Тема: Украйна

15 Септември, 2024 08:13 4 580 156

Взеха ли решение Вашингтон и Лондон да позволят на Украйна удари в дълбочина на руска територия?

  • русия-
  • украйна-
  • ракети-
  • джо байдън-
  • киър стармър-
  • нато

Въпросът какво са решили двамата лидери остана висящ, след като по-рано руският президент Владимир Путин заплаши, че такова разрешение ще се счита за пряко участие на НАТО в конфликта

Взеха ли решение Вашингтон и Лондон да позволят на Украйна удари в дълбочина на руска територия?  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Киър Стармър и президентът на САЩ Джо Байдън обсъдиха възможността Украйна да използва доставени от Запада ракети с голям обсег на действие срещу Русия, но не направиха официални съобщения за това след срещата си, състояла се в Белия дом в петък, отбелязва британският в. "Гардиън".

Въпросът какво са решили двамата лидери остана висящ, след като по-рано руският президент Владимир Путин заплаши, че такова разрешение ще се счита за пряко участие на НАТО в конфликта. Британският премиер каза пред репортери в Белия дом, че той и президентът на САЩ са "обсъдили подробно стратегията", но подчерта, че темата на срещата не е била обсъждането на "конкретни възможности".

Точно преди срещата официални представители казаха, че Стармър ще притисне Байдън да подкрепи плана му да позволи на Киев да използва британски ракети "Сторм шадоу" срещу Русия. Британският премиер съобщи обаче, че той и Байдън ще обсъдят плана на Общото събрание на ООН в Ню Йорк следващата седмица „с по-широк кръг от хора“.

Байдън, от своя страна, отхвърли заплахите на Владимир Путин и не се поддаде на дрънкането на оръжие от страна на руския президент, като заяви, че не е съгласен с неговото твърдение, че използването на ракети "Сторм шадоу" от въоръжените сили на Украйна срещу Русия би означавало война между НАТО и Москва. "Всъщност не мисля много за Владимир Путин“, добави Байдън.

Посланикът на Русия в ООН Василий Небензя заяви в петък пред Съвета за сигурност на ООН, че ако западните страни позволят на Украйна да нанася удари в дълбочина на руска територия, тогава страните от НАТО "ще водят пряка война с Русия“, предаде Ройтерс.

"Ако решението за отмяна на ограниченията [за използването на ракети с голям обсег] наистина е било взето или се бъде взето, това ще означава, че от този момент страните от НАТО започват пряка война с Русия. В този случай, разбира се, ще бъдем принудени да вземем съответните решения с всички последствия за западните агресори. Нашите западни колеги няма да могат да избегнат отговорността и да прехвърлят вината върху Киев“, заяви Небензя.

Представители на Вашингтон обвиниха Путин, че се опитва да сплаши страните от НАТО да не подкрепят Украйна, отбелязва "Политико". Европейски лидери също отхвърлиха заплахите на руския президент. Полският премиер Доналд Туск каза: "Не бих придал прекомерно значение на последните изявления на президента Путин. Напротив: те по-скоро разкриват трудната ситуация, в която се оказаха руснаците на фронта."

Пред "Политико" двама британски служители, пожелали анонимност, са изразили обаче съмнение, че използването на ракетите "Сторм шадоу" ще промени хода на войната, макар че Володимир Зеленски настоява, че това би довело до значителни успехи за Украйна.

Междувременно украинският президент съобщи, че нахлуването на украинските въоръжени сили в граничната руска Курска област е имало желания резултат, забавяйки напредъка на Москва на другия фронт - в Източна Украйна. В петък той посочи, че контраатаката на Русия в Курска област не е донесла големи успехи на Москва. Това противоречи на твърденията на Кремъл за успехи и на двата фронта. Зеленски каза, че Русия има 40 000 войници, концентрирани на Курския фронт. "Все още не сме видели сериозни руски успехи“, добави той. Руското министерство на отбраната от своя страна съобщи в петък, че московските войски са си върнали контрола над десет села, окупирани преди това от Киев. Информациите по развитието на събитията там не могат да бъдат проверени през независим източници, подчертават западните медии.

Междувременно и вторият по големина доставчик на оръжие за Украйна – Германия – продължи да отказва да предостави на Киев ракети "Таурус", чийто обсег на действие е 500 км, съобщи Асошиейтед прес. Канцлерът Олаф Шолц защити отказа си да изпрати такива крилати ракети на Украйна, като каза пред германските депутати в сряда, че благоразумието не е слабост.

Шолц от месеци не се поддава на настояванията на Украйна за ракети "Таурус", които поради големия си обсег могат да бъдат използвани срещу цели далеч в руска територия.

Тази позиция разочарова основния дясноцентристки опозиционен блок (ХДС/ХСС) и части от трипартийната управляваща коалиция на Шолц. Критиките не намаляха, след като Шолц най-накрая предложи подробно обяснение миналия месец, посочвайки, че Германия не трябва да се включва пряко във войната.

Като част от координирани действия от руска страна прозвуча и публикация в платформата Teлеграм в петък на председателя на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин. Той обвини НАТО, че е силно замесена във вземането на военни решения в Украйна. В поста в официалния си канал Володин обвини Северноатлантическия пакт, че помага на Украйна да избере кои руски градове да атакува, дава указания на Киев и съгласува определени военни действия. Володин обаче не приведе никакви доказателства в подкрепа на твърденията си, посочи "Франкфуртер рундшау".

Мирният план на Зеленски

Преди седмица украинският президент каза, че има план за прекратяване на огъня и ще го покажа на Джо Байдън, на Доналд Тръмп и на Камала Харис. Той заяви това по време на интервю за италиански медии, дадено в Чернобио, в Северна Италия, където участва в ежегодния форум "Амброзети", съобщават РАИ Нюз, АНСА и "Република". Зеленски изрази надежда, че до ноември ще може да представи плана си на американските представители.

"Надявам се, че ще имам възможност да покажа този план на Байдън и на кандидатите за президент на САЩ - Харис и Тръмп, и да получа отзиви и мнения за него", казва президентът на Украйна.

Той отбеляза, че до момента не е споделял с никого нищо от плана. "Първият контакт ще бъде с Байдън. В плана говорим не само за оръжия, но и за важни глобални въпроси. Накратко, говорим за конкретен пакет от мерки в областта на отбраната. И ако го имаме, това ще бъде силно възпиращо средство за Русия и за приключване на войната при условията на дипломацията", заяви още той.

Зеленски добави, че иска да покаже плана на действащия президент на САЩ, защото в него има някои точки, които зависят от Америка.

В събота пред Си Ен Ен Зеленски повтори намерението си да сподели плана както с Байдън, така и с Харис и Тръмп. Тъй като много неща зависят от решенията на Конгреса на САЩ, "планът за победа" би трябвало да бъде представен и на Конгреса, посочи украинският държавен глава. "След тези стъпки ние сме готови да го споделим с народа", добави президентът.

Той каза, че няма представа какво има предвид Тръмп, когато заявява готовност да сложи край на войната до дни, ако бъде избран за президент на САЩ. Тръмп подчерта, че постигне прекратяване на войната дори преди още да е встъпил в длъжност след евентуалното си избиране. Изборите в САЩ са на 5 ноември.

Решение за ракетите предстои да бъде обявено

Служители на Обединеното кралство казаха, че се надяват решението по въпроса за използването от Украйна на ракети с голям обсег да бъде потвърдено на Общото събрание на ООН по-късно този месец, когато световни лидери, включително Байдън и Стармър, ще се съберат в Ню Йорк, отбеляза "Политико".

Западни служители казват, че решението, ако бъде договорено, само по себе си няма да промени хода на войната, но са все по-отворени към молбите на Украйна, че така ще помогнат на Киев да спре напредването на руските войски на източния фронт през последните месеци.

Как ще реагира Москва в случай на положително решение относно ракетите предстои да видим.

Вербалните сигнали на Русия към Запада за опасността от ескалация нямат ефект, което означава, че е необходимо "да се промени характерът на сигнализирането“, заяви пред ТАСС руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков. Той допълни, че Москва знае, че Западът е взел решение дали да позволи на Украйна да атакува Русия с ракети с голям обсег на действие и е информирал Киев, но не уточни какво е решението.

Така че остава да се види какво ще произлезе от срещата на западните лидери в рамките на Общото събрание на ООН.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 БгТопИдиот🇧🇬

    93 10 Отговор
    Нал Кииф ши решаваше сам ?!?!?!
    Мъ Киииф е независим ,майтап бе Уйли !

    Коментиран от #12

  • 3 Последния Софиянец

    99 16 Отговор
    Говорителят на Белия дом каза че приемат сериозно думите на Путин и забраняват удари на Украйна в Русия.
  • 4 дон Вито

    73 6 Отговор
    Който има какво да губи, смята риска да го загуби.
    Пари, имоти, власт...
    Пред разрушението и смъртта всеки е уязвим.
    Капиш??

    Коментиран от #45

  • 5 РАЗПАЛВАНЕТО

    29 18 Отговор
    Че това решение е взето още 2022. Чака се правилния момент.

    Коментиран от #24

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ултиматум

    96 10 Отговор
    Удари на САЩ и Великобритания от "украинска" територия ще се считат за нападение срещу РФ, последствията могат да бъдат ограничени ядрени удари срещу обекти във Великобритания и Западна Европа. Германия дава заден засега.

    Коментиран от #28

  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    90 8 Отговор
    Има ли ОЩЕ НЕРАЗБРАЛИ
    КОЙ ПОДКЛАЖДА, ПОДДЪРЖА и ИСКА ОЩЕ И ОЩЕ ВОЙНА ❓‼️
    Дори изкукуфелия старец вече дава заден❗
    Но премиер на НАглия спря ZE от преговорите за мир, а сегашният настоява за удари в дълбочина ‼️

    Коментиран от #26

  • 9 Пак аз @ 111

    77 5 Отговор
    В крайна сметка нищо няма да ,,произлезе от срещата на западните лидери ,, , защото шубето е голям страх ...Само си чешат езиците и се правят на велики , но всъщност на никой от шолцовците и байдъновците не им стиска , защото много добре знаят какво следва , ако решат да се заиграват с мечката .
  • 10 попара

    67 5 Отговор
    Ако позволят,отговорът ще е ядренна война.
  • 11 ГЛЕЙ СИГА

    61 5 Отговор
    АДЕ ПЪРВО ПРЕМЕСТЕТЕ РАДАТА В ПОЛША
    ЩОТО НАЛ СА СЕЩАТЕ
  • 12 ДрБр

    7 65 Отговор

    До коментар #2 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Нали Киев за два дня?

    Коментиран от #15, #19

  • 13 Какво е казал бай политико

    65 5 Отговор
    няма значение!

    Важното е че украинци не могат да изстрлелват такива ракети. И Олав Шолц го каза и много други!

    И в това е проблема, който бай "Политико" и компания премълчават гузно.

    Коментиран от #30, #114

  • 14 Ще мируват

    65 7 Отговор
    Джо колкото и да е дементен разбира, че при такова решение пустинята Мохаве само за 10-20 минути ще се разшири от Атлантическият до Тихият океан, а прогнилият пиратски остров ще изчезне.
    Долари, ако все пак някой е останал въобще няма да се търсят.
  • 15 БгТопИдиот🇧🇬

    43 3 Отговор

    До коментар #12 от "ДрБр":

    Галка ли спусна тези глюпостни опорки ?!?
  • 16 Кирил

    9 79 Отговор
    Русия все още може да избегне разгром и гражданска война с разпад.
    Условията са четири. Изтегляне до международните граници, предаване на военнопрестъпници, репарации, демилитаризация.

    Коментиран от #34, #92, #137

  • 17 ЖЕЛАНАТА ЕВРОПЕЙСКА ВОЙНА

    52 5 Отговор
    Англо-американски ще ескалират конфликта до последно. Ясно е, че скоро ще има удари дълбоко в Русия. Англичаните вярват, че ще са в безопасност на острова си, а американците са далеч.
  • 18 Kaлпазанин

    55 5 Отговор
    Бомбите ще гърмят в ЕС ,англосаксиите ще подпалят света
  • 19 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    51 9 Отговор

    До коментар #12 от "ДрБр":

    Г.ЛЮПЧО,
    ген. Мили ясно каза
    "АКО не се намесим Киев ще падне за 72 часа !"
    Знаеш ли какво означава
    "АКО НЕ СЕ НАМЕСИМ" ❓❓
    Или дори НЕ знаеш кого цитираш❗
  • 20 ...

    38 2 Отговор
    Байдън да вземе решение!?! Това е нонсенс!!!
  • 21 БгТопИдиот🇧🇬

    4 42 Отговор
    крематорките не спират да пушат в блатата, забравих да спомена
  • 22 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 35 Отговор
    всичко е по план сказал бункерния трус‼️

    Коментиран от #39

  • 23 Последния Софиянец

    6 54 Отговор
    А от пияните братушки нищо не остана, всичко замина при кабзон.
  • 24 ха ха

    31 6 Отговор

    До коментар #5 от "РАЗПАЛВАНЕТО":

    това решение е взето още преди "мейдана" , сега съгласуват медийните " истини "
  • 25 ⚜️Лопата с чип⚜️

    6 39 Отговор
    втарая изтече у нужника
  • 26 Kaлпазанин

    50 3 Отговор

    До коментар #8 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Не разбрали са лбгт феновете ,а те са доста .няма конспирация има лъжи и никой не може да ме убеди че руснаците ще са виновни ,дано поне след армагедона да няма ротшилди и сие

    Коментиран от #31

  • 27 Kaлпазанин

    4 42 Отговор
    За това трябва по бързо да се унищожи пияния агресор.
  • 28 Контра

    6 36 Отговор

    До коментар #7 от "Ултиматум":

    А ограничени ядрени удари по руска територия след това също ще има. Какво ще обяснява тогава милиционерчето?

    Коментиран от #88

  • 29 не разбрах

    77 7 Отговор
    Как удари на Украйна в Русия са акт на самозащита? Когато жертвата започва да атакува, тя спира да бъде жертва и се превръща в агресор. Формалната логика казва, че Украйна може да се отбранява само на собствената си територия, навлизайки в чуждата, тя вече е нападател. При това Украйна не нанася удари върху военни обекти, както прави Русия, а удря жилищни квартали и избива цивилни. Тези факти поставят редица закономерни въпроси, отговорите на които Запада никога няма да поиска да даде. Европа е пълна с американски и натовски бази, които са легитимна цел на евентуални руски удари. Европа е обезоръжена след като две години активно въоръжаваше Украйна. Значи оставаме на милостта на САЩ, но видяхме, че прехваленото им оръжие и ПВО се издъниха в Украйна.В България без война сме без вода, предстои да останем без ток, а храната, която ядем, е истинско оръжие срещу здравето ни. С приятел като Запада, врагове не ни трябват.

    Коментиран от #106

  • 30 Кодовете със сателитните данни

    43 3 Отговор

    До коментар #13 от "Какво е казал бай политико":

    за насочването могат да бъдат използвани за ракетите само от натовски оператори, на мястото на изстрелването.
    И те да извършат изстрелването. Така бе с английските и френските ракети както спомена Шолц.

    Коментиран от #32, #47

  • 31 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 45 Отговор

    До коментар #26 от "Kaлпазанин":

    Аз все пак мисля, че бункерното ще изгние в Хага, няма как да му се размине за съжаление мое‼️

    Коментиран от #33, #144

  • 32 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 35 Отговор

    До коментар #30 от "Кодовете със сателитните данни":

    И какво лошо има в това, агресора трябва да бъде унищожен‼️

    Коментиран от #38, #58

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Кирчооо

    21 4 Отговор

    До коментар #16 от "Кирил":

    Не почвай толкоз рано с пиенето

    Коментиран от #42

  • 35 Артилерист

    53 4 Отговор
    Тоз път англосаксите май наистина се стреснаха тоз път. Оня ден Дугин посъветва руснаците да оставят благородството и да започнат да бият наред. Западняците без бой нямало да се откажат...

    Коментиран от #98

  • 36 Тома

    19 2 Отговор
    К.ми янко взеха тези двамата
  • 37 НЕ МУ СЕ ЯДОСВАЙ

    36 2 Отговор

    До коментар #33 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕":

    Тя Галя ги подбира такива, да и е евтино.

    Коментиран от #53

  • 38 да де

    32 4 Отговор

    До коментар #32 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    затова ще има ракети по запада , за да бъде унищожен агресора

    Коментиран от #41, #46

  • 39 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    19 3 Отговор

    До коментар #22 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    БЕЗ.НИК СИ ПИШЕШ🖕
    БЕЗ.ПЛАН СИ СЗДАДЕН🖕
    БЕЗ.ШУМ ЩЕ СИ ОТИДЕШ🖕
  • 40 Баце

    51 4 Отговор
    Трябва ли да се стигне до ядрена война, заради лакомия и интереси на западни компании, закупили тлъсти земи в украйна, както и заради бизнес интереси на един демент, чийто син ще отнесе 17 години пандиз . Дрейфа ми се от англо-саксите.
  • 41 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    3 34 Отговор

    До коментар #38 от "да де":

    Нали ги видяхме тия ракети, аятолаха още не ги е дал, а блатните свършиха отдавна‼️
  • 42 Брендо

    28 3 Отговор

    До коментар #34 от "Кирчооо":

    Не пие момчето, клиент ми е от много време, но напоследък няма пари за качествена стока, взима от други и ето резултата.
  • 43 Лайн Ари

    31 3 Отговор
    От 5 дни една и съща статия - само заглавието различно !
  • 44 Артилерист

    6 32 Отговор
    От Киев за три дня, до къде се докараха братушките, да просят оръжие от кореа и дебелото, позор!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Артилерист

    2 28 Отговор

    До коментар #38 от "да де":

    кабзон зовет
  • 47 Ако Русия се въздържа

    31 4 Отговор

    До коментар #30 от "Кодовете със сателитните данни":

    да ги ошамари, когато скришом ползваха тази гнусна практика срещу Крим, то сега ако има официално разрешение натовци да изстрелват такива ракети дълбоко в Русия, вече няма "скрито-покрито"

    Коментиран от #54

  • 48 На момента

    35 3 Отговор
    НаркоманаЗеленски трябва да бъде ликвидиран!!!
  • 49 Антон

    39 4 Отговор
    Не се напъвайте да разсъждавате! Такива удари няма да има! Все пак шубето е нещото, благодарение на което оцеляваме! В момента търсят еленгантен начин да излезат от ситуацията, така че да се види че нато не се страхува от Русия. ТХ канали се прокрадва идеята, че всякаква руска техника е преместена много навътре, извън обсега на тези ракети. Така че нямало смисъл. Каквато и версия да измислят, е все тая, сигурното е че нито инглизи нито кравари, нито франсета им се умира заради укрия. А шолц го каза в прав текст - Германия няма да даде разрешение.
    Да ви припомняни медийната кампания за ударите по кримския мост - разговори, среши, новини по темата и накрая никой не посмя да удари мостта! Същото беше и с еф16 и всичко останало. Целта е ясна - да се оправдават стотиците милиарди помощ за укрия пред западния данъкоплатец! Защото резултата е само един - единствено забавиха настъплението на Русия и удължиха войната
  • 50 Не са

    34 2 Отговор
    Всеки ден една и съща дъвка. Разрешиха ли - не, не са разрешили
  • 51 да да

    25 5 Отговор
    Войната ще свърши, когато Русия удари примерно Полша..защо ли Полша? И никой няма да и притече на помощ..Както през 1939г....А знаете ли че Полша имаше сключен мирен договор с Германия още през 1934г...А сега малко докуументи..
    Нота от правителството на СССР, връчена на посланика на Полша в СССР В. Гржибовски

    17 септември 1939 г.
    Господин Посланик,
    Полско-германската война показа вътрешната несъстоятелност на полската държава. В течение на 10 дни военни операции Полша загуби всички свои промишлени райони и културни центрове. Варшава, като столица на Полша, не съществува вече. Полското правителство се разпадна и не проявява признаци на живот. Това означава, че полската държава и нейното правителство фактически престанаха да съществуват. С това прекратиха своето действие договорите, сключени между СССР и Полша. Предоставена сама на себе си и оставена без ръководство, Полша се превърна в удобно поле за всякакви случайности и неочакваности, които могат да създадат заплаха за СССР. Затова, бидейки до този момент неутрално, съветското правителство не може повече да се отнася неутрално към тези факти.

    Съветското правителство не може също да се отнася с безразличие към това, че еднокръвни украинци и белоруси, живеещи на територията на Полша, хвърлени на произвола на съдбата, остават беззащитни.

    Заради тази обстановка съветското правителство разпореди на Главното командване на Червената армия да даде заповед на войските да преминат границата и да взем

    Коментиран от #57, #64

  • 52 Вярно

    11 35 Отговор

    До коментар #1 от "голям смях":

    Голям смях да вторая в Украйна, бягащите крепостни в Курска област и безаналоговия руски скраб. Добре, че иранците помагат на ушанките с дронове и ракети, а то скоро и Брянска народна реСпублика.

    Коментиран от #56, #60, #67, #69

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 35 Отговор

    До коментар #47 от "Ако Русия се въздържа":

    С какво ще ги ошамари, тя село в донбас превземат трета година, чуваш ли се, за някакви дребни денги пишете наизуст‼️
  • 55 Доротея

    42 4 Отговор
    Не знам какво решение са взели или ще вземат,но англичанин току що коментира някъде си на тубата :Скъпи мистър Путин нямам нищо против да ударите Лондон и по специално Даунингстрийт 10 ,но моля ви ,запазете Йоркшайър.

    Коментиран от #76

  • 56 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 14 Отговор

    До коментар #52 от "Вярно":

    100% си прав‼️

    Коментиран от #63

  • 57 да да

    12 2 Отговор

    До коментар #51 от "да да":

    и да вземат под своя защита живота и имуществото на населението в Западна Украйна и Западна Белорусия.

    Едновременно с това съветското правителство възнамерява да вземе всички мерки за това да освободи полския народ от злополучната война, в която той беше хвърлен от неразумните си ръководители, и да му даде възможност да заживее мирен живот.

    Приемете, господин Посланик, уверения в съвършено уважение към Вас.

    Народен комисар по външните работи на СССР

    В. Молотов
  • 58 Кодовете със сателитните данни

    5 1 Отговор

    До коментар #32 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    И ще бъде!
    Ако посмее!
  • 59 Втори месец ВСУ контролира Курска област

    5 30 Отговор
    Втори!

    Коментиран от #66, #79

  • 60 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    28 3 Отговор

    До коментар #52 от "Вярно":

    Помоли ГАЛЯ
    да Ви разясни разликата между
    скраБ и скраП,
    че се излагате ❗
  • 61 Доротея

    3 26 Отговор
    Но това е само, ако аятолаха даде ракети, иначе са си около Бахмут още от 2022ра

    Коментиран от #65

  • 62 Ха ха ха ха

    33 4 Отговор
    Путин им тегли майките и Щатите клекнаха
  • 63 оня с коня

    11 1 Отговор

    До коментар #56 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Много отрано си започнал,Мартине,а сутрешния дюнер с минерална вода пропуснахме ли го?
  • 64 Войната в започна Русия

    4 27 Отговор

    До коментар #51 от "да да":

    Ще свърши когато САЩ решат.

    Коментиран от #72

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Контролира

    21 4 Отговор

    До коментар #59 от "Втори месец ВСУ контролира Курска област":

    В ЧУВАЛИ ЗА МЪРТЪВЦИ
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Георги

    22 5 Отговор
    като се има предвид новината за корабите с калибри в черно море - най-вероятно са го взели решението и отговора е подготвен. Аако наистина не се ограничи само до Украйна, то нещата резко ще се развият според желанията на всички войнолюбци и ще имат шанс да отидат и накажат Русия.

    Коментиран от #74

  • 69 Геобразен С0р.0с0.иД 🌈

    16 2 Отговор

    До коментар #52 от "Вярно":

    Нарича се скрап КоТе ,а скраб е е това с което си търкаш личицето преди лазерна епилация и преди да си лакираш ноктетата,айде чауче мило,знам че си един от нас и ти е простено.Муцки!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Руснаков

    4 28 Отговор
    Официално да се предупреди Русия...спирате войната,изнасяте пранки и не пранки от Украйна и се започват справедливи преговори...да са предупредени...

    Коментиран от #75

  • 72 Войната

    27 3 Отговор

    До коментар #64 от "Войната в започна Русия":

    Започна 2014 г.когато с авиация и артилерия се нападна Донбас.Фашагите избиха 14000 цивилни и 500 деца.
    Русия не у скапана България да гледа как се бият и тероризират българите в Македония
    От др.страна мръсните от запад излъгани за Минските споразумения и надува бандерите с 15 млрд..д
  • 73 Не разбрахте ли че украиците

    22 1 Отговор
    нито могат, нито им е разрешено да изстрелват такива ракети.
    Само натовци могат!

    Ако бяхте журналисти от "Политико", да ви извиня! Ама не сте!
  • 74 Тигре Тигре

    32 4 Отговор

    До коментар #68 от "Георги":

    И кой ще я накаже Русия бе Герги?Лакираните на високите токчета ли,който още не са си определили стратегически вида на тоалетните?

    Коментиран от #78, #115

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 между другото

    34 2 Отговор

    До коментар #55 от "Доротея":

    Форумите в западните медии направо са изригнали. Хората са бесни на изумените си "лидери" и не искат никаква война с Русия. Покрай украинските бежанци, са намразили Украйна, а Зеленски е обект на масови подигравки. Нито една държава не може да влезе във война без подкрепата на населението си, а ако го направи, това е предизвестен край. Украйна е пример за това. Нахъсаните да се бият с Русия азовци приключиха войната още в края на първия месец. Насила мобилизираните украинци не бяха мотивирани да воюват и или ставаха бързи жертви, или се предаваха на групи. Война между президенти не става.
  • 77 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор

    До коментар #70 от "ТаУмВзе":

    Ти си толкова мокър влах ,че вече си изгнил.Модулираш ли днес,кога ще включиш бърсачката и забраните?
  • 78 Гост

    4 16 Отговор

    До коментар #74 от "Тигре Тигре":

    Намали темпа,,,още щеше да караш Москвич и да гледаш лампов телевизор...кой ги мисли технологиите бе пич...в тези ракети които избиват хора в Украйна е бъкано от западни части...къде е Прогреса бе пич...зле си...

    Коментиран от #94

  • 79 И Кринки "контролираха"

    16 3 Отговор

    До коментар #59 от "Втори месец ВСУ контролира Курска област":

    доста време, нали?

    Ама кво стана в Донбас след умния ход с Курск?
    А и знаеш ли колко кв.км е Курска област??

    Коментиран от #82

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Тигре Тигре

    4 23 Отговор
    Русия просто ще си се разпадне сама, както гнилия СССр, не нужно да я наказват!
  • 82 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 19 Отговор

    До коментар #79 от "И Кринки "контролираха"":

    И в донбас е като при Киев за 3 дня, трета година село освобождават с 650к чувала‼️

    Коментиран от #85, #86

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 ха ха ха

    20 0 Отговор
    А това което е направило зеленото идиотче, е егати тъпотията - ето ви аналог, все едно Кимчето да се добере с влакчето до Москва и да пита Путин - "аз да зема да ударя западното крайбрежие там и там, а ти сетне да ме пазиш, а?" Даже е по зле - Кимчето все пак има собствени ресурси, ама ако не му стигат - да пита Путин да му задели някой друг Сармат за лично ползване. Идиотията е такава и се чудя ше се намери ли нормален човек да му харесват такива тъпни. Но ето - че в обратния случай се намират радващи се центаджии. Всъщност и това е обяснимо - тъпака винаги си живее добре, иманно защото не знае че е тъпак. Краят му идва внезапно и генетично няма как да създаде памет за опасноста за нищожеството му дори на клетъчно ниво.
  • 85 Бесен -_ Язовец

    8 0 Отговор

    До коментар #82 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Ами избери си и ти чувал,щом не можеш да летиш....
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Реконтра

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Контра":

    Няма да има.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 4 Отговор

    До коментар #83 от "оня с х.я":

    БЛАГОДАРЯ, КОЛЕГИ ‼️👍👍‼️
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 От сабахлям

    11 0 Отговор

    До коментар #16 от "Кирил":

    Киро, пий си хапчетата и не поставяй условия.
  • 93 Наблюдател

    15 0 Отговор
    Високоточните ракети трябва предварително да се програмират. укрите са неспособни да го направят. Затова е този списък. Производителите на ракетите трябва да го направят.
  • 94 Тигре Тигре

    5 3 Отговор

    До коментар #78 от "Гост":

    Абе ти мен не месли бе,трандафор,карам си в момента джета и пръскам пи4eта,па и никой нищо не ми е подарил ,всичко съм си го платил.За някаква благодарност ли молиш,Герги?
  • 95 Ако са взели,

    20 0 Отговор
    Като начало ще разберем, когато техни спвтници ще почнат да падат. А може и острова да изчезне. И тогава западналите вече ще се откажат "да предизвикват стратегическо поражение на Русия"!
    Сащ не искат тотална ядрена война. Но "локална", в Европа искат. Само, че "саюзниците" им още не са разбрали!
  • 96 Страхил Ангелов

    26 0 Отговор
    В крайна сметка никой официално не обяви, че разрешава на Зеленски да използва предоставени му от НАТО далекобойни оръжия по цели на руска територия. След като вчера Путин заплаши, че това ще се счита за обявяване на война на Русия от страна на НАТО, страстите се охладиха и започна процес на повсеместно изтрезняване. Представителят на Руската федерация в ООН Небезя също обяви, че НАТО този път няма да може да се скрие зад Украйна и обстрел в дълбочина на руска територия ще се счита за започване на война срещу страната му. В резултат на сериозността, с която Русия се закани да отговори на всеки, който си позволи да я обстрелва от името на Украйна и Зеленски, събитията около въпросното "разрешение" се промениха коренно за 24 часа.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Ксаниба

    0 22 Отговор

    До коментар #35 от "Артилерист":

    Думите англосакси ,сатани и колективен запад ,масово се използват от рашистко-фашистката пропаганда.

    Коментиран от #110, #133

  • 99 Отец Дионисий

    6 0 Отговор

    До коментар #86 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️ б.е.с.н.и.я":

    Още малко ще гълта,на оня свят има само любов и светлина.Ще му извърша опелото безплатно.
  • 100 Страхил Ангелов

    24 1 Отговор
    Смут настъпи и из европейските държави. Германия и Италия в един глас декларираха, че на никой никога не са разрешавали да използва техни оръжия извън територията на Украйна, а от Нидерландия заявиха, че не виждат смисъл да предоставят на Зеленски ПВО системи "Пейтриът", както това било договорено по-рано, защото това нямало да промени съществено ситуацията на фронта. А и въпросните зенитни установки са възскъпички, за да се подаряват и то в образно казано навечерието на украинския 9-ти септември. Украйна като цяло и самодържеца Зеленски с неговите постоянни искания и жалко хленчене започват да се превръщат във воденичен камък за т.нар. "колективен запад". По всичко личи, че елитите и техните проксита в лицето на западните правителства, се чудят как да се оттърват от тази напаст час по-скоро. Най-сигурният начин е да започнат поетапно да спират доставките на оръжие, да изтеглят командващите украинската армия натовски офицери, да прекратят набирането и изпращането на наемници на фроната и естествено да ограничат финансовите подаяния за корумпираната киевска неонацистка хунта. Тогава всичко по фронтовете ще се срине и Украйна просто ще капитулира. След това вече може да се седне и да се преговаря за новата архитектура за сигурност в Европа. За съжаление, само Главчев май не е разбрал какво се случва и онзи ден в рамките на участието му в Четвъртата среща на върха на Международната Кримска платформа, чрез телемост, ентусиазирано обещал на Киев, че политическо
  • 101 Дали се е вслушала Франция

    20 0 Отговор
    наистина? Но България се нареди начело в списъка за ответна реакция на Русия - заедно с Полша и Румъния. Не на последно място "благодарение" на полезните идиоти, които по недоразумение тук се наричат управляващи.

    Коментиран от #104, #105, #108

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 русия

    2 13 Отговор
    на путлер е съвременния, може би в момента едиствен предствител на човешката традиция за непрестанни грабежи и убийства.
  • 104 Историк

    14 0 Отговор

    До коментар #101 от "Дали се е вслушала Франция":

    Абе това за България го е добавил някой местен Крее Тенн журналист,за да всява омраза и антируски настроение тук.Толкова сме незначителни,че даже и не ни споменават
  • 105 Благодарения

    1 17 Отговор

    До коментар #101 от "Дали се е вслушала Франция":

    на руските подметки у нас и по света, русия има наглостта да заплашва и рекетира цивилзовани свят. Русия се храни смо от кражби и убийства.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Меги от Тервел

    11 1 Отговор
    Абе вчера една жена на пазара ми каза че при втората Перемога в Курск вече имало изоставени разложени 13000 трупп@ и диви животни и птици ги глозгали.Изнасяли се само тези на "инструкторите за да няма следи" ,а вонята която се носела била непоносима.На никой не го пожелавам.
  • 108 пропускаш нещо

    24 1 Отговор

    До коментар #101 от "Дали се е вслушала Франция":

    Пропускаш апатичното местно население, което позволява вредните идиоти да го вкарат в месомелачката. Чия работа е да си приведе държавата в ред и да я чисти периодично? Ако дойдат отвън да се оправят с идиотите ни, това означа война. Кой търпи бесни кучета да лаят срещу Русия, да я оприличават с бензиностанция, да гонят дипломатите и свещениците й, да въоръжават нацисти и да им се кълнат в любов? Кой спи дълбок сън и не иска да се събуди дори пред предупреждението, че ни чака военен удар? Кой мълчи когато едно свинеподобно същество всеки ден по няколко пъти плюе по Русия? Ако този народ не може да се обедини, за да запази живота и родината си, значи не заслужава да живее. Нежизнеспособните индивиди губят правото си на живот, такива са строгите природни закони.
  • 109 Надежда Нейнски

    20 0 Отговор
    Вчера по голяма част от Италия осъмна с табла :Русия не ни е враг,спрете военните доставки.

    Коментиран от #119

  • 110 Определенията им са

    13 3 Отговор

    До коментар #98 от "Ксаниба":

    Правилни. Не е пропаганда, когато е истина. Само с разпространение на лажи се прави пропаганда . Западналите вече показаха какви са . И короните и олимпиадите и многополовете и стремежа им да се унищожава с войни... Е, какви са?
  • 111 Ахахах

    5 12 Отговор
    На Путлер пак му се спука памперса хахаха

    Коментиран от #113

  • 112 Евроатлантик

    8 11 Отговор
    Ще стане ясно дали са взели такова решение... Кремълският фюрер да си ъпгрейдва бункерите!
  • 113 Луд с картечница

    10 0 Отговор

    До коментар #111 от "Ахахах":

    На дядо Самоходко отдавна е препълнен памперса ,но носът му е запушен и не се е усетил.
  • 114 Те и сега западняци целят Русия

    4 9 Отговор

    До коментар #13 от "Какво е казал бай политико":

    Нещо да е направил Памперса? Не. Само го е препъпнил.
    Дето вика Сорос, ние няма да позволим да махнат Ботокса от Кремъл
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 СОРОС

    4 14 Отговор
    Докато нашия Ботокс е в Кремъл, Русия не може да спечели срещу Украйна. Няма да спечели и срещу военна сила като България.

    Коментиран от #118

  • 117 цион

    11 1 Отговор
    Време е войната да се пренесе вътре в америка или на границите и.А онези блатни създания на кралицата и лалетата сами ще увехнат от страх.
  • 118 До Сорос

    11 8 Отговор

    До коментар #116 от "СОРОС":

    Ботоксът е истинско проклятие за колхозьнята, но те му пляскат, понеже са като скарида в главите
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Путлер няма друг избор освен да

    9 13 Отговор
    шантажира с ядрено оръжие...
    Проблемът му е също , че около него има много хора на които им се живее нормално и ще предотвратят всеки негов опит за ядрен апокалипсис...
    Според мен ще го свалят когато им стане ясно, че вече твърде дълго се води тази безсмислена война.

    Коментиран от #126, #128

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Те се прославиха вече

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Доктора":

    Яко! С едно in отпред.
  • 123 скоро,скоро!!!

    5 0 Отговор
    с тази статия и това заглавие си оплътнявате страниците ЛИ!
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Човешкото его е в основата на

    6 13 Отговор

    До коментар #120 от "Путлер няма друг избор освен да":

    всяка една велика глyпост и пpocтотия...
    Джуджето иска да се прави на велик диктатор и завоевател...

    Коментиран от #132

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 "Всъщност не мисля много за Владимир Пут

    3 14 Отговор
    "Всъщност не мисля много за Владимир Путин“, добави Байдън.

    БОТОКСЪТ ЗА СЕГА Е ТОЧЕН - ДАВА ДОСТАТЪЧНО ФИРА ПО ВСИЧКИ НАПРАВЛЕНИЯ, КЪРТИ КОЧИНАТА ПО ПЛАН И НЕ Е ЗАПОЧНАЛ МАСОВА МОБИЛИЗАЦИЯ. УДЪРЖА ВСИЧКИ ВОЙНСТВЕНИ МАЛОУМНИЦИ ОКОЛО СЕБЕ СИ. ЯДЕ ЛОБУТ ПО ФРОНТОВЕТЕ И НЕ Е НЕОБХОДИМО, ДА СЕ ИЗОСТРЯТ ВЪТРЕШНИТЕ ПРОТИВОРЕЧИЯ В КОЧИНАТА, ВОДЕЩИ ДО СВАЛЯНЕТО ИЛИ ИЗРИТВАНЕТО НА ШИЗОМАЛОУМНИЯ БОТОКС!
  • 131 Да се чете:

    15 3 Отговор
    Взеха ли решение Вашингтон и Лондон да позволят на Украйна
    да започне Третата и Последната!
  • 132 Всеки нормален човек на

    4 12 Отговор

    До коментар #128 от "Човешкото его е в основата на":

    мястото на кремълския фюрер щеше да избере варианта да няма война, но липсата на достатъчно сиво вещество в кратуната на диктатора си каза тежката дума.

    А в историята със сигурност ще остане, като жалко подобие на Хитлер.

    Коментиран от #135

  • 133 Артилерист

    5 3 Отговор

    До коментар #98 от "Ксаниба":

    "Англосаксонци" и "колективен запад" се използват масово и от западни източници. Ти не си ли ги срещала? Или сега се сети, за да обидиш "рашистите".
  • 134 Къс джуджак с ботокс

    3 5 Отговор
    Ако някой прекрачи кафявата черта на просия си запазваме правото да го засипем със фъшкии и скрап,я должен сказал!
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 незнайко

    7 2 Отговор
    Щом плана засяга САЩ значи само едно !
    ЗАЩО НЕ ВИ СТАНЕМ 51 ЩАТ за да сме спокойни !
    Това може и да е налудничевия план на ЗЕЛЕНСКИ да продаде УКРАЙНА която и без това няма как да си плати дълговете вече !!!
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Да а може би

    1 6 Отговор

    До коментар #1 от "голям смях":

    САЩ също имат ракети които могат да унищожат москвето хаха
  • 139 стоян

    3 3 Отговор
    До 10 ком - плашиш ли другарю - а на московсите и петербургски джендари дали им се умира - мислиш ли че самите руснаци ще разрешат на путин да хвърля атома като знаят че и те ще изгорят

    Коментиран от #149

  • 140 БТА Козяк питахте ли?

    7 1 Отговор
    Галя кога ще вразуми марионетките си?
  • 141 Чета и си спомням

    9 1 Отговор
    думите на Де Гол : ,,Лидерите на Европа трябва да вземат под внимание два факта -1.САЩ не е Европа 2.Великобритания е остров."
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Инна

    4 1 Отговор
    Военноморските учения Ocean-2024, най-големите за последните три десетилетия, продължават с пълна сила. По време на събитията беше демонстрирано с какво оръжие разполага Русия и защо реално нито един флот в света не може да се справи с него. Възобновяването на ученията „Океан“ беше повратна точка в историята и необходима мярка в отговор на изявленията на западните страни, позволяващи на Украйна да изстрелва ракети с голям обсег дълбоко в Русия. Руснаците очакват ултиматумът на Путин да бъде последван от безпрецедентен ход. Хиляди ракети в един залп. Десант в Одеса и Николаев - НАТО даде ясен сигнал.
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Инна

    5 1 Отговор
    В разговор с журналиста Павел Зарубин руският президент Владимир Путин се изказа много остро и с ултиматуми за това да позволи на САЩ и Великобритания да позволят на Украйна да използва западни оръжия на територията на страната ни. Държавният глава подчерта, че самият Киев не е в състояние да нанесе подобни удари без съответните спътници и разузнавателни данни, предоставени от страните от НАТО.
    Президентът също така подчерта, че полетните мисии за ракети с голям обсег също могат да се съставят само от военнослужещи на страните от НАТО, а не от войници от украинските въоръжени сили. От това следва, че разрешението на Запада Украйна да изстреля такива ракети дълбоко в Русия означава директно влизане на тези страни във война с Русия.

    И тогава дойде деликатно, но строго предупреждение:

    Ние ще вземем подходящи решения въз основа на заплахите, които ще бъдат създадени за нас.
  • 146 Инна

    2 1 Отговор
    Събитията се развиват във водите на Тихия и Северния ледовит океан, Средиземно море, Каспийско и Балтийско море. В тях участват повече от 400 кораба, подводници, различни плавателни съдове, 125 самолета и повече от 90 хиляди военнослужещи.

    В първия ден от маневрите бяха отработени пускове на свръхзвукови противокорабни ракети 3М80 "Москит" от ракетни катери проект 12411 "Р-14" и "Р-18" на Тихоокеанския флот. Ракетата 3M80 достига почти три скорости на звука, обхватът й е до 90 км с бойна глава от около 300 килограма. Ракетата е в състояние да порази кораб от всякакъв клас. Поради високата си скорост и ниската височина на полета е почти невъзможно съвременните корабни системи за ПВО да свалят потенциален противник.

    Завършени са и пусковете на ракети "Гранит" от подводния крайцер "Омск".
    Успешни са и пусковете на крилатите ракети "Калибър-PL" и "Калибър" от подводницата "Петропавловск-Камчатки". Ракетата се използва както срещу кораби, така и срещу наземни цели и е снабдена с високоскоростна бойна глава, за да проникне във всяка многослойна противовъздушна отбрана. Пробег от 500 до 2500 км. Тестваха и изстрелването на ракети "Вулкан" от ракетния крайцер "Маршал Устинов", който носи 16 такива ракети, способни да изминат 700 км и да носят ядрен заряд.

    Бреговите ракетни комплекси Bastion изпробваха изстрелване на ракети Onyx с обсег до 300 км и скорост до 2,6 Маха.

    Коментиран от #147

  • 147 Инна

    2 1 Отговор

    До коментар #146 от "Инна":

    Военноморските учения Ocean-2024, най-големите за последните три десетилетия, продължават с пълна сила. По време на събитията беше демонстрирано с какво оръжие разполага Русия и защо реално нито един флот в света не може да се справи с него. Възобновяването на ученията „Океан“ беше повратна точка в историята и необходима мярка в отговор на изявленията на западните страни, позволяващи на Украйна да изстрелва ракети с голям обсег дълбоко в Русия. Руснаците очакват ултиматумът на Путин да бъде последван от безпрецедентен ход. Хиляди ракети в един залп. Десант в Одеса и Николаев - НАТО даде ясен сигнал.
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 ЕйМършо

    3 1 Отговор

    До коментар #139 от "стоян":

    Къде си?!
  • 150 Мухаа ха!

    4 1 Отговор
    Най смешен е ингилизина.Алооо, Великата британия сте парче земя,сред океана.По площ( без шотландския скоч) сте по малки от нашата Родина , бе надувковци.Я си гледайте собствения двор,и хаоса там,който тепърва ще ви разкаже играта.Тръгнали да дърпат мечока за опашката,а сега се чудят,дали да накарат 🤡,да пробва да бръкне под опашката му.Спрете се! Че от запалена клечка кибрит, изгарят стотици хиляди декара гори.И спомен няма да има от вас,ако се пренатегне гайката.
  • 151 СТРАХ

    3 1 Отговор
    ЛОЗЕ ПАЗИ А СМЕЯТ ЛИ ДА РАЗРЕШАТ???
  • 152 Укроидиот

    4 1 Отговор
    Няма разрешение Киев да използва далекобойни оръжия срещу Русия
    -----
    ... или как Путин накара западните политици да напълнят гащите само с две изречения. Ама точно две. Нямаше кършене на стойки, нямаше пърформънси, нямаше съскане като змия и излишни заплахи. Как да не се възхищаваш от политическата далновидност и тежест на Путин. Най-великият политик на нашето време. Ще се учи за него в учебниците по история. За Байдън и фон дер Лайен - едва ли
  • 153 граф Монте Кристо

    3 1 Отговор
    Нещата отново се представят и показват в криво огледало от западната пропаганда.Първо,ракетите са си американски и те не са ги подарявали на укрите,а са ги вкарали в укрия за всеки случай,ако руската армия внезапно напредне значително.И да изчакат подходящия момент да ги използват ,уж че укрите са ги изстреляли.
  • 154 граф Монте Кристо

    2 1 Отговор
    Условията изглежда вече са назрели,руската армия взе да напредва все повече,нахлуването в Курска област се провали,изборите в сащ наближават при пълна възможност Тръмп да се върне на власт,антиамериканските движения в ес се активизират,назряват и други военни конфликти,в които сащ да участват.Така че всичко взето заедно е натежало на везните за ракетни удари в дълбочина на руска територия.
  • 155 граф Монте Кристо

    2 1 Отговор
    Крайната цел на сащ е войната да се разрази в ес,затова ще ударят внезапно големи руски градове,което е безсмислено то военна гледна точка.Но за англо-американците е крайно необХодимО да накарат РФ ДА СЪСИПЕ ЕС и преимуществено Германия.Макар че според мен ще пострадат предимно американските бази в цяла Европа.
  • 156 Театър

    2 1 Отговор
    Украйна не може да ползва ракети без програмиране
    на полета и сателитно насочване .

    PR идеята за " разрешение " е смешна . Зад нея е желанието на НАТО за " Русия на колене "
    отричайки пряко участие. Не става .
Новини по държави: