23 Март, 2014 17:26 4 640 1

Нова следа за изчезналия боинг

  • боинг-
  • малайзия

Няма данни също от радарите на Китай, Мианмар, Лаос, Киргизстан и Казахстан

Нова следа за изчезналия боинг - 1
Снимка: АП/БТА

Франция е предоставила на Малайзия данни от свои сателити, на които се виждат потенциални отломки в южната част на Индийския океан от разбилия се боинг от полет MH370, съобщава в. „Фигаро“.

Би Би Си уточнява, че това са третата порция от данни за останки в този район. Властите в Австралия, които координират издирвателните операции, обявиха, че се виждат остатъци от палети и други отломки.

„Твърде рано е да кажем със сигурност, но очевидно вече имаме няколко много съществен улики. Надеждата ни расте. Това не е нищо повече от надежда, но имаме шанс открием какво се е случило със злополучния полет”, обяви пред репортери австралийският премиер Тони Абът.

Полет MH370 на „Малайзия еърлайнс“, изчезна на 8 март часове след като излетя от Куала Лампур за Пекин с 239 души на борда, припомня АП.

Те са открити на около 2500 километра югозападно от бреговете на Австралия - в един от най-отдалечените и изолирани райони на планетата. Днешното издирване е съсредоточено в два района – на северозапад от пролива Малака (последното известно местоположение на „Боинг”-а) и на югозапад.. То е подпомогнато и от НАСА.

В същото време Индия е информирала Малайзия, че анализите от радарите не разкриват информация, че изчезналият самолет е преминал през индийското въздушно пространство. Информацията на Индия е изключително важна, тъй като ще покаже дали самолетът се е насочил на север или юг от последната известна позиция в Протока Малака.

Няма данни също от радарите на Китай, Мианмар, Лаос, Киргизстан и Казахстан. Изчезналият Boeing 777 200ER е с дължина 63.7 метра, височина на опашката 18.5 метра, широчина вътре в кабината - 5.86 метра, крилата се простират на 60.9 метра, диаметър - 6.19 метра.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 майор Костов

    1 0 Отговор
    "Нова следа за изчезналия боинг"

    От толкова много следи бих събрал поне три боинга до сега.