Last news in Fakti

24 Март, 2014 17:32 6 375 3

Полет MH370 се е разбил в Индийския океан

  • самолет-
  • индийски океан-
  • полет mh370-
  • малайзия-
  • наджиб разак

Няма оцелели пътници, съобщи премиерът на Малайзия Наджиб Разак

Полет MH370 се е разбил в Индийския океан - 1
Снимка АП/БТА

Министър-председател на Малайзия обяви днес, че мистериозно изчезналият полет MH370 на малайзийските авиолинии се е  разбил в южната част на Индийския океан.

Наджиб Разак обяви, че това е заключението на последния анализ на сателитни данни, които са проследили полета.

Малайжия еърлайнс вече са уведомили семействата на  239 души, които се намираха на борда на Боинг 777, каза той.

По-рано Би Би Си видя текстово съобщение, изпратено до семействата от авиокомпанията, в което се казваше, че трябва да се приеме "разумното съмнение" , че самолетът е бил изгубен и няма оцелели.

Полет MH370 изчезна на 8 март рано сутринта българско време след като излетя от Куала Лумпур.

Изявлението на премиера Разак дойде на петия ден от международните усилия по издирването на летателния апарат в южната част на Индийския океан.

„С дълбока тъга и съжаление трябва да ви информирам, че според новите данни полет MH370 е завършил в южната част на Индийския океан", заяви премиерът на пресконференция, като се позова на нова информация от сателитни снимки.

Според анализа на последните данни, предоставени от британско специализирано звено за разследване на авиационни инциденти, самолетът е летял на юг и последното му местонахождение е било в средата на Индийския океан, западно от австралийския крайбрежен град Пърт.

„Това е място, отдалечено от всякаква повърхност, върху която може да се извърши кацане. Затова с дълбоко прискърбие и съжаление трябва да съобщя, че полет MH370 е завършил в южния Индийски океан”, се казва в съобщение на малайзийския премиер.

Повече подробности ще бъдат съобщени на пресконференция във вторник, информира още той.

„Споделяме тази информация заради ангажимента ни към прозрачността на разследването и уважението към близките на хората на борда – принципи, ръководили цялото разследване”, се казва в съобщението на министър-председателят на Малайзия.

Разак призова медиите да уважават личния живот на семействата на пътниците и екипажа, заявявайки, че макар чакането на информация да е било изключително трудно още по-трудно е да се приемат тези последни новини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    2 0 Отговор
    А бе вие мислите че живеем в 15 - ти век ли ? Та мен само по мобилния телефон ще ме дислоцират с точност 200 метра а тук за самолет говорим !!!! Това да не е камила в пустинята за да изчезне ей - така ? Писна ми от глупостите с които ни заливате ! Истината е една и някои хора я знаят но никога няма разкрият !!!

    Коментиран от #2

  • 2 Sine Nomine Ignotus

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Румен Янев":

    дислоциране

    Преместване положението на бойния състав и базиране. По-скоро биха те локализирали с точност 200 метра.

    Коментиран от #3

  • 3 Румен Янев

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Sine Nomine Ignotus":

    Приемам забележката ...... просто бързах и стана малко нелепо !