Тема: Украйна

30 Септември, 2024 17:47 1 858 71

Стратегическа среща в Будапеща! Украйна и Унгария обсъдиха Плана за победа на Володимир Зеленски

  • андрий сибига-
  • володимир зеленски-
  • петер сиятро-
  • унгария-
  • украйна

Андрий Сибига изрази надежда, че Унгария ще продължи да подкрепя инициативите на Киев и да допринася за бързото им осъществяване

Стратегическа среща в Будапеща! Украйна и Унгария обсъдиха Плана за победа на Володимир Зеленски - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският външен министър Андрий Сибига и унгарският му колега Петер Сиярто обсъдиха начините за постигане на траен мир, за наказване на Русия и прилагане на Плана за победа на президента Володимир Зеленски. Двамата първи дипломати съобщиха това на пресконференция в рамките на посещение на Сибига в Будапеща, предаде Укринформ, цитирана от БТА.

Сибига изтъкна, че основният въпрос, който e обсъден, е била непредизвиканата пълномащабна война на Русия срещу Украйна и пътищата за постигане на всеобхватен, справедлив и траен мир, възстановяване на териториалната цялост и суверенитета на Украйна и търсенето на отговорност на Москва за зверствата, извършени в Украйна, включително за престъплението агресия.

Още новини от Украйна

Той е запознал Сиярто с положението на фронта и във временно окупираните земи и е благодарил на Унгария за подкрепата за 14-те санкционни пакета на ЕС срещу Русия и оказаната хуманитарна помощ, отбелязва Укринформ.

Киев приветства и участието на Будапеща в проектите за възстановяването на Украйна, подкрепата от унгарска страна за украинците в Унгария, обучението на военни медици и включването на Будапеща в Противоминната коалиция, добави Сибига.

Страните обсъдиха и Мирната формула и Плана за победа на Зеленски. Украинският външен министър изрази надежда, че Унгария ще продължи да подкрепя инициативите на Киев и да допринася за бързото им осъществяване.

Разговорите на четири очи продължиха около час, два пъти по-дълго от предвиденото. След това се състояха и преговори в разширен формат с участието на делегациите.

Както Укринформ съобщи по-рано, Сибига е на посещение в Унгария за двустранни разговори с унгарския си колега Сиярто.

Ръководителят на президентската канцелария в Киев Андрий Ермак обяви, че Планът за победа на Украйна скоро ще бъде направен обществено достояние, с изключение на някои поверителни детайли от него.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    58 5 Отговор
    Това трябва да се гледа.Голям цирк е сигурно.

    Коментиран от #5

  • 2 По скоро

    46 7 Отговор
    По скоро да обсъдят плана за третата световна

    Коментиран от #64

  • 3 КАКВО да

    64 5 Отговор
    разбираме , победа за Зеленски или ще се разговаря за мир . За победа е ясно че е невъзможна .
  • 4 Аз съм

    30 6 Отговор
    Орбан си въобразява, че ръководи Австро-Унгарската империя. Щял да ни сдобрява с Македония. Тия не говорещите на български, а изучаващи албански??
  • 5 стоян георгиев

    41 41 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Голям цирк е.украинцеца му казва истината в очите а унгареца се чуди на къде да хване.много е лесно да говориш глупости като няма кой да ти опонира директно.номерата от типа как унгария била за мир ама като не се помага на украйна и как била за териториалната и цялост ама без да се пречи на путин вървят само като си сам у дома или си с пияниците в кръчмата.

    Коментиран от #24, #70

  • 6 Пич

    38 15 Отговор
    Хахаха..... план за победа......!!!??? Хахаха.....
  • 7 И кво има да обсъждат

    55 11 Отговор
    Kасно е либe за kитка...
    Peзето хл0пна...
    Путин чака ПЪЛHА И БЕ3YCЛ0ВНА KАПИTYЛАЦИЯ и 3елю да бъде представен на Tpибyнaла в Мapиопул... всичко друго е мижи да те лажем... Вече неколко пъти го лъжат Путин и злоупотребяват с добрината му.... предлага човека варианти за мир но менторите на 3елю не му дават... трябвало да се бие до последния 0kpинец!!!!
    A Путин ша бие до кат 3елю не го орешетят в Маpи0пул и не е поставено ново управление с което да преговарят...
    3елю е пpeцедeнт с изтекъл срок на годност!!!

    Коментиран от #14

  • 8 Гориил

    35 4 Отговор
    Не преувеличавайте. Киев и Будапеща нервно и раздразнено възнамеряват да координират увеличаването на доставките на руски природен газ и петрол през територията на Украйна. Ако решението е положително, Будапеща ще намали натиска и ще понижи температурата на антиукраинската пропаганда.
  • 9 План за победа

    31 6 Отговор
    Търсете го Зеленски после по островите...
  • 10 Орел

    23 1 Отговор
    Сега с този план победата е сигурна!
    Досега без план...
  • 11 Плана вече е готов скоро ще успее

    35 10 Отговор
    Президентът на Украйна Володимир Зеленски е подготвил всичко необходимо, за да напусне страната с приближаването на руската армия. Това казва в сензационно интервю бившият съветник на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър в YouTube канала "Deep Dive".
    „Знаем, че Зеленски е стегнал куфарите си, прехвърлил е милиардите си в банкови сметки в страни като Кипър, Албания и Швейцария, купил е имоти в Италия, има апартамент тук във Флорида, близо до Орландо. Той е готов да избяга, когато стане твърде напечено“, каза още Макгрегър.
    Бившият съветник обаче не изключва възможността украинските въоръжени сили да действат срещу Зеленски по-рано поради трудната ситуация на фронтовата линия.
  • 12 еми ПРо СИА... знаете ахаххахахахахааааа

    6 22 Отговор
    БУДАНОВ за ПАРАДА ан победата ан ГЕРОИАм УКРАИНЕ в МАСКВЕ... СЛАВА УКРАИНЕ... !
  • 13 нищо ново под слънцето

    21 1 Отговор
    Една и съща плоча си върти артистът; Изтегляне на Русия, връщане на териториите, държи се с две ръце и два крака на клона неречен "непредизвикана война", а новото е, че ще търси отговорност за извършени престъпления от Русия и ще иска жестоки наказания за нея. А ние баламитевсеки ден четем новинте от фронта и се надяваме войната вече да отива към приключване. Да, ама не! Печатницата работи с пълна сила.....
  • 14 Бен Вафлек

    3 15 Отговор

    До коментар #7 от "И кво има да обсъждат":

    Лекарят не ти ли каза да не пропускаш прием на лекарства?

    Коментиран от #16, #38, #61

  • 15 еми ПРо СИА... знаете ахаххахахахахааааа

    4 15 Отговор
    галките р усхи сха посресхтата ГЕРОИАм УКРАИНЕ в центара на МАСКВЕ на църнаи ПЛАщад с... ЛЕБ. сол. И МНОГО рускин4ета на аванта.. ахххаа.а. СЛАВА УКРАИНЕ.. СЛААВ ЗЕЕЛНСКАМА.. СЛАВА БУДАНОВ.. СЛАВА СИРСКи.. СЛАВА

    Коментиран от #20, #35

  • 16 мдааа

    13 1 Отговор

    До коментар #14 от "Бен Вафлек":

    Ти НЕ СИ УМЕН... знаеш си, нали!!!
  • 17 ГЕНОЦИД НАД ПАЛЕСТИНА

    24 3 Отговор
    Украйна няма шанс да спечели войната.По добре да се помири и да седне на разговори с Русия.
    Просто нямат шанс
  • 18 еми ПРо СИА... знаете ахаххахахахахааааа

    3 18 Отговор
    УКРАИНЕ освободи ПРо СИА..от бОЛСХЕВИСХКО МОНГОЛОИДНо робство . в у4ебниците на галките русхи след 100 год.... СЛААВ ГЕРОИАм.. благодарим ви 4е ви ИМА.. СЛАВА !!!

    Коментиран от #29

  • 19 За да е добре на ФАЩ

    23 1 Отговор
    Въпроса е... кого ползва тоя военен конфликт и на кого и защо помагаме ние???!!!
    Във всеки случай не помагаме, на 0крайна да е добре, не помагаме на нас и на Европа да ни е добре, а помагаме за ДА Е ЗЛЕ НА РУСИЯ... за да е добре на ФАЩ!!!
  • 20 СЛАВА КОКАИНЕ!

    13 1 Отговор

    До коментар #15 от "еми ПРо СИА... знаете ахаххахахахахааааа":

    И ти го клавиш като чета твоите напъни за оригиналност. Смени си дилъра...нурофен!
  • 21 Kaлпазанин

    13 1 Отговор
    Комика пак си влезе в ролята ,прави си смешките с унгарците се правят че им е смешно ,говедата лека полека изместват центъра на тежестта към източния блок ,паживьом увидим
  • 22 Аномалия

    10 1 Отговор
    Гладните кокошки просо сънуват
  • 23 Kaлпазанин

    8 1 Отговор
    Че и стратегическа ,още малко и геополитическа
  • 24 Последния Софиянец

    17 1 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Истината е че Зеленски трябва да дига Белия флаг.Румен Радев му го каза в очите.

    Коментиран от #27

  • 25 Дайте шанс на мира. Мир цена и условия н

    17 3 Отговор
    Не разбрахте ли, че с ракети, самолети и танкове няма да стане? Ако искате мир, седнете на масата и говорете. Няма война, която да не е завършила с преговори (капитулацията също е преговор), а колкото по рано се проведат толкова по малко жертви и разрушения ще има!!!
    За спиране на войната е нужен незабавен МИР и има две решения:
    1. БЪРЗО решение ... Зеленчука вдига белия байряк и се моли за мирни преговори с ограничени и малки последствия.
    2. БАВНО решение... варене на жива жаба на бавен огън т.е. наливане на масло в огъня(джепанета), изчакване последния 0краинец да се яви при Спасителя бай Св Пешко и се отива на безусловна капитулация с всички последствия за Укрия или там каквото ще е останало от нея...

    И последно.... „войната“ ще спре в най добрия случай когато реши Путин и то при решение на два основни въпроса със запада... щото де факто войната е между запада НАТЮ и Русия...
    ПЪРВО... НАТЮ да спре да пре0при-пикава оградата на мечката, да си прибере играчките на прилично разстояние и ВТОРО... Укрия, или каквото е останало от нея, да не влиза в никакви агресивни блокове като НАТЮ!!!
    А въпроса с руското население и населяваните от тях територии ще подлежи на уточнение с референдум!!!


    И ако сега Джон Ленън можеше да изпее "Give Peace a Chance"/ДАЙТЕ ШАНС НА МИРА/, той щеше да бъде обявен също за путинист.

    Коментиран от #28

  • 26 Владимир Путин

    7 3 Отговор
    Ние освобождаване Украйна от нацистите и от западното влияние.
    Украйна ще запази държавността си

    Коментиран от #30

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 стоян георгиев

    2 10 Отговор

    До коментар #25 от "Дайте шанс на мира. Мир цена и условия н":

    Интересно като си за мир защо не призова путин да се изтегли от украйна?най лесното решение.излизаш от страната дето си нападнал и готово.

    Коментиран от #37, #47

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 стоян георгиев

    1 10 Отговор

    До коментар #26 от "Владимир Путин":

    Няма как нацист да освободи от нацизъм.путин е новия хитлер.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Ха ХаХа

    16 3 Отговор
    Никакви украинци няма на Шипка а руснаци.
    Войната защо е Руско-Турска а не Украино-Турска

    Коментиран от #36

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Бау бау

    3 3 Отговор

    До коментар #15 от "еми ПРо СИА... знаете ахаххахахахахааааа":

    Тисере кучевустата
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Ти НЕ СИ УМЕН

    11 1 Отговор

    До коментар #28 от "стоян георгиев":

    Путин има още територия да си прибира от новопридобитата с всенароден референдум...

    Коментиран от #53

  • 38 То ти явно ходиш на лекар,

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Бен Вафлек":

    Ама не го слушаш и не си пиеш таблетките и не ходиш на инжекции.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Ха ХаХа

    12 1 Отговор

    До коментар #36 от "стоян георгиев":

    Потурнако империята е Руска.
    Радецки с по двама на кон спасява Шипка.
    Как го направи украинец.
    Иван Вазов за кого пише за Украйна или за Русия.
    Той помак ли е бе гуджук продажен?

    Коментиран от #46, #48

  • 41 анонимин

    5 3 Отговор
    Тъпи еврейски фашисти-няма Непредизвикана война!Мислят,че като повтарят тези лъжи,някой ще им повярва!!!
  • 42 Спокойно

    2 4 Отговор

    До коментар #39 от "Генерал Натов":

    Укрите ги изтритата и скоро си на фронта.
    За два часа ставаш оборска тор и ще контролират чувала на мъртвеца
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Члена ми

    7 1 Отговор

    До коментар #39 от "Генерал Натов":

    А нашите натовци начело със Сюлейман напасания ще ходите на гейпарада за черни ромски кочани!
  • 45 НЕ ГИ ВКАРВАЙТЕ В ПРЕСАТА ТЕЯ ДЛУПОСТИ.

    2 1 Отговор
    А БЕ НЕ ВИ ЛИ ВТРЪСНАХА ТЕЯ ПАПАГАЛЩИНИ БЕ МИЕШОЦИ . НЕ СЕ ЧУДЕТЕ КАК ДА СЕ НАПРАВИТЕ НА ЗНАЧИМИ . НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ ВАС , ЗНАЕТЕ ГО АМА НАЛИ ВИ ТРЯБВА ИЗЯВА НА БЛЯ,БЛЯ,БЛЯ.
    КОЙ ПА НА ВАС ВИ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ КАКВО СТЕ КАЗАЛИ!!!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Е, нали контранаступа върви

    5 1 Отговор

    До коментар #28 от "стоян георгиев":

    победоносно и разгромява руснаците, докато на всичко вече е ясно от писаното тук във форума, че руснаците за 14 години не могат да превземат и две села?Откъде да се изтеглят?

    Коментиран от #51

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Китин от Китен

    2 5 Отговор
    Краят на Путин и Русия се вижда очевидно!
    😂😂😂

    Коментиран от #68

  • 50 Уса

    3 2 Отговор
    Тоя план е копие на хитлеровия план.Проблема е,че от едната страна е един наркоман,който затри украинската нация и подарява държавата на ционистите.Това Хитлер не би го допуснал,но днешните германци са лабави и Русия ще ги отнесе и без трета световна
  • 51 стоян георгиев

    1 4 Отговор

    До коментар #47 от "Е, нали контранаступа върви":

    Да се изтеглят от покрайнините на страната и да спрат да я малтретират.втората армия в света за две години загуби милион човека и изби маса цивилни за нищо.та като си за мир призови путин да спре тази безсмислена и кървава за нас православните война.нали уж сте православни?
  • 52 Хъхъ

    3 3 Отговор
    Какво стана сега Унгария осети на къде духа вятъра и се отказа от русофилството !
    Хайде добро утро драги ми русороби …
  • 53 стоян георгиев

    1 6 Отговор

    До коментар #37 от "Ти НЕ СИ УМЕН":

    Путин проведе референдум в територии в които не е бил.в херсон и запорожие както и в славянск и краматорск проведе референдум като това е украинска твритория.та тези референдуми са за вас четриволтовите.даже и не ви е срам да ги използвате!

    Коментиран от #56

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Майтапи

    3 0 Отговор
    Ква победа?Кви 5 лева?
  • 56 Вземи си билет

    2 0 Отговор

    До коментар #53 от "стоян георгиев":

    от Кийиф за тези територии укропшибан
  • 57 Ню Йорк Таймс

    7 0 Отговор
    В плана за победа на Зеленски
    няма нито план,нито победа
  • 58 Отмъщението на Орнам

    3 0 Отговор
    Поддържа агонията на Зеленчуков!
  • 59 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор
    И какъъв е този план за победа,че нещо не се сещам?
  • 60 Помак

    2 0 Отговор
    Уууудриии Вова да се пукат душите черни душмански,а пък те нека да си правят планове.
  • 61 Роко Сифреди

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Бен Вафлек":

    Ша та опъна !!!
  • 62 Гост

    2 0 Отговор
    План за п0беда:
    1. Бай Дън да прати един бял 4аршаф.
    2. Урсулица да прати една крива сопа.
    3. Ст0лтемберг да помогне, да вържем белият 4аршаф за кривата с0па.
    4. Зельонъй папугай, да се възкачи на купола на Ейбрамса, и да развява чаршафа.
    5. Ако номерът мине, медиите да обявят капитулацията на врага.

    Коментиран от #66

  • 63 Четете ли си какво пишете???:)

    3 0 Отговор
    "Украинският външен министър Андрий Сибига и унгарският му колега Петер Сиярто обсъдиха начините за постигане на траен мир, за наказване на Русия и прилагане на Плана за победа на президента Володимир Зеленски." ?????:):)

    "основният въпрос, който e обсъден, е била непредизвиканата пълномащабна война на Русия срещу Украйна.... и търсенето на отговорност на Москва за зверствата, извършени в Украйна, включително за престъплението агресия" :):)

    Не разбрахме само колко са българите в Одеса?
  • 64 Националист

    0 5 Отговор

    До коментар #2 от "По скоро":

    Докато е жив Путин има шанс за война

    Коментиран от #65

  • 65 Дядо Ванго

    1 0 Отговор

    До коментар #64 от "Националист":

    Ами той дълго време още ще е жив ,след като ти отдавна си опънал търнака.
  • 66 Тигре Тигре

    1 0 Отговор

    До коментар #62 от "Гост":

    Това много ми хареса,точно и оригинално !На здраве 🍷 и жив и здрав 👍.
  • 67 Гост

    1 0 Отговор
    Махайте се от България нагляри
  • 68 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Китин от Китен":

    Слава на Руско говорящите туристи
  • 69 Пинко

    1 0 Отговор
    Интересно какви са поверителните детайли
  • 70 Моряка

    1 12 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Стоянчо,истината е винаги относителна.Ако прочетеш малко философия,могат да ти паднат капаците и да разбереш, че истината на Зеленото не е истината на Орбан и обратното.Да не говорим за истината на Путин.
  • 71 Експерт

    7 1 Отговор
    Планът е ясен...

    Повече оръжие за Украйна и сваляне на всички ограничения за използване на западните оръжия.

    Рашистите не разбират от нищо друго освен от як бой...
Новини по държави: