ха

    9 3 Отговор
    Тръюп загуби, пишат западни СОРОСОИДНИ издания

    Коментиран от #106

  • 101 ХиХи

    5 0 Отговор
    Ако е нямало вот за дебата нищо не е спечелила, поуст моуст и тн де са ги писали са все на ДП
  • 102 Къса памет

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    и дебата с Хилари така бе шумно прокламиран и дори Нюзуик бяха отпечатали корица с портрета на победителката, който впоследствие стана библиографска ценност
  • 103 Коцето Копейкин

    6 3 Отговор

    До коментар #99 от "Митрофанова":

    Еееее,ами какво ще правим,,ако ми дадат повече долари, мога да мина и от американците!
  • 104 Жададык

    6 2 Отговор
    От посолствоТО ли така казаха, мисирки гладни?
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Капейка

    6 7 Отговор

    До коментар #100 от "Буха ха":

    Най-важното е какво пишат Правда и Руски крепостник по въпроса кой е спечелил дебата.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 защо

    4 1 Отговор
    Защо пишете глупости?????? Или много си вярвате?????? Направете го така, че и другите да Ви повярват!!!!!
  • 110 Възраждане

    7 5 Отговор
    Сега пък от посоль, ни казаха да викаме за ДПС -Доган!
  • 111 Леля Гошо

    6 7 Отговор

    До коментар #55 от "А знаеш ли защо":

    Доларът е най-добре обезпечен от всички валути

    Коментиран от #118, #119, #130

  • 112 Бла-бла

    4 1 Отговор

    До коментар #52 от "Алексбг":

    АлексчоБГ, ако не живееш в Щатите е безсмислено да ти се обяснява защо. Разсъжденията ти са ниво VIII клас.
  • 113 Читател

    5 0 Отговор
    Значи е обратното!

    Коментиран от #117

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Русофил

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Кравария си о ти ва":

    Дебилко,имаш ли понятие онлт финанси. Стой при овцете по- добре,овчар
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Друг Читател!

    3 0 Отговор

    До коментар #113 от "Читател":

    ДА!Така е!
    Омръзнало ми е да ни манипулират...!
    Оставете ни сами да преценим...!
    А уж бяха минали безвъзвратно тия времена...
  • 118 Тагаренко

    2 0 Отговор

    До коментар #111 от "Леля Гошо":

    Ако не сте си отворил очите, ще ви накарат да си ги отворите-след няколко месеца!!!!!
  • 119 Верно ли

    1 0 Отговор

    До коментар #111 от "Леля Гошо":

    С ко го обезпечиха? Ко ти казаха? :))

    Коментиран от #124

  • 120 карате кид оригинала

    1 4 Отговор
    Тръмпоча заяви военна подкрепа за израел. Казах ли ви, че е марионетка на БлекРок!
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 А ти

    1 0 Отговор

    До коментар #122 от "Потресен":

    ко прочете?
  • 124 Леля Гошо

    4 2 Отговор

    До коментар #119 от "Верно ли":

    Доларът е обезпечен с военни бази навсякъде по света, самолетоносачи, марионетни правителства и мощна пропаганда. Ха сега кажи с какво е обезпечена твоята пършива валута.

    Коментиран от #127, #132

  • 125 Баце ЕООД

    1 0 Отговор
    Странно как само тук го е загубил..
  • 126 пиЙпинг Том

    3 0 Отговор
    Не разбирам защо според социолозите Тръмп и Харис са почти равни. А ако гледаме медиите, специалисти , политолози и публикациите , навсякъде се хвали Харис и се оплюва Тръмп !
    Каква е истината , какви са медиите , каква е пропагандата ?
  • 127 Моята е лев

    1 1 Отговор

    До коментар #124 от "Леля Гошо":

    С ко е обезпечен левът? Иначе прозвуча много детски, с обезпечението от военни бази и самолетоносачи! :))

    Коментиран от #129

  • 128 От чужбина

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "Швейк":

    Ами прочети малко история. До към края на Първата Световна Война най-популярна валута е бил британския паунд. След това е изместен от долара. Е, всяко нещо си има начало и край.

    От друга страна погледнато най-стабилни пари са тези които физически носят злато. Т.е монети които съдържат злато. Ако прочетеш книжката "Срещи с Буров" там самия той казва как са се наложили хартиените пари - направили са ги МОДЕРНИ. Модерно е било да извадиш пачка с хартиики и едва ли не селско да извадиш и да броиш някакви си монети, та макар и златни!!! Е, реалността е такава - от както долара е световна валута все се печатат нови и нови долари. Сега държиш едни долари и след известно време разбираш, че с тях можеш да си купиш примерно половината от това което си могъл преди. Не се ли чувстваш излъган? Явно е, че това печатене ще има край.
  • 129 Леля Гошо

    0 2 Отговор

    До коментар #127 от "Моята е лев":

    Дори с чушки и домати не е обезпечен левът, защото и те вече се внасят. А ако виждаш по добро обезпечение за една световна валута от военни бази и самолетоносачи, моля да го чуя
  • 130 От чужбина

    3 0 Отговор

    До коментар #111 от "Леля Гошо":

    С какво е обезпечен? На едни доста стари доларови хартиики поне е пишело, имало е обещание, че са обезпечени със злато. Т.е зад всяка хартиика е имало определено количество злато в банката. Сега няма НИЩО. Няма го дори ОБЕЩАНИЕТО за златото. Просто една шарена хартиика. Даже и нея напъват да е няма и да се замени с електронни такива. Това ще рече, че утре най-просто казано се дръпва кабела на един компютър и немаш нищо. А сега си представи една по-голяма война с прекъсвания на тока и интернета. Ако ще да си милионер според банката, ти няма как да си купиш хляб от магазина. А сега си представи една още по-голяма война с някя и друга атомна бомба. Характерното е, че около взрива на много километри всичката електроника се скапва и няма възстановяване, няма рестарт. Това е равносилно да дръпнат щепсела на компютъра където са ти измислените пари и спестявания. Като цяло централизирането на парите и централизирания им контрол е пагубно за хората.
  • 131 БТА е позор

    2 1 Отговор
    както и КАнал 1
  • 132 Серсемин

    4 0 Отговор

    До коментар #124 от "Леля Гошо":

    Ами по твоята логика - купувайте китайски юани! Китай в момента увеличава влиянието си. Строи нови самолетоносачи. Пуска нови атомни ел.централи. Освен това се очертава да бъде или вече е първа икономика в Света... Отделно има достъп до евтини реруси от Русия и пазари в цял Свят... В сравнение с долара китайския юан има много по-голяма перспектива.
  • 133 Град София

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Град Козлодуй":

    Ще е победител ама за кмет на КозлодУЙ !
  • 134 Град София

    2 1 Отговор
    Ще е победител ама за кмет на КозлодУЙ !
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 на войната

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Копейки,":

    ли се радваш без„;.се;.-ме;„.нн.-;„ик„;.-
  • 137 тръмп

    3 0 Отговор
    да загуби от тоя м„;.-;е;.-;„л;„.-;е;.„-„з„;.- ;„ абсурд
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 ТОВА СА ИМ КАЗАЛИ

    3 0 Отговор
    ДА ПРЕНИШАТ ОТ CNN .... ЗА БТА
  • 140 Тити

    0 3 Отговор
    Тръмп е поредното Американско куку!

    Коментиран от #143

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Бобс

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Копейки,":

    Ти американец ли си.. Много си разгорещен от няква си п.тка оттатък океана..
  • 143 ей ревльо

    1 0 Отговор

    До коментар #140 от "Тити":

    за ч.-;„;„.е;„;.-.п„;.- не ставаш
  • 144 Коко

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Без коментар":

    Как бе моЙто момче? Ще прави секс ли с него?
  • 145 Норанова

    0 0 Отговор
    1000 процентна лъжа.Демократите губят властта и единственият им изход - отново да стрелят по Тръмп.
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Феб

    0 0 Отговор
    Цигани сър!

    Коментиран от #149

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Бай араб

    0 0 Отговор
    Камала Харис - кошмара на Джуджето Владимир и всички копейки. На Путин са му омекнали токчетата от страх , края наближава бързо,ще хвърчат ушанки.Панически страх е обзел ФСБ и всички кремълски мишки
  • 151 КОЙ Е ЗАГУБИЛ ЩЕ ПОКАЖАТ ИЗБОРИТЕ !

    0 0 Отговор
    БЪЛГАРИЯ ПРИ ВСИЧКИ ПОЛОЖЕНИЯ ..... ГУБИ , ОСВЕН АКО НЕ ВЛЕЗЕ В БРИКС !