Last news in Fakti

27 Март, 2014 13:53 5 134 0

Тайландски спътник откри над 300 обекта от полет MH370

  • тайландски спътник-
  • малайзия-
  • изчезнал самолет-
  • mh370-
  • останки-
  • индийски океан

Започнаха да изплащат обезщетенията на китайски пътници, намирали се на борда на изчезналия самолет

Тайландски спътник откри над 300 обекта от полет MH370 - 1
Снимка АП/БТА

Тайландски спътник е открил около 300 обекта в район в южната част на Индийския океан, където се смята, че е паднал самолетът на малайзийските авиолинии, който изчезна на 8-ми март с 239 души на борда, съобщава Би Би Си.

Изображението е направено от сателита Thaichote на 24 март, ден след като изображения от френски сателит обяви,че е заснел 122 плаващи обекта на същото място.

Най-новите сателитни изображения от тайландския спътник показват над 300 плаващи обекта, разпръснати на площ около 2700 км югозападно от Пърт.

Обектите са били на около 200 км от мястото, което френските сателитни заснеха своите изображения.

От тайланската агенция по гео-информатика и космически технологии, заявиха пред Би Би Си, че обектите варират от 2 до 15 метра в размер, но не могат да потвърдят, че са отломки от самолета.

Френските изображения показаха обекти до 23м по дължина и са първите, които предполагат, че отломките са от изчезналия Боинг, а не просто изолирани обекти.

Последното изображение е част от нарастващия обем косвени доказателства, които сочат, че самолетът се е намирал в тази негостоприемна част на Индийския океан, когато нещо се е случило с него.

До тази седмица не бяха открити никакви отломки или следи от въпросния Боинг 777.

Издирвателните операции по въздух бяха прекратени днес, за втори път тази седмица, заради лоша видимост.

Корабите обаче се опитват да продължат работата си, въпреки лошото време, съобщиха австралийските власти.

„Днешните операции по издирване се отменят заради лошо време. Всички самолети се връщат в Пърт, а корабите напускат района на търсене”, съобщи Австралийската служба за безопасност на корабоплаването.

Шест военни самолета от Австралия, Китай, Япония и САЩ извършват полети заедно с шест цивилни самолета, претърсвайки два района в отдалечения южен край на Индийския океан, покривайки 78 000 кв. км. В зоната на търсене има и пет кораба.

В същото време стана ясно, че китайските застрахователни компании са започнали да изплащат компенсации на семействата на пътниците, които са се намирали на борда на липсващия самолет, съобщи агенция Синхуа.

Семействата на седем от пътниците са получили 4 170 000 юана (около 500 000 евро) като обезщетение във вторник от най-голямата застрахователна компания в страната China Life. Тя има 32 клиенти на борда на полета и оценява общото обезщетение на около 9 000 000 юана.

"China Life е дълбоко опечалена от новината и ще гарантира изплащането на обезщетения на всички“, се казва в съобщение на компанията.

Друга застрахователна компания - Sunshine Insurance обяви, че е изплатила първото обезщетение в размер на 525 000 юана, съобщи Синхуа .

От компанията заявиха, че са компенсирали с 500 000 юана тричленно семейство, докато New China Life оценяват обезщетенията на 1 милиона юана за своите девет клиенти.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА