Last news in Fakti

4 Ноември, 2020 07:25 4 607 8

Пълна карантина за 4 седмици в Англия от четвъртък

  • великобритания-
  • лондон-
  • карантина

Броят на жертвите, в чиито смъртни сертификати се споменава Covid-19, вече надхвърля 60 000

Пълна карантина за 4 седмици в Англия от четвъртък - 1
Снимка: Shutterstock

От четвъртък в Англия влиза в сила пълна карантина за четири седмици. А от петък британското правителство стартира програма за масово тестване за Covid-19 в Ливърпул, един от най-тежко засегнатите от пандемията градове.

Като цяло през последните дни броят на заразените във Великобритания бележи лек спад, но броят на жертвите, в чиито смъртни сертификати се споменава Covid-19, вече надхвърля 60 000.

Ливърпул има едно от най-високите нива на смъртност от Covid-19 в страната. Последните данни сочат 352 починали на 100 000, като средният показател за Англия е 153.

От петък в Ливърпул започва специална програма за тестване на цялото население на града, което възлиза на половин милион души. На всеки живеещ или работещ в града ще бъде предложен тест, независимо дали има или няма симптоми. Резултатите се очаква да са готови до един час.

Пилотната схема в Ливърпул цели да се ограничи разпространението на заразата чрез идентифициране на максимален брой заразени и да се вземат спешни мерки за прекъсване на веригата на предаване на заболяването.

В същото време професор Стивън Поуис, главният здравен съветник на правителството, изрази съмнение по отношение изразената по-рано амбиция на националното здравеопазване да обслужва всички пациенти с други заболявания по време на втората вълна на пандемията.

Коментарът му идва след като службите на Бърза помощ в Северозападна Англия обявиха извънредно положение и помолиха хората да се обаждат само при опасност за живота.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    7 9 Отговор
    Вероятно и у нас.

    Коментиран от #2

  • 2 CoV TV

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Засега няма да има

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Последния Софиянец

    15 5 Отговор

    До коментар #4 от "София":

    Просто се забавлявам.Вие си лайте,протеста си върви.А и снощи видях с очите си че цяла София ни подкрепя.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Просветен илюминат

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "София":

    Обърни внимание на следното:
    Хората са негативно настроени и от това здрави ли са?
    Човека се забавлява и си живее живота и другите като не го правят боледуват и това е проблема от който е необходимо да се излекуват всички.
    ПоЗдрави
  • 8 Верно ли

    9 2 Отговор
    "В чиито смъртни сертификати се споменава Covid-19" - това ми хареса... И какво стана кристално ясно от тази пандемия - че на тези правителства не може да се разчита.