13 Септември, 2024 11:14 3 596 68

"Няма да има втори дебат": Доналд Тръмп получи силен шамар от Камала Харис

  • камала харис-
  • преглед на печата-
  • сащ-
  • тръмп-
  • доналд тръмп-
  • дебат

Нито една публична анкета сред наблюдателите на дебатите не показва, че Тръмп е надделял над 59-годишната Харис

"Няма да има втори дебат": Доналд Тръмп получи силен шамар от Камала Харис - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че няма да излезе във втори дебат с вицепрезидентката Камала Харис, и това е водеща тема в западния печат. С изявлението си той си е навлякъл критики от страна на съперниците си от Демократическата партия, след като е бил поставен в отбранителна позиция в телевизионния дуел, пише американският в. "Ю Ес Ей Тудей", пише БТА.

В публикацията си в социалната мрежа "Трут Соушъл" кандидатът на републиканците се позова на проучвания, според които той е спечелил сблъсъка с Харис, но изглежда е взел предвид онлайн допитвания до хора, изявили сами желанието си да участват в подобно изследване, отбелязва изданието.

По време на митинг в щата Аризона - първото му предизборно събитие след дебата - Тръмп прекара много време, защитавайки телевизионното си представяне, критикувайки домакина на проявата - телевизия "Ей Би Си Нюз", и атакувайки Харис (и Байдън) по икономически и миграционни въпроси, продължава "Ю Ес Ей Тудей".

Шарлот Клаймър, писателка и стратег на Демократическата партия, заяви за вестника: "Нека бъдем ясни: Доналд Тръмп получи силен шамар от вицепрезидента Харис в този дебат. Тя веднага се съгласи на втори дебат с него. Сега той е отказал втори дебат. Тръмп е страхливец".

Тръмп, който се бе изправил първо в телевизионни дебати срещу Джо Байдън, заяви, че няма да има "НИКАКЪВ ТРЕТИ ДЕБАТ", след като кампанията му публикува документ, в който се изтъкват успехите в "целевите щати", пише в заглавие в. "Ню Йорк Пост".

Нито една публична анкета сред наблюдателите на дебатите не показва, че Тръмп е надделял над 59-годишната Харис във вторник вечер, посочва изданието и допълва, че въпреки това 60 процента от безпартийните гласоподаватели във фокус група заявиха след дебата, че предпочитат кандидата на републиканците.

"Ясно е, че избирателите не са били впечатлени от празните баналности на Камала Харис и макар че медиите биха искали хората да повярват, че тя върви към победа, това не би могло да бъде по-далеч от истината", се казва в изследването, изготвено от социолозите Тони Фабрицио и Травис Тунис от кампанията на Републиканската партия.

Важно е Харис да продължи да разобличава Тръмп, но това може да се окаже недостатъчно, за да победи, пише американският политик Бърни Сандърс в британския в. "Гардиън". Пред очите на целия свят тя свърши изключително ефективна работа по време на телевизионните дебати във вторник, за да покаже колко абсолютно неподходящ е Доналд Тръмп за президент на Съединените щати, казва анализаторът.

Американците го видяха като президент в продължение на четири години и вече три пъти като кандидат за президент. Те са повече от наясно, че той лъже постоянно, че е подкрепил бунта срещу американската демокрация и че е виновен за 34 тежки престъпления, пише в текста в "Гардиън". И все пак около половината от американските избиратели все още го подкрепят - включително голямото мнозинство от избирателите от работническата класа, отбеляза британският вестник.

"Вярвам обаче, че шансовете на Харис за победа ще се увеличат, ако тя разшири програмата си и включи решения на най-важните икономически и политически реалности, пред които е изправена тази страна", смята Сандърс.

Дори някои републиканци са признали, че представянето на Тръмп е било неубедително, като съмишленикътт му - сенатор Линдзи Греъм, говори за "пропусната възможност", а някои представители на Републиканската партия на САЩ казаха пред американското издание на сп. "Политико", че не са впечатлени от него.

Вицепрезидентката Харис многократно се опитваше да лази по нервите на Тръмп, като често успяваше, докато бившият президент се отклоняваше от темите и говореше това колко хора са дошли да гледат дебата, за Байдън и представи конспиративната теория за мигранти, отвличащи домашни любимци в град в щата Охайо, пише американският в. "Хил".

Положението с кампанията на Доналд Тръмп е лошо, след като слабото му представяне в дебата срещу Камала Харис подразни съюзниците на републиканците, които смятат, че той е бил неподготвен, превъзхождан от вицепрезидентката и е отправял хаотични послания към избирателите, смята британският в. "Файненшъл Таймс".

Въпреки че републиканските стратези и законодатели не смятат, че неравномерното представяне на Тръмп е отслабило кампанията му, мнозина признават, че бившият президент е имал трудности и че сега кандидатурата му за преизбиране изглежда по-несигурна.

"Най-голямото разочарование от представянето му е, че той се хвана на въдицата за глупости, което му попречи. Така че това определено е пропусната възможност", каза един от високопоставените републикански стратези, близък до Тръмп.

"Може би беше прекалено самоуверен. Може би не се беше подготвил. Може би просто беше уморен", казва Джон Кациматидис, милиардер от Ню Йорк, магнат в сферата на хранителните стоки и дарител на Тръмп, цитиран от "Файненшъл Таймс".

Тръмп се остави да бъде провокиран от Харис по време на телевизионния дебат, на моменти изглеждаше раздразнен и в крайна сметка премина в отбранителна позиция, коментира германският вестник "Цайт" и отбелязва, че според телевизия "Фокс Нюз" Харис е победител в дебата. От друга страна, Тръмп продължава да твърди, че е спечелил той, посочва изданието.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    23 51 Отговор
    Рижата е позора на сащ.

    Коментиран от #31

  • 2 сащисан кравар

    53 17 Отговор
    Това е грешка, Камила повече от това не може, а Бай Дончо може да отчете, къде се е подал на женски манипулации и да си извади изводите! Всички факти са на негова страна, дори и за това за което му се подиграваха, че в Охайо ядат котки се оказа истина доказана от бодикамера на полицаи в момента в който арестуват жена за това! Също така не трябва да в студио на мисирки собственост и под контрола на "демократите", защото цял свят видя, как водещите манипулират дебата!
    Дебат трябва да има и този път, ще видите, колко глyпава е Камила Харис!

    Коментиран от #8, #14, #56, #65

  • 3 Буда, орденоносеца за заслуги към Путин

    16 37 Отговор
    Същия страхливец като боко тиквата !
  • 4 Бай араб

    20 37 Отговор
    Копейки, портокаловата глава пада в канала
  • 5 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    35 9 Отговор
    Хахахаха, какво ли няма да напишем за единия грант....
  • 6 бен Ходжа

    49 10 Отговор
    Медии и социолози в САЩ лъжат - Камала спечелила дебата и печелила изборите. Същото говореха за Хилари Клинтън.

    Коментиран от #18, #22, #57

  • 7 дедо тръмп

    13 37 Отговор
    Камала е бъдещето!

    Коментиран от #60

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 хъхъ

    18 12 Отговор
    Камала е американската Ваня Григорова - обещава безплатни лЮкарства, и безплатна храна за афро-американчетата в дЕцките градини и училищата.
  • 11 мдаа

    33 8 Отговор
    Никакъв шамар не е получил, просто евреите пак ще фалшифицират изборите и ще изберат индийката
  • 12 Сандо

    21 5 Отговор
    Ако не се лъжа и ако "свободните и демократични" медии не са ни излъгали втори дебат искаше камалата,а не Тръмп?!В този случай как да разбираме заглавието?

    Коментиран от #17, #23, #59

  • 13 Хи хи

    9 17 Отговор
    Копекаджийте са позеленяли от яд.Ризи кръст,коран целуват.

    Коментиран от #36

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Някой

    35 7 Отговор
    Не съм видял Тръмп да е получил никакъв шамар от Камалата, камо ли пък и звучен.
    Нещо за мотивите на Тръмп да не иска друг дебат? Д не би Камалата да не бе със слушалка под формата на обеца? Не може сам да каже и две изречения смислени, обаче може да повтаря добре, каквото й кажат. Даже по-добре, отколкото Байдън го прави.
    Камала е куха лейка и й липи много. Но явно и масовият гласоподавател е на нейното ново. Познато - аз съм просто и вие сте прости, та затова се разбираме.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ами значи

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "Сандо":

    Си неграмотен.
  • 18 гост

    18 26 Отговор

    До коментар #6 от "бен Ходжа":

    Хилари Клинтън не може да стъпи на малкия пръст на Харис , тази ще изяде и нея и рижия перчем за закуска и ще иска още ! Всички цветнокожи ДО ЕДИН плюс всички демократи ще гласуват за нея без да се замислят , а фалиралия старчок го чакат дела и затвор , както и н-ти пореден фалит , този път окончателен !!
  • 19 Руснаков

    7 6 Отговор
    Да се коментира ли повече...който е ял шамари веднъж,няма да иска и втори път...
  • 20 Смех в блатото

    12 15 Отговор
    Рижия слуга на Кремъл го е страх. :))))

    Коментиран от #64

  • 21 Пиночет

    13 18 Отговор
    Тръмп е по голям смотаняк и палячо, даже и от Путин!

    Коментиран от #68

  • 22 Някой

    19 8 Отговор

    До коментар #6 от "бен Ходжа":

    Този път демократите няма да допуснат грешката от 2016 г. Сега ще си манипулират изборите малко по-отговорно. То е ясно, че Камала е нефелна, но пък на тях им трябва точно такъв човек - без собствено мнение и без умения (най-древната професия я случая не се брои за умение).

    Коментиран от #34

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ЖикТак

    12 11 Отговор
    Не гласувайте за кирчюфците и ристюфците, камилата ще спечели ама колкото килърито, хем оная беше бела
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Българин

    6 15 Отговор
    Путин е разпоредил Тръмп да бъде президент на САШ и така ще бъде!
  • 27 М3 голд

    14 9 Отговор
    Ние тук сме само наблюдатели, а Факти ни залива с подобни статии с фалшиви заглавия. Видяхме я социалистката колко пари струва. Ако не беше микрофонът в ухото й щеше да гледа и да говори още по глупаво. Моля оставете американците - те ще вземат решение. Обърнете повече внимание на техните марионетки тук, които ни крадат и ни водят към бездната.

    Коментиран от #30

  • 28 ДОНАЛД ДЪК👂,

    10 7 Отговор
    ПОЛУЧИЛ ШАМАР...
    ТА ЧАК УШИТЕ 👂МУ ЗАПИЩЕЛИ...
  • 29 Герен

    8 4 Отговор
    ДО КОГА ТЕЗИ ДЕМЕНТНИ СТАРЧЕТА ЩЕ СЕ ПОЯВЯВАТ В ПОЛИТИКАТА.... ЗАКОН НАД 70 ГОД. НИКВА ПОЛИТИКА. ТЕ СА ОТПРЕД САМО ЗА МАЙТАП. ЗАДКУЛИСНО ДРУГИ УПРАВЛЯВАТ. А ЗА ХАРИС НИЩО. НЕ СЕ ЗНАЕ КАКВО ЩЕ НАПРАВИ.
  • 30 Гост

    8 5 Отговор

    До коментар #27 от "М3 голд":

    Промит...а руските ни водят към светлото бъдеще а...
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Тръмпист

    14 6 Отговор
    Тя и Килари водеше пред Тръмп в всичката западна ффейк преса пък после се оказа, че "Путин им бил разказал играта". Тръмп направи първото смело изказване преди 8 години, че цялата атлантическа преса е "Ффейк" - днес вече всички знаем това и не се съмняваме, че е така. Няма по верни думи за войната в Украйна, че тя трябва да пркилючи и че в нея победител няма да има. Тази война е братоубийствена. Чест му прави на Радев, че изказва подобно мнение от България. Но атлантическите ястреби са търъгнали "на война като на война". На Западния Фронт - нищо ново. Дано да не се налага да си го получат........с лихвите. Успех за Тръмп!!!
  • 33 Тромпетист

    7 9 Отговор
    Дони го направиха на щайга!!!
    Нормално е да не иска повече...
  • 34 стоян георгиев

    10 15 Отговор

    До коментар #22 от "Някой":

    Камила е професионален политик и човек развил се в тази огромна страна от най ниското стъпало.нефелния си ти както е видно.лошото е че явно и в сащ има вече бая като теб което е вече сериозен проблем.да избереш рижата за президент на най великата страна в света е наистина смущаващо.тоя нещастен глупендър съсипа най консервативната американска партия именно това е проблема.
  • 35 😁.........

    8 0 Отговор
    Да не е го ударила по гърмяното ушо🤣.
  • 36 А да..... И иииии....

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Хи хи":

    Руски г.... Зо... В... Е целуват най добре...
  • 37 флипп

    8 5 Отговор
    На втория дебат Камилата даже няма нужда да ходи, модераторите и без нея се справиха. Адски жалка история да гледаме падението на ФАЩ.
  • 38 Естествено че няма да има....

    5 9 Отговор
    Втори дебат, сега ще го покрият, и ще го пазят да не изплещи някоя глупост от рода че имигрантите са изяли динозаврите и бизоните на индианците, изпили са Мисури и Мисисипи и са пикали в Гранд Каньон🤣. Тръмпи е завършен иди...... ОТ😜.
  • 39 Мда

    6 4 Отговор
    Опит за "спонсорирана" пропаганда, която се позовава на изявленията на стратезите на едната страна... А за анкетата, показваща, че Тръмп е надделял, само се отбелязва, че е недостоверна, защото била с хора, които "искали да учавстват" в подобна анкета...?!? Страхотен аргумент, интересно, дали анкетите на демократите са с хора, коитоне искат да участват в подобно допитване?!? Смях...
  • 40 анонимин

    3 6 Отговор
    Надявам се американците да не са толкова прости че да гласуват за камилата-представител на фашистката фракция в страната им!!!
  • 41 дедо Герчо

    2 4 Отговор
    ВТОРИЯТ ДЕБАТ ДА БЪДЕ ПО FOX NEWS И ДА ВИДИМ...ХЪХЪХЪ...
  • 42 Гост

    6 2 Отговор
    Какви пари троши Митрофанова за пропаганда...по добре ги дайте за обезщетения на руската тор в Украйна...
  • 43 Ала бала не минава

    6 5 Отговор
    Въпреки че Тръмп не се представи добре, алабализмите на Камала няма да минат, особено марксистките глупости как щяла да раздава печатани пари на куцо и сакато. Е ако това стане ифлацията ще стане хипер.
  • 44 Камала Харис е бъдещия президент на САЩ

    4 9 Отговор
    Камала Харис е безкомпромисен прокурор от която всичките престъпници в Калифорния са треперели и е сигурно че ще вкара в затвора мошеника Тръмп и приятеля му и военнопрестъпник Путин...!!!

    Коментиран от #45

  • 45 Камала е полезен идиот

    4 4 Отговор

    До коментар #44 от "Камала Харис е бъдещия президент на САЩ":

    Ако Камала стане президент, ще е последния президент на САЩ. Затова Путин я подкрепя!
  • 46 катран

    2 4 Отговор
    нпо-та искат камила или крава ,все тая, за нов прАзидент...медии в БГ платени да критикуват само Тръмп..но когато дойде той на влас тогава ще пеят друга песен.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Умните хора

    6 3 Отговор
    Който има два грама мозък предпочита 4те години управление на Тръмп, когато САЩ процъфтяваха и нямаше заплаха от трета световна, пред 4те години на държавен и икономически разпад на Камала и Байдън. Единствения проблем е глупавото отношение на Републиканците към абортите.
  • 49 Война или мир

    7 4 Отговор
    Който иска трета световна ще гласува за Камала, и ще си го получи. Който иска да върви надолу икономически с още война в Украйна и още санкции, пак ще избере сламената кукла Камала.
  • 50 ФАКТ

    1 4 Отговор
    ИНДИЙСКАТА ЕВРЕЙЛА ША НА ОПРАЙ.
  • 51 Трътлю

    7 3 Отговор
    Харис трябва да победи във всеки един от шестте toss up states. Към момента те са на паритет в пет от тях, а Тръмп я води с 2% в Пенсилвания. Няма значение че Харис ще победи в огромните Калифорния и Ню Йорк. Гледа се в колко щати си победил, а не колко гласове си получил. Тръмп е фаворит.
  • 52 Това е супер за Тръмп, не за друго ами

    4 3 Отговор
    защото всички медии са срещу него и изфабрикуват откъси, които после с манипулации предоставят на обществеността. Камилата за съжаление ще я стъкмят пак с измама. Та в САЩ ако не се фалшифицира вота, къде???
  • 53 Перо

    3 4 Отговор
    Джендърията иска 5 поправителни, след Байдън!
  • 54 Стара чанта

    2 5 Отговор
    Шоп.ра осъзна колко жалък е.
    Арог.нтн.та св.ня се сви в дупк.та си !
  • 55 ами да

    3 4 Отговор
    Оранжевият старец този път глътна много вода, казват че изборите вече са предрешени
  • 56 един

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "сащисан кравар":

    Като ти чета лакърдиите,май си същисано теле!
  • 57 един

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "бен Ходжа":

    Е да де,ама след надпреварата с Хилари Тръмп стана президент и американците видяха какъв мошеник са избрали и сега няма да повторят грешката си,показаха го и с Байдън!Освен това,тогава срещу Тръмп не се водеха съдебни дела за които може да бъде осъден и да лежи в затвора!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 глупости

    2 3 Отговор

    До коментар #12 от "Сандо":

    нет тавариш, точно наоборот - в нощта след дебата журналисти от Фокс-нюз (тръмпанарската медия) го попитаха дали ще иска реванш, той каза че ще си помисли, същото попитаха и екипа на Харис, откъдето моментално отговориха, че тя НЕ БИ ИМАЛА нищо против и е готова веднага! Понял?!?

    Коментиран от #63

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Иван

    3 2 Отговор
    Нито един от двамата не спомена, че Содом и Гомор е израелски.
  • 62 Иван

    2 3 Отговор
    Нито един от двамата не спомена, че Израел организира 11ти Септември 2001.
  • 63 Трътлю

    4 1 Отговор

    До коментар #59 от "глупости":

    Харис ще загуби. Затова и трябва втори дебат. Поздрави от слънчева Англия!
  • 64 Факт

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Смех в блатото":

    Сорос добре ли плаща за да ръсиш глупости или се продаде за жълти стотинки ?
  • 65 Вярно е да

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "сащисан кравар":

    В Х има много хора от Охайо които се жалват. Първо са изчезнали всички патици по декоратив ите езера в града. 60.000 град им натресали 20.000 сладури :)
  • 66 Доналд Тръмп:

    1 0 Отговор
    Не искам повече да бъда публично бит от жена пред 60 милиона зрители.
  • 67 Мнение

    0 0 Отговор
    Нео либералите приличат много на Червените.
    Една лъжа повторена хиляди пъти става истина.
    Не споделям - който не е с нас е против нас, или както е модерно- политически некоректен.
    Не съм съгласен с утопийте на зелените, имам различно мнение за мигрантите и т.н. По добре Тръмп.
    А и не харесвам събарянето на паметници, нито тук нито в САЩ.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.