Last news in Fakti

24 Март, 2014 12:14 3 261 0

Още предполагаеми отломки от малайзийския самолет?

  • малайзия-
  • самолет-
  • изчезнал самолет-
  • австралия-
  • боинг

Китай, Франция и Австралия съобщават за открити отломки от полет MH370

Още предполагаеми отломки от малайзийския самолет? - 1
Снимка АП/БТА

Австралийски самолет, който участва в издирването на изчезналия малайзийски полет MH370 е засякъл два нови обекта, които може да са свързани с него.

Първият е сив или зелен с кръгла форма, а вторият е оранжев и правоъгълен, стана ясно на редовната пресконференция по случая.

Те са били забелязани в района на търсене, на около 2500 км югозападно от Пърт. Двата нови обекта са различни от тези, за които докладваха по-рано китайските и френските власти.

Късно снощи китайски самолет, който търси изчезналия малайзийски самолет, е открил "подозрителни" предмети в южната част на Индийския океан, съобщи Би Би Си, цитирайки китайската информационна агенция "Синхуа".

Екипажът на китайския IL-76 е забелязал два "относително големи" предмета и "много бели по-малки предмети, разпръснати в радиус от няколко километра" и е информирал австралийските власти за координатите.

От Австралия, която координира издирването, обявиха, че са били информирани и се опитват да локализират мястото, където се намират предметите. В същото време китайски ледоразбивач се опитва да достигне зоната.

Това е четъвъртият сигнал за намерени предполагаеми отломки от изчезналия мистериозно полет MH370 на "Малайжа еърлайнс".

Вчера френски сателит засече плаващи обекти, за които се смята, че може да са от изчезналия Боинг 777. Властите в Малайзия заявиха, че снимките, получени от френските им колегия са от района на южния коридор.

Предполага се, че мястото е близо до района в Индийския океан, където и Австралия засече плаващи отломки със свои спътници.

Австралийските власти съобщиха в неделя, че един от самолетите, мобилизирани в търсенето на изчезналия  самолет, е забелязал в отдалечен район на Индийския океан дървен палет и колани или ремъци, съобщи АФП. Предметите са били забелязани от цивилен самолет, който участва в търсенето.

"Твърде рано е да бъдем сигурни в каквото и да е, но вече разполагаме с няколко много достоверни следи и надеждата, че ще разберем какво се е случило с този злочест самолет, се увеличава", коментира австралийският премиер Тони Абът.

Боинг 777 изчезна на 8 март в полет от Куала Лумпур към Пекин с 239 души на борда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА