Last news in Fakti

9 Февруари, 2021 17:23 2 499 13

Меркел иска карантина в Германия до 1 март

  • ангела меркел-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • германия

В региони с висока динамика на заболеваемостта населението е инструктирано да не напуска домовете си без основателна причина в радиус от повече от 15 километра

Меркел иска карантина в Германия до 1 март - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германският канцлер Ангела Меркел иска да удължи карантината в Германия до 1 март.

Затова тя ще настоява по време на среща с регионалните премиери в сряда, пише на заглавен материал германският таблоид Bild.

„Въпреки че все още няма окончателно решение, канцлерът възнамерява да подкрепи министър-председателите на държавите, които принадлежат към Християндемократическия съюз (ХДС - партията на германските консерватори, която включва Меркел). По този начин решението за удължаване на ограничителни мерки до края на февруари е по-вероятно“, пише вестникът.

Както rnd.de съобщи, Германия и нейните провинции се готвят да удължат локдауна с приблизително още две седмици след 14 февруари, но искат да представят "безопасна и справедлива стратегия за отваряне на мерките" на конференцията на премиера тази сряда.

Позовавайки се на плановете на канцлера, Bild съобщава, че краят на лакдауна е насрочен за 1 март, ограниченията ще паднат постепенно. На първо място се предвижда отваряне на училища, детски градини и фризьорски салони.

По-рано германските власти решиха да удължат строгите COVID мерки до 14 февруари. На 2 ноември миналата година в Германия беше въведено ограничено блокиране в цялата страна.

В момента почти всичко е затворено - изключение правят хранителните магазини, малките дрогерии, аптеки, оптики, банки, вестници, пощи, зоомагазини, лечебни заведения.

Учениците бяха изпратени на дистанционно обучение. На регионално равнище се рашаваше работата на детските градини.

Срещите са разрешени с представители на едно домакинство плюс още един човек. Носенето на самоделни предпазни маски в обществения транспорт и магазините е забранено.

В региони с висока динамика на заболеваемостта населението е инструктирано да не напуска домовете си без основателна причина в радиус от повече от 15 километра. Лицата от региони, опасни от гледна точка на разпространението на пандемията, трябва да преминат двоен тест за COVID-19 при пристигане в Германия.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Май май

    32 2 Отговор
    Ще я изметат с правата лопата точно преди пенсия.
  • 2 Хахаха

    23 2 Отговор
    Тази,като иде в ада,немските дяволи ще я плющят със затворени очи..
  • 3 Рафи Алибегов

    11 6 Отговор
    Аз взех некой лев вече не скандирам

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Протестиращ

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "Рафи Алибегов":

    Добре си ти Алибега имаш вече парички, а ние в неделя пак ходихме да протестираме и за капак ядохме от безплатните кебапчета с които Последният софиянец подгряваше протеста и се оср ахме, и още ни държи.
  • 6 Германистан

    9 0 Отговор
    Още малко и черен банан, ще поиска ?
  • 7 Гост

    5 1 Отговор
    Тантето ще ваксинира цялото население и ще ги държи затворени с намордници до... девето причастие или докато не се събудят да я таритат с щутове по комсомолски неугледен д.
  • 8 миш

    0 1 Отговор
    Ние искаме пожизнена и гербаджийте да се нагушат още и още, да станат поне 250 кила.
  • 9 хахаха

    7 2 Отговор
    МЕРКЕЛ Е ИЗКУФЯЛА БАБИЧКА АМА ГЕРМАНЦИТЕ СИ Е ЗАСЛУЖАВАТ И ТЪРПЯТ КАТО НИЕ ТУК СИ ЗАСЛУЖАВАМЕ ТЪПЪНАРИТЕ
  • 10 Юк дю

    5 3 Отговор
    Хора не вярвайте на това какво пише!! Аз живея в Германия, всичко си работи, само увеселителния сектор е засегнат ПРОСТО НЯМА МИНИСТЪР НА УДОВОЛСТВИЯТА иначе всички други министри си бачкат и не вярвайте на глупости!!!!!

    Коментиран от #12

  • 11 Това

    1 0 Отговор
    Това беше яко😂😂😂
  • 12 МММ

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Юк дю":

    Къде в Германия всичко работи? За теб Германия до Lidl, Edeka und Müller ли свършва. И аз живея в Германия и твърдя че нищо не работи.
    Но и никой не се оплаква от рестрикциите
  • 13 ПДП

    0 0 Отговор
    Д - дрезденска