Last news in Fakti

28 Март, 2014 11:01 2 482 0

И Япония откри следи от изчезналия самолет

  • япония-
  • индийски океан-
  • изчезнал самолет-
  • малайзия-
  • mh370-
  • издирване

Подновиха издирването на Боинг 777, но на друго място

И Япония откри следи от изчезналия самолет - 1
Снимка АП/БТА

Търсенето за изчезналия полет MH370 на малайзийските авиолинии е било преместено в нова част на Индийския океан  след "нова надеждна информация", твърдят австралийски служители, предаде Би Би Си.

Австралийската служба за морска безопасност (AMSA) заяви, че търсенето сега ще се съсредоточи в район на 1100 километра на северо-изток от досегашната зона на търсене, в южната част на Индийския океан.

Този ход се основава на подробен анализ на радарни данни, получени преди да се изгуби контакт със самолета. Схемата на издирване беше променена, след като специалистите изчислиха, че Боингът се е придвижвал по-бързо и е изразходил повече гориво, отколкото се смяташе по-рано.

AMSA съобщи, че анализът се основава на последния контакт с радара на самолета между Южнокитайско море и протока Малака.

Малайзийски служители направиха своите заключения, за това къде е паднал самолета, въз основа на сателитни данни, които показаха, че Боингът е летял някъде в южната част на Индийския океан. Досега обаче няма и следа от него.

Самолетът, който пътуваше от Куала Лумпур към Пекин изчезна на 8 март с 239 души на борда.


Издирването се измества към зона с площ от около 319 000 кв. км, на около 1850 км западно от австралийския град Пърт. Шест кораба и десет летателни апарата се насочват към района.

Издирването на изчезналия самолет  беше подновено, след като заради лоша видимост се наложи всички самолети и кораби, които участват в операцията да се изтеглят.

Както съобщи Австралийското национално управление за морска безопасност, в района на издирването, на около 2500 км от западното крайбрежие на страната, днес ще работят 10 самолета на Австралия, Нова Зеландия, Южна Корея, САЩ, Китай и Япония. Освен това в зоната за търсене са австралийският кораб "Съксес" и четири китайски кораба.

Една от основните задачи сега е проверката на данните, получени от спътниковите снимки.

Властите се основават на сателитни снимки, направени от няколко държави, които идентифицираха предмети, плаващи в морето в този район. Въпреки това все още няма преки доказателства, че заснетите обекти имат връзка едни с други.

Междувременно японски сателит засече около 10 плаващи предмета на около 2500 километра югозападно от австралийския град Пърт. Според правителствената служба за издирване и разузнаване най-големият от предметите е с размери 8 на 4 метра.

Службата уточнява, че сателитните снимки са били направени в сряда в рамките на операцията по издирване. Възможно е това да са отломки от изчезналия самолет, заяви източник, запознат със случая.

Вчера тайландски сателит локализира над 300 предмета в зоната за издирване на изчезналия полет край Пърт, където в неделя пък френски сателит направи снимка на 122 плаващи обекта. Подобни данни бяха докладвани и от Китай и Австралия.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА