Last news in Fakti

3 Ноември, 2020 21:21 2 544 6

Великобритания повиши нивото на терористична заплаха

  • тероризъм-
  • великобритания

Италия засили граничния контрол в отговор на терористичните атаки във Виена и Ница, съобщи вътрешното министерство в Рим

Великобритания повиши нивото на терористична заплаха - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

След последните терористични нападения в Австрия и Франция Великобритания повиши нивото на заплаха от терористични атаки до "сериозно", което е предпоследно по петстепенна скала, предаде Асошиейтед прес.

Нивото на заплаха се определя като "сериозно", когато потенциална атака се смята за много вероятна. Когато терористична атака се смята за вероятна, нивото на заплаха се определя като "значително", една степен по-ниско, предаде БТА.

Британският вътрешен министър Прити Пател написа днес в Туитър, че това решение е "предпазна мярка и не се основава на някаква конкретна заплаха".

Тя каза, че "населението трябва да остане бдително и да съобщава на полицията за всякакви подозрителни действия".

Италия засили граничния контрол в отговор на терористичните атаки във Виена и Ница, съобщи днес вътрешното министерство, цитирано от ДПА.

Решението за тази стъпка е взето на съвещание на националния комитет за сигурност, в което е участвала вътрешната министърка Лучана Ламорджезе, шефове на полицейски и разузнавателни служби и други служители.

Граничните проверки са засилени с помощта на армията и е обсъдено предотвратяването на терористични атаки срещу потенциални цели, се казва в съобщението.

Миналата седмица стана ясно, че 21-годишният тунизиец, заподозрян за атаката в църква в Ница на 29 октомври, при която бяха убити трима души, е влязъл във Франция, след като е пристигнал на италианския остров Лампедуза като мигрант, припомня ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    4 2 Отговор
    Гадост невинни хора да бъдат убивани безпричинно дамите ми ги тия гадове рязане на месо порадваме с сол и обратно зашиване това е рецептата срещу терористите толерастите да мълчат

    Коментиран от #3

  • 2 Брендолета

    1 2 Отговор
    Няма място за притеснение. Кралицата ще се разбере с Президент Байдън
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор
    Светът се управлява от психопати от психопати и убиици.
  • 5 Али Реза

    6 4 Отговор
    Вари го печи го Ангала си е Ангал!!!!
  • 6 Заратустра

    2 1 Отговор
    Един ден този чист дух,ще бъде пламъкът който се разпространява,ще различава добро от зло,ще изгори едните и ще възвиши блажено другите.
Новини по държави: