22 Октомври, 2024 16:48 2 364 153

Среща на върха на БРИКС! Русия търси връщане на своя международен авторитет

  • брикс-
  • русия-
  • владимир путин-
  • китай

Групата БРИКС сега представлява 45% от населението на света и 35 на сто от нейната икономика, въз основа на паритета на покупателната способност, въпреки че Китай представлява над половината от нейната икономическа мощ

Среща на върха на БРИКС! Русия търси връщане на своя международен авторитет - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Си Дзинпин, Нарендра Моди и редица други световни лидери пристигнаха във вторник в руския град Казан за срещата на върха на блока БРИКС на развиващите се икономики, която Кремъл описва като едно "най-мащабните външнополитически събития в историята" на Русия, предава "Ройтерс".

Групата БРИКС сега представлява 45% от населението на света и 35% от нейната икономика, въз основа на паритета на покупателната способност, въпреки че Китай представлява над половината от нейната икономическа мощ.

Путин, който е представян от Запада като военнопрестъпник, каза пред репортери от страните от БРИКС, че "БРИКС не се противопоставя на никого" и че промяната в двигателите на глобалния растеж е просто факт.

"Това е асоциация на държави, които работят заедно въз основа на общи ценности, обща визия за развитие и, най-важното, на принципа за взаимно отчитане на интересите", каза той.

Срещата на върха на БРИКС се провежда, докато глобалните финансови ръководители се събират във Вашингтон на фона на войната в Близкия изток, както и в Украйна, закъсалата китайска икономика и опасенията, че президентските избори в САЩ могат да разпалят нови търговски битки.

Путин, който нареди войски в Украйна през 2022 г. след осем години битки в Източна Украйна, беше осеян с въпроси от репортери относно перспективите за прекратяване на огъня в Украйна.

Отговорът на Путин беше накратко, че Москва няма да търгува с четирите региона на Източна Украйна, които според нея сега са част от Русия, въпреки че части от тях остават извън нейния контрол, и че иска нейните дългосрочни интереси в областта на сигурността да бъдат взети под внимание в Европа.

Два руски източника казаха, че докато в Москва все повече се говори за възможно споразумение за прекратяване на огъня, все още няма нищо конкретно - и че светът очаква резултата от президентските избори на 5 ноември в Съединените щати.

Русия, която напредва, контролира около една пета от Украйна, включително Крим, който тя завзе и едностранно анексира през 2014 г., около 80% от Донбас - включващ регионите Донецк и Луганск - и над 70% от Запорожка и Херсонска област.

Путин каза, че Западът сега е разбрал, че Русия ще победи, но че той е отворен за преговори въз основа на проекти на споразумения за прекратяване на огъня, постигнати в Истанбул през април 2022 г.

В навечерието на срещата на върха на БРИКС Путин се срещна с президента на Обединените арабски емирства шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян за неофициални разговори, които продължиха до полунощ в неговата резиденция Ново-Огарьово край Москва.

Путин похвали както шейх Мохамед, така и саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман, който няма да присъства на срещата на върха в Казан, за техните посреднически усилия за Украйна.

"Уверявам ви, че ще продължим да работим в тази посока", каза шейх Мохамед на Путин. "Готови сме да положим всякакви усилия за разрешаване на кризи и в интерес на мира, в интерес на двете страни.

Китайският президент Си Дзинпин и индийският премиер Нарендра Моди ще присъстват, въпреки че бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва отмени пътуването си след медицински препоръка да избягва временно полети на дълги разстояния след нараняване на главата у дома, което причини лек мозъчен кръвоизлив.

Акронимът BRIC е измислен през 2001 г. от тогавашния главен икономист на Goldman Sachs Джим О'Нийл в изследователска статия, която подчертава огромния потенциал за растеж на Бразилия, Русия, Индия и Китай през този век.

Русия, Индия и Китай започнаха да се срещат по-официално, като в крайна сметка добавиха Бразилия, след това Южна Африка, Египет, Етиопия, Иран и Обединените арабски емирства. Саудитска Арабия все още не се е присъединила официално.

Прогнозите са, че делът на БРИКС в глобалния БВП ще нарасне до 37% до края на това десетилетие, докато делът на Групата на седемте големи западни икономики (Г-7) ще намалее до около 28% от 30% тази година, според данни на Международният валутен фонд (МВФ).

Русия се стреми да убеди страните от БРИКС да изградят алтернативна платформа за международни плащания, която да бъде имунизирана срещу западните санкции.

Но разделенията изобилстват в БРИКС. Китай и Индия, най-големите купувачи на руски петрол, имат трудни отношения, а между арабските нации и Иран има малко любов.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    19 47 Отговор
    Ексклузивно! Южна Корея праща войски в Украйна да се бият със Северна Корея.Украйна става полигон за разчистване на сметки.

    Коментиран от #5

  • 2 Какъв авторитет

    30 74 Отговор
    Путлер е обявен за международно издирване в 130 държави от 210.
    Държат се с него все едно е Президента на Сиера леоне.

    Коментиран от #10, #40, #48

  • 3 Плевнелиев

    38 70 Отговор
    Русия е варварска националистическа страна. Мястото на България е в евро-атлантическото пространство на демокрация и просперитет, а не при диваците в БРИКС.
  • 4 Райънеър Луфтханза мори

    17 61 Отговор
    Какъв авторитет могат да имат тия примати
    Не разбраха ли че скоро ще изпошзваме децата им за донори на органи жените им за оргии а мъжете ще бъдат изтребени.

    Коментиран от #145

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Боруна Лом

    41 10 Отговор
    БРАВО! И ОБОРА ДА СИ ПРАЙ ВЕТАР!
  • 7 2222

    21 56 Отговор
    Срещата на диктаторите.

    Коментиран от #8

  • 8 6666

    57 21 Отговор

    До коментар #7 от "2222":

    НЕ Е! А СРЕЩА НА ТИТАНИТЕ!

    Коментиран от #14

  • 9 Фиууууууууу

    52 11 Отговор
    Опааа
    Прогнозите са, че делът на БРИКС в глобалния БВП ще нарасне до 37% до края на това десетилетие, докато делът на Групата на седемте големи западни икономики (Г-7) ще намалее до около 28% от 30% тази година, според данни на Международният валутен фонд
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Браво на Русия

    58 18 Отговор
    Хегемонията на САЩ беше вредна за света!
  • 12 НАБЛЮДАТЕЛ

    57 10 Отговор
    Тази среща е кошмара на англосаксите.
  • 13 Хахахаха

    13 43 Отговор
    След 3 години война в Украйна.


    около 80% от Донбас - включващ регионите Донецк и Луганск - и над 70% от Запорожка и Херсонска област.


    Това ли е копейки?

    Коментиран от #18, #58

  • 14 Мммммм

    9 27 Отговор

    До коментар #8 от "6666":

    На тираните.
  • 15 Хаха,

    43 7 Отговор
    А Главчев дали си вдигна международния авторитет с подтичването след зеленски ,да го гушка ?!
  • 16 марко

    49 10 Отговор
    Русия е фактор на международната сцена и никога не е губила авторитета си ...Това , какво мисли този или онзи за нея няма НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ ...

    Коментиран от #30

  • 17 бай Дончо ако спечели

    9 35 Отговор
    БРИКС ще го направи на ДРИСК

    Коментиран от #20

  • 18 Давай

    45 10 Отговор

    До коментар #13 от "Хахахаха":

    След 3 години война в Украйна, Русия е реализирала 75% от поставените цели на СВО, въпреки безпрецедентната подкрепа на НАТО за Украйна. На теб зле ли ти изглежда?

    Коментиран от #25, #71

  • 19 az #СВО

    47 4 Отговор
    Малееее СТРАХ!
    Най-големият политически и икономически играч в света в момента - БРИКС не се контролира от запада!

    Шаш и паника тресат Вашингтон, Брюксел и Лондон!
    🤣🤣🤣

    Коментиран от #23, #73

  • 20 торбалан

    25 3 Отговор

    До коментар #17 от "бай Дончо ако спечели":

    Умник си ми ти , дончо , веднага си личи от пръв поглед ...
  • 21 иБРИКС

    8 28 Отговор
    върха на сладоледа за руzcлямите
  • 22 Далеч не всички

    10 35 Отговор
    от тези 45% поддържат авантюрата на путин в Украйна особено Китай и Индия. Освен това много от тия държави са в добри отношения със запада и без неговите пазари са гола вода. БРИКС не е военен съюз като НАТО или Варшавски договор, по скоро е нещо като СИВ който си използваше и валута по "второ направление". Имаше някаква "преводна рубла" която безславно изчезна в миналото.
  • 23 Бу ха ха ха

    11 35 Отговор

    До коментар #19 от "az #СВО":

    Най-големите бедняци се събрали при путин.

    Коментиран от #28

  • 24 Браво

    28 4 Отговор
    БИКС е добра идея!
  • 25 Ето колко са отстъпили

    8 21 Отговор

    До коментар #18 от "Давай":

    за 1 година и то поради нередовните и недостатъчни доставки за западно оръжие. Западът още не може да осигури 1млн. 155мм снаряди, а Кимчо даде 3млн. на Путин. За 10 години 20% от територията завладяха като Крим взеха с изненада, а ЛНР и ДНР ги превзеха паравоенните войски на Игор Гиркин(Стрелков) и частната армия Вагнер на Пригожин за което бяха наградени по стар руски обичай. Това с червеното е завзетата територия и ако махнем синьото( в Курска област) почти е на нула напредъка на РФ. В задачата се пита – като гледаме картата, за колко години и с колко жертви ще се „асвабади” цяла Украйна.

    Коментиран от #107

  • 26 Моча в калта

    13 30 Отговор
    Пародия.Всичкон,което се организира от Русия е пародия.
  • 27 даммм

    9 23 Отговор
    И Костя Копейкович щеше да ходи но му се скъсала халката на чемодана.
  • 28 az #СВО

    32 7 Отговор

    До коментар #23 от "Бу ха ха ха":

    Напротив бедняците са извън БРИКС и разликата само ще нараства ...

    Коментиран от #36, #37

  • 29 оня с коня

    12 30 Отговор
    БРИКС няма НИЩО ОБЩО с ЕС и е само Красиво Перо в Шапката на Членовете.И да уточним:България и Държавите от Бившия Източен Блок получават ЕЖЕГОДНО Субсидии,като канкретно за нас цифрата е около 3,5 МИЛИАРДА Евро.А дава ли ИЗОБЩО Нещо БРИКС на Членовете си?Ами естествено че да -...ШИРОКИ УСМИВКИ ,което не е много,но Бриксаджиите следва да го оценят "по достойнство" и най-важното- ДА НЕ ГУБЯТ Вяра в бъдещето!
  • 30 Жеко

    6 23 Отговор

    До коментар #16 от "марко":

    Президентът й е кл 0ун издирван в по-голямата част от света като престъпник.

    Коментиран от #33, #35, #45

  • 31 Каубой 🤠

    10 27 Отговор
    В БРИКС има голям разнобой !
    Помежду им ще има лют бой !
    Путин ще бъде никакой !
    Ой ой ой
  • 32 име

    20 12 Отговор
    Русия няма авторитет само в очите на онези, който плюят, хулят, заплашват и говорят лъжи. Това са евpoатлантическите пoдлoги, без знaчение дали са интернет тpoлове или министри.
  • 33 Това е глупаво

    18 4 Отговор

    До коментар #30 от "Жеко":

    Въобще драскането на глупави опорки е глупаво занимание!
  • 34 аее

    9 20 Отговор
    Брадата Путя ЛЪЖА.
  • 35 торбалан

    13 3 Отговор

    До коментар #30 от "Жеко":

    Жеко , клоунът е друг , приятелю , бъркаш имената само ...Това ще е едно нещо , наречено мозък , драги ....Да си го знаеш ...
  • 36 Ще,ще,ще

    7 13 Отговор

    До коментар #28 от "az #СВО":

    Ще,ще.ще.От 1917 година е ЩЕ.Ама руското ЩЕ.
  • 37 Ще ти повярвам

    7 16 Отговор

    До коментар #28 от "az #СВО":

    когато световните бежански потоци тръгнат към страните от БРИКС, а не към САЩ, Канада, ОК и ЕС.
  • 38 Kaлпазанин

    7 3 Отговор
    Помислих че на m@@@t@@@@@ и е свършила смяната ,тя пишела и за news бг следобед
  • 39 😂😂😂😂

    10 21 Отговор
    След 2 години никой няма и да си спомня за БРИКС.Даже и копейките.

    Коментиран от #49

  • 40 Kaлпазанин

    21 5 Отговор

    До коментар #2 от "Какъв авторитет":

    Пич ,погледни фотото и виж какво зад тези хора ,в ресурси и площ от планетата ни земя (и си преведи думата пич от турски )

    Коментиран от #56

  • 41 az #СВО

    23 4 Отговор
    Извънредно!

    Иранският президент заяви, че БРИКС е път към края на еднополюсния модел и американския тоталитаризъм!
  • 42 Последния Софиянец

    6 4 Отговор

    До коментар #5 от "Като отидете в Украйна":

    Има много българи от двете страни на фронта.
  • 43 Браво иБРИКСА, Венсеремоса!

    11 10 Отговор
    Пуснахте ли тока на Куба - Острова на свободата?
  • 44 Валутата

    7 16 Отговор
    Новата валута на БРИКС ще се казва ИБРИКС. На банкнотата ще е изобразен клекнал оголен .... , които току що се е ......., а до него инкрустиран и б р и к. Стойността на банкнотата ще е 00.

    Коментиран от #65

  • 45 Атина Палада

    8 11 Отговор

    До коментар #30 от "Жеко":

    И коя е тази по голяма част от света? В част от държави на ЕС,в Сомалия,Монголия ( където Путин ходи и никой не го закачи) и това са...Нито САЩ,нито Китай са страна по МС на Хага!
    Дори САщ щяха да взривяват Хага заради техен гражданин,който Хага обяви за издирване. Хага е легитимен за страни като Сомалия и България,за останалите страни в света е нелегитимен.
  • 46 Атина Палада

    5 14 Отговор
    В Бразилия ще има среща на Г 20.Истинските лидери на планетата.Путин няма да ходи.Що,ли?

    Коментиран от #53, #55

  • 47 стоян георгиев

    8 16 Отговор
    Русия се опитва да изгради нов СИВ.резуктата е ще е като при стария.жалко обаче за държавите дето се вързаха на путлер,но безморалните народи си заслужават съдбата.
  • 48 Примерно

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "Какъв авторитет":

    Оная дето те роди, няма авторитет , но международните шофьори я тьрсят по магистралата.
  • 49 Атина Палада

    8 1 Отговор

    До коментар #39 от "😂😂😂😂":

    Явно не живееш на тази планета,щом смяташ така.:))))
  • 50 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    4 9 Отговор
    Това няма да стане в близките 300 години сами си го натресаха
  • 51 аз#СВО

    5 14 Отговор
    Вучич е отклонил поканата на Путин за срещата.Сръбският премиер заяви,че това би отклонило Сърбия от европейският път на развитие.Който разбрал,разбрал.

    Коментиран от #62

  • 52 az #СВО

    12 5 Отговор
    Извънредно!

    Катастрофа в Селидово! Положението за ВСУ там се влошава с всеки изминал час...
  • 53 Моля

    9 4 Отговор

    До коментар #46 от "Атина Палада":

    Погледни картата на света, палячо.
  • 54 Отстрани

    14 7 Отговор
    Русия не търси нищо, другите търсят Русия, защото тя е най-големият авторитет!
  • 55 Атина Палада

    9 6 Отговор

    До коментар #46 от "Атина Палада":

    Що ли? Ами защото нямаш ум за един никнейм да си съчиниш,затова не можеш да си отговориш защо Путин няма да ходи в Бразилия:)))
  • 56 Тия ресурси чакат някой

    7 13 Отговор

    До коментар #40 от "Kaлпазанин":

    да ги разработи и превърне в търсени стоки които да се купуват от хора с пари. Иначе си стоят под земата от милиарди години. Това не е склад пълен с търсени неща и някой търгаш да ги купува за лев и продава за два. Русия е на първо място по суровини, Конго е на второ, гледам цъфтят и вържат биейки по стандарт Япония и Тайван на последните места по суровини.

    Коментиран от #80, #97

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Много смешно!

    8 9 Отговор

    До коментар #13 от "Хахахаха":

    Това е. Но това е военно стълкновение Русия с НАТО. Тестваха се оръжия и боеприпаси, изпразниха складовете с боеприпаси на НАТО... И аз съм недоволен. Много фамилиарничите. До сега Русия трябваше: да прекъсне жп и шосеен трафик на Киев с външния свят; да събори прословутия тунел; да избомби Киев, всички Ел.централи и елпреносна мрежа към съседите; летищата; всички да се изнесат в резервната столица Лвов. А то не е така. Грешка! Трябва повече сила, по малко дипломация. Като евреите. А?

    Коментиран от #61, #63

  • 59 Мадуро

    6 11 Отговор
    В Брикс-държавите живеят с 10 долара на месец.Някой и с 2 долара.
  • 60 Горбачов

    5 13 Отговор
    Другари, знаем, че там, където е замесена Русия всичко загнива, рухва и умира. Така ще е и със СВО и с БРИКС и с всичко останало, където Русия фигурира. Въпрос на време, другари.
  • 61 еми да

    5 11 Отговор

    До коментар #58 от "Много смешно!":

    мнението ти няма значение.копейка про-ста.
  • 62 Руснака

    9 3 Отговор

    До коментар #51 от "аз#СВО":

    Какво развитие,? Да бомбандират мирният Белград... Абе яси.....
  • 63 Нещо си се объркал

    5 14 Отговор

    До коментар #58 от "Много смешно!":

    Това на евреите е детска градина в сравнение с това, което руските свине сътвориха в Украйна.
  • 64 az #СВО

    12 1 Отговор
    Путин и Си преговарят в този момент, президентите на ЮАР и ИРИ пристигнаха в Казан.
  • 65 Атина Палада

    13 3 Отговор

    До коментар #44 от "Валутата":

    Да те светна...Дори и Брикс да създадат своя обща валута,то търговията ще минава през собствените валути на страните членки..Така е справедливо!
    А за новата валута на САЩ ,която се спряга още от преди десетилетиЕ, се казва "Амеро"! Ама вие тук т.рол.четата от къде да ги знаете тия работи,като не са ви го казали по БТВ и Нова,от където черпите знанията си:)))

    Коментиран от #69

  • 66 Пловдив

    17 5 Отговор
    Ако не е САЩ, измисленият EвроGeйски съюз ще се разпадне за няколко месеца. После между страните от БРИКС имало противоречия... Пред Путин и Си Дзинпин "лидерите" на Франция, Великобритания, Германия изглеждат като клошари.
  • 67 стоянов

    9 12 Отговор
    Джуджето е застанало на по-високо стъпало, но пак е най-дребния. Трябваше да се качи още едно стъпало.
  • 68 Историк

    6 9 Отговор
    "Авторитет" сред диктаторчета и военопрестъпници.
  • 69 Цар Долар

    10 6 Отговор

    До коментар #65 от "Атина Палада":

    "Страните от БРИКС и Путин се отказаха да се борят срещу Запада и долара" Цитат от руски сайт.

    Коментиран от #119

  • 70 Смех

    11 8 Отговор
    Русия никога до сега не е имала по-висок международен авторитет и толкова многообразни и силни международни връзки. Благодарение на санкциите де... Много е горчива чашата която неолиберализма предстои да изпие след БРИКС.

    Коментиран от #72

  • 71 стоянов

    8 3 Отговор

    До коментар #18 от "Давай":

    Нали щеше да са 100% за 3 ДНИ?

    Коментиран от #76

  • 72 Дада

    9 3 Отговор

    До коментар #70 от "Смех":

    Що реве тогава да свалят санкциите.
  • 73 стоянов

    1 7 Отговор

    До коментар #19 от "az #СВО":

    Само в сънищата ти.
  • 74 az #СВО

    13 7 Отговор
    Извънредно!

    БРИКС ще има собствена система за международни разплащания, аналог на SWIFT, независима от запада!

    Коментиран от #82

  • 75 чудесно

    7 0 Отговор
    Къде да видим словото на шефа на БРИКС?
  • 76 Кой каза това

    7 2 Отговор

    До коментар #71 от "стоянов":

    Ти знаеш ли целите на СВО? Да се лъже, е жалко занимание, приоритет на си гани и необразовани хора! Това прави САЩ с вас!

    Коментиран от #78, #79, #81

  • 77 Вова Путиняк

    5 9 Отговор
    Казвал съм го и пак ще го повторя. Да се родиш руснак е проклятие. Русия е прокълнато гробище, обитавано от мъртви души.
  • 78 Факт

    6 9 Отговор

    До коментар #76 от "Кой каза това":

    "Ти знаеш ли целите на СВО? "

    Три дня Киев, десет за цяла Украйна.

    Това БЯХА целите на СВО.

    Сега целите са заграбване на териториите и ресурсите на Донбас.

    Коментиран от #83

  • 79 аз ги знам

    5 9 Отговор

    До коментар #76 от "Кой каза това":

    СВО успешни денацивицира и демилитаризира русийката. Сана за смях горката. А руската армия вече е втората в РФ след ВСУ. Не ли?

    Коментиран от #90

  • 80 оди се образовай малко

    5 5 Отговор

    До коментар #56 от "Тия ресурси чакат някой":

    В 21ви ВЕК ТЕХНОЛОГИИТЕ СА ДОСТЪПНИ И ГИ РАЗВИВАТ И ТЕЗИ ОТ ФОТОТО , НО ИМАТ И ДОСТА НАСЕЛЕНИЕ КОЕТО ДА ГИ ПОЛЗВА
  • 81 Мдаа

    3 3 Отговор

    До коментар #76 от "Кой каза това":

    "Ти знаеш ли целите на СВО? Да се лъже, е жалко занимание, приоритет на си гани и необразовани хора! Това прави САЩ с нас!"

    Наесох корекцията, така че да е вярно.

    Коментиран от #94

  • 82 разбира се

    4 3 Отговор

    До коментар #74 от "az #СВО":

    И шефа ти ще е висок, богатир и рус!
  • 83 Не бе малчо

    6 5 Отговор

    До коментар #78 от "Факт":

    Питах те малчо дали знаеш целите, а не лъжите на САЩ! Тях ги знаем! Денонощно глупаци с продадено бъдеще вият жално и тъпо и показват дъното което са ударили САЩ да оопростачват деца!

    Коментиран от #84, #95

  • 84 Факт

    1 5 Отговор

    До коментар #83 от "Не бе малчо":

    "Питах те малчо дали знаеш целите"

    Аз ти отговорих какви са, а това, че не ти позволяват да признаеш, че са те, си е защото си прекалено зависимо от шефовете ти в Телеграм.

    Коментиран от #85

  • 85 Аз мисля малчо казах

    5 3 Отговор

    До коментар #84 от "Факт":

    че лъжата е приоритет на необразовани хора без морал и ценности! Дъно е в обществото и отвращава от спонсорите на лъжи САЩ! Нали?

    Коментиран от #89

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Забелязвам на снимката

    6 6 Отговор
    джуджи путьонката е вдигнал ръка за нацистки поздрав! кой е фашиста на снимката сега? А, копейки?

    Коментиран от #91

  • 88 Елизавета Пескова

    5 8 Отговор
    Който е с Русия- страда, гладува, робува. Който е със САЩ- благоденства, яде и царува.

    Коментиран от #96, #100

  • 89 Факт

    2 4 Отговор

    До коментар #85 от "Аз мисля малчо казах":

    "че лъжата е приоритет на необразовани хора без морал и ценности! Дъно е в обществото и отвращава от спонсорите на лъжи Русия! "

    Нанесох корекция, за да отговаря 100% на реалността.

    Коментиран от #93

  • 90 Айде сега

    5 1 Отговор

    До коментар #79 от "аз ги знам":

    Ти звучиш като дете! Сега какво казваш, САЩ оопростачва деца да лъжат! Браво малчо! Значи САЩ е вредна за света!
  • 91 Как кой

    5 2 Отговор

    До коментар #87 от "Забелязвам на снимката":

    Фашиста зеленски и спонсора му на него и на детските ти лъжи САЩ!
  • 92 СЪНИ

    10 1 Отговор
    ТЕЗИ ХОРА ЩЕ ПРАТЯТ САЩ В ДЕВЕТА ГЛУХА
  • 93 Ами малчо

    4 2 Отговор

    До коментар #89 от "Факт":

    Кражбата и лъжата показва дъното което си ударило! И това отвращава, освен от теб, също и от от САЩ, който оопрострачва деца да лъжат и крадат! Значи вярно било, че САЩ е най вредната страна на света! Нали малчо?
  • 94 Ами правилно малчо

    0 2 Отговор

    До коментар #81 от "Мдаа":

    Щом се имаш за лъжец, оопростачено от САЩ, е правилно да пишеш нас! Вярно било, че САЩ са вредни за света значи!
  • 95 Ето целите

    1 2 Отговор

    До коментар #83 от "Не бе малчо":

    Ето ти ги целите. Самия руски коментатор ти ги казва и то още преди една година.

    Коментиран от #103

  • 96 Дрът евреин

    6 3 Отговор

    До коментар #88 от "Елизавета Пескова":

    Опасно е да си враг на Съединените щати, но е смъртоносно да си им приятел.
  • 97 Kaлпазанин

    4 2 Отговор

    До коментар #56 от "Тия ресурси чакат някой":

    С какви пари и какви "хора "ония с покритие от мастило ли?напечатани от нищото .те си ги имат .парите са просто средство за постигане или достигане до власт ,само че не всичко е пари за нормалните хора ПИЧ,когато вземаш или искаш да вземеш трябва и да дадеш и то равностойно на това което искаш да вземеш ,а ония там "хората "не са свикнали да дават те искат само да вземат че и да си им благодарен когато ги тъпчат

    Коментиран от #106, #110

  • 98 БАНко

    7 2 Отговор
    НАТООВЦЕ , РУСИЯ БЕШЕ С УНИЗИТЕЛЕН АВТОРИТЕТ ПРИ ПРЕДАТЕЛИТЕ ГОРБАЧОВ И ЕЛЦИН !!! НО ТОВА ДРАГИ МИ С МЕХУРЧЕТА БЕШЕ ОТДАВНА И ЗАВИНАГИ !!! ПОГЛЕДНЕТЕ РУСКАТА ,, ИЗОЛАЦИЯ " ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ ГОДИНИ - ИКОНОМИКАТА ИМ Е ВЕЧЕ ЧЕТВЪРТА В СВЕТА , ПРЕД ЯПОНИЯ И ГЕРМАНИЯ !!!
  • 99 Наблюдател

    6 4 Отговор
    Всяка втора статия в този сайт съдържа имената на Русия, Кремъл, Путин, което автоматично доказва, че Русия е най-големия авторитет и тя диктува дневния ред.

    Коментиран от #101

  • 100 Мартин Лутър Кинг

    6 5 Отговор

    До коментар #88 от "Елизавета Пескова":

    По лошо от това САЩ да са ти врагове е това. те да ти бъдат приатели
  • 101 не бе

    1 1 Отговор

    До коментар #99 от "Наблюдател":

    русийката дава парите

    Коментиран от #104

  • 102 да питам

    2 3 Отговор
    Защо императора не е на най-горното стъпало?

    Коментиран от #105

  • 103 Малчо

    2 4 Отговор

    До коментар #95 от "Ето целите":

    Пропагандата за флупаци е за забавление, а не за информиране! :))
  • 104 Резонно мнение

    4 1 Отговор

    До коментар #101 от "не бе":

    на мияч на тлъсти евроатлантически колониалисти
  • 105 Не е

    2 1 Отговор

    До коментар #102 от "да питам":

    Но е върху скрофата Лайян
  • 106 Световен стокообмен 40 трилиона долара

    4 3 Отговор

    До коментар #97 от "Kaлпазанин":

    Делът на БРИКС е 0,75%.😄😐

    Коментиран от #108, #112

  • 107 Рошко

    5 1 Отговор

    До коментар #25 от "Ето колко са отстъпили":

    Укрия скоро ша са асвабади ,сама .щото ще провесят евреина на улична в Киев ,зима иде нема ток ,нема войничета ,нема снаряди .как мислиш ?направо ще рухне

    Коментиран от #109

  • 108 Още няма дял

    5 1 Отговор

    До коментар #106 от "Световен стокообмен 40 трилиона долара":

    Щото Брикс още не е заработил! Теб ко ти пречи Брикс?
  • 109 Това е и целта

    5 6 Отговор

    До коментар #107 от "Рошко":

    на СВО в Украйна! Украинският народ, да се отърси от лъжите и да погне фашиста зеленски, който им съсипа страната заради САЩ!

    Коментиран от #115

  • 110 Руските олигарси

    6 1 Отговор

    До коментар #97 от "Kaлпазанин":

    и политици така лъжат народа, че видите ли - ние им даваме нефт, газ, дървесина, ценни метали, а те ни дават едни напечатани хартийки които и за кенефа не стават(дори за външния). Не пропускат обаче да си купуват яхти, имения, футболни отбори с тях, да пращат всичките си роднини и любовници да живеят в мръсния джендърски запад с тия нищо не струващи хартийки. Арабите само от един нефт живеят в невиждан стандарт, строят чудеса от приказките като от "1001 нощ". И те са експлоатирани от западния империализъм, но парите от нефта отиват за народа.
  • 111 Русия търси връщане

    6 3 Отговор
    своя международен авторитет.
    Трудно се чистиш, като се нацапаш.
  • 112 Kaлпазанин

    2 3 Отговор

    До коментар #106 от "Световен стокообмен 40 трилиона долара":

    Я пак ? Ти май си от тия дето четат само тук факти пардон ,пропаганда .повече истина ще откриеш в коментарите и тубата отколкото в "статиите "на преповтарящи мисирки ,те са само задават тона ,а други ни следят за политическите ни настроения и естествено си правят изводите от къде и как да ни промият мозъците ,твоя вече е промит
  • 113 Демократ

    6 5 Отговор
    Путин е военнопрестъпник и терорист и доказва това с действията се, колкото и да дрънкате,че Запада го представя за такъв. Пред очите на света унищожава Украйна ,превръща 3 приятелски държави във вечни врагове Украйна, Русия и Беларус. Превърна Русия в концлагер, 1.5 млн. руснаци я напуснаха заради него след вероломната агресията в Украйна, 700,000 руснаци са загинали в тази безсмислена война, 2 млн. Руснаци са осакатени в нея зачеркна руската култура от световния афиш, талантливи руски творци избягаха от него. Това са фактите, а вие ,които го хвалите ,заминете за Москва. Русия изнудва света с природните си ресурси.Това е империя на злото, лъжата, войната,смъртта и терора, това е руския мир, наречен нов световен ред. Който иска така да живее, ако тя му разреши, да заминава.

    Коментиран от #118

  • 114 Айде няма нужда

    3 4 Отговор
    Просийците са като момиче с няколко сутеньора..ако напишем само рашисткотп БВП ще стане малко смешно
  • 115 Къв Сащ

    6 6 Отговор

    До коментар #109 от "Това е и целта":

    кви 5 лева.
    Нали Русия нападна Украйна, щото все земя не им стига.
    Санким могат да направят нещо умно с тази, дето имат.

    Коментиран от #121, #126

  • 116 Иванушка🇺🇲

    5 4 Отговор
    БРИКС е сбирщина от слабо развити държави които са в организация без бъдеще. Русия иска да е лидер на аутсайдерите.

    Коментиран от #120, #125, #138

  • 117 Йото

    0 2 Отговор
    Доброто срещу злото -извратено!
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Атина Палада

    3 4 Отговор

    До коментар #69 от "Цар Долар":

    Ама те се изтеглиха...Какво има да се борят.Свой Суифт ...Останаха само САЩ и Сомалия с долара :))))
    ЕС търгува с евро
  • 120 Верно ли

    2 6 Отговор

    До коментар #116 от "Иванушка🇺🇲":

    Ти да видиш! Китай слабо развита! Как се чувстваш ударил дъното да си лъжец! Гнусно е нали? А после кажи, че САЩ не е вредна за света, като те е съсипала!

    Коментиран от #133

  • 121 Ами не

    5 2 Отговор

    До коментар #115 от "Къв Сащ":

    Войната е следствие! Като намериш причините, ще знаеш истината, която доста се различава от пропагандата за глупаци на САЩ! :))

    Коментиран от #127

  • 122 ЧЕСТНО

    4 3 Отговор
    РУСИЯ СИ Е РУСИЯ - ВЕЛИКА СТРАНА! ИМАЛА Е, ИМА И ЩЕ ИМА АВТОРИТЕТ! КРАЙ!

    Коментиран от #128

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Коментар 118

    2 1 Отговор
    много пречи на простотията и лъжите на трола на САЩ? Нали? Извинявам се! Все забравям, че сте поле за тролове, простотия и лъжи!
  • 125 Атина Палада

    3 2 Отговор

    До коментар #116 от "Иванушка🇺🇲":

    Брикс е сбирщина от държави с бързо развиващи икономики със скоростта на светлината...Които вече не могат да бъдат спрени...Единствено с у.нищожение на планетата ни....За да ги спреш,трябва да у.мреш и ти .:)
  • 126 Kaлпазанин

    4 1 Отговор

    До коментар #115 от "Къв Сащ":

    Даааа Русия отиде под носа на фащ и се настани до техните граници ,Русия им изкупи държавния дълг земя и всички държавни фирми като почнеш от енергетика инфраструктура черноземи и и и мнооооого си ми "умнипък "
  • 127 Причината, умнико е

    2 3 Отговор

    До коментар #121 от "Ами не":

    че Украйна искаше да влезе в Евросъюза.
    Както и Молдова, както и Грузия...
    Ама ония ги боли.

    Коментиран от #131

  • 128 Само ти

    0 2 Отговор

    До коментар #122 от "ЧЕСТНО":

    и другите тролчета я авторитетствате.
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Весел Патиланец

    0 2 Отговор
    Става все по-интересно!
    БРИКС са 35% като икономика, но са производството на другите 35% т.е. изцяло са зависими от Г-8 !
    Могат да се събират и да си баят за много-лешников свят ако си искат, но ако Големите 35% кажат - "Хайде, наиграхте се!" и всички се прибират по родните места НЕ, ли??
    ;-)
  • 131 Ами не

    4 1 Отговор

    До коментар #127 от "Причината, умнико е":

    В еврозоната Украйна щеше да влезе, но в НАТО нямаше да влезе! Пропагандата за глупаци на САЩ не е за информиране! Затова и се вика за глупаци! :))

    Коментиран от #132, #134

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Просто Китай

    2 2 Отговор

    До коментар #120 от "Верно ли":

    са голяма държава. БВП на бедна България е $100млрд. и умножен по 230 (толкова са повече китайците от нас) се получават $23трлн., а техният е $18трлн. Ама имали 51 ядрени реактора - нашите са 2 но по 230 стават 460, а бяха 6 преди 20 години. Да умножаваме ли 6,5млн. тона пшеница произведена у нас по 230? Китайският добив е 138млн. т., а световният е 800млн. т. Бедни бяха.когато бяха ръка за ръка с великия СССР. Когато се бореха с "Бандата на четиримата", убиваха врабците защото ядели житото, правеха доменни пещи по селата да стигнат запада, хунвейбините биеха враговете на народа, стреляха по хората на площад "Тянънмън". Западът ги извади от тинята на съветското блато за което те естествено не са благодарни, но добре помнят.

    Коментиран от #136, #140

  • 134 През 2014 г.

    1 2 Отговор

    До коментар #131 от "Ами не":

    не се говореше за НАТО, а само за ЕС.
    Но на руснаците и др. нещастни тролчета като теб им се привижда НАТО и в тоалетната.

    Коментиран от #137, #143

  • 135 ТАКА ЛИ ?

    3 2 Отговор
    Русия не е имала авторитет . Няма авторитет . Няма и да има ! ! !
  • 136 Ихаа. Супер :))

    1 1 Отговор

    До коментар #133 от "Просто Китай":

    Надминахме китайците, пък и САЩ! Икономика нъмбър оне станахме! :))

    Коментиран от #139

  • 137 Ами не

    4 1 Отговор

    До коментар #134 от "През 2014 г.":

    През 2014, САЩ направи преврат в Украйна! А защооооо? Ами просто тогавашният президент Янукович беше подготвил влизане на Украйна в ЕС, защото беше проевропейски настроен, но държеше и на добрите търговски и дипломатически отношения с Русия, както и беше върл противник за влизане в НАТО! И като не иска НАТО, не става за марионетка на САЩ! Простичко е, когато човек следи какво се случва, а не ползва пропагандата за глупаци на САЩ за информиране! Нали? :))

    Коментиран от #141

  • 138 сказка..

    3 1 Отговор

    До коментар #116 от "Иванушка🇺🇲":

    Поехаль иванушка в лесу и встретил волку,лиса и миша..и он от дурачок превратилься в ебаньчьокь..
  • 139 Най -висок

    1 1 Отговор

    До коментар #136 от "Ихаа. Супер :))":

    стандарт има Люксембург който е с 0,6млн. население, но има една мина с желязна руда откъдето е това богатство - парите отиват за хората, а не в някакви мошеници-олигарси или тоталитарно правителство. В Китай промишлеността се върти от 400-500млн. китайци в големите градове, а другите 1млрд. са до колене в оризищата да не гладуват.

    Коментиран от #142

  • 140 Сега

    3 1 Отговор

    До коментар #133 от "Просто Китай":

    за да не твориш подобни бози, запомни! Никой не е отишъл даром да прави инвестиции в Китай! Никой! Това е заслуга на Китай! Направили са условия, които са били благоприятни и изгодни на западни компании да развият и пренесат производства там! Така, че Китай не е получил нищо даром, за да е благодарен на някой! Останалата боза на сравненията, ще пропусна да я коментирам!

    Коментиран от #150

  • 141 Само

    0 2 Отговор

    До коментар #137 от "Ами не":

    глупаци ползват руските опорки и ръсят глупости
    Не САЩ го разкараха, а нормалния украински народ, дето не иска да търпи азиятски щупотии.
    И що украинците не го подкрепиха, а избяга при бащицата ?
    Мисли, човече, мисли.
    Не боли, ама трябва да го можеш.

    Коментиран от #146

  • 142 Ами то е просто

    1 0 Отговор

    До коментар #139 от "Най -висок":

    Като искаш парите да не отиват в олигарси, не избираш партии на олигарси, както правим ние българите избирайки проектите им ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС!
  • 143 Атина Палада

    3 0 Отговор

    До коментар #134 от "През 2014 г.":

    През 2014 г се подписаха Минските договори,но от страна на Украйна не се изпълниха...Години по късно Меркел призна това:-"Ние нямахме намерение да спазваме Минските договори,а само се нуждаехме от време да подготвим и въоръжим украинската армия за война с Русия"(край на цитата)
    Оланд потвърди думите й!
    Защо на Меркел и Ко им е била необходима война с Русия....да кажат те (колективните) от чието котило е и Меркел..

    Коментиран от #144

  • 144 Дай източника на "цитата"

    0 0 Отговор

    До коментар #143 от "Атина Палада":

    Издание и дата.
    Така се прави, а не да си смучеш от пръстите.

    Коментиран от #148

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Факт

    2 0 Отговор

    До коментар #141 от "Само":

    Само глупаци ползват пропагандата за глупаци на САЩ за информиране! САЩ наляха 5 милиарда за този преврат! Справка изказване на Виктория Нюланд! Не новини и сайтове и руснаци! :)) А стрелбата организирана на Майдана, е от Андрий Парубий! Същият за награда става председател на Радата! После активно участва и в гоненето на противниците на фашисткият режим и преврата! Та троленето драги, не ти е от поза! Когато фактите говорят и боговете мълчат! Редно е и тролчетата да се засрамят, вместо да отвращават хората от САЩ! Нали? :))
  • 147 Пиночет

    1 0 Отговор
    Група палячовци, начело с ботоксов смотаняк с токчета!
  • 148 Коко

    1 0 Отговор

    До коментар #144 от "Дай източника на "цитата"":

    Напъни се малко с мозъчните гънки, прочети международна преса. Има я в интернет на немски, английски, френски
    Готованко
  • 149 пРОСИЯ Е КОЧИНА

    1 0 Отговор
    Обсъждано е брикса да се замени с цитроси,петрол срещу мандарини..🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #151

  • 150 Китай беше

    2 0 Отговор

    До коментар #140 от "Сега":

    развит от запада в противовес на СССР, заслуга за това има Хенри Кисинджър който в последните си интервюта нарече това грешка. Покажи ми китайска кола отпреди 30 и повече години, черна и бяла техника? Нищо не са постигнали сами, купиха над 50 000 готови заводи от САЩ и ЕС. Без западния пазар са гола вода.

    Коментиран от #152, #153

  • 151 Пешо

    2 1 Отговор

    До коментар #149 от "пРОСИЯ Е КОЧИНА":

    Ти да не си бил секлецарка там?
  • 152 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #150 от "Китай беше":

    Който си го може, го е направил.
    Цялата ти електроника е комунистическа. Познай откъде?
  • 153 Верно ли

    1 0 Отговор

    До коментар #150 от "Китай беше":

    Ти да видиш! Китай запази строгоста и реда от социализма и го комбиниира със производство и търговия от капитализма!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания