12 Септември, 2024 09:14 88 344 128

"Настроенията се смениха": Германия и мигрантите

  • бежанци-
  • убежище-
  • мигранти-
  • германия

Бежанските центрове в Германия са пълни, а от регионалните администрации изпращат все нови хора, търсещи убежище

"Настроенията се смениха": Германия и мигрантите - 1
Снимка: Shutterstock

Навес от дъски, зад него отделена площ от шест квадратни метра, без прозорци. Тук живее четиричленно семейство от Украйна - майка, баща и две деца. Клаудия Крузе, която от осем години е отговорник по интеграцията в малката община Одентал, недалеч от Кьолн, изпитва болка, че трябва така мизерно да настанява хора. Но не вижда друг изход.

Сгради, които изобщо не са подходящи

Всяка седмица от регионалната администрация в Кьолн изпращат на общината нови и нови хора, търсещи убежище. „Понякога, когато пристигне майка с малко дете, се налага да местим други хора, което представлява огромно логистично предизвикателство за общината“, казва Крузе в репортаж на АРД по темата за мигрантите.

В Одентал, община с около 15 000 души население в Западна Германия, в момента са настанени 565 бежанци - три пъти повече, отколкото през 2015 година - по времето на голямата бежанска вълна, уточнява изданието. Тези хора имат право на езикови курсове, както и на място за децата си в детска градина или в училище - поне на теория. На практика обаче местните власти се занимават само с това „да настанят хората по някакъв начин“, казва Крузе – понякога в сгради, които изобщо не са подходящи за това.

Унизителни условия

Общинската пълномощничка по въпросите на интеграцията не одобрява това и казва: „Няма нищо общо с човешкото достойнство, когато едно семейство с две деца трябва да живее на тъмно, без прозорци. И къде остава моето достойнство, ако всеки път трябва да правя компромис с личните си ценности, за да настанявам хората по този начин?“, казва Крузе.

Безпартийният кмет на Одентал Роберт Ленертс смята, че Германия се е провалила в политиката си по отношение на бежанците. Той встъпи в длъжност през 2015 г., организира настаняването на първия голям приток на бежанци, създаде структури и подслони хората децентрализирано, за да ги интегрира по-бързо. Днес това вече е невъзможно. Това е още една причина, поради която Ленертс не иска да се кандидатира отново за кмет през следващата година.

Цял квартал от хора с отхвърлени молби за убежище

Особено го дразни фактът, че към общината се прехвърлят и много хора с отхвърлени молби за убежище, които - следователно - нямат изгледи да останат в Германия. Около една четвърт от хората, приети в Одентал, са именно с такъв статут. А хората, които са били върнати обратно в родината им, се броят на пръстите на едната ръка, казва Ленертс. Това се усеща и от местните хора и предизвиква все по-голямо недоволство сред тях, уверява той. „Усещаме, че настроението се е променило. И ни затруднява да осигуряваме нови места за настаняване. Ако решим за тази цел да закупим някой имот, вече срещаме огромна съпротива, включително и в социалните медии“, казва кметът.

Но защо продължават да бъдат разпределяни по общините хора, чиито молби за убежище са били отхвърлени, пита АРД. От Министерството на интеграцията на Северен Рейн-Вестфалия се позовават на параграф 47 от Закона за предоставянето на убежище. Според него всеки, който е живял до 18 месеца в държавен център за настаняване, след това се разпределя в община. Това се отнася и за „лицата, които към момента на прехвърлянето им са с отхвърлени молби, тоест трябва да напуснат страната“.

Изключение се прави за лица, търсещи убежище, които идват от сигурни страни на произход, например от Турция. Те остават в държавния център за настаняване, докато напуснат страната окончателно. Друго изключение се отнася за непълнолетните лица и техните семейства: те се разпределят към общините след най-много шест месеца - независимо докъде е стигнала процедурата за предоставяне на убежище.

Ускоряване на граничните процедури

На този фон Германия е решена да ускори процедурите по екстрадиране съгласно Дъблинското споразумение, тоест властите по-бързо да установяват откъде даден кандидат за убежище е пристигнал в Германия. Според Дъблинския регламент той трябва да кандидатства за убежище именно в страната, през която е влязъл на територията на ЕС, припомня изданието.

За тази цел Федералната полиция ще провежда на място интервюта с търсещите убежище и ще може да черпи информация от централната база данни на ЕС за идентификация ЕВРОДАК. Освен това полицията ще трябва да предотвратява опити на засегнатите лица да се укриват – например като ги настанява в места за временно задържане в непосредствена близост до съответния граничен пункт. За тази цел полицията трябва да получи от съда одобрена молба за задържане, а от съдебните органи на федералните провинции ще са задължени да действат възможно най-бързо.

В момента в Германия има 800 места за временно задържане на кандидати за убежище до тяхното екстрадиране, което германската министърка на вътрешните работи Нанси Фейзър смята за крайно недостатъчно. Според нея връщането от хора направо от германските граници отговаря на националното право.

Автор: Сузана Ждралек ARD


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 99 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    246 6 Отговор
    Ха, дубрутру, дойчОВЦИ‼️

    Коментиран от #67

  • 2 @@@

    252 6 Отговор
    DяволаМеркел:
    Пращайте ги бежанците при мен.
    Чакам ги с плюшени мечета!
  • 3 Фен

    274 18 Отговор
    Там се смениха. И сега, благодарение на соросоидите ни управления, ще ни ги натресат тук. Честито!

    Коментиран от #68, #126

  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    224 11 Отговор
    Орбан:
    -Добре дошъл в моя отбор колега Шолц!
  • 5 Гост

    320 5 Отговор
    Кога на европейците ще им дойде акъла , че тия искат да лежат на помощи и много малка част от тях ще работят? Сега след като баба Меркел ги е поканила редно е Германия да си ги държи там а не да ги праща по държавите в които са регистрирани .. Пример хванати в България по път към Германия след като са били поканени .. Искат тук да ги връщат!?
  • 6 Пич

    227 3 Отговор
    Четем и ревем , четем и ревем , но не заради " горките " мигранти " , а заради тъпотията на ДВ !!!
  • 7 Последния Софиянец

    156 7 Отговор
    Гонят 500 български роми от Дуисбург.

    Коментиран от #11, #12, #81, #102

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 2233лло

    96 1 Отговор
    На този фон Германия е решена да ускори процедурите по екстрадиране съгласно Дъблинското споразумение, тоест властите по-бързо да установяват откъде даден кандидат за убежище е пристигнал в Германия. Според Дъблинския регламент той трябва да кандидатства за убежище именно в страната, през която е влязъл на територията на ЕС, припомня изданието.

    Коментиран от #27

  • 10 Киро Острото

    206 8 Отговор
    Много глупава тая украинка да иде в Германия.Да дойде на Слънчев бряг.Ще живее като царица.
  • 11 Сталин

    168 20 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Ромите са европейски граждани и евроатлантици и не могат да бъдат гонени от Европа
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Леон

    105 14 Отговор
    Госпожа Крузе Изпратете ги при Нас ще ги Настаним в хотели Ще се Справим
  • 16 ...

    56 15 Отговор
    Т.е при баба Меркел е бил просто Путински ПР.
  • 17 БгТопИдиот🇧🇬

    140 1 Отговор
    Френдовете от Д-а..вос искат да няма бели хора.

    Защото само белият човек може да ги навре в кучи ъз.

    Доказано исторически.
  • 18 Хохо Бохо

    131 0 Отговор
    Шлоци, ми пращай ги на Нюланд ве, тя ще ги посрещне топло с курабийки.....или пък не
  • 19 Aлфа Вълкът

    100 9 Отговор
    Какво ме интересува вашата л..няна Германия?
  • 20 Сталин

    179 6 Отговор
    Да настанят емигрантите в концлагери и да работят ангария за строежа на новата трансгерманска магистрала към Русия за бъдещия алианс на Германия с БРИКС
  • 21 Баба меркелица

    153 3 Отговор
    Всъщност нисичкия мъж с мустака и идеално ушитата униформа беше прав
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ФАКТ

    18 92 Отговор
    Русия е на трето място след Индия и Мексико и пред Китай по брой емигранти по света. Над 10.5 млн и над 2х повече от Сирия. Тези също са сложени към емигрантите в Германия и искат да ги гонят. За тях Ислямци и Руслямци е едно и също. А всъщност разлика няма.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ми да ги връщат

    80 4 Отговор

    До коментар #9 от "2233лло":

    И да ги пратят при оня, хасковския каунь, дето повтаря като шестволтов: ха ха, Шенген ли? През крив макарон.
  • 28 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    197 10 Отговор

    До коментар #22 от "Неоспорими Факти":

    Всъщност гледаш от грешната страна на бинокъла‼️‼️‼️
    Още Кадафи каза на ЗАПАДНалА Европа, че той спира хилядите тръгнали за Европа! Че с неговото ликвидиране Европа ще ликвидира стената спираща бежанците и те ЩЕ ЗАЛЕЯТ ЕВРОПА ‼️‼️‼️
    Тук Путин НЯМА НИЩО ОБЩО ‼️

    Коментиран от #106

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Българин

    83 4 Отговор
    Сега предстои ние да ги поемем, като държава първа регистрирала ги, нали подписаха, че влизаме в Шенген по въздух.
  • 31 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    149 5 Отговор

    До коментар #22 от "Неоспорими Факти":

    Чети ДЪЩЕ, да не станеш ЗЕТ‼️
    "По време на посещение в Рим през август 2010 година покойният либийски диктатор Муамар Кадафи опитва да извлече дивиденти от това, като "пророкува", че има опасност Старият континент да стане "черен".

    "Европа ще се превърне във втора Африка, ако се отключи бежански поток", заявява Кадафи и допълва, че той може да спаси континента среду 5 млрд. евро годишно, като държи африканските имигранти далеч от континента.

    По думите му, ако тези средства не бъдат предоставени, Европа ще стане „черна“ и ще бъде наводнена от мюсюлмани. Либия е врата към Европа и от Европа зависи да не се превърне във втора Африка!"
    ‼️‼️‼️‼️
    Къде видя Путин 🤔

    Коментиран от #38

  • 32 Съсел

    153 1 Отговор
    Така е благодарение на вещицата Меркел, която искаше Нобелова награда за мир, не успя да я вземе, но пък успя да разруши не само Германия но и Европа, като я ислямифицира без нито един изстрел. А германското управление пак лапна по голям залък отколкото може да преглътне.

    Коментиран от #108

  • 33 Жмръц

    101 2 Отговор
    Да дадат шанс на Алтернатива за Германия да се погрижи за мигрантите.Чи,ко?Хората си знаят работата.

    Коментиран от #100

  • 34 Курт

    98 2 Отговор
    В западна украина няма военни действия и мизерните условия за настаняване са да не насърчават платен туризъм .
  • 35 Анонимен

    88 1 Отговор
    Майка Меркел ги вика още.Дивото зове.Прииждат много на талази ,съмнителни личности с модерен мургав тен.Какво мислехме,каква стана .Туй са фактите.Защо се пробужда Германия.
  • 36 ФАКТИ

    26 7 Отговор

    До коментар #29 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Фумата ТАЛАЗИ да ти говори нещо? Научи се да петеш. Едно е 100-200 човека, друго е 100-200 000
  • 37 гост

    96 11 Отговор
    Хора спрете да давате оръжие на Зеленски за да спре войната и да няма бежанци! Помогнете на украйнците да се върнат като спре войната ,а не настанявайте във временни убежища. Свикнат ли на хубаво ,няма да се върнат в Украйна. Не забравяйте ,че има бежанци и от Сирия, и от Афганистан, и от Африка. Не сте слънце да огреете всички и затова икономиката ви се срива ,защото имате много социални програми,но уж политическите емигранти не искат да се социализират. Това се знае ,но не трябва да се пише и говори защото е истина, която я изопаават с думата дискриминация.

    Коментиран от #115

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 хотелиер от сънито

    48 4 Отговор
    веднага да идват при мен тез укр да заместят избягалите от мен ратаи от бангладеш да ги настаня и храня докато ми работят
  • 41 Така е

    87 4 Отговор
    Връщайте ги тези примитивни хъхрещи ислямисти, откъде са дошли. То няма нищо човешко в тях.

    Коментиран от #118

  • 42 Иван

    83 2 Отговор
    Усетиха се но вече е късно

    Коментиран от #43

  • 43 Те тва са умните арийци

    98 1 Отговор

    До коментар #42 от "Иван":

    Ние, тъпите българи, още в началото разбрахме какво ще стане, те ги посрещаха с плюшени мечета. Ония пък им върнаха жеста с ножове.

    Коментиран от #44

  • 44 Кдкд

    10 35 Отговор

    До коментар #43 от "Те тва са умните арийци":

    Да, тъп си. Като за начало, никой не иска да идва и остава тук по обясними причини.

    Коментиран от #57

  • 45 ГЛАВАНАК БАНКЯНСКИ

    81 3 Отговор
    Меркел ги покани и те не чакаха дълго, за да се втурнат към "хубавия и лесен живот". Но защо страдаме, заради няколко безмозъчни същества, всички ние? Това е въпросът.

    Коментиран от #54

  • 46 Валери

    81 10 Отговор
    Хитрите украинци-т.нар.укри да ги напьхат в свинарници!а вБьлгария са по хотели.да пратят при тях и нашите управници,че има Бьлгари ровещи по казаните а на укрите дават щедри помощи!Вьн!!!!!укрите на лагери в Хасково с водоноска!
  • 47 Факт

    69 2 Отговор
    Планът Калерги от 1923г. е в пълна сила : унищожението на бялото население и унищожението на христянството !

    Коментиран от #124

  • 48 долу ЕС

    45 2 Отговор
    кой за каквото е гласувал това ще получи, 30 пр там не са германци, до 20 г ще са 50 пр. wir schaffen es, каза Меркел, да излезе и да го каже сега

    Коментиран от #116

  • 49 катран

    53 3 Отговор
    дойче зеле на соросонерес-гьобелс пропаганден...остава само едно..да изгоните германци и на тяхното място да настаните мюслимани,които виждаме на картинката..Няма как десетки милиони мюслимани да бъдат извозвани..по-лесно шваби да се изнесат..Те мюслиманите не са виновни, тях ги поканила Меркел..Сега затваряте границите..това трябваше да го направите през 2015г...Германистан ще го заличат..Ако не се появи нов Хитлер..Сорос плаща..той осигурява логистика..
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 знаещия

    16 18 Отговор
    колкото и да не ви се харесва на господата Български гастрольори, на Германия и трябват емигранти за да свали цената на работната ръка , демек заплатите ...
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 знаещия

    2 24 Отговор

    До коментар #45 от "ГЛАВАНАК БАНКЯНСКИ":

    а ти главвоч Балкански - от къде идваш - не си ли и ти емигрант?!??
  • 55 Смях

    55 5 Отговор
    Супер смях. Общината в Германия с 15 000 души не може да се справи с 500 емигранти. За сравнение в Община Приморско с население 7 000 души по едно време имаше 10 000 украински бежанци. Това е мега несериозна статия

    Коментиран от #109

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Те тва са умните арийци

    12 0 Отговор

    До коментар #44 от "Кдкд":

    И ти си като тях. Четене с разбиране не ти е силната страна и ако нищо не кажеш, поне няма да ти личи.
  • 58 Справедлив

    42 2 Отговор
    Запада / и неговите подчинени / с политиката си се самоунищожава. Иска да печели но не ще мигранти. И двете му желания са грешни. Насила ли ги караха да привличат мигранти ? Всяка територия на която населението и държи - трябва да бъде неприкосновена. Всяка жаба да си знае гьола. Грешният път по който е тръгнал света, трябва да се прекъсне.
  • 59 КРАСИВАТА МАЙМУНА

    40 2 Отговор
    ГЕРМАНЦИТЕ , ЖИВИ ДА ГИ ОЖАЛИШ ! ДЕ ДА ГИ ВИДИ СЕГА ХИ.....Р .,ТРЕТА СВЕТОВНА ВЕДНАГА Е ЗАФАНАЛ !

    Коментиран от #60

  • 60 ТОЧКА

    21 0 Отговор

    До коментар #59 от "КРАСИВАТА МАЙМУНА":

    АБСОЛЮТНО ВЯРНО !!!!!
  • 61 Панталей

    54 2 Отговор

    До коментар #23 от "Неоспорими Факти":

    Наистина ли е Путин?
    Афганистанските талибани, които преди това бяха муджахидини, а след това станаха членове на ИДИЛ(три организации, създадени от Щатите) след разгрома на последната, напълниха Европа със своите касапи и сърцеяди. Те донесоха свои древни национални традиции като педофилия, зоофилия, индивидуално и групово изнасилвачество.
    Сега талибаните взеха властта в Афганистан и призоваха своите да се приберат, но те биват заместени от тамошните мекерета на САЩ, със същите традиции.
    Когато има бежанци от война, това обикновено са семейства - мъже+жени+деца+старци. Нали си спомняте реките от млади мъже 15-35г. от 2015-а? Тогава имаше информации, че всеки един от тях разполага с няколко хиляди долара/а не рубли/ за път и модерен смартфон. Което породи подозрения, че всичко това е организирано и финансирано от определени центрове.
    Като вземем предвид и безропотността, с която европейските правителства си сложиха тази змия в пазвата, можем да направим извод, че тези центрове, спрямо Путин, са разположени в доста по-западна посока.

    Коментиран от #119

  • 62 СЪВЕТ

    37 2 Отговор
    Да ги настаняват в хотели или да ги прибират по домовете си. Добре дошли в реалната действителност евроатлантически т@п@ци

    Коментиран от #64

  • 63 Хигиенистка

    39 4 Отговор
    Навес от дъски в Германия или безплатен, морски хотел на Златни.Туй е въпросът.
  • 64 Цъки

    10 28 Отговор

    До коментар #62 от "СЪВЕТ":

    Никой не мигрира в Мацква, при твоите

    Коментиран от #98, #120

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Врял и кипял

    21 1 Отговор
    Всяко чудо за три дни..най много седмица.Всичките тия усилия са да не би Алтернатива за Германия и Сара Вагенкнехт да спечелят на изборите.Стари трикове...
  • 67 Да не се оплакват немците,

    34 0 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    а да потърсят сметка на баба шмеркел и наследницата и фонлайнен. Те докараха тази напаст и е редно те да отговарят за последствията.
  • 68 Ние съвсем спокойно

    30 1 Отговор

    До коментар #3 от "Фен":

    можем да си ги отпратим по живо по здраво, кой откъде дошъл! Въпрос на желание и организация! Повечето от мигрантите са опасни елементи, радикализирани, влизат в конфликти. А това са сериозни основания да си ги изпратим у тях!
  • 69 Виновен е, и още как.

    2 25 Отговор

    До коментар #22 от "Неоспорими Факти":

    Само че, за да влезе това в нечия глава, във въпросната глава трябва да има силно нагънато сиво вещество. При липсата на такова, мисията е невъзможна. Но пък за сметка на това се раждат нови и нови "лидери", вземащи всеки понеделник списъка с опорните точки от баба елеонора мутрофанова. И неграмотният български народ кълве ли кълве.
  • 70 Ха ха ха ха

    29 2 Отговор
    Украински семейство живеело в дървена барака.Веднага да идват в България.Ще ги настанят в поне 4-звезден хотел на пълен пансион.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Станимир

    17 0 Отговор
    ДОЙЧ ОВЦИИИ ХАК ДА ВИ Е!
  • 75 Дойчо Германов

    11 0 Отговор
    дойчОвци
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 НЕ САМО В ГЕРМАНИЯ

    37 0 Отговор
    А В ЦЯЛА ЕВРОПА ТРЯБВА ДА СТАНЕ ТАКА!!!КОГАТО СИ ЗДРАВ И МОЖЕШ ДА РАБОТИШ НО СЕДИШ НА ЧУЖД ГРЪБ,В ЧУЖДА ДЪРЖАВА ВЪН ОТ ТАМ ,ПАРАЗИТИ НЕ НИ ТРЯБВАТ.ЕС ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗПАДНАТ,ЗАЩОТО ДАВА ТВЪРДЕ МНОГО ПРАВА НА ТАКИВА НЕАНДЕРТАЛЦИ,МЪРЗЕЛИВИ И ПРОСТИ ДА ЖИВЕЯТ НА ЧУЖД ГРЪБ!

    Коментиран от #79

  • 78 Западът не е глупав,

    24 1 Отговор
    тъпите са некомпетентните послушковци като гинеколожката, скачачката на батут, партийната секретарка от ГДР и други подобни. Народите не ги щат защото ги виждат какво правят по цял ден - джамията, дюнерджийницата, кафето, магазини, алкохол, наркотици, бардаци. Безплатна квартира, социал, безплатни кухни и мед. обслужване. А какво им обещава мюфтията - като умрат и отидат в рая по 75 непотящи се девици и студен шербет. На запад са по-добре и от този рай. Преди стотина години един друг етнос се опита да живее на гърба на европейците та трябваше Съюзът на художниците в Австрия да пратят свой член да оправи картинката. Той пък се престара, та целият свят едвам го спря.
  • 79 Правата които

    20 1 Отговор

    До коментар #77 от "НЕ САМО В ГЕРМАНИЯ":

    дава ЕС са много добри, но трябва да важат само за гражданите от ЕС. Да се оправят законите за социални помощи в страните от ЕС така, че от тях да се възползва само местното население. Дошъл някой от Сомалия и хоп - жилище, пари, кола без да работи. Щом в страната от която идва няма война - на първия самолет и да си ходи. Афганистанците например от кого бягат?

    Коментиран от #121

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Това не добре

    15 1 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Ще вземат да се натресат обратно тука с новите си "права" ,ще чакат на нашите данъци да получават наготово защото няма да искат а и не могат нищо да работят вече поколения наред.
  • 82 Ама интеграция бе

    20 0 Отговор
    Тия дето ни размахваха поучително пръст че не сме ги били интегрирали тия същите.Амчи интегрирайте ги тия бе,докато ви ръгат с ножове по улиците,като не ни чувахте какво ви казвахме че представляват и че разбират единствено само езика на силата понеже с раждането си така са възпитавани в стадото си
  • 83 андрей от тв.

    9 0 Отговор
    ако не можете да ги настанете ,обадете се на мама меркел.....................
  • 84 МИТ

    2 0 Отговор
    На снимката бежанката е готинка
  • 85 Сталин

    13 0 Отговор
    Само да не отворят Аушвиц за гостите от Дуисбург
  • 86 Дойчен Кочен

    16 1 Отговор
    Какво има да се чудите - настанявайте ги у Меркел! Нали тя ги покани!
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Ти да видиш

    17 1 Отговор
    Е,отсели са зърното от плевата и сега търсят место къде да изхвърлят боклука! Кое ли ще е депото за боклука??? Нещо ме гризе една мисъл, ама де да видим!!!
  • 90 граф Монте Кристо

    19 0 Отговор
    Това им е грешката,защо ги оставят да хайманосват по улиците,да ги вкарат всички не в бежански ,а в трудови лагери.А на който не му харесва да бачка от тъмно до тъмно,по етапния ред и вАзия или Африка,без излишно усукване и пазарлъци.
  • 91 БРАТУЖКИМ

    2 6 Отговор
    ТОВАР ИШЧИ ПОЖИЗНЕНИЯТ НИ ВОЖД Е ОБЕЩАЛ ДА РЕШИ ПРОБЛЕМА С БЕЖАНЦИТЕ В ГЕРМАНИЯ КАТО ПУСНЕ 38 ЯДРЕНИ И...ИМА БЕЖАНЦИ ИМА ПРОБЛЕМ НЯМА БЕЖАНЦИ НЯМА ПРОБЛЕМ. ОЧАКВА ЗАЯВКИ ОТ ДРУГИ С ТОЗИ ПРОБЛЕМ. С ЛАВА НА ВСИЧКИ РОССИ ДОКРАК!!!...
  • 92 Каунь

    8 0 Отговор
    Амчи то само от Украйна са бежанци, всичко друго е ненужни боклуци
  • 93 Вижте ги

    11 0 Отговор
    Чистите арийци,
    станали чер нил ки,
    а у кра и н ци -
    живеят кат гор ил ки

    С "благодарност" и " благословии" за онзи то луп Мер .келка ! Тя съсипа Германия и ни завеща нашенския то луп.
    Мечтаем за онези години, когато беше в сила мъдростта: Всяка жаба да си знае гьола. Какво са хукнали безконтролно от държава в държава. И вместо да ги окопчаят с веригите и да ги натирят обратно, видите ли европейските измислени лидери им търсят подслон и храна. Беше време нормално, когато нямаше площадни революции и изфабрикувани от американците демокрации, нямаше криворазбрана с в о бо д и я и ю р кане към държави, където хората си бяха устроили нормален живот. Сега е някаква лудост...гастарбайтери тръгнали от на май ната си да работят по чужди земи, да ползват чужди уредени помощи...Разврат световен. Не е на добро.
    13:58 12.09.2024
  • 94 Охчо

    4 1 Отговор
    Не проумявам защо милиони мигранти искат да се натъпчат точно в Германия.Тя да не е разтегателна
  • 95 Перо

    12 1 Отговор
    Алтернатива за Германия ще оправи нещата! Германците не са довели силово мигрантите в Германия! Джендърията на Меркел ги подлъга на тази тегоба, а украинците сами са си виновни, защото допуснаха военния преврат и две ционистки правителства да ги управляват и провокират войната!
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Отивайте в Германия!

    6 0 Отговор
    Меркел ви Покани! Юруш към Германия!
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Болярин

    8 0 Отговор
    Ако не се вземат спешни мерки за връщането на мигрантите от Германия, то германците ще започнат да мигрират от ГЕРМАНСКОТО ГЕТО НА МЕРКЕЛ !
  • 100 Пак съм аз

    10 0 Отговор

    До коментар #33 от "Жмръц":

    Скоро Алтернатива за Германия ще върне музейните експонати с "обща баня" в експлоатация и всичко ще се оправи в държавата !!!🤫🤭😂
  • 101 Така е ..

    8 0 Отговор
    Немците да благодарят на Меркел. Тя ги покани в Германия.
  • 102 Буба лази

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Там наистина е пълно с нашенски мургавели
  • 103 Кунц

    11 0 Отговор
    Германците работят за да може мигрантите да не работят. Ама ще дойде Видовден и един с мустак....
  • 104 Валентина Йовчева

    7 0 Отговор
    Кога ще стане така -а не да ги настаняването в петзвездни хотели където си паркират супер модерните джипове,безплатно лечение,а нашите деца умират от липса на здравеопазване,пари на ръка им се дава,а те вадят от джиповете хиляди банкноти в евро и т.н.
  • 105 Дойчланд..

    7 0 Отговор
    унтер аллес... Късно е бацета, мандалото лопна, фереджето падна, сега си берете плодовете на азиатските инженери и лекари....
  • 106 Дгх

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    От къде го измисли това.
  • 107 .....

    1 0 Отговор
    ......
  • 108 Галин

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Съсел":

    Ако бежанците бяха руснаци,Меркел дали щеше да е вещица.. Продължавайте все така. Кой каквото прави за себе си го прави.

    Коментиран от #111

  • 109 Германия

    1 1 Отговор

    До коментар #55 от "Смях":

    Не е такава сила,за каквато я мислят. Не случайно толкова реват против Ердоган,защото турската държава се изплъзна от ционистките ръце . Правят всичко възможно да я притиснат икономически, като си измислят разни неща за техния туризъм,за лирата и т.подобни.

    Коментиран от #117

  • 110 Чук

    3 0 Отговор
    Личните ти ценности фитка дойчовска са единтсилен шут на навлеците
  • 111 Селската баня попа с топа

    1 0 Отговор

    До коментар #108 от "Галин":

    Ама не са)))))
  • 112 Обективен

    3 0 Отговор
    Отидете пред нейния дом и благодарете на баба си Меркел!
  • 113 Мурджо

    5 0 Отговор
    Меркелица нали ги посрещна с "ДОБРЕ ДОШЛИ"! Пращайте ги при нея!
  • 114 Isтината

    1 1 Отговор
    EVROПА СИ ЗАМИНАВА ..ПОЧЕРНЯВА И КОЙ НЕ ВИЖДА....ПОЛУЧАВАЩИТЕ ОБЛАГИИ...А КОЙ СТРАДА...НАРОДА..А ТОЙ Е МНОГО И МНОГО....ХОРАА СЪБУДЕТЕ СЕ ИИИ КАКВО ЧАКАТЕ???? ГЛАВАТА НА ЗМИЯТА СЕ ВИЖДА И КАКВО СЛЕДВА...ГОЛЯМ КАМЪК...

    Коментиран от #122

  • 115 Хора, спрете да ближете задните

    5 2 Отговор

    До коментар #37 от "гост":

    ботоксирани части на Путин! Украинците ще се върнат в Родината си, когато руските фашисти спрат войната! И недей мрънка, щото може да се обърнат така нещатаз че ти да заемеш мястото на мястото на украинците! Тогава в друга тоналност ще виеш!
  • 116 Я, не опитвай да пропагандираш

    3 3 Отговор

    До коментар #48 от "долу ЕС":

    за руски интереси! За мен мигрантите от арабския свят и руските фашисти са еднакво опасни за Европа! Не искам нито едните, нито другите! Както и не искам България да се върне "в лоното на имперска Русия"!!! Ясно, нали! Това че на някого му плащат жълти стотинки (визирам всички като теб) за да списва тук и да лобират за руското джудже, не означава, че целокупният български народ с умиление си пада по Путин и разбойниците около него! Никога повече в съюз с тази нация, потънала във водка и мизерия! Победа за Украйна! Войната трябва да се пренесе в Русия!
  • 117 Боли ги "главата" германците

    1 1 Отговор

    До коментар #109 от "Германия":

    за Турция. Как главите ви виждат толкова несъществуващи и въображаеми неща, чудно ми е. Турция им се "изплъзнала"? Ха, я питай турските граждани дали са доволни, че "са се изплъзнали" от германците и Европа??? Неслучайно, османската империя е правила напъните да завладее Европа! А ти ми говориш едва ли не, че напъните сега са "да се изплъзне от Европа"! Я, не ставай смешен! Турците с десетилетия си продължават да работят в Германия и там никой не ги закача там, защото турите са доказано съвестни работници. Нито са фанатизирани, нито чакат на помощи, нито раждат като арабите нон стоп. Да не говорим, че по време на масовите емигрантски потоци, минаващи през Турция и самите турци роптаеха срещу емигрантските лагери. Не гледай Ердоган какво говори. Важни са народните настроения! Дай да не виждаме враг, там където го няма.
  • 118 Мони

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Така е":

    Да ги пращат на фронта на Украйна или от къде са дошли да видим кое ще изберат
  • 119 Да, наистина

    0 1 Отговор

    До коментар #61 от "Панталей":

    е Путин! Всичко, което прави този фашизиран елемент, особено след февруари 2022 г, доказва че е Путин! Евтина ти е и елементарна пропагандата! Действа само пред баламурници! България е европейска държава и такава ще си остане! Който точи лиги по степите и Азия, моля да се премести и да си живее животецът ТАМ: в Азия и степите! Ако има повечко късмет, може и личен паж на Путин да се глави.
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 От брадатите муджехидини

    2 0 Отговор

    До коментар #79 от "Правата които":

    Но имам съмнения, че и част от самите муджехидини бягат в Европа за да си живуркат като принцове на помощи и квартирки. Изучиха се, ей. Изучиха се, къде е лесно и меко и сега спиране няма.
  • 122 И какво следва, уважаема латиницо?

    0 1 Отговор

    До коментар #114 от "Isтината":

    Да се обърнем към джуджето ли? ААА, не! Вашите мокри и лепкави сънища са си САМО ваши! Не ги прехвърлайте на нас! Сънувайте, мокрете се, но с нас не се занимавайте! При нас, вашият фаворит с размери на нещастно джудже, не върви.
  • 123 България

    1 1 Отговор
    Някои създават хаос в Европа и по-точно в Западна Европа !! Кои са те ??? Очевидно е, че това са тези, които мразят Запада !! А всички те имат имоти и децата им живеят на Запад !! Но най-плашещо е, че други раси населяват Европа,а те са с друга култура и мислене !! Пълен хаос !! До какво ще доведе това ??
  • 124 Така е

    3 0 Отговор

    До коментар #47 от "Факт":

    За съжаление постигнаха целта си!Разбиха всичко възможно което може да обединява белите хора.
  • 125 Елена

    0 0 Отговор
    Да,това не е България,където Българските граждани и данъкоплатци да плащат заплатите на продажните"политици",които упражняват геноцид над тях в интерес на кесията си.Тук им осигуряваме пребиваване в хотели в курорти и ги носим на гърба си.Отново двойни стандарти за България и останалите членове на ЕС.Много ме е яд,че години наред позволяваме на т.н политическа класа да издевателства над нас,родителите и децата ни,че и им плащаме за това.
  • 126 Симу

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Фен":

    В София са добре дошли. Евроатлантиците ще ги интигрират начело с баш евроатлантика Шиши
  • 127 Анонимен

    0 0 Отговор
    А Българските управници лизедупци ги настани ха в луксозни хотели и помощи им дават а българите са в нищета
  • 128 Mама Изперкел

    0 0 Отговор
    Май спряха бързо-бързо да пеят: "Say it loud, say it clear refugees are welcomed here". Германия не изневерява на традицията си да унищожава Европа за пореден път в историята.
Новини по държави: