13 Октомври, 2024 08:56 896 29

Военните планове на "Хамас"! Всичко зависи от Иран

  • израел-
  • газа-
  • хамас-
  • иран-
  • бенямин нетаняху-
  • хасан насрала-
  • исмаил хания

"Хамас" нарочно е избягвал по-големи конфликти с израелските власти от 2021 г., за да създаде фалшиво усещане за сигурност в обстановката

Военните планове на "Хамас"! Всичко зависи от Иран - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Палестинската групировка "Хамас" е планирала да атакува Израел през есента на 2022 г. Това съобщава в събота The ​​New York Times, като цитира документи, заловени от израелските сили.

The Times е прегледал протоколите от 10 срещи между висшите лидери на "Хамас".

Операцията е била отложена, за да се получи подкрепа от страна на Иран и ливанската групировка "Хизбула". Те са подкрепили идеята на "Хамас", но са поискали повече време за подготовка.

Мотивът на атаката е бил да се попречи на Израел да засили връзките си със Саудитска Арабия.

"Хамас" нарочно е избягвал по-големи конфликти с израелските власти от 2021 г., за да създаде фалшиво усещане за сигурност в обстановката.

"Хамас" напада Израел през октомври година по-късно, когато започна и най-сериозният военен конфликт в Близкия изток, който продължава и дори се разширява към днешна дата.

"Вътрешната ситуация" на Израел - очевидна препратка към вълненията около спорните планове на премиера Бенямин Нетаняху за преразглеждане на съдебната система - е сред причините те да бъдат "принудени да преминат към стратегическа битка ."

Не става ясно дали лидерите на двете групировки Хасан Насрала и Исмаил Хания тогава са одобрили тези планове.

Заедно с войната в Газа, Израел воюва и с "Хизбула" в Ливан.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За гр@ нтове от Сорос

    4 9 Отговор
    СССР се отърва от режима си, но ротшилдовия запад - не. Сега патят - войни, преврати, трети пол, убийства на президенти, денонощна пропаганда, брадати жени, подкупи(грантове) за политици и медии, Истанбулски конвенции, мигранти, слугуване не геноцида в "Израел" и сватби между раждащи мъже
  • 2 Аз съм веган

    9 6 Отговор
    Планът е да се крият по дупките и да се крият зад деца и жени. Стара арабска тактика.

    Коментиран от #3, #24

  • 3 Западна клоака

    4 6 Отговор

    До коментар #2 от "Аз съм веган":

    Ще се крият зад раждащи мъже, за да им е цивилизовано.

    Коментиран от #6

  • 4 Kaлпазанин

    1 6 Отговор
    СА вече е еврейска ,какво да засилва факта че приютиха говедарски бази и не могат без техните долари говори за това ,това не са араби а продали се и те на дявола угоени уахабити ,които не могат да мислят нормално
  • 5 Забелязъл

    6 2 Отговор
    Абе нямате ли някоя по нова снимка, тоя на снимката е вече от една година при алах.

    Коментиран от #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Независимо за каква, как и защо е

    5 4 Отговор
    обявена "Хамас" категорично те са светци в сравнение с терористичната нацистка групировка Израел
  • 9 Иран плюс Хамас и Русия...

    3 2 Отговор
    Всеки ще забележи връзката...
  • 10 ЗабелязАл... се пише копейко!

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "Забелязъл":

    Не можеш да напишеш забелязЪли в множествено число...

    Коментиран от #17

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Безспорен факт е

    6 6 Отговор
    че най големият терорист в региона е Израел. Израел е международен терорист, нацист и държава извършваща още от 1948 г. геноцид. Ционизма е еманацията на нацизма
  • 13 Факт

    3 3 Отговор
    Произволен човек, който не чете и гледа медии е по-добре информиран от всеки, който се информира от "медиите" на западния ротшилдов режим.
  • 14 Някой може ли да посочи

    3 1 Отговор
    Поне една национално освободителна организация в историята която да не е била обявена за терористична ? Има ли ?
  • 15 Тц, тц, тц

    3 3 Отговор
    Цяла година не могат да се справят с босоноги партизани! Що за армия е това на Израел?

    Коментиран от #18

  • 16 Факти

    3 3 Отговор
    Много ясно, че всичко зависи от Иран. Който плаща, той поръчва музиката. Хамас са наемници.
  • 17 ЗабелязЪл

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "ЗабелязАл... се пише копейко!":

    Това е ник умнико мога да пиша да го изписвам както аз си поискам, а ти какво ревеш толкова оня другия умник от снимката сякаш ти е бил приятел?
    🤣🤣🤣🇮🇱🇮🇱🇮🇱
  • 18 Човек

    3 4 Отговор

    До коментар #15 от "Тц, тц, тц":

    Те могат и за един ден да се справят, ама нали гледаш как цял свят писка за правата на чалмите. Израел пипа леко, защото действа стратегически и мисли много напред във времето.
  • 19 Историята на Израел е

    5 3 Отговор
    Терор и провокации, предизвикване на логично недоволство и съпротива, последващо с брутални военни действия и окупация на нови и нови територии, незачитане на международното право и международен тероризъм. Терористичните актове на престъпната ционистка държава са хиляди пъти повече от тези на всички заедно набедени за такива. И не е нужно да се връщаме много на зад в историята а просто да осъзнаем факта че ООН обяви преди 2 седмици терористичния акт с пейджерите за терористичния акт на века
  • 20 Всичко зависи от Иран

    4 4 Отговор
    Пълни глупости! Всичко зависи от САЩ, спонсора и съучастник на геноцида на престъпника Израел
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Иран е хиляди пъти по демократична

    3 3 Отговор
    ДЪРЖАВА от Израел. Нямат нито един расистки и дискриминационен закон за разлика от нацистки Израел където цялото им законодателство е дискриминационно и антидемократично. До последният закон, включително и екологичния. Израел не само не е демократична държава, в нея и следа няма от демокрация
  • 24 Българин

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Аз съм веган":

    Старата арабска тактика ли? Арабите са били империя на три континента. Арабите са дали на света повече от колкото можеш си представиш в науката, медицината, математиката и др. Ако се крият е защото зад Израел стои сащ, а те заедно са в пъти по - силен противник. Без сащ Израел за една седмица изчезва. Твоите прадеди що са се крили по кошари и балкани от османцит ? Поради същата причина.

    Коментиран от #26

  • 25 Човека на снимката

    2 1 Отговор
    е голяма заплаха за сигурността на Израел нали ? Тва камък да хвърлиш е като ядрени съоръжения да бомбардираш .... Страшна работа е .... А познайте колко години е присъдата в Израел за хвърлен камък ако имаш щастието до съд да стигнеш въобще ? Справка в сайта на Adalah (Justice in Arabic)  Дискриминационни закони .....
  • 26 Факти

    2 3 Отговор

    До коментар #24 от "Българин":

    Ти си от тия, които си мислят, че арабските числа са ги измислили арабите. Да, ама арабите са ги взели от индийците. Европейците са ги взели от арабите и затова са ги нарекли арабски, но те всъщност са индийски. Всеки е дал нещо на света, но арабите дадоха най-голямата чума - исляма. Затова до ден днешен са спрели в средновековието, подчинени на все същите примитивни, анти-човешки закони, които им пречат да използват интелектуалния си потенциал и да се развиват. На света най-много са дали англосаксонците - индустриалните, технологичните и дигиталната революции. Без тях можеш да забравиш за целия си комфортен живот и да се върнеш на полето с воловете и ралото, с брутална детска смъртността и кратка продължителност на живота.

    Коментиран от #29

  • 27 Израел

    2 1 Отговор
    Трябва да бъде изключен от всички организации на ООН, и на там вървят нещата. Ще ги приравнят до племенна структура
  • 28 И ние в България сме длъжни

    1 1 Отговор
    да се съобразяваме с МС.........=== Евакуирайте израелските заселници от палестинските територии, демонтирайте разделителната стена на Западния бряг и върнете земите на първоначалните им жители. Това са някои от  основните искания на Международния съд (МС) към държавата с еврейско мнозинство, след като постанови, че окупацията й там е „незаконна“.Съставът от 15 съдии на Върховния съд на ООН подчерта на 19 юли, че широк списък от политики на държавата с еврейско мнозинство, включително изграждането и разширяването на израелските селища на Западния бряг и Източен Йерусалим, използването на природните ресурси на зоната, анексирането, налагането на постоянен контрол върху земята  и дискриминационните мерки срещу палестинците „нарушават международното право“.Злоупотребата със статута на Израел на окупационна сила“ прави „присъствието му в окупираната палестинска територия незаконно“ и трябва да приключи „възможно най-бързо“, подчертаха съдиите.
  • 29 Българин

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Факти":

    Исляма не е чума. Чел ли си Коранът? Аз да. Чел ли си Библията? Аз 4 пъти и всеки ден чета библейски откъс. Не съм мюсюлмани, но съм приятел с десетки такива от половината свят. И християнството и исляма се използват за политически цели. В световната история няма по - големи убийци от нас християните и с нищо не изпълняваме христовите учения и закони. Мюсюлманите и те така. Нито един праведен и добър християнин и мюсюлманин няма да те дори обиди , защото е забранено, камо ли да ти посегне физически. Кефиш се на днешният свят? Много, много, по добре, сплотено, задружно и природосъобразно са живеели хората преди. Детска смъртност ли? Ок. Днес има всякакви ваксини защитаващи детския живот, но за сметка на тия англосаксонски открития два града барабар с децата бяха изпепелени от атомни бомби, англосаксоните убиват всеки ден във войни деца по целият свят. Израел уби десетки хиляди деца за една година. Две световни войни с с 100 млн жертви дело на англосаксоните. Да продължавам ли? И не бъркай ренесанса с авглосаксите.