Тема: Украйна

22 Октомври, 2024 09:32 1 497 33

Северна Корея отрече да предоставя войски на Путин за войната в Украйна

  • северна корея-
  • южна корея-
  • русия-
  • война-
  • украйна-
  • пхенян-
  • ким чен ун

Вчера Южна Корея привика руския посланик в Сеул, за да поиска "незабавното" изтегляне на войниците, изпратени от Пхенян в подкрепа на Путин

Северна Корея отрече да предоставя войски на Путин за войната в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Северна Корея отрече снощи информацията, че предоставя войски на Русия, които биха могли да бъдат използвани в конфликта в Украйна. Постоянният представител на Пхенян в ООН определи твърдението на Сеул като "неоснователен слух", предаде Франс прес, съобщи БТА.

"Що се отнася до т.нар. военно сътрудничество с Русия, моята делегация не смята за необходимо да коментира тези неоснователни тенденциозни слухове", заяви севернокорейският представител на сесията на Общото събрание на ООН, която се проведе късно снощи в Ню Йорк. Твърденията на Сеул "имат за цел да опетнят имиджа на Корейската народнодемократична република и да подкопаят законните, приятелски и сътруднически отношения между две суверенни държави", добави той.

Още новини от Украйна

По-рано вчера Южна Корея привика руския посланик в Сеул, за да поиска "незабавното" изтегляне на войниците, изпратени според Сеул от Пхенян, за да подкрепят Москва във войната ѝ срещу Украйна, съобщи южнокорейското министерство на външните работи.

Около 1500 севернокорейски войници от специалните сили вече са в Русия, за да се аклиматизират, и се очаква скоро да заминат на фронта, съобщи в петък южнокорейското разузнаване. Според него се очаква да бъдат изпратени общо около 12 000 войници.

Националната разузнавателна служба на Южна Корея публикува и подробни сателитни снимки, които според нея показват първото разполагане на севернокорейските войски. Днес южнокорейската информационна агенция Йонхап съобщи, че Сеул обмисля да изпрати делегация от служители на военното разузнаване в Украйна, които да наблюдават разполагането на севернокорейски сили. Южна Корея и САЩ отдавна твърдят, че севернокорейският лидер Ким Чен-ун изпраща оръжия на Русия за използване в Украйна, припомня АФП.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Повече от ясно е

    36 10 Отговор
    че Укрорайхът по този начин цели участие на Нато във войната,но както винаги информацията е лъжа

    Коментиран от #30

  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    12 28 Отговор
    Надайте се ,путинохили....северна корея да спасява ,кремъл....хахахаха!Мечтите са безплатни.Ако северна кореа направи този ход ,ще изчезне от картата и ще остане само кореа.Това ще стане, но по-късно като Германия така и кореа ще е една!

    Коментиран от #7, #15, #19

  • 4 Пентагона и НАТО също отрекоха

    23 3 Отговор
    че има такива данни, но това не означава, че журналистите им и съюзника им Зеленски нямат право на "свобода на словото"

    Коментиран от #20

  • 5 Объркано Атлантиче

    28 5 Отговор
    "Медиите са най-мощната институция на земята. Имат властта да направят невинния - виновен и виновния - невинен, това е власт, защото контролират умовете на хората."

    Който има власт над информацията, той държи цялата власт в ръцете си! Затова цензурата е толкова важна за тях, затова Хилъри Клинтън каза, че ако загубят контрола над информацията, губят всичко.
    Разкриването на истината е това, което ще унищожи душманите на човешката цивилизация.

    п.п.
    А измислените виртуални северно корейски войници, са нужни на губещият англосакстки ционизъм , за още военни в украйна.
  • 6 ИВАН

    32 4 Отговор
    Дори това да е вярно, защо на Украйна могат да помагат НАТО и ЕС , а на Русия никой?!!!

    Коментиран от #9

  • 7 Не Русия а Европа

    20 2 Отговор

    До коментар #3 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    трябва да мисли как ще се спасява след фаталното "приятелство" със "съюзнивите" си

    /Кисинджър/

    Коментиран от #32

  • 8 Галигео Галигей

    20 2 Отговор
    А ние нема ли да подкрепим комика,като му пратим от наще жълтопаветни розови еднорози?🙉🤡🙉
  • 9 Да, ама

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "ИВАН":

    де е вярно! Такива данни няма.

    /Остин и Руте/
  • 10 Тук в сайта Факти пише

    18 1 Отговор
    1 милион войници пращат корейците.

    На кое да вярваме? На сайта или на жълтите?

    Може би Зеленски е прав когато смуче пари от Америка. Сега му е паднало да изпразни портфейла на Байдън. Крим-Корея-Крит-Катар.. за президента Алцхаймер разликата не е видна.

    Коментиран от #14

  • 11 М3 голд

    16 0 Отговор
    Все едно в Москва да извикат южнокорейския посланик и да му се накарат, че са продали танкове и друга техника и въоръжение на Полша. Някой някъде е казал и Мария Атанасова го върти вече няколко дена за севевнокорейци срещу Окраина. А там неофициално има французи, поляци, немци и сбирщина в чуждестранен легион. А се иска свободен фронт срещу Русия и тогава ще се официализират. И какво ще последва? Кой ще познае?)
  • 12 Мдааа

    3 18 Отговор
    Той и Путин каза, че няма да напада Украйна, ама на излъга джуджето. Дали пак да му вярваме на лъжливото оФчарче?

    Коментиран от #17

  • 13 Мнение

    15 2 Отговор
    Оръжейната индустрия ще поддържа баланса в руско-украинската война още поне няколко години, понеже се правят стотици милиони долари печалби. А и ЕС се срива икономически все повече, което е абсолютно изгодно за Русия и САЩ. Брюксел предпочита да се занимава с кривите краставици, джендъризма и зеления преход.
  • 14 М3 голд

    10 2 Отговор

    До коментар #10 от "Тук в сайта Факти пише":

    Зеления не изпразва а пълни портфейла на Байдън. Чета, че има последен транш. Тази огромна пералня само за зеления ли е? И за него има, но трохи. Финансовите канали към фамилията Байдън стават все по явни. Както и комисионерите най вече от ЕС, които ходят на крака за шоколадче от общата сладкарница. Борел ходи два пъти съвсем наскоро.
  • 15 Българин

    14 0 Отговор

    До коментар #3 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Кой ще пипне Кимчо, не е подчинен на САЩ и ЕС. Ако можеше щяха да го думнат. Справка Ирак,Авганистан, Сърбия. Ама само риват. Хахаха

    Коментиран от #31

  • 16 Путин и Ким

    2 7 Отговор
    Отичам Отричам Отричам
    Отрекох се Отрекох се Отрекох се
  • 17 М3 голд

    9 2 Отговор

    До коментар #12 от "Мдааа":

    Ако се върнеш във времето, ще видиш: 130000 войни от ВСУ бяха на границата на Луганск и Донецк; Байдън всеки ден буташе Русия да влиза за защита; нямаше военни сблъсъци, а само заемане на територии. Русия трябваше да влезе в Окраина през 2014 г, когато беше превратът, на базата на клаузите на структурата Русия, Беларус, Украйна. Е, не влезе. Огромна грешка! Вижте Израел. Вече се говори за анексиране на територията на прогонените палестинци. И как и страните в ЕС мълчат.
  • 18 Слава Украйна

    2 9 Отговор
    Загроби Русия щом проси Камикадзета
  • 19 Доживяхме да Видим и Това

    3 10 Отговор

    До коментар #3 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Северна Кореа да Брани Русия
    Срам и Позор за Путинизма

    Коментиран от #22

  • 20 Пентагонът и Нато потвърдиха преди месец

    1 10 Отговор

    До коментар #4 от "Пентагона и НАТО също отрекоха":

    Че Севера праща спасители на Русия и 13000 контейнера снаряди
    Бункерът е в кома
  • 21 Ляв+

    8 2 Отговор
    Да пребъде дружбата между народите, борещи се против Глобалния Нео-Колониализъм и Милитаристичен Капитализъм. Не можеш да кориш Северна Корея, че иска да тренира бойците си в реални сражения. Войната е човешко изобретение.
  • 22 срам и позор..

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "Доживяхме да Видим и Това":

    За зелен бандерец..то траншове,а пък отзадьзи зад него го подпират над 50десетина алианоевроджендърски государства,а шмъркачовь все недоволен и оди на просяшки турнета..а през това време вова гепи вугледаре и торецкое.
  • 23 Айдее

    2 0 Отговор
    Още едни "Их там нет"
    Дивотия до шия,ама "с претенции"
  • 24 Одрътел

    2 3 Отговор
    Спомням си преди много години в нашата телевизия се беше "промъкнало" едно интервю със севернокорейски войник проведено естествено от тяхната телевизия "за героя"-( стрелял по някакакво южнокорейско рибарско корабче)
    Та този илот буквално с пяна в ъгълчетата на устата си рецитираше "- Виждайки врага,в мен се надигна справедливия гняв на революцията и полетях като буреносен вятър срещу него в защита на Вожда и Родината,от очите ми излизаха пламъци...."
    Сигурен съм,че част от хората в този форум това звучи като изключително познат спомен,а за останалата част звучи комично.Щеше вярно да е смешно,ако обаче сега не звучи твърде трагично.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Доносник

    3 4 Отговор
    Слава Путину! С всеки следващ ден смъква ли смуква рейтинга, реномето , силата и славата на "непобедимата" и "могъща" Русия, която опре да иска помощи от бедняци и отрепляци като Северна Корея и Иран. Да иляди Путинчо и докато не затрие Блатната империя на Злото все да е на власт и все така да "побеждава" и мачка... своята страна и народа си ... СЛАВААА, СЛАВААА! Онова което САЩ и Запада не могат да постигнат никога със сила, Бункерния герой го постига със глупостта си !!! Слава!!!
  • 27 Роза

    1 2 Отговор
    Ами разбира се,че дипломатическия представител на СК ще отрече,кой признава официално тези неща?!Политиката е синоним на лъжата и задкулисните действия,това е всеизвестна истина!Едно се говори,а друго се върши,което важи с пълна сила и за нашите политици в БГ-то!
  • 28 гумата

    1 3 Отговор
    Просто комунистите лъжат и сигурно вече са прехвърлили войниците си. На тях не им трябват народите им, защото самите те са непотребни.
  • 29 СЛОНА

    3 2 Отговор
    ЮГА ЩЕ БЕРЕ ГЪБИТЕ НА КИМ!!!...
    ТОВА НЕ ВИ Е МЕЧОКА ДА ВИ ЧЕКА!!!
  • 30 фашистки рашастан в изолация

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Повече от ясно е":

    В Северна Корея царства диктаторски режим където народа живее в жесток затвор.99% от информацията която излиза от Северна Корея е пълна лъжа и демагогия.Същата работа е и нацисткият режим в Русия.
  • 31 Порно

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    Не могат да пипнат Кимчо, защото има ядрени ракети, с които да унищожи Южна Корея и Япония, а евентуално и да удари части от САЩ. Последното не е гарантирано, но е реално и възможно. Ако ударят западното крайбрежие, как ще се оправдават американците - мислехме, че е малко вероятно? Няма да дърпат дявола за опашката.
  • 32 Защото тя напада безащитната Украйна

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Не Русия а Европа":

    И тя не иска руски манталитет!!!
  • 33 На страха очите са голеееми

    1 0 Отговор
    Нали севернокорейците бяха гладни, голи и боси, защо западналите се страхуват от тях толкова, хахаха? Фронтът не е като дрънкането на празна пропаганда!
Новини по държави: