Last news in Fakti

1 Февруари, 2021 19:10 2 876 1

И Швейцария изисква отрицателен PCR тест за влизане в страната от 8 февруари

  • швейцария-
  • коронавирус-
  • ваксина

Освен това всички пристигащи ще бъдат задължени и да предоставят формуляр, попълнен онлайн или на хартиен носител

И Швейцария изисква отрицателен PCR тест за влизане в страната от 8 февруари  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

От 8 февруари отрицателен PCR тест ще се изисква от всички желаещи да влязат в Швейцария, предупредиха от българското външно министерство.

Тестът трябва да е направен до 72 ч. преди влизането в страната.

Пътуващите със самолет към Швейцария няма да бъдат качвани на борда без такъв тест, а влизащите през сухопътната граница могат да бъдат глобени с 200 франка и спешно проверени на място, предупреждават още от външно министерство.

Освен това всички пристигащи ще бъдат задължени и да предоставят формуляр, попълнен онлайн или на хартиен носител. Документът може да бъде изтеглен от този сайт: https://swissplf.admin.ch/formular. Ако изискваните данни липсват или не отговарят на истината, пътуващият е заплашен от глоба от 100 швейцарски франка.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни телефони: +41 31 351 14 55; +41 31 351 14 56, както и на дежурен телефон в извънработно време: +41 798243822.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма нужда

    2 1 Отговор
    от сравнение и съпоставяне с Швейцария... те са онези момчета (не мн лоши, но мн богати) който ходят където поискат, за сметка на добрите момчета който отиват в рая.... щот мн са крали...